Επιστροφή στο Forum : διαγνωστικό Vgate VS550 OBD2 Scanner Code Reader
Καλημέρα σε όλους
πριν από δυο μέρες άναψε το λαμπάκι του κινητήρα στο Ε46 318 ci M43 (2001). Έχω διαγνωστικό OBD2 το οποίο χρησιμοποιώ στο Suzuki jimny toy 2010. Η φύσα στην bmw βρίσκεται κάτω από το ταμπλό , πάνω περίπου από το αριστερό γόνατο του οδηγού. ¨οταν σύνδεσα το διαγνωστικό μου έβγαλε την ένδειξη ότι το αυτοκίνητο δεν ανταποκρίνεται στην αναζήτηση του διαγνωστικού. Νομίζω ότι η bmw μου είναι OBD 1. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να διαβάσει το διαγνωστικό μου τον εγκέφαλο από την bmw, δηλ. κάτι που να το κάνει και OBD1.
Αυτό είναι το διαφνωστικό και η φύσα με τις 16 επαφές
41186
Μάλλον δεν παίζει με BMW E46 :(
Didn't work with my BMW e46 M3 but seemed like a solid kit, just a shame it didn't work for me.
https://www.amazon.co.uk/Vgate-VS550-OBD2-Scanner-Reader/product-reviews/B0063FSIQ4?pageNumber=2
Δεν ξερω μήπως με κάποιο firmware update μπορεί να στρώσει.
tasos.kamv
02-04-17, 16:18
Δεν νομίζω να φταίει το διαγωνιστικό.
Αν δεν κάνω λάθος τα πρώτα 46άρια (Μ43, Μ52 etc) διαβάζονται μέσα απ το μηχανοστάσιο με τη στρογγυλή φίσα, όχι με την OBD II.
Υπάρχει αντάπτορας από OBD II σε OBD I
Δεν νομίζω να φταίει το διαγωνιστικό.
Αν δεν κάνω λάθος τα πρώτα 46άρια (Μ43, Μ52 etc) διαβάζονται μέσα απ το μηχανοστάσιο με τη στρογγυλή φίσα, όχι με την OBD II.
Υπάρχει αντάπτορας από OBD II σε OBD I
Τάσο στο δικό μου Μ43 (Ε46) δεν είχε στρογγυλή μέσα στο μηχανοστάσιο, διάβαζε κανονικά μέσα απο την καμπίνα.
tasos.kamv
02-04-17, 16:40
Νομίζω στου Ηλία (Wheel) έπαιζε από μηχανοστάσιο, αλλά δεν θυμάμαι σίγουρα. Είμαι σίγουρος πάντως ότι τα πρώτα 46 είχαν διάγνωση απ την obd θύρα του μηχανοστασίου
ξέρει κανείς αν υπάρχει αντάπτορας από OBD2 σε OBD1;
για να είμαι πιο συγκεκριμένος: η θύρα για το διαγνωστικό είναι μέσα στην καμπίνα, κοντά στο πόμολο που ανοίγουμε το καπώ και είναι ορθογώνια. Άρα θέλω αντάπτορα ορθογώνιο OBD2 σε ορθογώνιο OBD1.
Στα 46 τουλάχιστον,
ότι είναι πρiν τον 6/2000 διαβάζει για τις περισσότερες λειτουργίες
απο την στρογγυλή στο μηχανοστάσιο που υπάρχει απο τα Ε30 απλα στα 46 ειναι obd2
Αν έχεις στρογγυλή φυσσα στον θολο του συνοδηγού
41202
θέλεις κατι σαν το παρακάτω
https://www.ebay.com/itm/OBDII-ROUND-DIAGNOSTIC-SCANNER-ADAPTER-CABLE-for-BMW-E36-E46-E38-E39-E53-X5-Z3-/301573470072?hash=item46372df778:g:LDsAAOSwEeFVEmd K
41203
Τα πρώτα obd2 έχουν δυο φυσσες, μια στρογγυλή (obd1) στο μηχανοστάσιο και μια μακροστενη (obd2) κάπου στο εσωτερικό. Η obd2 δεν μπορει να χρησιμοποιηθεί για διάγνωση ή προγραμματισμό. Έχει νομίζω μόνο τάση αλλα όχι σήμα από και προς τον εγκέφαλο. Το επόμενο πρόβλημα ίσως να είναι ότι το διαγνωστικό σου, ακόμη και με ανταπτορα, να μην μπορει να συνεργαστεί με τον εγκέφαλο του αυτοκινητου λόγω διαφορετικού obd...