Επιστροφή στο Forum : Πόσο πωλείται 320i, cabrio, με ...0 χλμ?
eleftherios
07-03-16, 08:35
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους,
τη βοήθεια σας παρακαλώ μήπως βγάλω άκρη.
Λοιπόν πολύ γρήγορα: μετά από 6 χρόνια προβλημάτων με το σύστημα ψεκασμού, τα μπεκ, πολλαπλασιαστές, μπουζί, ΝΟΧ κτλ. και άσχημη αντιμετώπιση από την BMW, κατέληξα σε μήνυση. Λίγο πριν τη δικάσιμο, η BMW δέχθηκε να μου αντικαταστήσει τον κινητήρα. Οπότε τώρα έχω ένα 320i του 2007, cabrio με σκληρή οροφή και ...0 χιλιόμετρα.
Σκέφτομαι να το πουλήσω. Ξέρει κανείς τι ποσό μπορώ να ζητήσω ή αν υπάρχει κάπου κάποια λίστα με τιμές?
Ευχαριστώ
ghost-rider
07-03-16, 09:37
Kαλά.
Μηδέν χιλιόμετρα έχει το μοτέρ.
Τα χλμ της καρότσας πόσα είναι?
Σίγουρα μπορείς να το βάλεις ακριβότερα από ένα άλλο που έχει ίδια χλμ με το δικό σου (καρότσα με καρότσα) και να διευκρινήσεις ότι έχεις καινούριο κινητήρα (να αναφέρεις και το λόγο, γιατί εγώ που είμαι και λίγο καχύποπτος θα σκεφτώ ότι έβαλες πιστόνι σε τροχιά και τον άλλαξες. Οπότε γύρευε πως θα είναι όλο το υπόλοιπο αμάξι...).
Πόσο ακριβότερα?
Τι να σου πω... 2.000?
Εσύ τι σκέφτεσαι?
Από εξοπλισμό πως είσαι?
6 χρονια μετα(με ληγμενη εγγυηση) και σου αλλαζουν μοτερ???:shok:
ποιον εβαλες δικηγορο και φοβηθηκαν τοσο πολυ???
εγω που εχω 2008 μοντελο Ε60(πρωτος ιδιοκτητης εγω), εδω και 3χρονια παρουσιαζει θεματα το αυτοματο σασμαν και το μονο που δεχτηκαν(χωρις δικηγορο) ηταν να μου κανουν εκπτωση 50% στην τιμη της αντικαταστασης με καινουργιο σασμαν (ανακατασκευης στην ουσια) στο πλαισιο της εξυπηρετησης πελατων σε προγραμμα good will.....κοστος???...μετα την εκπτωση,περι τα 4.000 ευρω!!!:ranting2:
εγω που εχω 2008 μοντελο Ε60(πρωτος ιδιοκτητης εγω), εδω και 3χρονια παρουσιαζει θεματα το αυτοματο σασμαν και το μονο που δεχτηκαν(χωρις δικηγορο) ηταν να μου κανουν εκπτωση 50% στην τιμη της αντικαταστασης με καινουργιο σασμαν (ανακατασκευης στην ουσια) στο πλαισιο της εξυπηρετησης πελατων σε προγραμμα good will.....κοστος???...μετα την εκπτωση,περι τα 4.000 ευρω!!!:ranting2:
Τι σου κάνει το σασμάν;
eleftherios
07-03-16, 13:08
ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Λοιπόν:
αυτές τις ημέρες θα μου το παραδώσουν και μέσα στο συμφωνητικό συμβιβασμού για να μην εκδικαστεί η αγωγή (ζητούσα περίπου 45.000) θα μου δώσουν το τιμολόγιο ή αντίστοιχο έγγραφο που να υποδηλώνει πως ο κινητήρας είναι καινούργιος. Επειδή είμαι εντελώς άσχετος με αυτοκίνητα, sorry αλλά αυτό με το πιστόνι δεν το ξέρω.
Τώρα, στα υπόλοιπα δεν είχα προβλήματα, μέσα σε 8 χρόνια έκανα 98.000 χλμ. Από λαμαρινοδουλειές είχα 1-2 ιστορίες με προφυλακτήρα - γρατσουνιές και 1 χτυπηματάκι με σκύλο εντός πόλεως. Γενικά τα μόνα θέματα μου ήταν στο σύστημα ψεκασμού και στον κινητήρα.
Η δικηγόρος είναι στη Θεσσαλονίκη, όταν παρουσίασα τα στοιχεία μου, στεναχωρήθηκε που δεν πήγα νωρίτερα για να ζητήσω αντικατάσταση αυτοκινήτου. Πλέον μπορούσαμε να ζητήσουμε μόνο αποζημίωση. Όποιος θέλει να δώσω τα στοιχεία επικοινωνίας
Η δικηγόρος είναι στη Θεσσαλονίκη, όταν παρουσίασα τα στοιχεία μου, στεναχωρήθηκε που δεν πήγα νωρίτερα για να ζητήσω αντικατάσταση αυτοκινήτου. Πλέον μπορούσαμε να ζητήσουμε μόνο αποζημίωση. Όποιος θέλει να δώσω τα στοιχεία επικοινωνίας
Μήπως θα ήταν χρήσιμο να υπάρξει σχετική μνεία της συγκεκριμένης δικηγόρου, έτσι γενικά, στο τμήμα του φόρουμ σχετικά με τους επαγγελματίες του φόρουμ?!?
Έτσι για να είναι στα υπόψην, αφού κάπου θα χρειαστεί. Και η αξία ανεκτίμητη!
Γνώμη μου Αρη, τουλάχιστον μια τηλεφωνική επικοινωνία με την δικηγόρο (που δεν είναι και πολυ μακριά από Λάρισα) αξίζει τον κόπο. Να δεις αν μπορεί να βγάλεις άκρη μια και καλή και να μην ταλαιπωρείσαι άλλο. Μπορεί να υπάρχει δυνατότητα να παει το θέμα αναδρομικά και να ακηρωθεί το good will, αν το αυτοκίνητο δεν ήταν fit for purpose (δεν ξέρω την ελληνική ορολογία...¨:confused: ) οπότε μήπως και πάρεις τα λεφτά σου πίσω?!?
Αν δε, έχεις ακόμα πρόβλημα...τότε μπας και σου το ξανα-αλλάξουν δωρεάν φυσικά.
Απλά σκέψεις κάνω
Τι σου κάνει το σασμάν;
ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ και οχι μεσα στην πολη (ασχετα απο εξωτερικες θερμοκρασιες ζεστη -κρυο) βγαζει σφαλμα στην αλλαγη 4ης-5ης-6ης ταχυτητας!!!
Τοτε μπαινει σε safe mode και κλειδωνει μια ταχυτητα ισα-ισα για να προχωρας.....η λυση ειναι να κανω ακρη να σβησω,αναβω παλι και εχει "σβηστει" το προβλημα!!!:facepalm:
....ολα αυτα συνηθως ως τα επομενα διοδια (ναι, κυριως οταν σταματαω και χρειαζετε να επιταχυνω παλι)αφου ακομα και χειροκινητα (στεπτρονικ γαρ)να αλλαζω ταχυτητες,παλι αρχιζει να "κλωτσαει" ωσπου να εμφανιστει και παλι.....
σπανιως υπαρχει περιπτωση να μην βγαλει προβλημα σε ολοκληρο ταξιδι,αλλαζοντας ομως ταχυτητες χειροκινητα και σε συγκεκριμενο φασμα στροφων.....και να φανταστεις οτι εχει αυτο το θεμα εδω και 3χρονια με 45,000 χιλ.στο οδομετρο και σημερα στα 72,000 χιλιομετρα ακομα δεν εχει λυθει παρ'ολες τις προσπαθειες μου.(αλλαγη λαδιων-φιλτρο σασμαν,αλλαγη μπαταριας,επαναπρογραμματ σμο σασμαν κλπ.)
Συγνωμη για το οφτοπικ Ελευθεριε,αλλα ειμαστε πολλοι εδω με το ιδιο μοτερ Ν43 Β20 και εχουμε αλλαξει πολλαπλασιαστες,μπεκ,ΝΟΧ κλπ ....οι πιο τυχεροι, σε καποια απο αυτα, ειχαμε δωρεαν αντικατασταση λογο ανακλησης,αλλοι καποιοι πιο ατυχοι εχουν πληρωσει.....οπως εγω που στα 3χρονια πληρωσα αντικατασταση τρυπιου ψυγειου :shok:ναι-ναι!!! δε μπεστ κουαλιτι ,αν θυμαμαι καλα γυρω στα 500ευρω!!!
Δυστυχως ,δεν βαλαμε δικηγορο,ή και αν το ειπε κανενας σε καποιον δικηγορο, θα του ειπε: "μην την ψαχνεις", "αυτοι δεν παλευονται","θα χασεις περισσοτερα απο αυτα που θα κερδισεις",κλπ.κλπ.
Πως θα χασεις περισσοτερο από αυτά που κερδίζεις;
Μονο το κοστος του δικηγορου εχεις. Μολις κερδισεις πουλας το αμαξι και αγοράζεις από άλλη εταιρεια. Αν σε ξαναδουν να μου γραψεις.
eleftherios
07-03-16, 18:11
εμένα πάντως μου έβγαλε τη ψυχή ρε παιδιά. Καταλαβαίνω και διαβάζω έκπληκτος τα διάφορα προβλήματα.
Αυτοί (BMW) θέλουν κυνήγι και πρέπει οπωσδήποτε να "φάνε" ομαδική αγωγή καθώς μάς δουλεύουν. Να φανταστείτε πως τα πρώτα χρόνια έγραφα απευθείας στην BMW Γερμανίας πιστεύοντας πως θα βγει άκρη. Γελάστηκα...
Βλέπετε, τα εκ Γερμανίας τζιμάνια μου έστελναν ένα απλό και κρύο απαντητικό μήνυμα πως το θέμα μου έχει προωθηθεί στο αρμόδιο τμήμα και το διαχειρίζονται. Μετά από κάνα 8μηνο έλαβα απάντηση από την BMW Hellas!! καθώς η Γερμανία προωθούσε τα μηνύματα μου σε αυτούς οι οποίοι να μην σας πω που με έγραφαν.
Προσπάθησα να βγάλω άκρη με αυτούς από την Αθήνα αλλά ήταν εκπληκτικά εριστικοί. Οπότε κατέληξα στη δικηγόρο που μου σύστησαν, της παρουσίασα την υπόθεση και τα έγγραφα που είχα, το έψαξαν όλοι στο γραφείο τους! και τελικά μου είπαν πως αξίζει να το προσπαθήσω. Και τελικά κατέληξα να μου αλλάξουν κινητήρα.
Δυστυχώς μου έφυγε η διάθεση - ξεφούσκωσα από τα πολλά προβλήματα και λέω να το πουλήσω να ηρεμήσω. Ονειρεμένο αμάξι, μάλλον δεν θα βγάλει ξανά πρόβλημα αλλά αν περάσει ο έρωτας... τι να το κάνεις.
Για αυτό, αν μπορεί κάποιος να πει πόσο μπορεί να πιάσει ώστε να το βάλω στην αγγελία, θα είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Οπότε κατέληξα στη δικηγόρο που μου σύστησαν, της παρουσίασα την υπόθεση και τα έγγραφα που είχα, το έψαξαν όλοι στο γραφείο τους! και τελικά μου είπαν πως αξίζει να το προσπαθήσω. Και τελικά κατέληξα να μου αλλάξουν κινητήρα.
Για αυτό, αν μπορεί κάποιος να πει πόσο μπορεί να πιάσει ώστε να το βάλω στην αγγελία, θα είμαι ευγνώμων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Νομίζω πως ο admin ή moderator μπορεί να βοηθήσει στο πού και πώς να μπει η αγγελία, ώστε να ωφεληθούν όλοι και όλες οι συμφορουμίτες/μίτισσες (και όχι μόνο) που έχουν προβλημα με τα αυτοκίνητά τους και χρήζουν να κυνηγήσουν το θέμα διά της νομικής οδού.
ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ και οχι μεσα στην πολη (ασχετα απο εξωτερικες θερμοκρασιες ζεστη -κρυο) βγαζει σφαλμα στην αλλαγη 4ης-5ης-6ης ταχυτητας!!!
Τοτε μπαινει σε safe mode και κλειδωνει μια ταχυτητα ισα-ισα για να προχωρας.....η λυση ειναι να κανω ακρη να σβησω,αναβω παλι και εχει "σβηστει" το προβλημα!!!:facepalm:
....ολα αυτα συνηθως ως τα επομενα διοδια (ναι, κυριως οταν σταματαω και χρειαζετε να επιταχυνω παλι)αφου ακομα και χειροκινητα (στεπτρονικ γαρ)να αλλαζω ταχυτητες,παλι αρχιζει να "κλωτσαει" ωσπου να εμφανιστει και παλι.....
σπανιως υπαρχει περιπτωση να μην βγαλει προβλημα σε ολοκληρο ταξιδι,αλλαζοντας ομως ταχυτητες χειροκινητα και σε συγκεκριμενο φασμα στροφων.....και να φανταστεις οτι εχει αυτο το θεμα εδω και 3χρονια με 45,000 χιλ.στο οδομετρο και σημερα στα 72,000 χιλιομετρα ακομα δεν εχει λυθει παρ'ολες τις προσπαθειες μου.(αλλαγη λαδιων-φιλτρο σασμαν,αλλαγη μπαταριας,επαναπρογραμματ σμο σασμαν κλπ.)
Συγνωμη για το οφτοπικ Ελευθεριε,αλλα ειμαστε πολλοι εδω με το ιδιο μοτερ Ν43 Β20 και εχουμε αλλαξει πολλαπλασιαστες,μπεκ,ΝΟΧ κλπ ....οι πιο τυχεροι, σε καποια απο αυτα, ειχαμε δωρεαν αντικατασταση λογο ανακλησης,αλλοι καποιοι πιο ατυχοι εχουν πληρωσει.....οπως εγω που στα 3χρονια πληρωσα αντικατασταση τρυπιου ψυγειου :shok:ναι-ναι!!! δε μπεστ κουαλιτι ,αν θυμαμαι καλα γυρω στα 500ευρω!!!
Δυστυχως ,δεν βαλαμε δικηγορο,ή και αν το ειπε κανενας σε καποιον δικηγορο, θα του ειπε: "μην την ψαχνεις", "αυτοι δεν παλευονται","θα χασεις περισσοτερα απο αυτα που θα κερδισεις",κλπ.κλπ.
Ω, ρε φίλε, τραβάς τέτοιο μανίκι και είσαι ακόμα bmwfan? Θα το είχα ήδη στείλει σε πεδίο βολής στη Βόρεια Κορέα! Μπράβο για την υπομονή σου!
Νομίζω πως ο admin ή moderator μπορεί να βοηθήσει στο πού και πώς να μπει η αγγελία, ώστε να ωφεληθούν όλοι και όλες οι συμφορουμίτες/μίτισσες (και όχι μόνο) που έχουν προβλημα με τα αυτοκίνητά τους και χρήζουν να κυνηγήσουν το θέμα διά της νομικής οδού.
Παρακαλώ αντμιν διορθώστε το λαθάκι στο ποστ μου. :gun_bandana:Με ωμέγα είναι το ωφεληθουν, με όμικρον το όφελος
:offtopic:
Eιχα παρομοια προβλήματα με το VW όταν ζουσα στον Καναδα που χαλαγε συνεχως στο βαθμο που αν ακολουθουσα αυτό που ελεγε ο ντηλερ να χαλαω μερικες χιλιαδες τον χρονο σε συντηρηση. Πηρα τηλεφωνο την εξυπερετηση πελατων να παραπονεθω ποσο με χρεωσε ενας ντηλερ για δουλεια την οποια υποτίθεται αναλαμβανε η VW (πολλαπλασιαστες παροτι ηταν εκτος εγγυησης η εταιρεια τους αλαζε δωρεαν αφου βγηκαν στους περισσοτερους ελαττωματικοι, παρολα αυτά ο ντηλερ με χρεωσε $500 για τα καλωδια) και με εγραψαν (μου ειπαν υποστηριζουμε τους ντηλερ στις αποφασεις τους). Μετα το σκοτωσα και ησυχασα. Ποτε ξανα VW.
Και εγώ τα ίδια χάλια είχα.
Δες στο car μέσο όρο και βάλε αγγελία αν είσαι τυχερός θα φύγει
Για να πάρεις μια κρυαδα πήγαινε ρώτησε για ανταλλαγή και αναλόγως τι θα σου πουν παίζεις.
Μάρκο, για ανταλλαγή θέλει δύο κουτιά ηρεμιστικά πριν πάει και ένα καβατζα για μετά. Κατευθείαν αγγελία και υπομονή.Ας μας πει ο φίλος τι έξτρα έχει να δώσουμε καμιά ιδέα. Γενικά πάντως, καλό είναι να το βάλεις κοντά στο μέσο όρο και βλέπεις. thumb
Μάρκο, για ανταλλαγή θέλει δύο κουτιά ηρεμιστικά πριν πάει και ένα καβατζα για μετά. Κατευθείαν αγγελία και υπομονή.Ας μας πει ο φίλος τι έξτρα έχει να δώσουμε καμιά ιδέα. Γενικά πάντως, καλό είναι να το βάλεις κοντά στο μέσο όρο και βλέπεις. thumb
Σίγουρα η τιμή που θα πάρει θα είναι χαμηλή 1,5-2,5 κάτω αλλά τουλάχιστον θα πάρει μια ιδέα πόσα πιάνει.
Και αν πάει ανταλλαγή από τον ίδιο έμπορο μπορεί να συμφέρει καλύτερα να το δώσει εκεί από αυτά που θα ακούσει από τους ιδιώτες...