PDA

Επιστροφή στο Forum : Επιλογή αντικλεπτικού μπαστουνιού

zeovani
05-03-16, 19:09
Καλησπέρα σας,

Επειδή έχω ακούσει ότι αυτό τον καιρό "σηκώνουν" suzuki-toyota-bmw από αυτοκίνητα και εγώ αφήνω το αμάξι γύρω στις 10 ώρες την ημέρα παρκαρισμένο στο δρόμο έχω καταλήξει στο παρακάτω μπαστούνι που πιάνει τιμόνι και γκάζι:

https://www.carshop.com.gr/p.MPASTOUNI-POLYMPLOSTER-ME-KLEIDI.1169032.html

Θα ήθελα τη γνώμη σας...

wheelman
05-03-16, 20:53
Αν καταφερει καποιος να ανοιξει σχετικα γρηγορα την πορτα του αυτοκινήτου,
τι σε κανει να πιστεύεις οτι θα αργησει να ξεκλειδωσει ενα μπαστούνι, οποιο κ αν ειναι αυτο.

Lykouras
05-03-16, 21:11
Κι αν τον δυσκολεψει (λεμε τωρα),θα κοψει το τιμονι!!

zeovani
06-03-16, 07:04
Η λογική λίγο πολύ είναι αυτή και είναι σωστή...
Την άποψή σας εγώ ζητάω... Ολα ανώφελα δηλαδή?

DIM27
06-03-16, 07:22
Αν βαλεις μπαστουνι βαλε καποιο με συνδυασμο (5 ψηφιων).

Nino
06-03-16, 07:23
ανώφελο δεν ειναι απλα η μονη προστασία που παρεχει ειναι οτι θα "καθυστερησει" τον κλεφτη και ετσι μπορει να προσπεράσει το αμάξι και να παει για άλλο.

DIM27
06-03-16, 11:54
Δεν καταλαβαινω τη λογικη"ολα τα ανοιγουν μην κανεις τιποτα" να τα αφηνουμε ξεκλειδωτα και το κλειδι πανω αφου ολα τα εχουν παιγνιδακι.

zeovani
10-03-16, 10:00
Το αγόρασα αλλά επειδή είμαι εντελώς άστετος δεν έχω καταλάβει πώς μπλοκάρει το τιμόνι.... Πρέπει πριν κλείσω το αμάξι να στρίψω το τιμόνι?

Ptboul
10-03-16, 11:33
To συγκεκριμένο που αγόρασες, αν έχω καταλάβει καλά από τη φωτογραφία, δεν είναι το κλασσικό που πιάνει πεντάλ συμπλέκτη και τιμόνι, αλλά αυτό που πιάνει το τιμόνι παράλληλα.

Συνεπώς, στρίβεις - κλειδώνεις τιμόνι και κατόπιν το κλειδώνεις με το μπαστούνι και είσαι έτοιμος.

https://www.hellas-tech.gr/images/products/2014/10/car.jpg

zeovani
10-03-16, 11:54
Εάν κάποιος καταφέρει και φτιάξει εφεδρικό μπουτόν και με το που το τοποθετήσει ξεμπλοκάρει το immobilizer, το τιμόνι δεν ξεμπλοκάρεται ακόμη και με το μπαστούνι πάνω?
Με λίγα λόγια, παρκάρω το αμάξι, βγάζω το κλειδί-μπουτόν, στρίβω το τιμόνι να κλειδώσει, βάζω το μπαστούνι.
Οταν βάζω πάλι το κλειδί-μπουτόν πάλι ξεμπλοκάρει το τιμόνι...

Samaro
11-03-16, 17:15
Η καθυστέρηση, είναι η μόνη προστασία που παρέχουν όλα τα πρόσθετα μέτρα ασφάλειας (συναγερμός, μπαστούνι κλπ) αφού όλα εν τέλει παραβιάζονται.

Οσο αφορά το μπαστούνι που έδειξες, το χρησιμοποιώ αρκετα χρόνια τοποθετωντας το στο τιμόνι και μπορώ να πώ πως λειτουργεί καλά και είναι απλό στην τοποθέτησή του.

playmaker
12-03-16, 01:51
Ε ρε παιδιά αν ο άλλος εχει συναγερμό εχει μπαστούνι εχει Gps εχει τηλειδοποίηση πως να το πάρουν θα θέλουν πολυ ώρα η να το σηκώσουν και να το πανε γρήγορα κάπου χωρίς σήμα για Gps

Ptboul
15-03-16, 14:20
Εάν κάποιος καταφέρει και φτιάξει εφεδρικό μπουτόν και με το που το τοποθετήσει ξεμπλοκάρει το immobilizer, το τιμόνι δεν ξεμπλοκάρεται ακόμη και με το μπαστούνι πάνω?

To τιμόνι θα το ξεμπλοκάρει αλλά δε θα μπορεί να κάνει περιστροφή με το μπαστούνι επάνω. Θεωρητικά πάντα, διότι αν ανοίξει το αμάξι κ το βάλει και μπρος, λογικά το μπαστούνι θα του φανεί εύκολο.

Με λίγα λόγια, παρκάρω το αμάξι, βγάζω το κλειδί-μπουτόν, στρίβω το τιμόνι να κλειδώσει, βάζω το μπαστούνι.
Οταν βάζω πάλι το κλειδί-μπουτόν πάλι ξεμπλοκάρει το τιμόνι...

και ξεκλειδώνεις και το μπαστούνι..

Ε ρε παιδιά αν ο άλλος εχει συναγερμό εχει μπαστούνι εχει Gps εχει τηλειδοποίηση πως να το πάρουν θα θέλουν πολυ ώρα η να το σηκώσουν και να το πανε γρήγορα κάπου χωρίς σήμα για Gps

Γνωστός μου έχασε ακριβό μηχανάκι (πριν ένα χρόνο περίπου) εντός κλειστού γκαράζ ΜΕ gps, το οποίο βρήκε πεταμένο και σπασμένο στο πεζοδρόμιο.