Επιστροφή στο Forum : Καμένες ασφάλειες ύστερα απο αλλάγή μπαταρίας σε 316 Ε90
Καλησπέρα
Αμάξι του 2009 με 98000χλμ και σήμερα το πρωι με τα πολλά τα κρύα δεν έπαιρνε το αμάξι μπροστά. Ηρθε η οδική, καλώδια, και όλα καλά. Η οδική είπε πως ήρθε η ώρα για καινούργια μπαταρία. Βρίσκω BOSS AGM 95AH 850. Την τοποθετεί ο υπάλληλος και λέει πως πρέπει να περαστεί και στον εγκέφαλο!
Βάζει τα καλώδια εκεί που πρέπει κάτω αριστερα στο τιμόνι και ξαφνικά αρχίζουν να αναβοσβήνουν τα λαμπάκια στο ταμπλο (αεροσακος, μηχανης, τιμονιου κλπ) και σε κλάσματα του δευτερολέπτου, σκοτάδι...
Το αμάξι παίρνει εμπρός, αλλά δεν ανάβουν τα φλάς, ούτε τα alarms, και εννοήτε πως δεν ανάβει τιποτα στο ταμπλό του αμαξιου. Φωτα πορίας και φρένων ανάβουν. Εχει κανείς ιδέα τι έχει συμβεί? Με παρέπεμψε σε ηλεκτρολόγο του...
Εχει κανείς καμιά ιδέα?
:drive:
Βρίσκω BOSS AGM 95AH 850. Την τοποθετεί ο υπάλληλος και λέει πως πρέπει να περαστεί και στον εγκέφαλο!
Βάζει τα καλώδια εκεί που πρέπει κάτω αριστερα στο τιμόνι και ξαφνικά αρχίζουν να αναβοσβήνουν τα λαμπάκια στο ταμπλο (αεροσακος, μηχανης, τιμονιου κλπ) και σε κλάσματα του δευτερολέπτου, σκοτάδι...
Σωστά είπε! Σε εξουσιοδοτημένο έκανες την καταχώρηση της μπαταρίας ή αλλου?
οχι σε εξουσιοδοτημένο συνεργειο της BMW, αλλα σε αυτόν που πουλά τις μπαταρίες, εκανε την εκγατασταση και ειπε πως περνα και στον εγκεφαλο τις ρυθμισεις...
Τι μπορεί να πήγε στραβά? Αυτός δεν ήξερε να μου πει.
Να συμπληρώσω ότι εκτός ότι δεν ανάβει τίποτα στο ταμπλό, δεν λειτουργεί ούτε το στροφόμετρο, ούτε να δείχνει ότι λειτουργεί η μηχανή. Το ρελαντι στο 0 με την μηχανή αναμένη!!!
ChristosKDE
19-01-16, 23:40
Έτσι έκανε το δικό μου όταν απο δικιά μου λαλακία βραχυκύλωσα 2 καλώδια. Το αποτέλεσμα??
Πάρε πρώτα ένα υπογλώσσιο και αν θες στο λέω !!!
katsaraios
19-01-16, 23:45
Έτσι έκανε το δικό μου όταν απο δικιά μου λαλακία βραχυκύλωσα 2 καλώδια. Το αποτέλεσμα??
Αποκλειονται δλδ καμμενες ασφαλειες?
Αν και για τον συνδυασμο προβληματων που γραφει ο φιλος απορω ...
Για ρίχτο.....
ChristosKDE
20-01-16, 10:22
Αλλάχτηκαν όλα τα καλώδια απο την πλευρά του συνοδηγού και επιπλέον το junction box και η ασφαλειοθήκη. Το κόστος γύρω στο 1800¤. Βέβαια δεν λέω ότι έπαθες το ίδιο, όμως είναι πολύ περίεργο το πρόβλημα που σου έβγαλε. Μήπως δεν σου δήλωσε σωστά την μπαταρία στο αυτοκίνητο και σου κάνει τρέλες??
Πρίν απο λίγο γύρισα απο τον ηλεκτρολόγο, μου άλλαξε μια ασφάλεια, και τα όργανα στο ταμπλό επανήλθαν. Μόλις πήγα να βάλω εμπρός ακουγόνταν στη μηχανή στην πλευρα του συνοδηγού 1 (τσικ!) και το αυτοκίνητο δεν επαιρνε μπροστά. Ισως να ήταν απο μιζα? Το αυτοκίνητο έχει πάρει μπροστα μετα απο boost και το ερώτη μα μου πλεόν είναι το εξής.
Ενω όλα τα όργανα, φώτα, αλαρμ, φλας, ραδιο, καλοριφερ, κλπ λειτουργούν, εγώ πρέπει να πάω στην αντιπρωσοπία για έλεγχο μπαταρίας και εγκεφάλου? Η το αφήνω ως έχει?
Ενω όλα τα όργανα, φώτα, αλαρμ, φλας, ραδιο, καλοριφερ, κλπ λειτουργούν, εγώ πρέπει να πάω στην αντιπρωσοπία για έλεγχο μπαταρίας και εγκεφάλου? Η το αφήνω ως έχει?
Εγω λέω να πάς για μια διάγνωση της προκοπής όπως και να έχει...
Τώρα θα είναι σε αντιπροσωπεία ή σε συνεργείο που ξέρει τι του γίνεται, είναι δικό σου θέμα...
Πάντως καινούργια μπαταρία να την τέλειωσες με τη μια,μάλλον το δυναμό σου έχει πρόβλημα και δεν την φορτίζει.
Πρίν απο λίγο γύρισα απο τον ηλεκτρολόγο, μου άλλαξε μια ασφάλεια, και τα όργανα στο ταμπλό επανήλθαν. Μόλις πήγα να βάλω εμπρός ακουγόνταν στη μηχανή στην πλευρα του συνοδηγού 1 (τσικ!) και το αυτοκίνητο δεν επαιρνε μπροστά. Ισως να ήταν απο μιζα? Το αυτοκίνητο έχει πάρει μπροστα μετα απο boost και το ερώτη μα μου πλεόν είναι το εξής.
Σίγουρα να πας και να "δηλωθεί" η μπαταρία. Στο διαγνωστικό θα σου βγάλει και τι σφάλματα έχει καταγράψει και θα στα σβήσουν. Αυτό που ακούς στο ντουλαπάκι είναι η μίζα, προφανώς δε δίνει αρκετό ρεύμα. Γιατί έβαλες 95ah, έχεις navi και start/stop; Πολλά μου φαίνονται πάντως τα Αh, τόσα είχε και η παλιά;
το τσικ τσικ που ακούγεται είναι το ρελε της μιζας και όχι η μιζα! συνηθως τα ρελε αυτά ''κροταλιζουν'' από ελειψη ρεύματος.
Σίγουρα να πας και να "δηλωθεί" η μπαταρία. Στο διαγνωστικό θα σου βγάλει και τι σφάλματα έχει καταγράψει και θα στα σβήσουν. Αυτό που ακούς στο ντουλαπάκι είναι η μίζα, προφανώς δε δίνει αρκετό ρεύμα. Γιατί έβαλες 95ah, έχεις navi και start/stop; Πολλά μου φαίνονται πάντως τα Αh, τόσα είχε και η παλιά;
Εχω start-stop, οχι navi. BMW AGM 90ah ηταν η παλιά μπαταρία. Πλεον δεν βγαίνει στα 90ah όπως μου είπε ο μπαταριάς. Απο αντιπροσωπια στην Καλλιθέα μου είπαν για καινούργια μίζα (απο τηλ.) εάν χρειάζετε άλλαγμα, θα μου πάει γύρω στα 200ευρο!!! Αμα δεν ''δηλώσω'' την μπαταρία, θα πάθει κάτι το αυτοκίνητο?
Γιατί έβαλες 95ah, έχεις navi και start/stop; Πολλά μου φαίνονται πάντως τα Αh, τόσα είχε και η παλιά;
Σύμφωνα με το TIS https://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e90/316i_n45t_sal/6_si_techniques/61__general_electrical_system/14_sbt__agm_battery_all_models_from_e39/ δεν έχει θέμα με τα 90ah.
Δεν πιστεύω το δυναμό να αδυνατεί να τη φορτίσει για +5ah.
Αμα δεν ''δηλώσω'' την μπαταρία, θα πάθει κάτι το αυτοκίνητο?
Κατά 99% ναι. Δεν θα φορτίζει σωστά τη μπαταρία το δυναμό με αποτέλεσμα όλα αυτά που περιγράφεις. Κάνε σωστή εγκατάσταση και μετά όλα τα υπόλοιπα!
ΔημήτρηςΜ3
20-01-16, 16:24
Εχω start-stop, οχι navi. BMW AGM 90ah ηταν η παλιά μπαταρία. Πλεον δεν βγαίνει στα 90ah όπως μου είπε ο μπαταριάς. Απο αντιπροσωπια στην Καλλιθέα μου είπαν για καινούργια μίζα (απο τηλ.) εάν χρειάζετε άλλαγμα, θα μου πάει γύρω στα 200ευρο!!! Αμα δεν ''δηλώσω'' την μπαταρία, θα πάθει κάτι το αυτοκίνητο?
Μούφες σου ελεγε προχθές αγόρασα 90agm BMW καινούργια
Και δε μπορείς να δηλώσεις την 95ah
Η 90Ah - 900A γνήσια BMW έχει καταργηθεί και αντικατασταθεί από την γνήσια BMW 92Ah - 900Α....
tyros1: Πόσο σου κόστισε η Bosch που πήρες;
Sent from my Xiaomi Redmi Note 2
155EURO σε κατάστημα μονο για μπαταριες στη Λεωφορο Βουλιαγμένης. Τι εννοεις την 95αη δεν θα την διαβασει ο εγκεφαλος?
Προς ενημέρωση, η αγορά και τοποθέτηση της γνήσιας BMW 92Ah - 900A σε αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης, κοστίζει 300¤....
katsaraios
21-01-16, 23:58
Kαι μια "αχρηστη" πληροφορια..
Η BMW σαν πρωτη τοποθετηση βαζει Banner και πανω αριστερα προσθετει μαζι το λογοτυπο της...thumb
ΔημήτρηςΜ3
22-01-16, 00:16
Προς ενημέρωση, η αγορά και τοποθέτηση της γνήσιας BMW 92Ah - 900A σε αντιπροσωπεία της Θεσσαλονίκης, κοστίζει 300¤....
Η agm ???? αποκλείεται !
Στείλε μου τηλεφωνο να παρω
Η agm ???? αποκλείεται !
Στείλε μου τηλεφωνο να παρω
Εάν δεν έχει τη μορφή ειρωνείας η ανάρτηση σου, να στο στείλω....
ΔημήτρηςΜ3
22-01-16, 13:56
Εάν δεν έχει τη μορφή ειρωνείας η ανάρτηση σου, να στο στείλω....
Που την βλέπεις την ειρωνεία δε μπορω να καταλαβω
61216924023 Original Bmw Agm-Battery 92Ah
Original Bmw Agm-Battery
Zoom image
418,78 EUR
61217604822 Original Bmw Battery, Filled 90Ah
Original Bmw Battery, Filled
Zoom image
241,43 EUR
Που την βλέπεις την ειρωνεία δε μπορω να καταλαβω
Μερικές φορές εκλαμβάνεται ως ειρωνεία η διαπίστωση της αδικαιολόγητης υψηλής τιμής ενός προϊόντος, με δόση χιούμορ βέβαια.....
Έχεις πμ.....
ΔημήτρηςΜ3
22-01-16, 14:50
61216924023 Original Bmw Agm-Battery 92Ah
Original Bmw Agm-Battery
Zoom image
418,78 EUR
61217604822 Original Bmw Battery, Filled 90Ah
Original Bmw Battery, Filled
Zoom image
241,43 EUR
Ναι τι ακριβώς ειναι αυτες οι τιμες ; Απο πιο site
Ναι τι ακριβώς ειναι αυτες οι τιμες ; Απο πιο site
τιμες της BMW στη Γερμανια που δεν νομίζω να διαφέρουν και πολύ απο τις εδώ... μάλλον πιο φθηνά είναι έξω
ΔημήτρηςΜ3
22-01-16, 19:10
τιμες της BMW στη Γερμανια που δεν νομίζω να διαφέρουν και πολύ απο τις εδώ... μάλλον πιο φθηνά είναι έξω
Teile-online ???
Διαφέρουμε να ξερεις το εχω διασταυρώσει
Πήγα στην αντιπροσωπία της Καλλιθέας, μου δηλώσανε την μπαταρία στον εγκέφαλο και μέχρι στιγμής δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Τα όργανα όπως έχω προαναφέρει, διορθώθηκαν με την αλλαγή ασφάλειας 10cents, και όλα καλά.
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.
Admin μπορείς να κλείσεις το topic εάν θές.