Επιστροφή στο Forum : αλλαγή κινητήρα υπάρχει κίνδυνος απάτης ;
leonidasgr2003
11-12-15, 19:59
Γεια σας,
Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ,
Πρεπει να γίνουν κάποιες εργασίες διάρκειας 1 ώρας στο 318Ι και θα γίνει αλλαγή της άδειας κυκλοφορίας .
Μίλησα με τον ιδιώτη μηχανικό και μ είπε πως θα πρεπει να παει μηχανολόγος για να υπογράψει στο συνεργείο οποτε το ΙΧ δεν θα κινείται. Οι εργασίες δεν θα επηρεάσουν τις επιδόσεις του οχήματος .
Μπορώ να είμαι παρόν στις εργασίες αλλα το αμάξι δεν φεύγει αν δεν πάει ο μηχανολόγος για να υπογράψει . Πρότεινα να πάρω μαζί μου ή να κλειδώσω το όχημα αφού γίνουν οι εργασίες κ να με παρει τηλ όταν θα πάει ο μηχανολόγος για του το παω κ αρνήθηκε.
Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει εξαρτήματα του οχήματος με αλλα μεταχειρισμένα ή να αλλάξει κινητήρα; Οι σειριακοί αριθμοί διάβασα πλαστογραφούνται εύκολα.
Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μετρήσω αργότερα τις επιδόσεις του ΙΧ ? πόσα
άλογα βγάζει ο κινητήρας , πόσα κυβικά εκατοστά ειναι κλπ;
Ευχαριστώ
Αφού δεν εμπιστεύεσαι το συνεργείο γιατί το πας εκει;
Κατά τα άλλα προσπάθησε να συντονισεις το μηχανολογο να έρθει με το τέλος της δουλειάς.
katsaraios
11-12-15, 21:12
Mε την σειρα ενα ενα..
Αλλαζεις μοτερ μονο?
Χαρτια εχει το μοτερ?
Τιμολογιο αγορας που να φαινονται τα νουμερα του ?
leonidasgr2003
12-12-15, 01:13
Mε την σειρα ενα ενα..
Αλλαζεις μοτερ μονο?
Χαρτια εχει το μοτερ?
Τιμολογιο αγορας που να φαινονται τα νουμερα του ?
Ναι ολα τα χαρτια υπαρχουν. Θα γινει ιποκυβισμος. Απο 1995 κεκ θα παει 1800.
Απλα σκεφτομαι εφοσον τελειωσει η εργασια του γιατι δεν δεχεται να παρω το αμαξι ή να το κλειδωσω κ να πεταχτω οποτε ερθει ο μηχανικος γ να το ξεκλειδωσω. Μενω κ κοντα.
σκεφτομαι μην αφαιρεσει αντικείμενα πχ εγκεφαλο μοτερ ή οτιδηποτε αλλο κ το αντικαταστησει με 2ης διαλογης. Το αμάξι είναι εισαγωγής. Υπαρχει καποιος τροπος να δω αν εγιναν προσθαφαιρεσεις στο υλικο ; αν το συνδεσω πχ σε λαπτοπ σε καποιο εξουσιοδοτημενο συνεργειο;
Christopherk
12-12-15, 01:17
Γιατί κουράζεσαι?!
Εσύ πληρώνεις εσύ λες τι θες να γίνει. Αν δεν θέλει πάρει τα ευρώ σου και σε άλλη παραλία.
Sent from my Microsoft Lumia
Stunt Mike
12-12-15, 01:27
Ναι ολα τα χαρτια υπαρχουν. Θα γινει ιποκυβισμος. Απο 1995 κεκ θα παει 1800.
Απλα σκεφτομαι εφοσον τελειωσει η εργασια του γιατι δεν δεχεται να παρω το αμαξι ή να το κλειδωσω κ να πεταχτω οποτε ερθει ο μηχανικος γ να το ξεκλειδωσω. Μενω κ κοντα.
σκεφτομαι μην αφαιρεσει αντικείμενα πχ εγκεφαλο μοτερ ή οτιδηποτε αλλο κ το αντικαταστησει με 2ης διαλογης. Το αμάξι είναι εισαγωγής. Υπαρχει καποιος τροπος να δω αν εγιναν προσθαφαιρεσεις στο υλικο ; αν το συνδεσω πχ σε λαπτοπ σε καποιο εξουσιοδοτημενο συνεργειο;
Καλα αυτο που λες,να αφαιρεσει τον εγκεφαλο και να βαλει β' διαλογης,απλα δεν εχει λογικη και το προσπερναω.....Εφοσον εχεις αγορασει ενα μοτερ να βαλεις,τι να αφαιρεσει μετα και για ποιο λογο???Δεν στεκουν τα λεγομενα σου και οι φοβιες σου ειναι αβασιμες....Ασε το κλειδι στον ανθρωπο να τελειωσει τη δουλεια του και πηγαινε παρτο μολις το νομιμοποιησεις....
Δηλώνονται μετατροπές??? :think: Ενδιαφεροντα πράγματα ακούμε...
leonidasgr2003
12-12-15, 21:47
Εξαρτάται τη μετατροπη.
Μπορω να ελέγξω με καποιο μηχανημα την ιπποδυναμη του ιχ ή χαρακτηριστικα
που αν εχει επελθει αλλαγη στα σε εξαρτηματα να φαίνεται; ή αν συνδεθει σε λαπτοπ το ιχ , να δειξει τι αλλαγες έγιναν;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
Stunt Mike
13-12-15, 00:12
Θες να μας πεις καποιες λεπτομερειες του εγχειρηματος και τι ακριβως φοβασαι οτι μπορει να γινει,αφου τελειωσει τ'αμαξι???Γιατι μας εχεις στο σκοταδι με γενικοτητες και αοριστιες εδω περα.....
Μην βασανιζεσαι φιλεμου,τι στο καλο μοναδικοτητα εχει που εχεις τετοιες φοβιες?
Κατ αρχάς υποκυβισμός η υπερκυβισμός, ο νόμος έχει αλλάξει, το αμάξι με όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να πηγαίνει στην διεύθυνση συγκοινωνιών για τον τελικό έλεγχο και έκδοση νέας άδειας.
Stunt Mike
13-12-15, 11:48
Μην βασανιζεσαι φιλεμου,τι στο καλο μοναδικοτητα εχει που εχεις τετοιες φοβιες?
Καμια μοναδικοτητα σιγουρα,απλα αβασιμες φοβιες που κατακλυζανε τον μεσο Ελληνα της δεκαετιας του 1980.....Αλλοι το λενε και αμαθεια.....Στον Ελληνικο λαο,ειναι και κληρονομικο απο γενιά σε γενιά...
leonidasgr2003
13-12-15, 12:32
Ειναι εισαγωγης το αμαξι. Δεν εχει κατι το ιδιαιτερο. Απλα ανησυχω
Επειδη θελει να του αφησω το κλειδι κ να το κρατησει για δυο μερες.
Θα κανεις κυριε τη δουλειά ενω θα ειμαι μπροστα; γιατι να μην το κλειδωσω εξω απο το μαγαζι κ να ξεκλειδωσω οταν θ ερθει ο ελεγχος;
Κ μ ειπε οως ειναι η πολιτική του το βραδυ να μπαινουν μεσα τα αμαξια. Μ ακουγεται πολυ περιεργο. Απο το να προκληθουν φθορες γ μελλοντικες βλαβες, μεχρι να γινουν αλλαγες στο υλικο με 2ης διαλογης.
leonidasgr2003
13-12-15, 12:38
Το ξερω πως ο ελεγχος γινεται στο μεταφορων κ εκδοση νεασ αδειας . Εκεινος μ ειπε οτι θα ερθουν γ ελεγχο στο συνεργείο. Πολυ περιεργα τα λεει. Λογικο ειναι να ανησυχω
leonidasgr2003
13-12-15, 12:43
Εφοσον το αμαξι θα περασει απο το μεταφορών κ θα βγει η αδεια εκει ο μηχανικος δεν πληρωνεται για τον ελεγχο αφου πληρωνεται απο το κρατος. Γιατι εμενα μ λεει πως ο μηχανικος θα ερθει στο συνεργείο να δει το αμαξι κ θα παρει 450¤
Stunt Mike
13-12-15, 13:15
Ειναι εισαγωγης το αμαξι. Δεν εχει κατι το ιδιαιτερο. Απλα ανησυχω
Επειδη θελει να του αφησω το κλειδι κ να το κρατησει για δυο μερες.
Θα κανεις κυριε τη δουλειά ενω θα ειμαι μπροστα; γιατι να μην το κλειδωσω εξω απο το μαγαζι κ να ξεκλειδωσω οταν θ ερθει ο ελεγχος;
Κ μ ειπε οως ειναι η πολιτική του το βραδυ να μπαινουν μεσα τα αμαξια. Μ ακουγεται πολυ περιεργο. Απο το να προκληθουν φθορες γ μελλοντικες βλαβες, μεχρι να γινουν αλλαγες στο υλικο με 2ης διαλογης.
Και πολυ καλα κανει!Αμα τωρα εσυ παιρνεις την ευθυνη για το αν παθει κατι τ'αμαξι σου,εξω απο το συνεργειο του,τοτε πες του το και υπεγραψε χαρτι γι'αυτο......Ή παρκαρε το αλλου τα βραδυα.Οσον αφορα τις φθορες και τα αλλα που αναφερεις,ξεπερασε το....Δεν υπαρχει λογος και αιτια....Αν σε ολα αυτα δεν σε καταλαβαινει αλλα ουτε κι εσυ τον καταλαβαινεις,αλλαξε μηχανικο ή μην πας σε συνεργεια γενικως...ουτε απ'εξω μην περνας....
Stunt Mike
13-12-15, 13:17
Εφοσον το αμαξι θα περασει απο το μεταφορών κ θα βγει η αδεια εκει ο μηχανικος δεν πληρωνεται για τον ελεγχο αφου πληρωνεται απο το κρατος. Γιατι εμενα μ λεει πως ο μηχανικος θα ερθει στο συνεργείο να δει το αμαξι κ θα παρει 450¤
Εχω την εντυπωση οτι δεν εχετε συννενοηθει σωστα με τον συγκεκριμενο μαστορα......Και πηγαινε και σ'εναν διεκπεραιωτη....
Γεια σας,
Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ,
Πρεπει να γίνουν κάποιες εργασίες διάρκειας 1 ώρας στο 318Ι και θα γίνει αλλαγή της άδειας κυκλοφορίας .
Μπορείς να μας εξηγήσεις τι ακριβώς θες να κάνεις;μπας και καταλάβουμε.Θες να υποκυβίσεις το αμάξι σου με ποιον ακριβώς τρόπο δε μας λες όμως;νόμιμο παράνομο.αν και απο αυτά τα λίγα που γράφεις το δεύτερο υποψιάζομαι ...κάτι θα συνεννοήθηκες δε μπορεί...
Μου φαίνεται ότι Ο μηχανικός σου έχει πάρα πολύ υπομονή μαζί σου.Ότι σου έχει πει είναι πέρα για πέρα λογικό και εσύ προσπαθείς να του το παίξεις έξυπνος.Με τέτοια καχυποψία από μέρους σου θα έχει κάθε δίκιο να σε παρατήσει ή να σε πηδήξει στο τέλος με προφανή για αυτόν προβληματάκια και δυσθεώρητα για εσένα.Καλύτερα πουλα το για να γλιτώσεις και εσύ αλλά και ο μηχανικός.Δεν είσαι για τέτοια πράγματα.Είναι περά για πέρα φανερό.
nikos valvetronic
13-12-15, 16:27
Εγώ καταλαβαίνω ότι εφόσον σου είπε ότι δεν θα υπάρχει διαφορά στις
επιδόσεις και θα κάνει μια ώρα για τις εργασίες, προφανώς δεν θα
αλλαχτεί ο κινητήρας, αλλά θα αλλαχτεί ο αριθμός κινητήρα μόνο...
Ο μηχανικός σου καλά τα λέει και γι αυτό θα έρθει ο άλλος στο
συνεργείο και δεν θα πας εσύ στην υπηρεσία.Πολλοί έχουν έρθει στο ίδιο σημείο
με σένα φίλε, μεταξύ τους κι εγώ αλλά δεν...Συμβουλή μου, μην
το κάνεις.Μην μαγαρίσεις το αυτοκίνητο και τον ύπνο σου.Δεν το
αντέχεις οικονομικά? Πούλα το και πάρε αυτό που αντέχεις.
leonidasgr2003
13-12-15, 20:12
Εγώ καταλαβαίνω ότι εφόσον σου είπε ότι δεν θα υπάρχει διαφορά στις
επιδόσεις και θα κάνει μια ώρα για τις εργασίες, προφανώς δεν θα
αλλαχτεί ο κινητήρας, αλλά θα αλλαχτεί ο αριθμός κινητήρα μόνο...
Ο μηχανικός σου καλά τα λέει και γι αυτό θα έρθει ο άλλος στο
συνεργείο και δεν θα πας εσύ στην υπηρεσία.Πολλοί έχουν έρθει στο ίδιο σημείο
με σένα φίλε, μεταξύ τους κι εγώ αλλά δεν...Συμβουλή μου, μην
το κάνεις.Μην μαγαρίσεις το αυτοκίνητο και τον ύπνο σου.Δεν το
αντέχεις οικονομικά? Πούλα το και πάρε αυτό που αντέχεις.
Ναι αυτο σκέφτομαι. Υπάρχει περιπτωση
να αλλαχτεί το μοτερ σε αυτες τις δυο μερες π θα το εχει εκει;
σκέφτομαι οτι
Ισως ανταλλαξει το μοτερ με της μαντρας εν αγνοια μ κ θα πληρωθει κ απο . Για να ειναι καλημενος σε περιπτωση ελεγχου.
Υπάρχει τροπος να δω αν οντως εγινε αλλαγη μοτερ ή αλλη αλλαγη στο υλικο;
Υπνοσακο και κατασκηνωση στο συνεργειο.-
Νομίζω οτι δεν αξίζει τόση ταλαιπωρεία εκ μέρους του για το μοτέρ σου...
HLIAS - E36
14-12-15, 08:28
Ρε παιδιά ο άνθρωπος για τους λόγους του έχει κάποιες αμφιβολίες και έκανε μία ερώτηση... Μην αρχίζετε ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, έλεος με αυτή τη συμπεριφορά... Όλοι οι "έξυπνοι" εδώ μέσα μαζεύτηκαν? Δηλαδή δεν μπορούμε να απαντάμε απλά στο πρόβλημα κάποιου? Και στο κάτω κάτω δεν σας υποχρεωσε κανείς να γράψετε, όποιος δεν έχει άποψη επί του θέματος ας το αγνοήσει και να μην απαντήσει καθόλου... Και για να μην αναρωτιέστε, δεν τον ξέρω από πουθενά τον άνθρωπο, απλά αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σε όλα σχεδόν τα thread... Στο φόρουμ δεν είμαστε μόνο όσοι είναι φιλαράκια, υπάρχουν και άγνωστοι και ο λόγος που υπάρχει είναι για να βοηθάει ο ένας τον άλλον και όχι για το ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα... Δεν θέλω να γίνω επιθετικός σε κανέναν συγκεκριμένα ούτε να δημιουργήσω προσωπικά θέματα... Sorry για το off-topic...
Λοιπόν φίλε μου ακουσε, αν δεν εμπιστεύεσαι τον μάστορα τότε κακώς έχεις το αυτοκίνητο σου σ'αυτον... Για να μην ανησυχείς πάντως κι εγώ αφήνω πάντα τα κλειδιά στο συνεργείο γιατί το αυτοκίνητο μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθεί, να το βάλει μέσα όπως σου είπε το βράδυ κλπ... Σε διαφορετική περίπτωση μπορείς να το πάρεις σπίτι σου αφού όπως λες μένεις και κοντά για να είσαι κι εσύ ήσυχος... Κάνε μια σωστή και σοβαρή συζήτηση με τον άνθρωπο και θα βρείτε τη λύση... Δεν είμαστε μικρά παιδιά!
katsaraios
14-12-15, 17:04
Επειδη εριξα μια ματια στα ποστ σου ειδα οτι αποφασισες μετα απο καιρο να αλλαξεις με μικροτερο μοτερ το χαλασμενο δικο σου (αν κανω λαθος διορθωσε με),οποτε δεν συντρεχει τοσο μεγαλος λογος καχυποψιας και ανησυχιας την στιγμη που ΕΣΥ εχεις επιλεξει τον μηχανικο για την ιδιοκτησια σου...
Ετσι και αλλιως πολλα απο τα πραγματα που θελει το μοτερ αλλαγης δεν ταιριαζουν οποτε και να στα αλλαξει για καλο θα το κανει...
Τωρα αυτο περι υπογραφης του μηχανικου και τα 450 ευρω δεν συνδεεται κατα την γνωμη μου αλλα και παλι δικιο εχει ,καθως στον χωρο εργασιας του ειναι υπευθυνος και υπολογος απεναντι στην πελατεια του ,οποτε κανεις οτι σου πει.
Αν θες ,αν δεν θες πας αλλου...τοσο απλο