Επιστροφή στο Forum : Κίτρινη ένδειξη
Σημερα μου έβγαλε κίτρινη ένδειξη στο καντράν που δείχνει ένα αυτοκίνητο ανεβασμένο πάνω σε μια πλατφόρμα........λογικά τι εννοεί;σέρβις;και τι σέρβις;είναι να αλλάξω και λάδια σε λίγο καιρό και μπαταρία. ευχομαι να μην έχει πάθει καμία σοβαρή βλάβη...θα προσπαθήσω να το πάω σε έλεγχο από αυριο.....
Στάλθηκε από το Lenovo YT3-850F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σου το δείχνει όταν ανάβεις την μηχανή και από κάτω έχει ένδειξη σε πόσα χιλιόμετρα? Και μετά σβήνει?
Αν ναι, τότε σημαινει πως το αμάξι χρειάζεται το μεγάλο service. Αυτό θα το δούνε και από το κλειδί
Σου το δείχνει όταν ανάβεις την μηχανή και από κάτω έχει ένδειξη σε πόσα χιλιόμετρα? Και μετά σβήνει?
Αν ναι, τότε σημαινει πως το αμάξι χρειάζεται το μεγάλο service. Αυτό θα το δούνε και από το κλειδί
Όχι το δείχνει όταν αναβω τη μηχανή και χωρίς χιλιόμετρα από κάτω.το πήγα για έλεγχο και δεν έδειξε κάτι.μάλλον είναι από τα τακάκια .θα βάλω λάστιχα και θα καθαρίσουμε τους αισθητήρες στα τακάκια.χθες δεν μου άναψε .σήμερα μου άναψε παλι
Να κοιταξεις το manual.
Δεν ξερω σε ποιον ...σχετικο πηγες, αλλα αυτο
που εβγαλε ειναι ενας καθορισμενος ελεγχος του αυτοκινητου
απο κατω. Στο βγαζει ειτε σε χρονο ειτε σε χιλιομετρα.
Απο τη που ειναι κιτρινο, σημαινει οτι πλησιαζεις τα χιλιομετρα η το χρονο που πρεπει να γινει ο ελεγχος.
Αν το αφησεις και περασεις τα χιλιομετρα η τον χρονο τοτε η ιδια ενδειξη
γινεται κοκκινη που σημαινει οτι ο ελεγχος ειναι overdue!
Δεν είναι αυτό που λες,γιατί ο έλεγχος ο καθαρισμένο μου δείχνει σε καμία 30000 ότι πρέπει να γίνει.κάτι αλο είναι.και όταν πάω στο τσεκ και παταω το bcμεσα μου δείχνει ένα κωδικο
:hystericalbs1: Εγώ σε 30000 έχω κάνει 4 ελέγχους
Μαλιστα. Να ρωτησω κάτι άλλο.
Οταν αναψει και μετά σβήσει, όπως λες, στο καντραν παραμένει ή όχι ενα μικρο κιτρινο τριγωνάκι με θαυμαστικό;
Φιλε, βγάλτο μια φωτο, να δουμε, μπας και βγει ακρη
Μαλιστα. Να ρωτησω κάτι άλλο.
Οταν αναψει και μετά σβήσει, όπως λες, στο καντραν παραμένει ή όχι ενα μικρο κιτρινο τριγωνάκι με θαυμαστικό;
Εννοούσα στρόγγυλο με θαυμαστικό. Στην περίπτωση αυτή το βιβλιαράκι λέει τακάκια.
Αν είναι μόνο η πλατφόρμα και σε χρώμα πορτοκαλί και χωρίς καμμιά αλλη ένδειξη απολύτως, τότε το βιβλιαράκι λέει
ή προβλημα στην παροχή καυσίμου
ή βλάβη στη μονάδα ελέγχου στα φώτα φρένων (το μετάφρασα από το αγγλικό manual που έχω)
Περιμένουμε να μας πεις τι τελικά είναι :popcorn:
Όταν στο βγάζει αυτό χάνετε η ώρα?
Να μπεις στο μενού του BC που δίνει όλα τα σέρβις. Θα δεις ποιο είναι κίτρινο και θα καταλάβεις.
Αν θυμάμαι καλά, μπαίνεις ως εξής. Από στάση, με το μοτέρ να δουλεύει γυρνάς τον μοχλό του αριστερού διακόπτη των φλας προς τα πάνω μέχρι να δεις την ένδειξη που λες και επιλέγεις πατώντας το BC.
Μετά πάλι με το μοχλό του φλας κοιτάς όλες τις ενδείξεις του σέρβις.
Εκεί θα δεις τι χρειάζεται και πότε.
Αν έχεις κάνει πρόσφατα σέρβις, πιθανόν να ξέχασαν να στο μηδενίσουν. Και αυτό το κάνεις εσύ εύκολα. Κοίτα βίντεο το youtube.
όταν ελέγχω το bc ,μου δείχνει τα ακόλουθα service που έχω να κάνω. Όταν μου ανάβει το το σήμα (πλατφόρμα) μετά από λίγο μένει ανοιχτό το τριγωνάκι με θαυμαστικό,κάτω δεξιά(μικρό).Τώρα δεν μου ανάβει τίποτα. Έπλυνα καλά το αμάξι και έβγαλε πολύ μαυρίλα από τα τακάκια.Ελπίζω να ήταν από εκεί.Στο συνεργείο ο έλεγχος δέν έδειξε κάτι. Ελπίζω να μήν είναι κάτι από τα ακόλουθα (πρόβλημα στην παροχή καυσίμου
ή βλάβη στη μονάδα ελέγχου στα φώτα φρένων) γιατί ακούγονται σοβαρά. Δέν θα έδειχνε κάτι στον έλεγχο άν ίσχυαν αυτά?Αν ξανά βγεί το σήμα θα το βγάλω φωτό.
Τελικά μόλις επλινα το αμάξι ,είχα να το πλυνω τρεις μήνες,δεν ξανά έβγαλε την ένδειξη.Και έβγαλε πολύ μαυριλα από τα τακάκια.
Αυτό ειναι πολύ ευχάριστο! Ελπίζω να μην σου ξαναβγει η ένδειξη
Υπάρχουν δύο ενδείξεις,
General-State inspection και Vehicle Check.
Η ένδειξη Vehicle Check δεν σημαίνει κάποια βλάβη και είναι αυτή που δείχνει το αυτοκίνητο στη ράμπα, είναι μόνο ένας προκαθορισμένος έλεγχος του αυτοκινήτου στην οποία μπορείς να ορίσεις εσύ τα χιλιόμετρα ή την ημερομηνία για το επόμενο Check. Η ένδειξη δεν έσβησε επειδή έπλυνες το αυτοκίνητο...και απορώ πως δεν σε ενημέρωσε το συνεργείο σχετικά με την ένδειξη...
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2016/07/cbssymbols-1.png
αυτο που λεει ο nikos! ειναι...αλλαξες λαστιχα τελικα? τι εβαλες?
Στο συνεργείο δεν κάναν κάτι με το bc.Η ένδειξη συνέχισε και μετά από το συνεργείο.Ξαφνικα δεν άναψε όταν επλινα καλά το αμάξι.εχει να μου ανάψει 4 μήνες τώρα περίπου.Η ένδειξη ήταν Ή τρίτη από το τέλος ή κίτρινη.Ηταν ρυθμισμένη όπως σε όλα από το εργοστάσιο για προκαθορισμένο έλεγχο ,σ ε πολύ μετέπειτα χρόνο.Στο συνεργείο μου ηπαν ότι ανάβει μερικές φορές και όταν χρειαζονται αλλαγή τα τακάκια,τα οποία έχουν να κάνουν πολλά χλμ ακόμα.Μετα από καλό πλύσιμο τελικά δεν ξανά άναψε τίποτα.Οι αισθητήρες του αμαξιου τελοκα είναι ευαίσθητοι.Ολα καλά ευτυχώς.😀
Λάστιχα πήρα continental ssr,μ ίας και δεν έχω πάρει ποτέ.Απο την αντιπροσωπία με παροτρυναν γιατί αυτά βάζει ή bmw.Τ α goodyear που φαραώ λιοσαν κάπως γρήγορα, χρήση λιγότερο απο 3 χρόνια...με κανονικά χλμ το χρόνο περίπου 14000.
σορυ για οφτοπικ,νομιζω απο οτι εχω διαβασει σε διαφορα σαιτ οτι λιωνουν πιο γρηγορα τα conti απο τα goodyear τα οποια 40-50000 χιλμ θεωρω οτι ειναι υπεραρκετα και οτι αυτα που εβαλες δεν τα βγαζουν...εννοω με καλη προσφυση μετα τα 2 χρονια.επισης μου εκανε εντυπωση που η μια αντιπροσωπεια μου προτεινε αυτα και η αλλη τα σταματησε γιατι ειχαν παραπο0να οτι γλυστρουσαν και προτειναν τα πιρελι.
και εμενα αυτα μου προτειναν απο αντιπροσωπεια με καλη προσφορα αλλα προτιμησα τα goodyear.
Θα δούμε. Τα goodyear όντως δεν γλιστρανε,μιας και είναι περισσότερο για βροχή.conti τώρα τελευταία βάζουν παρα πολλοί,ελπιζω να κρατήσουν 4 χρονια.Τα runflat είναι ποιο σκληρά και αργούν να λιώσουν από τα απλά συμβατικά..
Ασε που τα michelin που είναι πανάκριβα σε 2 χρόνια θέλουν αλλαγή
Βάλτε Hankook Ventus S1 Evo2.... Από το 02/2014 επάνω στο αμάξι και 22.000ΚΜ, άριστα είναι ακόμα.... Και κοστίζουν 30-40% φθηνότερα από τα Michelin ή Continental..
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Επί του θέματος των ελαστικών :thjacked: έχει το ALPINA D3 μπροστινα λάστιχα Uniroyal Rainsport 235/40 19 απ όταν το αγόρασα το 2012. Αυτά ειχαν μπει (όπως είδα από τις αποδείξεις) 5000 μίλια νωρίτερα.
Συνολικά αυτά τα λάστιχα έχουν κάνει 65000 μίλια (ναι σωστά διαβασατε), δηλ περίπου 105000 χλμ :shok::shok:
Εχουν ακόμα ζωή 3,5-4mm στο κέντρο, 2,5mm στο έξω μέρος και 3mm στο έσω μέρος. Υπάρχει βεβαια φθορά αλλά γενικά είναι ικανοποιητική.
Υπόψην μιλάω μονο για τα μπροστινά, γιατί τα πίσω τα άλλαξα μια φορά ήδη. Και πάλι σκέφτομαι το ίδιο λάστιχο ή κάτι ανάλογο που ανάφερε ο Μάριος
Μετράει βέβαια και το οδόστρωμα και ο τρόπος οδήγησης
Τα συγκεκριμένα Hankook Ventus S1 Evo 2, στη διάσταση που τα θες, δεν κοστίζουν περισσότερο από 300¤ τα 2......
Τα συγκεκριμένα Hankook Ventus S1 Evo 2, στη διάσταση που τα θες, δεν κοστίζουν περισσότερο από 300¤ τα 2......
Ναι, έτσι μου είπε ο λαστιχάς μου περίπου £300 all in: 2 λάστιχα, ζυγοστάθμιση, τοποθέτηση και ΦΠΑ και environmental disposal. Η βαλβίδα δεν αλλάζει, γιατί είναι μεταλλική
Βάλτε Hankook Ventus S1 Evo2.... Από το 02/2014 επάνω στο αμάξι και 22.000ΚΜ, άριστα είναι ακόμα.... Και κοστίζουν 30-40% φθηνότερα από τα Michelin ή Continental..
:+1: Άψογο ελαστικό! Το είχα και εγώ και ήμουν πολύ ικανοποιημένος! Τίμιο και ποιοτικό για τα λεφτά του!
Υπάρχουν δύο ενδείξεις,
General-State inspection και Vehicle Check.
Η ένδειξη Vehicle Check δεν σημαίνει κάποια βλάβη και είναι αυτή που δείχνει το αυτοκίνητο στη ράμπα, είναι μόνο ένας προκαθορισμένος έλεγχος του αυτοκινήτου στην οποία μπορείς να ορίσεις εσύ τα χιλιόμετρα ή την ημερομηνία για το επόμενο Check. Η ένδειξη δεν έσβησε επειδή έπλυνες το αυτοκίνητο...και απορώ πως δεν σε ενημέρωσε το συνεργείο σχετικά με την ένδειξη...
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2016/07/cbssymbols-1.png
εχω κατι αποριες!!..προσπαθησα να βρω αν γινεται να το ρυθμισω με ημερομηνια ωστε να πεφτει μαζι με το κτεο αλλα δεν μπορεσα να βρω πως και ΑΝ γινεται παρα μονο το τσεκ και αυτοματα παει μονο του σε 4αετια..ειναι ετσι ρυθμισμενο αυτοματα να πηγαινει ανα 4αετια και συγκεκριμενο μηνα? δεν μπορω να το κανω να πηγαινει αλλο μηνα και ανα διετια που θελω εγω?