PDA

Επιστροφή στο Forum : PORSCHE 911 CABRIO (996) VS 986-987 CABRIO

KalpasM3
21-02-16, 22:06
Καλησπέρα σε όλους . Σκέφτηκα να θέσω ένα ερώτημα και θα ήθελα την άποψη σας. Αν είχαμε όριο 22000 ευρώ για αγορά cabrio ανεξαρτήτως κυβικών , πιο θα διαλέγατε και γιατί ? PORSCHE 911-996? ή πιο γήινο 986-987 . Να σημειώσω ότι δεν ξέρω εάν επηρεάζει την απόφαση σας , αλλά βάζω και παράμετρο κυκλοφορίας το β΄εξάμηνο εκάστοτε έτους . Τέλος σκέφτηκα να βάλω και ένα δημοψήφισμα για να δούμε και γραφική αναπαράσταση. Περιμένω τις τοποθετήσεις σας με ανυπομονησία ! Ευχαριστώ για την συμμετοχή !

Blacktan
21-02-16, 22:20
986 βρισκεις και με 8000 πλεον δεν χρειαζεσαι 22k !
Για εμενα τα 986 996 ειναι μακραν τα χειροτερα πορκυ ever ..
Καμια διαχρονικοτητα ...
987(boxster) εαν θες roadster, 997(carerra) εαν θες cabrio ...

I_MNL
21-02-16, 22:52
Παίζουν ρόλο τα κυβικά για τεκμήριο και τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχει σημασία?

KalpasM3
21-02-16, 22:54
Παίζουν ρόλο τα κυβικά για τεκμήριο και τέλη κυκλοφορίας ή δεν έχει σημασία?

Όχι δεν παίζουν ρόλο αυτή τη παράμετρο την αφήνουμε ελεύθερη !

KalpasM3
21-02-16, 23:02
986 βρισκεις και με 8000 πλεον δεν χρειαζεσαι 22k !
Για εμενα τα 986 996 ειναι μακραν τα χειροτερα πορκυ ever ..
Καμια διαχρονικοτητα ...
987(boxster) εαν θες roadster, 997(carerra) εαν θες cabrio ...

997 έχω την εντύπωση ότι δεν μπορεί κάποιος να αγοράσει με 22Κ.......

I_MNL
21-02-16, 23:03
Όχι δεν παίζουν ρόλο αυτή τη παράμετρο την αφήνουμε ελεύθερη !

Καλώς. Αν και προσωπικά δεν θα αγόραζα Porsche, λόγω ιδεολογίας ίσως (VAG group και γερμανικό), μου αρέσει κάπως το Boxster, οπότε και η ανάλογη ψήφος!

vagmag
22-02-16, 05:49
987 σαν σπορ αυτοκινητο !
Προσωπικά ίσως κατέληγα σε 996 λόγω πίσω θέσεων , αλλά η 987 ειναι πολύ πιο μοντέρνα , ειδικά στο εσωτερικό , έχει εκπληκτική οδηγική συμπεριφορά !

KalpasM3
22-02-16, 08:04
987 σαν σπορ αυτοκινητο !
Προσωπικά ίσως κατέληγα σε 996 λόγω πίσω θέσεων , αλλά η 987 ειναι πολύ πιο μοντέρνα , ειδικά στο εσωτερικό , έχει εκπληκτική οδηγική συμπεριφορά !

Εμένα μου αρέσουν περίσσότερο τα διθέσια.... Η διαφορά ανάμεσα στην 986 με την 987 είναι άραγε μεγάλη;

Blacktan
22-02-16, 10:22
Εμένα μου αρέσουν περίσσότερο τα διθέσια.... Η διαφορά ανάμεσα στην 986 με την 987 είναι άραγε μεγάλη;
Και οδηγικα αλλα και ποιοτικα , τεραστια ...

Blacktan
22-02-16, 10:27
Και βεβαια θα εβαζα στην εξισωση και ενα cayman (pdk ακομη καλυτερα) που πλεον με 20αρι στην τσεπη βρισκεις ευκολα ..
Πισταδορικο αμαξι ....

vagmag
22-02-16, 12:04
Και βεβαια θα εβαζα στην εξισωση και ενα cayman (pdk ακομη καλυτερα) που πλεον με 20αρι στην τσεπη βρισκεις ευκολα ..
Πισταδορικο αμαξι ....

cayman pdk με 20 ;;;; που πότε ; μη μου πεις και s ???

Blacktan
22-02-16, 12:57
Pdk με 20 οχι βεβαια , ετσι οπως το εγραψα παρερμηνευεται :)
S ομως ανευ pdk βεβαιοτατα ...

doctore
22-02-16, 14:44
Πισταδορικο αμαξι ....

Που πουλάνε τόσο ?

Να πα να πάρω ένα εύκολα!

Blacktan
22-02-16, 15:03
Που πουλάνε τόσο ?

Να πα να πάρω ένα εύκολα!
Παντου , εαν κοιταζεις car παντα παιζουν κατα καιρους σε αυτες τις τιμες ...
Εσω και καιρο υπαρχουν κανενα 2 στα 23 συζητησιμα ..

Για εμενα στα 20k εαν εισαι ελευθερος θες fun to drive και φυσικα αντεχεις τον κυβισμο (και δεν θες elise η exige) το αμαξι ειναι μονοδρομος!

doctore
22-02-16, 15:16
Παντου , εαν κοιταζεις car παντα παιζουν κατα καιρους σε αυτες τις τιμες ...
Εσω και καιρο υπαρχουν κανενα 2 στα 23 συζητησιμα ..

Για εμενα στα 20k εαν εισαι ελευθερος θες fun to drive και φυσικα αντεχεις τον κυβισμο (και δεν θες elise η exige) το αμαξι ειναι μονοδρομος!

Βάζεις ένα λινκ από το Car.gr , γιατί έψαξα, αλλά PDK ΜΕ 23 δεν βρήκα.

Blacktan
22-02-16, 15:18
Οχι pdk ειπαμε , απλα με πηδακα ειναι οτι καλυτεροτερο ...

doctore
22-02-16, 16:13
Οχι pdk ειπαμε , απλα με πηδακα ειναι οτι καλυτεροτερο ...

Ο Kalpas έγραψε συγκεκριμένα πράματα:
996 cabrio και 986-987 cabrio.
Kαι κυρίως έγραψε για 22 χιλιάρικα.

Το να γράφεις σε αυτό το θρεντ για PDK και για 997 απλά δεν έχει νόημα.
Δεν μας ρώτησε ποιο Porsche θεωρούμε καλύτερο.

Συγκεκριμένα πράματα έγραψε ο άνθρωπος.
22 χιλιάρικα.
Τι άλλο να γράψει ?

Blacktan
22-02-16, 16:20
Σωστα ,

Επειδη ομως το ενα φερνει το αλλο και βεβαια δεν δινουμε και εξετασεις στο υπουργειο για ασεπ , γνωμες λεμε , και εμπλουτιζουμε την συζητηση , εαν χαλαει το αρχικο θεμα του kalpas ο εμπλουτισμος με προσθετα στοιχεια δεν εχει παρα να ζητησει να τα αφαιρεσουν ...

vagmag
22-02-16, 16:24
Για να μην σε κουράζουμε....

Αν απλά θέλεις μία πολύ καλή αίσθηση και οδηγική συμπεριφορά πάρε 986
Αν θέλεις να έχεις και ποιότητα πάρε 987 και παίρνεις μαζί πιο μοντέρνο και πιο ραφιναρισμένο αυτοκίνητο.
Μάλιστα στα 22 αυτό θα έπαιρνα.

Αν θέλεις 911 , παίρνεις 911 και ζεις με ένα πιο παλιό εσωτερικό, αλλά ζεις το μύθο !!!!!

Επειδή εγώ τα έχω απομυθοποιήσει , θα έπαιρνα 987!!!

Σε όλα τα παραπάνω παίζει πρόβλημα με το μοτέρ....

pilot
22-02-16, 16:51
το οποιο λυνεται ευκολα..

KalpasM3
22-02-16, 17:57
Καλησπέρα σε όλους και από εμένα. Δεν πειράζει να πλατιάζουμε την συζήτηση, απλώς με ενδιαφέρει η μαλακή οροφή..... Για αυτό έγραψα για τα συγκεκριμένα μοντέλα καθώς αποτελούν διαχειρίσιμα σχετικά όσον αφορά στην απόκτηση τους.
Επίσης είμαι θερμός οπαδός της Project σκηνής και όπως είχα γράψει και σε άλλο θέμα η PORSCHE για μένα αποτελεί το άλλο δέος από την αγαπημένη μου εταιρία την ΒΜW. Οπότε λοιπόν είτε 986 καταφέρω και αγοράσω είτε 987 , είτε 911, Project θα γίνει, εφόσον το αγοράσω.... Μου αρέσει να διαβάζω και τις γνώμες των μελών, έτσι ώστε να γίνεται μια πιο εποικοδωμητική συζήτηση και να βγαίνουν καλύτερα συμπεράσματα , Μέχρι σήμερα κλείνω σε μετατροπή σε 981......Το 911 δεν έχει πολλά περιθώρια.....Προς το παρόν.

stef
22-02-16, 19:01
Και σήμερα το πρωί το συζητούσαμε με ένα φίλο. Τίμιο δείχνει....

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/7656012/

Τσέκαρε αν είναι εισαγωγής, 1ος, 2ος, 3ος ιδιοκτήτης με γυρισμένα χλμ, αν δεν έχει φάει μεγάλη στούκα , βγάλε status report & καλορίζικο εφόσον είναι καθαρό
Το alcantara στο κέντρο μην σε απασχολεί ότι θα χαλάσει, το πας μία στο Στέλιο και στο κάνει και αυτό δέρμα.
Καλή επιτυχία στο project
Το χρώμα είναι υποκειμενικό, εμένα προσωπικά μ αρέσει

KalpasM3
22-02-16, 20:08
Και σήμερα το πρωί το συζητούσαμε με ένα φίλο. Τίμιο δείχνει....

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/7656012/

Τσέκαρε αν είναι εισαγωγής, 1ος, 2ος, 3ος ιδιοκτήτης με γυρισμένα χλμ, αν δεν έχει φάει μεγάλη στούκα , βγάλε status report & καλορίζικο εφόσον είναι καθαρό
Το alcantara στο κέντρο μην σε απασχολεί ότι θα χαλάσει, το πας μία στο Στέλιο και στο κάνει και αυτό δέρμα.
Καλή επιτυχία στο project
Το χρώμα είναι υποκειμενικό, εμένα προσωπικά μ αρέσει

Stef φαίνεται καλό, απλώς σκέφτομαι το εξής : Επειδή θα ξηλωθούν όλα μήπως να κοιτάω καλύτερα πιο παλιό μοντέλο αλλά πχ με pdk η πχ. κάποιο s.......Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω το ψάχνω αρκετό καιρό και πριν λίγες μέρες βρήκα αυτό ...

https://www.pistonheads.com/gassing/topic.asp?h=0&f=231&t=1566408

stef
22-02-16, 20:15
Stef φαίνεται καλό, απλώς σκέφτομαι το εξής : Επειδή θα ξηλωθούν όλα μήπως να κοιτάω καλύτερα πιο παλιό μοντέλο αλλά πχ με pdk η πχ. κάποιο s.......Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω το ψάχνω αρκετό καιρό και πριν λίγες μέρες βρήκα αυτό ...

Κοίτα το pdk είναι κατά πολύ ακριβότερο από αυτό που εβαλα
Εφόσον θες να κάνεις τέτοιπ πράγμα καλύτερα να πάρεις ένα 986 το οποίο απλά να κοιτάξεις να έχει καλό σκαρί
Θα αλλάξεις και κινητήρα με τους πιο καινούριους? Turbo κλπ?

KalpasM3
22-02-16, 20:32
Κοίτα το pdk είναι κατά πολύ ακριβότερο από αυτό που εβαλα
Εφόσον θες να κάνεις τέτοιπ πράγμα καλύτερα να πάρεις ένα 986 το οποίο απλά να κοιτάξεις να έχει καλό σκαρί
Θα αλλάξεις και κινητήρα με τους πιο καινούριους? Turbo κλπ?

Και εγώ αυτής της άποψης είμαι γιατί αν έπαιρνα οτιδήποτε και το άφηνα έτσι όπως είναι θα γράφαμε διαφορετικά τώρα..... Προς το παρόν δεν υπάρχει στην σκέψη μου κάτι τέτοιο λόγω κόστους ..... Απλώς επειδή το ψάχνω πολύ καιρό κατάλαβα υπάρχουν πολλές δυνατότητες engine swaps στην PORSCHE.....

vagmag
22-02-16, 20:48
Για γράψε μας λεπτομέρειες του project ?

986 με άλλο μοτέρ κ άλλη φορεσιά ;
Πόσο εύκολη ειναι η μετατροπή ;
Ποσο θεωρείς οτι θα κοστίσει ;

Εννοείτε οτι αν έχεις τέτοιο project στο μυαλό , αγοράζεις το φτηνότερο που θα βρεις .

doctore
22-02-16, 21:59

Πριν το 2009 δεν υπάρχει PDK.

5 αυτοκίνητα υπάρχουν με PDK, και ξεκινάνε από 30 και 40 τα απλά
και 48 τα S.

Πολύ φιλόδοξο το project στο pistonheads, δεδομένων των διαφορετικών
διαστάσεων των αυτοκινήτων.

KalpasM3
22-02-16, 22:06
Για γράψε μας λεπτομέρειες του project ?

986 με άλλο μοτέρ κ άλλη φορεσιά ;
Πόσο εύκολη ειναι η μετατροπή ;
Ποσο θεωρείς οτι θα κοστίσει ;

Εννοείτε οτι αν έχεις τέτοιο project στο μυαλό , αγοράζεις το φτηνότερο που θα βρεις .

Σκέφτομαι 986 με ίδιο μοτέρ και εμφανισιακά 981 ......
Δεν ξέρω ποσό εύκολη ή όχι είναι η μετατροπή, αλλά βλέπω κάτι αντίστοιχο που γίνεται στο Λίνκ που έβαλα...
Για το κόστος δεν ξέρω θα μάθω τιμές την Παρασκευή που θα πάω Θεσσαλονίκη ...

KalpasM3
22-02-16, 22:07
Πριν το 2009 δεν υπάρχει PDK.

5 αυτοκίνητα υπάρχουν με PDK, και ξεκινάνε από 30 και 40 τα απλά
και 48 τα S.

Πολύ φιλόδοξο το project στο pistonheads, δεδομένων των διαφορετικών
διαστάσεων των αυτοκινήτων.

Έχεις απόλυτο δίκιο άλλα αν κατάλαβα καλά υπονοούμενα ότι όλα έρχονται στα μέτρα τους.......

mikegr
23-02-16, 18:11
To πιο ενδιαφερον μου φαινεται αυτο εδω

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/7529714/
για καλοκαιρινη προταση θα μου αρεσε ιδιαιτερα αν και κλασικο γερμανικο κρυωκολο (μαυρο -ασημι).

Για μετατροπες το κοστος ειναι απαγορευτικο

KalpasM3
25-03-16, 22:14
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους . Όπως πολύ σωστά έγραψε ο φίλος μου
mikegr το κόστος της μετατροπής είναι όντως απαγορευτικό ..... Μετά από έναν μήνα έρευνας και συνομιλώντας με ανθρώπους που σχετίζονται με την εταιρία, όλοι μα όλοι τους ήταν και είναι αρνητικότατοι όσον αφορά το κεφάλαιο μετατροπή. Πολλά χρήματα θα πρέπει να δαπανηθούν χωρίς να επιστρέψουν ποτέ πίσω ...... Στην ουσία με προέτρεψαν και μου είπαν ξεκάθαρα έχεις την δυνατότητα? αγόρασε κάτι μανήσιο ότι και να είναι αυτό....Δεν έχεις την δυνατότητα μείνε έτσι όπως είσαι .....Αυτή είναι η αλήθεια, μία αλήθεια την οποία την ξέρω καλύτερα από τον καθένα , απλώς είχα κλειστά τα αυτιά μου και δεν ήθελα να ακούω δυστυχώς.......Το γνωρίζω γιατί το ίδιο βιώνω και με το Ζ μου..... Έτσι λοιπόν επίσημα ακυρώνεται η οποιαδήποτε σκέψη για project για να μην συνεχίσω πάνω από όλα να χάνω χρήματα και αύριο το μεσημέρι θα υπογράψω μνημόνιο με τον εαυτό μου για να ξεκινήσω αποταμίευση..... Όσο για την δημοσκόπηση, η 911 έχει ένα σταθερό προβάδισμα γεγονός που ήταν και αναμενόμενο λόγω του ονόματος και μόνο 911 .... Επειδή δεν ψήφισα ακόμα, ψηφίζω 986/987 γιατί λατρεύω τα Roadster ! Αλλά και το επόμενο μου όποτε να και να είναι πάλι διθέσιο θα είναι !

kplc16
26-03-16, 01:10
το οποιο λυνεται ευκολα..

εννοείς αντικατασταση ή επισκευή;

pilot
26-03-16, 10:56
Βάζουν κεραμικό ρουλεμάν από 993!

kplc16
26-03-16, 19:08
Βάζουν κεραμικό ρουλεμάν από 993!
ok.Στο πρώτο σου post κατάλαβα λύση για μετά το crack.