PDA

Επιστροφή στο Forum : Ανεξάρτητη Εταιρία Ελέγχου Μεταχειρισμένων Οχημάτων

KalpasM3
25-05-15, 18:34
Καλησπέρα σε όλους. Δεν έχω σκοπό να κάνω διαφήμιση αλλά έμαθα σήμερα για μία ανεξάρτητη εταιρία ελέγχου μεταχειρισμένων οχημάτων. Νομίζω στην Γερμανία υπάρχουν χρόνια τέτοιου είδους εταιρίες. Κάνει εξονυχιστικό έλεγχο σε 180 σημεία και δίνει πλήρες πιστοποιητικό ελέγχου του υπό αγορά-πώληση οχήματος. Έτσι λοιπόν διασφαλίζεται τόσο ο αγοραστής αλλά και ο πωλητής και μετά από αυτήν την εξέλιξη πιστεύω ότι θα διορθωθούν πάρα πολλές τιμές ή ακόμα να σταματήσουν οι οποιοδήποτε είδους αμφισβητήσεις. Εμένα πάντως μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η εξέλιξη. Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας. https://www.spotmechanic.gr/

Panos 316T
25-05-15, 21:37
Καλη κινηση ...

Αν ειχαν διαγνωστικα και κονε με ασφαλιστικες θα ταν σουπερ :D

KalpasM3
25-05-15, 21:51
Πιστεύω πως με τον καιρό θα εξελιχθούν .....

A8hnaios
25-05-15, 21:58
Με 45 Ε τσεκαρεις ενα αυτοκινητο 4-5 αυτοκινητα με ποσο?

Και αν δε σ αρεσουν η εχουν προβλημα, παιρνεις κατι πισω η..? :whistle:

Ωραια Μπιζνα αν πιασει παντως.. thumb

steliosm46
25-05-15, 22:02
Ειναι κατι καλο και θετικο πιστευω αυτο. Θα βοηθησει αρκετους που δεν γνωριζουν απο αυτοκινητα.

Και επιτελους ειναι και ποιο ευρωπαικο αυτο. Επισης ενα αλλο θετικο ειναι οτι δινονται και νεες θεσεις εργασιας.

Απλά δεν ξέρω και εχω ενα ενδιασμο κατα ποσο θα λειτουργησει το συστημα αυτο, με τον κοσμο που κυκλοφορει.

Αν για παραδειγμα βλεπεις ενα αυτοκινητο που ειναι μακρια απο σενα, στελνεις την εταιρια αυτη, αν κατα ποσο θα ειναι συγκαταβατικος ο καθε πωλητης ειτε ιδιωτης ειτε εμπορος.

Θα παει ο μηχανικος στην αυλη του αλλου και θα ψαξει για το οχημα? και αν ο αλλος τον διαολοστειλει? δεν ξερω.

Φυσικά δεν θα ειναι ολοι ετσι. Απλως με την μαγκια και την πονηρια που κυκλοφορει απο μερικους δεν ξερω αν θα πιασει.

deepBLUE
25-05-15, 22:03
Για ποιο λογο να πληρωσεις κατι τετοιο οταν ολοι μας εχουμε τους μηχανικους μας που μπορουμε να απευθυνθουμε ?

A8hnaios
25-05-15, 22:04
Για ποιο λογο να πληρωσεις κατι τετοιο οταν ολοι μας εχουμε τους μηχανικους μας που μπορουμε να απευθυνθουμε ?

Σωστο κ αυτο! thumb

Bazil Van Sinner
25-05-15, 22:05
Yπάρχει και πολύς κόσμος εκτός του κύκλου των φίλων της αυτοκίνησης που δεν έχει δικό του μηχανικό,καλή κίνηση.

spaka
25-05-15, 22:29
Αν είμαι έμπορος και τους πάω αυτούς 10 αυτοκίνητα τη βδομάδα, το 11το που θα τους πάω και θα είναι σκάρτο θα πουν την αλήθεια; Αν πάντως είναι αξιόπιστοι και υπάρχουν και τίποτα ρήτρες τότε βλέπω σε λίγα χρόνια να γίνεται must. Να λειτουργεί δηλαδή σαν διαφήμιση ότι πουλάω το αμάξι μου και έχει και χαρτί από τη τάδε εταιρία. Θα δείξει ο καιρός παιδιά...

Sent from my V3 Plus using Tapatalk 2

doctore
25-05-15, 22:31
Καλησπέρα σε όλους. Δεν έχω σκοπό να κάνω διαφήμιση αλλά έμαθα σήμερα για μία ανεξάρτητη εταιρία ελέγχου μεταχειρισμένων οχημάτων. Νομίζω στην Γερμανία υπάρχουν χρόνια τέτοιου είδους εταιρίες. Κάνει εξονυχιστικό έλεγχο σε 180 σημεία και δίνει πλήρες πιστοποιητικό ελέγχου του υπό αγορά-πώληση οχήματος. Έτσι λοιπόν διασφαλίζεται τόσο ο αγοραστής αλλά και ο πωλητής και μετά από αυτήν την εξέλιξη πιστεύω ότι θα διορθωθούν πάρα πολλές τιμές ή ακόμα να σταματήσουν οι οποιοδήποτε είδους αμφισβητήσεις. Εμένα πάντως μου άρεσε πάρα πολύ αυτή η εξέλιξη. Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα της εταιρίας. https://www.spotmechanic.gr/

45 ευρώ είναι πολύ ακριβά, για τον έλεγχο που κάνουν.
Αν δεν μπει διαγνωστικό το αυτοκίνητο, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Ουσία δεν βλέπω...

Christopherk
25-05-15, 22:35
Αν είμαι έμπορος και τους πάω αυτούς 10 αυτοκίνητα τη βδομάδα, το 11το που θα τους πάω και θα είναι σκάρτο θα πουν την αλήθεια; Αν πάντως είναι αξιόπιστοι και υπάρχουν και τίποτα ρήτρες τότε βλέπω σε λίγα χρόνια να γίνεται must. Να λειτουργεί δηλαδή σαν διαφήμιση ότι πουλάω το αμάξι μου και έχει και χαρτί από τη τάδε εταιρία. Θα δείξει ο καιρός παιδιά...

Ποιος μεγαλο έμπορος δεν θα τα σκάει για να έχει διαμάντια :whistle:

ChristosKDE
26-05-15, 10:16

Γιατί το αυτοκίνητο μπορεί να βρίσκεται στα 800χλμ απο εκεί που είσαι. Πώς θα το τσεκάρεις? Εδώ στην Γερμανία δουλεύουν καλά πάντως αυτοί γιατί και οι αποστάσεις δεν είναι μικρές. :original:

friendgr
26-05-15, 10:25
Σαν το αμερικάνικο Carfax.

Αν δεν έχεις πιστοποίηση από το carfax δεν πουλάς τίποτα. Αυτό όμως προϋποθέτει μεγάλες βάσεις δεδομένων συνδεδεμένες μεταξύ τους από ασφαλιστικές, συνεργεία κλπ

mixalis
26-05-15, 15:01

Δυστυχώς έχουμε παραδείγματα πολλά από δικούς μας μηχανικούς που άλλα λένε τώρα και στην ενδεχόμενη στραβή κάνουν την πάπια....:whistle:
Ο ξένος όμως θα δεσμευτεί με κάποιο χαρτί απέναντι στον κάθε συναλλασσόμενο και ίσως δικαιωθεί σε περίπτωση στραβής..

Ίδωμεν...

BILL007
26-05-15, 18:32

Αν δεν έχεις πιστοποίηση από το carfax δεν πουλάς τίποτα. Αυτό όμως προϋποθέτει μεγάλες βάσεις δεδομένων συνδεδεμένες μεταξύ τους από ασφαλιστικές, συνεργεία κλπ

Eτσι ακριβώς! Όπως είναι και στην Αγγλία thumb

To oποίο όμως not gonna happen in Greece... :p

Prevezanos
26-05-15, 19:21
Ως ιδέα είναι πάρα πολύ καλή και πρέπει να εφαρμοστεί πανελλαδικά, μήπως και μπει τάξη στο χάος που λέγεται μεταχειρισμένα οχήματα.

Όμως!!!!!!

Επειδή εδώ είναι Ελλάδα, αν δεν διασφαλιστούν και αποσαφηνιστούν δύο θέματα τότε "κλάφτα Χαράλαμπε", που λένε και στην Οξφόρδη.

Πρώτον

Διαρκής έλεγχος, διασφάλιση και πιστοποίηση, αντικειμενικού και ορθού ποιοτικού τεχνικού ελέγχου.

Με λίγα λόγια, ποιος ελέγχει διαρκώς την εταιρία, διασφαλίζει και πιστοποιεί ότι αυτή κάνει αντικειμενικό και ποιοτικό έλεγχο;

Ο ΕΛΟΤ, ξένοι οίκοι, ποιος; Δεν αναφέρει!

Και Δεύτερον,

Ποιες είναι οι αστικές ευθύνες της εταιρίας προς εμένα αν αποδειχθεί ότι ο έλεγχος ήταν πλημμελής και εγώ είτε αγόρασα το αυτοκίνητο ακριβότερα, είτε μου έβγαλε μία ζημιά που σύμφωνα με τον έλεγχο δεν έπρεπε ή στη χειρότερη περίπτωση έπαθα ατύχημα από βλάβη που δεν έπιασε ο τεχνικός έλεγχος της εταιρίας;

Διότι αν πρόκειται για μία απλή τεχνική γνώμη, χωρίς ευθύνες και κύρος, τότε τέτοια έχω και γω και δεν κοστίζει.

Είναι όντως καλή ιδέα αλλά ας το κάνουνε μια φορά σωστά και όχι όλα για την κονόμα.

A8hnaios
26-05-15, 21:34

Eτσι ακριβώς! Όπως είναι και στην Αγγλία thumb

To oποίο όμως not gonna happen in Greece... :p

Ρε παιδια δε προκειτε να γινει κατι τετοιο εδω ποτε.. Εδω ειναι Βαλκανια!

Ωραια σαν ιδεα αλλα ως εκει/....

Γνωμη μου

spaka
26-05-15, 22:58
Ως ιδέα είναι πάρα πολύ καλή και πρέπει να εφαρμοστεί πανελλαδικά, μήπως και μπει τάξη στο χάος που λέγεται μεταχειρισμένα οχήματα.

Όμως!!!!!!

Επειδή εδώ είναι Ελλάδα, αν δεν διασφαλιστούν και αποσαφηνιστούν δύο θέματα τότε "κλάφτα Χαράλαμπε", που λένε και στην Οξφόρδη.

Πρώτον

Διαρκής έλεγχος, διασφάλιση και πιστοποίηση, αντικειμενικού και ορθού ποιοτικού τεχνικού ελέγχου.

Με λίγα λόγια, ποιος ελέγχει διαρκώς την εταιρία, διασφαλίζει και πιστοποιεί ότι αυτή κάνει αντικειμενικό και ποιοτικό έλεγχο;

Ο ΕΛΟΤ, ξένοι οίκοι, ποιος; Δεν αναφέρει!

Και Δεύτερον,

Ποιες είναι οι αστικές ευθύνες της εταιρίας προς εμένα αν αποδειχθεί ότι ο έλεγχος ήταν πλημμελής και εγώ είτε αγόρασα το αυτοκίνητο ακριβότερα, είτε μου έβγαλε μία ζημιά που σύμφωνα με τον έλεγχο δεν έπρεπε ή στη χειρότερη περίπτωση έπαθα ατύχημα από βλάβη που δεν έπιασε ο τεχνικός έλεγχος της εταιρίας;

Διότι αν πρόκειται για μία απλή τεχνική γνώμη, χωρίς ευθύνες και κύρος, τότε τέτοια έχω και γω και δεν κοστίζει.

Είναι όντως καλή ιδέα αλλά ας το κάνουνε μια φορά σωστά και όχι όλα για την κονόμα.

Αν βγάλει μια βλάβη σε ένα αισθητήρα πχ δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι αλλά τουλάχιστον το να σου πουν ότι είναι ατρακαριστο και τελικά να ανακαλύψεις ότι δεν ισχύει κανονικά θα πρέπει να υπάρχει μια ρήτρα που θα εισπρατεις. Τότε θα είναι αναγκασμένοι να σου λένε την αλήθεια όσο και γνωστός τους να είναι ο μαντρας-πωλητης.

Prevezanos
27-05-15, 11:24
Ρε παιδια δε προκειτε να γινει κατι τετοιο εδω ποτε.. Εδω ειναι Βαλκανια!

Ωραια σαν ιδεα αλλα ως εκει/....

Γνωμη μου

Αυτό όντως, δεν πρόκειται να γίνει, όχι διότι είμαστε Βαλκάνια, αλλά διότι, ακόμη, μας συμπεριφέρονται ως Βαλκάνια.

Για παράδειγμα:

Ακόμη και για το θέμα που συζητάμε, η Μιράντα Ξαφά και ο μαθητής της Μπουμπούκος θα μας πούνε ότι για να πετύχει ιδέα αυτή πρέπει να γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές. Ητοι, να κοπούν μισθοί και συντάξεις και να ελευθερωθεί το επάγγελμα των τεχνικών αυτοκινήτων, δηλαδή να μπορεί να κάνει έλεγχο, ανεξέλεγκτα, και η γιαγιά μου η συγχωρεμένη. (Το κόψιμο μισθών και συντάξεων πάει με όλα σαν το ψωμί)

Αντί να επιβάλλουν ότι για να ανοίξεις τέτοια εταιρία τεχνικού ελέγχου, πρέπει να έχεις μόνο πιστοποιημένους τεχνικούς και εξειδικευμένους σε συγκεκριμένες μάρκες, με συνεχή επιμόρφωση και ως προϊστάμενο ένα αρχιμηχανικό με κάκαλα (ήτοι βιογραφικό 10 σελίδες).
Πρέπει η εταιρία να είναι πιστοποιημένη από αναγνωρισμένους διεθνής οίκους και να έχει συγκεκριμένες αστικές ευθύνες και ρήτρες για το πιστοποιητικό ελέγχου που θα χορηγεί.
Όπως δηλαδή κάνουν οι δανειστές στις χώρες τους.
Διότι το επάγγελμα πρέπει να είναι ανοιχτό για όλους που έχουν τα προσόντα και τις πιστοποιήσεις αλλά φυσικά κλειστό για την κουτσή Μαρία...

Το θέμα είναι απλό. Ας κλείσουμε τα αυτιά μας σε αυτούς που μας φέρονται ως Βαλκάνια. Ας δούμε πως είναι οργανωμένες οι αντίστοιχες εταιρίες στις ΗΠΑ και την Μ. Βρετανία και ας οργανωθούμε με τον ίδιο τρόπο και ας μην το απαιτεί η Ελληνική νομοθεσία. Τόσο απλά.

Υ.Γ.: Για όσους δεν έχουν την τιμή να την γνωρίζουν η κα Μιράντα Ξαφά, να τους πληροφορήσω, ότι είναι μία οικονομολόγος διεθνούς φήμης, που έχει δουλέψει σε ΔΝΤ και παρόμοια "κοινωφελή" ιδρύματα. Περιοδικά βγαίνει στην TV με ύφος που παραπέμπει σε χοντρή μαστούρα από χάπια καταστολής, λέει το υπέρ τρόικας "ποίημα" και το πόσο άχρηστοι ήμαστε και φεύγει. Δεν ακούει δεν σχολιάζει ότι και να της λένε. Τα λέει και φεύγει.

doctore
27-05-15, 12:37
.. Εδω ειναι Βαλκανια!

...

Ψηλέ ρίξε μια ματιά στη παραλία μπροστά σου,
και μετά ξαναπές μας αν είμαστε Βαλκάνια :original:

Κατά τη γνώμη μου η συγκεκριμένη εταιρία χρεώνει
πολύ ακριβά τον έλεγχο που κάνει.

Quote από τη σελίδα τους :

" Έλεγχος με Εξειδικευμένο εξοπλισμό:

Μετράμε την τάση μπαταρίας, το πέλμα των ελαστικών, και φυσικά το πάχος της βαφής (όπου εκεί φαίνεται αν έχει επισκευαστεί) με το PD8, το εργαλείο/όνειρο κάθε κολλημένου με τη λεπτομέρεια! "

Επίσης σε παραδείγματα ελέγχων στη σελίδα τους οι λέξεις "χλμ στο κοντέρ"
είναι γραμμένες με Bold χαρακτήρες.

Όποιος θέλει να αγοράσει Opel για παράδειγμα και δεν ξεκινήσει τον έλεγχο
από εξειδικευμένο/εξουσιοδοτημένο συνεργείο Opel ρισκάρει.

Τη προηγούμενη βδομάδα συνάδελφος μου αγόρασε ζαφιρα με 84 χιλ χλμ
από ηλικιωμένη κυρία.
Αφού το αγόρασε πήγε να το περάσει ΚΤΕΟ και είδε ότι πριν 2 χρόνια
είχε περάσει με 97 χιλ χλμ
:popcorn:

m_power_lunatic
27-05-15, 12:50
Aυτη την ιδεα την ειχα εδω και πολυ καιρο και μου ηρθε με φυσικο τροπο ας πουμε καθε φορα που καποιος μου ελεγε να παμε να δουμε καποιο αμαξι μαζι BMW ή οχι.

Για εμενα για να ειναι περισσοτερο ακριβης ελεγχος και εγω τουλαχιστον το ειχα φανταστει σαν αλυσιδα με κατα τοπους συνεργατες ή υπαλληλους με εναν μικρο χωρο με αναβατόριο γιατι οτι και να μου πειτε τα χλμ και αρκετες απο τις σφαλιαρες φαινονται απο κατω και οχι με ενα μηχανηματακι ή με το ματι απλα.Με αυτα τα τελευταια εχεις μια ιδεα ΑΛΛΑ αν δεν δεις απο κατω και σε καποιες φορες αν δεν βγουνε και 1-2 πραγματα (τσιμουχες πορτας-καλυμματα πλαστικα στους θολους κτλ) ΔΕΝ προκειται να εισαι σιγουρος ποτε.

Αυτα ολα απο προσωπικη ενασχόληση και βοηθεια απο τον κουνιαδο μου που ειναι φανοποιος και μου εχει καλυψει οτι ελλειψεις ειχα ή ειδα παραδειγματα πανω στην δουλεια του.