PDA

Επιστροφή στο Forum : [Ε60] 520i πρόβλημα με το σαζμαν

jim.mel
14-05-15, 19:09
καλησπερα παιδια...
ειμαι καινουργιος στην ομαδα και θα ηθελα να ρωτησω να μου πει καποιος που γνωριζει.. εχω μια 520ι του 04 βενζινα και εχω προβλημα με το αυτοματο σαζμαν, το προβλημα ειναι οτι δεν ξεκιναει με την 1 η 2 αλλα με μεγαλυτερη ταχυτητα και γενικα οταν πατας πολυ γκαζι δεν στροφαρη αλλα κανει ενα θορυβο σαν στριγκλια και δεν ανοιγει το αμαξη οπως πρεπει.... αν γνωριζει καποιος σας παρακαλω ενημερωστε με.... ευχαριστω πολυ

Konstantinos E60
14-05-15, 19:28
Καλώς τον! Για αρχή τι χλμ έχεις και αν έχεις αλλάξει ποτέ λάδια στο σασμάν ?

Πέρνα μια βόλτα και απο εδω (https://www.bmwfans.gr/forum/forumdisplay.php?f=23)

jim.mel
21-05-15, 17:25
ευχαριστω πολυ... βασικα το αυτοκινητο το εχω λιγουσ μηνες, το πειρα απο ενα φιλο σε παρα πολυ καλη τιμη και ηξερα για το προβλημα, απο οτι μου ειπε ο προιγουμενος ιδιοκτιτης εχει αλλαξη λαδια φυλτρα και συνεχισε να του το κανει, με ομιλια που ειχα με μιχανικο μου ειπε ειπε η κοβερτα και τα δισκακια 1 και 2 ταχυτητας...αλλος παλι μοθ λεει αλλα, δεν ξερω ποιον να πυστεψω ποια... ενας μου ειπε θελει αλλαγη κοβερτα δισκακια εγγεφαλος του σαζμαν και κατι αλλα και οτι βγει κπλ...τι να κανω ?

jim.mel
21-05-15, 17:37
ειναι αναγκη να αλλαχτη και ο εγγεφαλος του σαζμαν μετα απο επιδιορφοση ?? τα χιλ του ειναι 115 χιλιαδες.. και αν γνωριζεται καποιον τον οποιο μπορω να εμπιστευτω και να το δωσω για επιδιορφοση...

tokiko
21-05-15, 18:35
Εφόσον έχεις πρόβλημα και δεν βγάζεις άκρη, το καλύτερο είναι να πας στην αντιπροσωπεία και να πράξεις αναλόγως. Εκτός αν βρεις κάποιον μάστορα που θα του εμπιστευτείς το σασμάν για επισκευή. Υπόψιν ότι στα ανταλλακτικά η bmw δίνει εγγύηση.

Leonidas_E39
21-05-15, 20:06
Μιχαλη η αντιπροσωπεια δεν ειναι εξειδικευμενη να ανοιγει αυτοματα σαζμαν το μονο που μπορει να κανει ειναι αλλαγη σε ολοκληρο το σαζμαν οπως ειπαν και στον Αρη(aristent). Στην.καλυτερη περιπτωση να συνεργαζονται με αυτους τους κανα δυο που τα επιδιορθωνουν με κοστος στα 2000 ευρω δινοντας το δικο του πισω γλιτωνοντας περιπου 3 με 4 χιλιαρικα απο την αγορα του καινουργιου. Ο μονος που ανοιξε σαζμαν και το εφτιαξε ηταν ο γαμπρος του Αντωνη (individual) στο 525 d. Που ειχε και δουλεψε μετα ην επισκευη χωρις κανενα προβλημα.

σταλθηκε απο τον χειριστη σχοινοσυρμου!!!!!!

tokiko
21-05-15, 20:45
Το ξέρω ότι δεν τα ανοίγουν, διαλέγεις και παίρνεις...

jim.mel
07-07-15, 21:38
παιδιά καλησπέρα και πάλι..ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες αλλά εδώ δεν μπορούν να με βοηθήσουν ο ένας το μακρή του και άλλος το κοντό του.. αποφάσισα να το κάνω μανυάλ αλλά και πάλι δεν μπορούμε εύκολα να βρούμε σαζμαν το ίδιο... μήπως ξέρετε άμα τεριαζει κάποιο άλλο... το μοντέλο είναι bmw Ε60 του 2004 μηχανή 1971 κυβικά και είναι βενζίνα .... σας παρακαλώ άμα ξέρει κάποιος να με βοηθήσει γιατί θα πάει αχρηστώ το αμαξάκι ......ευχαριστώ

aristent
07-07-15, 22:52
Kαλησπερα και καλως ηρθες!!!:viannen_01:

Κατ'αρχην να σε πληροφορησω οτι και εγω εχω το ιδιο αμαξι με αυτοματο σασμαν,η διαφορα μας ειναι οτι εχω πιο νεο μοντελο (6-2008).

Σε θρεντ που ειχα ανοιξει για την "ταλαιπωρια" μου με το σασμαν:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=19735
θα δεις οτι και εγω ειχα ακουσει διαφορες αποψεις για την λυση....που τελικα δεν εχει ερθει οριστικα μεχρι και σημερα!!!

δηλαδη,καπου στην 18η σελιδα γραφω οτι με την αντικατασταση των λαδιων λυθηκε το προβλημα.....ομως τελικα, σε καποιο προσφατο ταξιδι ξαναεμφανιστηκε!!!:ranting2:

και γραφω ταξιδι, γιατι σε αντιθετη περιπτωση με σενα,το δικο μου παρουσιαζει θεμα στην 4--5--6η ταχυτητα και σε καμμια περιπτωση (ΠΟΤΕ) μεσα στην πολη,οπου συνηθως κινουμε με τις 1--2--3η!!!....το ζητουμενο ειναι οτι δεν ειναι κατι που γινεται παντα....οποτε με λιγο προσεκτικη και μαλακη οδηγηση δεν εμφανιζεται ουτε σε ταξιδι....το προβλημα παρουσιαζεται κυριως οταν ειναι να κατεβασει ταχυτητα....

Δεν ειμαι μηχανικος,αλλα εχω ριξει αρκετο διαβασμα στο νετ για το θεμα και εχω καταλαβει οτι το σασμαν και τα δισκακια,αναλογα την χρηση, ειναι αντοχης ισως και για 500,000 χιλιομετρα!!!:shok:
ΟΜΩΣ!!!...το μεγατρονικ υδραυλικο συστημα που ειναι υπευθυνο για τις εναλλαγες των ταχυτητων και βρισκεται μεσα στο σασμαν,φαινεται να εχει τα περισσοτερα θεματα,αφου εκτος του οτι χρησιμοποιει τα λαδια του σασμαν,εχει και ηλεκτρικες επαφες που "κολυμπανε" μεσα στα λαδια.....

αρα θελει ψαξιμο και υπομονη κυριως σε αυτο το κομματι....