Επιστροφή στο Forum : Βγαλτε μου την βιδα SOS
Καλησπερα και καλη Σαρακοστη να εχουμε
Λοιπον εκανα καποιες εργασιες στο αμαξι ( θα παρουσιαστουν στο τι καινουριο προσθεσατε μολις ολοκληρωθει εντελως :sealed::whistle::mpaks: ) και αφου εγινε οπως στην παρακατω φωτο και ξανα εγινε αμαξι με την βοηθεια παντα των wheelman & @Dharis και ολα καλα και ολα τελεια χασαμε μια βιδα !
41022
Συγκεκριμενα χαθηκε η βιδα Νο 4 ( https://www.realoem.com/bmw/en/showparts?id=AY31-EUR---E46-BMW-316i&diagId=51_3242 ) που στηριζει τοσο το χειροφρενο οσο και τον τεμπελη πανω στο σασι! Πανω στη βιασυνη βαλαμε μια βιδα με διαφορετικο σπειρωμα που μαλον στραβοβιδωσε με αποτελεσμα οταν πηγα να την αλλαξω με τη σωστη να σπασει μεσα η βιδα :thumbsdown::facepalm: !
Λεω στην αρχη ψυχραιμια θα την βγαλω .... τρυπανακι κοβαλτιου και μετα αναποδο κολαουζο ! Ετσι και εγινε αλλα δυστυχως το κολαουζο που αγορασα ηταν μαλον κακης ποιοτητας και στο πρωσο ζορι εσπασε μεσα στη βιδα και κανα πιο μπ@ρδελο απο οτι ηταν !
Τωρα ειμαι κανα μηνα χωρις κονσολα τεμπελη και χιροφρενο στις 2 βιδες μονο γιατι δεν προλαβαινω με την δουλεια και την εξεταστικη να ασχοληθω αλλα καπως πρεπει να βγει!
Προσπαθησα επιμονα με λιπαντικο και τρυπανακι κοβαλτιου να το τρυπησω ξανα αλλα το κολαουζο που ειναι μεσα ειναι ατσαλι και ετσι δεν κανω τιποτα !
Ακουω λυσεις !!!! Τροχος και μπλε μπογια-θαλασσα περασαν και εμενα απο το μυαλο μου ΧΑχΑΧΑΧΑ
Panos 316T
27-02-17, 17:35
Η βιδα βγαινει κατω απο το σασι ή φωλιαζει καπου ;
Μηπως με καποια σφηνα και σφυρι το βγαλεις απο κατω προς τα πανω ή αντιθετα και μετα φτιαξεις νεες στροφες;
Παραληψη μου ...Η βιδα ειναι Μ8 με 13αρι κεφαλι ή κ@ριολ@ και ναι η τρυπα βγαινει απο κατω !
Απλα για να την δεις πρπει να βγαλεις εξατμιση κεντρικο αξονα και την μονωση ! ( Με οτι κοστος συνεπαγεται...)
Πάρη, αμα έχεις καλά τρυπάνια, ξεκίνα διαδοχικά απο το κέντρο με μικρό και μετά μεγαλύτερο και μεγαλύτερο μέχρι να φας ολη τη βίδα. Έτσι που το περιγράφεις πως έγινε, δεν βλέπω άλλο τρόπο :(
Βασιλη αυτο προσπαθησα να κανω σιγα σιγα φαντασου με 3αρι κοβαλτιου χαμηλες στροφες και WD-40 για λιπανση αλλα επειδη το κολαουζο ειχε μπει αρκετα μεσα εχει αφησει λιγο ψωμι στη βιδα περιμετρικα με αποτελεσμα να φευγει στα πλαγια το τρυπανακι ! Παντως στο κεντρο ακομα και ποντα που πατησα το ατσαλι δεν τρυπαει ρε γαμωτο!
Βασιλη αυτο προσπαθησα να κανω σιγα σιγα φαντασου με 3αρι κοβαλτιου χαμηλες στροφες και WD-40 για λιπανση αλλα επειδη το κολαουζο ειχε μπει αρκετα μεσα εχει αφησει λιγο ψωμι στη βιδα περιμετρικα με αποτελεσμα να φευγει στα πλαγια το τρυπανακι ! Παντως στο κεντρο ακομα και ποντα που πατησα το ατσαλι δεν τρυπαει ρε γαμωτο!
Για πόσταρε μια φωτό βρε Πάρη γιατί με μπέρδεψες.
Δεν εχω προχειρη φωτο θα βγαλω αργοτερα αλλα να μια προχειρη ζωγραφια για να καταλαβεις !
Η κοκκινη περιοχη που ειναι τα τοιχωματα της βιδας ειναι λεπτη για αρχικα χρησιμοποιησα (λανθασμενα) μεγαλο τρυπανι ( 6αρι) για να την τρυπησω :/
41023
Δοκίμασε να κολλήσεις με ηλεκτροκόλληση-TIG-MIG κάποιο μεταλλικό κομμάτι (ίσως κάποια άλλη βίδα) πάνω στην παλιά βίδα και με αυτό να τη βγάλεις.
Δοκίμασε να κολλήσεις με ηλεκτροκόλληση-TIG-MIG κάποιο μεταλλικό κομμάτι (ίσως κάποια άλλη βίδα) πάνω στην παλιά βίδα και με αυτό να τη βγάλεις.
Το σκεφτηκα και αυτο αλλα δυστυχως δεν εχω και δεν εχω βρει ανθρωπο να εχει και να θελει να βοηθησει :/ Και σε συνεργεια που πηγα εδω κοντα δεν καθονται να ασχοληθουν με μια βιδα!
Με κάτι τέτοιο ίσως;
Δεν ξέρω σαν ποιότητα τι λέει, ισως και να φαγωθεί.
https://www.amazon.com/Damaged-Remover-Extractor-Product-Stop/dp/B00MZCEBII
Αν δεν τρυπιεται, ή κολλας κάτι και το ξεβιδωνεις ή κολλας κομμάτι βίδας και σφίγγεις με παξιμάδι από πάνω.
Με κάτι τέτοιο ίσως;
Δεν ξέρω σαν ποιότητα τι λέει, ισως και να φαγωθεί.
https://www.amazon.com/Damaged-Remover-Extractor-Product-Stop/dp/B00MZCEBII
Ειναι το αναποδο κολαουζο που χρησιμοποιησα και εσπασε μεσα !
Αν δεν τρυπιεται, ή κολλας κάτι και το ξεβιδωνεις ή κολλας κομμάτι βίδας και σφίγγεις με παξιμάδι από πάνω.
Ετσι θα γινει μαλον αλλα δεν εχω το εργαλειο :/
το χειροτερο σεναριο Παρη: μικρο τρυπανακι περιμετρικα στη "κοκκινη" περιοχη σου. να αρχισεις να "χαλας" τις στροφες στο σασι. μετα θα ξεβιδωσει πολυ ποιο ευκολα.
Οταν τελειωσεις φτιαχνεις καινουριες μεγαλυτερες στροφες και βαζεις αλλη βιδα.
ghost-rider
28-02-17, 20:19
Yπαρχει μια σκληροπυρηνικη λυση.
Προφανως υπαρχει παξιμάδι κατω απο πατωμα εκει περα. Κολλημενο.
Σε αυτο φρακαρε η βιδα που μεσα στη βιδα φρακαρε ο κολαουζος.
Η εσχατη λυση ειναι να ξηλωσεις το παξιμαδι με τροχο και να κολλησεις επανω ενα καινουριο.
Ασταρωνεις-βαφεις-βιδωνεις. Τελος.
Βεβαια πριν καταφυγεις στο παραπανω προσπαθησε να το βγαλεις καπως απο εκει μεσα.
Εξαλλου αν δεν κανω λαθος για να αποκτησεις προσβαση εκει απο κατω πρεπει να κατεβει εξατμιση και κεντρικος...
το χειροτερο σεναριο Παρη: μικρο τρυπανακι περιμετρικα στη "κοκκινη" περιοχη σου. να αρχισεις να "χαλας" τις στροφες στο σασι. μετα θα ξεβιδωσει πολυ ποιο ευκολα.
κι εγω αυτο θα εκανα...
Παρη δωσε ινφο οταν ξεμπερδεψεις!
Το χω ηδη αρχισει να το χαλαω το σπείρωμα γτ μ φευγε λιγο το τρυπανακι οποτε εκει θα καταληξω!
Yπαρχει μια σκληροπυρηνικη λυση.
Προφανως υπαρχει παξιμάδι κατω απο πατωμα εκει περα. Κολλημενο.
Σε αυτο φρακαρε η βιδα που μεσα στη βιδα φρακαρε ο κολαουζος.
Η εσχατη λυση ειναι να ξηλωσεις το παξιμαδι με τροχο και να κολλησεις επανω ενα καινουριο.
Ασταρωνεις-βαφεις-βιδωνεις. Τελος.
Βεβαια πριν καταφυγεις στο παραπανω προσπαθησε να το βγαλεις καπως απο εκει μεσα.
Εξαλλου αν δεν κανω λαθος για να αποκτησεις προσβαση εκει απο κατω πρεπει να κατεβει εξατμιση και κεντρικος...
Πρεπει να κατεβει εξατμιση κεντρικος και μονωση για να δεις εκει μεσα με οτι κοστος συνεπαγεται :/
κι εγω αυτο θα εκανα...
Παρη δωσε ινφο οταν ξεμπερδεψεις!
Θα ενημερωσω εννοειται ..και με φωτογραφικο υλικο!
Ευχαριστώ ολους για την βοήθεια αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει περετερω θα είμαι υπόχρεος !
Ευχαριστώ ολους για την βοήθεια αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει περετερω θα είμαι υπόχρεος !
χωρο εχουμε, εργαλεια εχουμε, κινητα κ καμερες εχουμε, στρωσου κανα σκ να χει καλο καιρο να το ξετρυπησουμε!
katsaraios
02-03-17, 01:08
Το χω ηδη αρχισει να το χαλαω το σπείρωμα γτ μ φευγε λιγο το τρυπανακι οποτε εκει θα καταληξω!
Πρεπει να κατεβει εξατμιση κεντρικος και μονωση για να δεις εκει μεσα με οτι κοστος συνεπαγεται :/
Ανεβα ενα απογευμα Γαλατσι να πεταχτουμε σε καποιον να σου κανει την κολληση και να το βγαλεις...
Απλα ενημερωσε με απο την προηγουμενη..
Μιας κι έχεις ξεκινήσει τη διαδικασία ξηλώματος της βίδας, πάρε ένα μικρό/σχετικά μυτερό καλεμάκι και σιγά-σιγά, με ένα σφυρί, προσπάθησε μπας και καταφέρεις να την ξεκουνήσεις χτυπώντας τη στη φορά της κίνησης. Να τη ζεστάνεις απ' ότι φαντάζομαι δεν παίζει, ε;
Ανεβα ενα απογευμα Γαλατσι να πεταχτουμε σε καποιον να σου κανει την κολληση και να το βγαλεις...
Απλα ενημερωσε με απο την προηγουμενη..
Αμα δεν καταφερω τιποτα με το τρυπημα θα βγαλω πισω μοκετα μην την καψω και θα ρθω για κόλληση !!
Θεεεενκς
nikos valvetronic
02-03-17, 20:00
Η βίδα είπες είναι Μ8.Δες αν υπάρχει κανένα λεπτό εξάρτημα πέτρας για ντρέμελ και να τρώει το ατσάλι (διαμάντι ίσως?).
Παραληψη μου ...Η βιδα ειναι Μ8 με 13αρι κεφαλι ή κ@ριολ@ και ναι η τρυπα βγαινει απο κατω !
Απλα για να την δεις πρπει να βγαλεις εξατμιση κεντρικο αξονα και την μονωση ! ( Με οτι κοστος συνεπαγεται...)
Δοκιμασε με μπετοτρυπανο και θα ξετρυπησει οσες φορες μ ετυχε κατι τετιο με μπετοτρυπανο οσο χαζο και αν ακουγετε εκανα την δουλεια μου
Επανερχομαι μετα απο λιγο καιρο μια και με τα τρεχαματα δεν προλαβα να ενημερωσω για την εξελιξη. Η βιδα βγηκε αν και ...ετσουξε!!
Λοιπον μετα απο προσπαθειες εφαγα περιμετρικα με ψιλο τρυπανακι κοβαλτιου την βιδα και επεσε κατω μαζι με οτι αλλο ειχε μεινει μεσα. Παραλληλα ομως απο οτι καταλαβατε ξεσκισα και το παξιμαδι !!!
Ετσι αποφασησα μιας και ηθελα να δω σε τι οφειλεται ο θορυβος που ακουγα απο την μεταδοση να παω συνεργειο να τα λυσω και να πονταρω και ενα νεο παξιμαδι!
Ετσι κατεβασαμε εξατμιση και κεντρικο και την μονωση ! Κοπηκε το παλιο και πονταριστηκε νεο παξιμαδι. Παραλληλα διαπιστωσα πως ο θορυβος αυτος ο λιγος που ακουγα προερχεται απο το διαφορικο αλλα δεν ειναι ανησυχητικο αφου ειναι μικρος και δεν παρουσιαζει κενα το διαφορικο. Να σημειωσω πως ο ηχος δεν ακουγεται πλεον μεσα στην καμπινα οχι γιατι δεν υπαρχει απλα γιατι μονωνει ηχητικα η υπαρξη της κονσολας. Οποτε απλα προηπυρχε και το παρατηρησα το χρονικο διαστημα που ημουν χωρις κονσολα!
Αλλαξαμε ομως την πλαστικη σφηνα που υπαρχει στην ενωση του αξονα γιατι ηταν φθαρμενη!
Ολα αυτα μαζι 95 ευρω ( 75 το συνεργειο και 20 ο φανοποιος που ασχοληθηκε με το παξιμαδι ) αουτς
Ευχαριστω και πλαι ολους για την βοηθεια που μου δωσατε!!!