PDA

Επιστροφή στο Forum : Τακάκια για Ε92 320i

Nikos320
16-11-15, 20:01
Μετά από βγάλσιμο των τροχών για να πλύνω θόλους και ζάντες είδα ότι τα πίσω τακάκια σύντομα θα χρειαστούν αλλαγή. Ο αισθητήρας δεν έχει ακόμα επαφή με την δισκόπλακα άρα λογικά δεν χρειάζεται αλλαγή. Τι τακάκια μου προτείνετε για πιο αξιόπιστα και χωρίς να σφυρίζουν να προμηθευτώ; Textar; ΑΤΕ; Και σε τι τιμές κυμαίνονται αν γνωρίζει κάποιος.

ChristosKDE
17-11-15, 02:10
Εγώ πρίν φορούσα zimmerman και ήταν μια χαρά. Μετά άκουσα ένα φίλο να βάλω textar όπως και έκανα και τώρα έχω σφύριγμα. Θα τα πετάξω να ξαναβάλω zimmerman.

Nikos320
17-11-15, 11:55
Πόσο σου είχαν πάει τα zimmerman?Μίλησα με αντιπροσωπία πριν λίγο 120 ευρώ τα έχουν τα μαμά.

ChristosKDE
17-11-15, 13:29
Πόσο σε τιμή εννοείς ή πόσο σε χλμ?? Γιατί αν εννοείς σε χλμ "καινούρια" τα άλλαξα γιατί άλλαξα και δίσκους, αλλιώς ακόμα αυτά θα φορούσα.

Cobalt
17-11-15, 13:33
Πόσο σου είχαν πάει τα zimmerman?Μίλησα με αντιπροσωπία πριν λίγο 120 ευρώ τα έχουν τα μαμά.

αυτό είναι μαζι με αισθητήρες και εργατικά

ChristosKDE
17-11-15, 13:37
Και μιας και αναφέραμε για τακάκια ξέρει κανένας απο που μπορεί να έχω τρέμουλο στο τιμόνι?? Είχα πρίν στα 140χλμ ΑΚΡΙΒΩΣ, πέταξα δίσκους και τακάκια μπήκαν επάνω zimmerman του κουτιού ισιώθηκαν οι ζάντες απο τους κολόδρομους που έχουμε (και δεν λέω για Ελλάδα, γιατί οι δικοί μας είναι "αλοιφή" σε σύγκριση με τους δρόμους της Σερβίας κτλ). Τώρα έχω στο φρενάρισμα στα 60χλμ. Η Μόνη επιλογή που έχω ΠΡΙΝ αλλάξω και τα μουαγιέ είναι τα λάστιχα. Καμμιά άλλη ιδέα??

gyiama
17-11-15, 13:45
Ζυγοστάθμιση να κανεις τις ζάντες σου και μετά πας σε λάστιχα που μάλλον κάποιο έχει πρόβλημα και σου βγάζει τρέμουλο.σ αυτά τα χλμ μάλλον είναι από μπροστά

ChristosKDE
17-11-15, 14:19
Ζυγοστάθμιση να κανεις τις ζάντες σου και μετά πας σε λάστιχα που μάλλον κάποιο έχει πρόβλημα και σου βγάζει τρέμουλο.σ αυτά τα χλμ μάλλον είναι από μπροστά

Ζυγοστάθμιση και ευθυγράμιση έγιναν την ημέρα που τις ίσιωσα και άλλαξα δίσκους και τακάκια.

gyiama
17-11-15, 15:10
Κάνε μια δοκιμή να αλλάξεις τα λάστιχα μπρος πίσω και αν δεις οτι το τρέμουλο είτε χάθηκε είτε μετατέθηκε σε αλλα χλμ ειναι απ τα λάστιχα σου

Nikos320
17-11-15, 15:32
αυτό είναι μαζι με αισθητήρες και εργατικά

Όχι φίλε αυτή η τιμή είναι για να τους πάρω από το μαγαζί, μόνος μου θα τα περάσω. Αισθητήρα δεν ξέρω αν περιελάμβανε η τιμή γιατί εγώ τακάκια ζήτησα.

Cobalt
17-11-15, 16:01
Όχι φίλε αυτή η τιμή είναι για να τους πάρω από το μαγαζί, μόνος μου θα τα περάσω. Αισθητήρα δεν ξέρω αν περιελάμβανε η τιμή γιατί εγώ τακάκια ζήτησα.

Τοσα πληρωσα σε Ε90 κομπλε σε αντιπροσωπεια εγω

Nikos320
17-11-15, 16:30
Τοσα πληρωσα σε Ε90 κομπλε σε αντιπροσωπεια εγω

Τι να σου πω φίλε δεν ξέρω, ίσως εκεί που πήγες ήταν πιο φθηνά. Στα πόσα ΚΜ τα άλλαξες?

Cobalt
17-11-15, 16:33
Τι να σου πω φίλε δεν ξέρω, ίσως εκεί που πήγες ήταν πιο φθηνά. Στα πόσα ΚΜ τα άλλαξες?

Μαλλον εχει να κανει με τα προγραμματα value service που εχει η bmw.

Nikos320
17-11-15, 16:57
Μαλλον εχει να κανει με τα προγραμματα value service που εχει η bmw.

Ίσως να είναι έτσι.

mark e92
17-11-15, 17:34
Με τα Τακάκια μην κάνεις πειράματα βάλε μαμά.
Έτσι κι αλλιώς θα τα ξανά αλλάξεις σε 10 χρόνια

sierra
18-11-15, 23:40
Με τα Τακάκια μην κάνεις πειράματα βάλε μαμά.
Έτσι κι αλλιώς θα τα ξανά αλλάξεις σε 10 χρόνια

Ποιος σου είπε ότι η BMW βγάζει τακάκια; Αυτά που βάζει είναι από κάποια εταιρεία που κατασκευάζει τακάκια και τα παίρνει και τα τοποθετεί στα αυτοκίνητά της. Η TEXTAR και ATE και FERRODO είναι οι μεγαλύτερες στην κατασκευή σε τακάκια που χρησιμοποιούν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Έχετε κοιτάξει ποτέ τι μάρκα είναι τα διάφορα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί ή μιλάτε έτσι;

alexm
19-11-15, 00:28
Ποιος σου είπε ότι η BMW βγάζει τακάκια; Αυτά που βάζει είναι από κάποια εταιρεία που κατασκευάζει τακάκια και τα παίρνει και τα τοποθετεί στα αυτοκίνητά της. Η TEXTAR και ATE και FERRODO είναι οι μεγαλύτερες στην κατασκευή σε τακάκια που χρησιμοποιούν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Έχετε κοιτάξει ποτέ τι μάρκα είναι τα διάφορα εξαρτήματα που χρησιμοποιεί ή μιλάτε έτσι;

Παναγιωτη δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα λες.
Η bmw και η καθε bmw παραγγελνει σε προμηθευτες διαφορα εξαρτηματα, με συγκεκριμενες ομως προδιαγραφες.
Οι προμηθευτες μπορει να διαθετουν καποια απο αυτα τα εξαρτηματα στο ελευθερο εμποριο, δεν τους υποχρεωνει ομως κανεις να τηρουν κατα γραμμα τις προδιαγραφες της καθε bmw.
Καποια απο αυτα τα εξαρτηματα ενδεχεται να ειναι ακριβως τα ιδια, καποια αλλα ομως οχι.
Πονεμενη ιστορια το TEXTARATEHELLAVALEOBOSCH by bmw, με το TEXTARATEHELLAVALEOBOSCH for bmw!!!

Nikos!
19-11-15, 07:30
Εμένα στο si textar μου είχαν βάλει και ήταν φοβερά.

mark e92
19-11-15, 07:58
Μιλάω εκ πείρας...
Έβαλα μαμά και ήταν άψογα, την επόμενη φορά μου λένε "βάλε textar είναι ίδια μη πληρώνεις μ@@@@" τι το ήθελα μπουρδ@@@ τα φρένα...
Τα ξανααλλαξα με μαμά... Τι κέρδισα ;;;

Μιλάμε διάφορα μαμά textar 40 ευρώ.

sierra
19-11-15, 23:51
Παναγιωτη δεν ειναι ετσι ακριβως οπως τα λες.
Η bmw και η καθε bmw παραγγελνει σε προμηθευτες διαφορα εξαρτηματα, με συγκεκριμενες ομως προδιαγραφες.
Οι προμηθευτες μπορει να διαθετουν καποια απο αυτα τα εξαρτηματα στο ελευθερο εμποριο, δεν τους υποχρεωνει ομως κανεις να τηρουν κατα γραμμα τις προδιαγραφες της καθε bmw.
Καποια απο αυτα τα εξαρτηματα ενδεχεται να ειναι ακριβως τα ιδια, καποια αλλα ομως οχι.
Πονεμενη ιστορια το TEXTARATEHELLAVALEOBOSCH by bmw, με το TEXTARATEHELLAVALEOBOSCH for bmw!!!

Αλέξη οι διάφορες εταιρείες έχουν διάφορα τακάκια για όλα τα γούστα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε συνεργασία με αυτές τις εταιρείες βάζουν τις προδιαγραφές για τα τακάκια που βάζουν σε κάθε μοντέλο. Τώρα το αν ευχαριστούν τα τακάκια τον οποιοδήποτε οδηγό εξαρτάτε από τι ζητάει στο οδήγημα του. Άλλος θέλει απόδοση άμεση (δηλαδή μαλακά) άλλος θέλει να βγάζει χιλιόμετρα (δηλαδή σκληρά) και άλλον δεν τον ενδιαφέρει και του βάζει το συνεργείο ότι του καπνίσει. Δηλαδή είναι θέμα υποκειμενικό. Το να λέμε όμως ότι τα τάδε τακάκια είναι @@ρια δεν είναι σωστό. Π.Χ. Είμαι 60 χρονών και έχω οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα Και κάθε αμάξι έπαιρνε τα δικά του και οι εταιρείες είχαν για όλα και εξηγώ. Στο VOLVO έπαιρνε τα ΦΕΡΟΝΤΟ,το PEGEUOT έπαιρνε ΑΤΕ, το SIERRA ΑΤΕ, το TAUNOUS ΦΕΡΟΝΤΟ, το CORTINA ΤΕΞΤΑΡ, το ALFA ROMEO VELOCHE κάτι ΒΑΛΕΟ. Κατάλαβες τώρα γιατί μίλησα... thumb

sierra
19-11-15, 23:58
Μιλάω εκ πείρας...
Έβαλα μαμά και ήταν άψογα, την επόμενη φορά μου λένε "βάλε textar είναι ίδια μη πληρώνεις μ@@@@" τι το ήθελα μπουρδ@@@ τα φρένα...
Τα ξανααλλαξα με μαμά... Τι κέρδισα ;;;

Μιλάμε διάφορα μαμά textar 40 ευρώ.

Είδες τι λέει ο Nikos; Γι αυτόν ήταν φοβερά για το si. Ανάλογα το αμάξι και την επιθυμία του οδηγού πάνε και τα τακάκια. Μην τα αποκλείουμε όλα και να λέμε ότι τα μαμά είναι καλά, γιατί και η μαμά από κάπου τα παίρνει δεν τα φτιάχνει... thumb

sierra
20-11-15, 00:03
Εγώ πρίν φορούσα zimmerman και ήταν μια χαρά. Μετά άκουσα ένα φίλο να βάλω textar όπως και έκανα και τώρα έχω σφύριγμα. Θα τα πετάξω να ξαναβάλω zimmerman.

Μην τα πετάξεις. Απλά βγάλε τα και ακριβώς στη μέση χάραξε τα και με μια λίμα ή ένα γυαλόχαρτο στρογγύλεψε λίγο όλες τις γωνίες. Εμείς οι παλιοί οδηγοί (οι γέροι) έτσι κάναμε όταν σφύριζαν... :thumbsdown:

Bitz
20-11-15, 07:08
Παναγιώτη αφού πρόλαβες αυτά τα αυτοκίνητα....έχεις ζήσει ευτυχισμένα νεανικά χρόνια :th_Laie_67-1:

Koyotte
20-11-15, 10:18
Εγώ σε Ε90 έβαλα pagid πριν 2 χρόνια περίπου. Ούτε θόρυβος, ούτε μαυρίλα και απόδοση μια χαρά. Δεν έχω αντιληφθεί κάποια διαφορά από τα "μαμά".

Bitz
20-11-15, 11:23
Στο δικο μου τα oem ηταν jurid εμπρος και textar τα πισω
Εχθες αλλαξα δισκους εβαλα zimmermann και τακακια textar

Koyotte
20-11-15, 11:40
Αν μου επιτρέπεις, πόσο σου κόστισαν οι δίσκοι (αγορά - τοποθέτηση)και σε τι διαστάσεις;

Bitz
20-11-15, 13:30
Αν μου επιτρέπεις, πόσο σου κόστισαν οι δίσκοι (αγορά - τοποθέτηση)και σε τι διαστάσεις;

Μπρος-πισω 248 ευρω
Μπροστα 325mm 25mm
Πισω 320mm 22mm

tsaltinho
20-11-15, 14:59
Μπρος-πισω 248 ευρω
Μπροστα 325mm 25mm
Πισω 320mm 22mm

Ερωτηση.
Ποσα χιλιομετρα βγαζουν περιπου τα τακακια ?
Απο οσο ξερω υπαρχουν σενσορες πανω και οταν φαγωθουν
βγαινει ειδικη ενδειξη.
Υπαρχει περιπτωση αυτη η ενδειξη να μηδενιστει?

Bitz
20-11-15, 15:12
Ερωτηση.
Ποσα χιλιομετρα βγαζουν περιπου τα τακακια ?
Απο οσο ξερω υπαρχουν σενσορες πανω και οταν φαγωθουν
βγαινει ειδικη ενδειξη.
Υπαρχει περιπτωση αυτη η ενδειξη να μηδενιστει?

Δεν πανε με τα χλμ. τα τακακια, το ποσα θα σε βγαλουν εχει σχεση με την παστα (σλκηρο-μαλακο) καθως και απο τον τροπο οδηγησης
Η ενδειξη βγαινει στο πινακα οταν εισαι λιγο πριν το τελος (σιδερο με σιδερο)και σβηνει οταν αλλαξεις και τον δεικτη φθορας (καλωδιο)

topmar
20-11-15, 18:41
Μπρος-πισω 248 ευρω
Μπροστα 325mm 25mm
Πισω 320mm 22mm
Αυτές οι διαστάσεις που γράφεις, είναι οι εργοστασιακές που είχε, ή έβαλες μεγαλύτερα;

Sent from my Xiaomi Redmi Note 2

Bitz
20-11-15, 19:07
Αυτές οι διαστάσεις που γράφεις, είναι οι εργοστασιακές που είχε, ή έβαλες μεγαλύτερα;

Sent from my Xiaomi Redmi Note 2

Εργοστασιακες e46 330