PDA

Επιστροφή στο Forum : Ε34 Μ50Β20 Δεν παιρνει μπροστα....Καποιες φορες

andreasg
04-01-18, 11:21
Καλημερα στην παρεα!
Τον τελευταιο καιρο καποιες φορες το αυτοκινητο δεν παιρνει μπροστα.Το προβλημα εμφανιζεται τυχαια κατα περιοδους και οχι παντα.Μπορει να το κανει ζεστο αλλα και κρυο χωρις καποια αλλη ενδειξη.Μπορει να παρει με την 2η,3η η 10η φορα,μπορει να μην παρει και καθολου και μετα απο 5-10 λεπτα να παρει με την πρωτη...Οταν παιρνει τα παντα δουλευουν κανονικα ουτε ρεταρισματα,ουτε τρεμουλο ουτε πτωση αποδοσης.Η μιζα γυρναει κανονικα απλα δεν σκαει...
Φιλτρο βενζινης και μπουζι αλλαχτηκαν πριν 1000 χλμ...
Εχει τυχει το ιδιο προβλημα σε καποιον αλλο?Τι μπορει να φταιει?

PetrosD
04-01-18, 11:53
Αισθητήρας στροφάλου είναι πιθανός.

andreasg
04-01-18, 12:09
Που ακριβως βρισκεται αυτος και πως μπορω να τον ελεγξω (αν μπορω)?
Παιζει να ειναι και κατι αλλο?

PetrosD
04-01-18, 12:27
Είναι μπροστά στον κινητήρα, δίπλα από την αντλία νερού και βλέπει τα "δόντια" του harmonic balancer (τροχαλία στο στρόφαλο που πάνε οι ιμάντες της αντλίας νερού και του A/C). Θα δεις και το καλώδιό του που έρχεται παράλληλα με το κέλυφος του θερμοστάτη. Η θέση του είναι στον κόκκινο κύκλο στη παρακάτω εικόνα. (ο αισθητήρας λείπει. Πιάνει εκεί με μια βίδα)

https://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=322671&d=1335504938

PetrosD
04-01-18, 12:28
Έτσι μοιάζει ο αισθητήρας:

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2018/01/rvbzy-1.png

BILL007
04-01-18, 12:29
Που ακριβως βρισκεται αυτος και πως μπορω να τον ελεγξω (αν μπορω)?
Παιζει να ειναι και κατι αλλο?

I'm currently replacing the one for my car. If it's anything like the M30, which I believe it's simular, I just took the airbox out to give me more room, I think on the m50 the washer fluid resivior is where my airbox is. I pushed the rad hose to the side and unbolted the CPS with a #5 allen key (I believe) from the mount and unplugged it from the top and pulled it out. You might need to take your fan out to make room. Once you see the sensor just follow the wire up to see where its connected. took me all of 6 minutes.

Yellow arrow is the sensor on its aluminum mount.

https://www.bimmerwerkz.com/forum/attachments/3-series-e36/27857d1240966053-just-picked-up-96-328is-l-crank-sensor.jpg

https://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?2041108-crank-position-sensor-replacment-m50

και γενικότερα

https://www.google.gr/search?q=e34+crank+position+sensor

andreasg
04-01-18, 13:02
Υπαρχει καποιος τροπος να τον ελεγξω αν δουλευει?Μπορει να φταιει και κατι αλλο?
Κοστος γνωριζουμε?
Μην τον αγορασω και τον αλλαξω και φταιει κατι αλλο τελικα.....

PetrosD
04-01-18, 14:27
Δεν ξέρω αν τον δείχνει το διαγνωστικό. Στη δικιά μου περίπτωση, αφού δανείστηκα από το συνεργείο μου έναν, είδα ότι έφταιγε αυτός.

andreasg
04-01-18, 14:55
Δεν ξέρω αν τον δείχνει το διαγνωστικό. Στη δικιά μου περίπτωση, αφού δανείστηκα από το συνεργείο μου έναν, είδα ότι έφταιγε αυτός.

Δυσκολο να κανω το ιδιο...Υπαρχει περιπτωση να χειροτερεψει η να μεινω στον δρομο?

PetrosD
04-01-18, 15:01
Ε, φυσικά. Εμένα με άφησε 2 ώρες πριν ξεκινήσω για διακοπές. Το παράτησα στο δρόμο που έμεινε, πήγα διακοπές με το 2ο αμάξι του φίλου που πήγαμε μαζί και το ρυμούλκησα όταν γύρισα.

BILL007
04-01-18, 15:39
:+1: Το διαγνωστικό το βρίσκει σαν βλάβη

andreasg
04-01-18, 16:26
Τι τυπο διαγνωστικου χρειαζεται?Αν ειναι αυτο θα το δειξει σιγουρα?
Παιζει να ειναι τρομπα βενζινης?Αν ειναι τρομπα δεν θα ειχε και αλλα συμπτωματα?

andreasg
04-01-18, 17:34
Εχω νεα απο το μετωπο...Το πρωι που πηγε να φυγει ο πεθερος μου βαζει μπροστα παιρνει κι σβηνει αμεσως.Ξαναμιζαρει και παιρνει κανονικα.Οδηγει για 5 χλμ και σταματαει στο βενζιναδικο για βενζινη.Παει να ξαναβαλει μπροστα και τιποτα...Δοκιμαε καμια 10αρια φορες αλλα τιποτα.Τελικα το αφησε και πηρε του βενζινα το αυτοκινητο (οικογενειακος φιλος) για να παει σε επειγον δουλεια...Μετα απο μιση ωρα ο βενζινας δοκιμαζει,τσακμακι...Το δοκιμασε καμια 10αρια φορες μεχρι το μεσημερι και δουλευε υποδειγματικα.Πριν λιγο το πηρε ο πεθερος μου και ηρθε σπιτι ολα μια χαρα...Κατεβαινω να δοκιμασω,παιρνει κανονικα 5 φορες,παω να το ξαναβαλω παιρνει και σβηνει αμεσως,ξαναδοκιμαζω και τιποτα...Αφου δοκιμασα 5-6 φορες και δεν εσκαγε παω πισω στο ρεζερβουαρ,πεφτω απο κατω και του κοπαναω 5-6 μπουνιες.Παω να ξαναδοκιμασω και σκαει με την μια...Ξαναδοκιμαζω πολλες φορες και ολα δουλευουν ρολοι...
Μηπως τελικα ειναι στα τελευταια της η τρομπα βενζινης?

nikolaou60
05-01-18, 20:20
αισθητηρας στροφαλου.........απο την μια,δεν θελεις να αλλαξεις αισθητηρα διοτι μπορει να μην ειναι αυτος και να παει τσαμπα το 30ευρω,απο την αλλη,την αντλια που ειναι πιο ακριβη,θελεις να την αλλαξεις και ας μην εισαι σιγουρος και παλι.......τοτε,αλλαξε αντλια,και μετα τον αιστητηρα .........

andreasg
05-01-18, 23:07
Δεν ειπα οτι θα αλλαξω αντλια αντι για αισθητηρα στροφαλου... Προσπαθω να εντοπισω τι πραγματικα φταιει λεγωντας τα συμπτωματα και με την βοηθεια των μελων του club που εχουν παραπανω γνωσεις απο εμενα η εχουν αντιμετωπισει παρομοιο προβλημα... Δυστυχως στην περιοχη μου δεν υπαρχει αξιολογο συνεργειο για bmw (η τουλαχιστον δεν γνωριζω εγω) που νε εχω εμπιστοσυνη... Αυτη την στιγμη δεν αποκλειω καμια βλαβη... Οσο για την τιμη του αισθητηρα αν δεν κανω λαθος τον κωδικο που βρηκα στο net ψαχνωντας (δεν ξερω ποιον φοραει) γνησιος καινουργιος εχει 125 ευρω,σε vdo 100,σε meyle 65 και σε era η meat & doria γυρω στο 30αρι...Οι επωνυμοι ερχονται σχεδον στο ιδιο κοστος με την τρομπα...Δεν ειναι και λιγα για να τα δωσω χωρις να ειμαι σιγουρος...

andreasg
05-01-18, 23:12
:+1: Το διαγνωστικό το βρίσκει σαν βλάβη

Φιλε BILL007 επειδη δεν γνωριζω και πολλα απο bmw (τωρα αρχισα να ασχολουμαι σοβαρα) δεν πρεπει να αναψει καποιο λαμπακι στο καντραν ως ενδειξη βλαβης?Αν το βαλω στο διαγνωστικο την ωρα που δουλευει κανονικα θα το δειξει? Το κραταει στην μνημη?

wheelman
06-01-18, 01:19
Φιλε BILL007 επειδη δεν γνωριζω και πολλα απο bmw (τωρα αρχισα να ασχολουμαι σοβαρα) δεν πρεπει να αναψει καποιο λαμπακι στο καντραν ως ενδειξη βλαβης?Αν το βαλω στο διαγνωστικο την ωρα που δουλευει κανονικα θα το δειξει? Το κραταει στην μνημη?Ναι όταν είναι κάτι πολύ σοβαρό, υπάρχει περίπτωση όμως μια βλάβη να είναι "sporadic" καταγράφεται μεν δεν είναι μόνιμα το λαμπάκι αναμένο δε.

Βαλτο σε ένα διαγνωστικό κατά προτίμηση κάτι που να αναγνωρίζει τους κωδικούς σφαλμάτων της bmw και το ποιανεις από εκεί.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

panos320
06-01-18, 07:56
E34 είναι παιδιά. Δεν έχει λαμπάκι για βλάβη. Εμένα για αισθητήρα στροφαλου μου κάνει πάντως. Η αντλία γυρνώντας τον διακόπτη ακούγεται πάντως εάν δώσεις προσοχή. Και κάτι ακόμα. Εάν η αντλία κολλήσει μια φορά, δύσκολα θα ξανακάνει επανηλλημενες εκκινήσει σε διαφορετικό χρόνο. Συνήθως ψοφαει μια φορά thumb

andreasg
08-01-18, 13:25
Ναι όταν είναι κάτι πολύ σοβαρό, υπάρχει περίπτωση όμως μια βλάβη να είναι "sporadic" καταγράφεται μεν δεν είναι μόνιμα το λαμπάκι αναμένο δε.

Βαλτο σε ένα διαγνωστικό κατά προτίμηση κάτι που να αναγνωρίζει τους κωδικούς σφαλμάτων της bmw και το ποιανεις από εκεί.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Εχεις δικιο! Τι να κανω ομως που δεν υπαρχει κοντα καλο εξειδικευμενο?Θα κανω μια γυρα σε καποια συνεργεια και βλεπουμε....

E34 είναι παιδιά. Δεν έχει λαμπάκι για βλάβη. Εμένα για αισθητήρα στροφαλου μου κάνει πάντως. Η αντλία γυρνώντας τον διακόπτη ακούγεται πάντως εάν δώσεις προσοχή. Και κάτι ακόμα. Εάν η αντλία κολλήσει μια φορά, δύσκολα θα ξανακάνει επανηλλημενες εκκινήσει σε διαφορετικό χρόνο. Συνήθως ψοφαει μια φορά thumb
Σωστος!Γι'αυτο προβληματιζομαι και εγω...Οχι οτι δεν γινεται (εχει τυχει σε αλλης μαρκας οικογενειακο αυτοκινητο) αλλα ειναι σπανιο φαινομενο...

andreasg
14-01-18, 15:20
Καλησπερα στην παρεα.
Τελικα το αυτοκινητο απο την τελευταια φορα που εγραψα δουλευε κανονικα μεχρι χτες...Χτες το πρωι ξαναπαρουσιασε το προβλημα στον πεθερο μου.Ενω πηρε κανονικα το πρωι και εκανε 5 χλμ το εσβησε και οταν πηγε να το ξαναβαλει δεν εσκαγε...Κατεβηκε και χτυπησε το ρεζερβουαρ πηρε κανονικα και ξαναπηγε σπιτι (αλλα 5 χλμ).Σημερα το πρωι πηρε κανονικα και στα 100 μετρα εσβησε και τελος...Πηγα πριν απο λιγο και το εβαλα μπροστα.Εσκασε κανονικα και το ανεβασα στην αυλη και οταν σταματησα δεν κρατησε ρελαντι και εσβησε...
Και τωρα το καινουργιο συμπτωμα που παρατηρησα...
Οσες φορες και να μιζαρεις δεν σκαει...Γυρναει η μιζα κανονικα αλλα δεν σκαει με τιποτα....Αν κατεβεις ομως και χτυπησεις το ρεζερβουαρ 2-3 φορες και ξαναδοκιμασεις τοτε σκαει με την πρωτη,δουλευει για 5-6 δευτερολεπτα και μετα σβηνει...Αν ξαναδοκιμασεις στο καπακι θα παρει μπροστα κανα 2 φορες,δηλαδη θα σκασει,θα παρει μπροστα και θα σβησει αμεσως....Μετα παλι δεν σκαει με τιποτα αν δεν επαναλαβεις το χτυπημα στο ρεζερβουαρ οπου επαναλαμβανεται η ιδια διαδικασια που περιγραφω πιο πανω....
Και τωρα μια ερωτηση γιατι δεν ξερω πως ακριβως δουλευει ο αισθητηρας στροφαλου....
Γινεται με το κοπανημα στο ρεζερβουαρ να φτιαχνει ο αισθητηρας στροφαλου?Εχω ακουσει οτι αν η τρομπα βενζινης τα εχει παιξει και κοπανησεις ξεκολλαει στιγμιαια...Οτι κανει δηλαδη αυτη την στιγμη...

nikos valvetronic
14-01-18, 20:53
Φίλε μου ο στρόφαλος ειναι στην μούρη και το ρεζερβουαρ στον κώλο τι σχέση να έχουν ???!!!
Όπως τα λες είσαι για αντλία βενζίνης.

PetrosD
15-01-18, 11:52
Περιμένεις από τόσα χιλιόμετρα μακριά να σου κάνουμε διάγνωση; Σου είπαμε 2-3 πράγματα, κάτσε και δες τι φταίει.

andreasg
15-01-18, 18:51
Τελικα βρηκα χρονο και ασχοληθηκα σημερα.Πριν βγαλω την αντλια εβγαλα το σωληνακι που στελνει καυσιμο μπροστα και δοκιμασα να δω αν φερνει βενζινη...Στην αρχη ολα καλα αλλα μετα απο τις 4 φορες που ανοιγες διακοπτη η αντλια σταματαγε την παροχη,κολλαγε.Οσο και να προσπαθουσα δεν εφερνε βενζινη με τιποτα εκτος και αν χτυπαγα το ρεζερβουαρ...Με το χτυπημα εστρωνε για 4-5 φορες και ξανα τα ιδια!
Οποτε κατα 99% ειναι αντλια,την εβγαλα και αυριο πρωι θα κοιταξω για καινουργια...
Ενημερωτικα (ισως χρειαστει και σε καποιον αλλο) φοραει αντλια μαρκας Pierburg με κωδικο 72183301 και πρεπει να ειναι ιδια για 518 με Μ43 ΚΑΙ 520 με Μ50...

Ptboul
16-01-18, 10:00
φοραει αντλια μαρκας Pierburg με κωδικο 72183301 και πρεπει να ειναι ιδια για 518 με Μ43 ΚΑΙ 520 με Μ50...

Όχι πως έχει σημασία, αλλά έχω την εντύπωση πως οι τρόμπες ήταν της μπος (μπορεί να έχει αλλαχθεί στο παρελθόν η δική σου).

Anyway, αν και η τρόμπα συνήθως σε αφήνει μια και έξω, το 34άρι συνεχίζει :thefinger:

andreasg
16-01-18, 14:32
Ισως και να εχει αλλαχθει...δεν ξερω. Δεν εχω εικονα αν αλλαχτηκε κατα την μετατροπη... Παντως σε internetika μαγαζια ανταλλακτικων σε καποιες αντλιες αναφερουν σαν περιορισμο κατασκευαστη την Pierburg οποτε παιζει να ειναι και η δικια του...
Συνηθως και εγω απο οτι ξερω σε αφηνει μια και εξω αλλα απο την στιγμη που το αυτοκινητο στρωνει παντα και μονο με κοπανημα του ρεζερβουαρ δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου...

andreasg
18-01-18, 22:21
Χαιρετω την παρεα.Τελικα η τρομπα βενζινης αλλαχτηκε προχτες με καινουργια μαρκας Hoffer.Εδω και 2 μερες δουλευει κανονικα και δεν εχει ξαναπαρουσιασει το συγκεκριμενο προβλημα οποτε θεωρω και ελπιζω οτι το προβλημα λυθηκε.
Ευχαριστω πολυ ολους σας για την βοηθεια και τις απαντησεις σας!

andreasg
18-01-18, 22:21
Χαιρετω την παρεα.Τελικα η τρομπα βενζινης αλλαχτηκε προχτες με καινουργια μαρκας Hoffer.Εδω και 2 μερες δουλευει κανονικα και δεν εχει ξαναπαρουσιασει το συγκεκριμενο προβλημα οποτε θεωρω και ελπιζω οτι το προβλημα λυθηκε.
Ευχαριστω πολυ ολους σας για την βοηθεια και τις απαντησεις σας!