PDA

Επιστροφή στο Forum : Μ3 Ε46 προβλημα καθρεπτες

dark knight
12-04-18, 19:48
Σημερα αποπειραθηκα να τοποθετησω γνησιους Μ3 καθρεπτες στο ε46 καμπριο. Οι γνησιοι καθρεπτες απο Μ3 ειχαν 2 φυσακια και το δικο μου λογω οτι εχει ηλεκτρικα ρυθμιζομενα καθισματα με μνημες ειχε και το μοντζουλακι για τους καθρεπτες. Αποτελεσμα να μην ταιριαζουν οι φισες. Εχει αντιμετωπισει κανεις παρομοιο προβλημα;; στην ουσια χρειαζεται ενα σχεδιαγραμμα και αλλαγη στις φισες στα 2 ζευγαρια καθρεπτων. Εχει καποιος καποιο σχεδιαγραμμα για το πως θα συνδεθουν τα καλωδια;;

dark knight
13-04-18, 14:35
Στην μια περιπτωση εχουμε memory module και φισα 12pin. για το καμπριο. Στην αλλη περιπτωση εχουμε καθρεπτες Μ3 χωρις μνημες αλλα με αναδιπλωση και 2 φισες. Θελουμε να αλλαξουμε τις φισες στα 2 ζευγαρια καθρεπτες. Δηλαδη του καμπριο να αποκτησει τις 2 φισσες του Μ3 και του Μ3 την μια φισα του καμπριο. Εχει κανεις καποιο σχεδιαγραμμα για την συνδεση των καλωδιων;

DK
13-04-18, 23:55
Εσυ στο καμπριο έχεις καθρεπτες(που φορούν τα Ε46 κουπέ,καμπριο), απλα είναι με μνήμες κ 12πινη φισα;οι καθρέπτες από Μ3 που βρήκες είναι με 2 6πινες φισες;;;χωρίς μνήμες αλλα με αναδίπλωση;φωτό από τις φισες έχεις;

dark knight
14-04-18, 00:02
Οχι δεν εχω.ακριβως οπως τα ειπες

DK
14-04-18, 00:10
Καθρέπτης γνήσιος Μ3 με 2 φισες δε νομίζω να υπάρχει!12 pin όλοι οι καθρεπτες των M3 έχουν!αυτοι που βρήκες έχουν αναδίπλωση κ δεν έχουν μνήμες;λίγο περίεργο κ αυτό;εγώ ξέρω - εχω δει πως ολοι οι καθρεπτες των M3 έχουν 12πινη φισα....

DK
14-04-18, 00:12
Τα χρώματα των καλωδίων στις 2 6πινες φισες ποια είναι; Κ ποσά καλώδια έχει συνολικά κάθε 6πινη φισα;

dark knight
14-04-18, 00:13
Οι καθρεπτες του Μ3 ειναι γνησιοι. Αυτο ειναι σιγουρο.

DK
14-04-18, 00:15
Τα χρώματα ποια είναι αναλυτικά; Κ ποσά καλώδια υπάρχουν συνολικά;

DK
14-04-18, 00:17
Το ότι έχουν αναδίπλωση αλλά είναι χωρίς μνήμες που το ξερεις; Τους είδες πάνω σε αυτοκίνητο να δουλεύουν κ τους έβγαλες;

dark knight
14-04-18, 00:23
Εχουμε διαφορα αριθμητικα ενα καλωδιο. Οι καθρεπτες επανατοποθετηθηκαν στα αυτοκινητα. Συμφωνα με καποια θρεντ που διαβασα στο ε46 φανατικς. Οι ηλεκτρικα αναδιπλουμενοι χωρις μνημες ειχαν 2 φισες. Μια για ολες τις ηλεκτρικες λειτουργιες του καθρεπτη και αλλα μια εξτρα φισα για τις εντολες ανοιγματος-κλεισιματος. Οι συγκεκριμενοι καθρεπτες κουμπωναν απευθειας στον διακοπτη της πορτας. Σε αντιθεση με τους δικους μου που παρεμβαλεται το συγκεκριμενο module αναμεσα στον διακοπτη και τον καθρεπτη. Συνολικα υπαρχουν 4 παραλλαγες καθρεπτων με φισες πξυ φορεθηκεν στα ε46

DK
14-04-18, 00:27
Εγώ κ από προσωπική εμπειρία κ από φίλους ξέρω για 12πινη φισα μόνο σε καθρεπτες Μ3! Όταν λες επανατοποθετήθηκαν τι εννοείς;

dark knight
14-04-18, 00:31
Εννοω οτι αφου οι μεν καθρεπτες Μ3 εμειναν στο αρχικο αυτοκινητο και οι δικοι μου στο καμπριο.

DK
14-04-18, 00:32
Στην 12πινη φισα πιο αναλυτικά:το πράσινο το κόκκινο κ το γκρι καλωδιο είναι για το μοτέρ του κρυστάλλους. Το μαύρο κ το καφέ είναι για τη θέρμανση του κρυστάλλους. Το μπλε κ το χοντρό λευκό είναι για την αναδίπλωση. Το πορτοκαλί το ροζ κ το λεπτό λευκό είναι για τις μνήμες. Αν αντί για 10 καλώδια υπάρχουν 8 καλώδια στην 12πινη φισα σημαίνει πως δεν έχει το αμάξι αναδίπλωση αρα απουσιάζουν το μπλε κ άσπρο χοντρό καλωδια

DK
14-04-18, 00:36
Το module που αναφέρεις πως έχει το δικό σου αμαξι(παρεμβάλλεται ανάμεσα σε καθρέπτη κ πόρτα) είναι επειδή έχεις μνήμες στο αυτοκίνητο σου

dark knight
14-04-18, 00:36
Υπαρχει σχεδιαγραμμα με διαταξη των καλωδιων εκ νεου στις νεες φισες.οι καθρεπτες του Μ3 θα τοποθετηθουν στο δικο μου και οι δικοι μου στο αλλο αυτοκινητο. Για αυτο το λογο χρειαζομαι σχεδιαγραμμα

DK
14-04-18, 00:37
Όλα τα Ε46 κουπέ-καμπριο(πλην Μ3) που δεν έχουν μνήμες έχουν 6πινη φισα που κουμπώνει απευθείας στην πορτα

DK
14-04-18, 00:44
Μισό λεπτό τους Μ3 καθρεπτες που λες πως θέλεις δεν τους φορούσε όταν τους βρήκες Μ3;η τους φορούσε απλοΕ46 που υποτίθεται τους πήρε από Μ3;κ το οποίο Ε46 θέλει πλέον τους δικούς σου καθρεπτες που έχουν μνήμες; Αφού σου είπα τα χρώματα έχεις την απάντηση για το πως συνδέονται.....απλα σε εσενα οι καθρεπτες του Μ3 που θέλεις δεν θα υποστηρίζουν μνήμες όπως αναφέρεις κάτι που δεν πολύ ευσταθεί για Μ3 καθρεπτες που υποτίθεται έχουν αναδιπλωση

dark knight
14-04-18, 00:50
Δεν με νοιαζουν οι μνημες. Απλα θελω να λειτουργησουν. Αν μπει τελικα η 12 πινη φισα θα δουλεψει και η αναδιπλωση κανονικα λογω module. Αλλαζοντας βεβαια τον διακοπτη παραθυρου και τοποθετωντας εκεινον απο ε46 με αναδιπλωση

DK
14-04-18, 00:56
Εσενα δεν έχει αναδίπλωση ε;το να δουλέψουν είναι απλό.5 καλωδια(χωρίς αναδιπλωση,μνήμες) απαιτούνται για κάθε καθρέπτη!τα χρώματα των καλωδίων κ το τι κάνουν στα εχω αναφέρει

dark knight
14-04-18, 01:03
Μερικα αποσπασματα. Απο το αρχειο στο ε46 φανατικς.

DK
14-04-18, 01:11
Ρε φίλος γ να καταλάβω Εσυ έχεις τους Μ3 καθρεπτες που μου λες η κάνουμε εικασίες από γραφόμενα σε φόρουμ;τι πρόβλημα αντιμετώπισες κ βάλατε-βγάλατε τους καθρεπτες από το δικό σου στου φίλου σου το αυτοκίνητο;

DK
14-04-18, 01:15
Πιο πριν σου είπα πως 6πινη φισα έχουν μόνο οι απλοί καθρεπτες των κουπέ-καμπριο που δεν έχουν μνήμες αρα κ το module.ολοι οι υπόλοιποι καθρεπτες έχουν 12πινη φισα που καταλήγει στο module αφού θάψει σίγουρα μνήμες....

wheelman
14-04-18, 12:21
Αν έχω καταλάβει καλά, τα πράγματα έχουν ως εξής:

--Ο Γιάννης έχει cabrio με τους κλασικούς καθρέπτες και κάθισματα με μνήμες, εξού και τα module στις πόρτες.

--Το αυτοκίνητο δότης που μάλλον δεν είναι Μ3, φοράει γνήσιους καθρέπτες Μ3 πιθανότατα από pre f/l αφού δεν έχουν ribbon.

Η διαφορά είναι στις φυσσες.

Btw
Γιάννη σίγουρα θα χρειαστείς και διακόπτη καθρεπτών που να υποστηρίζει αναδίπλωση.

Βάλε καμία φωτό από τις φυσσες του κάθε καθρέφτη,
Μπας και το κάνουμε λίγο ποιο εύκολο.

Πάντως το post του delmarco είναι αναλυτικοτατο,
Δες τι pn έχετε στα χέρια σας, και το πιάνουμε από εκεί. :-)

Στάλθηκε από το Lenovo TB3-850M μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

savvas bmwdakias
14-04-18, 12:52
Γιανναρα τι εχεις κανεις ρε φιλε χαχαχα. Το μονο που ξερω εγω ειναι αυτο που ειπε και ο wheelman , η ηλεκτρικη αναδιπλωση δεν εχει σχεση με τα module και τις μνημες περνει ξεχωριστα εντολη απο το διακοπτη στην πορτα που ρυθμιζεις τους καθρεπτες.

dark knight
14-04-18, 13:07
Δεν εχω φωτο απο φισσες φιλε

BILL007
14-04-18, 15:17
Για αρχή δες και εδώ https://www.argyrides.eu/bmw/mods/m3_mirrors/m3_mirrors.htm

Έχει pinout και γενικά ανάλυση που ίσως σε βοηθήσει και στην δική σου περίπτωση

Βάλε καμία φωτό από τις φυσσες του κάθε καθρέφτη,
Μπας και το κάνουμε λίγο ποιο εύκολο.

:+1:
θα βοηθήσει αρκετά!

giannis_compact
16-04-18, 02:33
Ο Γιάννης πήρε Μ3 καθρέπτες για να τους βάλει στο κάμπριο. Στους Μ3 καθρέπτες έχει καταργηθεί η μεγάλη πρίζα με τα 12 πιν και έχουν φτιάξει τις πρίζες έτσι ώστε να λειτουργεί η αναδίπλωση απλά με το εγκεφαλάκι που έχουν οι καθρέπτες χωρίς μνήμες, που βρίσκεται στο ντουλάπι. Όλοι οι Μ3 καθρέπτες έχουν μνήμες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στην Αμερική) και αυτό συνεπάγεται πως έχουν μαύρη πρίζα με 12 πιν που κουμπούνει μέσα στην ταπετσαρία σε κάθε πόρτα σε εγκεφαλάκι (ένα σε κάθε πόρτα), Γιάννη αυτά τα έχεις εφόσον έχεις μνήμες. Για να μην παιδεύεσαι και κουράζεις το μυαλό σου και εξαντλείς την υπομονή σου, ξανακάνε τους Μ3 καθρέπτες όπως ήταν εξαρχής πριν τους τροποποιήσουν ώστε να έχουν μία πρίζα με 12 πιν που να κουμπώνει στα εγκεφαλάκια που έχεις σε κάθε πόρτα. Το μόνο που θα χρειαστείς ακόμα είναι ένας διακόπτης για τη ρύθμιση των καθρεπτών ο οποίος στην πίσω πλευρά θα είναι χρώματος μελιτζανί με κωδικό 61316901383.

Άν δεν είχε γίνει η τροποποίηση στους καθρέπτες τους Μ3 το μόνο που θα χρειαζόσουν ήταν ο διακόπτης καθώς όλες οι εντολές γίνονται από τα εγκεφαλάκια στις πόρτες και δεν χρειάζεται έξτρα καλώδια. Άν θες σου στέλνω φωτογραφία πώς είναι τα καλώδια στους δικούς μου καθρέπτες που είναι ηλεκτρικά αναδιπλουμένοι με μνήμες ώστε να κάνεις τους Μ3 όπως ήταν εξαρχής, αρκεί να βρεις δύο πρίζες σαν αυτές που είχαν οι δικοί σου καθρέπτες, οι απλοί. Είναι πολύ απλό αυτό που θέλεις να κάνεις και μην παιδεύεσαι άδικα.

dark knight
17-04-18, 20:32
Τοποθετηθηκαν οι γνησιοι καθρεπτες Μ3. Οι καθρεπτες ειναι σε αριστη κατασταση καθως δεν εχουν καθολου μποσικα στα μπρατσα και κανενα σημαδι, ενω ηταν ηδη βαμμενοι στο χρωμα του καμπριο. Με την τοποθετηση των
Καθρεπτων Μ3, ολοκληρωσα την εξωτερικη αναβαθμιση του καμπριο!!

mitsos_chania
26-11-19, 18:10
Καλησπερα μετα απο καιρο
Επειδη στο ε46 εχω την δεξια βαση σχεδον σπασμενη τελειως ψαχνω να βρω αν αξιζει τον κοπο να κανω την αναβαθμιση σε Μ3 καθρεπτες
Το θεμα ειναι με τις φισες
Εμενα εχει ηλεκτρικα καθισματα με μνημες και καθρεπτες χωρις ηλεκτρικη αναδιπλωση
Αν βρω καθρεπτες Μ3 με ηλεκτρικη αναδιπλωση θα χρειαστω τον διακοπτη και θα λειτουργουν;
Επισης βλεπω στο car.gr αγγελια και λεει οτι ο καθρεπτης ειναι με 8 καλωδια,τι εννοει ο ποιητης

Sent from my iPhone using Tapatalk