Επιστροφή στο Forum : Ασφάλιση με κατατεθειμένες πινακίδες.
Ο κουμπαρος μου φέτος κατεθεσε πινακιδες και το εχει στο κλειστο γκαραζ στο σπιτι του μονοκατοικια.
Το σπιτι του το εχει ασφαλισμενο στην Εθνικη με καλυψεις πυρος και περιεχομενου.
Επειδη το αμάξι είναι κάποιας αξίας, Θελει να προσθεσει στο περιεχομενο και το αμαξι για φωτια/κλοπη , εννοειται πληρωνοντας τα αναλογούντα εξτρα ασφαλιστρα.
Ο ασφαλιστής του λέει ότι καμιά ασφαλιστική δεν δέχεται να ασφαλίσει αμάξι χωρίς πινακίδες.
Μήπως γνωρίζετε καμιά ασφαλιστική που να το δέχεται;
Δεν μπορεί τόσες χιλιάδες αυτοκίνητα που έχουν καταθέσει πινακίδες μερικά με σοβαρή αξία, να είναι όλα ανασφάλιστα. Θα ήταν ότι πρέπει για κλοπή.
Δυστυχώς όπως τα λες είναι και πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν οτι ουσιαστικά τα αυτοκίνητα αυτά είναι στο έλεος!
Καμία ελληνική ασφαλιστική δεν ασφαλίζει χωρίς πινακίδες! Σου ασφαλίζει αμα θες αλλά στο πλαίσιο του αντικειμένου, όπως πχ θα είχες ένα πίνακα.
Ενα απο τα πολλά παράλογα σε αυτό τον τόπο...
Καμία ελληνική ασφαλιστική δεν ασφαλίζει χωρίς πινακίδες! Σου ασφαλίζει αμα θες αλλά στο πλαίσιο του αντικειμένου, όπως πχ θα είχες ένα πίνακα.
Μα αυτό ακριβώς ζητάει. Να το προσθέσει στην ήδη λίστα περιεχομένου του σπιτιού. Να το ασφαλίσει σαν αντικείμενο όπως τον καναπέ, το πιάνο κλπ . Δεν πρόκειται να το κινεί σε καμιά περίπτωση.
Ούτε αυτό δεν δέχονται.
Μα αυτό ακριβώς ζητάει. Να το προσθέσει στην ήδη λίστα περιεχομένου του σπιτιού. Να το ασφαλίσει σαν αντικείμενο όπως τον καναπέ, το πιάνο κλπ . Δεν πρόκειται να το κινεί σε καμιά περίπτωση.
Ούτε αυτό δεν δέχονται.
:shok: :shok: :shok:
Οι ασφάλειες ζητάνε φωτοτυπία της άδειας και του διπλώματος για να ασφαλίσουν ενα όχημα , τι σημασία έχουν οι πινακίδες ; Αν εχεις κρατήσει φωτοτυπία της άδειας οταν κατέθεσες τις πινακίδες νομιζω το ασφαλίσεις μια χαρα . Κανω καπου λαθος ;
Εννοείται υπάρχει φωτοτυπία της άδειας για να πιστοποιηθεί ο κάτοχος το οποίο εξάλλου φαίνεται και από το Ε1 της εφορίας. Κι όμως δεν το δέχονται.
Δεν ξέρω. Περίεργο. Μήπως φοβούνται ότι θα το κυκλοφορήσεις και σκοτώσεις κανέναν; Και πάλι αν γίνει κάτι τέτοιο απλά δεν θα σε καλύψουν γιατί θα έχει καταγραφεί ότι το αυτοκίνητο είναι παροπλισμένο και θα ανήκει στο περιεχόμενο του σπιτιού.
π.χ. οι συλλέκτες με τα πανάκριβα μοντέλα δεν νομίζω να μην τα έχουν ασφαλισμένα.
Δεν ξερω τι συμβαινει με εσενα, εγω εχω ασφαλισμένο αυτοκινητο στην ING( συμβόλαιο με κλοπή φωτιά κτλπ) και εχω καταθέσει πινακίδες .
Α, και για Να παρεις πινακίδες πρεπει να πας ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην εφορία αλλιως δεν στις δινουν . Αρα ???
Δεν ξερω τι συμβαινει με εσενα, εγω εχω ασφαλισμένο αυτοκινητο στην ING( συμβόλαιο με κλοπή φωτιά κτλπ) και εχω καταθέσει πινακίδες .
Και αυτό ίσως είναι ένα τραγικό λάθος που κάνουν αρκετοί, σκεπτόμενοι ότι η ασφάλεια θα τους καλύψει, οπότε συνεχίζουν να πληρώνουν παρά την κατάθεση.
Ωστόσο για να καταθέσεις πινακίδες δηλώνεις υπεύθυνα χώρο στάθμευσης ιδιόκτητο.
Αν ένα όχημα είναι σε κυκλοφορία και σου το κλέψουν απο ιδιόκτητο χώρο, οι ασφαλιστικές σε γνωστή τακτική αρνούνται να καλύψουν!
Ποσώς δε μάλλον όταν υπεύθυνα έχεις δηλώσει ότι βρίσκεται σε συγκεκριμένο χώρο και δεν έχεις πινακίδες. Βούτυρο στο ψωμί...
Τεράστιο θέμα και μιλάμε για το απόλυτο παράλογο σε αυτή την περίπτωση.
Μίλα χθες με τον ασφαλιστή σου και θέσε του αυτό το πρόβλημα με ολες τις παραμέτρους.
Ότι απάντηση και αν λάβεις, μη τη δεχθείς χωρίς πρώτα να στην υπογράψει υπεύθυνα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Υ.Γ 1)Το πιο πιθανό είναι ότι τέτοιο χαρτί δεν θα φτάσει ποτέ στα χέρια σου και θα σε συμβουλεύσει άμεση διακοπή του συμβολαίου
2) Καλωσήρθατε στην Ελλάδα :gr:
Αλλο το θεμα της αποζημίωσης και αλλο το αν σου επιτρέπει η ασφάλεια να το ασφαλίσεις χωρις πινακιδες . Το θεμα αποζημίωσης ειναι καθαρά το ποσό θελει να καλύψει ο ασφαλιστή σου , στην Ελλάδα εισαι .
Μην μου αναφέρεις δικαστικές διαδικασίες εκει θα εχεις δίκιο αλλα οι σωστές συμφωνίες γίνονται πριν φτάσεις εκει.
Όπως το λες , στην Ελλάδα εισαι
Δηλαδή για να καταλάβουμε, το έχεις ασφαλίσει πρίν καταθέσεις (και απλά συνεχίζεις να πληρώνεις) ή μετά που κατέθεσες?
Για να παρεις πινακίδες απο την εφορία θελει ή δεν θελει χαρτί ασφαλείας ;
Και αυτό ίσως είναι ένα τραγικό λάθος που κάνουν αρκετοί, σκεπτόμενοι ότι η ασφάλεια θα τους καλύψει, οπότε συνεχίζουν να πληρώνουν παρά την κατάθεση.
Ωστόσο για να καταθέσεις πινακίδες δηλώνεις υπεύθυνα χώρο στάθμευσης ιδιόκτητο.
Αν ένα όχημα είναι σε κυκλοφορία και σου το κλέψουν απο ιδιόκτητο χώρο, οι ασφαλιστικές σε γνωστή τακτική αρνούνται να καλύψουν!
Ποσώς δε μάλλον όταν υπεύθυνα έχεις δηλώσει ότι βρίσκεται σε συγκεκριμένο χώρο και δεν έχεις πινακίδες. Βούτυρο στο ψωμί...
Τεράστιο θέμα και μιλάμε για το απόλυτο παράλογο σε αυτή την περίπτωση.
Μίλα χθες με τον ασφαλιστή σου και θέσε του αυτό το πρόβλημα με ολες τις παραμέτρους.
Ότι απάντηση και αν λάβεις, μη τη δεχθείς χωρίς πρώτα να στην υπογράψει υπεύθυνα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Υ.Γ 1)Το πιο πιθανό είναι ότι τέτοιο χαρτί δεν θα φτάσει ποτέ στα χέρια σου και θα σε συμβουλεύσει άμεση διακοπή του συμβολαίου
2) Καλωσήρθατε στην Ελλάδα :gr:
Δηλαδη αν στο κλέψουν από την πιλωτη η κλειστό γκαράζ παρα την ασφάλεια κλοπης δεν αποζημιωνεσαι?Αυτο που το στηρίζουν?
Πριν φτάσουμε στο θεμα της αποζημίωσης ας λύσουμε το θεμα οτι ´´καμία ασφαλιστική δεν ασφαλίζει χωρις πινακίδες´´ . Ενα ενα το θεμα για να μην μπερδευτούμε ....
Δηλαδη αν στο κλέψουν από την πιλωτη η κλειστό γκαράζ παρα την ασφάλεια κλοπης δεν αποζημιωνεσαι?Αυτο που το στηρίζουν?
Εκεί που στηρίζονται και ενώ καταβάλεις ασφάλιστρο για π.χ 5000 ευρώ στο τέλος θέλουν να σε αποζημιώσουν με 3000, ενω εσύ πλήρωνες κανονικά σαν λ@λ@κας για 5.
ας λύσουμε το θεμα οτι ´´καμία ασφαλιστική δεν ασφαλίζει χωρις πινακίδες´´ . Ενα ενα το θεμα για να μην μπερδευτούμε ....
Μιχάλη εσύ ασφάλισες εκ των υστέρων (μετά την κατάθεση) ή είχες απο πρίν και απλά συνέχισες?
Και τις δυο περιπτώσεις τις εχω εφαρμόσει !
Εκεί που στηρίζονται και ενώ καταβάλεις ασφάλιστρο για π.χ 5000 ευρώ στο τέλος θέλουν να σε αποζημιώσουν με 3000, ενω εσύ πλήρωνες κανονικά σαν λ@λ@κας για 5.
Οταν κανεις την ασφάλεια μπορεις να ζητήσεις να σου κάνουν πραγματογνωμοσύνη για την αξία του αυτοκινήτου και να το ασφαλίσεις στην τιμη που πραγματικά αξίζει .... ώστε οταν ερθει η ωρα της αποζημίωσης να μην λες εμενα αξίζει 5 και αυτοί νa λένε αξίζει 3 . Σε κάθε ανανέωση θελει την διαδικασία και εχεις το κεφαλι σου ήσυχο .
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ένα όχημα το οποίο τίθεται σε ακινησία, αφού έχουν κατατεθεί οι πινακίδες του στην αρμόδια ΔΟΥ, δεν χρειάζεται να φέρει ασφάλιση.
https://www.autotriti.gr/asfaleies/data/news/preview_news/Akinhsia-oxhmatos--asfalish_122349.asp
Α, και για Να παρεις πινακίδες πρεπει να πας ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην εφορία αλλιως δεν στις δινουν . Αρα ???
Δηλαδή αν πάρω τηλέφωνο στην ING θα μου το ασφαλίσουν ? η έχεις γάτα ασφαλιστή ?
Στο ασφάλισαν ως αυτοκίνητο η σαν αντικείμενο μέσα στην ασφάλεια κλοπής και πυρός του σπιτιού ?
Π.χ μαζί με τους πινάκες και τα στερεοφωνικά και αυτοκίνητο μάρκας ....
Αναλυτικά η Interasco που είχα μικτή από την ήμερα αγοράς του αυτοκίνητου δεν μου το ασφάλιζε ποια για κλοπή και πυρκαγιά.
Ενώ η Εθνική που έχω τα πάντα από συμβόλαια δεν μου το ασφάλιζε ως μέρος του σπιτιού πάρα το κλειστό πάρκινγκ.
Εγώ πάντως θα τρελαθώ, όλοι αυτοί που έχουν πολυτελή αυτοκίνητα αρκετών κυβικών και έχουν καταθέσει πινακίδες δεν μπορούν να τα ασφαλίσουν ?
Τότε αποτελούμε τρελή λίστα για κλοπές !!!
Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ένα όχημα το οποίο τίθεται σε ακινησία, αφού έχουν κατατεθεί οι πινακίδες του στην αρμόδια ΔΟΥ, δεν χρειάζεται να φέρει ασφάλιση.
https://www.autotriti.gr/asfaleies/data/news/preview_news/Akinhsia-oxhmatos--asfalish_122349.asp
Δεν σε υποχρεώνει το κράτος να το ασφαλίσεις αν εχεις καταθέσεις , ούτε σου στέλνει το πρόστιμο για τα ανασφάλιστα . Σε κάποιους ήρθε αλλα ηταν λαθος του συστήματος
Μιχάλη εσύ ασφάλισες εκ των υστέρων (μετά την κατάθεση) ή είχες απο πρίν και απλά συνέχισες?
Και τις δυο περιπτώσεις τις εχω εφαρμόσει !
Δλδ πες οτι εχεις πινακιδες και το εχεις σφαλισμενο για εξι μηνες και στον τριτο τελικα τις καταθετης,και συνεχιζεις να το εχεις ασφαλισμενο μεχρι τελους εξαμηνου,και για κακη σου τυχη στο κλεβουν τον πεμπτο μηνα.θα αποζημιωθεις;
Ναι γιατι να μην σε αποζημιώσουν ;
Αφου εχεις καταθεσει πινακιδες αρα συμφωνα με τα προηγουμενα των φιλων δεν μπορει να εισαι ασφαλισμενος αρα δεν σε αποζημιωνουν.
Αφου εχεις καταθεσει πινακιδες αρα συμφωνα με τα προηγουμενα των φιλων δεν μπορει να εισαι ασφαλισμενος αρα δεν σε αποζημιωνουν.
Είναι ένας φαύλος κύκλος που πρέπει να εύχεσαι να μην μπλέξεις.
nikolaou60
17-02-18, 21:15
οι ασφαλιστικες ασφαλιζουν και με τον αριθμο πλαισιου.αν θελει ο ασφαληστης,ασφαλιζει το οχημα και χωρις πινακιδα.το τι αποζημειωση θα δωσει η εταιρια ειναι αλλο καπελο.εδω ασφαλιζουν το οχημα για 10κ και πληρωνονται τα αναλογα ασφαληστρα,και οταν ερθει η ωρα αποζημειωνουν για οτι τους καπνισει
Ο πατερας μου λογω της δουλειας του απουσιαζει 6-7 μηνες το χρονο,παραδιδει πινακιδες,εψαξε το θεμα με την ασφαλεια παρα πολυ και ακρη δεν βρηκε.Βεβαια ηθελε να το ασφαλισει μονο για κλοπη και φωτια.Το πληρωνουν οτι τους καπνισει δεν ειναι ακριβως ετσι.
Ναι για να πάρεις πινακίδες πίσω θέλει να είναι ασφαλισμένο.
Εγώ είχα πινακίδες κανονικά και με ασφάλεια, όταν όμως τις κατέθεσα για 3 μήνες το αυτοκίνητο δεν ήταν ασφαλισμένο. Αυτά μου είχε πει τότε ο ασφαλιστής μου.
Δεν την διεκοπτα γιατί είχα πληρώσει για ένα χρόνο αλλά αν γίνει κάτι πχ κλοπή γίνεται διασταύρωση και αν εκείνη την ημέρα έχει καταθετημενες πινακίδες δεν υπάρχει κάλυψη.
Άρα το οτι δεν ασφαλίζεται χωρις πινακιδες ειναι παραπληροφόρηση. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις . Αναφέρουν τι συμβαίνει στην ασφάλεια αυτοκινήτων χωρις πινακιδες ξεκάθαρα .
Άρα το οτι δεν ασφαλίζεται χωρις πινακιδες ειναι παραπληροφόρηση. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις . Αναφέρουν τι συμβαίνει στην ασφάλεια αυτοκινήτων χωρις πινακιδες ξεκάθαρα .
Τελικα δεν μπορω να καταλάβω τι ενοεις.Αν εχεις βρει κατι ανεβασε .το να το μαθουμε ολοι
Εδώ και δυο τρία ποστ μας λες ότι ξέρεις τι γίνεται αλλά να κάνουμε κόπο να το διαβάσουμε;
Μας το παίζεις έξυπνος; Ξέρεις ποιος είναι ο ρόλος του forum;
Να βοηθάς τους άλλους με τις γνώσεις και όχι να πετάς εξυπνάδες και διάφορα άλλα.
Αφού λοιπόν ξέρεις τι γίνεται και είσαι γνώστης γραψε καθαρά να το μάθουν και οι άλλοι.
Άμα θέλεις να κρατήσεις τις γνώσεις σου για σένα μεγεια σου με χαρά σου.
Απλα μην ξαναγράψεις καθόλου εδώ μέσα
1) Αυτοκίνητο που καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας είναι ακάλυπτο στα πάντα ασφαλιστικά από την ίδια ήμερα της κατάθεσης, ανεξάρτητα από το ποια είναι η ασφαλιστική εταιρεία, πότε λήγει και τι ασφαλιστικές καλύψεις έχει.
2) Όταν τα οχήματα δεν φέρουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες (όχι όλες) που τα ασφαλίζουν σαν αντικείμενα μαζί με τον συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης.
όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντα να γίνεται.... :whistle:
1) Αυτοκίνητο που καταθέτει τις πινακίδες κυκλοφορίας είναι ακάλυπτο στα πάντα ασφαλιστικά από την ίδια ήμερα της κατάθεσης, ανεξάρτητα από το ποια είναι η ασφαλιστική εταιρεία, πότε λήγει και τι ασφαλιστικές καλύψεις έχει.
2) Όταν τα οχήματα δεν φέρουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες (όχι όλες) που τα ασφαλίζουν σαν αντικείμενα μαζί με τον συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης.
όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντα να γίνεται.... :whistle:
Γνωρίζουμε κάποια εταιρία που να το κάνει ?
Η Εθνική που έχω ένα σκασμό πράγματα ασφαλισμένα δεν το παίρνει μαζί μετά αντικείμενα του σπιτιού για κλοπή και φωτιά !!!
Που έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκινητο;
Το πάρκινγκ είναι ενιαίο με το σπίτι; (π.χ μεζονέτα με υπόγειο πάρκινγκ)
Που έχει ακινητοποιηθεί το αυτοκινητο;
Το πάρκινγκ είναι ενιαίο με το σπίτι; (π.χ μεζονέτα με υπόγειο πάρκινγκ)
4 μεζονέτες έχουν ένα υπόγειο κλειστό πάρκινγκ 5 θέσεων.
Οι 2 θέσεις είναι δικές μου.
Το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο έξω από την πόρτα της μεζονέτας μου.
Σε λίγους μήνες θα μπει και εξωτερική κάμερα.
Το ξαναλεω.Προσπαθησαμε πολλες φορες και σχεδον με ολες τις γνωστες ασφαλιστικες να ασφαλισουμε με κατατεθειμενες πινακιδες,με τον αριθμο πλαισιου,σαν αντικειμενο στο κοινοχρηστο,τριων θεσεων, υπογειο τριοροφης οικοδομης και δεν βγαλαμε ακρη.Αν καποιος το εχει κανει ας γραψει την ασφαλιστικη.Ολα τα αλλα ειναι ............
4 μεζονέτες έχουν ένα υπόγειο κλειστό πάρκινγκ 5 θέσεων.
Οι 2 θέσεις είναι δικές μου.
Το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο έξω από την πόρτα της μεζονέτας μου.
Σε λίγους μήνες θα μπει και εξωτερική κάμερα.
Ανοίγεις νέο θρεντ με θέμα Ασφάλιση με κατατεθειμένες πινακίδες και αναφέρεις Ο κουμπάρος μου φέτος κατέθεσε πινακίδες και το έχει στο κλειστό γκαράζ στο σπίτι του μονοκατοικία.
Στην συνέχεια μας λες Η Εθνική που έχω ένα σκασμό πράγματα ασφαλισμένα δεν το παίρνει μαζί μετά αντικείμενα του σπιτιού για κλοπή και φωτιά !!!
Τελικά βρισκόμαστε σε 4 μεζονέτες έχουν ένα υπόγειο κλειστό πάρκινγκ 5 θέσεων, οι 2 θέσεις είναι δικές σου, το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο έξω από την πόρτα της μεζονέτας σου και λίγους μήνες θα μπει και εξωτερική κάμερα.
Τα δικά σου δεν είναι ιδιόκτητος χώρος πάρκινγκ (σαν του κουμπάρου σου), κοινόχρηστος χώρος ονομάζεται και δεν έχει καμιά σχέση με το σπίτι.
Ξεκαθάρισε για τι από τα παραπάνω (που είναι άσχετα μεταξύ τους) ενδιαφέρεσαι, για να καταλάβουμε και εμείς!!!
Το ξαναλεω.Προσπαθησαμε πολλες φορες και σχεδον με ολες τις γνωστες ασφαλιστικες να ασφαλισουμε με κατατεθειμενες πινακιδες,με τον αριθμο πλαισιου,σαν αντικειμενο στο κοινοχρηστο,τριων θεσεων, υπογειο τριοροφης οικοδομης και δεν βγαλαμε ακρη.Αν καποιος το εχει κανει ας γραψει την ασφαλιστικη.Ολα τα αλλα ειναι ............
τι είναι όλα τα αλλα..., δεν μας λες και εμάς;
Το στο κοινόχρηστο,τριών θέσεων, υπόγειο τριώροφης οικοδομής έχει κάποια σχέση με το θέμα μας κλειστό γκαράζ στο σπίτι του μονοκατοικία;
Εχει σχεση με το ασφαλιση με κατατεθειμενες πινακιδες.Αυτο ειναι το θρεντ που συζηταμε.Η θεση παρκινκ που αναφερω ειναι ξεχωριστη ιδιοκτησια 23 τ.μ και εχει ποσοστο επι του οικοπεδου.Δηλωνεται στο Ε9 στον αναλογο κωδικο, εχει αντικειμενικη αξια και πληρωνει τα γνωστα κερατιατικα.Ο μονος εριστικος εισαι εσυ.Εαν ξερεις αφαλιστικη να το πεις.Αυτη ειναι η αξια της συζητησης.
Εχει σχεση με το ασφαλιση με κατατεθειμενες πινακιδες.Αυτο ειναι το θρεντ που συζηταμε.Η θεση παρκινκ που αναφερω ειναι ξεχωριστη ιδιοκτησια 23 τ.μ και εχει ποσοστο επι του οικοπεδου.Δηλωνεται στο Ε9 στον αναλογο κωδικο, εχει αντικειμενικη αξια και πληρωνει τα γνωστα κερατιατικα.Ο μονος εριστικος εισαι εσυ.Εαν ξερεις αφαλιστικη να το πεις.Αυτη ειναι η αξια της συζητησης.
Το εάν είμαι εριστικός ή όχι μετά από 2952 ποστ άσε να το κρίνουν τα μέλη του φόρουμ με τα 13207 Thanker..., όποτε απλά το προσπερνάω... και πάμε παρακάτω.
Τίτλος θέματος: Ασφάλιση με κατατεθειμένες πινακίδες.
Ουσία θέματος: Ο κουμπαρος μου φέτος κατεθεσε πινακιδες και το εχει στο κλειστο γκαραζ στο σπιτι του μονοκατοικια.
Το σπιτι του το εχει ασφαλισμενο στην Εθνικη με καλυψεις πυρος και περιεχομενου.
Επειδη το αμάξι είναι κάποιας αξίας, Θελει να προσθεσει στο περιεχομενο και το αμαξι για φωτια/κλοπη , εννοειται πληρωνοντας τα αναλογούντα εξτρα ασφαλιστρα.
Ο ασφαλιστής του λέει ότι καμιά ασφαλιστική δεν δέχεται να ασφαλίσει αμάξι χωρίς πινακίδες.
Μήπως γνωρίζετε καμιά ασφαλιστική που να το δέχεται;
Δεν μπορεί τόσες χιλιάδες αυτοκίνητα που έχουν καταθέσει πινακίδες μερικά με σοβαρή αξία, να είναι όλα ανασφάλιστα. Θα ήταν ότι πρέπει για κλοπή.
Ο κοινόχρηστος χώρος - τριών θέσεων - σε υπόγειο τριώροφης οικοδομής που αναφέρεις εσύ και όπως λες δεν μπορείς να ασφαλίσεις το μακροχρόνια παρκαρισμένο αυτοκίνητο σαν αντικείμενο, τι σχέση έχει το κλειστό ατομικό γκαράζ σε πολυκατοικία ή μονοκατοικία.
Αν τώρα σου γράψω: εγώ είμαι εριστικός ή εσύ που δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις..., θα συνεχιστεί η παρεξήγηση και πίστεψε με δεν είναι αυτός ο σκοπός μου!!!
Πάμε λοιπόν επί του θέματος και προς ενημέρωση των μελών να ξεκαθαρίσουμε τι ισχύει με την ασφάλιση ακινητοποιημένου αυτοκίνητου.
Το 2013 είχα καταθέσει τις πινακίδες του Μ5 για όλο τον χρόνο και το είχα ασφαλίσει για κλοπή ολική και μερική στο ποσό των 38000 ευρώ, σε κλειστό ιδιόκτητο ατομικό πάρκινγκ με ατομική γκαραζόπορτα, 200 μέτρα μακριά από το σπίτι που κατοικώ!!!
Προϋποθέσεις ασφάλισης από την ασφαλιστική στην περίπτωσή μου: το πάρκινγκ να είναι ατομικό, να είναι ιδιοκτησία μου και δηλωμένο στο Ε9 μου, να έχει κλειστή γκαραζόπορτα, να μην έχει άλλη πόρτα εισόδου, το αυτοκίνητο η το πάρκινγκ να έχουν συναγερμό, να υπάρχει πυροσβεστήρας και να έχουν αφαιρεθεί οι τροχοί.
Στην περίπτωση μου το να μην έχει άλλη πόρτα εισόδου είχε να κάνει με την απόσταση από το σπίτι μου και προφανώς δεν θα ζητηθεί σε μεζονέτα η μονοκατοικία με αυτόνομο υπόγειο π.χ χώρο στάθμευσης
Όσο για τους τροχούς, όταν φωτογραφήθηκε ο χώρος από τον υπεύθυνο της ασφαλιστικής είχαν αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο (ασχέτως τι έκανα εγώ μετά...) και σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνονταν στο ασφαλιστικό συμβόλαιο!!!
Τελειώνοντας με την περίπτωση μου θα πρέπει επισημάνω ότι στην αρχή δεν ήταν και πολύ εύκολοι..., όμως τα δυο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας μου για αρκετό χρονικό διάστημα ασφαλισμένα σε αυτούς έπαιξε το ρόλο του!!!
Προς βοήθεια της συζήτησης και την έγκυρη ενημέρωση των μελών για το θέμα (προσωπικά πλέον δεν εχω τέτοια... θέματα) να πω ότι τους πήρα την προηγούμενη Παρασκευή τηλέφωνο για να δω μήπως έχει αλλάξει κάτι και εγω γράψω άλλα-νταλλα...
Η πρώτη τους ερώτηση ήταν εάν το αυτοκίνητο πριν ακινητοποιηθεί είναι ασφαλισμένο σε αυτούς, τους ενημέρωσα ότι και στα δυο αυτοκίνητα ιδιοκτησίας μου συνεχίζουν να είναι στην εταιρία τους και η ακινητοποίηση του ενός θα γίνει τον Ιούνιο που λήγει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, έλεγξαν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και μου είπαν ΟΚ
Η ασφαλιστική εταιρία ήταν η Allianz.
Υ.Γ: ελπίζω να σε κάλυψα στην άξια της συζήτησης... :cheers:
Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να συνεισφέρει στο θέμα άλλα δεν θέλει να μαθευτεί.... ότι έχει καταθέσει πινακίδες, προσωπικά να του πω ότι δεν είναι ντροπή... και ότι εγώ το εχω κάνει πριν από αυτόν!!! :original:
Ανοίγεις νέο θρεντ με θέμα Ασφάλιση με κατατεθειμένες πινακίδες και αναφέρεις Ο κουμπάρος μου φέτος κατέθεσε πινακίδες και το έχει στο κλειστό γκαράζ στο σπίτι του μονοκατοικία.
Στην συνέχεια μας λες Η Εθνική που έχω ένα σκασμό πράγματα ασφαλισμένα δεν το παίρνει μαζί μετά αντικείμενα του σπιτιού για κλοπή και φωτιά !!!
Τελικά βρισκόμαστε σε 4 μεζονέτες έχουν ένα υπόγειο κλειστό πάρκινγκ 5 θέσεων, οι 2 θέσεις είναι δικές σου, το αυτοκίνητο είναι παρκαρισμένο έξω από την πόρτα της μεζονέτας σου και λίγους μήνες θα μπει και εξωτερική κάμερα.
Τα δικά σου δεν είναι ιδιόκτητος χώρος πάρκινγκ (σαν του κουμπάρου σου), κοινόχρηστος χώρος ονομάζεται και δεν έχει καμιά σχέση με το σπίτι.
Ξεκαθάρισε για τι από τα παραπάνω (που είναι άσχετα μεταξύ τους) ενδιαφέρεσαι, για να καταλάβουμε και εμείς!!!
τι είναι όλα τα αλλα..., δεν μας λες και εμάς;
Το στο κοινόχρηστο,τριών θέσεων, υπόγειο τριώροφης οικοδομής έχει κάποια σχέση με το θέμα μας κλειστό γκαράζ στο σπίτι του μονοκατοικία;
Έχεις δίκιο, η πραγματικότητα ειναι
Βάλτο στο σαλόνι και τέλος!
alexm.Λες οτι ασφαλιστική εταιρία ήταν η Allianz.!!
Μου προκαλεί έκπληξη ότι ειναι η Allianz γιατί περυση αρνήθηκε να ασφαλίσει την"πατρικη" 520 για κλοπή,την ασφαλιζε μονο στο βασικό πακέτο.Μας ειπαν ότι επειδή τα bmw είναι στόχος των κλεπτων δεν ασφαλιζουν bmw με εμπορική άνω των 15000€.Προσπάθησα πριν λίγο στοAllianz direct να "ασφαλισω" το δικομου Χ1, μου βγάζει αυτόματα εμπορική αξια 24800 και ναι το ασφαλιζει μόνο στο βασικό πακέτο Go που δεν έχει κλοπή,μιλάω για κανονική κυκλοφορία. .Δεν ξέρω πως τα καταφερες.
alexm.Λες οτι ασφαλιστική εταιρία ήταν η Allianz.!!
Μου προκαλεί έκπληξη ότι ειναι η Allianz γιατί περυση αρνήθηκε να ασφαλίσει την"πατρικη" 520 για κλοπή,την ασφαλιζε μονο στο βασικό πακέτο.Μας ειπαν ότι επειδή τα bmw είναι στόχος των κλεπτων δεν ασφαλιζουν bmw με εμπορική άνω των 15000€.Προσπάθησα πριν λίγο στοAllianz direct να "ασφαλισω" το δικομου Χ1, μου βγάζει αυτόματα εμπορική αξια 24800 και ναι το ασφαλιζει μόνο στο βασικό πακέτο Go που δεν έχει κλοπή,μιλάω για κανονική κυκλοφορία. .Δεν ξέρω πως τα καταφερες.
Με το direct δεν κανείς τέτοιου τύπου ασφάλεια, παρε τηλ στα κεντρικά και ζητά το κλάδο αυτοκινήτου, εξήγησε τους τι θέλεις να ασφαλίσεις και θα σου πουν πως μπορεί να γίνει!!!
Alexm.Mιλαω για κανονικη ασφαλεια,δοκιμασα το Golf 1,4 του 2008 το ασφαλιζει σε ολα τα πακετα.Θα τηλεφωνησω αν και νομιζω θα πουν οτι και περυση.Δεν ασφαλιζουν δηλαδη BMW για κλοπη αξιας ανω των 15000€.
Πριν λιγο μιλησα με Allianze με δυο κυριες.Η πρωτη μου ξεκαθαρισε οτι δεν ασφαλιζουν για κλοπη BMW αξιας ανω των 15000E οπως και τα Smart λογω αυξημενου κινδυνου.Την ρωτησα και για ασφαλεια κλοπης χωρις πινακιδες σε κλειστο ιδιοκτητο παρκινκ κλπ
και μου απαντησε δεν ασφαλιζουμε κατι τετοιο.Επεμενα οτι το εχουν κανει και με περασε σε καποια ανωτερη της η οποια μου το απεκλεισε και με πινακιδες(ανω των 15000Ε)και χωρις πινακιδες ανεξαρτητου αξιας.-
athanasakis nikolas
22-02-18, 14:10
Φίλε καλησπέρα,
θα αναφερθώ μόνο στην περίπτωση που έχουμε ασφαλίσει το όχημα μας για τους κινδύνους κλοπής - φωτιάς - φυσικά φαινόμενα και όλα τα κλπ και έχουμε καταθέσει τις πινακίδες του.
Να φανταστώ ότι κάποιος καταθέτει τις πινακίδες για να μην πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, για κάποιο χρονικό διάστημα. Σωστά?
Άρα, αυτό σημαίνει ότι το όχημα δεν μπορεί να είναι στον δρόμο παρά μόνο να είναι σταθμευμένο σε κλειστό - ιδιωτικό χώρο.
Δύο είναι τώρα τα τινά, πρώτον ή θα διατηρήσει το ασφαλιστήριο του με όλες τις παροχές κανονικά χωρίς να το ακυρώσει (είναι η απλή περίπτωση), το συμβόλαιο δίνει κάλυψη μόνο ως προς τις έξτρα παροχές και μόνο (όχι αστική ευθύνη) ή δεύτερον αν έχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο οικίας στο οποίο θα έχει κάλυψη περιεχομένου.
Εδώ θα πρέπει να προσέξουμε να έχουμε συμπεριλάβει στα m2 του σπιτιού και τα m2 του πάργκινγκ.
Για να μπορέσουμε να ασφαλίσουμε το όχημα μας ως αντικείμενο πλέον και όχι ως όχημα, οι εταιρείες ζητάνε να έχουμε ακινητοποιήσει το όχημα, είτε πάνω σε τάκους αφαιρόντας τις ρόδες ή την μπαταρία του ή και τα δύο μαζί και κάποιες φορές ζητάνε και συναγερμό αν είναι πάργκινγκ ισόγειο κλειστό και όχι υπόγειο πολυκατοικίας ή κατοικίας.
Το ότι μία ασφαλιστική δεν δέχετε την ασφάλιση του αυτοκινήτου ως αντικείμενο δεν σημαίνει ότι κάποιες άλλες δεν το κάνουν.
Νομίζω υπάρχουν περιπτώσεις μελών του forum που τυγχάνει να είναι πελάτες μου και που έχουμε πραγματοποιήσει αυτά που σου αναφέρω.
Ελπίζω να σε βοήθησα.
Με Εκτίμηση
Νικόλαος Αθανασάκης
χωρις να με ενδιαφερει προς το παρον το θεμα,απλα για την συζητηση,επειδη ειμαι και εγω στην αλιανζ,απο ποτε αν ξερετε δεν ασφαλιζουν πανω απο 15000 ευρω? γιατι πριν 2 χρονια τοσο το ασφαλιζα.
Σημερα μιλησα μαζί τους.Τα bmw για άνω των 15000€και για τα smart δεν μου ανεφεραν ποσο.
athanasakis nikolas
22-02-18, 15:55
ευτυχώς που υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές στην αγορά !!!
Αν αντιμετωπίζεις τέτοιο θέμα, καλό είναι να το κοιτάξεις σε άλλες εταιρείες!!!
Tωρα αν καταλαβα καλα με το νεο νομο για την παραλαβη κατατεθημενων πινακιδων θα υπαρχει τελος 30 ευρώ αε συνδυασμο με την μη αναλογικη πληρωμη των τελων που επεβαλαν (καταθετω τις πινακιδες 4 μηνες και απαλλασομαι απο τα τελη μονο για 2).
Δεν ειναι και λιγες οι περιπτωσεις οπου ειτε καταθεσεις τις πινακιδες ειτε οχι το κοστος θα ειναι το ιδιο. Κατα τ αλλα ο δημοκρατικοσ συριζα σου δινει το δικαιωμα επιλογης, να καταθεσεις ή οχι τις πινακιδες.
επειδη δεν βρηκα καποιο σχετικο θεμα το γραφω εδω..για ασφαλεια ..εχω μαλωσει και εχοντας κανει ασφαλεια μεσω ασφαλιστη και εχοντας κανει και ονλαιν...οποτε το θεμα αν θα ειναι μεσω ασφαλιστη η' οχι δεν μετραει και τοσο? βλεπω οτι εγιναν αλλαγες και συγχωνευσεις εταιρειων..αλιανζ και ευρωπαικη πιστη,τζενεραλι και αξα,η πιτα μικρυνε..? τι εταιρειες και πως επιλεγετε ψαχνετε εσεις? εχετε καποια που σας ετυχε κατι και ειστε ευχαριστημενοι? στις αξιολογησεις ολοι ιδια σχεδον ποσοστα εχουν ,αν ειναι και εγκυρες..κλεινω 11 χρονια και πληρωνω 188 το εξαμηνο στην ευρωπαικη πιστη,χωρις μικτη..τα θεωρω πολλα..140 σχεδον η γνωστη anytime..επειτα κοιταω και τις καλυψεις που ο καθενας βαζει οτι θελει σαν εταιρεια,αλλοι με απαλλαγη αλλοι χωρις,αλλοι πολλες αλλοι λιγες..χαος..
αυτο που εμαθα σιγουρα ειναι οτι πολλες εταιρειες , εχουν δωσει το τηλεφωνικο τους κεντρο σε κεντρα που αντιπροσωπευουν πολλες εταιρειες..ετσι μπορει για διαφορετικες εταιρειες να ερθει ο διος πραγματωγνωμων για καθε αυτοκινητο και να σας μιλησει το ιδιο τηλεφωνικο κεντρο.συγχωνευση παντου = μικρος ανταγωνισμος= μικρο οφελος για εμας