PDA

Επιστροφή στο Forum : Επισκευή Z3-ΕΠΕΙΓΟΝ

npinsider
06-08-18, 20:41
Καλησπέρα στο forum!!! Πρίν από λίγες ημέρες ενέδωσα στην ομορφιά της Z3!
Φαίνεται ότι το αυτοκίνητο έχει κάποια θεματάκια μηχανικά, πέραν των κλασικών του μοντέλου (φούσκα, ακρόμπαρα), όπως διαρροή στο κάρτερ (Φλάτζα), αμορτισέρ,...
Από την εμπειρία των παλιοτέρων, υπάρχει πρόταση για επισκευή στην περιοχή της Αθήνας, χωρίς να κοστίσει ο κούκος αηδόνι (όπως ζητούν ήδη εξουσιοδοτημένα συν.).
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

BILL007
07-08-18, 12:13
Τι είδους μηχανικά προβλήματα εννοείς αν επιτρέπετε?
Πες μας πληροφορίες και κοστολόγια που άκουσες για να σε βοηθήσουμε. Μπορεί αυτά που σου είπαν να κοστίζουν όντως τόσο.
Μη ξεχνάς ότι είναι ένα αμάξι 15-20 ετών και ζητάει να του χώσεις λεφτά αν δεν έχει συντηρηθεί με ευλάβεια.

npinsider
07-08-18, 20:10
Αύριο θα έχω εκτενή αναφορά/προσφορά του συνεργείου , οπότε θα επανέλθω.
Μία πρώτη ενδεικτική προσέγγιση επί παρδείγματος για αλλαγή φλάτζας κεφαλής ζητάει 700-800 ευρώ...
Προφανώς αξίζει να χώσεις λεφτά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο μάλλον δεν είχε συντηρηθεί όπως έπρεπε, αλλά και με μία λογική.
Απλά το συνεργείο θα πρέπει να γνωρίζει από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και να ζητάει ''τίμια'' συναλλαγή.

savvas bmwdakias
07-08-18, 22:08
Ολα ειναι σχετικα φιλε μου. Για το αν αξιζει αυτο ειναι καθαρα στην κριση σου. Ενδεικτικα αυτο που ξερω ειναι για Ε46 ανοιγμα κεφαλης για τσιμουχακια βαλβιδων κτλ χρεωνανε 500 με 600 ευρω. Το δικο σου τι μοντελο ειναι και ποιον κινητηρα φορας;

npinsider
07-08-18, 22:18
Σε άλλες εποχές ίσως.
Το αυτοκίνητο είναι 1800cc του 2001.

BILL007
08-08-18, 17:40
Τα 700-800 είναι κάπως πολλά. Έχεις pm.

npinsider
08-08-18, 17:51
Τιμές:
Αλλαγή φλάτζας κεφαλής:900e
Αλλαγή πίσω αμορτισέρ και λάστιχα ζαπφόρ: 450e
Αποκατάσταση διαρροής κρεμαργίερας (όχι αντικατάσταση): 400e

LEONIDASKAL
08-08-18, 19:42
έλα ρε φίλε τώρα πλάκα κάνουμε .Αυτός δεν είναι τιμές συνεργείου άλλα φαρμακείου.φλάντζα κεφαλής το πολύ 500 ευρω.για τα πίσω αμορτισέρ αν βάλεις ακριβά είναι λογική τιμή.για την κρεμαριερα δεν ξέρω να σου απαντήσω

wheelman
09-08-18, 11:14
Για την Κρεμαγιερα υπάρχουν συνεργεία που την κάνουν ανακατασκευή με κόστος περίπου τα 250€.

Φλάντζα κεφαλής μου φαίνονται λίγα τα 500€ εκτός αν μπουν όλα τα υλικά aftermarket.
Αν ανοίξεις τελικά,άλλαξε και το σετ καδένας

Αν έχει και διαροη από φλάντζα καθρέφτη καλό θα ήταν να φτιαχτεί με την κεφαλή για να γλυτώσεις δίπλα εργατικά (συνήθως ζητάνε 150€)

Πες μας τι θέματα έχει ακριβώς, να δούμε...

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

npinsider
10-08-18, 18:15
Το αυτοκίνητο θέλει μηχανικά:
Αλλαγή φλάτζα κεφαλής κινητήρα γιατί ο προηγούμενος owner την οδηγούσε με "κολημένο" θερμοστάτη,
Διαρροή στο κάρτερ
Πίσω αμορτισέρ
Δύο εξωτερικούς ιμάντες
Λάστιχα ζαπφόρ
Διαρροή αριστερής φούσκας κρεμαργίερας (όχι αντικατάσταση)
Αλλαγή στα λαστιχάκια στα φρένα στα μαρκούτσια...
Ακρόμπαρα αλλαγή....

Εξψτερικά/εσωτερικά
Επίσης κοιτάζω για καθρέπτες εξωτερικούς
και ανάπλαση σαλονιού -ταμπλό

Αυτά τα ολίγα....

npinsider
10-08-18, 18:51
Πόσο κοστίζει το σετ καδένας?

wheelman
10-08-18, 19:04
Πόσο κοστίζει το σετ καδένας?Ανάλογα την μάρκα, νομίζω febi γύρω στο 159αρι.

Ps
Για ποιο μοτέρ μιλάμε?

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

npinsider
10-08-18, 19:29
1800cc

PetrosD
13-08-18, 11:57
Φίλε, νομίζω σε κοροϊδεύουν.

Αυτό: "Αλλαγή φλάτζα κεφαλής κινητήρα γιατί ο προηγούμενος owner την οδηγούσε με "κολημένο" θερμοστάτη," δεν είναι αιτιολόγηση. Αιτιολόγηση είναι:

"Αλλαγή φλάτζα κεφαλής κινητήρα γιατί"
1. Χάνει λάδια από εκεί.
2. Μπερδεύει νερό με λάδι.
3. Έχει χαμηλή συμπίεση και χάνει από τη φλάντζα.

Επίσης αυτό: "Διαρροή αριστερής φούσκας κρεμαργίερας" μπορεί να σημαίνει απλά αντικατάσταση του λάστιχου που έχει γιατί σκίστηκε και χύνεται το γράσο. Ρώτα αν όντως χάνει υγρό υδραυλικού τιμονιού (για να θέλει επισκευή η ίδια η κρεμαγιέρα). Αν όμως έχανε υγρό, θα έπρεπε να έχει αδειάσει ως τώρα και να μην είχες υποβοήθηση, εκτός και αν συμπληρώνεις συνέχεια.

npinsider
13-08-18, 20:32
Ευχαριστώ για την επισήμανση PetrosD,
γιαυτό ξεκίνησα τη κουβέντα στο forum,
διότι όλα αυτά μου φαίνονται υπερβολικά....