PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με καντράν

thoikos
05-06-15, 20:25
Καλησπέρα φίλοι,

το πρωί ενω πήγαινα κανονικά με το Ε46 316/2002 ακούω τον ήχο που κάνει στη χαμηλή θερμοκρασία, κοιτάω το καντραν -40 εξωτερική θερμοκρασία και αμέσως γίνετα +50. Άλλαζε συνέχεια απο -40 σε +50 και ήταν σπαστικός και ο θόρυβος.

Σταμάτησα για κανα δυωρο και μετά που ξεκίνησα το έκανε πάλι. Ξαφνικά στη διαδρομη παθαίνει black out το καντράν σβήνουν όλες οι ενδείξεις απο τα λαμπάκια, σβήνει η κεντρική οθόνη και "παγωνουν" οι δείκτες (χιλιομετρα θερμοκρασια κινητηρα στιγμηαία κατανάλωση). Το μόνο που λειτουργεί όταν το βάζω μπροστά είναι τα λαμπάκια στα αριστερά (αερόσακος, ABS κλπ)

Σβηστό το αμάξι οι δείκτες παραμένουν στη θέση που ήταν τη στγμή που "πάγωσαν"

Καμιά ιδέα το τι παίζει?

Ευχαριστώ πολύ

spyridon
05-06-15, 20:43
Βγάλε την μπαταρία για κάνα 10λεπτο και θα στρώσει είχα πάθει το ιδιο

Sent from my SM-T520 using Tapatalk

thoikos
05-06-15, 20:45

Σ ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω !!!

thoikos
06-06-15, 10:18

Δυστυχώς φίλε μου δεν δούλεψε :(

compactM3
06-06-15, 11:11
καποια γειωση εχει χαθει, ή καποιος αισθητηρας εχει βραχυκυκλωσει.
εκανες καμια ηλεκτρολογικη εργασια προσφατα ?

BILL007
06-06-15, 11:11
Το είχα πάθει και εγώ αυτό που πάγωσαν όλες οι ενδείξεις.
Μάλλον έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα. Το ότι σου έδειχνε θερμοκρασίες έξω ότι να'ναι παίζει να έχει πάθει ζημιά η "κεραία" αισθητήρας που βρίσκεται κατω στον προφυλακτήρα. Έχεις δει μήπως χτυπήθηκε και η φύσα βραχυκύκλωσε σε δεύτερο χρόνο?

Εγώ τότε με κάποιο βραχυκύκλωμα την είχα πάθει. Δεν θυμάμαι πως το έκανα όμως να έρθει στα ισια του :(

BILL007
06-06-15, 11:12
compactM3 ποστάραμε την ίδια στιγμή! :D :D :D

thoikos
08-06-15, 19:06
Το είχα πάθει και εγώ αυτό που πάγωσαν όλες οι ενδείξεις.
Μάλλον έγινε κάποιο βραχυκύκλωμα. Το ότι σου έδειχνε θερμοκρασίες έξω ότι να'ναι παίζει να έχει πάθει ζημιά η "κεραία" αισθητήρας που βρίσκεται κατω στον προφυλακτήρα. Έχεις δει μήπως χτυπήθηκε και η φύσα βραχυκύκλωσε σε δεύτερο χρόνο?

Εγώ τότε με κάποιο βραχυκύκλωμα την είχα πάθει. Δεν θυμάμαι πως το έκανα όμως να έρθει στα ισια του :(

Να σου πω την αλήθεια ειδα δυο καλώδια να κρέμονται κατω απο το αριστερό προβολακι, γυμνά. Αλλα δεν έδωσα σημασία

thoikos
08-06-15, 19:07
καποια γειωση εχει χαθει, ή καποιος αισθητηρας εχει βραχυκυκλωσει.
εκανες καμια ηλεκτρολογικη εργασια προσφατα ?

Οχι τίποτα αλλα τωρα που το λες ειδα δυο καλώδια να κρέμονται κατω απο το αριστερο προβολακι

A8hnaios
08-06-15, 19:51
Το ιδιο προβλημα ειχα κ εγω σε 6κυλινδρο .. εδειχνε -50C' Τα υπολοιπα φωτα στο καντραν δεν ειχαν προβλημα..

Ειχα σπασει τον αισθητηρα εξωτερικης θερμοκρασιας... Αυτο που ποσταρω παρακατω..

https://gr.bmwfans.info/parts-catalog/E46-Sedan/Europe/330i-M54/L-N/2002/browse/audio_navigation_electronic_systems/temperature_sensor/

compactM3
09-06-15, 00:05
Οχι τίποτα αλλα τωρα που το λες ειδα δυο καλώδια να κρέμονται κατω απο το αριστερο προβολακι

εκει ειναι και ο αισθητηρας......

thoikos
09-06-15, 00:05
εκει ειναι και ο αισθητηρας......

Χμμμμ αύριο πρωι θα το κοιτάξω. Ευχαριστω πολυ

compactM3
09-06-15, 00:08
ο αισθητηρας ειναι καρφωμενος πανω στον αριστερο αεραγωγο των φρενων, διπλα απο το προβολακι.
εχει κιτρινη φισσα.

andreas-d
13-06-15, 21:30
Για να μην ανοίγω ποστ αφού σχετίζεται με καντράν, έχω το έξης πρόβλημα? εδώ και καιρό το καντράν δείχνει διαφορετική ταχύτητα από αυτή που πάω μέχρι τα 50-60 καλά μετά κάπως κολλάει,τωρα εδώ και δυο μέρες που έχουμε ήλιο εδώ Γερμανία όταν σχολάω και το παίρνω το στροφόμετρο δεν πάει καλά πάει στο μηδέν όταν σταματάω ενώ το αμάξι δουλεύει κανονικά, όταν μετά από ώρα η το πρωί το οδηγήσω δείχνει καλά.???

billman12
14-06-15, 01:40
Καλημερα,περυσι ειχα το ιδιο προβλημα,μονο που εμενα το επαθε ενω το αυτοκινητο καθοταν,δηλαδη οπως πηγα μια μερα να φυγω δουλευε μονο το λαμπακι του αεροσακου και του abs μονο αυτα,τιποτε αλλο δεν λειτουργουσε ουτε βελονες ουτε οθονη τιποτα,και επισης το αυτοκινητο δεν επαιρνε μπροστα, μετα απο 20 μυζιες πηρε οταν το πηγα στον σπανο μου ειπε οτι τα οργανα ειναι βραχυκυκλωμενα και θελουν αντικατασταση 550 ευρω,το δουλεψα για 2-3 μερες χωρις οργανα για να περνει μπροστα, και εβαλα πανω ενα μεταχειρισμενο που ολως τυχαιως ειχε μονο 7000 παραπανω απο το δικο μου χιλιομετρα με 80 ευρω,το μειονεκτημα οτι αναψε το λαμπακι asc το οποιο εσβησα σε αντιπροσωπο,αναψε η κουκιδα διπλα στα χιλιομετρα.
Ελπιζω να μην εχεις το ιδιο προβλημα με το δικο μου.

compactM3
14-06-15, 19:04
Για να μην ανοίγω ποστ αφού σχετίζεται με καντράν, έχω το έξης πρόβλημα? εδώ και καιρό το καντράν δείχνει διαφορετική ταχύτητα από αυτή που πάω μέχρι τα 50-60 καλά μετά κάπως κολλάει,τωρα εδώ και δυο μέρες που έχουμε ήλιο εδώ Γερμανία όταν σχολάω και το παίρνω το στροφόμετρο δεν πάει καλά πάει στο μηδέν όταν σταματάω ενώ το αμάξι δουλεύει κανονικά, όταν μετά από ώρα η το πρωί το οδηγήσω δείχνει καλά.???

κομμενη γειωση ή βραχυκυκλωμενος αισθητηρας

andreas-d
14-06-15, 19:45
Εγώ το βλέπω σαν να πετσικαρει το καντράν, γιατί το πρωί δουλεύει τέλεια ενώ άμα κάτσει στον ήλιο ώρα το κάνει.
Τέλος πάντων. Θα το πάω σε κάποιον να το κοιτάξει γιατί τον άλλο μήνα θα κατέβω Ελλάδα και πρέπει να δουλεύει αλλιώς θα μαζέψω πολλές κλήσεις στην Ελβετία αν δεν έχω κοντέρ.

andreas-d
06-07-15, 21:11
Σήμερα και μετά από δυο μέρες στον ήλιο και με πολύ ζέστη εδώ Γερμανία το στροφόμετρο αποφάσισε και αυτό να κάνει παρέα στο οδόμετρο, δηλαδή έχει κάτσει στις 5 χιλ στροφές και με λίγο γκάζι πάει κάτω από 7 και ακουμπάει η βελόνα στην μύτη του οικονομομετρου όπου και σταματάει αλλιώς θα έφερνε περιστροφή? τη να πω ούτε φιατ δεν έκανε τέτοια κουλά, και όχι τίποτε άλλο έχω και τη γυναίκα μου να μου τρώει τη ζωή για Audi, πως να την ψησω να πάω πάλι σε bmw??.

Βασιλης
07-07-15, 07:13
Με σφζαλιαρες..:thumbsup:

andreas-d
07-07-15, 17:58
Με σφζαλιαρες..:thumbsup:
Τέτοια ακούμε πολλά και συνήθως αυτοί που τα λένε η τις τρώνε αυτοί η σκύβουν για να περάσουν από πορτα:mpaks:

Στο θέμα καντράν αν ξέρεις πες μας κάτι?

katsaraios
07-07-15, 22:07
Aντρεα υπαρχει ενα 330 με παρομοιο προβλημα περιμενε να ενημερωθω πως το ελυσε (θα παει σε γνωστο μας συνεργειο) και θα σου απαντησω με νεωτερα