Επιστροφή στο Forum : Θερμαινομενα καθισματα e46
Καλησπερα στην παρεα.
εχω θεμα με το καθισμα του συνοδηγου (θερμαινομενο) οταν παταω το διακοπτη σε λιγα δευτερολεπτα σβηνει η ενδειξη και γιοκ θερμανση.
Ασφαλεια δεν ειναι τις κοιταξα σημερα.
Το καθισμα του οδηγου δουλευει κανονικα αλλα με μικροτερη αποδοση απ΄οτι καταλαβαινω.
καμια βοηθεια κανεις?
Kαι βασικα η σωστη ερωτηση ειναι :μενει να ελεγξω κατι πριν αρχισω το ξηλωμα?
Μαλλον θέμα με την καλωδίωση,
παρόλα αυτά βαλτο κ μια στο διαγνωστικό να δεις τι βγάζει πριν αρχίσεις το ξήλωμα
Γνωριζεις αν επισκευαζεται?η να ψαχνω ανταλακτικο
Αυτά έχουν μεμβράνες κάτω από την ταπετσαρία ίσως χάλασε η μεμβράνη με τις αντιστάσεις
Καλα τα λεει ο Βαγγελης, οι μεμβρανες παντως ειναι δυο κοματια ενα στο "κωλαρακι" κ ενα στην πλατη
Μπορει να εχει θεμα μονο το ενα απο τα δυο ή να εχει κοπει καπου το καλωδιο.
Μεταχειρω απο ebay ισως,
Εδω δεν ξερω αν θα βρεις σε νορμαλ τιμη
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Eχουμε diy πως ανοιγει το καθισμα?
giannis_compact
17-12-16, 02:20
Στα Ε46 δε βγαίνει σαν μεμονωμένο ανταλλακτικό η μεμβράνη για το θερμαινόμενο. Είναι ραμμένη στην επένδυση. Άν θέλεις να την αλλάξεις αναγκαστικά παίρνεις και την επένδυση μαζί είτε είναι δέρμα είτε ύφασμα κλπ.
Ολοι οι κατασκευαστες ετσι το κανουν Γιάννο.
Η ραβονται ή καρφιτσονονται με pin gun.
Για αυτο ειπα για μεταχειρω, ευτυχως στο ebay βρισκεις ακομα.
Οσο για το προβλημα, εμπειρικα εχω συναντησει τα εξης:
Ειτε να φταει ο διακοπτης
Ειτε κοβονται τα καλωδια στο πλαι του καθισματος κ κανουν σωμα στον σκελετο, οποτε κ βραχυκλωνει.
Συνεπως, πριν λυσετε καθισμα ξεκινηστε με ενα πολυμετρο.
Αν θυμαμαι καλα είναι 3 καλωδια ειναι που πανε απο το καθισμα στον διακοπτη της κονσολας
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Προχθές έβγαλα καθισματα και ενωσα τα καλωδια.Επειδη ειναι κουπε το δικο μυ,με το σηκω-κατεβασε το καθισμα κοβονται τα καλωδια του θερμενωμενου.Εσκαψα λιγο την ταπετσαρια στο πλαι,βρηκα τα καλωδια,ενωσα λιγο μακρυτερο καλωδιο και τα εβαλα επανω και ολα κομπλε.
Τόσο απλο ρε; Θα κοιτάξω και το δικό μου (οδηγου)
Απλό είναι σαν αποκατάσταση βλάβης αλλά ταλαιπωρία σαν εργασία γιατί την θεωρώ λίγο αγγαρεία εγώ προσωπικά.Ότι δεν έχει να κάνει με μηχανικά με κουράζει.
Βασικά πρέπει να βγάλεις το κάθισμα και από την αριστερή του πλευρά ανεβαίνουν τα καλωδιάκια της πλάτης,θα βγάλεις προσεκτικά και το πλαστικό προστατευτικό των ρυθμιστών μοχλών θέσης και θα ξηλώσεις ελάχιστα την ταπετσαρία βγάζωντας παράλληλα μια πλαστική τάπα που έχει εκεί (την οποία θα την αλλάξεις μετά γιατί θα σπάσει όπως τη βγάζεις-έχει ο Χάδος με δείγμα στη Γούναρη Άνω Γλυφάδα κάτι παρεμφερές,εγώ από εκεί πήρα,θα πάρεις και λίγο καλώδιο από τον Σκρέκη μαζί με ένα κομματάκι θερμοσυστελώμενο για να κάνεις σωστή δουλειά) και μετά θα βάλεις extension καλώδιο ενώνοντας με το παλιό για να έχει περισσότερο αέρα σε εύρος κινήσεων.Ελπίζω να βοήθησα.
Βασικά πρέπει να βγάλεις το κάθισμα ..
Πρίν απο το κάθισμα αποσυνδέεις την μπαταρία..
Πρίν απο το κάθισμα αποσυνδέεις την μπαταρία..Από το acc ,παίρνουν από οτι θυμάμαι Αντώνη.
Συνεπώς με κλειστό διακόπτη θεωρώ θα είσαι οκ.
Send from Redmi Note 7 using Tapatalk
Ηλία πριν μέρες το ειχα βγάλει να το παω σε ταπετσέρη.
Να σου πώ,δε θυμάμαι αν ειχα κλείσει τον διακόπτη...
Έσβησα με το διαγνωστικό τον αερόσακο.
Ηλία πριν μέρες το ειχα βγάλει να το παω σε ταπετσέρη.
Να σου πώ,δε θυμάμαι αν ειχα κλείσει τον διακόπτη...
Έσβησα με το διαγνωστικό τον αερόσακο.Καλά Ναι, μικρό το κακό το να σβήσεις το σφάλμα
Send from Redmi Note 7 using Tapatalk