PDA

Επιστροφή στο Forum : ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΑΣΜΑΝ

Moufas E46
08-06-15, 10:29
Πριν κανα 20ημερο αλλαξα δισκο πλατο στο αυτοκινητο για πρωτη φορα. εβαλα LUK σαν και αυτο που φοραγε απο τη μανα του. Αμεσως μετα αρχισαν τα προβληματα. Οταν κουμπωνω την πρωτη βρισκει σαν να εχει ενα εμποδιο και πρεπει να προσπαθησω με τη δευτερη η και με την τριτη φορα ωστε να την παρει. Στην αρχη νομισα πως πρεπει να στρωθει ο δισκος πλατο και δε εδωσα σημασια αλλα οι μερες περασανε και το προβλημα υπαρχει. Για να βοηθησω τη συζητηση οταν ειναι σβηστο το αμαξι οι ταχυτητες κουμπωνουν κανονικα. Οταν βαλω μπρος τον κινητηρα ξεκιναει το σκαλωμα στην πρωτη ταχυτητα και οταν την παρει με τη δευτερη η με την τριτη προσπαθεια και ξαναπροσπαθησω να βαλω πρωτη χωρις να αφησω τον συμπλεκτη μπαινει κανονικα αλλα οταν αφησω το συμπλεκτη και προσπαθησω να ξαναβαλω πρωτη αρχιζει παλι το σκαλωμα. Αν το φθασω κοντα στις 3000 στροφες το σκαλωμα εξαφανιζετε και το σασμαν δουλευει κανονικα. Σημειωτεον το ιδιο προσφατα αρχισε να το κανει και στην οπισθεν. Οι υπολοιπες ταχυτητες δουλευουν κανονικα. Πηρα τηλ σημερα το μηχανικο και μου ειπε να το αφησω κανα 20ημερο μηπως και εξαφανιστει απο μονο του και οτι το πιθανοτερο ειναι να επιασε βρωμια ο δισκος πλατο η το βολαν και θελει καθαρισμα. Οι απαντησεις του δε με επεισαν για αυτο και ρωταω να μου πειτε αν ξερει κανεις τι μπορει να συμβαινει

stefm5
08-06-15, 13:29
το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι λάθος τοποθέτηση.
τα περί βρώμας δεν τα σχολιάζω καν.

Bazil Van Sinner
08-06-15, 14:38
+1 για λάθος τοποθέτηση.
Καλό θα ήταν να μήν το αφήσεις 20 μέρες
:shok: μήπως και εξαφανιστεί !

Moufas E46
08-06-15, 16:58
+1 για λάθος τοποθέτηση.
Καλό θα ήταν να μήν το αφήσεις 20 μέρες
:shok: μήπως και εξαφανιστεί !

να φυγει δε παιζει ειναι γνωστο συνεργειο. το σκεπτικο του ηταν μηπως φτιαξει απο μονος του επειδη ειναι καινουργιος και στην αρχη θελει στρωσιμο

Bazil Van Sinner
08-06-15, 17:23
να φυγει δε παιζει ειναι γνωστο συνεργειο. το σκεπτικο του ηταν μηπως φτιαξει απο μονος του επειδη ειναι καινουργιος και στην αρχη θελει στρωσιμο

Πηρα τηλ σημερα το μηχανικο και μου ειπε να το αφησω κανα 20ημερο μηπως και εξαφανιστει απο μονο του

Και εγώ στον θόρυβο αναφέρομαι thumb

z3 2.2
08-06-15, 18:42
Για καποιο λογο δεν απομονωνει σωστα.
Πηγαινε το γιατι θα κανεις ζημια και στα συχρονιζε

apovas
08-06-15, 20:02
Το σετ δισκο πλατο ειναι διπλης μαζας και πρεπει να ειναι "κουρδισμενο" πριν μπει οπως λενε τα μαστορια.Κοιταξε το.

Bitz
08-06-15, 20:22
Γιάννη μάλλον δεν απομονώνει πλήρως.

Moufas E46
08-06-15, 20:31
Γιάννη μάλλον δεν απομονώνει πλήρως.

αρα λες να εχει θεμα το καινουργιο δισκο πλατο? αλλα αμα ηταν αυτο δε θα το κανε συνεχεια και σε ολες τις ταχυτητες?

jovanna07
08-06-15, 22:30
Αμα εχει κεντραριστει σωστα (που αν εχειs γνησιο κεντραδορο και ενα παιδι μπορει να τον κεντραρει το δισκο)μονο ο δισκοs μπορει να φταιει.Εγγυηση το σετακι και τελειωσεs.
Mην ακουs τιποτα αλλο.....

ghost-rider
09-06-15, 10:41
Nα σου πω...
Για να σου τα αλλάξουν όλα αυτά έβγαλαν το εμβολάκι του συμπλέκτη.
Μπας και το αποσύνδεσαν τελείως?
Αν ναι έκαναν εξαέρωση μετά?
Παρατήρησες καμία αλλαγή στην αίσθηση των φρένων μετά την αλλαγή του δίσκου?

Όπως και να έχει να του το πας πίσω να ψάξει να βρει τι έχει.
Όπως σου είπαν και πιο πάνω μάλλον δεν απομονώνει σωστά.

Αν το κυκλοφορήσεις 20 μέρες έτσι θα θέλει και σασμάν μετά.

Moufas E46
09-06-15, 11:13
ο μηχανικος που ξαναμιλησα σημερα λεει πως ειναι 1000% ελλατωματικος δισκο πλατο. στα φρενα χθες σα να ακουγοταν κατι οταν το πατουσα αλλα σταματημενος το αντιληφθηκα. το θεμα ειναι πως τον δισκο τον πηρα μεσω ιντερνετ και εχω μπλεξει ασχημα τωρα:ranting2:

xenos
09-06-15, 11:41
το θεμα ειναι πως τον δισκο τον πηρα μεσω ιντερνετ και εχω μπλεξει ασχημα τωρα:ranting2:

Ή έχει κάνει όντως λάθος τοποθέτηση και έτσι σου πετάει το μπαλάκι.

Moufas E46
09-06-15, 14:15
Δυστυχώς είμαι άσχετος οπότε και λάθος τοποθέτηση να έχει κάνει δεν μπορώ να το καταλάβω. Το να πάω σε άλλο μάστορα δε ειναι λύση γιατι θα μου στοιχίσει οικονομικά γιατι το κατέβασμα σασμαν δε ειναι αστεία υπόθεση και χρεώνετε ανάλογα.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lykouras
09-06-15, 15:38
ο μηχανικος που ξαναμιλησα σημερα λεει πως ειναι 1000% ελλατωματικος δισκο πλατο. στα φρενα χθες σα να ακουγοταν κατι οταν το πατουσα αλλα σταματημενος το αντιληφθηκα. το θεμα ειναι πως τον δισκο τον πηρα μεσω ιντερνετ και εχω μπλεξει ασχημα τωρα:ranting2:

Συνήθως σε αγορές από διαδίκτυο έχεις δικαίωμα επιστροφής για 14 ημέρες.

Lykouras
09-06-15, 15:40
Σόρυ, τώρα είδα που γράφεις ότι το άλλαξες πριν 20 μέρες. Για δες μήπως έχεις δικαίωμα επιστροφής για κανά μήνα. Για καινούριο πάντα μιλάω, όχι μεταχειρισμένο.

Βασιλης
09-06-15, 22:28
Λαθοςτοποθετηση δεν παιζει με τιποτα..
Αν δεν τον ειχε κεντραρει σωστα δεν θα κουμπωνε το σασμαν..
Αυτα τα συμπτωματα τα ειχες πριν αλαξεις δισκοπλατω????
Ρουλεμαν πλατω αλαξατε? Ηταν μεσα στο σετ.?

Απο δω και κατω δεν εχει σχεση με το τριξιμο η την δυσκολια κουμπωματως ταχυτητας..Απλα πρεπει να τα αλαζουμε
Ρουλεμαν στροφαλου , ρουλεμαν αξονα μεταδωσης(μπριζντερεκτ)
Τσιμουχες σασμαν και κινητηρα επισης επρεπε να αλαχτουν..Επισης και η πλαστικη βαση διχαλου η παντοφλας καθως και ελατηριο αυτης..
Παντως η ζημια σαν να ειναι στο συχρονιζε (μπρουτζινα δαχτυλιδια)
Αλλοιωνονται με λαθος λαδι..

Moufas E46
09-06-15, 22:37
Λαθοςτοποθετηση δεν παιζει με τιποτα..
Αν δεν τον ειχε κεντραρει σωστα δεν θα κουμπωνε το σασμαν..
Αυτα τα συμπτωματα τα ειχες πριν αλαξεις δισκοπλατω????
Ρουλεμαν πλατω αλαξατε? Ηταν μεσα στο σετ.?

Απο δω και κατω δεν εχει σχεση με το τριξιμο η την δυσκολια κουμπωματως ταχυτητας..Απλα πρεπει να τα αλαζουμε
Ρουλεμαν στροφαλου , ρουλεμαν αξονα μεταδωσης(μπριζντερεκτ)
Τσιμουχες σασμαν και κινητηρα επισης επρεπε να αλαχτουν..Επισης και η πλαστικη βαση διχαλου η παντοφλας καθως και ελατηριο αυτης..
Παντως η ζημια σαν να ειναι στο συχρονιζε (μπρουτζινα δαχτυλιδια)
Αλλοιωνονται με λαθος λαδι..

πριν αλλαξω δισκο πλατο δε ειχα κανενα θεμα. ολα τα προβληματα ξεκινησαν μετα την αλλαγη. ρουλεμαν αλλαξαμε ηταν μεσα στο σετ καθως και μπιμπικι

Βασιλης
10-06-15, 14:09
Αν ειχε ελατωμα ο δισκος η το πλατω δεν θα εμπαιναν και οι αλες ταχυτητες..
Δοκιμασε να βαλεις απο 2α σε 1η εν κινησει με χαμηλη ταχυτητα 10 με 20 χαω
να δουμε τι θα κανει..
Απο την στιγμη που δεν ειχες προβλημα πριν και εχεις τωρα,πολλα μπορουν να εχουν γινει..
Τον μηχανικο τον γνωριζεις χρονια?

Moufas E46
11-06-15, 19:25
σημερα πηγα στο συνεργειο για να λυσω το θεμα με το δισκο πλατο. πριν ξεκινησουμε ο τεχνικος το πηγε μια βολτα και μου απαντησε πως ειναι καραμπινατη περιπτωση ελλατωματικου δισκου πλατου. κατεβασαμε σασμαν και βγαλαμε το δισκο πλατο εξω. το ειδε και μου ειπε οτι ειτε ειναι πιτσικαρισμενος ο δισκος ειτε δε ειναι κουρδισμενος καλα με αποτελεσμα να μη κανει 100% επαφη ο δισκος με το πλατο. μαλιστα μου εδειξε πανω στο δισκο τα σημαδια που εχει αφησει αυτη η κακη επαφη. θεμα κακης τοποθετησης μου ειπε πως δε υπαρχει και μαλιστα μου εδειξε τα σταδια τοποθετησης του νεου δισκου πλατο.

Moufas E46
11-06-15, 19:32
μετα τοποθετησαμε το νεο δισκο πλατο. επελεξα sachs αντι για luk για ψυχολογικους λογους αν και απο οτι πηρε το ματι μου και ο νεος καπου εγραφε luk. προφανως ειναι ιδια εργοστασια. το προβλημα λυθηκε μετα την αλλαγη και ευχομαι να μη ξανα ασχοληθω με το θεμα δισκο πλατο thumb

mark e92
11-06-15, 22:10
Καλά και απροβληματιστα χλμ να έχεις!!!

BILL007
12-06-15, 11:13
Ωραία Γιάννη!!! :thumbsup::thumbsup::thumbsup: Καλό λιώσιμο! :D :D :D

katsaraios
12-06-15, 15:08
Ο πωλητης θα σου δωσει χρηματα πισω;
Τον δεχεται επιστροφη;

Moufas E46
13-06-15, 14:03
Ο πωλητης θα σου δωσει χρηματα πισω;
Τον δεχεται επιστροφη;

κοιτα γιωργο εγω το αγορασα απο ενα φαινομενικα ελληνικο site. πριν κανω την παραγγελια μιλησα μαζι τους τηλεφωνικα με διαβεβαιωσαν πως εχει εγγυηση αλλα και δικαιωμα επιστροφης σε 15 μερες αν μετανιωσω για την αγορα. μου ειπαν πως ειναι γερμανια κατασκευασμενος κατι που το εγραφε και το κουτι και ετσι πεισθηκα και εκανα την αγορα. στην επικοινωνια που ειχα μετα το προβλημα που προεκυψε διαπιστωσα πως η εταιρεια ειναι γαλλικη και ελλαδα εχει μονο ενα τηλεφωνικο κεντρο. μιλησαν με γαλλια και με ενημερωσαν πως δεχονται την επιστροφη των χρηματων αρκει να τους στηλω πισω το δισκο πλατο. ετσι και εκανα τον πακεταρισα και τον εστηλα πισω ατελως και περιμενω σε 3 εβδομαδες να μου επιστρεψουν τα χρηματα οπως μου ειπαν. κατα ποσο θα ειναι ετσι τα πραγματα σε κανα μηνα θα ξερω και θα ενημερωσω απο δωthumb

diosak
13-06-15, 14:50
κοιτα γιωργο εγω το αγορασα απο ενα φαινομενικα ελληνικο site. πριν κανω την παραγγελια μιλησα μαζι τους τηλεφωνικα με διαβεβαιωσαν πως εχει εγγυηση αλλα και δικαιωμα επιστροφης σε 15 μερες αν μετανιωσω για την αγορα. μου ειπαν πως ειναι γερμανια κατασκευασμενος κατι που το εγραφε και το κουτι και ετσι πεισθηκα και εκανα την αγορα. στην επικοινωνια που ειχα μετα το προβλημα που προεκυψε διαπιστωσα πως η εταιρεια ειναι γαλλικη και ελλαδα εχει μονο ενα τηλεφωνικο κεντρο. μιλησαν με γαλλια και με ενημερωσαν πως δεχονται την επιστροφη των χρηματων αρκει να τους στηλω πισω το δισκο πλατο. ετσι και εκανα τον πακεταρισα και τον εστηλα πισω ατελως και περιμενω σε 3 εβδομαδες να μου επιστρεψουν τα χρηματα οπως μου ειπαν. κατα ποσο θα ειναι ετσι τα πραγματα σε κανα μηνα θα ξερω και θα ενημερωσω απο δωthumb

Μιλάς για το mister-auto φαντάζομαι, ε?

Moufas E46
13-06-15, 20:48
Μιλάς για το mister-auto φαντάζομαι, ε?

ναι ακριβως για αυτο μιλαω thumb

nikos valvetronic
14-06-15, 15:15
Μακάρι να σου στείλουν τα χρήματά σου πίσω Γιάννη.Καμιά φορά ψάχνουμε την
πιο συμφέρουσα λύση αλλά δεν μας βοηθάει η τύχη.Αν έκανε όλη την δουλειά ο
μάστορας θα έτρωγε αυτός την χασούρα του ελλατωματικού.Τώρα πέρα από το
ρίσκο της μη επιστροφής φαντάζομαι ξαναπλήρωσες το ανέβα-κατέβα.Προς θεού
δεν σε κατηγορώ μιλάω καλοπροέραιτα καθώς όλοι την πατάμε κάποια στιγμή!

nikos valvetronic
16-06-15, 22:35
Να ορίστε δεν στα ΄λεγα?? Τσουπ το πάτησε το θενξ ο Καζάκος, σου λέει που
θα πάτε βρε γατάκια όλοι στο συνεργείο θα καταλήξετε πάλι :hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

Υ.Γ. Αστειεύομαι έτσι? Ο Καζάκος ψοφάει για πλάκα :cheers:

DIMITr|S
17-06-15, 01:19
θα σου το επιστρεψουν πιστευω εχω ψωνισει και εγω απο εκει ανταλλακτικα σε καλες τιμες

Moufas E46
22-07-15, 12:07
το σκ μου ηρθε μηνυμα μετα απο 4 εβδομαδες οτι τα λεφτα πιστωθηκαν στον λογαριασμο μου. προχθες μεσω e banking επιβεβαιωσα οτι οντως τα χρηματα πιστωθηκαν. τελος καλα ολα καλα η ζημια περιοριστηκε αρκετα αλλα οχι ομως η ταλαιπωρια που περασα με τα συνεργεια. ενα μεγαλο μπραβο στην εταιρεια που τηρησε την δεσμευση της για επιστροφη χρηματων σε περιπτωση ελλατωματικου προιοντος. ηθικο διδαγμα απο την περιπετεια μου ποτε δε αγοραζουμε ανταλλακτικα απο ηλεκτρονικα καταστηματα του εξωτερικου τα οποια εχουν μεγαλο κοστος τοποθετησης thumb