PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιλογή μικρού αυτοκινήτου (πετρέλαιο;)

zaharias
13-06-17, 15:14
Μιας και τράκαραν τη γυναικα και μου έβγαλαν άχρηστο το Yaris του 2005 που είχαμε ψάχνομαι για κατι αλλο.
Σκεφτόμουν για το Yaris το diesel (ή κατι αντίστοιχο) απο το 2010 και μετα. Μιας και ηδη ήμασταν πολυ ευχαριστημένοι απο το Yaris.
Έχετε καμία άποψη;
Κάθε βοηθεια δεκτή.
Ευχαριστω

BILLYS
13-06-17, 15:36
i20 πετρέλαιο.

dark knight
13-06-17, 16:19
ζαχο κοιτα προς Γαλλια, εχουν παραδοση στα μικρα ντιζελ

stef
13-06-17, 19:42
Εντελώς φιλικά, αν δεν κανεις 20-25.000χλμ ετησίως (που δεν νομίζω) να μην πάρεις πετρέλαιο.
Ένα οικονομικό 1300 βενζίνης μια χαρά θα σου κάτσει.
Σύντομα τα μικρά diesel θα τα αφορίσει η ΕΕ...

A8hnaios
13-06-17, 20:00
Το Grande punto diesel φουλ εξτρα του 10,πήρα για τη γυναίκα.με 1300 cc multijet μια χαρά τη βόλεψε.Και οικονομικότατο Ζάχο μου

zaharias
13-06-17, 21:05
Μαλλον για βενζινη με κοβω τελικα μετα απο αυτα που μου λετε..

doctore
13-06-17, 22:21
Τα μικρά ντιζελ Ζάχο θα έχουν θέμα με τις νέες πιο αυστηρές νομοθεσίες για τις εκπομπές αζώτου.

Αλλά αν δεν κάνεις και πολλά χλμ το χρόνο δεν έχει νόημα το ντίζελ.

Από ότι μικρό έχω οδηγήσει το τελευταίο καιρό, το καλύτερο με διαφορά είναι το mini, και μετά polo, fiesta, clio.

gyiama
13-06-17, 22:26
Είχα c3 diesel του 12. Βγήκε off από τρακάρισμα. Δεν θα έπαιρνα diesel ξανά. Τώρα ψάχνω βενζίνη και είμαι μεταξύ c3 corsa Yaris. Μόνο βενζίνη. Το polo αν και μάλλον είναι ανώτερο ποιοτικά το φοβάμαι σε αξιοπιστία.

savvas bmwdakias
14-06-17, 08:32
Εγω δεν βρισκω τον λογο του να μην παρεις ντιζελ. Εγω εχω το Yaris 2010 μοντελο ειναι euro5 και εξαταχυτο ειναι ακριβως πριν την αλλαγη του μοντελου. Και το επομενο το ιδιο μοτερ σασμαν εχει. Πολυ σβελτο αμαξακι και αξιοπιστο μεχρι στιγμης.Παντως στην Γερμανια για τα vw γενικα ακουγονται τα χειροτερα. Στην Γερμανια που ειναι ενα οργανωμενο κρατος και εφαρμοζονται οι νομοι, βγηκε νομος που απαγορευει τα euro5 στην Στουτγκαρδη και τα περιχωρα απο 1-1-18. Τωρα για Ελλαδα δεν ξερω απο το ειπαν μεχρι να το εφαρμοσουν τι θα γινει. Επισης εχω ακουσει πολυ καλα λογια για clio και c3.

Ptboul
14-06-17, 09:18
Ξέχνα το ντήζελ και δες για το νέο μίκρα ή το γιάρις πάλι. (ιδανικά ατμόσφαιρα και 1000άρι)

nik200
14-06-17, 10:36
οδηγοκεντρικα καθαρα fiesta....με επιφυλαξη για τη διαρκεια ζωης του μοτερ...1000αρι πιεσμενο...

απο κει και περα και το yaris diesel ειναι παρα πολυ καλο αμαξι..

θα βλεπα και μια το clio...πρεπει να ναι καλο..για καμια 7ετια...

stratis
14-06-17, 15:40
Εγώ προσωπικά μόλις ψώνισα ένα Panda 100HP του 2008 με λιγότερα από €5Κ (με μεταβίβαση, service κλπ). Φτηνό στην αγορά/συντήρηση, σπιρτόζικο, χώρα παντού (3,56m).

Sent from my iPad using Tapatalk

zaharias
14-06-17, 19:36
Εγώ προσωπικά μόλις ψώνισα ένα Panda 100HP του 2008 με λιγότερα από €5Κ (με μεταβίβαση, service κλπ). Φτηνό στην αγορά/συντήρηση, σπιρτόζικο, χώρα παντού (3,56m).

Καλορίζικο
Καλη επιλογή θεωρώ!
Απλα μιας και η οικογενεια μεγαλώνει εγω δεν το βλεπω σαν επιλογή το Panda.
Όποτε ειμαι στη κατηγορία Yaris ή αντίστοιχο ή ελάχιστα μεγαλύτερο σε χώρους.

stratis
14-06-17, 20:13
Thank you! :)
Προφανώς και οι ανάγκες του καθενός είναι μοναδικές. Στην περίπτωσή μου, μία τριμελής οικογένεια βολεύεται πλήρως για τα εντός των τοιχών.
Ο,τι και να επιλέξεις, καλοτάξιδο και άσπαστο!

mark e92
14-06-17, 20:14
Το μόνο κακό του diesel είναι ότι η πιο μικρή διαδρομή πρέπει να είναι 15 χλμ για να προλαβαίνει να κάνει αναγέννηση.
Για yaris σε βλέπω
Τα μικρά να ξέρεις έχουν δύο κινητήρες τα opel, Fiat, suzuki έχουν Fiat και τα υπόλοιπα PSA εκτός τα vag

nik200
15-06-17, 08:50

εμενα οι φιλοι μ πηραν ολοι punto 1.4 με 3.5χιλ..για μικρο πολης..και απροβληματιστο-τζαμπα ολα...ειναι και αυτο μια λυση...αν φυσικα οι χωροι σου φτανουν!

savvas bmwdakias
15-06-17, 14:59
Τι ενοεις πρεπει να κανει αναγεννηση; Το φιλτρο dpf? Δεν νομιζω πως κανει καθαρισμο παντα. Αλλα εχουν λαμπακι που σου δειχνει οτι κανει καθαρισμο αλλα οπως το Yaris δεν εχουν,κανουν καθαρισμο χωρις να το καταλαβεις.

mark e92
15-06-17, 17:48
Ναι το dpf, 8 στα 10 έχουν θέμα. Φυσικά από 2012 και μετά

zaharias
31-07-17, 13:07
Λοιπόν επανέρχομαι στο θεμα μιας και ειδα αρκετά καινουργια αλλα λόγω άλλων προτεραιοτήτων και επειδη η γυναικα θελει αυτόματο (το οποίο ανεβαζει το κόστος ακόμα πιο πανω απο το budget), κοιτάω και τη λύση του μεταχειρισμένου.
Ψάχνω 5 θυρο μονο και μάλλον σε Yaris ή Corsa τωρα diesel-βενζινη θα δειξει..
Παντως εκανα ενα ντίζελ αυτόματο Yaris του 06 βολτα για να το δω και παρόλο που ηταν εισαγωγης και αρκετά ταλαιπωρημένο μπορω να πω οτι εντυπωσιάστηκα απο το περπάτημα και γενικά τη συμπεριφορά του.

gyiama
31-07-17, 17:43
Κοιτάς για καινούριο;;; το θέμα είναι το ποσό που διαθέτεις. Τα έχω δει όλα της αγοράς μιας και ετοιμάζομαι για αγορά.ποο οικονομικό και με φουλ εξοπλισμό είναι το cords 1400 βενζίνη. Το Yaris σχετικά ακριβό αλλά πιο στενό από όλα στην κατηγορία και αρκετά σκληρό στο δρόμο. Κατά τα αλλά καλό αυτοκίνητο. Το c3 είναι το μεγαλύτερο και πιο άνετο από όλα με την ποιότητα της Citroen όμως. Τιμη σαν το Yaris με παρόμοιο εξοπλισμό. Το Ibiza είναι το φθηνότερο όλων με πολύ καλό εξοπλισμό.

zaharias
31-07-17, 18:47
Κοιτάς για καινούριο;;; το θέμα είναι το ποσό που διαθέτεις. Τα έχω δει όλα της αγοράς μιας και ετοιμάζομαι για αγορά.ποο οικονομικό και με φουλ εξοπλισμό είναι το cords 1400 βενζίνη. Το Yaris σχετικά ακριβό αλλά πιο στενό από όλα στην κατηγορία και αρκετά σκληρό στο δρόμο. Κατά τα αλλά καλό αυτοκίνητο. Το c3 είναι το μεγαλύτερο και πιο άνετο από όλα με την ποιότητα της Citroen όμως. Τιμη σαν το Yaris με παρόμοιο εξοπλισμό. Το Ibiza είναι το φθηνότερο όλων με πολύ καλό εξοπλισμό.

Εκανα κάποια τεστ ντραιβ σε καινουργια Πανο και πηρα προσφορές.
Επειδη η γυναικα ειναι έγκυος ομως εχουν αλλα προτεραιότητα.
Είπαμε να πάρουμε αυτόματο αυτη τη φορά. Ομως ανεβαίνει το ποσο.
Οπότε κοιτάω και για μεταχειρισμένο.

merbeind
31-07-17, 23:27
Mitsubishi colt 5θυρο diesel
Ίδιο μοτέρ φορούσε και το smart forfour το προηγούμενο μοντέλο το 454.
Τα περισσότερα έβγαιναν αυτόματα λόγω diesel και χαμηλού κόστος σαν extra (700ευρω όταν η Toyota στο Yaris ήθελε 2+ χιλ).
3κυλινδροι κινητήρες diesel με 95ps και από προσωπική εμπειρία μετά από 400χιλ χλμ ούτε τουρμπίνα έχει αλλάξει ούτε λάδια καίει. Σασμάν 6αρι αυτόματο. Τιμές περίπου 5-6χιλ.

zaharias
02-08-17, 20:12
Mitsubishi colt 5θυρο diesel
Ίδιο μοτέρ φορούσε και το smart forfour το προηγούμενο μοντέλο το 454.
Τα περισσότερα έβγαιναν αυτόματα λόγω diesel και χαμηλού κόστος σαν extra (700ευρω όταν η Toyota στο Yaris ήθελε 2+ χιλ).
3κυλινδροι κινητήρες diesel με 95ps και από προσωπική εμπειρία μετά από 400χιλ χλμ ούτε τουρμπίνα έχει αλλάξει ούτε λάδια καίει. Σασμάν 6αρι αυτόματο. Τιμές περίπου 5-6χιλ.

Καλη φάση Μιχάλη!
Απλα ειναι "ψηλό" για τα γούστα της γυναίκας. Της ειχα δειξει και το Χοντα το jazz που μου άρεσε αλλα ούτε αυτο.
Μας βγήκε Τογιότα φαν!!
Χαχαχαχαχ!!
Θέλω να κανω βολτα και ενα κορσακι και να δω τους χώρους του.

tsaltinho
03-08-17, 14:37
Το κορσα ειναι μικροτερο σε χωρους σε σχεση με το τογιοτα. Πολυ πιο πιο ομορφο το κορσα εσωτερικα, στο πετρελαιο εχει το αυτοματο ενα θεματακι οταν ψιλοσταματας σε διασταυρωση. Επισης το κορσα δεν εχει ηλεκτρικα παραθυρα πισω......

gyiama
05-08-17, 12:52
Το corsa είναι πιο άνετο απ το Yaris καί έχει μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Μέσα ίσως πιο όμορφο αλλά με χαμηλότερης ποιότητας υλικά. Στο δρόμο πιο άνετο απ το Yaris το οποίο κοπανάει λιγάκι αλλά στα ψηλά έχεις την αίσθηση ότι πλέει.αλλα στις λακούβες είναι πιο άνετο και με λιγότερο θόρυβο. Έχει όμως πολύ καλό εξοπλισμό και ειδικά αυτό που θα έρθει τον Σεπτέμβρη θα είναι φουλ φουλ φουλ extra ( χωρίς πίσω ηλεκτρικά παράθυρα όπως και το micra) σε πολύ καλή τιμή. Μιλάω πάντα για το 1400 βενζίνη. Καμία άλλη έκδοση δεν έχει αυτόν τον εξοπλισμό.

mark e92
05-08-17, 15:27
Αν κοιτάς για καινούριο ρίξε μια ματιά και στο mikra.
Εγώ με το corsa (1,0 t) που πήρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όσο για το yaris το έχει φίλος 2 χρόνια και είναι κουδουνίστρα.

savvas bmwdakias
06-08-17, 13:21
Εγω παντως που εχω το Γιαρις 2010 μοντελο καμια σχεση με κουδουνιστρα που λεει ο φιλος. Αρκετα σβελτο σχετικα καλο στις ανωμαλιες και πολυ σταθερο ακομα και σε ταχυτητες 190+. Τωρα αν διαθετεις για καινουριο απο σχεδιαστικης αποψης θα κοιτουσα το μικρα, για μενα ειναι πανεμορφο και με πολυ καλο εξοπλισμο

Panagiotise46
09-08-17, 06:57
Παραθέτω το crash test του yaris:

https://www.youtube.com/watch?v=FCbnMp_ZJKY

mitsos_chania
09-08-17, 11:38
Ζαχαρία εγω είχα το Corsa 1.3 πετρελαιο με 95ps
Σαν οχημα έμεινα πολύ ικανοποιημένος,το μοτερ του είχε πολύ δυναμη ειδικά σε σχέση με άλλα της κατηγορίας
Βέβαια εμένα ήταν καινούριο με ότι συνεπάγεται αυτό.
Το μόνο μειονέκτημα ο χώρος αποσκευών.
Αν σου λέει κάτι σκέφτομαι να το ξαναπάρω για δεύτερο

m_power_lunatic
09-08-17, 11:55
Ζαχαρία για γυναίκα με παιδί για μετακίνηση στον δρόμο αν θες και μπορείς πάρε μεγαλύτερο αυτοκίνητο.Ισως και κάποιο τζιπακι κτλ,για λόγους ασφαλείας κυρίως, έστω και αν ανεβαίνει το κόστος συντήρησης.Κοιτα και για κανένα 116 πρώτης γενιάς εξατάχυτο κτλ καμία σχέση η ακαμψία τους με τα μικρής κατηγορίας πιστεύω.

Επίσης το Astra 2006-2008 κτλ,από εμπειρία του κουνιάδου μου που είναι φανοποιος-μηχανικος εχει απο τα πιο άκαμπτα σασί που έχει δει ποτέ του σε συνθήκες σύγκρουσης.Δεν ξέρω αν θέλει μόνο αυτόματο αλλά για ασφάλεια θα κοιταγα μια κατηγορία πάνω.

zaharias
10-08-17, 17:24
Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.
Ναι, μιας και μπαινουμε στη διαδικασια για να αγορασουμε αλλο αυτοκινητο θελει αυτοματο Γιαννη.
Περα απο την ασφαλεια, κοιταμε και το μεγεθος, διοτι δεν θελουμε μεγαλο ή κατι τυπου σενταν.
Γιαυτο κοιταμε αυτη τη κατηγορια Yaris, Corsa κτλ..

zaharias
11-09-17, 22:46
Τελικα μας βλεπω για Auris πετρέλαιο μιας και εχει λιγο καλύτερους χώρους...
Μάλλον αυτη την εβδομαδα θα γινει η αγορά.

CHKO3CI
11-09-17, 23:24
Τελικα μας βλεπω για Auris πετρέλαιο μιας και εχει λιγο καλύτερους χώρους...
Μάλλον αυτη την εβδομαδα θα γινει η αγορά.

Καλησπέρα.
Έχει παρατηρηθεί,ευπάθεια στα σασμάν,σε μοντέλα κοντά στα 150.000Χλμ.,σε auris 2008 diesel,και rav4 2007.
Στην περίπτωση του auris,5άρι,δεν μπορούσε να βρεθεί μεταχειρισμένο,και έγινε ανακατασκευή.

asimomytis
12-09-17, 04:52
Οπωσδήποτε στην μικρή κατηγορία γαλλικό. Τα C3 είναι εξαιρετικά.

gyiama
12-09-17, 08:41
Το auris πετρέλαιο να το προσέξεις καλά πριν το πάρεις. Τα περισσότερα που πωλούνται είναι βελγιου η Γερμανίας με αγνώστου ταυτότητας χλμ. Εκτοσ αν έχεις βρει ελληνικό σχετικά καινούριο μοντέλο. Απέφυγε το αυτόματο, έχουν πολλά θέματα τα μοντέλα απ το 11 και κάτω.

savvas bmwdakias
12-09-17, 09:34
Φανταζομαι οτι αυτα που λες για το auris ισχυουν και για τα υπολοιπα μοντελα που εχουν τα ιδια μηχανικα μερη πχ yaris.

zaharias
12-09-17, 17:02
Για χειροκινητο παμε παιδια τελικα και ελληνικο..
2011 μοντελο.

zaharias
12-09-17, 17:14
Οπωσδήποτε στην μικρή κατηγορία γαλλικό. Τα C3 είναι εξαιρετικά.

Μπορει και να ειναι, αλλα δεν εχει τους χωρους που θελω..