Επιστροφή στο Forum : Σφαλμα low oil pressure
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2016/03/7553engineoilpressuretoolowoilwarning-1.jpg
Ενω η σταθμη των λαδιων ειναι μια χαρα μου πεταει το παραπανω μνμ.Οχι παντα και δεν το καταγραφει και σαν σφαλμα.Ξερει να μας πει κανεις τι ειναι?
Θύμισέ μας, είναι το αμάξι σου Ε60 520 με τον 2.2λιτρο κινητήρα?
Συμβαίνει όποτε νάναι στα καλά των καθουμένων ή με φορτίο στον κινήρα? Με κρύα μηχανή ή ζεστή?
Βασίλη να πας το δεις σε συνεργείο... Μπορεί να έχει χαλάσει κάποιος αισθητήρας, αλλά μπορεί να υπάρχει όντως και κάποιο θέμα !
520 2,2 συνηθως μου το εμφανιζε οταν ανεβαινα σε τιποτα βουνα...αλλα σημερα το ειδα μετα απο αρκετη ωρα σε διαδρομη εντος πολης...σταματα ξεκινα.
Απλα ελεγα μηπως παρω καμοια ιδεα για το τι μπορει να ειναι Αντρεα
Βασίλη να πας το δεις σε συνεργείο...
+1 οπωσδήποτε δίοτι σημαίνει πως για κάποιο λόγο ο κινητήρας χάνει πίεση (δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά), οπότε μηχανικός θα σου πει σίγουρα
Στου θείου μου άναβε το λαμπάκι στάθμης, κοιτούσε τον δείκτη αλλά ήταν νορμάλ.. την είχε ακούσει ο αισθητήρας..πήγε και τον άλλαξε... το κακό με σένα τώρα είναι ότι δεν μπορείς να δεις τι φταίει...
Στου θείου μου άναβε το λαμπάκι στάθμης, κοιτούσε τον δείκτη αλλά ήταν νορμάλ.. την είχε ακούσει ο αισθητήρας..πήγε και τον άλλαξε... το κακό με σένα τώρα είναι ότι δεν μπορείς να δεις τι φταίει...
...μα τον δεικτη κοιταζω και γω ρε Αντρεα και βλεπω οτι τα λαδια ειναι μια χαρα.
...μα τον δεικτη κοιταζω και γω ρε Αντρεα και βλεπω οτι τα λαδια ειναι μια χαρα.
Ναι αλλά εσένα δεν άναψε λαμπάκι στάθμης... η ένδειξη είναι για πίεση λαδιού !
Αυριο με το καλο θα παω να το κοιταξω...και προχτες ειμουν ρε γμτ για πολλαπλασιαστη :ranting2:
Ναι αλλά εσένα δεν άναψε λαμπάκι στάθμης... η ένδειξη είναι για πίεση λαδιού !
Ακριβώς!
HLIAS - E36
03-03-16, 05:12
Ξεματιασμα Βασίλη...!!!
Παρε τηλ. τον Πατρινο.- :thumbsup:
και μετα να πας στο συνεργειο,να εισαι.... "διαβασμενος-ξεματιασμενος"!!!:thumbsup:
ghost-rider
03-03-16, 07:00
Yπάρχει μια πιθανότητα να είναι η βαλβίδα πίεσης λαδιού.
Η ακόμα ακόμα και τρόμπα λαδιού.
Θα βοηθούσε αν ειχε μετρήσεις πίεσης σε διάφορες στροφές λειτουργίας της μηχανής.
Ανάβει αλάρμ? Ανάβει στο ρελαντί?
Σβήνει όταν στροφάρεις?
Γενικά πάντως τα Μ54 με ζεστό λάδι έχουν κάπως χαμηλές πιέσεις στο ρελαντί.
0,65bar(αν το θυμάμαι σωστά) δίνει όριο στο ρελαντί η bmw αν θυμάμαι. Και λίγο πιο πάνω παίζει σε ένα οκ μοτέρ.
Το αλάρμ ανάβει στα 0,3 bar.
Στο εξωτερικό που αλλάζουν λάδια όποτε τους λέει ο κατασκευαστής είναι σύνηθες κρούσμα να ανάβει το αλάρμ στο ρελαντί από χαμηλή πίεση λαδιού.
Σε εκπληκτικά λίγα χλμ (μιλάμε για μοτέρ που την ακούνε με 150.000 η και λιγότερα).
Προκαλείται απο αυξημένη φθορά στα μέταλλα στροφάλου.
Ελπίζω στην δικιά σου περίπτωση να είναι κάτι διαφορετικό.
Δεν θυμαμαι σε τι στροφες δουλευε ο κινητηρας οταν μου εβγαλε την ενδειξη.Ελπιζω να μην ειναι κατι σοβαρο.
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας...λεω σημερα να επισκεφθω τον μαστορα να δουμε τι παιζει.
ΥΓ
Αρη αυτον τον καημενο τον Πατρινο τον εχω ζαλισει...στο τελος δεν θα σηκωνει τηλεφωνο :th_Laie_67-1:
Πηγα απο το συνεργειο σημερα και δυστυχως δεν υπαρχει τροπος να ειμαστε σιγουροι για το τι μπορει να φταιει.Ξεκιναμε απο την οικονομικη λυση που συμαινει αντικατασταση της βαλβιδας...και βλεπουμε...:warriorsmiley:
Τα λάδια πόσα χλμ έχουν Βασίλη και πόσο καιρό τα έχεις μέσα ? (Πληροφοριακά)
Πηγα απο το συνεργειο σημερα και δυστυχως δεν υπαρχει τροπος να ειμαστε σιγουροι για το τι μπορει να φταιει.Ξεκιναμε απο την οικονομικη λυση που συμαινει αντικατασταση της βαλβιδας...και βλεπουμε...:warriorsmiley:
Σε τι συνεργείο ορε...;
Βάλατε κανα διαγνωστικό η με το μάτι το ψάξατε;
Σε κανα μηνα κλεινουν χρονο τα λαδια αλλα οχι και χιλιομετρα.
Ρε Αλεξη τι διαγνωστικο?Αφου δεν καταγραφει το σφαλμα
Σε κανα μηνα κλεινουν χρονο τα λαδια αλλα οχι και χιλιομετρα.
Ρε Αλεξη τι διαγνωστικο?Αφου δεν καταγραφει το σφαλμα
Για κανα χαλβά καλός είσαι... :thefinger:
Στην οθόνη μπορεί να μην σου δείχνει κάτι, το διαγνωστικό όμως θα βρει την βλάβη καταγεγραμμένη...thumb
ghost-rider
03-03-16, 16:06
Δυστυχως η εργοστασιακη βαλβιδα πιεσης (στα Μ54 τουλαχιστον) ειναι ον οφ.
Ουτε ο εγκεφαλος γνωριζει ακριβως με τι πιεσεις δουλευει.
Γνωριζει απλα αν εχει παραπανω απο 0,3 (οποτε δε βγαζει αλαρμ) η αν εχει παρακατω(οποτε αναβει).
Χρειαζεται συνδεση οργανου πιεσης και παρακολουθηση του κινητηρα για μερικες μερες υπο ολες τις συνθηκες.
Πρεπει οπωσδηποτε να κρατα 1 bar/1000 rpm μεχρι να ανοιξει το by pass.
Μετα οι στροφες ανεβαινουν και αυτο κρατα σταθερη (σχεδον) πιεση.
Για κανα χαλβά καλός είσαι... :thefinger:
Με πληγωνεις...:crying: αλλα ενταξει...αυριο που θα παω απο κει θα του πω να το βαλει στο διαγνωστικο.Οπως λεει και παρακατω ομως ο ghost θελει ειδικο μηχανημα μετρησης για να δουμε τις πιεσεις.το ιδιο μου ειπε και το συνεργειο.
ΥΓ
τουλαχιστον ειμαι καλος σε κατι... :thumbsup::thumbsup:
E60_Arkadia
03-03-16, 16:57
Το διαγνωστικο θα σου πει ακριβως τι φταιει.Το πρωτο πραγμα που επρεπε να κανει ο μηχανικος σου ειναι αυτο.
Το διαγνωστικο θα σου πει ακριβως τι φταιει.Το πρωτο πραγμα που επρεπε να κανει ο μηχανικος σου ειναι αυτο.
Μακαρι να μας δειξει τι πραγματικα φταιει και ελπιζω να ειναι βαλβιδα καθως η τιμη της ειναι μολις 16 ευρω απο την επισημη αντιπροσωπεια.
ghost-rider
03-03-16, 17:43
Η απωλεια πιεσης λαδιου εξαιτιας φθορας των εδρανων του στροφαλου ΔΕΝ καταγραφεται απο τον εγκεφαλο.
Μονο οταν φτασει στο απροχωρειτο η δουλεια αναβει το αλαρμ.
Το διαγνωστικο θα δειξει την βλαβη που εχει καταγραφει.
Συνηθως απο την βαλβιδα ειναι το προβλημα, πιανει μακα απο τα λαδια και μετραει λαθος, την αλλαζεις και τελος.
Εαν δεν... με την βαλβιδα, μετρας οπως ειπε ο γκοστ πιεση λαδιου.
Εαν η πιεση λαδιου ειναι οκ αλλα η ενδειξη παραμενει, αλλαζεις την βαση του φιλτρου λαδιου, εχει μεσα μια βαλβιδα αντεπιστροφη η οποια κολαει.
Το τελευταιο σεναριο εχει τυχει αρκετες φορες.
...και επειδη εμενα ολα αυτα μου φαινονται πυρινικη φυσικη θα τα σημειωσω και θα του τα πω να τα κοιταξει για να χω το κεφαλι μου ησυχο.Α,και κατι ακομα...αν,μου λεει,ηταν τρομπα,απο το 2009 που παρουσιαζε κατα αραια διαστηματα το προβλημα θα την ειχε ακουσει κανονικα πολυ πιο πριν.Σημερα εκανα και παλι τα χτεσινα περα δωθε μεσα στην πολη και δεν εδειξε τιποτα.
Δηλαδή το πρόβλημα διορθώθηκε, αφού άλλαξε την βαλβίδα όπως ειπώθηκε; :original:
ή ακόμα δεν έγινε αλλαγή και είναι στο ψάξιμο;!;
Δεν εγινε αλλαγη ακομα.Το προβημα υπαρχει εδω και χρονια αλλα το παρουσιαζει σπανια ανα αραια διαστηματα.
Δεν εγινε αλλαγη ακομα.Το προβημα υπαρχει εδω και χρονια αλλα το παρουσιαζει σπανια ανα αραια διαστηματα.
κατι σαν το σασμαν το δικο μου.....νομιζω οτι η ακινησια και η πολυ προσοχη στην καταναλωση και στο γκαζι κανουν κακο......για την ακινησια,δεν μπορεις να κανεις κατι (πχ.παραδομενες πινακιδες,ελευθερος χρονος κλπ.)αλλα για το γκαζι????.... νομιζω οτι θελει το "σκισιμο" του,οποτε βγαινει εξω!!!:thumbsup:
κατι σαν το σασμαν το δικο μου.....νομιζω οτι η ακινησια και η πολυ προσοχη στην καταναλωση και στο γκαζι κανουν κακο......για την ακινησια,δεν μπορεις να κανεις κατι (πχ.παραδομενες πινακιδες,ελευθερος χρονος κλπ.)αλλα για το γκαζι????.... νομιζω οτι θελει το "σκισιμο" του,οποτε βγαινει εξω!!!:thumbsup:
Και τι να κανω ρε Αρη?Να παρω τα βουνα και τα λαγκαδια τεζαρισμενος για να μη χαλασει?Αφου ειμαι σπιτογατος...Για να βγω πρεπει να υπαρχει σοβαρος λογος οπως για παραδειγμα μικελοκαφες bmwfans... :whistle::fountwtis:
Άρη, μην τον προκαλείς... είναι κρυφοκοντράκιας....
βρε αντε απο κει,σαχλαμαρα...
Και τι να κανω ρε Αρη?Να παρω τα βουνα και τα λαγκαδια τεζαρισμενος για να μη χαλασει?Αφου ειμαι σπιτογατος...
Tι περιμενεις να σου πω,μηπως και εγω το σκιζω.....ολο χαλαρος το παω....μου "λειπουν" και πανω απο 335 αλογα.....:th_Laie_67-1: :thumbsup:
φανταζεσαι κοντρα μεταξυ μας???....στο τελος θελω να δω ποιος θα εχει πιο πολλα λαμπακια και μηνυματα!!!:hystericalbs1: :hystericalbs1: :th_Laie_67-1: :thumbsup:
μην το βριζεις το παιδι Μπιλ....ειναι και μονος στο νησι.....αμα στεναχωρηθει ποια θα τον παρηγορησει!!!:thumbsup:
Το βρηκα...θα βαλουμε κοντρα κι οποιος βγει τελευταιος κερδιζει!:warriorsmiley:
Οσο για τον αλλον εκει στο νησι δεν εχει αναγκη...σιγα μην τον κυπηθω κιολας :sm-angry05:
μην το βριζεις το παιδι Μπιλ....ειναι και μονος στο νησι.....αμα στεναχωρηθει ποια θα τον παρηγορησει!!!:thumbsup:
Οσο για τον αλλον εκει στο νησι δεν εχει αναγκη...σιγα μην τον κυπηθω κιολας :sm-angry05:
Εγώ θυμάμαι που ήθελες πάτημα πάντως :th_Laie_67-1: :whistle:
Με παρηγορεί η βόλτα με θέα τη θάλασσα Άρη ... :rally: :fountwtis:
Μπιλ τι έγινε τελικά?
Τιποτα Αντρεα...Αν και αλλαξα αισθητηρα το προβλημα παραμενει μη σου πω οτι παρουσιαζεται συχνοτερα...καθε φορα που κανω μια βολτα στην πολη ας πουμε.Το επομενο σταδιο ειναι ανοιμα το καρτερ για να καθαρισουμε το σιτακι.και σφαλμα δεν καταγραφεται πουθενα ρε γμτ...:ranting2:
HLIAS - E36
07-05-16, 10:17
https://s32.postimg.org/ge1i19nnp/In_case_of_emergency_1.jpg (https://postimage.org/)
jpg images (https://postimage.org/)
το βαζω εδω που ειναι και πιο σχετικο το θεμα.οπως ξερετε ειχα ενα προειδοποιητικο λαμπακι πιεσης κοκκινο.ημουν σε ταξιδι ,ειχα μεσα 4η και 4.000 στροφες για μιση ωρα.μετα για ενα 15' ημουν πιο χαμηλα.δεν ειχα σταματησει σε ολα αυτα τα 45' καθολου.στο 45' σταματαω σε ενα φαναρι.εκει αναβει το λαμπακι ,στο ρελαντι. κανω ακρη -σβηνω -περιμενω 2' εκινω και φευγω.εν κινηση δεν μου εβγαλε ξανα λαμπακι.γυρνωντας απο το ταξιδι την ιδια μερα κανω την ιδια διαδρομη και στο ιδιο σημειο που ηταν το φαναρι παλι στο ρελαντι αναβει ξανα το λαμπακι. κανω παλι στην ακρη ,σβηνω ,περιμενω ,εκινω και φευγω.σε ολη την διαδρομη μιση ωρα δεν ξαναψε.δνε το κουνησα το αμαξι μεχρι να παω συνεργειο/
πηγα στο συνεργειο ,μου εκαναν ελεγχο.περσυ που ειχε ξαναψει ειχα αλλαξει αισθητηρα πιεσης και βαλβιδα και ολα καλα..τωρα πηγα εγινε ελεγχος,μετρησαν τις πιεσεις και την αντλια λαδιου και ηταν ολα καλα.
μου ειπαν οτι για να βρουν τι εχει πρεπει να γινουν ακομα 2 ελεγχοι. ενας αφορα την καδενα,αν εχει επιμυκηνθει ,ομως μετα για αν ξαναμπει πρεπει να αλλαξει και ο τεντωτηρας ξανα.λεω ξανα γιατι τον ειχα αλλαξει πριν 2-3 χρονια με το νεο ανταλλακτικο προληπτικα .μπροστα δεν ημουν ,φανταζομαι οτι τον αλλαξαν,μου εδωσαν και τον παλιο.
ο αλλος ελεγχος αφορα το καρτερ μηπως εχει φυγει κανα κομματι απο την γλυστρα,το οποιο ομως εχει αρκετα εργατικα.επιπλεον πρεπει να ξαναλαξω λαδια μετα αφου κατεβαινει το καρτερ τα οποια αλλαξα πριν 10 μερες.
εχω 2 ερωτηματα:
με συμβουλετε να κανω τους 2 ελεγχους για να μεινω ησυχος?
ειναι σιγουρο οτι θα βρεθει η αιτια για το λαμπακι δλδ, μπορει να μην ηταν και τιποτα? συμβαινει αυτο?
ο φοβος μου ειναι να μην σπασει η καδενα και παρω το μοτερ στα χερια τωρα που κανω ταξιδια. αλλοι λενε οτι η καδενα πρεπει να αλλαζεται καθε 100.000 χιλ. αλλοι καθε 180 αλλοι και ποτε αν δεν εχει προβλημα δλδ. να ακουστει.ομως εχω διαβασει περιπτωσεις ,εστω και ντιζελ που ειχαν γνωστο θεμα και εσπασε ξαφνικα.ακομη και σαυτους που εκαναν σωστη συντηρηση και προσεχαν τα λαδια ανα 10.000 σαν εμενα.σε εμενα δνε ακουγεται καποιος θορυβος,το δοκιμασνα και αυτοι γιατι αφησαν το αμαξι να κρυωσει τελειως να το ακουσουν οταν ανεβαζει λαδια σε κρυα εκινηση.
αυτοι μου ειπαν να συνεχισω και αν ξαναψει να παω για τους επομενους 2 ελεγχους να το ψσξουν. εκτος απο το σπασιμο της καδενας δεν υπαρχει αλλος λογος ανησυχιας θεωρω.αλλα ειναι και σημαντικος λογος.
Tι μοτέρ έχεις? Ν47? Αν ναι τότε να ξέρεις η καδένα θέλει καθε 100.000 χιλιόμετρα αλλαγή. Δεν τίθεται θέμα σωστής συντήρησης ειναι εκ κατασκευής λάθος σχεδιασμός της εταιρίας.
Στην Αγγλία επειδή το φαινόμενο έχει γίνει τραγικό, υπάρχουν ηδη αρκετοί δικηγόροι που μαζεύουν μηνύσεις για να γινει κάτι (αν και δεν νομίζω ότι θα βγάλουν τίποτα, εκτός και αν τα αυτοκίνητα πήγαιναν ανελλιπώς στις επίσημες αντιπροσωπείες).
Επίσης να ξέρεις ότι αν εισαι άτυχος και το κιτ αντικατάστασης μπορεί επίσης να κάνει fail (είδα κιτ που σε λιγότερο απο 30.000 έσπασε ο τεντωτήρας). Οπότε καταλαβαίνεις για τι κατάσταση μιλάμε... :thumbsdown:
Να σου πω, ειναι σιγουρα μηχανικος ο μαστορας που πας;
Πες του να μας δωσει απο τη μνημη το error και τα στοιχεια του freeze frame απο αυτο.
Αν στο εκανε δυο φορες, θα σου δωσει δυο errors και δυο freeze frames.
Δεν καταλαβαινω πως καταληγουμε σε καδενες και γλυστρες χωρις καν διαγνωση με τον εγκεφαλο.
Ποσο χαμηλη πιεση εδειξε; Τι ρευματα διαβασε; Γιατι εσβησε οταν το σταματησες; Ποσο λαδι ειχε μεσα;
Ετσι αϊντε αλλαζουμε καδενες;
Tι μοτέρ έχεις? Ν47? Αν ναι τότε να ξέρεις η καδένα θέλει καθε 100.000 χιλιόμετρα αλλαγή. Δεν τίθεται θέμα σωστής συντήρησης ειναι εκ κατασκευής λάθος σχεδιασμός της εταιρίας.
Στην Αγγλία επειδή το φαινόμενο έχει γίνει τραγικό, υπάρχουν ηδη αρκετοί δικηγόροι που μαζεύουν μηνύσεις για να γινει κάτι (αν και δεν νομίζω ότι θα βγάλουν τίποτα, εκτός και αν τα αυτοκίνητα πήγαιναν ανελλιπώς στις επίσημες αντιπροσωπείες).
Επίσης να ξέρεις ότι αν εισαι άτυχος και το κιτ αντικατάστασης μπορεί επίσης να κάνει fail (είδα κιτ που σε λιγότερο απο 30.000 έσπασε ο τεντωτήρας). Οπότε καταλαβαίνεις για τι κατάσταση μιλάμε... :thumbsdown:
Μην τον τρελαίνεις περισσοτερο ρε Βασιλη.
Δεν χτυπαει η καδενα λεει ο ανθρωπος. Αλλαξε και γλυστρες θα την εβλεπαν.
Εκτος αν ειναι τσοπανηδες….
το ξερω βασιλη για αγγλια εχω διαβασει σε ξενα φορουμ τι γινεται .αν και αφορα περισοτερο τα ντιζελ. στ αβενζινης ειχε ελαχιστα οχηματα στα οποια τ=φτιανε κυριως τα μεγαλα διαστηματα αλλαγων λαδιων και ο τεντωτηρας.γιαυτο πηγα προληπτικα και αλλαξα τον τεντωτηρα γιατι επαιξε και αυτος ρολο στο κατασκευαστικο λαθος τουλαχιστον των βενζινοκινητων γιατι ειχε μεγαλη οπη και εφευγαν τα λαδια δεν τα συγκρατουσε συν οτι γινοταν πιο μαλακος.το νεο ανταλλακτικο απο το 2016 εχει μικροτερη οπη ,συγκρατει τα λαδια και τεντωνει πιο σωστα η καδενα.Ν43 ειναι ο δικος μου βενζινης
Να σου πω, ειναι σιγουρα μηχανικος ο μαστορας που πας;
Πες του να μας δωσει απο τη μνημη το error και τα στοιχεια του freeze frame απο αυτο.
Αν στο εκανε δυο φορες, θα σου δωσει δυο errors και δυο freeze frames.
Δεν καταλαβαινω πως καταληγουμε σε καδενες και γλυστρες χωρις καν διαγνωση με τον εγκεφαλο.
Ποσο χαμηλη πιεση εδειξε; Τι ρευματα διαβασε; Γιατι εσβησε οταν το σταματησες; Ποσο λαδι ειχε μεσα;
Ετσι αϊντε αλλαζουμε καδενες;
αν ειχα δει πιο νωρις το μυνημα σου θα περνουσα απο εκει το πρωι που περασα να μου τα ξαναπει.μου τα ειπε αλλα δεν εδωσα σημασια.θα παω δευτερα να ξαναρωτησω.αντιπροσωπεια ειναι σταματη.αυτην την φορα ημουν σχεδον διπλα στο αυτοκινητο και εβλεπα 1 μιαμιση ωρα το ειχαν μεσα και προσπαθουσαν να βρουν τι εγινε. λαδι εχει κανονικα μεσα,10 μερες πριν βαλαμε μαζι με φιλτρο.το φιλτρο μου ειπε οτι το εβγαλαν και το τσεκαραν ,ειναι ολα καλα.δεν ειπε οτι θα αλλαξει καδενα αλλα υπαρχει περιπτωση να εγινε επιμηκηνση της,αυτο μου ειπε.αυτο πρωτη φορα το ακουω να σου πω την αληθεια.
Μην τον τρελαίνεις περισσοτερο ρε Βασιλη.
Δεν χτυπαει η καδενα λεει ο ανθρωπος. Αλλαξε και γλυστρες θα την εβλεπαν.
οχι γλυστρα δεν αλλαξα.τεντωτηρα μονο πριν 2-3 χρονια.οσους μηχανικους ρωτησα παντως εξω τα ιδια μου ειπαν για αιτιες. σπασμενες γλυστρες κοματακια στο καρτερ,αισθητηρες πιεσης και βαλβιδα λαδιου,καδενα,απωλεια λαδιου,αντλια λαδιου.απο αυτες τις αιτιες μονο το καρτερ και η καδενα δεν ελεχθηκαν γιατι εχουν παρπανω κοστη.στο καρτερ πρεπει να ξανμπουν νεα λαδια και εχει και ακριβη διαγνωση για να κατεβει και στην καδενα μετα πρεπει λενε να ξαναβαλουν νεο τεντωτηρα που εμενα ειναι καινουριος.
Γιατι να ανοιξει το καρτερ; Με μικροκαμερα δεν μπορει να αδειασει τα λαδια και να δει τι εχει μεσα;
Δεν ξερω, ρωταω….
Κατι μου λεει πως εμεις σαν ερασιτεχνες εχουμε μαζεψει ενα σκασμο μπλιμπλικια που θα ζηλευαν τα επισημα….
Λες και δεν γίνεται να μαζέψει το λάδι σε ένα καθαρό δοχείο και να το ξαναβάλει μέσα.
με τις απαντησεις σας μαλλον πρεπει να αποριπτω μαστορες και συνεργεια..φυσικα και ολοι θελουν να ξαναβαλουν νεα λαδια ,θελουν να πουλησουν..να δειτε οταν τους ειπα οτι θα φερω τα δικα μου πως δακρυσαν..δεν μπορουσαν μετα να πιυμνε οτι θα τα ξαναβαλουν.σημερα εκανα 250 χιλ. το αυτοκινητο εδινε κανονικα ,λαμπακι δεν αναψε ,την μηχανη ομως την ακουω σαν μπουκωμενη..μπορει τωρα να φταιει και λιγο το σκατολαδι της μαμας..ειχα συνηθισει τον ηχο που γουργουρουσε με το μοτουλ..κατι μεταλικο ακουγοταν στο ρελαντι οτνα γυρισα πριν σβησω.μπορει και αυτοι να μου εβαλαν ιδεες τωρα ,μιας και δεν μπορουν να βρουν τη βλαβη.
Κατέβασε καρτερ και θα δεις και τον τζόγο της καδένας.
Στο δικό μου ο προηγούμενος είχε βάλει φλατζοκολλα στο Κάρτερ, αν έβλεπες τι βγήκε από τη χοάνη αναρρόφησης της αντλίας λαδιού θα λιποθυμούσες. Απορώ πώς τραβούσε λάδι.
Κατέβασε καρτερ και θα δεις και τον τζόγο της καδένας.
Στο δικό μου ο προηγούμενος είχε βάλει φλατζοκολλα στο Κάρτερ, αν έβλεπες τι βγήκε από τη χοάνη αναρρόφησης της αντλίας λαδιού θα λιποθυμούσες. Απορώ πώς τραβούσε λάδι.
απο το στομα μου το πηρες.αφου γινεται απο το καρτερ ,δεν χρειαζεται ξεχωριστη διαγνωση να πληρωνουμε ξανα τεντωτηρα,οχι οτι ειναι ακριβος αλλα καινουριος ειναι.
Vassilis ///M
15-07-23, 15:22
απο το στομα μου το πηρες.αφου γινεται απο το καρτερ ,δεν χρειαζεται ξεχωριστη διαγνωση να πληρωνουμε ξανα τεντωτηρα,οχι οτι ειναι ακριβος αλλα καινουριος ειναι.
Αδιανόητο μου φαίνετε να μπήκες στη διαδικασία να αλλάξεις μόνο την καδένα και όχι όλο το σετ καδένας μαζί με γλίστρες, τεντωτήρες, γρανάζια . . .
Ποιός σε συμβουλεύει και κάνεις τέτοιες κινήσεις??? Ο ίδιος φίλος που σου έλεγε ότι δεν χαλάνε τα 11αρια μπέκ ??
εγω δεν μπορω να καταλαβω που ειδατε οτι ειπα οτι αλλαξα καδενα . προφανως δεν διαβαζετε τι γραφω ! ο φιλος μου ειπε μια γνωμη ,δεν κοστισε κατι και προσπαθει να βοηθησει..αν ειναι λαθος η' οχι αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να τον κανιβαλιζουμε..κανει μονος του σερβις ,ιδιο αυτοκινητο με εμενα και γνωριζει μηχανολογικα οπως εσεις..γνωμες ειδικων που κανουν λαθη ,υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ διαφορετικες..ας μην ειρωνευομαστε.
ουτε αυτο που ειπες για νοξ εκανα..μιλωντας για ''τετοιες κινησεις''..και δεν εχω προβλημα οπως δεν ειχα πριν. δεν ειμαι ανθρωπος που βιαζεται να κανει κατι επειδη το ακουσε. ακομα και απο φιλους.
και ξαναλεω για οσους ενδιαφερονται να βοηθησουν ο,τι τεχνικες διαγνωσεις εκανα ειναι ολες απο αντιπροσωπεια.αυτοι με συμβουλευουν..υπαρχει καποιο πιο ειδικος?
χθες αλλα 200 χιλι. διαδρομη. ολα καλα μεχρι 3 χιλ. πριν φτασω σπιτι..εκιε στο ρποτελευταιο φαναρι ξαναψε το λαμπακι.εσβησα -εκινησα ,δεν αναψε και πηγα σπιτι.
κατι το εμποδιζει να σηκωσει πιεση στιγμιαια.
τα προβληματα σχετικα με το λαμπακι πιεσης λαδιου αποτι διαβαζω μπορει να οφειλονται σε :
ελλειψη λαδιου
αισθητηρας λαδιου
βαλβιδα
αντλια λαδιου
γλυστρες σπασμενες μεσα στο καρτερ
καδενα
μεταλλα στροφαλου
https://youtu.be/KMMmOERmgpU
Η περιπτωση σου ακριβως.
επειδη ο τυπος εχει την κελτικη προφορα,αποτι καταλαβα το προβλημα ειναι η βαλβιδα.την αλλαξα περσυ.γινεται να χαλάσει τοσο γρηγορα? απο τι? το fuel dilution στο λαδι μπορει να επαιξε ρολο και να χαλασε ξανα τοσο γρηγορα?
αυτοι μου ειπαν οτι ειναι οκ, τους ειπα οτι την αλλαξα περσυ και να την ελεγξουν ξανα,οπως και τον αισθητηρα πιεσης.
αρε οταν ελεγα περσυ οτι το καπακι του φιλτρου λαδιου φταιει και αυτο για μειωμενη πιεση γιατι ετσι αρχισε το θεμα με κοροιδευαν..κοινη λογικη συπτωματων..και πηγαινανε να αλλαξουν αμεσως βαλβιδες..ωραια και τα επισημα ωραια και τα εξειδικευμενα.σκατα ολοι τους..
παω αυριο να δω αν θα μου δωσει τιμες μετρησης.γιατι τους απαγορευουν λεει,να δωσουν λεπτομερη διαγνωση απο το διαγνωστικο στον πελατη..μονο να ανακοινωνουν την βλαβη.
Εγω καταλαβαινω πως δεν εχουν ιδεα του τι λενε τα νουμερα που βλεπουν και δεν τα δινουν για να μην φανει η ασχετοσυνη τους.
λοιπον, εχω μιλησει με πολλους τεχνιτες ελαδικως.εχοντας την μετρηση πληροφοριακα απο την επισημη.
0,65 επεσε στο σημειο που αναψε λαμπακι για το συντομο διαστημα. στο φαναρι,στο ρελαντι.αυτο μεχρις στιγμης το εκανε 3 φορες και τις 3 μετα απο ταξιδι και ζορισμα στις στροφες.
ολοι σχεδον εκτος απο 1 τεχνικο τηρουν αυτην την διαδικασια μετα τις μετρησεις πιεσης λαδιου.εφοσον ολα ειναι οκ πανε και κατεβαζουν καρτερ για να βρουν αν υπαρχει κατι μεσα στο χωνι,δλδ κοματακια γλυστρας.αν υπαρχουν τοτε αλλαζουν ολο το σετ μαζι με τεντωτηρα ,καποιοι βαζουν τα λαδια τα ιδια και καποιοι βαζουν καινουρια για τον φοβο μηπως περασε καποιο ιχνος πλαστικου γλυστρας μεσα απο το φιλτρο.
καποιοι εχουν σαν διαδικασια δευτερου σταδιου πρωτα την αλλαγη καδενας και γλυστρας -τεντωτηρα γιατι λενε οτι εφοσον βγει για να μετρηθει και θα ξαναμπει γιατι να μην μπει μια καινουρια που ξερουμε οτι ειναι καινουρια και δεν θα εχει θεμα.
οποτε η διαιδκασια ειναι ως εξης: ελεγχος καδενας η' αλλαγη και καρτερ για κοματακια.ειτε ετσι ειτε αλλιως αυτα τα 2 πανε μαζι.κοστος? αντιπροσωπεια 900 -εξειδικευμενο 450 περιπου.
παμε τωρα στο ασχημο σεναριο.μεταλλα στροφαλου.ας αρχισουμε απο τα κακα μαντατα.δεν υπαρχουν καινουρια,αφαντα.μονο μεταχειρισμενα .υπαρχει μεγαλη ζητηση.γιατι? γιατι αν θυμαστε υπηρξε μεγαλη αναμονη για ζημιες μπεκ εδω και 2 χρονια που ειχαν μαζευτει λογω του ιου.και εδω τωρα θα μου πειτε τι σχεση εχει το μπεκ με το προβλημα σου? εδω ειναι το κολπο.αυτα τα γαμημενα μπεκ φταινε για ολα.στην αντιπροσωπεια η' το ηξεραν και εκαναν τους χαζους η' ειναι ασχετοι και δεν τους νοιαζει.σε σχετικη ερωτηση χθες που πηγα για μετρησεις να παρω και να ρωτησω μερικα πραγματα,ειπαν οτι μπορει το θεμα με τα μπεκ να ειχε σχεση με το νεο προβλημα πιεσης λαδιου.μπορει??? εχει και παραεχει. 2 τεχνικοι λοιπον και οι 2 εκτος θεσσαλονικης,υποστηριζουν οτι μπορει να ειναι μεταλλα στροφαλου.ο ενας απο αυτους απο αττικη μερια πολυ καλος μου το εξηγησε αναλυτικα και θα πω την αναλυση εδω μηπως και βοηθησουμε να μην ταλαιπωρηθουν και αλλοι που εχουν η' να μην εχουν στο μελλον θεμα.αυτος μαλιστα εχει βρει εναν τροπο ωστε να πηγαινει κατευθειαν σε διαγνωση για μεταλα .
οταν τα μπεκ αρχιζουν και κατουρανε ενα-δυο και αρχισουν τα τρεμουλα στην εκινηση ,οπως σε εμενα, και πριν τα φτυσουν τελειως και σε αφησουν εχουν ηδη κανει ζημια στο λαδι.χυνουν καυσιμο μεσα εκει ,το λαδι χανει τις προστατευτικες του ιδιοτητες,ειναι νερο το ιξωδες απο 12 που ειναι και κατεβαινει στις υψηλες θερμοκρασιες στο 9 ,με το νοθευμενο καυσιμο πεφτει κατω απο το 6 δλδ. νερο.δεν προστατευει απο την τριβη ,τα μεταλλα φθειρονται ,την ακουνε ,η ζημια εγινε.φανταστειτε οτι αυτο μπορει να γινεται 1-2 μηνες αν και ενας ειναι αρκετος για να την ακουσουν.οταν λοιπον το λαδι φτασει στους 100 βαθμους σε μεγαλη πιεση,οταν πας στο ρελαντι και πεφτει η πιεση ,πεφτει κατω απο το 1 μπαρ γιατι ειναι λεπτο οποτε αναβει λαμπακι.φυσικα εκει υπαρχει και η φθορα της καδενας.
ολοι λοιπον αλλαζουν το συστημα γιατι ετσι ειναι η διαδικασια αλλα αυτο δεν σημαινει οτι παντα η κρυφη ζημια δεν παραμονευει. μπορει να την γλυτωσεις με το 400 για αλλαγη καδενας αλλα μπορει και οχι μετα,να πας για μεταλλα.αυτος εχει βρει εναν τροπο διαγνωσης να το βρισκει απο την αρχη. τα γαμημενα μπεκ του κωλοκινητηρα Ν43.εγω αλλαξα 2 φορες μπεκ ,οποτε λογικα η μεγαλη ζημια εγινε σιγουρα.
ξεχασα να πω οτι μου ειπε οτι και μεσα απο το καρτερ μπορει να δει αν υπαρχουν ρινισματα μεταλου ,οποτε μετα κανουν ελεγχο κουζινετα.γενικα θελει ψαξιμο και χρονο.και χρηματα.
Ρινισματα μπορεις να δεις και με μια μαγνητικη ταπα. Μπορεις να δεις στο φιλτρο του λαδιου σου.
Την καδενα τη βλεπεις και απο τη ταπα του λαδιου. Τη δοκιμαζεις με ενα τσιμπιδι.
Το να εχουν βγαλει αλαλουμ τον αισθητηρα και να μην εχουν καθαρισει το φιλτρο του το εχεις επιβεβαιωσει?
Μην πας παντα στο χειροτερο σεναριο.
μου ειπαν οτι:
το φιλτρο λαδιου το εβγαλαν εξω και ειναι καθαρο.
την καδενα εκαναν αυτο που ειπες και ειναι οκ.
τον αισθητηρα και την βαλβιδα με τις μετρησεις που εκαναν ειναι οκ.περσυ που ειχα ξανα λαμπακι αναβε και σε διαδρομες,τωρα μονο σε σταση.
μετρησεις με ειδικο οργανο αντλια λαδιου ειναι οκ.
αν υποθεσουμε οτι εκαναν σωστα την δουλεια τους ,πισω απο το τζαμι ειδα οτι ο τεχνικος δοκιμαζε πραγματα για 1 ωρα,μενει μικροσπασιμο γλυστρας.να εχουν παει θραυσματα στο χωνι και να μην δουλευει.
εμενα μου εκανε εντυπωση γιατι το κανει μονο στο ρελαντι,οχι παντα ομως ,1 φορα προχθες σε 6 στασεις- ρελαντι- φαναρια και μετα απο συνεχες ταξιδι.εκει μου δοθηκε μια εξηγηση , η παραπανω που εγραψα,που οδηγει στο κακο σεναριο.αυτα εμαθα αυτα μεταφερω.
Οι προειδοποιήσεις πίεσης λαδιού στο N43 προκαλούνται συνήθως από το σπάσιμο του οδηγού της αλυσίδας χρονισμού και το φράξιμο του σωλήνα συλλογής στο κάρτερ.
αυτο μου το εγραψε ενα εμπειρο μελος απο bmwφορουμ του εξωτερικου
Ρινισματα μπορεις να δεις και με μια μαγνητικη ταπα. Μπορεις να δεις στο φιλτρο του λαδιου σου.
Την καδενα τη βλεπεις και απο τη ταπα του λαδιου. Τη δοκιμαζεις με ενα τσιμπιδι.
Το να εχουν βγαλει αλαλουμ τον αισθητηρα και να μην εχουν καθαρισει το φιλτρο του το εχεις επιβεβαιωσει?
Μην πας παντα στο χειροτερο σεναριο.
σταματη καλημερα εχεις προσωπικο μυνημα. αν θες απαντησε μου σε παρακαλω.
Αυτό συμβαίνει παγκοσμίως στα Ν4Χ μοτερ! Απλά επειδή σε χώρες όπως η Αγγλία αυτά τα οχήματα πλέον λιγοστεύουν (ειναι 15 ετών+) δεν ασχολούνται. Αν σπάσει έσπασε και πάει για ανταλλακτικά. Το κόστος επισκευής σωστής ειναι ασύμφορο. Και οι 1000 λίρες που βλέπω εδώ να ξέρεις ειναι ύποπτα φθηνές. Οι σωστές επισκευές ξεκινάνε απο 1500 λίρες+ οτι άλλο προκύψει. Με 1000 θα σου βάλει κανα κιτ 3ο και σε 40.000 χιλιόμετρα θα είσαι πάλι πελάτης - αν το προλάβεις!
Επίσης να ξέρεις ότι αν εισαι άτυχος και το κιτ αντικατάστασης μπορεί επίσης να κάνει fail (είδα κιτ που σε λιγότερο απο 30.000 έσπασε ο τεντωτήρας). Οπότε καταλαβαίνεις για τι κατάσταση μιλάμε... https://bmwfans.gr/forum/images/smilies/vespa_2/thumbsdown.gif
Αυτό συμβαίνει παγκοσμίως στα Ν4Χ μοτερ! Απλά επειδή σε χώρες όπως η Αγγλία αυτά τα οχήματα πλέον λιγοστεύουν (ειναι 15 ετών+) δεν ασχολούνται. Αν σπάσει έσπασε και πάει για ανταλλακτικά. Το κόστος επισκευής σωστής ειναι ασύμφορο. Και οι 1000 λίρες που βλέπω εδώ να ξέρεις ειναι ύποπτα φθηνές. Οι σωστές επισκευές ξεκινάνε απο 1500 λίρες+ οτι άλλο προκύψει. Με 1000 θα σου βάλει κανα κιτ 3ο και σε 40.000 χιλιόμετρα θα είσαι πάλι πελάτης - αν το προλάβεις!
απο τοτε βασιλη που ποσταρες το quote εχω κανει πολλες συζητησεις με τεχνικους και φιλους.στην αγγλια ξερω τι γινοταν και ακομη εχει μερικα ,ελαχιστα που εμειναν με ιδια συπτωματα μπαινω και εγω σε αρκετα αγγλικα φορουμ και διαβαζω παντα τι γινεται γιαυτο και ειχα αλλαξει τον τεντωτηρα με τον νεο κωδικο απο μονος μου.εκει το διαβασα.οσον αφορα το κοστος εργασιας, εκει τα περισοτερα ειναι ντιζελ που η καδενα ειναι πισω απο την μηχανη οποτε βγαινει ολη η μηχανη εξω γιαυτο το κοστος ειναι τεραστιο και ασυμφορο.
στα βενζινης ειναι εμπρος και βγαζοντας το καρτερ εχεις διαγνωση,μικρο κοστος.βεβαια για εδω ελλαδα ακομη και το κοστος αλλαγης της καδενας και προχωρωντας πιο μεσα ,κουζινετα ειναι μεγαλο .και δεν ειναι αυτο.μιλωντας με τεχνικους δεν εχεις εγγυηση μετα οτι θα σου παει αλλα 100.000 χιλ που εκανε η πρωτη τοποθετηση.
το θεμα εδω ειναι οτι μιλωντας με τεχνικους εκτος αντιπροσωπειας,ο καθενας εχει την δικια του γνωμη.αλλα και στις τεχνικες διαγνωσης διαφωνουν ακομα πιο πολυ.τι εννοω?
κανονικα η διαδικασια ειναι η εξης. βαζεις διαγνωστικο,βλεπεις το σφαλμα,πιεση στατικη και αρχιζεις και ψαχνεις,η διαδικασια ειναι ιδια για ολους.
ελεγχεις πιεσεις.πρωτα απολα αισθητηρα και βαλδιδα πιεσης.εδω τωρα εχει διχωγνωμια.αλλοι λενε οτι δεν μετριουνται αυτα ,οτι οι μετρησεις ειναι αναξιοπιστες ..
μετρησεις γινονται μεσα στο φιλτρο λαδιου.αυτο ειναι πιο αξιοπιστο.
μετα μετρας με ενα οργανο σαν σωληνα που κατεβαινει στην αντλια λαδιου,κατι που νομιζω οτι εχουν μονο οι επισημες,και βλεπεις αν λειτουργει η αντλια.
απο πανω απο το καπακι οπως ειπε ο σταματης ελεγχει την καδενα με μια τσιμπιδα.
αυτες ειναι μετρησεις που γινονται πριν κατεβασουμε καρτερ
αυτα ολα εγιναν και βρεθηκαν οκ.
αν αφου φυγεις απο το συνεργειο ξαναναψει λαμπακι και δεν εχεις και θορυβο απο καδενα τοτε καταλαβαινεις οτι το προβλημα ειναι δυσκολο και πιο σοβαρο,οπως εγραψε ο φιλος στην αρχη του τοπικ.
κατεβαζεις καρτερ και βλεπεις στην λεκανη ευρηματα. αν εχει μονο θραυσματα γλυστρας πας για γλυστρα.μετρας την καδενα ,αν δεν εχει επιμηκυνθει ,τι γινεται? εδω παλι εχουμε 2 αποψεις.αν ειναι οκ,την αφηνουμε η οχι? εδω εχουμε παλι διχωγνωμια.αλλοι την αφηνουν και αλλοι λενε ,αφου θα αλλαξουμε που θα αλλαξουμε γλυστρε ςπου ειναι το μεγαλυτερο κοστος ,γιατι να μην αλλαξουμε και καδενα? οπως κανουν στα βαγκεν που αλλαζουν κατευθειαν και προληπτικα.οπως λες και εσυ βασιλη οτι πρεπει κανουμε και εμεις στα δικα μας.ομως δεν υπαρχει επισημη οδηγια στην bmw για αλλαγη καδενας.σιγουρα η επισημη αν μπουν εκει και βρουν σπασμενη γλυστρα τοτε αλλαζουν και καδενα σετ.
αν δεν βρεις τιποτα απο γλυστρα στην λεκανη ,τοτε μπορει να βρεις ρινισματα.ξερεις οτι πας για μεταλλα και αυτο ειναι το προβλημα.
αν δεν βρεις ,αφου μπηκες τοσο μεσα,κανεις και ελεγχο για αντλια, και χωνι. και τελος πας στο σεναριο που λεμε δλδ. μεταλλα στροφαλου.
κοστος? σε επισημη,δεν πηρα ακριβη εκτιμηση ολα αυτα μαζι μεχρι χωρις μεταλλα κοντα στα 1500 ευρω.για τα μεταλλα πρεπει να βγουν και να δουν ποια φοραει.αν βαλεις γνησια παντως σε επισημη ειναι περιπου στα 180 το ενα Χ 4 συν εργασια που δνε γνωριζω ποσο ειναι.εχουμε δλδ. φτασει περιπου τα 2300 χωρις εργασια για μεταλλα.
στην επισημη εχεις εγγυηση ανταλλακτικου,δλδ. 2 χρονια. μετα κανεις προσευχη.
στα εξειδικευμενα κανεις δεν εγγυαται ποσα χρονια η' χιλιομετρα θα πας.και εδω ερχομαστε στο ρεζουμε
το θεμα με αυτο το μοτερ ειναι οτι ειναι ζημιαρικο.οπως και αλλα.ειναι δυσκολο.και ολα ξεκινανε απο τα μπεκ.ειναι σιγουρο οτι καθε τοσα χιλ. θα ξαναχαλασουν.οποτε ξερεις οτι καθε τοσα χιλο. αναλογα την χρηση θα δινεις 2000 ευρω μονο γιαυτα.
απο φιλο εμαθα οτι στον σπανο πανε συνεχεις σπασμενα τετοια μοτερ.αρα κατι τρεχει.
η αληθεια ειναι οτι σε γενικα συνεργεια που παω ,ολες οι εταιρειες εχουν τετοια χαλασμενα μοτερ.μαλλον γιατι οι προδιαγραφες για ολες τους κατασκευαστες εχουν γινει πιο ...φθηνες να το πω?
ειναι μοτερ 10 χρονων με καλη χρηση ,μικτων χιλομετρων.120.000 χιλ. δλδ. μετα το ξαναφτιαχνεις συνεχεια.γιαυτο και πλεον οι πρωτοι ιδιοκτητες τα εχουν ξεφορτωθει ,οι πρωτοι που τα πηραν απο το 2004 και εμεις οι τελευταιοι που τα πηραμε μετα.
οποτε η το κρατας αν σου αρεσει και ξοδευεσαι η' κρατας τα χρηματα σου ,το πουλας και πας για αλλο.
απο φιλο εμαθα οτι στον σπανο πανε συνεχεις σπασμενα τετοια μοτερ.αρα κατι τρεχει.
η αληθεια ειναι οτι σε γενικα συνεργεια που παω ,ολες οι εταιρειες εχουν τετοια χαλασμενα μοτερ.μαλλον γιατι οι προδιαγραφες για ολες τους κατασκευαστες εχουν γινει πιο ...φθηνες να το πω?
ειναι μοτερ 10 χρονων με καλη χρηση ,μικτων χιλομετρων.120.000 χιλ. δλδ. μετα το ξαναφτιαχνεις συνεχεια.γιαυτο και πλεον οι πρωτοι ιδιοκτητες τα εχουν ξεφορτωθει ,οι πρωτοι που τα πηραν απο το 2004 και εμεις οι τελευταιοι που τα πηραμε μετα.
οποτε η το κρατας αν σου αρεσει και ξοδευεσαι η' κρατας τα χρηματα σου ,το πουλας και πας για αλλο.
Ολα όπως τα γράφεις είναι και αυτό ειναι η σύνοψη της υπόθεσης. Εγώ έχω καταλήξει οτι τα αμάξια μετά το 2000 κατασκευάζονται με την προοπτική της οριστικής απόσυρσης μετά απο 10 χρόνια και δεν έχουν καμία σχέση με αυτοκίνητα του 90 ή άλλως δεκαετιών. Και αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο με τα σημερινά που έχουν λάιφσπαν 5ετία μη σου πω. Ο σκοπός ειναι με τη λήξη της εγγύησης (5ετία ή 7ετία) να το πετάξεις και να πάρεις άλλο!
Αν λοιπόν σχεδιάζουν εκ κατασκευής με αυτό το σκεπτικό τότε έχουν πιάσει το στόχο (πλαστικά, μηχανικά μέρη - τα πάντα!)
Τελευταία προσωπική τοποθέτηση, επειδή τα έχω περάσει αυτά ακριβώς με τέτοιο μοτέρ (ευτυχώς οχι σε τέτοιο βαθμό), αν δεν μπορείς εσύ να έχεις ένα μικρό συνεργείο στο γκαράζ σου και γνώση-χρόνο για να το κάνεις ως χόμπι, όλα αυτά ειναι απλά ασύμφορα και καλύτερα να πας σε άλλο με εγγύηση και με τη λήξη το δίνεις και πας για το επόμενο. Δυστυχώς... :(
Στην Ελλάδα λόγω βιοτικού επιπέδου δεν υπάρχει αυτό. Σε μεγάλες ευρωπαικές χώρες έτσι γινεται ακριβώς, ακόμα και τώρα που έχουν σφίξει τα ζωνάρια!
Για το λογο αυτο και οτι θεωρειται σημερα «κλασσικο» θα ειναι για παντα κλασσικο και μονο τα αριστα διατηρημενα παραδειγματα απο το 90 και μετα θα αξιζουν στο μελλον.
Αλλα ακομα και στο γκαραζ να το εχεις χωρις να κινειται, πλαστικα με ημερομηνια ληξης, φτηνα υλικα φτιαγμενα για ριξουν το κοστος, και κρυμμενη κακη ποιοτητα θα τα καταδικασουν.
Βλεπε για παραδειγμα μεχρι και τα Φερραρι τα 360 που οι διακοπτες τριβονται στο χερι οταν τους αγγιξεις, τα καλωδια κοβονται απο το κουνημα και τα λουρια σπανε μετα απο τρια μολις χρονια.
Να δω, τι θα γινει στο μελλον, οταν καποιος παρει δεκαετιας μπεμβε με τρεις οθονες, δεκαπεντε κουμπια αφης στο ταμπλω, λεηζερ φαναρια και του βγαλει θεμα… καλα παει και αυτο…
GiannisRob
06-08-23, 16:52
Για το λογο αυτο και οτι θεωρειται σημερα «κλασσικο» θα ειναι για παντα κλασσικο και μονο τα αριστα διατηρημενα παραδειγματα απο το 90 και μετα θα αξιζουν στο μελλον.
Αλλα ακομα και στο γκαραζ να το εχεις χωρις να κινειται, πλαστικα με ημερομηνια ληξης, φτηνα υλικα φτιαγμενα για ριξουν το κοστος, και κρυμμενη κακη ποιοτητα θα τα καταδικασουν.
Βλεπε για παραδειγμα μεχρι και τα Φερραρι τα 360 που οι διακοπτες τριβονται στο χερι οταν τους αγγιξεις, τα καλωδια κοβονται απο το κουνημα και τα λουρια σπανε μετα απο τρια μολις χρονια.
Να δω, τι θα γινει στο μελλον, οταν καποιος παρει δεκαετιας μπεμβε με τρεις οθονες, δεκαπεντε κουμπια αφης στο ταμπλω, λεηζερ φαναρια και του βγαλει θεμα… καλα παει και αυτο…
Ήδη έχουν αρχίσει οι γκρίνιες. Τα laser φανάρια της Hyundai είναι sealed και δεν μπορείς να αλλάξεις μια λάμπα, οι οποίες δείχνουν να αρχίζουν να τα φτύνουν λίγο μετα την 5ετία. Κόστος νέου φανού για ένα απλό i30 με laser μπροστά φανάρια, γύρω στο χιλιάρικο!
Όπως τα λες Σταμάτη! :+1:
Ήδη έχουν αρχίσει οι γκρίνιες. Τα laser φανάρια της Hyundai είναι sealed και δεν μπορείς να αλλάξεις μια λάμπα, οι οποίες δείχνουν να αρχίζουν να τα φτύνουν λίγο μετα την 5ετία. Κόστος νέου φανού για ένα απλό i30 με laser μπροστά φανάρια, γύρω στο χιλιάρικο!
Tυχαίο είναι! :sealed:
Aπλά μου κάνει απορία γιατι νομίζω η Huyndai μαζί με τη KIA δίνουν 7 χρόνια. Κάνω λάθος? :think:
Tυχαίο είναι! :sealed:
Aπλά μου κάνει απορία γιατι νομίζω η Huyndai μαζί με τη KIA δίνουν 7 χρόνια. Κάνω λάθος? :think:
36 μηνες για τα ηλεκτρικα, 2 χρονια για τη μπαταρια, 3 χρονια η 100.000 χλμ για τις υβριδικες μπαταριες, 5 χρονια για το χρωμα, 7 χρονια για τη διαβρωση, 12 για τη διατρηση, και προσεξε με κανονικη απωλεια φυσικων ιδιοτητων το οποιο ειναι οτι γουσταρουμε εμεις να μην αλλαξουμε.
Προσφατα που πηραμς το Vitara (με leasing) εψαχνα να δω αν συμφερει να το αγορασω η να κανω τη χρονομισθωση και κοιταξα και τα Χιουνταϊ και τα Kia.
Εχω καταληξει πως Vitara και 118 μολις ληξει η μισιωση και στα πεντε χρονια, πουλο και παμε για αλλα.
Πλεον συγχρονο αμαξι που το κρατας, δεν υπαρχει.
Σκεφτομαι με τρομο τι θα ειχα πληρωσει αν ειχα κρατησει το mini cooper… καδενες, γλυστρες, μπεκ, μπουκ, μπικ, μποκ, ρε πουλο και αντε γεια.
Εχω σκοπο να μην μειωσω αλλο την τεραστια περιουσια μου και να αφησω οσο το δυνατον περισσοτερα στπν ανηψιο μου τον GiannisRob να εχει να δινει στο Ε39 και να μην πεθανει φτωχος και μονος….
βασιλη εχεις δικιο απλα ελεγα οπως εσυ εχεις το Ε46 να δοκιμαζα και εγω να το κρατησω αλλα 6-7 χρονια γιατι το ευχαριστιεμαι πολυ οδηγικα. βλεπω διπλα μου αβενσις του 2006 , μερτσεντες του 2004 Ε , που δεν βγαζουν τιποτα και ειπα θα την γλυτωσω και εγω..μαλλον τα μπεμπε αρχισαν τα τραγουδια απο το 2004 και μετα .
.ελεγα να πιασω 200.000 χιλ και μετα να δουμε που θα εχει παει και η νεα τεχνολογια,ηλεκτρικα,υβριδ ικα,η' εσωτερικης καυσης με φυτικα καυσιμα οπως διεταξε η πορσε , και να δω τι επιλογες θα εχω.
δυστυχως με προλαβε .
36 μηνες για τα ηλεκτρικα, 2 χρονια για τη μπαταρια, 3 χρονια η 100.000 χλμ για τις υβριδικες μπαταριες, 5 χρονια για το χρωμα, 7 χρονια για τη διαβρωση, 12 για τη διατρηση, και προσεξε με κανονικη απωλεια φυσικων ιδιοτητων το οποιο ειναι οτι γουσταρουμε εμεις να μην αλλαξουμε.
Προσφατα που πηραμς το Vitara (με leasing) εψαχνα να δω αν συμφερει να το αγορασω η να κανω τη χρονομισθωση και κοιταξα και τα Χιουνταϊ και τα Kia.
Εχω καταληξει πως Vitara και 118 μολις ληξει η μισιωση και στα πεντε χρονια, πουλο και παμε για αλλα.
Πλεον συγχρονο αμαξι που το κρατας, δεν υπαρχει.
Σκεφτομαι με τρομο τι θα ειχα πληρωσει αν ειχα κρατησει το mini cooper… καδενες, γλυστρες, μπεκ, μπουκ, μπικ, μποκ, ρε πουλο και αντε γεια.
Εχω σκοπο να μην μειωσω αλλο την τεραστια περιουσια μου και να αφησω οσο το δυνατον περισσοτερα στπν ανηψιο μου τον GiannisRob να εχει να δινει στο Ε39 και να μην πεθανει φτωχος και μονος….
ρε φιλε εσυ τα δινεις για να φτιαξεις παλιοτερα αμαξια πως θα αφησεις περιουσια στον ανηψιο? :hystericalbs1:
κατα αλλα δικιο εχεις, και εγω αν μπορουσα να εχω leasing το ιδιο θα εκανα, δεν μαμιουνται ! φιλος μου γειτονας αγοραζει το νεο μοντελλο καθε 6 χρονια χωρις leasing και πουλαει το παλιο λιγο πιο κατω απο την τιμη που το αγορασε.κανει ενα σερβις ,ενα σετ ελαστικων και δρομο μετα.
ρε φιλε εσυ τα δινεις για να φτιαξεις παλιοτερα αμαξια πως θα αφησεις περιουσια στον ανηψιο? :hystericalbs1:
κατα αλλα δικιο εχεις, και εγω αν μπορουσα να εχω leasing το ιδιο θα εκανα, δεν μαμιουνται ! φιλος μου γειτονας αγοραζει το νεο μοντελλο καθε 6 χρονια χωρις leasing και πουλαει το παλιο λιγο πιο κατω απο την τιμη που το αγορασε.κανει ενα σερβις ,ενα σετ ελαστικων και δρομο μετα.
Γκομενα δεν εχω, ναρκωτικα δεν πινω, τζογο δεν ασχολουμαι, καπου να ξεδινω και εγω, ειπαμε να αφησουμε πεντε φραγκα αλλα οχι και να κανω μαγκα το κωλοπαιδο που δεν με παιρνει ουτε ενα τηλεφωνο να δει αν ζω η αν πεθανα.
Για την ακριβεια, θελω να τον κανω ανταλλαγη με ανηψια, νομιζω θα ειναι πιο χρησιμη.
περσυ αν θυμαστε ειχα μια διαροη λαδιου.εγω εβλεπεν οτι ηταν απο πανω απο το καπακι του φιλτρου λαδιου.οι μηχανικοι ελεγαν οτι ειναι απο την βαση λαδιου και το Ο ρινγκ.οκ,το αλλαζουμε χαμηλο κοστος και μετα ενω δεν ηταν απο αυτο και η διαροη συνεχιστηκε ,αναβει το λαμπακι.εγω μπορει να μην εχω γνωσεις μηχανικες αλλα η κοινη λογικη λεει οτι πρωτα η διαροη ,μετα το λαμπακι.που σημαινει οτι η αιτια της διαροης δημιουργησε διαφορα πιεσης και αναψε το λαμπακι.αρα βρισκεις την αιτια της διαροης και μετα δοκιμαζεις ξανα να δεις αν αναψει.και εδω ηταν το προβλημα.
ενω εγω ελεγα οτι αρχιζει απο το καπακι ψηλα του φιλτρου λαδιου,που ολοι το εβελεπαν,λεγανε οτι ειναι απο κατι αλλο.επειδη οι μηχανικοι μολις δουν λαμπακι λαδιου ,σαν διαδικασια αμεσως πανε στην αβαλβιδα και τον αισθητηρα αλλαξανε αυτα τα 2 και το καπακι ταυτοχρονα λεγοντας μου οτι ειναι 2 διαφορετικα πραγματα.2 διαφορετικα προβληματα.και αυτο το ρωτησα σε 3 διαφορετικα συνεργεια.μπουρδες.
η λογικη μου ηταν σωστη.η διαροη στο καπακι λαδιου δημιουργησε την διαφορα πιεσης και αναψε ο αισθητηρας.σιγουρα δεν ειχα προβλημα αισθητηρα.αν αλλαζα το καπακι αμεσως η πιεση θα επανερχοταν και το λαμπακι θα εσβηνε.
αυτα τα εμαθα ΤΩΡΑ που ψαχνω το αλλο προβλημα κοιταζωντας σε ενα αγγλικο φορουμ.και μαλιστα λενε οτι ειναι ενα συχνο λαθος των μηχνανικων.εσκεμενα η' οχι.
ενα αλλο αιτιο που διαβασα στο αγγλικο φορουμ ειναι οι 2 αξονες ισοροπιας,balance shafts , που βρισκονται εκατερωθεν του στροφαλου,που επισης λενε οτι μπορουν να προκαλεσουν αναμενο λαμπακι πιεσης λαδιου αν φθαρουν.αυτοι κοιταξαν τον στροφαλο αλλα δεν ειπαν για τους αξονες.
γιατι το γραφω αυτο τωρα?
γιατι το προβλημα με το λαμπακι πιεσης λαδιου φετος αρχισε αμεσως μετα την δευτερη αλλαγη μπεκ και την ταυτοχρονη αλλαγη λαδιου και φιλτρου.και επειδη και αυτοι δεν μπορουν να εξηγησουν γιατι αναβει μονο εν σταση μετα,ρελαντι μονο μετα απο αυξηση της θερμοκρασιας του κινητηρα,μετα απο πολλα χιλιομετρα σε μεγαλες ταχυτητες και οχι μεσα στην πολη σε χαμηλες ταχυτητες..ειμαι σιγουρος οτι ενω λενε οτι ειναι συμπτωση και διαφορετικα προβληματα ,οτι συνδεονται με κατι που εγινε στην αλλαγη λαδιου και φιλτρου-μπεκ,αφου μετα αρχισαν τα λαμπακια.μου ειπαν οτι εβγαλαν ξανα το φιλτρο και το ειδαν και ηταν σωστο.αρα το εβαλαν και σωστα.επισης και το καπακι.
αυτοι ομως ακολουθουν τις διαδικασιες οπως ξερουν οπως εκαναν και περσυ.δεν ειμαι πεισμενος οτι φταινε η αντλια λαδιου και τα μεταλλα. ευχομαι η λογικη μου να διαψευστει και τα εξοδα που θα γινουν να ειναι επειδη ηταν η πραγματικη αιτια αυτα τα 2.
Χαρα την υπομονη σου φιλεμου!!
Καλα κανει και το ψαχνει.
Τρανη αποδειξη πως οι διαφοροι κουκουρουκου μαστορες χαλανε τα μοτερ απο ασχετοσυνη.
[QUOTE]Hot idle oil pressure issue is classic bearing failure signs, whip the balance shaft caps off aswell . Seriously consider binning the shafts off while you are in there, the smaller n43 variants never had shafts anyway.
Word of warning when splitting oil pump the 30 Torx casing bolts are only torqued to 9nm so don’t over do it or you crush the mating faces and jam pump up.
/QUOTE]
https://www.bimmerforums.co.uk/threads/118i-engine-knock-and-low-oil-pressure.592342/
https://www.bimmerforums.co.uk/threads/n43-low-oil-pressure-light.575017/#post-3389789
οσον αφορα την διαγνωση συμφωνει αλλα δεν καταλαβαινω για ποιο ανταλλακτικο μιλαει για τα μεταλλα η ' για τους αξονες ισσοροπιας?
μολις επικοινωνησα με τον τυπο και μου ειπε οτι στο 116 μαλλον δεν εχουν αξονες ισοροπιας και οτι μαλλον το προβλημα μου ειναι τα μεταλλα εστω και με λιγη φθορα.ειναι συχνο προβλημα στους Νχχ .αλλα τωρα πρεπει να αλλαχθει και η αντλια.εκει αν εγινε ζημια μαλλον την εκανε η διαλυση καυσιμου μεσα στο λαδι για 2 μηνες οταν κατουρουσε το ενα απο τα καινουρια μπεκ.ωσπου να βρουν τι φταιει.
οταν δεν υπαρχει κατι αλλο μου ειπε σαν ευρημα,τοτε πρεπει να τα αλλαξεις και τα 2 αυτα ανταλλακτικα για να εισαι σιγουρος καθως δεν υπαρχει σιγουρη μεθοδος διαγνωσης.η φθορα στα μεταλλα ειναι στο μεγεθος ενος δακτυλικου αποτυπωματος στο κεντρο της κοιλιας του.
μου ειπε παντως οτι και τα 2 που αλλξα περσυ,αισθητηρα και βαλβιδα μπορει να ξαναχαλασαν.οι μηχανικοι ομως ειναι σιγουροι οτι μετα τον ελεγχο λειτουργουν καλα.
Τα μεταλα αν φαγωθουν εστω και ελαχιστα μετα η προοδος της ζημιας ειναι αποστευτα γρηγορη.
Εγω επιμενω (με τις μηδενικες μου μαστορικες γνωσεις) πως δεν εχει γινει καλη δουλεια στον αισθητηρα και πως το φιλτρακι πισω σου κανει τη ζωη δυσκολη.
Να ζητησεις να το δεις οταν το βγαλουν.
Για αυτο και η οδηγια ειναι πως για οτι αλλαζεις στο κυκλωμα της λιπανσης και βρεις υπολείμματα το μοτερ θελει πλυσιμο με ενα μηχανημα που κανεας δεν εχει και φιλτραρει ολο το συστημα.
Τρια ορθογραφικα στην προταση κανω οταν γραφω απο το τηλεφωνο. Γερασα δεν βλεπω
Τα μεταλα αν φαγωθουν εστω και ελαχιστα μετα η προοδος της ζημιας ειναι αποστευτα γρηγορη.
Εγω επιμενω (με τις μηδενικες μου μαστορικες γνωσεις) πως δεν εχει γινει καλη δουλεια στον αισθητηρα και πως το φιλτρακι πισω σου κανει τη ζωη δυσκολη.
Για αυτο και η οδηγια ειναι πως για οτι αλλαζεις στο κυκλωμα της λιπανσης και βρεις υπολείμματα το μοτερ θελει πλυσιμο με ενα μηχανημα που κανεας δεν εχει και φιλτραρει ολο το συστημα.
ρε σοφε,τοσες μερες ρωταω εδω για την προοδο φαγωματος και κανεις δεν απαντα..και αντι να απαντησεις αμεσως να βοηθησεις δινεις συνταγες για χαπια!
το κακο ειναι πως μαλλον εχεις καποια δικια η' το καλο. θα σου πω.
πρωτα αυτο με το πλυσιμο..βασικα ειπαν σε βιντεο που εστειλαν,καινουριες μαγκιες,οτι δνε βρηκαν υπολλειματα,ευρηματα που να φραζουν κατι.ετσι ειπαν.το λενε στο βιντεο.
αλλα για πλυσιμο..χαχα..παω στον ψαρα μου και του λεω την ιστορια μου.μου λεει σου αλλαξαν λαδια μετα τα μπεκ? σου εβαλαν βαλβολινες..γιατι ρε του λεω? εχουν καταλαβει οτι ο κινητηρας σου ειναι για πεταμα και τον κρατανε ζωντανο για να τον διωξεις ,να βαρεθεις να λην ξαναπας εκει.μετα λεει το απιθανο..πριν βαλουν τις βαλβολινες επειδη ειχες καυσιμο στα λαδια κανουν πλυσιμο με σαπουναδα και μετα βαλβολινη.αν δεις αφρους στο καπακι λαδιου αυτο εγινε.
λοιπον σημερα πλακα-πλακα αρχιζω και τον πιστευω.
αφου αφησαμε το χιλιαρικακι μας εκει για αντλια και μεταλλα παιρνω το αυτοκινητο και φευγω.εντωμεταξυ,ρωταω τον υπευθυνο απθηκης ανταλλακτικων που ελειπε σε αδεια ποτε ηρθε η αντλια.γιατι μου ειχαν πει σε 10 μερες και σημερα υποτιθεται μεχρι την δευτερα θα εκανα δοκιμες.μου λεει βλεπω οτι ηρθε πριν μια εβδομαδα.πιανω τον τεκ συμβουλο και του λεω..στο τηλεφωνο μου ειπες οτι ηρθε πριν λιγες μερες,ενοωντας μαλλον αυτην την δευτερα..γιατι παρασκευη πηγα και δεν ειχε ερθει ακομα..απεφευγε να μου πει ποσες γιαυτο ρωτησα τον αποθηκαριο.οποτε του λεω ,ο ανταλλακτικας μου ειπε οτι ηρθε η αντλια πριν 1 εβδομαδα..γιατι τοσες μερες το αυτοκινητο μεσα..λεει λαθος κανει..μα του λεω τωρα τον ρωτησα..παει μεσα στον μηχανικο και του λεει οτι η αντλια ηταν εδω και παρηγειλλαν τις βιδες και το χωνι απο γερμανια ....απο γερμανια βιδες και χωνι..τεσπα,το τρωω..ναι του λεω αλλα οταν το παρεδωσα εγω πριν 2 εβδομαδες μου ειπες οτι δεν περιμενες αυτα,βιδες κ.λ.π. αλλα αντλια ολοκληρη.δεν μιλαει.
παει αυτο.του λεω μπορω να ταξιδεψω σημερα μακρια? λεει ναι κανονικα. φευγω και κανω παλι επιτηδες γιατι βλεποντας την βεζνινη και τα χιλιομετρα οτι δεν δοκιμασαν τιποτα ,οπως ελεγαν.
κανω 100 χιλιομ. κανω το μπανιο μου..φευγω..μετα απο 10 χιλιομετρα βρισκοντας λιγο κινηση πως μου ερχεται να μετρησω λαδια ηλεκτρονικα-ψηφιακα οπως γινεται στο δικο μου.εντωμεταξυ σημερα ξανα λαδια καινουρια λογω καρτερ μετα απο 1 μισο μηνα..200 ευρα μονο σε λαδια σε 2 μηνες..βλεπω τον δεικτη οτι ελειπε μικρο κομματι..μου μπαινουν ψυλλοι στα αυτια..κατι δεν μου καθοταν καλα απο την στιγμη της παραλαβης..βιαζονταν να με διωξουν..μετραω λοιπον συνεχως..μετα απο 40 επιπλεον χιλιομετρα βλεπω και αλλη μειωση στο μισο..λεω δεν μπορει να σκιζεται το λαδι ετσι,δεν πηγαινα πατημενος.σταθερα 70-90 και μετα σταθερα 120 με 5η. χαλαρα. πριν φτασω σπιτι βλεπω οτι εχει φτασει πριν το τελος ο δεικτης. και σε ενα φαναρι το γνωστο λαμπακι κατακοκκινο που μου ειχε γινει εφιαλτης σε ολο το ταξιδι αν θα αναψει,κοιταζα συνεχεια το κοντερ-μπισι,..ΝΑΤΟ ξανα..ΠΑΛΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΩ ΣΠΙΤΙ..ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ BMW...μπαινω μεσα στο παρκινγκ της ,σταματαω ανοιγω το καπω γιατι μυριζε λαδι να δω διαροη και δεν βλεπω τιποτα..αναβω ξανα και φευγω ,ημουν 2 χιλομτρα αποσταση.ερχομαι πισω αφηνω ρελαντι στο παρκινγ να μετρησω σωστα λαδια..ειμαι λιγο πριν το τελος παλι της γραμμης ετσι δλδ κοντα στο χαμενο λιτρο..μεσα σε 200 χιλιομ..αυτο ειναι καινουριο στοιχειο μαζι με το νεο κοκκινο λαμπακι..
της πουτανας αυριο :mad:..
blow by λετε? που πηγε το 1 λιτρο λαδι οεεο?
αυτα ειναι προβληματα προεδρα,οχι τωρα τι αμορτισερ θα χωσω και τετοια..εδω σε θελω, μονο μην εχεις δικιο ..εγω παντως πηγα στον μηχανικο μεσα να δω τα μεταλλα την παρασκευη και του ειπα..μην τυχον και μετα απο το ξοδεμα που κανω μου πειτε οτι φταιει ο σενσορας και η βαλβιδα που αλλαξα,θα εχουμε ιστοριες μετα..οχι,οχι μου λεει..αντε να δω..
ρε σταματη δεν ερχεσαι εδω να παμε μαζι να τους διδαξεις τιποτα? να πω ηρθα με τον μηχανικο μου..σε εχω ικανο,θα την σπασεις και στον αδιαφορο που σε κανει να χαπακωνεσαι απο το παραπονο...
μιας και ειπαμε για χαπια κατσε να παρω ενα και εγω..οχι ρε αντεχω..εγω κανω τους αλλους να παιρνουν χαπια:th_Laie_67-1:
Αυτο ειναι πολυ σοβαρο και δεν κανω πλακα.
Εχουν γινει τοσες δουλειες στο μοτερ που δεν ξερω τι να σκεφτω.
Απο το οτι δεν πατησανε καλα τα μπεκ, οτι δεν εχουν βαλει καλα τον αισθητηρα, οτι δεν εχουν κουμπωσει καλα το φιλτρο, οτι δεν αλλαξανε τη φλατζα στο καρτερ χιλια πραγματα.
Σηκωσε το, ψαξε για διαρροες και αφου λες οτι μυριζει λαδι ειναι ξεκαθαρο πως καπου χανει.
Πιθανα σημεια, βαση φιλτρου, φιλτρο, αισθητηρας, φλατζα καρτερ.
Μια τελευταια δοκιμη ειναι, μετα απο αρκετη πορεια, αφησε το αμαξι στο ρελαντι για 10 λεπτα και βαλε καποιον να ανεβασει στροφες στις 4.500/5.000 και να κρατησει το γκαζι εκει.
Αν βγαλει μπλε καπνο απο την εξατμιση, εχεις μεινει απο τσιμουχακια και το λαδι το καις.
Εδω σηκωνω τα χερια ψηλα πλεον.
Αυτος ηταν ο λογος που το δικο μου χαλαγε τον nox sensor και εβγαζε error και στον καταλυτη.
Το πως αντιμετωπισα εγω το θεμα (τον πουλο) το ειπαμε. Το ποσο εσυ θα επιμεινεις αν δεν βρεθει λυση, ειναι μια δυσκολη αποφαση.
Και για να συνοψισω, εμενα στα 86.000 διλιτρος με 170 αλογα, ειχε βγαλει, nox x2, μεταλλα, τσιμουχακια, παγουρι, τρομπα, αισθητηρα και φλατζα. Κριμα γιατι ηταν ενα πανεμορφο αμαξι και το πηρα με λαχταρα να το χαρω.
Απο εκεινο το αμαξι και μετα, απογοητευτικα τοσο που πηρα δυο φορες mercedes και με μεγαλη επιφυλαξη ξαναγυρισα στα bmw κυριως επειδη μου ελειπε το τιμονι και το πατημα τους (ακομα και για το ψοφιμι το Ζ3 μονο καλα εχω να λεω σε σχεση με το πως παει στο δρομο).
Νίκο, αν δεν σου κάνει κόπο, κάνε τις εξής δοκιμές:
Βγάλε μπουζί, βγάλε την ασφάλεια της αντλίας βενζίνης και:
1. Με ζεστό μοτέρ, πάρε συμπίεση σε όλους τους κυλίνδρους.
2. Με ζεστό μοτέρ, ρίξε με ένα κουταλάκι τσαγιού λίγο λάδι σε κάθε κύλινδρο και ξαναπάρε μέτρηση συμπίεσης.
3. Προτού ξαναβάλεις μπουζί και ασφάλεια, βάλε κάμερα και δες τοιχώματα κυλίνδρων και κατάσταση πιστονιών περιμετρικά.
Αν όλα αυτά είναι οκ, πάμε παρακάτω.
Μην πετάς άλλα χρήματα σε επισκευές.
Ακόμα και όταν πηγαίνεις σε έναν γιατρό, σου ζητάει να κάνεις εξετάσεις πρώτα. Δεν σε σφάζει με το καλημέρα.
Αυτό το έχεις αλλάξει;
https://m.youtube.com/watch?v=VmPnAI_nDFQ&feature=youtu.be
Επίσης, την καδένα και τη γλύστρα; Έχεις μετρήσει επιμήκυνση καφέ ας μήπως; Υπάρχει ειδικό εργαλείο και δεν χρειάζεται να λύσεις μοτέρ.
Ορίστε το εργαλείο για τους 4κύλινδρους Ν κινητήρες
https://www.xxl-automotive.de/spezialwerkzeug/motorsteuerung/bmw-mini/7344/kettenspanner/verschleissanzeiger-fuer-bmw-mini
Vassilis ///M
18-08-23, 10:43
Εν τέλη για να καταλάβω το αμάξι δέθηκε με τα μαμα μέταλλα στροφάλου και μπιελών μιας και δεν είχαν φθορά και αντικαταστάθηκε μόνο η αντλία λαδιού .. έτσι ??
Και πάλι σου έβγαλε σφάλμα πίεσης λαδιού
Vassilis ///M
18-08-23, 10:48
Και για να συνοψισω, εμενα στα 86.000 διλιτρος με 170 αλογα, ειχε βγαλει, nox x2, μεταλλα, τσιμουχακια, παγουρι, τρομπα, αισθητηρα και φλατζα. Κριμα γιατι ηταν ενα πανεμορφο αμαξι και το πηρα με λαχταρα να το χαρω.
Απο εκεινο το αμαξι και μετα, απογοητευτικα τοσο που πηρα δυο φορες mercedes και με μεγαλη επιφυλαξη ξαναγυρισα στα bmw κυριως επειδη μου ελειπε το τιμονι και το πατημα τους (ακομα και για το ψοφιμι το Ζ3 μονο καλα εχω να λεω σε σχεση με το πως παει στο δρομο).
Μία απο τα ίδια κι εγώ ....
το αγόρασα με λαχτάρα...
το αγάπησα...
το έφτιαξα κούκλα...
το συντήρησα μόνο με γνήσια πράγματα και
στο τέλος το σιχάθηκα τόσο πολύ...
που το πούλησα και ησύχασα...
πω ρε παιδες.καταρχην ευχαριστω για την ανταποκριση και την βοηθεια ...θα απαντησω ενας προς ενα..
αλλαξα τελικα την αντλια και τα μεταλλα με καινουρια.μπηκε επισης ,λογικο,νεο φιλτρο λαδιου και λαδι.
υπολλειματα στο μοτερ δεν βρεθηκαν ,ουτε απο γλυστρες ουτε απο μεταλλα.καδενα οκ.στροφαλος πανω στο μοτερ ,δεν κατεβηκε να μετρηθει με μικρομετρο,ειναι οκ.δεν εχει χτυπηματα .τα μεταλλα δεν ειχαν πολλες γραμμες ουτε πολυ φθορα.στο κεντρο ειχαν ενα δακτυλικο αποτυπωμα καφε,προφανως στην αρχη της φθορας.πηγαιναν αλλα εχω ακουσει τοσους να λενε οτι αφου βγηκαν και αρχισαν εστω και λιγο ,αλλαξτα.αν δνε ειχμαε φτασει εκει θα πηγαιναν αλλα δνε ξερω ποσο.οπως ειπε και ο σταμτης ειναι γρηγορη η φθορα τους μετα.ας φτιχνοταν το αμαξι και χαλαλι το 1000ρικο εκει.η αντλια εδινε πιεση 6.7 περιπου τωρα δινει με την νεα πανω απο 7.7,8 επιασε αν τα λεω καλα.
ειχαμε σημερα μια συζητηση με τον μηχανικο,πολυ ωρα οι 2μας,ησυχα και ωραια.αυτο επρεπε να ειχε γινει απο την αρχη.επειδη με ειδε σημερα καπως να μπαινω δυνατα εκνευρισμενος και επειδη και αυτοι επειδη εχουν προσπαθησει,και το βλεπω,διαπιστωνουν οτι βρηκαν τοιχο και ειναι δυσκολο το θεμα. υπαρχει και η περιπτωση ρωγμης εσωτερικα αλλα απλα το λεμε και δεν το σκεφτομαστε σαν τον διαολο.ομως ολοι οι τεχνικοι που ειχα παει και ρωτουσα μου λεγανε οτι δοκιμαζουμε αυτο εκεινο και τελικα πας μετα για μηχανη αλλα ειναι μακρια λεγανε,μην το σκεφτεσαι.πλεον το σκεφτομαι.ο σταματης μου το ειπε και επισημα και απο το συνεργειο του και απο την δικη του προσωπικη εμπειρια.απλα δεν θελω να το πιστεψω.εχω δεθει πολυ με αυτο το αμαξακι.αλλα εχιε δικιο,οπως παντα αλλωστε.
το αφησα τωρα εκει και σε 1 ωρα παω να το παρω αν δεν βρουν κατι.μου ειπαν οτι θα δοκιμασουν να ελεγξουν μια εσωτερικη καλωδιωση απο τον εγκεφαλο ,που φτανει κατω στον αισθητηρα πιεσης,μηπως εκει υπαρχει φθορα.μετα αν δνε διαπιστωσει κατι θα ξαναβαλει νεο αιθητηρα και βαλβιδα να δοκιμασω εγω το σ/κ και αν ανψει ξανα λαμπακι παμε για τα χειροτερα.αν οχι τοτε μαλλν ηταν αυτα. του ειπα σταματη και αυτο το φιλτρακι,σιτα που μου εδειξες στην φωτο και το ειδε καια υτος..αλλα αλλαζει ολο μαζι αυτο.επειδη μεχρι τωρα την δοκμαζαν πανω στο μοτερ ,τωρα θα την βγαλουν να δουν πρωτα αν αυτη που μου εβαλε ο αλλος περσυ ειναι γνησια απο αυτους οπως μου ειπε η' κρατησε την γνησια και μου εβαλε δικια του μεταχειρισμενη.θα φανει αυτο.αν τελικα πανε ολα καλα τοτε την γλυτωσαμε,προς το παρον. σε λιγο θα μαθω.
Αυτο ειναι πολυ σοβαρο και δεν κανω πλακα.
Εχουν γινει τοσες δουλειες στο μοτερ που δεν ξερω τι να σκεφτω.
Απο το οτι δεν πατησανε καλα τα μπεκ, οτι δεν εχουν βαλει καλα τον αισθητηρα, οτι δεν εχουν κουμπωσει καλα το φιλτρο, οτι δεν αλλαξανε τη φλατζα στο καρτερ χιλια πραγματα.
Σηκωσε το, ψαξε για διαρροες και αφου λες οτι μυριζει λαδι ειναι ξεκαθαρο πως καπου χανει.
Πιθανα σημεια, βαση φιλτρου, φιλτρο, αισθητηρας, φλατζα καρτερ.
Μια τελευταια δοκιμη ειναι, μετα απο αρκετη πορεια, αφησε το αμαξι στο ρελαντι για 10 λεπτα και βαλε καποιον να ανεβασει στροφες στις 4.500/5.000 και να κρατησει το γκαζι εκει.
Αν βγαλει μπλε καπνο απο την εξατμιση, εχεις μεινει απο τσιμουχακια και το λαδι το καις.
Εδω σηκωνω τα χερια ψηλα πλεον.
Αυτος ηταν ο λογος που το δικο μου χαλαγε τον nox sensor και εβγαζε error και στον καταλυτη.
Το πως αντιμετωπισα εγω το θεμα (τον πουλο) το ειπαμε. Το ποσο εσυ θα επιμεινεις αν δεν βρεθει λυση, ειναι μια δυσκολη αποφαση.
σταματη, διαροη δεν εχει ,χθες που γυρισα το βραδυ και σημερα το πρωι δεν βρηκα τιποτα.πουθενα. για τον καπνο ,θα τους το πω και τα τσιμουχακια,ειναι και αυτο πιθανοτητα,μου το ειπε ενας πορσακιας τεχνικος πο ρωτησα.δνε το ειπε καποιος αλλος οποτε λεω υπερβαλλει.
για το λαδι και τον δεικτη,μου ειπε οτι επειδη στραγγισε το μοτερ τοσες μερες απο αλδι χωρις καρτερ,οταν βαλαν 4250 δνε μπροεσε να παει στο φουλ γιατι για να παει στο φουλ θα το κανει αν ειχε κρατησει το λαδι στο καρτερ γιατι παντα το λαδι στο καρτερ οταν κανουμε αλλαγη το κραταει γιαυτο βλεπουμε φουλ τον δεικτη.αν κανεις μια νορμαλ αλαλγη.εδω επειδη βαλαν βεβαια το σωστο λαδι αλλα ειχε χασει απο καρτερ οπτοε φανηκε η παωλεια στην δεικτη.το πρωι απο λιγο πριν το μινιμοθμ ,οταν ξαναμετρησα πηγε στην μεση ανεβηκε λιγο.
αυτην την στιγμη ειμαι πολυ συγκινημενος βλεποντας το αγαπημενο μου παιχνιδι να ειμαι στο να το χασω.ακομα και αν σωθει τωρα μετα απο ολα αυτα ειναι δυσκολο να πω οτι το κραταω,γιατι βλεπω οτι και ολα να τα αλλαξω μπορει μια μερα να σπασει ο κινητηρας ετσι..χθες το οδηγησα με τοση λαχταρα και πηγα ξανα βολτα..μολις μπαινω μεσα ειναι στιγμη ελευθεριας για μενα.χαιρομαι να το οδηγαω ειτε ειναι για 5 μετρα ειτε για πολλα.χθες καθαρισαμε το σπιτι,πηγα με τα ποδια 2 χιλιομτρα ωρα 13.30 στο συνεργειο ,ηρθα ξανακανα δουλειες εξω και κανονικα ημουν τοσο κουραμσενος που λεω οτι θα πεσω για υπνο,η ζεστη και η παζοπορια μεσα στην ζεστη με εξαντλησε.και ομως..
μπηκα μεσα,λεω παω για μπανιο τωρα..με το που μπαινω και οδηγω τα ξεχναω ολα,ημουν τοσο ξακουραστος απο την αρχη μεχρι τα 100 χιλ που εκανα για να φτασω θαλλασα.μετα το μπανιο ,επιστρεφω πισω.ερχομαι τσατισμενος για το λαμπακι και το λαδι αλλα χαρουμενος και ξεκουραστος απο την οδηγηση σε στροφες και ευθειες που κοιμηθηκα 2 ωρα το βραδυ.
ξερω οτι καποιο το υπιμουν σαν σκαφος και ιππους.οτι δεν ειναι το καλσικο δυνατο 3αρι που συνηθως ειναι πιο..ομως οποιος δεν το σνομπαρε και το επιασε στο τιμονι ξερει ποσο καλα ζυγισμενο ειναι σε σχεση με αυτο μακρυμουρικο στενο σκαφος του και μαζι με την πισω κινηση του δινει αυτον τον οδηγοκετρικο χαρακτηρα που ομιο του δνε εχει στην κατηγορια του κανενα ακομα και σημερα.
ειλικρινα θα μου λειψει αν το χασω.ειναι η δευτερη φορα που νιωθω ετσι για ενα ατσαλινο αντικειμενο κινησης.
Νίκο, αν δεν σου κάνει κόπο, κάνε τις εξής δοκιμές:
Βγάλε μπουζί, βγάλε την ασφάλεια της αντλίας βενζίνης και:
1. Με ζεστό μοτέρ, πάρε συμπίεση σε όλους τους κυλίνδρους.
2. Με ζεστό μοτέρ, ρίξε με ένα κουταλάκι τσαγιού λίγο λάδι σε κάθε κύλινδρο και ξαναπάρε μέτρηση συμπίεσης.
3. Προτού ξαναβάλεις μπουζί και ασφάλεια, βάλε κάμερα και δες τοιχώματα κυλίνδρων και κατάσταση πιστονιών περιμετρικά.
Αν όλα αυτά είναι οκ, πάμε παρακάτω.
Μην πετάς άλλα χρήματα σε επισκευές.
Ακόμα και όταν πηγαίνεις σε έναν γιατρό, σου ζητάει να κάνεις εξετάσεις πρώτα. Δεν σε σφάζει με το καλημέρα.
κανονικα ετσι πρεπει να ειναι αλλα κανεις δνε το κανει.επρεπε αυτο που κανουν τωρα να το κανουν απο την αρχη,τους το ειπα..μετα να ξανακλειναν το καρτερ με μια νεα αντλια και ξανα δοκιμη..αλλα βλεπεις κανεις δεν ξοδευει για να κανει δοκιμες.
θα τους το πω αυτο ,να το δοκιμασουν.εγω δνε ξερω.
Αυτό το έχεις αλλάξει;
https://m.youtube.com/watch?v=VmPnAI_nDFQ&feature=youtu.be
Επίσης, την καδένα και τη γλύστρα; Έχεις μετρήσει επιμήκυνση καφέ ας μήπως; Υπάρχει ειδικό εργαλείο και δεν χρειάζεται να λύσεις μοτέρ.
καδενα ,γλυστρα απαντησα.θα τους πω για το εργαλειο για καδενα,θα τα δειξω ολα.βαλβιδα αισθητηρα ειπα πιο πανω..
ευχαριστω παιδια,ειλικρινα,ειμαι στην θεση που ηταν ο σταματης και τοσοι αλλοι που βλεπει το τελος και δνε μπορει να το αποδεχτει.και ξοδευει για να ζησει..αλλα εχει ενα οριο.
θα ενημερωσω ξανα σημερα αυριο το πολυ..παω να δω τι βρηκαν τελικα.
σορυ για τα λαθη δνε προλαβαινω να τα διορθωσω.τελικα μολις ειχα ενημερωση οτι η καλωδιωση οκ,βαλαμε νεες βαλβιδες και αισητηρα,τα περσυνα ηταν οκ γνησια που βγηκαν,το νεο ειναι οτι κρυο οπως ειναι δειχνει πιο ανεβασμενη πιεση.παω να το παραλαβω για να φυγω δοκιμη σημερα κιολασ.
Αντε. Με το καλο.
Εγω παντως καλου κακου, σημερα φευγω για Πορο με το Vitara.
Τα μπεμβε θα μεινουν στο γκαραζ. Εχω σκοπο να φτασω. Χαχαχαχαχαχα.
Ε, όχι και Vitara... Ξεπεσμός.
GiannisRob
18-08-23, 21:26
θα ενημερωσω ξανα σημερα αυριο το πολυ..παω να δω τι βρηκαν τελικα.
Ελπίζω πραγματικά να έχεις καλά νέα και περιμένω με ανυπομονησία να τα ακούσω!
αυτην την στιγμη ειμαι πολυ συγκινημενος βλεποντας το αγαπημενο μου παιχνιδι να ειμαι στο να το χασω.ακομα και αν σωθει τωρα μετα απο ολα αυτα ειναι δυσκολο να πω οτι το κραταω,γιατι βλεπω οτι και ολα να τα αλλαξω μπορει μια μερα να σπασει ο κινητηρας ετσι..χθες το οδηγησα με τοση λαχταρα και πηγα ξανα βολτα..μολις μπαινω μεσα ειναι στιγμη ελευθεριας για μενα.χαιρομαι να το οδηγαω ειτε ειναι για 5 μετρα ειτε για πολλα.χθες καθαρισαμε το σπιτι,πηγα με τα ποδια 2 χιλιομτρα ωρα 13.30 στο συνεργειο ,ηρθα ξανακανα δουλειες εξω και κανονικα ημουν τοσο κουραμσενος που λεω οτι θα πεσω για υπνο,η ζεστη και η παζοπορια μεσα στην ζεστη με εξαντλησε.και ομως..
μπηκα μεσα,λεω παω για μπανιο τωρα..με το που μπαινω και οδηγω τα ξεχναω ολα,ημουν τοσο ξακουραστος απο την αρχη μεχρι τα 100 χιλ που εκανα για να φτασω θαλλασα.μετα το μπανιο ,επιστρεφω πισω.ερχομαι τσατισμενος για το λαμπακι και το λαδι αλλα χαρουμενος και ξεκουραστος απο την οδηγηση σε στροφες και ευθειες που κοιμηθηκα 2 ωρα το βραδυ.
ξερω οτι καποιο το υπιμουν σαν σκαφος και ιππους.οτι δεν ειναι το καλσικο δυνατο 3αρι που συνηθως ειναι πιο..ομως οποιος δεν το σνομπαρε και το επιασε στο τιμονι ξερει ποσο καλα ζυγισμενο ειναι σε σχεση με αυτο μακρυμουρικο στενο σκαφος του και μαζι με την πισω κινηση του δινει αυτον τον οδηγοκετρικο χαρακτηρα που ομιο του δνε εχει στην κατηγορια του κανενα ακομα και σημερα.
ειλικρινα θα μου λειψει αν το χασω.ειναι η δευτερη φορα που νιωθω ετσι για ενα ατσαλινο αντικειμενο κινησης.
Γιατί, στην τελική, αυτό είναι του ζουμί. Το γουστάρεις, το χαίρεσαι και το ευχαριστιέσαι, και αυτό είναι το νόημα. Αν δε χαιρόμαστε τα αυτοκίνητα μας και απλά καθόμαστε και τα κοιτάμε, απλά πληρώνουμε λαμαρίνες, τέλη και φόρους σα μ@λάκες.
δεν θα πω πολλα ακομα,κραταω πισινη να τελειωσει το 3ημερο.μην μας ακουσει και ξαναψει ξανα το κοκκινο λαμπακι.
πρωτη βολτα χθες 200 χιλ ιδια διαδρομη,fingers crossed, ολα καλα,κανενα λαμπακι ακομα.σημερα παμε για την δευτερη ιδια βολτα..ξερετε κανενα χαζο να πηγαινει στην ηλικια μας βολτα αυθημερον 200 χιλ με προορισμο ενα μπανιο η'ενα καφε απλα και μονο για να χαρει την οδηγηση με το αυτοκινητο του?
τα λεμε ξανα μετα το σημερινο ταξιδι,παιδια.
υ.γ δικαιωνεται ο αδειουχος τελικα? to be continued! :original:
καλες διακοπες φιλε σταματη σε εσενα και την οικογενεια σου και μην στεναχωριεσαι για τον δικο σου..ολα τα παιδια ,οπως και εμεις ημασταν αλλωστε καποτε ,ειναι αχαριστα αλλα αυτο σημερα ειναι φυσιολογικο ,ειναι τα παιδια του σημερα.
σαν προπονητης που ειμαι το εχω μαθει απο την πρωτη μερα ..με πειραζει παροτι το ξερω`? ναι ..εχω παραπονο? ναι ..αλλα ξερεις οτι σε αγαπαει και αυτο μονο μετραει..
καλες βουτιες!
δευτερη μερα χθες δοκιμων ,ιδια διαδρομη ξανα 200 χιλ.ολα καλα.παμε για τριτη σημερα.αλλα νομιζω οτι πλεον λυθηκε το προβλημα.
εχω να κανω 2 αρχικες παρατηρησεις σχετικα με το προβλημα που ειχα.λεω ειχα φτου-φτου αν το ξορκισω..αυτα τα γραφω για το φορουμ και οσους εχουν ακομα το ιδιο μοτερ και γενικα μαλλον για ολα τα ΝΧΧ μοτερ .
το προβλημα με το λαδι εχει 2 παραμετρους.εδιχνε λιγοτερο λαδι οταν το μετρουσα στην διαρκεια της διαδρομης.τελικα την αλλη μερα δεν εδειξε να ειναι στο μινιμουμ οπως ηταν ζεστο την προηγουμενη .εμεινε σταθερο στην μεση.το λεω σοτν μηχανικο και μου απαντα οτι ετσι πρεπει να ειναι.ομως του ειπα οτι οταν κανουμε αλλαγες λαδιων παντα ειναι στο μαξ.και μου απαντησε οτι εκει δεν αφηνουμε να πεσει και το λαδι που κραταει η μηχανη μεσα για να δειξει 4250.αυτο που δνε φευγει απο την εξοδο των λαδιων οταν κανουμε αλλαγη γιατι δνε το αφηνουμε μερες να στραγγισει το λαδι.το κλεινουμε και συμπληρωνουμε.η μηχανη κραταει μεσα μια ακομα ποσοτητα.θυμαστε τον μηχανικο που ειχαμε για λγιο στο φορυμ που μας τα εξηγησε ολα αυτα.
εδω ομως κατεβασαμε καερτερ και η μηχανη εμεινει ανοιχτη απο κατω για 2 εβδομαδες.οποτε εφυγε ολο το λαδι και δεν κρατησε μεσ ακαθολου.γιαυτο οταν αυτοι το κλεισανε και συμπληρωσαν την σωστη ποσοτητα 4250 ,σε εμενα εδειξε 0,5 τελικα λιγοτερο.το συμπληρωσε προχθες ταυτοχρονα με την αλλαγη του αισθητηρα και πηγε μαξ.
το αλλο θεμαν ειναι γιατι ανεβοκατεβαινε η σταθμη στον δεικτη αναμεσα στο μιν και το μαξ.θυμηθκα οτι και περσυ που ειχα την διαροη και το προβλημα με τους αισθητηρες εγινε παλι το ιδιο.οποτε μεσα απο την παρατηρηση των προβληματων βγαζω συμπερασμα:
πρωτον οτι οταν ο αισθητηρας καταγραψει διαφορα πιεσης και το δωσει στον εγκεφαλο και εκεινος αναψει κοκκινο λαμπακι να μας προειδοποιησει,τοτε επηρεαζει και το συτημα μετρησης στο δεικτη λαδιου και ο δεικτης τρελαινεται.εμενα περσυ μου το παρουσιασαν σαν ταυτοχρονο προβλημα οτι χαλασε ο δεικτης,αλλο αρμεγμα πηγε να γινει.αλλα εγω δνε τους ακουσα,γιατι εγινε ταυτοχρονα με την διαροη.οποτε παροτι δνε το παραδεχοταν οτι συσχετιζοταν εγω δικαιωθηακα.και επρσυ οταν αλλαξαμε μετα αισητηρα εσιαξε ο δεικτης.
δευτερον οταν αναψει κοκκινο λαμπακι πιεση λαδιου ο αισθητηρας εκανε την δουλεια του και μετα ειναι αχρηστος.οποτε οταν ανψει κοκκινο λαμπακι οποιαδηποτε και να ειναι η αιτια ,ακομα και καδεν-γλυστρα,μεταλλα ,πρωτα απολα πεταξετε τον αισθητηρα,ετσι θα καταλαβετε οτι δνε ειναι το προβλημα κατι αλλο.ακομα και αν εχει περασει λιγο διατημα απο την αλλαγη του,χαλαει οταν βγει κοκκινο λαμπακι.δλδ. δνε θα σβησει αν η αιτια ηταν καποια αλλη ας πουμε αντλια π.χ..θα συνεχισει και θα σας μπερδευει.
κοκκινο λαμπακι πιεσης λαδιου ΠΑΝΤΑ αλλαγη αισθητηρα πιεσης και βαλβιδα αλλαγη πρωτα.αν συνεχισει να ναβει μετα πατε μεσα στην μηχανη.
το καλυτερο το αφηνω για το τελος..τελικα η πιο αξιοπιστη ενδειξ οτι ο αισθητηρας φταιει για το κοκκινο λαμπακι που σας αναψε ειναι να κανετε μια μεγαλη διαδρομη και ελεγξετε ,να δειτε αν ο δεικτης λαδιου ανεβοκατεβαινει.αν ναι τοτε εχετε προβλημα αισθητηρα,καταρχην..
επισης ηθελα να προσθεσω κατι ..οταν πηρα το αμαξι απο το συνεργειο με νεα μεταλλα ,νεα αντλια αλλα χαλασμενο αιθητηρα ακομα,περιμενα να νιωσω μια δυναμη.δεν ενιωσα τιποτα.ουτε σε ολο το ταξιδι.το αμαξι ηταν νωθρο,οχι οπως παλια.
οταν εβαλαν προχθες νεο αισθητηρα ,απο την πρωτη αλλαγη ταχυτητας και μετα σε ολο το ταξιδι ενιωσα δυναμη στο αμαξι οπως παλια.ακουγοταν και διαφορετικα η μηχανη οπως παλια πιο γεματη.επειδη δνε μπορω να το εξηγησω μηχανικα ειπα να μην το γραψω εδω και γελατε.τι σχεση να εχει αλλωστε ενας αισθητηρας λαδιου με την δυναμη της μηχανης απο την στιγμη που δεν εχανε λαδι.ομως εχω καλη αντιληψη σε αντιθεση με τις γνωσεις και εστειλα μυνημα στον φιλο μου στην αγγλια,και μου το εξηγησε:
Low pressure can cause low power aswell the dme could reduce lower if it sees low pressure from sensor but also the vanos will not get full oil pressure to operate correctly.
min terms of your theories the pressure sensor just feeds back data if oil pressure is good then sensor will tell dme, it shouldn’t cause red light if problem is resolved. It will hold a non active code in dme unless they reset it with ista though.
Είδες που εγινες και εσυ εξπερ στον Ν43 σε αυτα τα θεματα;
Ειδες που το ιντερνετ και οι ιδιοκτητες τελικα ειναι πηγη γνώσης απο τα παθήματα που εχουν και μοιράζονται μεταξυ τους;
Καταλαβαινουμε ολοι τωρα οτι το παθος του ιδιοκτητη δεν μπορει να αντικατασταθει με τιποτα;
Ευχομαι να το απολαυσεις για πολλα ακομα χρονια και χιλιομετρα απροβληματιστο.
Κοιτα ομως και κατι αλλο… και ατο τηλεφωνο που μιλησαμε και απο εδω, το πρωτο πραμα που ειπαμε ηταν «παρε τιμες απο το διαγνωστικο να δουμε τουλαχιστον τι δεν ειναι σωστο».
Αν ο μαστορας ειχε παρει σωστες τιμες, δεν θα ειχε φανει πως κατι δεν παει καλα με την πιεση απο την πρωτη στιγμη;
Τελος παντων, τελος καλο, ολα καλα, αλλα ρε γαμωτο, για αυτο εχουν το κωλο TIS και τα reference values, για να κανουν αμεσως περιορισμο στο που θα ψαξουν.
Αν τελικα ηταν οι αισθητηρας και το φιλτρο του, θα ειχαμε τελειωσει απο την πρωτη μερα με το λαμπακι η Οχι;
Καλημερα
Είδες που εγινες και εσυ εξπερ στον Ν43 σε αυτα τα θεματα;
Ειδες που το ιντερνετ και οι ιδιοκτητες τελικα ειναι πηγη γνώσης απο τα παθήματα που εχουν και μοιράζονται μεταξυ τους;
Καταλαβαινουμε ολοι τωρα οτι το παθος του ιδιοκτητη δεν μπορει να αντικατασταθει με τιποτα;
Ευχομαι να το απολαυσεις για πολλα ακομα χρονια και χιλιομετρα απροβληματιστο.
Κοιτα ομως και κατι αλλο… και ατο τηλεφωνο που μιλησαμε και απο εδω, το πρωτο πραμα που ειπαμε ηταν «παρε τιμες απο το διαγνωστικο να δουμε τουλαχιστον τι δεν ειναι σωστο».
Αν ο μαστορας ειχε παρει σωστες τιμες, δεν θα ειχε φανει πως κατι δεν παει καλα με την πιεση απο την πρωτη στιγμη;
Τελος παντων, τελος καλο, ολα καλα, αλλα ρε γαμωτο, για αυτο εχουν το κωλο TIS και τα reference values, για να κανουν αμεσως περιορισμο στο που θα ψαξουν.
Αν τελικα ηταν οι αισθητηρας και το φιλτρο του, θα ειχαμε τελειωσει απο την πρωτη μερα με το λαμπακι η Οχι;
Καλημερα
δνε μου εδιναν αναλυτικα τιμες σταματη,δεν εχεις επαφη με τον αρχιμηχανικο εκει.μιλας με τον τεχνικο συμβουλο που δεν καθεται να ασχοληθει.του ζητησα να μου εκτυπωσει και λεει απαγορευεται.τωρα μου εκανε πριβε ενημερωση ο αρχιμηχανικος γιατι ο τεχνικος συμβουλος που με ανελαβε ηταν απο αλλη θεση ,ελλειπε σε αδεια αυτος που ηξερε το θεμα και αυτος που τον αναπληρωνε δεν ηξερε και ηρθε ο διιος να μου μιλησει και γιατι καταλαβε το λαθος του μετα την πρωινη εντονη συζητηση για την διαφωνια με τον δεικτη και το παραπονο που εκανα και γιατι καταλαβε το λαθος του που δεν αλλαξε τον αισθητηρα που ηταν μεσα στην εγγυηση κιολας και εγω παρακαλουσα να πληρωσω τα εργατικα και να τον αλλαξουν μηπως ξεμπερεδευαμε.αν δεν ηταν ο αισιητηρας το προβλημα θα εχανα αλλα 167 ευρω.θα κερδιζα ομως τα χαμενα 1000 και που εδωσα τζαμπα.
υπαρχει και ο εγωισμος του ειδικου.με εβλεπε να του μιλαω και ελεγε ποιος ειναι αυτος που μου πουλαει γνωση? εγω ειμαι 20 χρονια μεσα στην bmw ειπε.και εκανε αυτο που ηξερε.μου ειπε κιολας εγω δεν ειμαι οπαδος της ''σκουπας'' αλλαζω ολα χωρις την αιτια.και ομως εδω εκανε αυτο.εκανε το μεγα λαθος.και ειναι ο ιδιος και υπευθυνος για τις εγγυησεις.διπλο λαθος δλδ. ομως ο εγωισμος πεφτει οταν αυτος που δεν τον ακουγε,εγω, βγηκε σωστος και δικαιωμενος.
εδω και 15 μερες ζητουσα αυτοκινητο να μου δωσουν γιατι ενα το εχω,να παω διακοπες,ψωνια και γενικα και μου ελεγε οτι δεν εχει διαθεσιμο .και ττην μερα που καταλαβε το λαθος του μου βρηκε αυτοκινητο για 3 ωρες απο το πουθενα.
παντως αυτο με τις τιμες και τον σενσορα ,εχω ρωτησει περιπου 13 μαστορες εξειδικευμενους πριν και ολοι μου ειπαν δεν δινει αξιοπιστες μετρησεις για το αν λειτουργει η' οχι.δεν βασιζονται στις μετρησεις.τωρα η' το ιδιο κανει και αυτος εκει στο συνεργειο η' αυτος βρηκε καλες τιμες και συνεχισε η' συνεχισε επιτηδες για αρμεγμα.παντως ολοι. μου ειπαν οτι ο σενσορας δεν μετριεται αξιοπιστα.γιαυτο οταν δουν κοκκινο λαμπακι τον αλλαζουν χωρις δευτερη σκεψη.ακριβως γιαυτο.δεν ειναι και μεγαλο κοστος.εδω ομως πεισμωσαν και δεν τον αλλαξαν.μπορει δλδ/ να εδινε σωστες τιμες αλλα να ειναι χαλασμενος.κατι μου ειπαν οτι παιρνει τιμες απο καπου αλλα ο ιδος να τις μεταφερει ενω ειναι χαλασμενος? κατι τετοιο ,μου ειπαν 3 μαστορες.δεν υπαρχει αξιοπιστη μετρηση.γιαυτο γινεται αυτο το μπαχαλο.βασιστηκαν στο οτι τον αλλαξα και εγω περσυ και ηταν καινουριος?δεν ξερω.εδω εγινε τραγικο λαθος,θελω να πιστευω οτι δεν εγινε επιτηδες.μιλωντας με τον τεχνικο δεν μου εδωσε τετοια εντυπωση.
η πιο αξιοπιστη μετρηση για μενα ειναι αυτο που εγραψα..οτνα ανψει κοκκινο λαμπακι ,κανεις ταξιδι ,βλεπεις τον δεικτη λαδιου να ανεβοκατεβαινει,εχεις χαλασμενο αισθητηρα λαδιου,οχι αιθητηρα δεικτη λαδιου αλλα τον αισθητηρα λαδιου βαλβιδας.για μενα αυτο ειναι το συμπτωμα ιδιο και στις 2 περιπτωσεις μεσα σε ενα χρονο.
γεγονος ειναι οτι τωρα που με εμαθαν ,και ξερουν οτι ξερω,θα εχω το θαρρος να μπαινω μεσα και μιλαω με τον ιδιο τον αρχιμηχανικο ,οπως πρεπει να γινεται,οπως εχεις εσυ τετοια σχεση εκει στην δικια σου.μονο αυτο κερδισα.
να πω και κατι αλλο.προς στιγμην.
πηρα τηλεφωνο και πηγα και απο κοντα,οσοι ηταν κοντα μου 13 εξειδικευμενους ,απο θεσ/νικη,αθηνα-αττικη και αλλες πολεις εδω.απο αυτους οι 10 ειπαν κατευθειαν γλυστρα κομματια.οι 2 ειπαν πας για μετταλα-αντλια μαζι και ο ενας ειπε 99% ξανα αισθητηρας.δεν ξερω ποσο ανωμαλοι ειστε,η' αν ειμαι εγω ο μη φυσιολογικος,παντως ποιος ακουει τον εναν απο τους 10 που λεει κατι διαφορετικο`? κανεις.και ομως ενω δεν τον πηρα σοβαρα -επειδη στο προηγουμενο προβλημα πηγε να μου κανει διαγνωση με την μεθοδο σουπα-τον αψηφησα,ομως επειδη ειχα το ανταλλακτικο στην αλλαγη ,λεω ας το αλλαξω στην αντιπροσωπεια και αν δεν ειναι αυτο τοτε παμε στην μηχανη.και ο βλακας εγω αφου ειδα οτι ειναι σιγουροι οτι λειτουργει αντι να παω να δωσω 100 ευρω παραπανω να τον αλλαξω σαυτον προτιμησα να πιστεψω την αντιπροσωπεια.γιατι αν δεν εχει ,οπως ειπες και εσυ η αντιπροσωπεια την τεχνογνωσια και την αντιληψη να μετρησει αυτον τον αισθητηρα τοτε ποιος εχει?
την επαθα ,να δω πως θα ξεμπεξω και τι διαθεση υπαρχει απο μερους τους για το λαθος να επανορθωσουν,αν υπαρχει.το πρωτο ασκοπο χιλιαρικο! θυμασια τι μου ελεγες?
ρε φιλε το λατρευω αυτο το αυτοκινητο,τι πατημα και χαμηλο κεντρο βαρους εχει! θα το παλεψω,εξαλου διαφορικο και τσιμουχακια εμειναν πλεον ,εκτος των μπεκ που σε 50-60.000 χιλ θα θελουν αλλαγη με 2000ρικα παλι εκτος αν το νεο θαυματουργο μηχανημα που βρηκες μας τα καθαριζει να φευγει και αυτος ο βραχνας. και μετα θα ζηλευεις που το εδωσες και πηρες μερκ.θα ερχεσαι εδω να στο δεινω να ξεδινεις να θυμασαι τα παλια.καλος ο νεος ασσος αλλα σνα τον παλιο δεχν εχει.και ας ειναι μοξο 1600 οχι 2λιτρος.
παρτε και ενα βοντεο απο την χθεσινη βολτα..βλακεια με τοσα χιλιομετρα αλλα η χαρα δεν κρυβεται.
46318
Ε, όχι και Vitara... Ξεπεσμός.
:th_Laie_67-1: το περιμενα οτι θα το πεις εσυ αυτο..η αληθεια ειναι οτι και εμενα δεν μαρεσει.
ρε συ 2 αποριες εχω και ηθελα να στις πω γιαυτο.
εδωσες τοσα λεφτα και το ξαναεφτιαξες απο την αρχη ,αφου δεν ειχε τιποτα αλλο να βγαλει και το αγαπουσες ,γιατι το εδωσες? ας εβαζες τα μεταλλα και μετα τελειωνες.ας το πουλαγες μετα 5 χρονια.
δευτερον αφου ετσι κιαλλιως θα επαιρνες ξανα ενα παλιο να φτιαξεις απο την αρχη γιατι δεν το εκανες με αυτο που λατρευες?
τωρα οσον αφορα τα μερκ δυστυχως απο τα γερμανικα ειναι τα πρωτα σε ικανοποιηση πελατων.. η bmw μαλλον πληρωνει την δεκαετια, 2004-2013 με τους Ν κινητηρες αποτι βλεπω..
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Apotelesmata-Autocheck-ikanopoihsh-katoxwn-2022_225615.asp
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Poia-aytokinhta-einai-gia-klwtsies-Round-6_194204.asp?marka=MERCEDES&eidos=3#show3
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Poia-aytokinhta-einai-gia-klwtsies-Round-6_194204.asp?marka=BMW&eidos=3#show3
Το βιντεάκι είναι πολύ μικρό. Να επαναλάβετε παρακαλώ, με επιταχύνσεις και αλλαγές ταχυτήτων. Και χωρίς μουσική.:thumbsup:
:th_Laie_67-1: το περιμενα οτι θα το πεις εσυ αυτο..η αληθεια ειναι οτι και εμενα δεν μαρεσει.
ρε συ 2 αποριες εχω και ηθελα να στις πω γιαυτο.
εδωσες τοσα λεφτα και το ξαναεφτιαξες απο την αρχη ,αφου δεν ειχε τιποτα αλλο να βγαλει και το αγαπουσες ,γιατι το εδωσες? ας εβαζες τα μεταλλα και μετα τελειωνες.ας το πουλαγες μετα 5 χρονια.
δευτερον αφου ετσι κιαλλιως θα επαιρνες ξανα ενα παλιο να φτιαξεις απο την αρχη γιατι δεν το εκανες με αυτο που λατρευες?
τωρα οσον αφορα τα μερκ δυστυχως απο τα γερμανικα ειναι τα πρωτα σε ικανοποιηση πελατων.. η bmw μαλλον πληρωνει την δεκαετια, 2004-2013 με τους Ν κινητηρες αποτι βλεπω..
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Apotelesmata-Autocheck-ikanopoihsh-katoxwn-2022_225615.asp
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Poia-aytokinhta-einai-gia-klwtsies-Round-6_194204.asp?marka=MERCEDES&eidos=3#show3
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Poia-aytokinhta-einai-gia-klwtsies-Round-6_194204.asp?marka=BMW&eidos=3#show3
Γιατι με ξενερωσε.
Και ενταξει, γενικα δεν τα κραταω και πολυ, ολο και κατι αλλο μου κανει κλικ.
Οσο για το Βιταρα, leasing ειναι, εχω ριξει τα καθισματα και εχω μεσα το σκυλο και αλωνιζει, εχω παει σε οτι κατσαβραχο εχει ο Πορος και του εχω ριξει και δυο καλες λακουβες χωρις να στεναχωρηθω καθολου.
Γιατι να με απασχολει στις διακοπες σε ενα νησι που με το ζορι χωρας να στρίψεις να ερθω με οτιδηποτε αλλο και να αυξήσω το στρες μου; Να δειξω τι και σε ποιον;
ρε πετρο 1600 ειναι ,τι επιταχυνσεις να δεις,θα νυσταξεις:original:
σταματη απο ξενερωμα αλλο τιποτα.αλλα ρε γαμωτο τοσα κυκλοφορουν ακομα,ασσοι και τριαρια και βλεπω και πολλα απο τουριστες,τι διαολο αυτοι δεν εχουν τα ιδια προβληματα με εμας η' ειναι δευτεροι ιδιοκτητες των ξενερουα πρωτων?
τριτη βολτα χθες ,ιδιο μερος ιδια χιλιομετρα,κανενα κοκκινο λαμπακι.το μονο που εγινε ηταν μετα απο 400-500 χιλ που μου γεμισαν το λαδι ξανα και ειχε παει στο μαξ,χθες που μετρησα και στην διαδρομη και ρελαντι επεσε λιγο,περιπου 100 να πω αντε το πολυ 200 ml.δεν ανεβοκατεβαινε ο δεικτης οπως την αλλη φορα ,ηταν σταθερος. θελω να πιστευω οτι μαλλον λογω καρτερ και παροτι συμπληρωσαν και πηγε ο δεικτης στο μαξ, οτι οφειλεται σαυτο ξανα και δεν γεμισε το δοχειο τερμα ξανα μαζι με της μηχανης. και οχι οτι το εκαψε.ομως το να το βγαλει ο δεικτης μετα αποτσα χιλ...συνηθως για να μετρησει το βγαζει μετα απο 10 χιλ. οχι 400. βλεπουμε.
γνωριζει κανεις πως μεταφραζονται στα ελληνικα αυτα τα 2 σε ελληνικη ορολογια μηχανικης ?
valve cover gasket
stem seals
Το πρώτο είναι η φλάντζα από το καπάκι των βαλβίδων,το λεγόμενο "ψευτοκαπακο"
Το δεύτερο είναι τα τσιμουχακια των βαλβίδων.
Δε με πειράζει που είναι 1600, κάθε αυτοκίνητο είναι ιδιαίτερο.
Τελικα; Ολα καλα;
οχι εντελως καλα..χθες ηταν τελευταια μακρινη βολτα - δοκιμη.εκανα συνολικα 1200 χιλ. σε 6 μερες.λαμπακι δεν αναψε. ειχα ομως ανα 2 μερες σταδιακη μειωση καταναλωσης λαδιου.δλδ. την πεμπτη μπηκαν νεα λαδια και ο δεικτης στο φουλ,μαξ. το σαββατο η' κυριακη,πεφτει λιγο κατω οπως εγραψα.και χθες πεφτει στο μισο αναμεσα στο μιν και μαξ.
δεν ανεβοκατεβαινει οπως εκανε με χαλασμενο σενσορα πιεσης,χανει και μενει εκει σταθερα.
τωρα αν οφειλεται στο καρτερ και πρεπει να βρουμε συμπληρωνοντας την σωστη ποσοτητα που εχασε μεχρι να στεθεροποιηθει η' αν ειναι κατι αλλο,δεν ξερω. ξερεις τι ...
Μην μπερδεύεσαι, ο ηλεκτρονικός δεικτης δεν δειχνει ποσο λαδι λειπει απο το συνολο.
Δηλαδη ας πουμε οτι εχεις βαλει μεσα 4.25 λιτρα.
Η μπαρα θα σου μηδενισει οταν φτασει το λαδι στα 3.30 λιτρα και θα αναψει κοκκινο λαμπακι.
Αρα αυτο που βλεπεις ειναι το λαδι σου τη συγκεκριμενη στιγμη και στις συγκεκριμενες συνθηκες.
Θα μετρησεις Αφου βαλεις μπρος, ζεστανεις, κανεις μια βολτα των 10 λεπτων, με στροφες, επιταχυνσεις, φρεναρίσματα και Αφου ακινητοποιήσεις το αυτοκινητο και με σβηστο αιρκοντισιον αφησεις ρελαντι για πεντε λεπτα, τοτε θα παρεις μετρηση.
Οτιδηποτε αλλο ενω το αυτοκινητο κινειται ειναι μια απλη ενδειξη ενημερωσης.
Για να μην στα γραφω, ψαξε πως λειτουργει αυτος ο κωλο δεικτης.
μην παρεξηγηθεις με αυτο που θα σου πω γιατι τα παιρνεις και εσυ ευκολα στο κρανιο καποιες φορες..
τωρα μου μιλησες οπως ο αρχιμηχανικος και μετα καταπιε τα λογια του..γιατι επεμενε και του εφερα το βιβλιαρακι.
καπου υπαρχει ενα εμοτζι που λεει read the fucking manual.
το βιβλιαρακι λεει κατα λεξη εν σταση η' εν κινηση οταν το αυτοκινητο εχει ζεσταθει σε αποσταση τουλαχιστον 10 χιλ. ..θυμασαι που σε ρωτησα ποτε ζεσταινεται το λαδι και αρχιζει να προστατευει και ανοιξες το tis και ειπες ,ναι ειναι επισημο το λεει..
εγω παντως επειδη θελω να ειμαι σιγουρος και να σε δικαιωσω ,και τον αρχιμηχανικο,γιατι παντα οταν κανεις διαδρομες το λαδι πιεζεται και εκει αρχιζει το σκισιμο που λεμε και η αντισταση hths ,αυτα που μαθαμε στο αρθρο για τα λαδια,και μπορει να πατησεις 2-3 γκαζιες αποτομες σανιδα και να του γυρισουν τα μυαλα και παει πατωμα ο δεικτης.αλλα δεν μενει εκει, το μετρησα και με τους 2 τροπους και ειναι στην μεση,δεν αλλαζει τιποτα..το μανουαλι τα λεει σωστα. καταναλωνω λαδια.
εκτος αν ειναι οτι δεν γεμισε το καρτερ και θελει κιαλλο.
εδω τωρα αν μπορει καποιος να μου πει ποσο λαδι κραταει μεσα το καρτερ ,η μηχανη η' οτιδηποτε αλλο ,περα απο το 4.250 που μπαινει στο δοχειο λαδιου σε καθε αλλαγη.
Δεν τα παιρνω. Προσπαθω να βρω και εγω μαζι σου μια λυση με το μαλακισμενο σχεδιασμο της bmw.
Δεν ξερω ποσο λαδι κραταει μεσα.
Το TIS το ξανακοιταξα και λεει οντως οτι ειπαμε.
Αν το δοκιμασες και με τον αλλο τροπο κατι γινεται το λαδι. Καπου παει. Το καιει; Το εξαερώνει; Το κρυβει, κατι το κανει παντως.
Μεσα στο μοτερ δεν ειναι.
Εγω θα εβαζα 250 ml ακομα και θα το τσεκαρα ξανα σε χιλια χιλιομετρα.
Η θα ειχα πουλησει το αμαξι ηδη.
Τσιμουχακια βαλβίδων θες.
Δεν τα παιρνω. Προσπαθω να βρω και εγω μαζι σου μια λυση με το μαλακισμενο σχεδιασμο της bmw.
Δεν ξερω ποσο λαδι κραταει μεσα.
Το TIS το ξανακοιταξα και λεει οντως οτι ειπαμε.
Αν το δοκιμασες και με τον αλλο τροπο κατι γινεται το λαδι. Καπου παει. Το καιει; Το εξαερώνει; Το κρυβει, κατι το κανει παντως.
Μεσα στο μοτερ δεν ειναι.
Εγω θα εβαζα 250 ml ακομα και θα το τσεκαρα ξανα σε χιλια χιλιομετρα.
αυτο θα κανω ,μηπως και ειναι απο την χωρητικοτητα του καρτερ.
Η θα ειχα πουλησει το αμαξι ηδη.
πλεον το σκεφτομαι
Τσιμουχακια βαλβίδων θες.
το καταλαβα και εγω..ειπα μηπως δεν αλλα ολα τα συπτωματα δειχνουν εκει..μου το ειπε και ο φιλος ο αγγλος μηχανικος.
Stem seals at that mileage will 100% be brittle and leaking on an n43, you cannot actually see them until engine is stripped down. Taking intake manifold off and looking in the ports can give an idea. The stems and back of valves had oil build up on mine
Stem seals is more tricky as you don’t really get the blue smoke after periods of idle like the old days as the cat tends to stop that.
I just knew at age/mileage of car they would be leaking. So once engine was stripped I found that they were.
The n43 engines do suffer with stem seals going hard and leaking, I did our one a few months ago.
The electronic gauges aren’t the most accurate so I would just keep an eye on it over the next week or so.
εγω
so the 3.7 is part of 4250 or its separate?
in cooling system? can you please define more? and if its in to that,then how is it diagnosed?
the level sensor in sump? how is it diagnosed again please? but i doupt its that ,it was working fine before..its the same trap with the indicator oil going back to front and they thought it was that.
how much does it cost replacing stem shells at dealership? do you know?
ο αγγλος
Yes it’s part of the 4.25 the other 0.5 litres will be within the engine.
The sensors can just fail over time, oil changes can also cause a sensor to stop working properly. My 335i one was working but then became unreliable after a service. Only real way to diagnose is to drop oil out and measure what oil comes out of sump.
replacing stem seals at a dealer will be rather expensive as it requires cylinder head removing to do it properly. You can get kits that fill cylinder with compressed air to hold valves closed so they can be changed by just removing camshafts and valve springs and leaving head on. Whether a dealer would do it this way I don’t know.
Like I say head removal to do properly and that’s how I would do it so I could decoke and relap valves after.
εγω
ο αγγλος
όπως το λέει! Με δυο τρόπους μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά. Αντιπροσωπεία να κάνει το shortcut ξέχνα το, γιατί πάνε βάση οδηγιών επισκευής του κατασκευαστή και φυσικά χρεώνουν τις ανάλογες ώρες ;)
όπως το λέει! Με δυο τρόπους μπορεί να γίνει αυτή η δουλειά. Αντιπροσωπεία να κάνει το shortcut ξέχνα το, γιατί πάνε βάση οδηγιών επισκευής του κατασκευαστή και φυσικά χρεώνουν τις ανάλογες ώρες ;)
ποσο χρεωνουν μια τετοια επισκευη φιλε μπιλ,γνωριζεις?
επισης σημερα μου ειπαν για κεφαλαρι και πιστονια. αυτα δνε ειναι συνηθης βλαβες και ουτε θα πηγαινε ο νους μου ,ουτε θα το κανω.. δεν προκειται να τα πιασω αυτα,το δινω..αλλα για τσιμουχακια που ειναι μια συνηθης βλαβη σαυτο το μπασταρδο μπορει να την εκανα,αν αξιζει. γιατι αποτι βλεπω εκει σταματανε οι βαριες μηχανικες βλαβες.
Κανα 450/500 υπολόγιζε σε σοβαρο μαστορα που θα κανει τη δουλεια «απο πανω».
Δεν ειναι μονο τα τσιμουχακια που θα αλλαξεις, για να φτασεις εκει, θες παλι φλατζα, ανοιγμα κτλ.
Κανα 450/500 υπολόγιζε σε σοβαρο μαστορα που θα κανει τη δουλεια «απο πανω».
Δεν ειναι μονο τα τσιμουχακια που θα αλλαξεις, για να φτασεις εκει, θες παλι φλατζα, ανοιγμα κτλ.
εσυ τελικα τα εκανες? συνολικα τοσο σου κοστισε?
Το 120 μου ειχε φαει 3.200 σε επισκευες πριν παρει το δρομο του.
Ναι τα ειχα αλλαξει και αυτα.
Και στο καπακι εμεινε ξανα απο nox και καπου εκει ειπα αρκετα.
Πηρα τοτε στη θεση του ενα SLK350 και βρηκα την υγεια μου.
GiannisRob
06-09-23, 17:54
Φίλε dreamer τι έγινε τελικά με το εργαλείο σου; Καιρό έχεις να γράψεις και ανησυχώ. Δουλεύει τέλεια και το απολαμβάνεις (όπως και θα έπρεπε), ή κάνει πάλι τα ίδια, οπότε το έβαψες μπλε και το έστειλες να βρει τον Τιτανικό;
καλα δουλευει και το απολαυσα μεχρι και το σαββατο οπου με βρηκε ενα κρυωμα δυνατο και καπακι με αυτην την αλλαγη καιρου με εκλεισε μεσα,να γινω καλα, και ετσι τωρα καθεται κιαυτο και εγω και παγωσαν ολα γιαυτην την εβδομαδα και παμε για την αλλη να ξαναρχισουμε να ψαχνουμε.
ομως καιει λαδια. αναψε λαμπακι κιτρινο λαδιου για συμπληρωμα λιτρου στα 2500 χιλ. οποτε 2 προβληματα υπαρχουν εφοσον πλεον αλλαξαμε μεταλλα και αντλια. βασικα 3 αλλα την τριτη την αποκλειω απο ενστικτο,παντα ηθελα να το πω αυτο:th_Laie_67-1: λεω μηπως τελικα χαλασε ο δεικτης λαδιου,ο ντιτζιταλατος απο τις πολλες συντομες αλλαγες λαδιου και γενικα τα θεματα με το λαδι που ειχα.αυτο θα φανει οταν αφαιρεσουμε τα λαδια ξανα να μετρηθουν.μακαρι να ηταν αυτο..
αρα παμε στις αλλες 2 σοβαρες-κοστοβορες βλαβες. ελατηρια-πιστονια και τσιμουχακια βαλβιδων.για τσιμουχακια μου ειπαν απο εκει-αντιπροσωπεια- οτι δεν κατεβαζουν κεφαλαρι γιατι κοστιζει πολυ .το κανουν με τον αλλο τροπο και κοστος περιπου 1000ρικο.πριν θα εξεταστουν τα ελατηρια και τα πιστονια αλλα μαλλον παμε για τσιμουχακια οπως ειπε και ο αρης και ο φιλος αγγλος γιατι ειναι γνωστο θεμα του Ν43.
ολα αυτα θα τα δουμε την αλλη εβδομαδα,απο δευτερα να ειμαστε καλα...παντως η κυρια στην ρεσεψιον προσφερθηκε να μου κανει δωρο την δερματινη καρεκλα που την εχω λιωσει απο τις αναμονες εκει εδω και 6 μηνες.
το παραξενο,και τους το ειπα, ειναι οτι εδω και 6 μηνες απο την ιστορια με τα μπεκ,οποτε παω για ενα θεμα να λυθει,οταν λυνεται και φευγω ,προκυπτει κιαλλο θεμα.
πως γινεται..καινουρια μπεκ,μετα διαροη σε σωληνα αντιφυκτικου,μετα διαροη ενος απο τα καινουρια μπεκ και καυσιμο μεσα στα λαδια,αλλαγη μπεκ με καινουρια ξανα και νεα λαδια,μετα χαλασαν οι αισθητηρες και βαλβιδα λαδιου ,που αλλαχθηκαν περσυ πριν ενα χρονο και καπακι τσιμουχακια, πιαθανοτατα ..αφηνω εξω το λαθος που εγινε με την αλλαγη αντλια και μεταλλα...εγω δεν ξερω..ολα τα προβληματα μαζι σε 6 μηνες καπακι το ενα μετα το αλλο..συμπερασματα δικα σας.
guys,μια ακομα προταση του αγγλου μηχανικου ειναι οτι μπορει να εχει μπει λαδι στο ψυκτικο.αυτο φαινεται αν ανοιξω το ψυκτικο μου λεει και δω ενα τζελ,λασπωτο μιγμα. θα το κανω αν και ειμαι πεισμενος για τσιμουχακια μιας και οταν εκανα ταξιδια και εδειχνε να μειωνεται το λαδι βρωμουσε η καμπινα και μαλιστα χωρις να βαλω αερα.
Vassilis ///M
10-09-23, 12:26
guys,μια ακομα προταση του αγγλου μηχανικου ειναι οτι μπορει να εχει μπει λαδι στο ψυκτικο.αυτο φαινεται αν ανοιξω το ψυκτικο μου λεει και δω ενα τζελ,λασπωτο μιγμα. θα το κανω αν και ειμαι πεισμενος για τσιμουχακια μιας και οταν εκανα ταξιδια και εδειχνε να μειωνεται το λαδι βρωμουσε η καμπινα και μαλιστα χωρις να βαλω αερα.
Γιατί να μν αλλάξεις τσιμουχάκια βαλβίδων με τον παραδοσιακό τρόπο?? δλδ να βγάλει κεφαλάρι να το πάνε για πλάνισμα (καθαρισμα) να αλλάξεις τα τσιμουχάκια σου και μετά όμορφα και ωραια βάζεις καινούρια φλαντζουλα και έκλεισε απο πάνω !!!!
Τα έχεις κάνει όλα με τη σειρά σε αυτό θα τσιγκουνευτείς??
δεν το εχουμε συζητησει ακομα λεπτομερως με την αντιπροσωπεια πως θα γινει .ομως αποτι μιλησαμε στα γρηγορα για τον τροπο ,μου ειπε οτι δεν το βγαζουν λογω κοστους εργασιας.μου εγγυηθηκε οτι δεν θα χανει λαδια μετα, ετσι το κανουν.βασικα εχουμε δρομο ακομα με τις διαδικασιες.εχουμε καποια εκρεμοτητα πρωτα με την εγγυηση των βαλβιδας-αισθητηρα. υπαρχει μια ''γραφειοκρατικη'' εκρεμοτητα.μετα βλεπουμε.
μου συμπληρωαν το ενα λιτρο που εχασε.
nikos valvetronic
11-09-23, 22:12
Δεν έχουν σχέση τα τσιμουχάκια βαλβλίδων με την μυρωδιά στην καμπίνα. Στην καμπίνα θα μυρίσει κάποια διαρροή που καίγεται πάνω στον
κινητήρα. Έτσι για να σε φτιάξω έχεις αλλάξει αντλία vaccum...?? Αυτή η μ@λ@κω στάζει πάνω στην εξάτμιση και μυρίζει.
Δεν έχουν σχέση τα τσιμουχάκια βαλβλίδων με την μυρωδιά στην καμπίνα. Στην καμπίνα θα μυρίσει κάποια διαρροή που καίγεται πάνω στον
κινητήρα. Έτσι για να σε φτιάξω έχεις αλλάξει αντλία vaccum...?? Αυτή η μ@λ@κω στάζει πάνω στην εξάτμιση και μυρίζει.
δεν με φτιαχνεις ,ειναι το πρωτο κρυο ντους που πηρα πριν 3 χρονια,αλλα..ευτυχως το εφτιαξα..μου ειπαν οτι παλια υπηρχε κιτ επισκευης ,το οποιο φυσικα το κατηργησε η μαμα γιατι προφανως θελει να αυξανονται τα εξοδα για τα παλια ανταλλακτικα ,ωστε να πας για καινουριο αυτοκινητο.ομως επειδη μεσα απο τα φορουμ ψαχνεις και μαθαινεις δεν πας κατευθειαν για ολοκληρο ανταλλακτικο,750 τοτε, αλλα βλεπεις αν εχει χαλασει η εξωτερικη τσιμουχα και την αλλαζεις.βεβαια και εκει δυσκολα βρισκεις ενα ιδιο o-ring πια ,αλλα βρηκαμε.και εγινε η δουλεια στο 100ρικο μαζι με εργατικα και την φλαντζα.ομως εκει φαινοταν το προβλημα ειχα διαροη, εσταζε κατω οπως λες.τωρα δεν εχω,εκτος αν ειναι στην πολυ αρχη και δεν φαινεται..θα το δω..
ομως νικο αυτο το λαδι που καιγεται ,εαν ειναι απο τσιμουχακια,δεν θα μυριζει? λογικο δεν ειναι?
στην μια εβδομαδα που περασε και μου συμπληρωσαν ενα λιτρο λαδι,εκανα 500 χιλιομετρα.δεν εκαψε σταγονα,δεν κατεβηκε η σταθμη καθολου.τα λαδια απο τα βαρελλια ηταν τρυπια τελικα.προφανως για να συνεχιστει το αρμεγμα στα τσιμουχακια.πηγα κει για να φτιξω το αυτοκινητο και μου το χαλασαν μεσα σε 5 μηνες.αλλα μετα το τελευταιο παθημα καταλαβα οτι πλεον πανε για μεγαλυτερο αρμεγμα,τα τσιμουχακια.εχει πλακα πως το κορυφωνουν για να σε πιασουν στα διχτυα τους.
η λεξη λεγεται αρμεγμα.ναι η αντιπροσωπεια στην θεσσαλονικη αρμεγει.
σημερα εγινε και επισημα η αποκαλυψη οτι αρμεγει. ναι ,φταιω καλα να παθω που τους πιστεψα,αυτη ειναι η επισημη απαντηση που μου εδωσε ο υπευθυνος του συνεργειου οταν του ειπα οτι εγινε ενα μεγαλο λαθος,οταν του ειπα οτι ο μηχανικος με διαβεβαιωσε οτι μετα την αλλαγη της αντλιας και των μεταλλων δεν θα ξαναψει λαμπακι.. μπραβο μου που τους πιστεψα και τους εμπιστευτηκα να φτιαξουν το αυτοκινητο μου,μου ειπε ειρωνικα .αμφιβαλλω αν αλλαξαν και κατι εκει μεσα πλεον.μαλλον πληρωσα τα δωρεαν μπεκ ,του γκουντ γουιλλ.
βεβαια το ηξερα οτι θα ειχα τετοια αντιμετωπιση,μου το ειπε ο σταματης αλλα και ο αγγλος,βλεπετε το αρμεγμα της μαμας ειναι διεθνες σπορ.οποτε δεν συνχυστηκα,πηγα ψυχολογικα προετοιμασμενος.αλλα αν επιτρεποταν μια μπατσα την αξιζε.
.Cases like that over here you would never get the dealer to admit a mistake and you certainly wouldn’t get your money back.
They stand firm and insist the parts were faulty your only option would be through small claim courts but chances of success are low.
καλα να παθω για να μαθω.τα πρωτα μου χιλιαρικα τσαμπα..κερασμενα.αυτα που κοροιδευα και προσεχα να μην παθω τοσα χρονια τα επαθα .τα γραφω εδω για να μην ξαναπατησετε σε αντιπροσωπεια.γιατι ουρες κανει ο κοσμος να παει .τωρα καταλαβα γιατι τους γινονται συνεχεια μυνησεις.καποια κοροιδα πρεπει να πληρωσουν ολη αυτη την γκλαμουρια.ομως φταιω γιατι δεν με υποχρεωσε καποιος να παω,εγω διαλεξα να εμπιστευτω τους ασχετους και ξεδιαντροπους.αλλωστε αυτο μου ειπε και ο υπευθυνος συνεργειου.βγαλε με στις ειδησεις στα καναλια ,κανε οτι θες εγω δεν εκανα λαθος.
εγω το μονο που του ευχομαι ειναι να τα δωσει σε γιατρους,ειναι μια ευχη που δεν την εχω δωσει ποτε γιατι ειναι σκληρη αλλα ο ιδιος την αξιζει.γιατι υπαρχει λογος που τιμα αυτην την θεση ακομα εκει.ξερει να δικαιολογει τα σδικαιολογητα ,να λεει ψεμματα για κρατησει την θεση του και να αρμεγει.
στην μια εβδομαδα που περασε και μου συμπληρωσαν ενα λιτρο λαδι,εκανα 500 χιλιομετρα.δεν εκαψε σταγονα,δεν κατεβηκε η σταθμη καθολου.τα λαδια απο τα βαρελλια ηταν τρυπια τελικα.προφανως για να συνεχιστει το αρμεγμα στα τσιμουχακια.πηγα κει για να φτιξω το αυτοκινητο και μου το χαλασαν μεσα σε 5 μηνες.αλλα μετα το τελευταιο παθημα καταλαβα οτι πλεον πανε για μεγαλυτερο αρμεγμα,τα τσιμουχακια.εχει πλακα πως το κορυφωνουν για να σε πιασουν στα διχτυα τους.
η λεξη λεγεται αρμεγμα.ναι η αντιπροσωπεια στην θεσσαλονικη αρμεγει.
[...].
Φίλε ότι και να σου πούμε... Τα είπες όλα μόνος σου :crying: Λυπάμαι πραγματικά πολύ που έμπλεξες έτσι, γιατί φαίνεται πως το αγαπάς το αμαξάκι σου.
Εγώ απλά θα σου πω ότι το να βρεις μηχανικό που να εμπιστεύεσαι είναι πολύ δύσκολο - ανεξάρτητα χώρας.
Και ακόμα και να τον βρεις, πάλι πρέπει να τσεκάρεις όλη την ώρα, αλλιώς να είσαι σίγουρος πως κάποια στιγμή θα σε δαγκώσει και μάλιστα άσχημα.
Πολλές φορές έχω σκεφτεί γιατι πρέπει να πληρώνω έναν επαγγελματία και ακόμα να πρέπει να μάθω τη δουλειά του για να έχω το αποτέλεσμα που θέλω. Την απάντηση την ξέρεις/έμαθες.
ναι αλλα υποτιθεται οτι πας στην αντιπροσωπεια,οτι εχεις εμπιστοσυνη οτι κανεις οτι καλυτερο για σενα και την περιουσια σουκαι...οτι και αν συμβει τουλαχιστον δεν θα σου πουλανε τρελλα μετα..εντεταλμενο υπευθυνο κλεφτη τον ειπα,επαιξε τον ρολλο του για να σωσει τον κωλο του αλλα δνε θα τον σωσει,εμπλεξε με ποιο τρελλο..κλεφτες ειναι μικρη λεξη.εγω θα δωσω συνεχεια και οτι γινει..αυτος νομιζει τωρα οτι τελειωσε,οτι εγω εφυγα ..εχει και συνεχεια..οχι οτι θα δικαιωθω αλλα θα τους αναστατωσω ΠΟΛΥ.
εχω 2 ερωτησεις:
πρωτον μου χαλασαν το κουμπι στο κλειδι που κλειδωνει.δεν κλειδωνει πλεον με το κουμπι που ειναι το σημα της bmw.ολα τα αλλα ,ξεκλειδωμα και αναφλεξη κανονικα. ξερετε αν μπορω να το διορθωσω καπως αυτο?
εχω δοκιμασει με το δευτερο και κλειδωνει κανονικα.
δευτερον, γνωριζει καποιος την ηλεκτρονικη διευθυνση στην γερμανια της bmw με την οποια μιλανε οι εδω αντιπροσωπειες και η ελλας?
Δεν θα βγαλεις ακρη.
Προωθουν το mail στην Ελλαδα με κοινοποιηση σε σενα και τον τοπικο.
Απλα δεν ασχολουνται, ειναι αδυνατον να λειτουργησει κεντρικα ενα τετοιο τμημα.
το φανταστηκα,εχω ακουσει πολλες ιστοριες..οσες φορες εχει κανει κατι για πελατη η μαμα ειναι μεσω του αντιπροσωπου,οποτε εχω καταλαβει οτι δεν θελει να χαλασει τις σχεσεις της με τους αντιπροσωπους για λαθη,εξαλλου συμφερον εχει οταν κλεβουν, τζαμπα λεφτα φερνουν..εδω εκανα στην ελλας παραπονα και μεσω τηλεφωνου και με μειλ ,με λεπτομερειες ,στοιχεια και μου απαντησαν με ενα ξερο...ο επισκευαστης ισχυριζεται οτι ακολουθησε την αυτοματοποιημενη διαδικασια και δεν εκανε λαθος..δεν ασχολουνται..αν δεν κανεις νομικη κινηση δεν ιδρωνουν.και νομκα να πας παλι θα βγουν λαδι,αφου σκοπος τους ειναι να συγκαλυφθουν.
αντε να βρω εγω τι τιμες διαγνωσης εδωσαν απο εδω γερμανια, τιμολογια νεων ανταλλακτικων απο αποθηκη και παλια ανταλλακτικα .εγω τα ζητησα αλλα σιγα μην κανουν κινηση...αν ηταν καινουριο μπορει να ιδρωνε το αυτακι τους,για ενα παλιο ,σου λεει πανε παρε ενα καινουριο .
λες να μην παω εξω σε συνεργειο μην μου συμβει αυτο και μετα αντε να βγαλεις ακρη με τον ιδιοκτητη.οτι στην αντιπροσωπεια θα εχεις τουλαχιστον μια πιθανοτητα να σε δικαιωσει η bmw αν αδικηθεις και γινει ενα μεγαλο λαθος..τελικα πουθενα δεν βρισκεις το δικιο σου.η μονη λυση ειναι να αλλαζεις καθε το πολυ 6-8 χρονια αυτοκινητο η' να παρεις πτυχιο μηχανικου και ενα διαγνωστικο.
η μονη λυση ειναι να αλλαζεις καθε το πολυ 6-8 χρονια αυτοκινητο η' να παρεις πτυχιο μηχανικου και ενα διαγνωστικο.
Χωρίς να θέλω να σε πικράνω αυτή ειναι η αλήθεια και έτσι ακριβώς ειναι κατασκευασμένα τα αυτοκίνητα αυτά. Μη μπερδεύεστε με τα Mercedes τύπου 190 series που ειναι αλεξίσφαιρα και ακόμα κινούνται στην Αφρική.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2023/09/messageeditor2F1531752350870zombiecarsea-1.jpg
Στην Ελλάδα όπως και σε άλλες χώρες του ευρωπαικού νότου που τα συνεργεία πίστεψε με ειναι "φθηνά" και έτσι ο κόσμος προσπαθεί να κρατήσει αυτά τα αμάξια στο δρόμο πληρώνοντας κάποια ποσά, δεδομένης και της αγοραστικής δύναμης.
Ωσόσο, σε άλλες μεγάλες ευρωπαικές χώρες, ΟΥΤΕ που θα πέρναγε από το μυαλό σου να ασχοληθείς με τέτοια θέματα και επισκευές λόγω κόστους εργατικών (όχι τόσο ανταλλακτικών).
Γενικά τέτοια αμάξια θα είχαν φύγει για σπάσιμο για parts και τώρα θα ήσουν με το τελευταίο ή πρωτελευταίο μοντέλο πενΒε και δεν θα το συζητούσες καν :original:
Vassilis ///M
27-09-23, 09:30
Με τα συνεργεία της Θεσσαλονίκης είσαι προκατειλημμένος ???
Δεν διάβασα πουθενά να επισκέπτεσαι κανένα...
είναι πολλά και αξιόπιστα με τεχνικούς και μαστόρια άριστα !!!!
τοτε δεν διαβασες καλα! εχω παει σε 4 απο αυτα ..απο τα 2 ειμαι δυσαρεστημενος και απο το ενα ξεκινησε ολο αυτο το γαιτανακι που κατεληξε στην αντιπροσωπεια σαν εσχατη λυση και εγινε οτι εγινε..ειναι παρα πολλοι που φευγουν απο την αντιπροσωπεια λογω κοστους ,την τρωνε εξω και ξαναπανε μεχρι να την φανε και απο εκει λογω ασχετοσυνης η' αρμεγματος.
για μενα στα εξειδικευμενα δεν υπαρχει ασχετος ,υπαρχει τιμιος.θα σας πω ενα παραδειγμα.ενας τετοιος μαστορας σε ενα 4αρι εχανε πελατες γιατι δεν μπορουσε να βρει γιατι χαλουσε το τουρμπο.εχασε τους πελατες αλλα δεν το εβαλε κατω,εψαχνε γιατι νοιαζεται.και βρηκε οτι εφταιγε το λαδι που προτεινε η μαμα.δεν κρατουσε πιεση ,ηταν πολυ ψιλο.εβαλε πιο χοντρο λαδι,εξω απο τις προδιαγραφες και ξαναφερε τους πελατες του.ειλικρινης ,πηρε ρισκο και τιμιος.
πριν παω στην αντιπροσωπεια μιλησα με ολα τα εξειδικευμενα για την βλαβη μου.απο αυτους μονο ενας ειπε οτι πρεπει να ειναι οι βαλβιδες πιεσης.επειδη ομως στο παρελθον μου εκανε αλλες 2 λαθος διαγνωσεις και την εφαγα ,δεν τον πιστεψα.
αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι τα bmw εχουν δυσκολια στην διαγνωση.εχουν απιστευτες τεχνολογικα μηχανες αλλα πολυπλοκες στην διαγνωση,θελουν ψαξιμο και εμπειρια και παλι..πολλες φορες θελουν βαλε-βγαλε,σκουπα για διαγνωση.το ιδανικο θα ηταν να μπαινει ενα μεταχιερισμενο η' καινουριο ανταλλακτικο για δοκιμη χωρις χρεωση.
οπως εκαναν τωρα αλλα ειναι αργα,επρεπε να εο ειχαν κανει απο την αρχη.
BILL007
ειναι απαραδεκτο ενα συνχρονο αυτοκινητο που το αγοραζεις ακριβα να βγαζει προβληματα στην νιοτη του,οχι μονο μετρωντας χορνια αλλα και χιλ. δλδ δεν γινεται αυτοκινητα των 60-70.000 να βγαζουν κοστοβορα προβληματα στα 80-100/000 χιλ. και η bmw να σφυριζει αδιαφορα.γιαυτο μετα ο σταματης και ο καθε λογικος οδηγος παει στα αψυχα μερτσεντες που ειναι τα πρωτα σε ικανοποιηση στα γεμρανικα πριμιουμ.βαζει καποια στιγμη το συμφερον του και την ψυχικη του υγεια και οχι την ευχαριστηση.να εχεις στα χερια σου το απολυτο οδηγικο μηχανημα και να φοβασαι μην γινει ξαφνικα χριστουγεννιατικο δεντρο.ξερετε οτι διαβαζω πολλα ξενα φορουμ bmw..ξεφτιλα,δες τε εδω:
bimmerpost forum
Originally Posted by Sophisticated Redneck View Post
As you probably know, the E70 was plagued with gasket and valve stem seal issues once the engines reached 80k+ miles. N63 owners received free engines due to lawsuits, S63 owners did not despite sharing all the same internal components.
The n63/s63 TU used in the F15 and F85 were supposed to address this issue with updated valve stem seal material. This apparently is not the case as it is following the exact same path as the E70 with the n63tu valve stem seals failing at such a high right a new lawsuit has been settled and BMW again is starting to replace the engines as it is cheaper and more cost effective then replacing the seals (20 hours labor for engine swap vs 50 hours for valve stem seal replacement)
Being that the s63tu and n63u share 99% of the same internal components, with valve stem seals being one of them, you can be sure that this issue is coming for all F85 owners as they reach similar mileage of their F15 counterparts.
ξεφτιλα..τουλαχιστον εκει χωνουν και καμμια μυνηση ,εδω ...
nikos valvetronic
27-09-23, 20:51
Έχω σχηματίσει συγκεκριμένο προφίλ για τις αντιπροσωπείες και συγνώμη εαν προσβάλω κανένα. Μετρίου επιπέδου χαμηλόμισθοι
τεχνικοί γιατί μαθαίνουν μια συγκεκριμένη διαδικασία βάσει οδηγιών με βασικό γνώμονα να βγαίνει το πρόγραμμα και συνεπώς οι στόχοι του
συνεργείου. Έτσι ο πιτσιρικάς που θέλει και μπορεί να πάει μπροστά κάποια στιγμή καρπώνοντας τις γνώσεις που απέκτησε για την μάρκα
ανοίγει δικό του. Αααααπειρα παραδείγματα σε όλες τις μάρκες. Ο τεχνικός που ακολούθησε το επάγγελμα διεκπεραιωτικά-βιοποριστικά
θα πάρει την αντλία σου και θα την πετάξει στα σκουπίδια. Ο άλλος θα την βάλει στον πάγκο και μόλις βρει χρόνο θα την ρίξει μια ματιά να δει τι πήγε στραβά.
Σε αυτούς πάμε εμείς, "που ανοίξαν δικό τους". Και εκεί βέβαια ψάχνεις τίμια αντιμετώπιση. Εγώ όταν ξεκινάω μια σχέση με επαγγελματία -οποιουδήποτε κλάδου- του δείχνω πρώτα
εμπιστοσύνη και ελευθερία στην εργασία του γιατί και εγώ σαν τεχνικός αυτό θέλω την ώρα που δουλεύω. Έτσι προσπαθώ να φτιάξω μια χημεία αλληλοσεβασμού και
καλής προαίρεσης. Στην πορεία βέβαια φαίνονται όλα και κάποια στιγμή κατασταλάζεις με ποιους θέλεις να πορευτείς.
νικο,ωραια τα ειπες και θεωρω οτι ολοι ετσι σκεφτομαστε.ξεχασες ομως μια βασικη παραμετρο οσον αφορα το αν θα κατασταλαξεις.πως αντιμετωπιζει ο τεχνικος-ιδιοκτητης ενα λαθος .λαθη γινονται απο ολους.εκει για μενα ειναι ο τεχνιτης που θα φερθει σωστα.ειδικα οταν προκειται για ενα λαθος που κοστιζει στον πελατη μεγαλα ποσα.
μεχρις στιγμης εγω ημουν ατυχος και σε εξωτερικο και σε αντιπροσωπεια.δεν βρηκα σωστη αντιμετωπιση.δεν γινεται να εχω προβλημα με την ζεστη εκινηση και να πηγαινω σε ενα εξειδικευμενο,που εχεις παει και εσυ και να μου λεει την μια φταινε μπουζι,που ηταν με 17.000 χιλ,την αλλη να μου λεει αντλια βενζινης και μετα δεν ξερω τι αλλα θα ελεγε ,που δεν τον αφησα γιατι δεν ελυνε το προβλημα και εφυγα.μου ειπε οτι πρεπει σε μερικες βλαβες που δεν φαινονται στον εγκεφαλο να αλλαζεις ανταλλακτικα για να την βρεις.βαλε ρε φιλε ομως λιγο το μυαλο σου να δουλεψει και στην αναγκη βαλε ενα μεταχειρισμενο,αν δεν εχεις βρες απο καπου για να κανεις διαγνωση.οχι να σπαταλαω εγω χρηματα για να κανεις διαγνωση.ποσα ακομα ανταλλακτικα ηθελε να σκεφτει για να βρει τι ειχε?
και παω στην αντιπροσωπεια με τους μετριους τεχνιτες,συμφωνω,και μου αλλαξε ξανα μπεκ(δωρεαν λογω εγγυησης) που κατουρουσε και λαδια και λυθηκε το θεμα.
τωρα για την βαλβιδα πηγα ξανα στον αλλο εξειδικευμενο που μου ειχε αλλαξει περσυ και ηταν σε εγγυηση να μου την αλλαξει και δεν την αλλαζε γιατι την πηρε απο την αντιπροσωπεια.τι ηταν γιαυτον να την αλλαξει? τιποτα 10' δουλεια και μετα ας μιλουσε αυτος με την αντιπροσωπεια για την εγγυηση.εξειδικευμενος με τεραστια ουρα καθε μερα στα ανατολικα,τον ξερεις ..αν την αλλαζε εκει ολα θα ηταν μια χαρα.
οταν βλεπω τετοιες συμπεριφορες για εμενα αυτοι οι τεχνιτες μπαινουν στην ιδια κατηγορια με τους μετριους της αντιπροσωπειας.
ειναι θεμα επιλογης στην στιγμη και μετα τυχης.στο προβλημα που ειχα εκανα λαθος επιλογες και σταθηκα ατυχος,τιποτα παραπανω.αυτο που προσεχα τοσα χρονια, τωρα δεν μπορεσα τελικα να το αποφυγω.
Καλημερα
Δεν θελω να κανω τον εξυπνο, αλλα θα αφησω εδω μια συμβουλη που δινω παντα και σε ολους και οποιος θελει ας την κρατησει.
Οπως εχω πει απειρες φορες, το καλυτερο και πρωτο εργαλειο που πρεπει να εχουμε, ειναι ενα πολυ καλο «διαβαστηρι» ειτε σε ταμπλετα, ειτε σε προγραμμα στο κομπιουτερ μας.
Καθε φορα που παιρνω ενα αυτοκινητο, καινουργιο η μεταχειρισμενο, (και εχω αλλαξει αρκετα) μπαινω στον εγκεφαλο και τραβαω «τα παντα ολα» απο στοιχεια, με το αυτοκινητο κρυο και ζεστο.
Τα αποθηκευω σε ενα τεραστιο εξελ και μια φορα το χρονο κανω παλι τη διαδικασια.
Οταν κατσει στραβη, το πρωτο πραγμα που κοιταω ειναι το Δ/real της τιμης που μου εχει βγαλει σφαλμα, η αν δεν εχω σφαλμα τις διαφορες σε ολες τις τιμες για να με κατευθυνουν καπου.
99/100 εχω βρει μονος μου το προβλημα μου και απλα αλλαζω εναν αισθητηρα η καθαριζω κατι και τελειωσαμε.
Συνθετες και παλαβες περιπτωσεις, σαφως και τυχαινουν, οπως πχ στο πιο αποθανο μπουδ…λο που ειχα ποτε μου, σε μια Αλφα gtv που η τουρμπινα ανεβασε πιεση λες και ηταν dragster και τελικα αποδειχθηκε πως ειχε οξειδωθει ο εγκεφαλος οποτε για τι τιμες να μιλαμε… αλλα και παλι συμπερασμα βγαζεις, οταν ολα ειναι αλλα αντι αλλων, σκεφτεσαι και την ecu.
Πως θα μπορουσες να εχεις καταλαβει τι συμβαινει;
Αν ειχες αρχικα smooth running values και εκανες συγκριση, θα εβλεπες τα μπεκ.
Αν ειχες αρχικες πιεσεις στις βαλβιδες και τα φιλτρα, θα εβλεπες οτι χρειαζεται να επικεντρωθεις στην συγκεκριμενη (γιατι θα εκανες live datalogging στη διαδρομη που σου αναψε το λαμπακι και θα το τσιμπαγες αμεσως) και χιλια αλλα αν.
Σαφως και ο μεσος ιδιοκτητης περιμενει απο τον μαστορα να δωσει λυση και μαλιστα ικανοποιητικη, αλλα το εχω πει και δεν θα σταματησω να το λεω, δεν γινεται ρε φιλε ενας που πηρε ενα σετ καστανιες και ενα αναβατοριο, εβαλε μια ταμπελα συνεργειο και οποιον παρει ο χαρος να δηλωνει μηχανικος.
Μηχανοτεχνιτης ειναι και εφαρμοστης…
Μηχανικος ειναι βαρια κουβεντα και ακομα βαρυτερη μηχανολογος.
Αντε ρωτα οποιον λαδοποντικα ακουει με το κατσαβιδι τις βαλβιδες αν κανουν κρακα κρακα ποιος ειναι ο ιδανικος λογος καυσης η πως υπολογιζονται οι τριβες με συντελεστη τη θερμοκρασια να δουμε τι θα ακουσεις…
Για χιλιοστη φορα, τα «μαστορια» χαλανε τα μοτερ μας…
Ολα αυτα με απολυτο σεβασμο στους Επαγγελματιες του χωρου που εχουν μερακι και αποδεδειγμενα δωσει λυσεις τεκμηριωμενες.
δεν κανεις τον εξυπνο ,σωστα τα λες και συ.εσυ ομως εχεις μια μεγαλη εξοικειωση με τα προγραμματα ,τα εγκεφαλακια κ.λ.π. λογω επαγγελματος..εχεις δλδ σταματη την ανωμαλια που εγω δεν εχω.μου αρεσει η τεχνολογια και την ψαχνω αλλα τοσο οσο.και η μηχανολογια ,και ειμαι και πετρολχεντ αλλα δεν ειμαι μηχανικος και δεν θα φαω την ωρα μου για να γινω επειδη οι επαγγελματιες μηχανικοι τα εχουν παιξει. και σιγουρα οπως ειπε ο βασιλης ακομα περισοτερο δεν θελω να πληρωσω για να τους εκπαιδευσω.
δεν ξερω ποσοι εχουν δει την ταινια ''days of thunder" οπου ο τομ κρουζ μολις εχει μπει στην νεα ομαδα σαν οδηγος και μετα το πρωτο δοκιμαστικο που τα παει χαλια,παει σε ενα μπαρ με τον μηχανικο και παραδεχεται οτι δεν ξερει την γλωσσα του αυτοκινητου ωστε να ξερει τι φταιει για να δωσει πληροφοριες στον μηχανικο να το βελτιωσει. ετσι αισθανομαι παρολο που μεσα απο το φορουμ εδω και απο τα ξενα ,εχω μορφωθει αρκετα.οπως εχω μαθει μονος μου τα στοιχειωδη για ολες τις νεες τεχνολογιες,υπολογιστων,κι νητων,λογισμικων κ.λ.π.
αλλα δεν θα κατσω να εμβαθυνω για τα ολες τις τεχνολογιες,πλυντηρια,ψυγε ια ,ρουτερ,στερεοφωνικα..επιφα νειακα ΝΑΙ, επαγγελματικα οχι.ενα μυαλο εχουμε ,μετα την δουλεια ποσα πια να χωρεσει? αν σας καλυπτει να ξοδευετε φαια ουσια για τα αυτοκινητα ,οκ το αποδεχομαι.εγω παροτι πετρολχεντ μαρεσει να τα οδηγω και εχω οδηγησει ουκ ολιγα μεταξυ αυτων και αρκετα ακριβα λογω γνωριμιων,μαρεσει να τα θαυμαζω, να μιλω γιαυτα αλλα οχι να τα φτιαχνω.αυτην την φαια ουσια την θελω για αλλες αναγκες στην ζωη μου.
σταματη εδω μιλαμε και θα στο ξαναπω,οπως και την αλλη φορα,οχι για τον μαστορα της γειτονιας αλλα για εξειδικευμενα και αντιρποσωπειες.εξειδικευσ σημαινει βαθια γνωση.αν δεν μπορεις ρε φιλε τεχνικε,τοτε μην γραφεις εξειδικευμενο.γραψε ο μαστορας της γειτονιας.και ομως αυτα τα εξειδικευμενα δεν ξερουν.η' ξερουν και κοροιδευουν.αρα δεν ειναι μονο θεμα γνωσης ,ειναι και θεμα νοοτροπιας.
οι τιμες αν οντως υπαρχουν σνα τιμες για αυτο το ανταλλακτικο,σαφως και υπαρχουν καταγεγραμμενες,αλλα εμενα ολοι μα ολοι οι εξιδικευμενοι μου ειπαν οτι δεν μπορεις να βασιζεσαι στις τιμες για τον αισθητηρα και την βαλβιδα.εγω πιστευω οτι ο μηχανικος της αντιπροσωπειας ειδε καλες τιμες στην βαλβιδα.βασικα δεν ξερω αν υπαρχουν καν τιμες, μηπως υπαρχει μονο βαλε -βγαλε ειδικα εργαλεια-gauges-οπως μου ειπε ο φιλος μηχανικος αγγλος, για να δουν αν δουλευει.κατι τετοιο μου ειχαν περιγραψει στην αντιπροσωπεια οταν ζητησα παραπανω ινφο,αλλα δεν εδωσα σημασια ,παροτι εκανα οτι καταλαβαινω,τον ****** δλδ. και αυτος να καταλαβει οτιι εχει να κανει με καποιο σχετικο.ξερανε οτι την ψαχνω.και λεω οτι το ξερω γιατι και οι εξιδικευμενοι μου ειπαν οταν την εψαξα ,οτι δεν μπορει να δωσει αξιοπιστες τιμες ο αισθητηρας οτι δουλευει σωστα ακομα και αν οι τιμες ειναι σωστες.
η διαφορα μαυτους και της αντιπροσωπειας σαν διαδικασια ειναι οτι καποιοι απο αυτους δεν δινουν βασεις στις τιμες καν και προχωρουν κατευθειαν στην αντικατασταση της βαλβιδας.για τον παραπανω λογο.ενω η αντιπροσωπεια που λεει οτι βασιζεται στο οτι τα μηχανηματα τους ειναι απο τον πλανητη κρονο και παντα λενε την αληθεια αν δει τιμες σωστες δεν την αλλαζει.και κανει λαθος.και αυτο το εμαθα τωρα παθαινοντας.και το εμαθαν και αυτοι αλλα θα συνεχισουν να τηρουν την διαδικασια και να αρμεγουν,υπαλληλοι ειναι κανουν οτι τους λενε.μεχρι να βρεθει καποιος να τους κυνηγησει και να τους πιασει απο τον γιακα για την κοροιδια.το εχω δει το σκηνικο αρκετες φορες εκει,δνε πιστευα οτι θα συμβει ,νομιζα οτι φτιανε οι πελατες που ειναι περιεργοι.εγω ο πολιτισμενος? ποτε..μωρε πως ηθελα να τον βουτηξω,οταν με εβγαζε τρελλο ,αλλα θα εχανα το δικιο μου.αυτο ηθελε κιαυτος..
γιαυτο και εγω ο αμαθης,οπως σας ειπα, σαν συμπερασμα απο την παρατηρηση ,που ειναι η μητερα της ανακαλυψης και της μαθησης,καταλαβα οτι πιεση στατικη ,σαν σφαλμα? αλλαξε πανω και πρωτα απολα αισθητηρα και βαλβιδα ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ και κλαψε τα 250 ευρω μπας και γλυτωσεις τα πιο μεγαλα μετα.και αν τα εδωσεςα ασκοπα και αποδειχτει οτι ηταν κατι πιο σοβαρο μετα και δεν ηταν απο αυτα,τοτε απλα θα εχεις μεγαλωσει τα εξοδα σου κατα 250 ευρω αλλα θα εισαι ησυχος οτι εκανες το σωστο και δεν θα κλαψεις τζαμπα τα 2000.
κατι καλο προεκυψε ...λες? ...για να δουμε...αναμενουμε!
Τί έγινε; Μη μας αφήνεις έτσι τώρα...
Θα δωσανε κανα goodwill service plan για κανα χρονο.
ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!
μετα την αρνηση λαθους απο το συνεργειο της αντιπροσωπειας,σας ειχα γραψει την πρωτη μου κινηση,ακολουθησε τηλεφωνο στην bmw hellas οπου εξηγησα το λαθος που εγινε προφορικα με λιγες λεπτομερειες και απαιτησα αποζημιωση.μου απαντησε, οπως σας εγραψα με ενα ξερο :
.ο επισκευαστης ισχυριζεται οτι ακολουθησε την αυτοματοποιημενη διαδικασια και δεν εκανε λαθος
εκει τα πηρα και πιεσα.εστειλα ενα μειλ με ολες τις λεπτομερειες χρονικα,τι ειχε συμβει και με επιχειρηματα που δεν μπορουσαν να αμφισβητηθουν.το γεγονος οτι το σφαλμα ηταν το πρωτο βημα της αυτοματοποιημενης διαδικασιας και το πιο οικονομικο αλλα αποδειχθηκε στο τελος μετα τα αλλα πιο κοστοβορα βηματα που χρεωθηκα αδικα, εκ του αποτελεσματος,ηταν η αποδειξη οτι η αυτοματοποιημενη διαδικασια ειχε λαθος που αδικα πληρωσα εγω.βαλτε και τους λαθους χειρισμους,που εγιναν εκει μεσα και εχω γραψει στα πρωτα ποστ ,οσο το αυτοκινητο ηταν μεσα,η bmw hellas ,ενδεχομενως και η μητρικη εταιρεια, μετα απο χαμηλη αξιολογηση που εδωσα και παραπονα σε σχετικο τηλεφωνο που καταγραφηκε και εδωσα και εκει λεπτομερειες ,τελικα καταλαβε-πειστηκε οτι ειχα δικιο και με δικαιωσε.
μου επιστραφηκε το 60% των χρηματων μου!
Ωραία. Κάτι είναι κι αυτό. Εσύ είσαι ευχαριστημένος τελικά μετά από όλη την ιστορία; Το ποσό που τελικά πλήρωσες ανταποκρίνεται σε αυτό που θα έπρεπε;
για το ποσό,δεδομενου οτι οι εργασιες εγιναν ολες σε επισημη,που σημαινει οτι το κοστος ηταν πιο πανω και δεδομενου του ειδους των ακριβων εργασιων που εγιναν εκει ,θα ελεγα ναι.
θα ελεγα οτι ειμαι λιγοτερο δυσαρεστημενος γιατι ταλαιπωρηθηκα . ειμαι ευχαριστημενος ομως που και η μητρικη εταιρεια και η bmw hellas καταλαβαν και διορθωσαν το λαθος που εγινε απο το συνεργειο.στους συμβιβασμους ολοι χανουν . ομως το οτι εδειξαν αυτοι οι 2 διαθεση να με εξυπηρετησουν οταν τους εξηγησα τι εγινε δειχνει σοβαροτητα.αυτα...
ξερω τι θα μου πειτε..πετα το ...για αλλη μια φορα...κανεις δεν θελει να ασχοληθει σοβαρα,κανεις δεν θελει να ακονισει λιγο τις γνωσεις του η' ακομα δεν εχω βρει,τον σωστο μαστορα..ολοι θελουν τα ευκολα χρηματα της απλης συντηρησης και μετα σου λεει απο 80-100.000χιλ ,δωστο και παρε ενα αλλο.ομως εγω πιστευω οτι αυτο που εχει δεν ειναι κατι σοβαρο,απλα δεν εχει βρει τον σωστο μαστορα,εναν καλο,ενα με σωστη αντιληψη και κυριως που να θελει να ασχοληθει γιατι εκει ειναι το μεγαλυτερο προβλημα που συναντω σε αναζητηση και συζητησεις.
εχω ξανα το ιδιο προβλημα ,με κοκκινο λαμπακι πιεσης λαδιου που αναψε στο ιδιο σημειο στο ιδιο ταξιδι.το αμαξι πεταει ακομα και ετσι με μειωμενη dme.δεν πιστευω οτι εχει κατι σοβαρο οπως μου λενε.το νιωθω πολυ καλα.
το θεμα ειναι οτι οταν μου επεστρεψαν τα χρηματα πισω μου εχουν χρεωσει στην αποδειξη τα μεταλλα και τα λαδια.οποτε το μονο ανταλλακτικο που εχω αυτην την στιγμη σε εγγυηση ειναι τα μεταλλα.δεν ειναι και λιγο..μονο που ειμαι σιγουρος οτι δεν τα αλλαξαν.αυτοι επειδη μου ειχαν βαλει αισθητηρα πιεσης και βαλβιδα χωρις να μου τα χρεωσουν,που ειναι παρατυπο στην διαδικασια της bmw,μετα επειδη δεν μπρουσαν να το φανερωσουν η' να το δικαιολογησουν στην γερμανια,αντι να ακυρωσουν ολη την πρωτη αποδειξη με μεταλλα και αντλια που ποτε δεν μπηκαν αλλα ηθελαν να χρεωσουν τους αισθητηρες ,εκοψαν στην θεση τους τα μεταλλα και χρεωσαν και τα λαδια και εφτασε το ποσο των αισθητηρων.μονο που τωρα αν ξαναχαλασαν δεν εχω εγγυηηση για τους αισθητηρες.τοτε δεν το σκεφτηκα γιατι ελπιζα οτι λυθηκε το θεμα και δεν θα την χρειαζομουν.επισης τα μεταλλα κοστιζουν σχεδον το ιδιο μαζι με τα εργατικα του καρτερ οπτε σαν αξια ειναι ιδια.
ουτε τωρα δεν ξερω αν εχουν χαλασει οι αισθητηρες..τελος παντων,εξω οι αισθητηρες εχουν λιγοτερα χρηματα αποτι τα μεταλλα στην αντιπροσωπεια οποτε αν ειναι αυτα χαλασμενα τοτε δεν τρεχει και τιποτα.το θεμα ειναι να βρω τι εχει.
εγω ειμαι πεπεισμενος οτι κατι τρεχει στο περιβαλλον που συνδεονται οι αισθητηρες και η βαλβιδα .τωρα ειναι στην υποδοχη τους η΄εκει που συνδεονται στον εγκεφαλο αυτο δεν τα ξερω.αυτο το λεω συμπερασματικα και γιατι πιστονια και μεσα στην μηχανη δεν το πιστευω καθως το αυτοκινητο οπως ειπα το νιωθω δυνατο και υποθετω οτι 3 φορες σε 3 χρονια ,καθε χρονο στα ιδια χιλομετρα,ιδια εποχη,δεν γινεται ,κατι τρεχει σαυτο το πεδιο μονο.
απλα δεν μπορω να εμπιστευτω καποιον μαστορα και εχω νευριασει λιγο.ο καθενας τα δικα του λεει και ολοι θελουν να αλλαξουν ανταλλακτικα που εγω πιστευω οτι δεν εχουν σχεση.αλλος μου λεει αφου πιστευεις οτι δεν σου αλλαξαν αντλια τοτε ειναι η αντλια.μα εαν ειναι η ιδια αντλια τοτε γιατι μετα την μουφα επισκευη δεν ξαναψε το λαμπακι για 9.000 χιλ με την ιδια αντλια και μεταλλα και αναψε ξαφνικα ξανα τωρα?
Απιστευτη περιπετεια.Χαρα την υπομονη σου.
εχω μια εντελως νεα διαγνωση,ο μοναδικος που μου το ειπε με πολυ σιγουρια.επειδη δεν γνωριζω απο τα μηχανικα αφηνω σε εσας να μου πειτε..για το λαμπακι πιεσης παλι.
μου ειπε δλδ. για γραναζια χρονισμου και μεταλλα σε εκεντροφορο..κοστος με εργατικα 800 ευρω..πιστευει οτι απο εκει ειναι συμφωνα με τα συπτωματα.
το αυτοκινητο δεν κινδυνευει αν μεινει ετσι αφου αναβει μονο μετα απο πολλα χιλιομετρα σε ρελαντι.αν αναβε συνεχεια ειδικα σε μποτιλιαρισμα τοτε ηταν επικινδυνο..οποτε μπορει και να κυκλοφορει μεχρι να επιδιορθωθει αρκει οταν αναβει να σβηνω ,να περιμενω και να εκκινω μετα απο λιγο,οπως κανω εξαλου στα μεγαλα ταξιδια.