PDA

Επιστροφή στο Forum : jaguar xj6 4.2 series 2 (1975) test drive!



nik200
06-03-18, 09:24
ενα ασυνηθιστο review λοιπον και δεν παμε μακρυα γιαυτο...ναι το αμαξι ειναι και δικο μ...η μονακριβη αγαπη (και ακριβοπληρωμενη) jag του πατερα μ....

εχουμε και λεμε..4.2λτ εν σειρα 6 κυλινδροι (92 * 106 μμ διαμετρος-διαδρομη) και δυο διπλα su...ιπποδυναμη γυρω στα 170ps και 31 κιλα ροπης...2 ρεζερβουαρ 45λτ..3 ταχυτο borg warner αυτοματο σασμαν..1775 κιλα βαρος...διπλα αμορτισερ πισω(!)...δισκους παντου!....υδραυλικο τιμονι!...και ζωνες ασφαλειας!0-100 12.5sec!τελικη 192 km/h...αρκετα εντυπωσιακα ολα αυτα για 43 χρονια πισω!!! ααα ειναι και τεραστιο 4.84μ μηκος....δεν θελουμε ομως να μαθουμε τι ειναι αλλα τι κανει!(https://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_XJ)

το αμαξι αγοραστηκε απο τον father το 1978 σαν xj6 2.8lt (147ps, 19 κιλα ροπης) και μετεπειτα εγινε 4.2λτ...οποτε αν καποιος αναρωτηθει απο που πηρα εγω το μικροβιο της αυτοκινησης μην πατε πολυ μακρυα..ειναι κακο το γονιδιο....ο πατερας σε αντιθεση με ολους τους ελληνες τοτε δεν συγκινουνταν απο τα merc καθως απλα αισθητικα δεν του αρεσαν παρα μονο το jaguar..θα συμφωνησω μαζι του καθως το σχημα του ειναι τρελλα ξεχωριστο και η jaguar καθως και αλλες εταιριες το αντιγραφουν μεχρι σημερα....πραγματι αυτο το σχεδιο (του william lions) την καθιερωσε σαν παγκοσμιο παιχτη!!!το πλαισιο απλα ειναι κτηνος-καθως εχω βρεθει σε συνεργεια με γδυμενα xj's και απλα για την εποχη δεν θα μπορουσε να ειναι πιο μασιφ....σκεφτειτε οτι το δικο μας jag..ποτε δεν σαπισε-παρα ελαχιστα-και η λαμαρινα του ειναι απο τις πιο χοντρες που εχω δει σε αμαξι ever!!

λοιπον χτες συγκεκριμενα ειπα να το βγαλω μια βολτα και να ξαναθυμηθω πως ειναι η μεγαλη αγγλιδα μας...στο ρελαντι του ακουγεται πολυ ομορφα η εξακυλινδριλα με ακομα πιο γλυκο ηχο πχ...απο το m30 μ...μοτερ εποχης παντα!αλλα η μαγεια του ειναι αλλου...ο τροπος που κινειται το συγκεκριμενο αμαξι ειναι μοναδικος...ειναι φοβερα ανετο αμαξι...πραγματικα ζεις σε αλλο κοσμο εκει μεσα...ολα ειναι χαλαρωτικα και κανεις δεν μπορει να σ χαλασει την ημερα!το τιμονι ειναι εξαιρετικα ελαφρυ και κοβει παρα πολυ...οπως τα merc!ναι το βαρυ jag δεν του αρεσει να κινειται μεσα στην πολη..οντας αρκετα αργο στο να ξεκινησει αλλα μολις περασει τα 60km..πραγματικα αρχιζει και αποκταει νοημα το μεγαλο μοτερ...εχουμε κανει πολλα ταξιδια με αυτο το αμαξι μικρος και ηταν φανταστικο αμαξι ακομα και σε ταχυτητες απαγορευτικες για εκεινη την εποχη...θυμαμαι οτι και με το 160 στο κοντερ...το αμαξι ηταν φοβερα ευθυβολο και ενεπνεε τρελλη εμπιστοσυνη...δεν σε φοβιζε ποτε...και πραγματικα ηταν φοβερο grand tourer..μια αλλη μερα λοιπον αποφασισα να το στριψω κιολας...και εκει πραγματικα με κερδισε....ναι εχει μεσα του και στριφτερο dna....αμα δεν φοβηθεις τον ογκο και το βαρος το αμαξι ειναι εξαιρετικο για την εποχη του...στριβει και μαλιστα με καλα χιλιομετρα...δινοντας σου και πολυ καλη αισθηση παρα το ελαφρυ τιμονι...του αρεσει να το πατας!!και εκει καπου ξυπνας απο το ονειρο....

ναι αυτο το αμαξι ειναι πραγματι κακος μπελας...δυστυχως ενω σε πολλα σημεια τα εβαζε ανετα με μια s class...ηταν τραγικα αναξιοπιστο...η british leyland ειχε βαλει το χερακι της γιαυτο...ενω το αμαξι ειχε φοβερη τεχνολογια για την εποχη-βλεπε air condition, ηλεκτρικα παραθυρα κτλ κτλ...ολα αυτα χαλαγαν για πλακα...ασε που ειχαν τρελλο θεμα με θερμοκρασιες στην ζεστη ελλαδα...πολλες φορες το αμαξι σε αφηνε στο δρομο και οχι δεν εφταιγαν οι κακοι μηχανικοι της ελλαδος για αυτο....αμα ανοιγες το καπο θα καταλαβαινες...ολα ηταν πανω κατω στην τυχη...σε αντιθεση με οποιαδηποτε γερμανικο ή ιαπωνικο αμαξι...τα καλωδια ηταν τοσο προχειρα περασμενα παντου που ηταν αναμενομενο καποια στιγμη να γινει η στραβη...σκεφτειτε και σε ενα αμαξι με απειρα μπλιμπικια για την εποχη...για να μην τα πολυλογω σκεφτειτε οτι οι ιδιοκτητες xj..πραγματικα τα πληρωσαν 2-3 φορες τα αυτοκινητα αυτα ή στραφηκαν προς γερμανια μερια....και αυτος ηταν και ο λογος που η british leyland αλλαξε απειρες φορες χερια...μεχρι σημερα...καποια ελαχιστα αμαξια ειχαν αναφερθει ως αξιοπιστα αλλα ηταν η εξαιρεση...ο κανονας ηταν τα απειρα (και πανακριβα) προβληματα...η πλακα ειναι το μοτερακι σαν μοτερακι ηταν αξιοπιστο...αλλα ολα τα υπολοιπα ηταν πραγματικα για τα σκουπιδια...σκεφτειτε οτι ο πατερας ανακατασκευη του εκανε μετα απο 35 χρονια....ποσο τραγικο ε?????

σαν επιλογο θα γραψω οτι ειναι πραγματι κριμα να βγαζεις ενα καλοστημενο αμαξι..με ψυχη και τρελλη γοητεια και απλα να αφηνεις την ποιοτητα των λειτουργικων ανταλλακτικων σε πολυ χαμηλο επιπεδο....με αποτελεσμα να βγαζεις κακη φημη τσαμπα....αν πραγματι οι αγγλαρες τα προσεχαν αυτα..σημερα τα πραγματα θα ηταν πολυ διαφορετικα στην αυτοκινηση...κριμα...απλα κριμα!

friendgr
06-03-18, 10:15
....πραγματι αυτο το σχεδιο (του william lions) την καθιερωσε σαν παγκοσμιο παιχτη!!!

Ισχύει 100%.
Και το σχήμα του Series2 και το σχήμα του Series3 το έβλεπες από 100+ μέτρα , έβαζες οποιοδήποτε στοίχημα και έλεγες αυτό είναι Jaguar!
(σήμερα..λίγο δύσκολο να το πεις. Πρέπει να πλησιάσει πολύ για να μην χάσεις το στοίχημα... )

Ηταν ακριβώς αυτό το σχήμα που καθιερώθηκε η μάρκα στο μυαλό όλων. Ενέπνεε απλά...Αρχοντιά! Κλασσική εικόνα οδηγού-ιδιοκτήτη κουστουμάτου μεσήλικα με το πούρο στο στόμα. Ούτε με σφαίρες δεν αγόραζε τέτοιο αμάξι νέος (όχι από θέμα οικονομικό) .
Ο πατέρας (μεγαλοκατασκευαστής) μιάς συμμαθήτριας μου στο παραδιπλανό σπίτι είχε δύο jaguar: ένα series 3 για καθημερινό και αυτό (https://www.classicperformanceford.com/Jaguar_MK2_1961_Black/page01.htm) που το έβγαζε σπάνια βέβαια. Οπότε έμπαινα πάθαινα πολιτισμό σοκ μόνο και μόνο από το δέρμα+ξύλο.
Οντως κρίμα γιατί καθιερώθηκαν επίσης σαν τα πιό ζημιάρικα πανάκριβα αυτοκίνητα. Πιό πολύ κόστιζε η σωστή συντήρηση παρά να το αγοράσεις.

Ευχαριστούμε για το "ταξίδι" thumb

Ptboul
06-03-18, 11:31
Nik χτύπησες φλέβα ρε μπαγάσα. Τι να πρώτο πω από αναμνήσεις για αυτό το αμάξι.

Για πες και κατανάλωση..

nik200
06-03-18, 12:17
Nik χτύπησες φλέβα ρε μπαγάσα. Τι να πρώτο πω από αναμνήσεις για αυτό το αμάξι.

Για πες και κατανάλωση..

Όταν ήταν αριθμιστα τα su..μια απόσταση 20 χιλιομέτρων έκαψε 40 ευρώ(!!!!) δήλωσε ο πατέρας....

Ptboul
06-03-18, 13:25
Ενώ όταν ρυθμιστούν είσαι στα 40lt/100km :thumbsup:

Μεγάλο πάθος οι Jag, όνειρο παντοτινό οι E type._ (είχα βρει μία στο Λονδίνο του 60 κάτι με 60.000 £ ! - αρκετά φθηνή και σε άριστη κατάσταση με τρελές λεπτομέρειες - δερμάτινοι ιμάντες με δερμάτινες βαλίτσες, ηλεκτρικά καλούδια, κλπ)

Τι να πω για αυτά τα αμάξια, χάνω τη μιλιά μου :sealed:

dreamer
06-03-18, 14:41
λοιπον εσυ νικ θα με τρελλανεις! αλλο ενα αυτοκινητο που υπεραγαπω,αυτην την φορα βιντατζ,αν και το αγαπημενο μου ειναι το επομενο η Series3! η τελευταια τζαγκ που γουσταρα ηταν η xk8 του '96! μετα αμερικανιες,δυστυχως...εισα ι πολυ τυχερος που ειχες ενα τετοιο..ρουφηχτρα κανονικη ομως!

friendgr
06-03-18, 15:39
Πάντως κρίμα γιατί δεν κρατάνε αξία. Κάνεις τώρα αυτό το αμάξι για 14 χιλιάρικα; όσο κάνει ένα auris; έλεος.

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/7135804/

nik200
06-03-18, 18:08
Πάντως κρίμα γιατί δεν κρατάνε αξία. Κάνεις τώρα αυτό το αμάξι για 14 χιλιάρικα; όσο κάνει ένα auris; έλεος.

https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/7135804/

Το συγκεκριμένο φαίνεται πεντακάθαρο...αλλα να το θέμα της αξιοπιστίας!!!!!χάνει άπειρη αξία ένα αμαξι...αμα έχει κακη φήμη!!!Που το συγκεκριμένο είναι Ford Αλλά η ζημιά έχει ήδη γίνει...καπως σαν τα Alfa!!!

nik200
07-03-18, 08:24
πιστευω οτι οταν δοκιμαζεις αυτοκινητα..περα απο το αν στριβουν καλα και εχουν χαρακτηρα θα πρεπει να αναγνωρισουμε και στις εταιριες τα αμαξια που πραγματικα σε βαζουν στο δικο τους κοσμο..δεν μπορεις να μην αναγνωρισεις την εξελιξη πχ..που εχει τραβηξει το jaguar προκειμενου να σε αποκοπτει απο το περιβαλλον και ουσιαστικα να χαλαρωνεις μεσα του...σαν να σου παρουσιαζει ενα κοσμο ιδανικο...πως ηταν παντα τα merc (τα μεγαλα εννοω)?..λιγα αυτοκινητα το καταφερνουν αυτο καλα...εεε αυτο το ξεχναμε γενικα....και δεν θα επρεπε καθολου...γιατι με αυτα μπορεις να ζησεις μια ζωη!

nik200
08-12-21, 11:09
Να σας συστηθει και η κουκλα....453364533745338

Kostas_1
09-12-21, 14:59
Απίστευτα χλιδατο για την εποχή του. Ειχα μπει σε τετοιο στο Λονδίνο και ειχα παθει πλάκα.
Ευτυχώς (για τους λόγους που αναφερεις) δεν ήταν δικό μας.
Οχι πως η Lancia του πατέρα μου δεν είχε προβλήματα βεβαια :D

BILL007
09-12-21, 18:02
Να σας συστηθει και η κουκλα....45336

:hyper: :tt1::tt1::tt1::tt1:


Υ.Γ Χαιρετισμούς στον Τάκη το μηχανικό! :cheers:

nik200
09-12-21, 18:10
:hyper: :tt1::tt1::tt1::tt1:


Υ.Γ Χαιρετισμούς στον Τάκη το μηχανικό! :cheers:

Εχω και φωτο με τακη....

Υγ...περιεργως το αμαξι δουλευει...αλλα βαζω και γω λιγο χερι...αμα δε βαλω και γω...δεν...

Υγ2..εχει γινει τρελλο restoration..θελετε να ανοιξω καινουργιο θεμα να σας δειξω ποση δουλεια εχει ενα τετοιο αμαξι????

BILL007
09-12-21, 20:00
Εχω και φωτο με τακη....

Υγ2..εχει γινει τρελλο restoration..θελετε να ανοιξω καινουργιο θεμα να σας δειξω ποση δουλεια εχει ενα τετοιο αμαξι????

ΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ! :thumbsup: :hyper::thumbsup:

Ptboul
14-12-21, 07:50
Κάποτε υπήρχε μεράκι στον άνθρωπο, σε ό,τι έφτιαχνε.

Για εμένα οι Jags τελείωσαν κάπου στα 90ς.

Ασυνήθιστο χρώμα :wub:

Vegest
27-12-21, 23:54
Φοβερο εργαλείο κι ομως διακριτεα εγγλεζικη αρχοντιά,, ο προγονος των τωρινων μπεντλεϋ μια τετια αυρα εχει ..

nik200
01-01-22, 20:25
Βρηκα μερικες ωραιες φωτος για μαθουμε τις xj..ειχαν επετειο 50 χρονων το 2018....ουτε εγω τις ηξερα ολες ομολογω!!!!
45429
45430
45431
45432
45433

PetrosD
01-01-22, 22:43
Μέχρι το μοντέλο του 2003. Μετά είναι άλλο αμάξι.

nik200
02-01-22, 08:38
45436
45437
45438
45439
45440
45441

dreamer
02-01-22, 09:43
αν εξαιρεσω τις 911 που σχεδον ολος ο πληθυσμος των αρεννων οδηγων θελει να αποκτησει,το dream car που εμενα αντιπροσωπευει σαν οδηγος σιγουρα προερχεται απο την αγγλια..θελεις τα πλουσια δερματα,θελεις το πολυτελες ξυλο ,η αρχοντια,το αριστοκρατικα τους εμβληματα στο καπω ,οτι και να διαλεξω απο αγγλια αυτο ειναι που ονειρευομαι,εκει ανηκω ..aston martin,jaguar,bentley ειναι οι μεγαλες μου αγαπες .

θυμαμαι μικροτερος ειχα παει στην εκθεση αυτοκινητων σε περιπτερο στην διεθνη εκθεση θεσσαλονικης και ενω ολοι ετρεχαν στις φεραρι,λαμπο κ.λ.π. εγω κολλησα στις xj και xk του 1998 με το υπεροχο british racing green αλλα και αυτο το εντυπωσιακο βαθυ κοκκινο.μπηκα μεσα και αγγιζα το γεμισμενο απο λεπτομερειες ξυλινο ταμπλω και τα υπεροχα δερματα και κοιτουσα εμπρος την μακρια μουρη και ονειρευομουν καποτε να το οδηγησω.χρονια μετα εκανα τεστ ντραιβ αλλα δυστυχως ,εκτος απο το εσωτερικο που παραμενει ακομα ποιοτικο ,δεν ειχες τον εξωτερικο σχεδιασμο με το στενομακρο κορμι και την μακρια μουρη με τα στρογγυλα φωτα και ολες τις νικελ αρχοντιες στις λεπτομερειες για να νιωθεις οτι αυτο που οδηγεις το εχεις μονο εσυ και ο βασιλιας της αγγλιας.ολα αυτα που εδιναν την λαμψη τους στην jag ..και δεν το ευχαριστηθηκα.πολυ θα ηθελα να οδηγησω αυτο το μοντελλο , εξακυλινδρο του 1985 xj 3 που ειναι το αγαπημενο μου απο τις xj με τον ιαγουαρο πανω στο καπω να μου δειχνει τον δρομο:

Vegest
03-01-22, 20:45
Του 1998 μ αρεση ειναι ολοκληρωμενη εκδοση ομορφιας ειδικα οι 2018 2021 εχουν χαση την ταυτοτητα πιο πολλυ σαν lexus or saab ειναι παρα jaguar.....

dreamer
04-01-22, 15:49
συμφωνω αν και ειχε τετραγωνισει λιγο αλλα τοσο οσο για να ειναι πιο μεγαλειωδης...δεν ειναι τυχαιο οτι και ο νικ γκαλης εδω και λιγα χρονια αγορασε μια τετοια,του 1994 η' 1998 και κυκλοφορει..
τι να πει καποιος γιαυτο το κορμι!! υπαρχει λατρης της αυτοκινησης που να μην βλεπει αυτο το αιλουροειδες και να μην το θαυμαζει?

nik200
04-01-22, 16:12
Δε θα ξεχασω τις απεραντες βολτες με τον πατερα στην αντιπροσωπεια τοτε στα σιδερα χαλανδριου και να χαζευουμε την x300...βεβαια παρα τη λοξα..ειχε μαθει πλεον ο πατερας οτι ειναι ακριβη γκομενα η κυρια και παρα το γεγονος οτι την ηθελε και μπορουσε, χαρη στη δικη μ εμμονη γυρω στο 2002 αγορασαμε το καλυτερο αμαξι του κοσμου...την.mercedes s-class. Στην καρδια του ποτε το merc δεν εγινε jag αλλα υποκλιθηκε στην κυρια οσο περνουσαν τα χρονια!!!

Υγ..μετα απο αυτα πως να βγω νορμαλ???

Vegest
04-01-22, 19:41
Του 98 πολλυ κλαση κοσμημα.....

Vegest
04-01-22, 20:41
Παντως δεν περιμενα ο νικ γκαλης να εχει γουστο ετσι διοτι λογικα εκει που μεγαλωσε και γεννηθηκε περιμενες να παρη κανα βαϊπερ κορβέτ τρανσαμ καμαρο να του φερνη την αμερικη εδω αλλα μαλλον προτιμησε τζαγκ. Για να θυμάται το ευρωμπασκετ του 87:original::original:

nik200
04-01-22, 21:34
Μεγαλος λατρης jag και ο τολης βοσκοπουλος...

dreamer
05-01-22, 09:00
οι 2 αρχοντες ο ενας της πιστας και ο αλλος του παρκε! η αρχοντια στους αρχοντες παει!

ο νικ φιλε vegest συμπολιτη ,απο τοτε που ηρθε εδω εδειξε οτι αγαπαει τα ευρωπαικα αυτοκινητα και μαλιστα ειχε καλο γουστο.στην αρχη στον αρη ειχε μια αλφα ρομεο gtv ,μετα πηρε μια 5αρα bmw , οταν εφυγε για παο του εδωσαν μια μερκ και οταν αποσυρθηκε παλι μια μερκ.τωρα πηρε μια παλια jag .

Vegest
05-01-22, 20:31
Για φαντασου γεννηθηκε μεγαλωσε αμερικη εμαθε μπασκετ εκει αλλα στα αυτ . Ευρωπη....

nik200
07-01-22, 11:43
υπαρχει και κατι το οποιο δεν εχει ειπωθει εως τωρα και οφειλω να πω...

Ενας 20αρης σημερα δεν ξερει, αν δεν εχει κατσει να διαβασει πολυ, τι παει να πει-πουν οι οροι αγγλια, βασιλεια,παλιο χρημα, αρχοντια και φυσικα πλουτοκρατια..δεν μπορει να καταλαβει την ισχυ που ειχε η βασιλισσα ή ο βασιλιας καποτε καθως το 70-80-90 παγκοσμια ο πολυς κοσμος απο καθεστως φτωχιας απεκτησε καποια χρηματα...παραλληλα με την ελλειψη χρηματος υπηρχε και ο απειρος φοβος και η ταξικη μαχη μεταξυ πλουσιων φτωχων..δεν υπηρχε μεσαια ταξη και δημιουργηθηκε απο το 60-70 και μετα...γιατι ομως τα λεω ολα αυτα???

γιατι παλια δεν τολμαγες αν δεν ησουν ευγενης να πας να αγορασεις μια rolls-bentley...ποσους τραγουδιστες αλλα και λοιπους δικτατορες-αρχηγους κρατων ειχαν απορριψει??οι εταιριες αυτες πουλαγαν τα αμαξια τους σε σευχηδες προκειμενου να διατηρειται και ο μυθος του παλιου χρηματος...αν εσκαγε σε μια γειτονια, περα απο rolls, ακομα και μια jaguar λεγαν ολοι αυτος ειναι "κατι" περα απο ζαμπλουτος..δεν ειχε την ιδια ισχυ μια merc ακομα και μεγαλη..κοινως με ενα jag γινοσουν αρχοντας απο ενας απλος πολιτης..και με ενα rolls ησουν βασιλιας!!!

με βαση τα παραπανω σκεφτειτε πως φαινοταν μια jag τοτε...

Vegest
07-01-22, 22:53
Σιγουρα ετσι ,,,,, αλλά αυτο που λες δεν συνέβαινε μονο παλιά αλλα και σήμερα συμβαίνει με καπιες αλλαγες
Η αλλαγη ειναι το οτι η βεζινη πήγε εκει που και παλι το 99% εχει μικρα αυτ/τα που τζαγκουαρ μπεντλεϋ και τα τοιαυτα,,