Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : καμπανια για Ν43!!!

alexm
19-05-16, 15:13
Για ολα τα μοτερ Ν43 υπαρχει καμπανια!!!
Οσα BMW εχουν Ν43 μοτερ με σταρτ στοπ, για αρχη κανουν επαναπρογραμματισμο.
Οσα δεν εχουν σταρτ στοπ π.χ Ε60, τοποθετειται πρωτα ενας αισθητηρας πριν τον επαναπρογραμματισμο.
Μετα το προγραμματισμο ειναι πολυ πιθανον.... να προκυψουν αλλα θεματα, οπως αλλαγη σεβρο, ελεγχος και αντικατασταση γλυστρας καδενας ή και ολου του συγκροτηματος της καδενας, μεχρι και αλλαγη μοτερ για καποιες περιπτωσεις εχει υπολογισει η bmw.
Εαν μετα τον προγραμματισμο βγαλει βλαβη σεβρο, δεν υπαρχει ουτε για δειγμα..., μετα τα μεσα Iουνιου τα περιμενουν στην Γερμανια και προς το τελος Ιουνιου οι dealer!!!
Η ανακληση εχει ηδη ξεκινησει και σιγα σιγα ενημερωνονται ολοι οι κατοχοι.

Υ.Γ: φυσικα οποιος επιθυμει, μπορει να προσελθει αυτοβουλως...thumb

BILL007
19-05-16, 15:24
:rockz: :D

Nikos320
19-05-16, 15:27
Εγώ έχω 92αρη με Ν43 με 30.000km και κανένα πρόβλημα,είναι αναγκαίος ο προγραμματισμός??και τι ακριβώς διορθώνει ξέρουμε?

aristent
19-05-16, 17:46
.....εγω θελω αντικατασταση με V10!!!:D :thumbsup:

:thanks: Αλεξηηηηηη!!!!:thumbsup:

BILL007
19-05-16, 17:48
.....εγω θελω αντικατασταση με V10!!!:D :thumbsup:

:thanks: Αλεξηηηηηη!!!!:thumbsup:
:th_Laie_67-1: :hystericalbs1::th_Laie_67-1::hystericalbs1::th_Laie_67-1:

Andri
19-05-16, 18:38
Καταρχήν ευχαριστούμε για την ενημέρωση Μr Αλεξ.
Ξέρουμε μήπως τι ακριβώς αφορά ο επαναπρογραμματισμός ή κάποια παραπάνω λεπτομέρεια??
Και πάλι ευχαριστούμε για την ενημέρωση :thanks: :thnx:

topmar
19-05-16, 22:02
Γλυστρα κανένας ή όλου συστήματος καδένας;; Γιατί, κόβετε ;;

Τέτοιο θέμα είχε το δικό μας Ν47D μοτέρ.... Και στο βενζίνης το έβγαλε;

Sent from my Xiaomi Redmi Note 2

alexm
20-05-16, 10:39
Η καμπανια αναφερει, μεταγενεστερη διαγνωση υποπιεσης.

Βασικα αφορα την λειτουργια της καδενας, χρονισμο... κ.λ π.
Μετα την τοποθετηση του αισθητηρα (οπου απαιτειται) και τον προγραμματισμο, γινονται καποια τεστ.
Στα τεστ αυτα μπορει να δειξει χαμηλη υποπιεση στο σεβρο (κατω απο 0,800), προβλημα στο κενοφρεν, οχι σωστη λειτουργια καδενας...

Οτι και να χρειαστει σε ανταλλακτικα και εργασια, το καλυπτει η bmw δωρεαν.

Μεχρι και αλλαγη μοτερ σε καποιες ακραιες περιπτωσεις εχει υπολογιστει!!!

ody_E92
20-05-16, 14:01
Καλησπέρα, υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο αναρτημένη αυτή η καμπάνια?

aristent
20-05-16, 17:48
Καλησπέρα, υπάρχει κάπου στο διαδίκτυο αναρτημένη αυτή η καμπάνια?

Δεν νομιζω γι'αυτο το θεμα....ισως καποιες εταιριες που ακουμε κατα καιρους να το ανακοινωνουν και να κανουν μαζικες ανακλησεις εκατονταδων χιλιαδων οχηματων,για λογους ομως ατομικης ασφαλειας των επιβατων!!!....ζωνες ασφαλειας,φρενα κλπ.

Ποια εταιρια θα ηθελε να "ανακοινωνει" τετοια θεματα???

ΩΣΤΟΣΟ θεωρω οτι ειναι πιο τιμιο που κανει ανακλησεις,εστω και "πελατη-πελατη" ,παρ'ολη την "δυσφημηση" που μπορει να υποστει,παρα να κανει τον "Αλεκο" σε μαζικα συμβαντα βλαβων.

Θα μου πεις,καθε τοσο και λιγακι ολο και κατι "τρεχει",ε τι να πω?... οι υπευθυνοι αγορων ανανταλλακτικων της BMW,μαλλον "πιεζουν",ή και "πιεζονται",για χαμηλες τιμες!!!
....αποτελεσμα???.... να μην καταληγουν στο καλυτερο προϊον....αυτο πρεπει να το δουν σοβαρα οι CEO της εταιριας.

Σημερα πηγα στο επισημο σερβις και ΝΑΙ, εχουν ενημερωση καμπανιας για το οχημα μου που εχει Ν43 μοτερ!!!:original:

Απο εβδομαδα περιμενουν να ερθουν καποια ανταλλακτικα,που πιθανον να χρειαζονται για τυχον αντικατασταση και μολις παραλαβουν θα κλεισω το ραντεβου.thumb

E60_Arkadia
20-05-16, 18:57
Αλεξη και τα Ε60 με Μ54??? Σορρυ ανακαλω...τωρα ειδα οτι ειναι ΜΟΝΟ για τα αναιμικα Ε60 με τετρακυλινδρο....:thumbsup:

aristent
20-05-16, 20:13
Αλεξη και τα Ε60 με Μ54??? Σορρυ ανακαλω...τωρα ειδα οτι ειναι ΜΟΝΟ για τα αναιμικα Ε60 με τετρακυλινδρο....:thumbsup:

:th_Laie_67-1: :thumbsup: :think: :ban: :hystericalbs1: :thumbsup:

BILL007
21-05-16, 14:03
και ΝΑΙ, εχουν ενημερωση καμπανιας για το οχημα μου που εχει Ν43 μοτερ!!!:original:

Απο εβδομαδα περιμενουν να ερθουν καποια ανταλλακτικα,που πιθανον να χρειαζονται για τυχον αντικατασταση και μολις παραλαβουν θα κλεισω το ραντεβου.thumb

OΛΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ!!!!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

ΔημήτρηςΜ3
21-05-16, 20:03
Εγω πήγα τον ασσο Αλλάξαμε μονο πολλαπλασιαστες
Δε μου είπανε τιποτα για γλίστρες κλπ κλπ τι γινετε ;

aristent
28-06-16, 21:24
πηγα σημερα (μετα απο κανονισμενο ραντεβου) για την ανακληση,στην BMW Παπαδοπουλος στην Λαρισα.....μεχρι στιγμης 5-6 ανταλακτικα που εχουν σχεση με την υποπιεση,αυριο πιθανον θα μαθω ποια,εχουν αντικατασταθει.....

....εμεινε να γινει η δοκιμη στο δρομο,η οποια ΔΕΝ εγινε....λογο του οτι το οχημα ηταν φρεσκοπλυμενο :D και εβρεχε εδω στη Λαρισα,οποτε ειπαν και τα παιδια εκει,αστο να το δουμε αυριο....κριμα ειναι να λερωθει!!!:thumbsup:

αυριο λοιπον τα αποτελεσματα.thumb

aristent
03-07-16, 12:49
Eγινε και η δοκιμη,δεν εδειξε καποιο προβλημα!!!:thumbsup:

....,συμφωνα με την καμπανια (Αρ.καμπανιας 0012260400) αλλαχτηκαν καποια πραγματα που εχουν σχεση με την υποπιεση του μοτερ....

Στο τιμολογιο ειναι οι κατωθι κωδικοι:
11668679107 ΣΩΛΗΝΑΣ ΥΠ. τεμ. 1
11668679661 Holder τεμ. 1
12518680548 ANTAΠTOΡΑΣ τεμ. 1
07119905399 BIΔΑ 6Χ18 τεμ. 1
07129905542 ΠΑΞΙΜΑΔΙ τεμ. 1

καμπανια 0012260400 ΕΡΓ 27,00

λογο ΚΑΙ του επαναπρογραμματισμου που εγινε,εχω την εντυπωση οτι το μοτερ δουλευει πιο ομαλα,χωρις καποια μικρα και σπανια "σκορτσαρισματα" που εκανε πριν....ισως να ειναι και η ιδεα μου.....

...τωρα ζω με την ελπιδα να δω καμπανια για αυτοματα σασμαν!!!:ranting2:

anthropas7
13-09-16, 18:03
Πήγα σήμερα για τον επαναπρογραμματισμο την 120i με n43 μοτερ που έχω και μετά την παραλαβή παρατήρησα ότι δεν δουλεύει το start/stop και πως το τιμόνι στρίβει λίγο δεξιά όταν το αφήνω ελεύθερο. Επέστρεψα σε 20 λεπτά από την παραλαβή κ μου είπαν πως ίσως έχει εξαντληθεί η μπαταρία από την αναβαθμιση και πως το αμάξι χρειάζεται ευθυγραμμιση παρόλο που επέμενα πως όταν το πήγα ήταν άριστο κ δεν τράβαγε ούτε χιλιοστό. Επίσης η μπαταρία είναι καινούρια. Επειδή ήταν αργά κ είχε κλείσει το συνεργείο μου είπαν να το ξανά παω από αύριο. Ελπίζω να βρεθεί άμεση λύση

anthropas7
15-09-16, 11:26
Τελικά μετά απο 24 ώρες ακινησίας πήρα το αμάξι να το πάω στο συνεργείο και στον δρόμο διαπίστωσα πως τα προβλήματα είχαν διορθωθεί μόνα τους. Στο συνεργείο που το είδαν μου είπαν πως ίσως έκανε reset ο εγκέφαλος. Σημασία έχει πως έγινε όπως πρίν:original:

Nikos320
15-09-16, 15:11
Με τον επαναπρογραμματισμό τι αλλάζει??Σε ενημέρωσαν από την bmw ότι πρέπει να το κάνεις ή μόνος πήγες?

anthropas7
15-09-16, 15:54
Με είχαν ενημερώσει στις αρχές του καλοκαιριού που είχα πάει για σερβις ότι τρέχει μια καμπάνια για το αυτοκίνητο μου αλλά επειδή δεν υπήρχαν σε στοκ κάποια ανταλλακτικά που ίσως χρειαζόντουσαν αλλαγή μετά τον επαναπρογραμματισμό δεν μου τον είχαν κάνει τότε. Τώρα τους πήρα εγώ τηλέφωνο για να πάω.

Nikos320
15-09-16, 20:22
Και τελικά σου άλλαξαν κάτι?Τον λόγο της καμπάνιας στον είπαν?Εμένα δεν με έχει ενημερώσει κανείς ακόμα.

anthropas7
16-09-16, 08:50
Όχι δεν άλλαξαν τίποτα σε εμένα.

mikep
16-09-16, 15:37
Ολοκλήρωσα και εγώ την αναβάθμιση σε 116 n43, δε χρειάστηκε να αλλαχτεί κατι στα φρένα ή κάτι αλλο. Άλλαξα και λάδια με τα OEM 5w-30 που πλέον είναι Shell. Γενικά είναι λίγο πιο ομαλή η λειτουργία του κινητήρα.

Οσον αφορά την αναβάθμιση, μάλλον γίνεται για να εντοπιστούν πιο αποτελεσματικά βλάβες από τον εγκέφαλο. To pdf QE0012260400 (google search για να δείτε τι αφορά η αναβάθμιση) αναφέρει τις εργασίες που πρέπει να γίνουν μετά από το update για τον εντοπισμό βλαβών. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι από το όλα καλά μέχρι επισκευή στο σύστημα των φρένων, αλυσίδα χρονισμού, ακόμα και ολόκληρη μηχανή.

Nikos320
16-09-16, 16:56
ok ευχαριστούμε mike,θα το βάλω και εγώ στο πρόγραμμα να το κάνω παρέα με την αλλαγή λαδιών.

Nikos320
14-01-17, 00:22
Πήγε κανένας με Ν43 για την καμπάνια?Λέω από εβδομάδα να κλείσω ραντεβού και εγώ.

demanu
14-01-17, 12:12
Πήγα εγώ πριν κανά 2μηνο.

Έκαναν αναβάθμιση του software, κατόπιν κάποια διαγνωστικά με τα οποία βρέθηκε πρόβλημα στο σερβόφερνο και μου το άλλαξαν.

Τυγχάνει να έχω πρόβλημα με το Vanos (θέλει αλλαγή η τετράοδη βαλβίδα (https://www.google.gr/search?q=vanos+solenoid+valve&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi3pv_7wMHRAhUDJcAKHWA6DAQQsAQIKA&biw=1173&bih=817) που χρονίζει τον εκκεντροφόρο της εξαγωγής) και ίσως έχω κάποιο άλλο πρόβλημα με τα μπεκ (τρέμει στο ρελαντί). Μετά την αναβάθμιση έπεφταν περιστασιακά πολύ χαμηλά οι στροφές στο ρελαντί (~500rpm). Μετά από κάποια km το πρόβλημα διορθώθηκε (υποθέτω μέσω των trim ή με κάποιον άλλο τρόπο προσαρμογής του εγκεφάλου)

PapajimG
14-01-17, 14:57
Πήγα τη βδομάδα που πέρασε.
Έγινε update, δε χρειάστηκε κάτι άλλο.
Το άφησα στις 9.00, το πήρΑ στις 15.00

PapajimG
14-01-17, 21:33
Εγώ δεν είδα καμιά διαφορά.
Δε γνωρίζω εάν υπαρχει βελτίωση, στις περιπτώσεις όπου μετά το update χρειάζεται/γίνεται αλλαγή ανταλλακτικων

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Nikos320
14-01-17, 21:59
Θα πάω από εβδομάδα και εύχομαι να μην χρειάζεται κάτι.

demanu
17-01-17, 09:07
Τι σε πειράζει και αν χρειάζεται? Θα αντικατασταθεί ένα εξάρτημα με καινούργιο. Δεν είναι κακό. Απλά θα περιμένεις περισσότερο χρόνο

Nikos320
17-01-17, 15:10
Τι σε πειράζει και αν χρειάζεται? Θα αντικατασταθεί ένα εξάρτημα με καινούργιο. Δεν είναι κακό. Απλά θα περιμένεις περισσότερο χρόνο

Το βάλε βγάλε δεν το προτιμώ,καλύτερα όπως τα έχει τοποθετημένα και νοικοκυρεμένα η μαμά παρά να βάζει ο καθένας το χέρι του.Άσε που αν από τα 32.000 έχει θέματα δεν είναι και ότι καλύτερο για την συνέχεια.

dreamer
20-01-17, 19:37
Το βάλε βγάλε δεν το προτιμώ,καλύτερα όπως τα έχει τοποθετημένα και νοικοκυρεμένα η μαμά παρά να βάζει ο καθένας το χέρι του.Άσε που αν από τα 32.000 έχει θέματα δεν είναι και ότι καλύτερο για την συνέχεια.

get used to it!!!

zgouriazmenos
21-01-17, 09:36
40593
Ορίστε οι οδηγίες για την καμπάνια

Nikos320
24-01-17, 00:03
Χαιρετώ όλα τα φιλαράκια, τελικά μάλλον αυτό που φοβόμουν αυτό έγινε. Πήγα για την καμπάνια και να αλλάξω λαδάκια και φίλτρα στην μπέμπα μου. Ξεκινάμε όλα καλά όλα ωραία χωρίς να έχει κανένα θέμα το αμάξι και με μόλις 32.100km στο καντράν. Η εγκατάσταση του λογισμικού για τον έλεγχο δεν έγινε ποτέ. Όλοι οι εγκέφαλοι προγραμματίστηκαν εκτός από τον CAS με αποτέλεσμα να πρέπει το αμάξι να μείνει εκεί γιατί μάλλον ο δικός μου έχει κάποιο παλιό λειτουργικό που δεν αναβαθμίζεται είπε ο μάστορας και να περιμένουμε άλλον από την Γερμανία. Το περίεργο είναι ότι το αμάξι πήρε κανονικά μπροστά κτλ. Και ρωτάω τώρα πρέπει να προσέξω κάτι? Αν βάλουμε καινούργιο θα έχω κανα θέμα αργότερα? έχει βγει CAS αναβαθμισμένος σε σχέση με τα μοντέλα του 2009?

Nikos320
26-01-17, 18:11
Σε συνέχεια της καμπάνιας ,μπήκε καινούργια cas απάνω, προγραμματίστηκε το αμάξι έγινε ο έλεγχος που προέβλεπε η καμπάνια και δεν βρέθηκε κάτι ευτυχώς.