PDA

Επιστροφή στο Forum : Γυαλισμα σε e92 μαυρο

tsaltinho
16-06-15, 14:11
Σκεφτομαι να παω για γυαλισμα το e92 μου, αλλα δυστυχως ενα thread πιο παλια κλειδωθηκε χωρις τελικα να καταφερω να βγαλω συμπερασμα.
Εχει λοιπον κανει κανεις γυαλισμα σε e92? Αν ναι, εμεινε ευχαριστημενος?

maris7
16-06-15, 16:27
το ειχα γυαλισει στην meguiar's στον αλιμο αλλα το καταστημα πλεον εχει κλεισει
μου ειχε κανει αριστη δουλειαμε μονο 150 ευρω και δωρο το πλυσιμο της μηχανης
καπιοι ιδιωτες αναλαμβανουν γυαλισματα ενας ειναι και στο φορουμ αλλα μου ειχε ζητησει 250 ευρω χωρις αποδειξη
θελει γενικα λιγο ψαξιμο γιατι ο καθενας ζηταει οτι θελει

Harisp
16-06-15, 16:48
καπιοι ιδιωτες αναλαμβανουν γυαλισματα ενας ειναι και στο φορουμ αλλα μου ειχε ζητησει 250 ευρω χωρις αποδειξη

Και τα περισσότερα μαγαζιά απόδειξη δεν κόβουν ή κόβουν κάτι συμβολικό.

Σε κράτος όπου οι μηχανισμοί ελέγχων θα λειτουργούσαν, θα τους βρίσκανε εύκολα μέσα από φωτογραφίες που ανεβάζουν σε φόρα ή στο Fb για να διαφημίσουν την δουλειά τους. :thumbsdown:

tsaltinho
16-06-15, 17:23
Μην μιλησουμε παλι για αν καποιος αποδειξη η οχι και κλειδωθει παλι το θεμα!
Σε ιδιωτη φοβαμαι μα παω. Προτιμω καποιο μαγαζι.
Αν εχει μα προτεινει καποιος κατι, καλοδεχουμενος

mark e92
16-06-15, 17:39
Σε ποια περιοχή είσαι;

stef
16-06-15, 18:47
Μπορείς να πας αν θες στον Πλάτωνα στην auto star

www.auto-star.gr

Bitz
16-06-15, 20:50
Εν ετη 2015 τα 250 ειναι λιγο τσιμπημενα και χωρίς απόδειξη…. Ουτε συζήτηση.

Harisp
16-06-15, 20:53
Auto-star που είπε ο stef και swell.gr είναι μάλλον οι καλύτεροι και σίγουρα οι πιο πολυδιαφημισμένοι στην αγορά.

Ρώτα και τον Bitz που είναι επαγγελματίας και έγραψε στο θέμα, καθώς έχω ακούσει καλά λόγια από κάποια μέλη του φόρουμ.

stef
16-06-15, 21:06
Εν ετη 2015 τα 250 ειναι λιγο τσιμπημενα και χωρίς απόδειξη…. Ουτε συζήτηση.

Εξαρτάται από την κατάσταση του αυτοκινήτου αυτό!

Bitz
16-06-15, 21:17
Εξαρτάται από την κατάσταση του αυτοκινήτου αυτό!

Και ναι και οχι.....αν δεν φτάνουν 250 σημαίνει οτι είναι χάλια που πάει στο επόμενο σταδιο δλδ μικροεπισκευες-βαψιμο.

stef
16-06-15, 21:30
Και ναι και οχι.....αν δεν φτάνουν 250 σημαίνει οτι είναι χάλια που πάει στο επόμενο σταδιο δλδ μικροεπισκευες-βαψιμο.

Μπορεί να θέλει ντουκοχαρτάρισμα που σίγουρα 250 δεν φτάνουν...
Εξαρτάται επίσης και με τι κερί σφραγίζεις το αμάξι στο συνολικό κόστος...

Bitz
16-06-15, 21:34
Μπορεί να θέλει ντουκοχαρτάρισμα που σίγουρα 250 δεν φτάνουν...
Εξαρτάται επίσης και με τι κερί σφραγίζεις το αμάξι στο συνολικό κόστος...

Σωστά αλλά το πας μακριά τωρα,λίγοι μπορούν να πληρώσουν τέτοιες δουλειές σήμερα

Bitz
16-06-15, 21:40
Σε καπο με δυο τεράστιες φθορές στο βερνίκι απο κουτσουλιές που σημαίνει γιαλοχαρταρισμα και μετα γυάλισμα σε όλο το καπό και σβήσιμο μεχρι τα φτερά ωστε να μην φαίνεται η διαφορά ζητησα 50 ευρώ (τα μισά είναι φόροι).....και μόνο που δεν λιποθύμησε.

stef
16-06-15, 22:25
Σε καπο με δυο τεράστιες φθορές στο βερνίκι απο κουτσουλιές που σημαίνει γιαλοχαρταρισμα και μετα γυάλισμα σε όλο το καπό και σβήσιμο μεχρι τα φτερά ωστε να μην φαίνεται η διαφορά ζητησα 50 ευρώ (τα μισά είναι φόροι).....και μόνο που δεν λιποθύμησε.

Προφανώς και ο Έλληνας δεν έχει καταλάβει ότι η σωστή επαναφορά/συντήρηση του αυτοκινήτου δεν είναι φτηνή υπόθεση!
Για εμένα το σπορ του detailing είναι για τους λίγους και όχι για τον καθένα αν θέλουμε να γίνεται σωστά και σε τακτά χρονικά διαστήματα (συγγνώμη αν φαντάζουν υπερβολικά αυτά που γράφω σε μερικούς)

gant
16-06-15, 23:14
12 χρονάκια το χω το αμάξι μια χαρά είναι και με την αραχνίτσα του, λαμποκοπάει.
Αμα έχει καλή γυαλάδα το αμάξι και φας το βερνίκι σε βάθος, χαιρετίσματα, μετά κανα 3 μηνο θα ναι χειρότερο από πριν.

stef
16-06-15, 23:29
12 χρονάκια το χω το αμάξι μια χαρά είναι και με την αραχνίτσα του, λαμποκοπάει.
Αμα έχει καλή γυαλάδα το αμάξι και φας το βερνίκι σε βάθος, χαιρετίσματα, μετά κανα 3 μηνο θα ναι χειρότερο από πριν.

Το βερνίκι για να το φάει κάποιος είτε δεν πρέπει μα γνωρίζει, είτε να διορθώνει κάθε 4μηνοντο αμάξι του επί 10 συνεχόμενα έτη!

vchris
16-06-15, 23:47
Δηλαδή αν μιλάμε για επαναφορά σε συνδυασμό με ενα καλό προστατευτικο τύπου Ceramic Pro, η λυπητερή φτάνει κανα 400αρι??

gant
16-06-15, 23:49
Το βερνίκι για να το φάει κάποιος είτε δεν πρέπει μα γνωρίζει, είτε να διορθώνει κάθε 4μηνοντο αμάξι του επί 10 συνεχόμενα έτη!

Όταν παίρνεις την αράχνη, δεν κατεβάζεις το βερνίκι?

stef
16-06-15, 23:50
Όταν παίρνεις την αράχνη, δεν κατεβάζεις το βερνίκι?

Απειροελάχιστα αν το κάνεις σωστά

gant
16-06-15, 23:57
Ετσι, αρά στα 12 χρόνια που χω το δικό μου και ατα 20 που είχα το Ε21, αν ήθελα να μη έχει καθόλου αράχνη στις 5-6 φορές που θα το χα επιχειρήσει, θα χρειαζόμουν κατόπιν επαναβαφή.

stef
17-06-15, 00:39
Θα ήθελες επαναβαφή αν στην 12ετία που λες αν το είχες γυαλίσει 40-45 φορές
Εξάλλου αν το γυαλίσεις 1 καλή, μετά μόνο συντήρηση θες χωρίς χοντρές αλοιφές και κόψιμο βερνικιού (αρκεί να πλένεται σωστά το αυτοκίνητο)

friendgr
17-06-15, 09:15
Από εμπειρία έχω να πω ότι στο συγκεκριμένο "σπορ" όπου ΔΕΝ υπάρχει στάνταρ τιμολόγιο, η τιμή επηρεάζεται κατά 80% από το σηματάκι του αυτοκινήτου και κατά 20% από την κατάσταση.

Πήγε ο κουμπάρος μου το κεϊμανάκι του ΑΨΟΓΟ τριετίας, μέσα σε γκαράζ κλπ επειδή είχε λίγο "αράχνη" από τα πλυσίματα και έφυγε η 350άρα ΑΕΡΑ για γυαλισμα (μην ρωτήσει κανένας για απόδειξη...:hystericalbs1: )

Είναι ακριβώς σαν τους καθηγητές με τα ιδιαίτερα όπου ο ίδιος καθηγητής άλλα θα ζητήσει στην Νίκαια και άλλα στην Κηφισιά.

Μην γελιόμαστε. Ετσι ήταν, έτσι είναι, κι έτσι θα 'ναι , που λέει και το άσμα.

tsaltinho
17-06-15, 09:55
Σε ποια περιοχή είσαι;

Γλυφαδα, αλλα οπουδηποτε Αθηνα θα με βολευε!

stef
17-06-15, 10:44
Από εμπειρία έχω να πω ότι στο συγκεκριμένο "σπορ" όπου ΔΕΝ υπάρχει στάνταρ τιμολόγιο, η τιμή επηρεάζεται κατά 80% από το σηματάκι του αυτοκινήτου και κατά 20% από την κατάσταση.

Όταν θα κάτσεις να ντουκοχαρτάρεις starlet του 1995 πίστεψέ με δεν θα ζητήσεις 250
Έχεις εμπειρία από γυάλισμα φίλε μου;
Γνωρίζεις πόσο επίπονη σωματικά διαδικασία είναι;
Γνωρίζεις ότι για το σωστό γυάλισμα/επαναφορά/ κέρβμα χρειάζονται 3 μέρες ή νομίζεις ότι σε 5 ωρίτσες είναι έτοιμο το αμάξι (όπως έκανε "δήθεν" επαγγελματίας κάποτε στο Ζ4 μου; )
Απλά ο ιδιοκτήτης starlet δεν τον ενδιαφέρει το γυάλισμα ενώ τον ιδιοκτήτη ενός Ζ4 τον ενδιαφέρει περισσότερο!
Γι αυτό λοιπόν νωρίτερα αναφέρθηκα ότι είναι ακριβό σπορ το detailing και δεν απευθύνεται στον καθένα...

EVERGET
17-06-15, 11:28
Γενικά η στάνταρ τιμή από τους καλούς και εξειδικευμένους επαγγελαματίες του χώρου για αμάξι μέτριας (προς καλής) κατάστασης βαφής είναι στα 250. Από εκεί και πέρα προστίθενται χρήματα ανάλογα με την κατάσταση (πόσο βερνίκι πρέπει να κόψει ή αν θέλει ντουκόχαρτο) και στη συνέχεια ανάλογα με το τι κερί θα βάλεις ή τι coating. Το ceramic pro ας πούμε είναι πολύ ακριβό, το modesta λιγότερο, το συνήθες κερί ακόμη πιο φθηνό, αλλά φυσικά υπάρχει και κερί πανάκριβο ειδικές εκδόσεις της Mitchell and King που θα ανεβάσει το όποιο κόστος πάρα πολύ...

Σαν γενικό γνώμονα έχετε ένα budget για γυάλισμα και coating κάπου στα 450 ευρώ. Το αν θέλετε απόδειξη όλοι μπορούν να σας την παρέχουν εάν τους δώσετε 23% παραπάνω, οπότε δεν είναι ότι ο τάδε επαγγελματίας δεν κόβει απόδειξη αλλά ότι και ο πελάτης συνεργεί στο να μην ζητήσει και πληρώσει +100 ευρώ.

Το ότι σε πλυντήριο αυτοκινήτων στον Ωρωπό τις προάλλες με Stef μας έλεγε το αφεντικό ότι κάνει γυάλισμα με 60 euros καταλαβαίνεται πως καλύτερα να αφήσεις το αμάξι σου με την αράχνη του παρά να αφήσεις έναν άσχετο να σου κάψει το βερνίκι ή να παραλάβεις ένα αμάξι μες στα ολογράμματα....

....όπως είπε και ο stef το detailing είναι είδος πολυτελείας, και αν το θες σωστά πρέπει να πληρώσεις....

Harisp
17-06-15, 15:45

Ακριβώς έτσι...μην τα συζητάμε συνέχεια.

Παλιά υπήρχανε 2 μαγαζία που έχουν κλείσει, το ένα στην Αργυρούπολη και το άλλο στο Υγεία και ήταν οι πιο ακριβοί της Αθήνας.
Φαρμακεία όντως και όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες τους κράζανε.
Αφού κλείσανε αυτοί, 1-2 άλλα μαγαζιά πήρανε όλη την πελατεία, μπήκανε σε όλα τα φόρα και τώρα πουλάνε τις υπηρεσίες πιο ακριβά από αυτούς που κράζανε στον παρελθόν. :shok:
Και φυσικά έχοντας τους ίδιους πακιστανούς μάστορες όπως πριν ''μεγαλοπιαστούνε''.

maris7
17-06-15, 16:12
καλο ειναι αν ξερει καποιος καποιο μαγαζι να προτηνει στο φιλο
να το γραψει εδω ωστε να τον διευκοληνουμε οσο για τις τιμες ποικηλουν και ας
αποφασισει ο ιδιος που θα παει

stef
17-06-15, 17:16
Έχουμε ήδη αναφερθεί στα μαγαζιά

maris7
17-06-15, 20:07
Όσα έχουμε αναφέρει έχουν κλείσει καλα πάμε

Sent from my iPhone using Tapatalk

stef
17-06-15, 20:18
Τι λες βρε?
Δεν έχει κλείσει κανένα από τα μαγαζία που έχω αναφέρει εγώ ή κάποιος άλλος...

vchris
17-06-15, 21:07
Συγνώμη, αλλά 450 και 500 Ευρω είναι εξοπραγματικά. Ολική βαφή σε CLS 350 δεκαετίας με σιμαδακια απο πετραδάκια αλλά και κάτι εκδορές πήγε 1300. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ενα γυάλισμα θα κοστίσει 450 ή και παραπάνω.

Μάλλον λοιπόν έχει να κάνει με το σηματάκι!!!!

maris7
17-06-15, 21:25
Τι λες βρε?
Δεν έχει κλείσει κανένα από τα μαγαζία που έχω αναφέρει εγώ ή κάποιος άλλος...

1 μαγαζι που ανεφερα εγω εχει κλεισει ,2 ακομα που ανεφερε ο xarissp εχουν κλεισει
και εσυ πρωτηνες δυο οπου ειναι στο φορουμ και κοβουν κεφαλια,
εχω παρει προσφορα και απο τους δυο και νομιζαν οτι ειμαι απο την nasa και θα πηγαινα διαστημοπλοιο για γυαλισμα
οσο για την επιπονη δουλεια που χρειαζεται ενα γυαλισμα αστο καλυτερα μην το αναλυσουμε υπαρχουν πολυ χειροτερα επαγγελματα και ακρως επικυνδινα με πληρωμη τον βασικο μισθο

stef
17-06-15, 21:26
450 δεν είναι απλό κέρωμα
Διάβασε εαν έχεις την καλοσύνη τι γράφει ο Everget
Μιλάει για modesta ή ceramic pro...

stef
17-06-15, 21:31
1 μαγαζι που ανεφερα εγω εχει κλεισει ,2 ακομα που ανεφερε ο xarissp εχουν κλεισει
και εσυ πρωτηνες δυο οπου ειναι στο φορουμ και κοβουν κεφαλια,
εχω παρει προσφορα και απο τους δυο και νομιζαν οτι ειμαι απο την nasa και θα πηγαινα διαστημοπλοιο για γυαλισμα
οσο για την επιπονη δουλεια που χρειαζεται ενα γυαλισμα αστο καλυτερα μην το αναλυσουμε υπαρχουν πολυ χειροτερα επαγγελματα και ακρως επικυνδινα με πληρωμη τον βασικο μισθο

Στο νήμα 6 ανέφερα ένα
Στο νήμα 8 ο harisp ανέφερε 2 που και τα 2 είναι ανοιχτά...
Επίσης επειδή τέθηκε η ερώτηση απαντήσαμε
Δεν είναι ωραίο να κάνουμε χαρακτηρισμούς πάντως
Κρίνε εκ του αποτελέσματος μία δουλειά όπως και από την διαδικασία που ακολουθείται.. (είναι πολύ σημαντικό αυτό που σου λέω...)

Blacktan
17-06-15, 21:31
Γενικά η στάνταρ τιμή από τους καλούς και εξειδικευμένους επαγγελαματίες του χώρου για αμάξι μέτριας (προς καλής) κατάστασης βαφής είναι στα 250. Από εκεί και πέρα προστίθενται χρήματα ανάλογα με την κατάσταση (πόσο βερνίκι πρέπει να κόψει ή αν θέλει ντουκόχαρτο) και στη συνέχεια ανάλογα με το τι κερί θα βάλεις ή τι coating. Το ceramic pro ας πούμε είναι πολύ ακριβό, το modesta λιγότερο, το συνήθες κερί ακόμη πιο φθηνό, αλλά φυσικά υπάρχει και κερί πανάκριβο ειδικές εκδόσεις της Mitchell and King που θα ανεβάσει το όποιο κόστος πάρα πολύ...

Σαν γενικό γνώμονα έχετε ένα budget για γυάλισμα και coating κάπου στα 450 ευρώ. Το αν θέλετε απόδειξη όλοι μπορούν να σας την παρέχουν εάν τους δώσετε 23% παραπάνω, οπότε δεν είναι ότι ο τάδε επαγγελματίας δεν κόβει απόδειξη αλλά ότι και ο πελάτης συνεργεί στο να μην ζητήσει και πληρώσει +100 ευρώ.

Το ότι σε πλυντήριο αυτοκινήτων στον Ωρωπό τις προάλλες με Stef μας έλεγε το αφεντικό ότι κάνει γυάλισμα με 60 euros καταλαβαίνεται πως καλύτερα να αφήσεις το αμάξι σου με την αράχνη του παρά να αφήσεις έναν άσχετο να σου κάψει το βερνίκι ή να παραλάβεις ένα αμάξι μες στα ολογράμματα....

....όπως είπε και ο stef το detailing είναι είδος πολυτελείας, και αν το θες σωστά πρέπει να πληρώσεις....
Οταν μιλαμε για b2c δουλειες και οχι b2b ειναι αστειο να ισχυριζομαστε πως ο επαγγελματιας ηθελε χ+φπα.
Εννοειται πως οταν ειναι bussines to consumer η τιμη χ περιλαμβανει εντος τον φπα..
Ο επαγγελματιας βεβαια αποκρυπτει το 26% απο τη φορολογια εισοδηματος και εχει τσιμπησει και το 23% απο τον βλακα που πληρωσε και δεν ζητησε αποδειξη η δεν εκανε ορθο ξεκαθαρισμα απο την αρχη ...
Μεθοδος κλασσικου νεοελληνα ταβερνιαρη και βλακα πελατη ...
Ειναι και αυτα ενα κομματι των οσων μας οδηγησαν εδω ...
Και οταν το βοδι aka παγκαλος ελεγε "μαζι τα φαγαμε" (και) αυτο εννοουσε και φυσικα ειχε δικιο ...

Blacktan
17-06-15, 21:37
On topic στο περιστερι υπαρχει επαγγελματιας με μερακι πανω στην Θηβων χωρις μαγαζι με φαμφαρες και αρωματα , δουλευει ολομοναχος ηδη δε μου εχει φτιαξει 2 αμαξια και με κοστος που δεν ξεπερναει το κατοσταρικο η στα 160 με κομπλε βιολογικο ...
Εαν καποιος θελει ας μου στειλει πμ να του δωσω το τηλ του ...

maris7
17-06-15, 21:40
φιλε stef κουβεντα κανουμε ουτε χαρακτηρισμους κανω απλως για να μην το τραβαμε ο καθενας κανει κουμαντο στην τσεπη του αλλα οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος
και το λεω εγω που εχει καει η γουνα μου απο επιστημονες του ειδους
φιλικα παντα

mark e92
17-06-15, 22:23
Συγνώμη, αλλά 450 και 500 Ευρω είναι εξοπραγματικά. Ολική βαφή σε CLS 350 δεκαετίας με σιμαδακια απο πετραδάκια αλλά και κάτι εκδορές πήγε 1300. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ενα γυάλισμα θα κοστίσει 450 ή και παραπάνω.

Μάλλον λοιπόν έχει να κάνει με το σηματάκι!!!!
Αφού βρίσκουν πελάτες που σκάνε τόσα λεφτά...
Υπόψιν τα υλικά δεν κοστίζουν ούτε 70 ε.

stef
17-06-15, 22:53
Οταν μιλαμε για b2c δουλειες και οχι b2b ειναι αστειο να ισχυριζομαστε πως ο επαγγελματιας ηθελε χ+φπα.
Εννοειται πως οταν ειναι bussines to consumer η τιμη χ περιλαμβανει εντος τον φπα..
Ο επαγγελματιας βεβαια αποκρυπτει το 26% απο τη φορολογια εισοδηματος και εχει τσιμπησει και το 23% απο τον βλακα που πληρωσε και δεν ζητησε αποδειξη η δεν εκανε ορθο ξεκαθαρισμα απο την αρχη ...
Και οταν το βοδι aka παγκαλος ελεγε "μαζι τα φαγαμε" (και) αυτο εννοουσε και φυσικα ειχε δικιο ...

Για τι b2b & b2c μιλάς; Σε λίγο θα ζητήσεις & μ.ο τιμών για γυαλισμα ανά κατηγορία αυτοκινήτου....
Μηπως μπερδεύεσαι;
Είπαμε η σωστή συντήρηση/επαναφορά είναι ΜΟΝΟ για γνώστες και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία...
Αν είναι να στο γυαλίσει κάποιος σε 5 ώρες με γούνα μόνο και να στο αφήσει μέσα στα ολογράμματα άστο καλύτερα...
Επίσης θέλω να μου πεις πρώτα εσύ τι περιλαμβάνει το γυάλισμα και την διαδικασία που ακολουθείται και μετά θα σου αναφέρω εγώ...

stef
17-06-15, 22:54
Αφού βρίσκουν πελάτες που σκάνε τόσα λεφτά...
Υπόψιν τα υλικά δεν κοστίζουν ούτε 70 ε.

Όταν τα βρεις με 70 στείλε και σε εμένα...
Θα σου κάνω λίστα επι τόπου...

EVERGET
17-06-15, 23:15

Σε αυτό δε συμφωνώ. Όταν δηλαδή χτίζεις, κάνεις ένα μερεμέτι στο σπίτι σου έχεις δει ποτέ προσφορά από εταιρία, μάστορα, ή συνεργείο που να λέει τιμή με ΦΠΑ. Προσωπικά δεν έχω λάβει ποτέ τέτοια προσφορά, πάντα αναφέρεται το κόστος και συμπληρωματικά ότι δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ Χ%. Το ίδιο είναι και το μερεμέτι στο αυτοκίνητο. Άλλο b2c όταν αγοράζεις υπηρεσία και άλλο όταν αγοράζεις commodities από το super market....

Aπό εκεί και πέρα ότι πληρώνεις παίρνεις. Με 70 και 100 ευρώ η υπηρεσία που θα λάβεις θα είναι των κατώτερων δυνατών προδιαγραφών, μπορεί ο "μάστορας" να είναι ταλαντούχος και καλός αλλά τα υλικά του θα είναι τα πιο οικονομικά της αγοράς: γιατί όταν θες δουλειά υψηλών προδιαγραφών μόνο και μόνο ένα μέσου κόστους coating πάει στα 200 ευρώ το φιαλίδιο...

michaelp900
18-06-15, 05:59
Να παραθέσω και εγώ δουλειά που έκανα σε γνωστό μου στη Θεσσαλονίκη ο οποιός συνεργάζεται με swell και με τον Πλάτωνα.Το Μαρτιο του 2014 περάστηκε και CarPro Cquartz. Και οι δύο δουλειές μαζί με βιολογικό κόστισαν 1200 ευρω.

https://www.detailers.gr/showthread.php?182-BMW-320i-WetSanding-Correction-Protection

Blacktan
18-06-15, 08:14
Για τι b2b & b2c μιλάς; Σε λίγο θα ζητήσεις & μ.ο τιμών για γυαλισμα ανά κατηγορία αυτοκινήτου....
Μηπως μπερδεύεσαι;
Είπαμε η σωστή συντήρηση/επαναφορά είναι ΜΟΝΟ για γνώστες και υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία...
Αν είναι να στο γυαλίσει κάποιος σε 5 ώρες με γούνα μόνο και να στο αφήσει μέσα στα ολογράμματα άστο καλύτερα...
Επίσης θέλω να μου πεις πρώτα εσύ τι περιλαμβάνει το γυάλισμα και την διαδικασία που ακολουθείται και μετά θα σου αναφέρω εγώ...
Δεν εχω κανει καμια αναφορα στο γυαλισμα και στην ποιοτητα δουλειας για τον οποιοδηποτε.
Η ολη μου τοποθετηση εχει να κανει με τα τρικ τιμολογιακης πολιτικης των επιτηδειων οταν απευθυνονται σε ιδιωτες . Ιδιαιτερα δε οταν μιλαμε για 500αρια...

stef
18-06-15, 08:14
Εύγε! Ο Ανδρέας dazzle φημίζεται για την εξαιρετική του δουλειά κύριοι!
Αυτή είναι δουλειά και κάτι τέτοιο φυσικά εννοούσα...
Περιμένω ανάλυση από κάποιους τι παριλαμβάνει η εργασία των 70-100 ευρώ που ανέφεραν καθώς και τα στάδια της διαδικασίας...
Καλημέρα σε όλους...

Blacktan
18-06-15, 08:17
Σε αυτό δε συμφωνώ. Όταν δηλαδή χτίζεις, κάνεις ένα μερεμέτι στο σπίτι σου έχεις δει ποτέ προσφορά από εταιρία, μάστορα, ή συνεργείο που να λέει τιμή με ΦΠΑ. Προσωπικά δεν έχω λάβει ποτέ τέτοια προσφορά, πάντα αναφέρεται το κόστος και συμπληρωματικά ότι δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ Χ%. Το ίδιο είναι και το μερεμέτι στο αυτοκίνητο. Άλλο b2c όταν αγοράζεις υπηρεσία και άλλο όταν αγοράζεις commodities από το super market....

Aπό εκεί και πέρα ότι πληρώνεις παίρνεις. Με 70 και 100 ευρώ η υπηρεσία που θα λάβεις θα είναι των κατώτερων δυνατών προδιαγραφών, μπορεί ο "μάστορας" να είναι ταλαντούχος και καλός αλλά τα υλικά του θα είναι τα πιο οικονομικά της αγοράς: γιατί όταν θες δουλειά υψηλών προδιαγραφών μόνο και μόνο ένα μέσου κόστους coating πάει στα 200 ευρώ το φιαλίδιο...
Το οτι συμβαινει (οντως) αυτο που αναφερεις δεν σημαινει πως ειναι σωστο ...
Αλλο b2b αλλο b2c .
Το Ελλαδισταν βεβαια εχει δικους του κανονες ...

stef
18-06-15, 08:26
Δεν εχω κανει καμια αναφορα στο γυαλισμα και στην ποιοτητα δουλειας για τον οποιοδηποτε.
Η ολη μου τοποθετηση εχει να κανει με τα τρικ τιμολογιακης πολιτικης των επιτηδειων οταν απευθυνονται σε ιδιωτες . Ιδιαιτερα δε οταν μιλαμε για 500αρια...

Μάλλον μπερδεύεσαι ή δεν θες να δεχτείς κάποια πράγματα. Μιλάμε για ποιότητα δουλειάς όχι για πατσαβουροδουλειές...
Επίσης σαν Έλληνες από την μία ζητάμε το πάμφθηνο και μόλις το πάρουμε μετά αρχίζουμε τη γκρίνια ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο...
Όταν λέμε detailing εννοούμε δουλειές σαν του michaelp900 που πόσταρε νωρίτερα...

friendgr
18-06-15, 08:55
Άλλο b2c όταν αγοράζεις υπηρεσία και άλλο όταν αγοράζεις commodities από το super market....

Συγνώμη αλλά αυτή την απάτη ποτέ δεν την έχω καταλάβει η οποία έχει γίνει πλέον έθιμο από ΟΛΟΥΣ τους μαστόρους: συνεργειατζήδες, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ταπετσέρηδες, μπογιατζήδες κλπ

και λέω απάτη γιατί θυμάμαι τα παλιά χρόνια όταν σου έλεγαν τιμές ήταν με το ΦΠΑ. Από κάποια στιγμή και μετά ξεκίνησε η μόδα.

Και φυσικά φταίμε ΟΛΟΙ μας που έχουμε αφήσει να γίνει αυτό.

Οταν πας σε επίσημη αντιπροσωπεία και σου λένε θα κοστίσει τόσο και πας να πληρώσεις σου λένε +ΦΠΑ αν θες απόδειξη;
Οταν ο γιατρός θέλει επίσκεψη π.χ. 50 ευρώ και κόβει απόδειξη σου λέει +ΦΠΑ;

Άλλο η συμφωνία που μπορείς να κάνεις για μικρότερη τιμή αν δεν κόψει απόδειξη ή αν κόψει μικρότερη.

Αλλά αυτή η μόδα που πετάνε όλοι τιμές (τις ίδις τιμές που παλιά θα ήταν με ΦΠΑ) και μόλις πεις την λέξη από..... σου λένε +23% μου την δίνει στα νεύρα και μένα να μου φορολογούν στην πηγή και το cent (μισθωτός κορόϊδο γαρ).

Αν είμαστε κράτος ας τα κάνουμε όλα τα πράγματα +ΦΠΑ όπως στην Αμερική.
Τι θα πει στην παροχή υπηρεσιών ζητάμε όσα θέλουμε και μετά +ΦΠΑ και στα προϊόντα να έχει μέσα το ΦΠΑ;

Τι είπα; κράτος; :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

A8hnaios
18-06-15, 09:02
:popcorn: :popcorn: :popcorn:

Christopherk
18-06-15, 09:13
Με κόστη 1000+ κάνεις ένα εξωτερικό βάψιμο και είσαι κούκλος.

Sent from my Microsoft Lumia

friendgr
18-06-15, 09:21
Από την στιγμή που παραδέχονται ότι το detailing είναι πολυτέλεια και ως γνωστόν στην πολυτέλεια ΔΕΝ υπάρχει λογική, τι να συζητάμε;

Ο καθένας κοιτάει την τσέπη του και αναλόγως και το αμάξι του αποφασίζει και πράτει.

Blacktan
18-06-15, 09:47
Μάλλον μπερδεύεσαι ή δεν θες να δεχτείς κάποια πράγματα. Μιλάμε για ποιότητα δουλειάς όχι για πατσαβουροδουλειές...
Επίσης σαν Έλληνες από την μία ζητάμε το πάμφθηνο και μόλις το πάρουμε μετά αρχίζουμε τη γκρίνια ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο...
Όταν λέμε detailing εννοούμε δουλειές σαν του michaelp900 που πόσταρε νωρίτερα...
Μου δινεις εντυπωση πως δεν διαβαζεις οσα γραφονται ...

Μια off topic παρατηρηση εκανα σχετικα με τον τροπο χρεωσης και τις κουτοπονηριες ..ουδεμια αναφορα σε detailing και αξιολογηση δουλειας συγκεκριμενων μαστορων ...

stef
18-06-15, 11:06
Με κόστη 1000+ κάνεις ένα εξωτερικό βάψιμο και είσαι κούκλος.

Sent from my Microsoft Lumia

Σωστά !
Για να πας μετά να το πουλήσεις και να σου πουν ότι έχει φάει στούκο!!!
Δεν παίζουν αυτά που λες...

stef
18-06-15, 11:10
Μου δινεις εντυπωση πως δεν διαβαζεις οσα γραφονται ...

Μια off topic παρατηρηση εκανα σχετικα με τον τροπο χρεωσης και τις κουτοπονηριες ..ουδεμια αναφορα σε detailing και αξιολογηση δουλειας συγκεκριμενων μαστορων ...

Στο εμπόριο φίλε μου (και δεν μιλάμε για καταναλωτικά προιόντα) εδώ και δεκαετίες δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ...
Μάλλον όμως δεν έχεις διαβάσει το topic που αναφέρεται σε σωστό μαγαζί γυάλισμα και όχι για τον τρόπο που τιμολογούν τις υπηρεσίες...

Christopherk
18-06-15, 11:13
Σωστά !

Αυτό θα στο πει κανένας στόκος μόνο που θα μείνει μόνο στο εξωτερικό βάψιμο.

Από άλλα πράγματα βλέπεις το τρακαρισμένο αμάξι και το ξέρεις..

Δηλαδή εγώ που θα πάω να βάψω πόρτα οδηγού και πίσω φτερό οδηγού επειδή κάποιο αρχ@δι του ήρθε και μου έκανε καμιά δεκαριά λακκούβες με το χέρι θα μου πει ότι Έχω μαζέψει μπάρες?? Μην το πάρει καλύτερα!

stef
18-06-15, 11:25

Δηλαδή εγώ που θα πάω να βάψω πόρτα οδηγού και πίσω φτερό οδηγού επειδή κάποιο αρχ@δι του ήρθε και μου έκανε καμιά δεκαριά λακκούβες με το χέρι θα μου πει ότι Έχω μαζέψει μπάρες?? Μην το πάρει καλύτερα!

Στην Αγγλία το αυτοκίνητο χάνει πολύ μεγάλο μέρος της αξίας του, αν έχει ξαναβαφεί...
Θα μου πεις ότι στόκοι είναι και οι Άγγλοι....

Christopherk
18-06-15, 11:32
Στην Αγγλία το αυτοκίνητο χάνει πολύ μεγάλο μέρος της αξίας του, αν έχει ξαναβαφεί...
Θα μου πεις ότι στόκοι είναι και οι Άγγλοι....

Πάρε κουτα αμάξι το οποίο θα το έχεις για κάθε μέρα να μην έχεις και παρκινγκ και πες μου πως θα έχει γίνει σε 5 χρόνια. Σούπερ μαρκετ πας και όλο και κάποιο καρότσι θα ξύσει πάντα..

Παράδειγμα πριν λίγες μέρες.

Παππούς πάει να παρκάρει σε χώρο που ούτε σμαρτ δεν έμπαινε, κρακ και σπάσιμο ο προφυλακτήρας του άτυχου TT πού ήταν πίσω του.

Άσε που εδώ φροντίζουν άλλοι για να χάνουν αξίες τα αυτοκίνητα, μέχρι και τα αγρατζουνιστα αχαχαχα

vchris
18-06-15, 12:07
Σωστά !

Συγνώμη αλλά αυτό που λες μόνο στο Ελλαδιστάν ισχύει. Αμα έχει φάει στούκο θα φανεί. Σπούδαζα Αμερική και εκεί κατάλαβα οτι το βάψιμο έχει ποινικοποιηθεί μόνο εδω.

Koyotte
18-06-15, 13:21
Η δουλειά που μας έδειξε ο φίλος λίγο πριν είναι εξαιρετική, όμως μην ξεχνάμε ότι από τις φωτό πριν, φαίνεται ότι το αυτοκίνητο σε κάποια σημεία ήταν τελείως κακοβαμμένο . Για ένα απλό γυάλισμα όμως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τέτοια ποσά. Για να μιλήσω και από προσωπική εμπειρία, στο προηγούμενο μου αυτοκίνητο (όχι BMW) που ήταν κόκκινο και μου το έκαναν πουτ@να μέσα σε αντιπροσωπεία στην Πάτρα μάλιστα, είχα την τύχη να γνωρίσω ένα παλικάρι στο Χαλάνδρι (δυστυχώς έχει κλείσει πιά το κατάστημα του) ο οποίος κράτησε το αυτοκίνητο 2 μέρες, όπου πήγαινα και το έβλεπα και το επανέφερε σε κατάσταση καινούργιου με 200 ευρώ. Το αυτοκίνητο είχε γεμίσει ρετσίνια από ένα δέντρο, στην αντιπροσωπεία υποτίθεται το γυάλισαν, πλην όμως έφυγαν τα ρετσίνια και γέμισε ολογράμματα. Ο Θανάσης λοιπόν, καλή του ώρα, επί δύο ημέρες με αλοιφές και κεριά ( autoglym αν θυμάμαι καλά) το έκανε καινούργιο. Μέχρι που το πούλησα το χρώμα του, αν και κόκκινο, παρέμενε εξαιρετικό όπως ακριβώς την πρώτη ημέρα, δεν είχε πάθει το παραμικρό και του είχε κάνει μετά από ένα χρόνο ακόμα ένα ψιλογυάλισμα-κέρωμα με κόστος 70-80 ευρώ περίπου. Τώρα, ο καθένας ξέρει και τι χρειάζεται το αυτοκίνητό του και πόσα μπορεί να διαθέσει, άμα είναι όμως να γίνω ψυχαναγκαστικός και να δίνω ένα σκασμό λεφτά για να μου πουν μπράβο ρε μάγκα πένα το έχεις ή να το χαρεί ο επόμενος, σόρυ αλλά προσωπικά το έχω αποβάλει το μικρόβιο, ας γεμίσει όχι αράχνες αλλά και νυχτερίδες στην τελική. Ναι, το αγαπάω, ναι, το προσέχω αλλά κάπου χρειάζεται και ένα μέτρο.

Ε91
18-06-15, 14:41
Διαβάζω με εξαιρετικό ενδιαφέρον το thread όπως εξελίσσεται, και, ασχολούμενος ερασιτεχνικά με το detailing αρκετά χρόνια, θέλω να καταθέσω κι εγώ τις προσωπικές μου απόψεις. Να τα πάρουμε με τη σειρά:
1.Οι εργασίες απλό γυάλισμα - διόρθωση/επαναφορά χρώματος (paint correction) - ντουκοχαρτάρισμα (wet sanding) και κέρωμα είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους.
2.Πολύς κόσμος μπερδεύει το γυάλισμα με το κέρωμα.
Το σωστό γυάλισμα προϋποθέτει σωστή προεργασία (μέτρηση πάχους χρώματος - πηλός κλπ.), κατεβάζει το διαφανές βερνίκι και σβήνει τις ατέλειες της βαφής. Το κέρωμα προστατεύει μία ήδη γυαλισμένη προηγουμένως επιφάνεια και της δίνει extra γυαλάδα (glossiness).
3.Γνώμη μου είναι ότι το 90-95% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, λόγω λανθασμένου πλυσίματος, περιβαλλοντικών παραγόντων κλπ., χρειάζονται επαναφορά χρώματος. Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο.
4.Η χρήση αλοιφαδόρου προϋποθέτει τεχνικές γνώσεις και υπομονή, αλλιώς ο κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης είναι άμεσος (κάψιμο βερνικιού, ολογράμματα κλπ.). Προσωπικά, παρότι ασχολούμαι χρόνια, δεν έχω αλοιφαδόρο. Δεν το βλέπουν όμως όλοι ("επαγγελματίες" ή ερασιτέχνες) έτσι...Πλακώνουν τον αλοιφαδόρο και όποιον πάρει ο χάρος, αλλά μόλις φύγουν τα λάδια της γυαλιστικής αλοιφής, φαίνεται η ζημιά που έχει γίνει.
5.To βερνίκι της BMW είναι σκληρό, με αποτέλεσμα να κάνει αράχνη σχετικά δύσκολα, αλλά και εξίσου δύσκολα να γυαλίζεται, γεγονός που επηρεάζει την κοστολόγηση μιας δουλειάς.
Επίσης, παίζει ρόλο και το μέγεθος του αυτοκινήτου και βεβαίως, όπως προαναφέρθηκε, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.
6.Συνήθως, ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Ας μην τα απαξιώνουμε όλα λοιπόν. Στη χώρα μας υπάρχουν επαγγελματίες detailers, με διεθνή αναγνώριση και συνεργασίες,οι οποίοι παραμένουν σοβαροί και χαμηλών τόνων και τα ποσά που χρεώνουν τα θεωρώ απολύτως λογικά για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τα υλικά που χρησιμοποιούν.
Προσωπικά, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τον Μιχαλη (www.swell.gr) και την ίδια άποψη έχουν και όσοι τον έχουν εμπιστευτεί, μετά από συστάσεις μου.
Πιθανώς και άλλοι επαγγελματίες detailers που αναφέρθηκαν παραπάνω, να είναι εξίσου καλοί, απλά δεν έχει τύχει να έχω προσωπική εμπειρία.

Γνώμη μου είναι, εάν κάποιος θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το άθλημα, να κάνει στην αρχή ένα πραγματικά επαγγελματικό γυάλισμα-κέρωμα και στη συνέχεια μπορεί ο ίδιος με κατάλληλα και σχετικά οικονομικά σαμπουάν και κεριά να διατηρήσει, όσο είναι δυνατόν, το τελικό αποτέλεσμα για αρκετό καιρό.

mark e92
18-06-15, 15:34
Όταν τα βρεις με 70 στείλε και σε εμένα...
Θα σου κάνω λίστα επι τόπου...

Για πες μου με ένα μπουκάλι τον 100 ευρώ πόσα αυτοκίνητα βγάζει;
Οι αλοιφές κοστίζουν αλλά δεν χρησιμοποιεις όλο το μπουκάλι για 1 αυτοκίνητο σωστά;

mark e92
18-06-15, 15:55

Αν τους αρέσει η τιμή δεν τους ενοχλεί...
Ούτε και το καλογυαλισμενο θα τους αρέσει αν η τιμή είναι υψηλή...

stef
18-06-15, 17:08
Για πες μου με ένα μπουκάλι τον 100 ευρώ πόσα αυτοκίνητα βγάζει;
Οι αλοιφές κοστίζουν αλλά δεν χρησιμοποιεις όλο το μπουκάλι για 1 αυτοκίνητο σωστά;

Μπουκάλι για τι χρήση;
Αμα στα βάλω κάτω τα υλικα 300 δεν σου φτάνουν πίστεψέ με...

mark e92
18-06-15, 17:22
Μπουκάλι για τι χρήση;
Αμα στα βάλω κάτω τα υλικα 300 δεν σου φτάνουν πίστεψέ με...

Πόσες αλοιφές θα χρειαστείς δηλαδή;
Στις φωτογραφίες για το 320 χρειάστηκαν 3 υλικά (που ήταν και ταλαιπωρημενο)

stef
18-06-15, 17:24
Το κρρί που το πας;
Τα άλλα υλικά;
Οι βούρτσες, τα καθαριστικα ζαντών; Τα de - ironizer?

Tsik.D.
18-06-15, 18:51
Επειδή διάβασα ένα μεγάλο μέρος του θρεντ και επειδή ασχολούμαι αρκετά θα έλεγα με τον Detailing ας πω και την δική μου γνώμη περί γυαλισματος γιατί άρχισαν ήδη να μου πέφτουν λίγα μαλλιά με αυτά που διάβασα... να αναφέρω για αρχη οτι η δουλειά αυτή δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη και ας φαίνεται εύκολη, δεύτερον η τιμή των 250 ευρώ είναι τεράστια πόσο μάλλον χωρίς απόδειξη αλλά και τα 1200 ρε παιδιά είναι εξωφρενική... δηλαδή με 1200 ξανά βαψτο όπως είπε κι πιο πριν κάποιος!! Ήμαρτον αν υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που χρεωνουν 1200 ευρώ για Detailing πόσο μάλλον αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τα δίνουν :th_Laie_67-1: .αναλόγως το αμάξι βγαίνει η χρέωση, αναλόγως δηλαδή σε τι χάλια βρίσκεται το αμάξι, τι μέγεθος έχει και τι θέλει να κάνει ο κατοχος.. πάνω από 200 ευρώ δεν ξέρω αν θα χρεώσω ποτε πλυν κάποιου μεγάλου τζιπ.. όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους και για τύπους που απλά πετάνε τα λεφτά τους σε ανθρώπους που τους κάνουν πολύ καλή δουλειά αλλά ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΗ! ! Χρησιμοποιώ όλη την σειρά της 3Μ στα πάντα, και τέτοιες τιμές δεν έχω πει ούτε σε εχθρό μου..

georggge46
18-06-15, 19:00
Επειδή διάβασα ένα μεγάλο μέρος του θρεντ και επειδή ασχολούμαι αρκετά θα έλεγα με τον Detailing ας πω και την δική μου γνώμη περί γυαλισματος γιατί άρχισαν ήδη να μου πέφτουν λίγα μαλλιά με αυτά που διάβασα... να αναφέρω για αρχη οτι η δουλειά αυτή δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη και ας φαίνεται εύκολη, δεύτερον η τιμή των 250 ευρώ είναι τεράστια πόσο μάλλον χωρίς απόδειξη αλλά και τα 1200 ρε παιδιά είναι εξωφρενική... δηλαδή με 1200 ξανά βαψτο όπως είπε κι πιο πριν κάποιος!! Ήμαρτον αν υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που χρεωνουν 1200 ευρώ για Detailing πόσο μάλλον αν υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τα δίνουν :th_Laie_67-1: .αναλόγως το αμάξι βγαίνει η χρέωση, αναλόγως δηλαδή σε τι χάλια βρίσκεται το αμάξι, τι μέγεθος έχει και τι θέλει να κάνει ο κατοχος.. πάνω από 200 ευρώ δεν ξέρω αν θα χρεώσω ποτε πλυν κάποιου μεγάλου τζιπ.. όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για αγρίους και για τύπους που απλά πετάνε τα λεφτά τους σε ανθρώπους που τους κάνουν πολύ καλή δουλειά αλλά ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΗΜΕΝΗ! ! Χρησιμοποιώ όλη την σειρά της 3Μ στα πάντα, και τέτοιες τιμές δεν έχω πει ούτε σε εχθρό μου..

thumb

Tsik.D.
18-06-15, 19:04
Και ορίστε μερικές φώτο από ένα αυτοκίνητο καλού μου φίλου αλλά και μέλους της παρέας μας ο οποίος δεν ήθελε προφανώς να δώσει 200 και 250 ευρώ για γυάλισμα και πιστέψτε με δεν έδωσε..δεν θα ονομάσω τον ιδιοκτήτη γιατί δεν γνωρίζω αν θέλει και ο ίδιος αλλα αυτό είναι το αποτέλεσμα του πανέμορφου Μ3

31529

31530

31531

31532

31533

31534

31535

31536

31537

31538

stef
18-06-15, 19:17
Πες μας λίγο αν θες την διαδικασία που ακολουθείς και τι περιλαμβάνεται στα 100 ευρώ!
Πες μας εκτός των 3M (που μεταξύ μας είναι μία μέτρια επιλογή) τι άλλα υλικά και τι κερί χρησιμοποίησες.
Πες μας εκτός από γυάλισμα/ κέρωμα τι άλλο συμπεριλαμβάνεις στα 100 ευρώ...
Μετά θα αναφέρω εγώ τι καθαρίζω στο δικό μου αυτοκινητο σαν ερασιτέχνης detailer...

Tsik.D.
18-06-15, 19:48
Ok το διάβασα και αυτό.. ότι θα έλεγε ποτέ κάποιος την 3Μ μέτρια επιλογή δεν το περίμενα ποτέ.. όλάντε τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι της 3Μ από το α ως το ω.. Επίσης δεν νομίζω να σου ανέφερα πουθενά ότι χρεώνω 100¤ για την δουλειά μου. Τέλος η διαδικασία δεν νομίζω να πρέπει να αναφερθεί διότι ανέβασα τις φωτογραφίες για να φανεί το αποτέλεσμα για την διαμάχη των 250 και των 1200 ευρω και όχι για να αναλύσω το πως κάνω την δουλειά μου..

vchris
18-06-15, 21:35
Πες μας λίγο αν θες την διαδικασία που ακολουθείς και τι περιλαμβάνεται στα 100 ευρώ!
Πες μας εκτός των 3M (που μεταξύ μας είναι μία μέτρια επιλογή) τι άλλα υλικά και τι κερί χρησιμοποίησες.
Πες μας εκτός από γυάλισμα/ κέρωμα τι άλλο συμπεριλαμβάνεις στα 100 ευρώ...
Μετά θα αναφέρω εγώ τι καθαρίζω στο δικό μου αυτοκινητο σαν ερασιτέχνης detailer...

Προσπαθώ σε όλο το ποστ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να αποδείξεις οτι δουλείες των 100 - 150 ευρω ειναι σκάρτες.
Φιλικά πάντα

stef
18-06-15, 22:44
Ok το διάβασα και αυτό.. ότι θα έλεγε ποτέ κάποιος την 3Μ μέτρια επιλογή δεν το περίμενα ποτέ.. όλάντε τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι της 3Μ από το α ως το ω.. Επίσης δεν νομίζω να σου ανέφερα πουθενά ότι χρεώνω 100¤ για την δουλειά μου. Τέλος η διαδικασία δεν νομίζω να πρέπει να αναφερθεί διότι ανέβασα τις φωτογραφίες για να φανεί το αποτέλεσμα για την διαμάχη των 250 και των 1200 ευρω και όχι για να αναλύσω το πως κάνω την δουλειά μου..

Πάμε λοιπόν.....
Η 3M είναι μια μέτρια επιλογή σε προιόντα γυαλίσματος /διόρθωσης όταν υπάρχει μια Menzerna η οποια έχει γράψει ιστορία σε ολόκληρη την Ευρώπη
Η 3Μ είναι μια κακή επιλογή σαν κερί μιας και βγάζει μόνο σε υγρή μορφή όταν υπάρχουν εταιρείες που τα κεριά τους κάνουν 500+ ευρώ το βαζάκι (δεν θα στις πω μιας και είσαι επαγγελματίας και τις γνωρίζεις από πρώτο χέρι)
Η δουλεία σου ανέφερες από μόνος σου ότι είναι κάτω των 200 ευρώ (140-160) υποθέτουμε και δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με δουλειές όπως του michaelp900 που πόσταρε πιο πάνω μιας και είναι ελλειπής και εξηγούμαι αμέσως...
Κάθεστε και λέτε ότι είναι ακριβά και πολλά τα 350-450-600 κλπ αλλά δεν γνωρίζετε προφανώς ότι στα λεφτά αυτά μέσα περιλαμβάνονται:
-Βιολογικός καθαρισμός μαζί με προστασία/συντήρηση δερμάτινου σαλονιου
-Καθαρισμός άψογος της μηχανής του αυτοκινήτου
-βγάλσιμο και καθαρισμός των ζαντών από μέσα
- πιθανός καθαρισμός φφώτων πορείας απο κιτρίνισμα
- ντουκοχαρτάρισμα (όπου χρειάζεται)

Θα μου πεις ότι αυτά τα κάνεις και εσύ αλλά με έξτρα χρέωση και λογικό αλλά μην κατηγορούμε χωρίς να ξέρουμε!
Τελος με προβληματίζει που σαν επαγγελματίας δεν μας ξεκαθαρίζεις την διαδικασία που ακολουθείς γιατί σαν πελάτης θέλω να ξέρω αν κάνεις τη σωστή δουλειά. Βέβαια λόγω υλικών από τις φώτο το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο αφου αράχνες σε μερικά σημεία δεν έχουν φύγει εντελώς.

Υ.Γ: Δεν είμαι επαγγελματίας και το γνωρίζουν όλοι εδώ, αλλά ένας "άρρωστος" ερασιτέχνης detailer

Φιλικά,

Στέφανος

stef
18-06-15, 22:46
Προσπαθώ σε όλο το ποστ να καταλάβω γιατί προσπαθείς να αποδείξεις οτι δουλείες των 100 - 150 ευρω ειναι σκάρτες.
Φιλικά πάντα

Δεν είπα ότι είναι σκάρτες, απλά είναι μέτριες και ελλειπείς κατ εμέ!

Christopherk
18-06-15, 22:50
Για λεπτομέρειες δεν ξέρω καν. δεν ασχολούμαι ούτε να πλύνω το αμάξι δεν κάθομαι.

Το σύνολο της δουλειάς που είδα είναι ένα αμάξι που γυαλίζει πολύ αλλά φέρνει κάτι ψεύτικο. Ξανά λέω στα μάτια τα δικά μου που είμαι άσχετος 100%%

Πάντως όποιος δώσει 1000¤ πάλι τρελό τον θεωρώ για ένα μέσο αμάξι, αν μιλάμε για καμιά lambo εκεί αλλάζει.

Tsik.D.
19-06-15, 09:10
Πάμε λοιπόν.....
Η 3M είναι μια μέτρια επιλογή σε προιόντα γυαλίσματος /διόρθωσης όταν υπάρχει μια Menzerna η οποια έχει γράψει ιστορία σε ολόκληρη την Ευρώπη
Η 3Μ είναι μια κακή επιλογή σαν κερί μιας και βγάζει μόνο σε υγρή μορφή όταν υπάρχουν εταιρείες που τα κεριά τους κάνουν 500+ ευρώ το βαζάκι (δεν θα στις πω μιας και είσαι επαγγελματίας και τις γνωρίζεις από πρώτο χέρι)
Η δουλεία σου ανέφερες από μόνος σου ότι είναι κάτω των 200 ευρώ (140-160) υποθέτουμε και δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με δουλειές όπως του michaelp900 που πόσταρε πιο πάνω μιας και είναι ελλειπής και εξηγούμαι αμέσως...
Κάθεστε και λέτε ότι είναι ακριβά και πολλά τα 350-450-600 κλπ αλλά δεν γνωρίζετε προφανώς ότι στα λεφτά αυτά μέσα περιλαμβάνονται:
-Βιολογικός καθαρισμός μαζί με προστασία/συντήρηση δερμάτινου σαλονιου
-Καθαρισμός άψογος της μηχανής του αυτοκινήτου
-βγάλσιμο και καθαρισμός των ζαντών από μέσα
- πιθανός καθαρισμός φφώτων πορείας απο κιτρίνισμα
- ντουκοχαρτάρισμα (όπου χρειάζεται)

Θα μου πεις ότι αυτά τα κάνεις και εσύ αλλά με έξτρα χρέωση και λογικό αλλά μην κατηγορούμε χωρίς να ξέρουμε!
Τελος με προβληματίζει που σαν επαγγελματίας δεν μας ξεκαθαρίζεις την διαδικασία που ακολουθείς γιατί σαν πελάτης θέλω να ξέρω αν κάνεις τη σωστή δουλειά. Βέβαια λόγω υλικών από τις φώτο το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο αφου αράχνες σε μερικά σημεία δεν έχουν φύγει εντελώς.

Υ.Γ: Δεν είμαι επαγγελματίας και το γνωρίζουν όλοι εδώ, αλλά ένας "άρρωστος" ερασιτέχνης detailer

Φιλικά,

Στέφανος

Φυσικα η 3Μ θα είναι μια μέτρια επιλογή όταν μου την συγκρίνεις με εταιρίες που κοστό λόγουν 500 ευρώ ένα βαζάκι μόνο.. εκεί ξεκίνησε και το θέμα με τα θύματα που δίνουν 600+ ¤ για μια αλοιφή. Επίσης το αυτοκίνητο που είδες δεν νομίζω να μπορούσαν να εξαλειφθουν εντελώς τα σημάδια γιατί δεν είναι όλα αράχνες αλλά "παρασημα" και γρατζουνιές. Πίστεψε με εγώ όταν έβγαλα τις φώτο έβαλα από πάνω την λάμπα για να φανεί η διαφορά και δεν εβγαλα φώτο από τα πλάγια με το βερνίκι να έχει κατανεμηθει παντού σωστά..Τέλος θα σου λύσω και την απορία σου γιατι κάνεις λάθος ερωτήσεις σε λάθος μέρη. Θα σου πω την διαδικασία που θα ακολουθήσω βήμα προς βήμα μόνο εάν έρθεις να δω από κοντά το αυτοκίνητο που θέλεις να γυαλιστεί και μόνο με συζήτηση. Εάν εσύ θέλεις να λες την διαδικασία δημοσίως είναι δικό σου πρόβλημα και δεν με αφορά. Επειδή όμως μερικοί το βλέπουμε σαν δουλειά δεν είμαστε αναγκασμένοι να το διατυμπανίζουμε κιόλας σε όλο τον κόσμο. Οπότε εάν κάποια στιγμή ενδιαφερθείς πραγματικά κλείνουμε ένα ραντεβού, φέρνεις το αμαξι και το συζητάμε. Πάντα φιλικά
Δημήτρης

stef
19-06-15, 10:12
Ποιο αμάξι να φέρω φίλε μου;
Ψάχνεις και πελάτη κιόλας;
Μάλλον θα μπερδεύεσαι...
Τα αμάξια μου τα φτιάχνω μόνος μου! Με υλικά που έχω δώσει από την τσέπη μου για εμένα και μόνο!

Υ.Γ: Επειδή η διαδικασία είναι γνωστή και είναι μονάχα μία (δεν μιλάω για ντουλοχαρτάρισμα αλλά απλή διόρθωση) το ότι δεν μου την αναφέρεις μου λέει πολλά...
Επίσης πες μας και τι χρόνο σου πήρε για να διορθώσεις το Μ3...
Αλλά ξέχασα και αυτό είναι επτασφράγιστο μυστικό....

Tsik.D.
19-06-15, 12:03
Ποιο αμάξι να φέρω φίλε μου;
Ψάχνεις και πελάτη κιόλας;
Μάλλον θα μπερδεύεσαι...
Τα αμάξια μου τα φτιάχνω μόνος μου! Με υλικά που έχω δώσει από την τσέπη μου για εμένα και μόνο!

Υ.Γ: Επειδή η διαδικασία είναι γνωστή και είναι μονάχα μία (δεν μιλάω για ντουλοχαρτάρισμα αλλά απλή διόρθωση) το ότι δεν μου την αναφέρεις μου λέει πολλά...
Επίσης πες μας και τι χρόνο σου πήρε για να διορθώσεις το Μ3...
Αλλά ξέχασα και αυτό είναι επτασφράγιστο μυστικό....

Ειλικρινά τέτοιο πελάτη δεν τον θέλω καν γιατί είναι φύρα και μπελάς μεγάλος.. Η διαδικασία δεν αντιλέγω ότι είναι γνωστή αλλά όποιος θέλει υπάρχει και το Google η το YouTube.. και αν εσύ την ξέρεις με Γειά σου με χαρά σου..Τέλος όχι ότι πάλι είναι δική σου δουλειά αλλά γύρω στις 2 ώρες παίρνει το κάθε χέρι που περνάω σε ένα αυτοκίνητο και άσε καλύτερα να ξέρει και να κρίνει ο ιδιοκτήτης για το αν είναι ευχαριστημενος που ξέρει το αυτοκίνητο του πως ήταν και τι σημάδια είχε και όχι εσύ που ψάχνεις ελαττώματα σε δουλειά από φωτογραφίες... Υ.Γ. μπράβο σου που περιποιεισαι τι αμαξι σου μόνος σου και είσαι αξιος detailer και γουστάρεις αυτούς που ζητάνε 600 ευρώ για μία περιποίηση αλλά στην τελική τους υποτιμάς και το κάνεις μόνος σου... Αυτό λέει πιο πολλά μάλλον..

stef
19-06-15, 13:40
Πιο πολλά μου λέει ο τρόπος και η αντιμετώπισή σου επί του θέματος όπως και η εμπειρία σου.
Όσο για το τι πελάτες θέλεις λογικό να θες τους πλέον αδαής ώστε να φανεί η δουλειά σου!
Άσε τους "ψείρες" πελάτες με τα ακριβά αμάξια να πηγαίνουν αλλού για ολοκληρωμένη και σωστή προστασία και κοροίδευέ τους που τα σκανε μιας και εσύ τέτοιες δουλειές τις κάνεις με πολύ λιγότερα χρήματα και σε 6ωρο ξεπετάς τα αμάξια...

tsaltinho
19-06-15, 13:53
Νομιζω οτι το σκισαμε το θεμα......!
Θα κανω πρωτα ενα μικρο βαψιματακι στον προφυλακτηρα και μετα θα ασχοληθω πιο ενεργα με το θεμα γυαλισματος!!!

A8hnaios
19-06-15, 13:56
Ειρήνη υμειν παιδιά... :wash: Μια ερώτηση έκανε ο φίλος που άνοιξε το νήμα..

Bitz
19-06-15, 14:01
Νομιζω οτι το σκισαμε το θεμα......!
Θα κανω πρωτα ενα μικρο βαψιματακι στον προφυλακτηρα και μετα θα ασχοληθω πιο ενεργα με το θεμα γυαλισματος!!!

Μια χαρα ειναι το θεμα....μαθαινεις αρκετα πραγματα.
thumb

Ptboul
19-06-15, 14:19
Μια ερώτηση έκανε ο φίλος που άνοιξε το νήμα..

Να μη ξαναγίνουν τέτοιες ερωτήσεις διότι θα τιμωρηθεί με ατομικό ντιτέϊλινγκ προς παραδειγματισμό

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/06/BiltvC3A4ttKarlstad-1.jpg

Bitz
19-06-15, 14:20
Οπως λεει ο στεφ γυαλισμα απο γυαλισμα εχει διαφορα και στο χρονο και στο αποτελεσμα,τωρα τι ζηταει ο καθε πελατης και τι χρηματα μπορει να διαθεσει αυτο ειναι αλλο θεμα.
Εχω ξεκινησει αυτο το S3 στις 9.00 το πρωι και εχω φτασει στην μεση περιπου,αν δεν εχω καποιο θεμα στο υπολοιπα κομματια αυριο το πρωι θα περασω μια finishit και ενα putf8um wax και τελος,το βερνικι του ηταν σε μετρια κατασταση....συνολο δυο ημερες.31555

31557

31558

Tsik.D.
19-06-15, 14:38
Πιο πολλά μου λέει ο τρόπος και η αντιμετώπισή σου επί του θέματος όπως και η εμπειρία σου.
Όσο για το τι πελάτες θέλεις λογικό να θες τους πλέον αδαής ώστε να φανεί η δουλειά σου!
Άσε τους "ψείρες" πελάτες με τα ακριβά αμάξια να πηγαίνουν αλλού για ολοκληρωμένη και σωστή προστασία και κοροίδευέ τους που τα σκανε μιας και εσύ τέτοιες δουλειές τις κάνεις με πολύ λιγότερα χρήματα και σε 6ωρο ξεπετάς τα αμάξια...

Ποιος μίλησε για 6 ώρες ?? Εκτός και αν η δουλειά που κάνεις εσύ είναι με το καλημέρα και πετάς επάνω τον αλοιφαδόρο με την αλοιφή και το ξεσκονίζεις.. Οπότε εδώ φαίνεται ποιος είναι ο αδαής και ποιος κοροϊδεύει τον κόσμο..και ξαναλέω αφού εσύ είσαι ψείρας και τους υπερασπίζεσαι αυτούς που σκάνε τόσα λεφτά γιατί εξακολουθείς και το κάνεις μόνος σου και δεν πηγαίνεις στους "επαγγελματίες" να σου κάνουν ολοκληρωμένη προστασία??? Και πόσο αστείο μπορεί να είναι το γεγονός ότι ισχυρίζεσαι πως το Μ3 δεν είναι ακριβό αμαξι και ότι το 3.20 ειναι.. σίγουρα γνωρίζεις περί του θέματος? :th_Laie_67-1:

tsaltinho
19-06-15, 14:59
Να μη ξαναγίνουν τέτοιες ερωτήσεις διότι θα τιμωρηθεί με ατομικό ντιτέϊλινγκ προς παραδειγματισμό

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/06/BiltvC3A4ttKarlstad-1.jpg

Ναι ναι, τα τιμωρηθω!
Μου αξιζει!!!!!!!!

:hystericalbs1:

alexm
19-06-15, 15:02
Η διαχειριστικη ομαδα και εγω προσωπικα θα παρακαλουσα να σταματησουν οι προσωπικοι χαρακτηρισμοι.
Ο καθενας εχει την αποψη του και τον τροπο του... σε οτι πραττει, υπαρχουν καποιοι που συμφωνουν και την αποδεχονται και καποιοι αλλοι διαφωνουν και την απορριπτουν!!!
Οταν ομως η συζητηση επι του πρακτεου αναλωνεται σε προσωπικους χαρακτηρησμους αλλοιωνει την ουσια του θρεντ, που δεν ειναι αλλη απο την ενημερωση των μελων επι του θεματος.
Εξαλου υπαρχουν τα Π.Μ για τις προσωπικες διαφωνιες, εδω απλα ο καθενας μας ας αναφερει τις γνωσεις και τις εμπειριες του, ωστε να μπορεσουμε να μαθουμε και εμεις οι αδαεις καποια πραγματα επι του θεματος που μπορει μεχρι σημερα να μην γνωριζαμε!!!

stef
19-06-15, 15:10
Ποιος μίλησε για 6 ώρες ?? Εκτός και αν η δουλειά που κάνεις εσύ είναι με το καλημέρα και πετάς επάνω τον αλοιφαδόρο με την αλοιφή και το ξεσκονίζεις.. Οπότε εδώ φαίνεται ποιος είναι ο αδαής και ποιος κοροϊδεύει τον κόσμο..και ξαναλέω αφού εσύ είσαι ψείρας και τους υπερασπίζεσαι αυτούς που σκάνε τόσα λεφτά γιατί εξακολουθείς και το κάνεις μόνος σου και δεν πηγαίνεις στους "επαγγελματίες" να σου κάνουν ολοκληρωμένη προστασία??? Και πόσο αστείο μπορεί να είναι το γεγονός ότι ισχυρίζεσαι πως το Μ3 δεν είναι ακριβό αμαξι και ότι το 3.20 ειναι.. σίγουρα γνωρίζεις περί του θέματος? :th_Laie_67-1:

Όλοι γνωρίζουν εδω μέσα ότι θέλω 3-4 μέρες για πλήρες γυάλισμα / καθάρισμα/ κέρωμα.
Σε ρωτάω 2 μέρες τώρα πόσο χρόνο σου παίρνει κ κρατάς επτασφράγιστο μυστικό.
Σε μια μερα πάντως το αμάξι δεν γίνεται!
Ρώτησες γιατί το κάνω και σου απαντώ: γιατί το hobby μου είναι το detailing!
Γιατί μ αρέσει να ναι πάντα στην πένα το αμάξι μου και κυρίως γιατί τρελλαίνομαι να το κάνω καλύτερα από κάποιους οι οποίοι δεν γνωρίζουν τη σωστή διαδικασία της επαναφοράς ή πιστεύουν ότι η περιποίηση του αυτοκινήτου ξεκινάει και σταματάει στη λαμαρίνα και μέχρι εκεί...
Υπάρχουν άπειρες λεπτομέρειες που δεν κάνει κανείς στην Ελλάδα (και φυσικα ούτε εγώ)
Δες πχ καμια μέρα από περιέργεια τι κάνει ο Paul Dalton και θα καταλαβεις τότε τι εννοώ...

Επίσης που ανέφερα ότι το Μ3 δεν είναι ακριβό αμάξι ενώ το 320 είναι...;
Μην βάζεις λόγια που δεν έχω πει...

stef
19-06-15, 15:12
Οπως λεει ο στεφ γυαλισμα απο γυαλισμα εχει διαφορα και στο χρονο και στο αποτελεσμα,τωρα τι ζηταει ο καθε πελατης και τι χρηματα μπορει να διαθεσει αυτο ειναι αλλο θεμα.

Εχω ξεκινησει αυτο το S3 στις 9.00 το πρωι και εχω φτασει στην μεση περιπου,αν δεν εχω καποιο θεμα στο υπολοιπα κομματια αυριο το πρωι θα περασω μια finishit και ενα putf8um wax και τελος,το βερνικι του ηταν σε μετρια κατασταση....συνολο δυο ημερες.31555

31557

31558

Τέλειο!!
Αυτή είναι δουλειά!!!

stef
19-06-15, 15:13
AlexM από πλευράς μου ζητώ συγγνώμη αν ξέφυγε η συζήτηση απλα παπνω στην κουβέντα απάντησα

alexm
19-06-15, 15:54
AlexM από πλευράς μου ζητώ συγγνώμη αν ξέφυγε η συζήτηση απλα παπνω στην κουβέντα απάντησα

Δεν ειναι θεμα συγνωμης, ιντερνετικα ολοι μας καποια στιγμη εχουμε πει μια κουβεντα παραπανω...thumb
Μεγαλα παιδια... ειμαστε και αν μη τι αλλο γνωριζουμε καλα οτι οι ιντερνετικες παρεξηγησεις ειναι εφημερες και το συνηθες ειναι στο bmwfans.gr να λυνονται εν τη γενεσει τους!!!

Επι του θεματος τωρα, μαζευεται τις κρεμε σας και τα γυαλιστικα σας γιατι γυαλισμα ειναι ενα και το μοναδικο..., το Μ5 και ο Ασσος του Πατρινου :th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Bitz
19-06-15, 15:58
Τέλειο!!
Αυτή είναι δουλειά!!!

Αυριο θα ξερουμε 100%
:th_Laie_67-1:

m_power_lunatic
19-06-15, 17:14
Αφροοοος το Μ5 κυριε ///Μακη μου που λεει και στην ταινια!!!!

stef
19-06-15, 17:51
Δεν ειναι θεμα συγνωμης, ιντερνετικα ολοι μας καποια στιγμη εχουμε πει μια κουβεντα παραπανω...thumb
Μεγαλα παιδια... ειμαστε και αν μη τι αλλο γνωριζουμε καλα οτι οι ιντερνετικες παρεξηγησεις ειναι εφημερες και το συνηθες ειναι στο bmwfans.gr να λυνονται εν τη γενεσει τους!!!

Επι του θεματος τωρα, μαζευεται τις κρεμε σας και τα γυαλιστικα σας γιατι γυαλισμα ειναι ενα και το μοναδικο..., το Μ5 και ο Ασσος του Πατρινου :th_Laie_67-1::hystericalbs1:

Φίλε στις τρύπες για τις βίδες τις πινακίδας έχουν γυαλιστεί οι βόλτες; :hystericalbs1:
Νομίζω σου χει ξεφύγει εκεί μέσα....:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

gant
19-06-15, 20:27

Τέλεια δουλειά δεν λέω, αλλά εδώ το Ε21, μέρες πριν πουληθεί, είναι όταν ήσουν νεαρός ακόμη και είχε και 20 χρονάκια στην πλάτη του.
Ούτε αλοιφαδόρους, ούτε πηλούς ούτε ντουκόχαρτα έφαγε ποτέ.
Ξέρεις το γιατί? Όσα αμάξια έβλεπα ύστερα από μερικούς μήνες που είχαν φάει detailing, ήταν χειρότερα απ ότι πριν.
Ίσως όμως και οι εργοστασιακές βαφές δεν ήταν τόσο τελειοποιημένες όπως σήμερα, ίσως τα μαστόρια να μη ήξεραν τι έκαναν.
Απλά κάθε Μάι και Νοέμβρη μετά από ένα καλό πλύσιμο, το περνούσα ένα κερί της sonax.
Μεγάλη βοήθεια όλα τα χρόνια φυσικά η πυλωτή και η κουκούλα στην θάλασσα τα καλοκαίρια.

https://imageshack.com/a/img911/3963/s8tXSR.jpg

Δημήτρης Λέκκας
20-06-15, 00:07
Κ.Γιώργο και γω με 23 χρόνια στη πλάτη και 123.000 χλμ το e36 είναι μια χαρά. Κάθε καλοκαίρι(τα τελευταία 5 χρόνια) το περνάω με ενα μηχάνημα που με βοηθά να περνάω ομοιόμορφα ( (χωρίς να πιέζω και να κάνω ζημιές , η αράχνη καλύπτεται για λίγο όμως χρονικό διάστημα)την αλοιφή της sonax( για άσπρα αμάξια) και κερί της sonax ( έχω και autoglym προιόντα).Ωστόσο θεωρώ πως σημαντικό ρόλο παίζει και το κλειστό γκαράζ( πλέον το μοιράζεται και με το 46αρι).Ωστόσο θεωρώ πως το άσπρο αμάξι είναι πιο εύκολο στο να μη φαίνεται η αράχνη , αν και δε με πειράζει η αραχνούλα που ακόμα και καινούργια αμάξια έχουν.

Δημήτρης Λέκκας
20-06-15, 00:33
Όσο για τα παραπάνω θα συμφωνήσω πως το γυάλισμα και κέρωμα είναι επίπονες διαδικασίες, απαιτούν γνώσεις , ώστε να γίνει σωστή και επαγγελματική δουλειά. Για τις τιμές θεωρώ πως βασικό ρόλο παίζουν τα προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν και η κατάσταση του εκάστοτε αυτοκινήτου, άρα και η δουλεία που θα πρέπει γίνει.Μια ερώτηση μόνο.Αν δείτε στη φώτο 2 που πόσταρα η πίσω πόρτα μου έχει θολώσει σε κάποιο σημείο (είχα κάνει τοπικό βάψιμο μεταξύ του τριμ και της χειρολαβής, η υφή της βαφής ειναι απαλή και όχι σαγρέ- αρχικά δεν ήταν θολή η βαφή, και γενικά δεν φαίνεται) .Τι λύση υπάρχει? σόρρυ για το off topic...αν θελετε στείλτε ένα p.m αν έχετε κάτι υπόψιν, ώστε μην χαλάω το θέμα.

katsaraios
20-06-15, 02:05
Ωραια εξελιχθηκε το θρεντ εγω σε δυο πραγματα δεν συμφωνω ..
1ον οταν κανονιζεται η τιμη φυσικα αφου το δει ο τεχνιτης το αυτοκινητο θα πρεπει να ξερει ο πελατης αν ειναι με αποδειξη ή χωρις και αναλογα να υπαρχει τιμια προσφορα.

2ον σε αυτοκινητα που δεν εχουν ολοι την ανεση του ιδιωτικου χωρου και παραμενουν παρκαρισμενα με ενα σωρο συνεπειες πολλες φορες το γυαλισμα κερωμα δεν αρκει οποτε παμε σε μερικο-ολικο βαψιμο.Ποιος θα κανει λαθος ο επομενος αγοραστης να μας πει οτι το αυτοκινητο κακως βαφτηκε ή ο πωλητης που θα κοιταξει βασικα να ειναι ομορφο το αυτοκινητο του και κατοπιν να μην χασει (οσο το δυνατον) την αξια του απο την ταλαιπωρια-σημαδια του χρωματος?

Κατα τα αλλα οι γνωστες προτεινουν καποια προιοντα με αντιστοιχες χρεωσεις και ο καθενας εχει την ευχερεια να κανει την επιλογη που τον συμφερει και του αρεσει η αγορα εχει και καλους σχολαστικους και αλεξιπτωτιστες μπλαστηδες .
Ας μην δινονται χαρακτηρισμοι καλυτερα,ολοι θελουν αλλα δεν μπορουν να εχουν χρονο ,χωρο και αφθονο χρημα για να χαρακτηριζουν το αυτοκινητο τους το καλυτερο και αυτοι οι κριτες ολων...
εντελως λαθος...

gant
20-06-15, 10:06
Κ.Γιώργο και γω με 23 χρόνια στη πλάτη και 123.000 χλμ το e36 είναι μια χαρά. Κάθε καλοκαίρι(τα τελευταία 5 χρόνια) το περνάω με ενα μηχάνημα που με βοηθά να περνάω ομοιόμορφα ( (χωρίς να πιέζω και να κάνω ζημιές , η αράχνη καλύπτεται για λίγο όμως χρονικό διάστημα)την αλοιφή της sonax( για άσπρα αμάξια) και κερί της sonax ( έχω και autoglym προιόντα).Ωστόσο θεωρώ πως σημαντικό ρόλο παίζει και το κλειστό γκαράζ( πλέον το μοιράζεται και με το 46αρι).Ωστόσο θεωρώ πως το άσπρο αμάξι είναι πιο εύκολο στο να μη φαίνεται η αράχνη , αν και δε με πειράζει η αραχνούλα που ακόμα και καινούργια αμάξια έχουν.

Κούκλα η ασπρούλα σου. thumb