PDA

Επιστροφή στο Forum : M43b16 προβλημα θερμοκρασιας...

extacy156
25-06-16, 20:51
ξεκίνησαν οι ζεστες αρχισαν και τα προβληματα...

εχουμε και λεμε...

Μ43Β16
τις θερμοκρασίες τις μετραω με obd scanner
το κολαρο στο πανω μερος του ψυγείου ζεσταίνεται αφού δω 95 βαθμούς στο scanner (εκει ανοιγει ο θερμοστατης?)
οταν το θερμομετρο στο καντραν ειναι στην κανονικη θεση στη μεσαια γραμμη δηλαδη στο scanner βλεπω 98-110 βαθμους αναλογα το ζορισμα...
μετα απο 15-20 λεπτα λειτουργιας η θερμοκρασια αρχιζει και ανεβαίνει επικίνδυνα και πλησιαζει τα κοκκινα
αν ανεβασω στροφες αρκετα η θερμοκρασια μερικες φορες επανέρχεται στα κανονικα επιπεδα
επειδη εχω βαλει και υγραεριο εχω παρατηρησει οτι αργει πολυ να μπει σε λειτουργια(μειωμενη ροη ζεστου νερου προς τον πνευμονα?)
και το συμαντικοτερο....δεν εχω σχεδον καθολου καλοριφερ...

να υποθεσω βουλωμα σε καποιο σημειο του κυκλωματος?

PetrosD
25-06-16, 22:15
E36;

Μάλλον ένα γενικό καθαρισμό θέλει. Μετά, έλεγχο καλής λειτουργίας θερμοστάτη.

wheelman
26-06-16, 14:58
Θα μπορουσε να φταει κ ο τροπος που εχουν "κλεψει" νερα για να στειλουν στον πνευμονα.

extacy156
26-06-16, 15:13
θα μπορουσε αλλα το θεμα ειναι οτι η εγκατασταση υγραεριου εχει γινει εδω και 3 χρονια και λειτουργουσε αψογα...η καθυστερηση ενεργοποιησης του υγραεριου ξεκινησε αφου παρουσιαστηκε το προβλημα υπερθερμανσης και γιαυτο το σκεφτομαι το ενδεχομενο να εχει βουλωσει καπου το κυκλωμα ψυξης

LEONIDASKAL
27-06-16, 16:50
τι το λες και το γραφεις, ξεκινα και βγαλε τα παντα απο πανω,ολα πλυσιμο και το κυκλωμα εντος μοτερ φυσικα.βγαλε και θερμοσταστη .
τρομπα νερου ποσο καιρο εχεις να αλλαξεις ???? για κοιτα λιγο την εσωτερικη φτερωτη να δεις αν υπαρχει καταρχην ,μην εχει πιασει κανα τονο λασπη απανω,