Επιστροφή στο Forum : Προσθήκη οθόνης σε 320i E92 2007
Καλησπερα! Προσφατα εγινα κατοχος μιας 320i E92.
Επειδη εβαλα σε δευτερη μοιρα την υπαρξη οθονης και σε πρωτη την αριστη λειτουργια του κινητηρα το αμαξι που αγορασα δεν εχει οθονη.
Υπαρχει τροπος να προστεθει οθονη οπως ακριβως ειναι και OEM δηλαδη πανω στο ταμπλο;
Εαν οχι τι αλλες επιλογες εχω;
Γιωργος
Leonidas_E39
30-04-15, 23:25
Μια χαρα μπαινει η γνησια οθονη την εχουν βαλει αρκετα παιδια στο φορουμ και με νορμαλ κοστος.
σταλθηκε απο τον χειριστη σχοινοσυρμου!!!!!!
Μια χαρα μπαινει η γνησια οθονη την εχουν βαλει αρκετα παιδια στο φορουμ και με νορμαλ κοστος.
Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση φιλε μου!
Μηπως εχεις καποια παραπανω πληροφορια γιατι μονο για aftermarket βλεπω στο google...
Leonidas_E39
30-04-15, 23:27
Απο ποια περιοχη εισαι
Απο ποια περιοχη εισαι
Πειραια... :original:
Leonidas_E39
30-04-15, 23:29
Αθηνα θα περιμενεις να σου απαντησουν τα παιδια απο κατω γιατι οι περισσοτεροι τα φορεσαν στον Κωστα που ειναι μελος στο φορουμ αλλα ειναι θεσσαλονικη.
Αθηνα θα περιμενεις να σου απαντησουν τα παιδια απο κατω γιατι οι περισσοτεροι τα φορεσαν στον Κωστα που ειναι μελος στο φορουμ αλλα ειναι θεσσαλονικη.
Για να μην γινει καποιο μπερδεμα μιλαω για κατι τετοιο:
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/05/335itwinturbobmw32JPG-1.jpg
ChristosKDE
01-05-15, 10:06
Βάλε ένα τάμπλετ να σωθείς !!! :thumbsup:
Απορία.
Τι εννοείτε "νορμάλ κόστος"?
Εδώ μιλάμε ότι θα πρέπει να ξηλωθεί το μισό ταμπλό, να αγοραστεί το υπόλοιπο μισό, συν το navi, συν την οθόνη και τα παρελκόμενα (gps receiver κλπ).
Αυτό είναι νορμάλ? :)
Leonidas_E39
01-05-15, 10:10
Νικο τα dynavin πεζουν στο 800αρι ενω καπου στο χιλιαρικο βγαινει νομιζω η μαμα οθονη ,για 200 ευρω παραπανω πιστευω αξιζει τον κοπο
Η πιο απλή και καλύτερη λύση στην περίπτωση σου είναι να βάλεις το OEM ταμπλό για οθόνη (μεταχειρισμένο θα το βρείς κανα 200άρι) και στη θέση της ΟΕΜ οθόνης ένα dynavin σαν αυτό για παράδειγμα https://www.dousissound.com/index.php/en/391/94/multimediatv/othonesoem/bmw/dynavin-dvn-e60-detail ώστε το όλο κόστος του project να είναι γύρω στα 1000 ευρώ.
Για τα ΟΕΜ πράγματα (οθόνη,μονάδες κτλπ) απλά δεν αξίζει τον κόπο και το κόστος...
Νικο τα dynavin πεζουν στο 800αρι ενω καπου στο χιλιαρικο βγαινει νομιζω η μαμα οθονη ,για 200 ευρω παραπανω πιστευω αξιζει τον κοπο
Τα 1000 ευρώ τι ακριβώς περιλαμβάνουν?
Navi, οθόνη, ταμπλό, καλωδίωση, εγκατάσταση, προγραμματισμό?
Leonidas_E39
01-05-15, 10:25
Στα χιλια ευρω μπαινουν τα παντα επανω και η εγκατασταση ας μας πει ο Θανος που την εβαλε η ο Δημητρης απο την ναουσα.
Ξεχασε το! Μόνο το λύσιμο που χρειάζεται! Σαν το μαμά δεν θα είναι με τίποτα
stratos mak
01-05-15, 18:14
Καλησπέρα φιλε μου, καταρχήν καλορίζικο το αμαξι σου.
1ον πρεπει να μας πεις μεχρι ποσα χρηματα θες να δωσεις για την τοποθετηση οθονης.
2ον τι δυνατοτητες ζητας να εχεις.
Στα σχολια τον αγαπητων φιλων ,ειδα μηνυματα απο ατομα που δεν το εχουν κανει να λενε την γνωμη τους και καλα εκαναν.
Αλλα εγω θα μιλησω σαν ατομο που το εχω κανει.
Ειτε πας λοιπον σε oem λυση ειτε σε dynavic, που ειπανε καποιοι απο πιο πανω, το αποτελεσμα ειναι το ιδιο!!!
....θελει ξηλωμα ολο το ταμπλο για να μπει αλλο και παρ'ολο που την εγκατασταση την εκανα μονος μου και οχι σε συνεργειο,δεν κανει θορυβο το παραμικρο!!!!
.... το ιδιο μπορουν πουν και οι αλλοι φιλοι μας που το εχουν κανει αυτο , τωρα η αποφαση ειναι δικια σου και εντελως πληροφοριακα, εγω εβαλα το oem.
Υ.Γ και για να μην ψαχνεις, δες το link του Κωστα απο την Θεσσαλονικη, που το κανει οπως σου ειπαν τα παιδια πιο πανω:
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=15941
Το έχω κάνει και εγώ. .......κόστος πολύ κοντά στο 1000αρικο.
μέσα στο 1000αρικο είναι ταμπλό, navi,οθόνη, καλώδια,κεραία,τοποθέτηση, ρόγραμματισμος.
ο άνθρωπος σου είναι ο Κώστας μέσα από το φόρουμ.
Τώρα για τα περί λυσηματος του ταμπλό όταν τα διαβάζω απλά γελάω :hystericalbs1::hystericalbs1:.......δεν είναι Fiat. .....BMW είναι. ....θα σου πω απλά πως το ταμπλό όλο και όλο έχει 6 βίδες.
Αργότερα ρίχνεις και ένα combox και είσαι αρχηγός. ......Μην ξεχνάμε ότι το όλο πακέτο το χρεώνει η BMW κάνα 5000αρο Όταν αγοράζεις καινούργιο αυτόκινητό γιατί αν πας και τους πεις ότι θες να στο περάσουν αυτοί θα σε κοιτάνε σαν εξωγήινο.
Αυτά προχωρά άφοβα. .....το έχουν κάνει πολλά παιδιά μέσα από το φόρουμ!
ξέχασα να σου πω πως ο Κώστας ξεκίνησε το πρωί και το απόγευμα ήμουν σπίτι μου.
stratos mak
01-05-15, 20:30
οντως και γω μεσα σε 4 ωρες ειχα βγαλει και βαλει τα παντα αν τελικα προχωρησεις μπορω να σε βοηθησω που ειμαι Αθηνα .
Τώρα για τα περί λυσηματος του ταμπλό όταν τα διαβάζω απλά γελάω :hystericalbs1::hystericalbs1:.......δεν είναι Fiat. .....BMW είναι.
Τι πάει να πει ρε συ "BMW είναι"? Δηλαδή τα ταμπλό στις BMW είναι φτιαγμένα από διαστημικά υλικά που δε τρίζουν? :hystericalbs1:
Μπορεί να έχει 56 βίδες, το θέμα είναι ότι το εργοστασιακό δέσιμο, σε καινούρια πάσα δε θα το κάνει κανένα χέρι μάστορα. Αυτό.
Το λύσε/ξήλωνε/δέσε είναι ένα θέμα.
Οπότε νομίζω ότι ένα ρίσκο υπάρχει και πρέπει να το γνωρίζει κάποιος που ετοιμάζεται να κάνει αυτή την "εγχείρηση". :original:
savvas bmwdakias
02-05-15, 11:09
Τι πάει να πει ρε συ "BMW είναι"? Δηλαδή τα ταμπλό στις BMW είναι φτιαγμένα από διαστημικά υλικά που δε τρίζουν? :hystericalbs1:
Μπορεί να έχει 56 βίδες, το θέμα είναι ότι το εργοστασιακό δέσιμο, σε καινούρια πάσα δε θα το κάνει κανένα χέρι μάστορα. Αυτό.
Το λύσε/ξήλωνε/δέσε είναι ένα θέμα.
Οπότε νομίζω ότι ένα ρίσκο υπάρχει και πρέπει να το γνωρίζει κάποιος που ετοιμάζεται να κάνει αυτή την "εγχείρηση". :original:
Νικο απο την αρχη εισαι αρνητικος ρε φιλε χωρις να το εχεις δοκιμασει. Αφησε καλυτερα τα παιδια που το εχουν κανει και ξερουν τι και πως να πουν την γνωμη τους και μετα ο φιλος που ρωταει να αποφασισει αν αξιζει τον κοπο και το κοστος για να ασχοληθει.:original:
Νικο απο την αρχη εισαι αρνητικος ρε φιλε χωρις να το εχεις δοκιμασει. Αφησε καλυτερα τα παιδια που το εχουν κανει και ξερουν τι και πως να πουν την γνωμη τους και μετα ο φιλος που ρωταει να αποφασισει αν αξιζει τον κοπο και το κοστος για να ασχοληθει.:original:
Είμαι αρνητικός και εξηγώ τους λόγους για τους οποίους εγώ δε θα επιχειρούσα τέτοια επέμβαση.
Σε δημόσιο φόρουμ είμαστε και νομίζω ότι πρέπει να ακούγονται όλες οι απόψεις. Και αυτών που το έκαναν (οι οποίοι προφανώς και είναι ικανοποιημένοι από την επιλογή τους...τόσα χρόνια στα φόρουμ δεν έχω δει κάποιον να βγαίνει και να λέει το αντίθετο) αλλά και αυτών που ενώ είχαν την ευκαιρία, δε θα το έκαναν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα μιλάμε να βάλει ο άνθρωπος μεταχειρισμένο κομμάτι ταμπλό, αγνώστων λοιπών στοιχείων ταλαιπωρίας/ήλιου/ζέστης. :original:
Καλό είναι λοιπόν να ακούει όλες τις απόψεις για να τις ζυγίσει ανάλογα, όχι μόνο αυτών που το έβαλαν και έμειναν ικανοποιημένοι. thumb
Εγώ πάντως σε ένα φιατ brava που είχα κάποτε είχα κατεβάσει ταμπλό και μετά στο δέσιμο δεν μπορούσα να βάλω τέσσερις βίδες μπροστά κάτω από το παρμπρίζ και πάλι δεν έτριζε και είχα και belstein κίτρινα κοντό μπουκάλα απάνω μαζί με ελατήρια.χαμηλωμενο πιτα.
αλλά όντως πολλές βίδες θυμάμαι είχα χάσει τη μπάλα.