Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : smg προβλημα

chief
14-12-16, 22:03
https://www.youtube.com/watch?v=LvBmQnF3mFs

Toυς τελευταίους μηνες εχω αυτό το προβλημα.
Καποιες φορες στην την αλλαγη απο 3η σε 4η σε ψηλες στροφες το αμαξι δε κουμπωνει τη ταχυτητα (κανει λες και βαζει κενη ταχυτητα) . Οταν αφησω το ποδι απ το γκαζι και πεσουν οι στροφες τη παιρνει.
Αυτο γινόταν μια φορα στις δεκα αλλαγες αλλα το τελευταιο καιρό εκτος του οτι το προβλημα γινοταν πιο συχνα, αρχισε να το κανει και απο 4η σε 5η ταχυτητα.

Το πηγα στο συνεργειο και αλλαξα τα μικρα ελατηρια που ειναι πανω στο κιβωτιο. Εκανα και ενα φουλ προγραματισμο του κιβωτιου, συμπλέκτη, αντλίες κλπ και το εβγαλα αποψε για δοκιμη.
Το προβλημα ειναι εκει και δεν φευγει. Δεν αναβουν λαμπακια, δεν υπαρχουν ουτε κωδικοι για καποιο σφαλμα.

Στη επιστροφη παρατηρησα οτι και στα κατεβασματα δεν εκανε το κλασικό rev-matching που κανει το CSL. Δεν ξερω αν ειναι συμπτωση ή αν σχετιζετε το ενα προβλημα με το αλλο. Παντως αυτο, πριν απο λίγο το παρουσιαστικε.

Ειλικρινα δε με νοιαζει. Οτι να ναι θα βρεθει αργα ή γρηγορα και θα το φτιαξω.
Αυτο που με εκνευριζει ειναι ότι εχω το τελευταίο αγωνα το Σαββατο και παιζω για τη δευτερη θεση της καταταξης. :ranting2:

Καποιος που να πιστευει τι μπορει να ειναι ?
ΑλεξΚ ? Καζακος ?

BILL007
15-12-16, 07:30
Xριστόφορε τη στάθμη του υγρού του κιβωτίου την ελέγξατε? :think:

chief
15-12-16, 08:40
Ολα ειναι μια χαρα.
Μαλλον το εσπασα.

chief
18-12-16, 09:26
Αλλαξα κιβωτιο και παλι έχω προβλημα.
Στις αλλαγες η 4η αργει να κουμπωσει και ακουγετε και ενας θορυβος στις χαμηλές στροφές, ενω στις ψηλές δεν τη παίρνει.
Τις επομενες μερες θα αλλαξω το Actuator και τον Gear Position Sensor να δουμε τι θα γινει.

pilot
18-12-16, 11:54
Χριστόφορε, εγώ συμφωνώ με αυτό που σου είπε και ο Χρήστος..κανε ένα κόπο και πάνε να το δεις και με το GT1..υπάρχουν κάποιες βλάβες που δεν τις πιάνει κανένα άλλο διαγνωστικό, άσχετα με το πόσο καλό είναι! Δεν έχεις να χάσεις τίποτε..

chief
18-12-16, 13:33
To κοιταξα με GT1 χθες Γιωργο. Τιποτα παλι, δεν βγαζει καμια βλαβη και περασε τους προγραμματισμους μια χαρά.
Το προβλημα ειναι εκει ομως.

pilot
18-12-16, 14:46
.....μπλέξιμο...

chief
18-12-16, 15:18
Μπλεξιμο, εξοδα και πολλες ωρες ειδικά για συνεργειο που έχει πολλη δουλεια.
Βαλε-βγαλε κιβωτιο + προγραμματισμοι = 5 ωρες περιπου. Ετρεχαν τα παιδια μεχρι τις 11 το βραδυ μηπως προλάβω τον αγωνα χθες αλλα δεν εγινε τιποτα. Εχασα τον αγωνα, εχασα και τη θεση γενικης (επεσα και τερματισα 4ος) και το αμαξι δεν έχει φτιαχτει.

Εχει μεινει να αλλαξω το Actuator πισω και τον αισθητηρα (αν και δε νομιζω να ειναι αυτός που φταιει) και αμα δεν φτιαξει, θα δοκιμασω ενα τριτο κιβωτιο. Ισως και το δυτερο που δοκιμασα να ηταν σπασμενο και αυτό.
Ολα ειναι πιθανα.

Να ευχαριστησω και απ εδω, τον Χρηστο Καζάκο για τα τηλεφωνα που μου έκανε και το ενδιαφερον που εδειξε.

Thomelef
19-12-16, 08:53
αισθητήρας αναγνώρισης δύσκολα να είναι. εκτός του ότι υπάρχει και καταγράφεται σαν βλάβη, τα συμπτώματα είναι εντελώς διαφορετικά. δίσκο/πλατό/βολάν σε τι κατάσταση βρίσκονται?

chief
19-12-16, 09:49
Ειναι σε πολυ καλη κατασταση ο δίσκος. Το βολάν ειναι ελαφρυ, αλλα το εχω στο αυτοκινητο εδω και 7 χρόνια χωρις κανενα προβλημα.

Με το πρωτο κιβωτιο δεν δεχοταν τη 4η και 5η σε ψηλες στροφες.
Με το δευτερο, αργει να βαλει τη 4η σε χαμηλές κανοντας και ενα μικρο θόρυβο και στις ψηλές δεν τη παιρνει. Τη 5η την κουμπωνει κανονικά.

Thomelef
19-12-16, 10:10
θεωρώ πως δεν είναι ο αισθητήρας. ο λόγος είναι πως αναγνωρίζεται απο το διαγνωστικό και έχεις και βλάβη στο καντράν μόνιμη. επίσης δεν φαίνεται να έχει σχέση και με το πρόβλημα που είχε ο μάνος με το δικό του.

chief
19-12-16, 10:18
Του Μανου ανεβαζε ταχυτητα σε δεξιές στροφες. Καμια σχεση με το δικό μου προβλημα.

Απ το ψαξιμο που εκανα, δυο ειναι τα ενδεχομενα:
-Τα μικρα ελατηρια που ειναι πανω στο κιβωτιο
-Το σασμαν ολο.

Τα ελατηρια τα αλλαξα. Ομως το προβλημα εμεινε εκει.
Αλλαξα και το σασμαν. Το προβλημα παλι υπάρχει. Θα αλλαξω εντως των ημερων και το Actuator πισω μαζι με τον αισθητηρα και αν δεν φτιαξει θα δοκιμασω τρίτο κιβωτιο που βρηκα απο ενα χειροκίνητο.

chief
22-01-17, 07:26
Το εφτιαξα !
Εβαλα πισω το δικό μου κιβωτιο και αλλαξα το πισω το actuator μαζι με σετ συμπλέκτη παρόλο που δεν είχε πολύ φθορά.
Δεν ξερω πιο απο τα δυο έφταιγε, ομως το κιβωτιο δουλευει μια χαρα τωρα.

pilot
22-01-17, 08:18
μαλλον το actuator..