Επιστροφή στο Forum : F20 116d Χωρητικότητα Λαδιού
Καλησπέρα,
Πήγα σήμερα να αλλάξω λάδια σε 116d (1.6) και ενώ τους τόνισα ότι παίρνει 5,2 lt μου είπαν ότι ο δείκτης δείχνει ότι θέλει και άλλο και τελικά κατέληξα με περίπου 5,7 lt. Είναι λογικό να υπάρχει τέτοια απόκλιση από αυτή που λέει ο κατασκευαστής; Εάν τελικά το σωστό είναι 5,2lt τώρα με 5,7 θα υπάρξει πρόβλημα; Πρέπει να το αφαιρέσω 'ή να το αφήσω έτσι ;
Christopherk
07-11-16, 13:09
μήπως είναι με αλλαγή φίλτρου 5,7 και χωρίς 5,2? αυτό το 0,5 μου κάνει σαν νούμερο
Από ότι είδα είναι 5,2 μαζί με το φίλτρο
Εδώ είναι ένα ωραίο site που έχει και αρκετές άλλες πληροφορίες για μοντέλα αυτοκινήτων https://www.automobile-catalog.com/oil_coolant_capacity/2012/1449170/bmw_116d_5-door.html
Το 5.5 που αναφέρθηκε μάλλον ήταν σε US quarts... :p
BMW 116d (5-Door)
as offered for the year 2012 in Europe
Make:
BMW
Model:
1-Series F20-F21
Submodel:
1-series F20 phase-I (5-Door)
Optional equipment:
Urban Line, Sport Line
Production/sales period:
June 2011 - March 2015
Modelyears:
-
Body style:
hatchback
Doors:
5
Traction:
RWD (rear-wheel drive)
Engine type:
diesel
Fuel type:
diesel fuel
Cylinders alignment:
Line 4
Displacement:
1995 cm3 / 121.8 cui
Horsepower net:
85 kW / 116 PS / 114 hp (ECE)
Horsepower gross:
Transmission type:
manual
Number of gears:
6
According to our sources, oil, coolant and fuel capacity for this version of 2012 BMW 116d (5-Door) are as follows:
Engine lubricant oil capacity:
5.2 liter / 5.5 U.S. qt / 4.6 imp. qt
Engine coolant capacity:
7 liter / 7.4 U.S. qt / 6.2 imp. qt
Fuel tank capacity:
52 liter / 13.7 U.S. gal / 11.4 imp. gal
Battery capacity (Ah):
80
Σχεδόν όλα τα 2λιτρα Diesel μοτέρ της BMW, παίρνουν 5,2 l λάδι μαζί με το φίλτρο λαδιού.....
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το μοτέρ είναι το 1.6
Παντού στο internet γράφει 5,2. Στην πράξη πήρε 5,7
Έχω το ίδιο αυτοκίνητο και μετά από 70.000 χλμ και 5 αλλαγές λαδιών πάντα έβαζαν ακριβώς 5.2 λίτρα στο service (αυτό είναι και το σωστό προφανώς). Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η στάθμη λαδιού να υπερβαίνει το max στον δείκτη λαδιού. Κάτι έκαναν λάθος στο συνεργείο που πήγες και καλό θα είναι την επιπλέον ποσότητα να την αφαιρέσεις.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Το μοτέρ είναι το 1.6
Παντού στο internet γράφει 5,2. Στην πράξη πήρε 5,7
Το 116d μην σε ξεγελάει, δεν είναι 1.600cc αλλά 1995cc.....
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Το θέμα είναι ότι μέχρι το max του δείκτη ήταν 5,7 (ήμουν μπροστά).
Υπήρχαν 2 εκδόσεις 116d f20, Η μία 1.6 και η άλλη 2.0. Η 1.6 είναι η λεγόμενη efficient dynamics
Το θέμα είναι ότι μέχρι το max του δείκτη ήταν 5,7 (ήμουν μπροστά).
Μήπως δεν είχε στραγγίξει το παλιό λάδι εντελώς? Μήπως είχε κάποια κλίση το σημείο που ήταν το αυτοκίνητο όταν το τσεκάρατε? Στο δικό μου πάντα βάζουν ΑΚΡΙΒΩΣ 5.2 και όταν επιστρέφω σπίτι ΠΑΝΤΑ το τσεκάρω και μόνος μου μέσα στο γκαράζ που είναι εντελώς επίπεδο και το λάδι είναι στο max ή ελάχιστα πιο κάτω. Με μισό λίτρο επιπλέον δεν μπορώ να εξηγήσω πώς είναι δυνατόν να μην υπερβαίνει το max.
Το παλιό το λάδι είχε στραγγίξει εντελώς και το σημείο ήταν επίπεδο (μέσα στο συνεργείο). Όταν μάλιστα του είπα πως είναι δυνατόν να παίρνει παραπάνω από 5,2 μου είπε ότι πιθανόν επειδή είχε στραγγίξει καλά !!!