PDA

Επιστροφή στο Forum : Τρίξιμο στα τζάμια F20

eru657
20-04-15, 11:12
Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Στα μέσα της περασμένης εβδομάδας έπλυνα το εσωτερικό του αυτοκινήτου και κατόπιν έβαλα μετά και ένα σπρέι σιλικόνης της Sonax. Για να το βάλω το ψέκασα σε ένα πανάκι μικροινών και με αυτό πέρασα όλες τις πλαστικές επιφάνειες.
Από την επόμενη μέρα έφτιαξε και ο καιρός και ξεκίνησαν οι ζέστες. Έτσι ξεκίνησαν οι τριγμοί στη περιοχή που είναι τα λάστιχα στο τζάμι σε όλες τις πόρτες αλλά κυρίως οδηγού και συνοδηγού.
Αφού ασχολήθηκα λιγάκι με το θέμα παρατήρησα ότι οι τριγμοί έρχονταν από το σημείο που ακουμπάνε τα λάστιχα με το πλαστικό της ταπετσαρίας.
Έβαλα λίγη βαζελίνη στο σημείο και σταμάτησε για λίγο αλλά μετά το τέλος μίας διαδρομής Δραπετσώνα - Αγία Παρασκεύη επανήλθε.

Το αντιμετοπίζει κανείς άλλος το ίδιο πρόβλημα? Έχετε να προτείνεται τίποτα να βάλω να σταματήσει ή να πάω αντιπροσωπεία?

eru657
20-04-15, 13:21
Υ.Γ. ξέχασα να αναφέρω ότι εδώ και 1,5 μήνα περίπου του φοράω μεμβράνες μήπως βοηθάει.

mark e92
20-04-15, 15:25
Υ.Γ. ξέχασα να αναφέρω ότι εδώ και 1,5 μήνα περίπου του φοράω μεμβράνες μήπως βοηθάει.

Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αυτό εκτός και αν ξήλωσαν τις ταπετσαρίες ...
Βάλε αν θέλεις λίγο σπρέι σιλικόνης περιμετρικά και πιστεύω θα σταματήσει.

eru657
20-04-15, 15:31
Δεν νομίζω να παίζει ρόλο αυτό εκτός και αν ξήλωσαν τις ταπετσαρίες ...
Βάλε αν θέλεις λίγο σπρέι σιλικόνης περιμετρικά και πιστεύω θα σταματήσει.

Τις ταπετσαρίες δε τις είχαν βγάλει (τουλάχιστον έτσι μου είπαν).

Εννοείς να βάλω και αλλό σπρέι στο πλαστικό αλλά να βάλω και στο λάστιχο?

Koyotte
20-04-15, 15:43
Βάλε λίγο WD-40 σε ένα πανάκι και πέρασε το λάστιχο κάθε πόρτας. Δοκιμασμένο και αποτελεσματικότατο!

mrclouzo
20-04-15, 19:06
Το ίδιο θέμα είχα και εγώ, το πρόβλημα ξεκίνησε αφότου πήγα το αμάξι σε γνωστό detailing μαγαζί για προστασία χρώματος. Εκεί πέρασαν και όλα τα πλαστικά trim του αυτοκινήτου (εξωτερικά) με κάποιο προιόν που προφανώς περιείχε σιλικόνη. Το έψαξα αρκετά, διάβασα ξένα bmw forum και τελικά φταίει η σιλικόνη, πρέπει να αποφεύγουμε εντελώς την χρήση σιλικονούχων προιόντων. Όταν έβρεχε ή μόλις είχα πλύνει το αμάξι δεν έτριζε τίποτα.
Στο εξωτερικό κάποιοι πήγαν στην αντιπροσωπεία (εντός εγγύησης) όπου μπήκε μια ταινία περιμετρικά της πόρτας και οι τριγμοί τέλος. Επειδή όμως αυτή η ταινία είναι πολύ ακριβή οι περισσότεροι αντιπρόσωποι κάνουν την πάπια και αποφεύγουν να ασχοληθούν (πόσο μάλλον στην Ελλάδα :whistle:).
Προσωπικά βρήκα μια απλή και φθηνή λύση, μπορείς να την δοκιμάσεις καθώς έκανε δουλειά και σε άλλους. Πρώτα καθάρισα πολύ καλά με χλιαρό νερό και πανάκι μικροινών όλες τις τσιμούχες και τα λάστιχα σε κάθε πόρτα και αφού στέγνωσαν εφάρμοσα αυτό https://ep.yimg.com/ca/I/autogeek_2268_477562149 το προιόν (το βρίσκεις στο ebay με κάτω από 10 ευρώ) στα λάστιχα πάνω από το παράθυρο της κάθε πόρτας (και στο πάνω μέρος του κάθε παραθύρου που είναι σαν τσόχα). Επίσης πέρασα και τα λάστιχα που είναι στο αυτοκίνητο, εκεί που κλείνει η πόρτα. Ως δια μαγείας έφυγαν όλα τα τριξίματα. 1 φορά το εξάμηνο ξαναπερνάω τα λάστιχα προληπτικά και δεν είχα θέμα ξανά.
Μακάρι να λύσεις το πρόβλημα με αυτό thumb

koumis
20-04-15, 19:11
Φαντάζομαι στα 3θυρα θα είναι ακόμη πιο έντονο το πρόβλημα λόγω έλλειψης πλαισιου....

BILL007
20-04-15, 19:26
Το έψαξα αρκετά, διάβασα ξένα bmw forum και τελικά φταίει η σιλικόνη, πρέπει να αποφεύγουμε εντελώς την χρήση σιλικονούχων προιόντων.

:+1:00000000000 thumb

Z4 DCT
20-04-15, 19:52
Εγω εχω παρει αυτο απο την Wyrth, το οποιο ειναι γι αυτη την δουλεια.....thumb

eru657
21-04-15, 08:56
@ Koyotte - μόλις διάβασα το πόστ έτρεξα και εφάρμοσα wd-40 στην αρχή με πανάκι. Έκανα βόλτα και τα τριξίματα συνέχιζαν. Μετά έβαλα σε μία μπατονέτα και την έχωσα μεταξύ λάστιχου - πλαστικου. Το πρόβλημα παρέμενε. Το καθάρισα με καθαριστικό πιάτων.

Έχθες πήγα για να αγοράσω λαδάκι για το αμαξί σε μαγαζί στην Αγ. Βαρβάρα. Το είπα στον μάστορα εκεί και μου έδωσε σπρέυ σιλικόνης. Υποστήριζε ότι αυτό θρέφει το λάστιχο σε βάθος. Το έβαλα κυρίως πάνω στο λάστιχο και να μ έφυγε σε λίγα σημεία στο πλαστικό.
Απ'ότι κατάλαβα από τα παραπάνω έκανα λάθος :(

Αυτό τώρα καθαρίζεται κάπως?

Με πανάκι μικροινων, όπως στη μέθοδο του MrClouzo, λέτε να καθαρίσει?

Μετά προφάνως θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας.

Αυτό της wurth μπορώ να το βρώ και σε κανά praktiker?

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις - συμβουλές σας :)

Z4 DCT
21-04-15, 09:56
@ Koyotte - μόλις διάβασα το πόστ έτρεξα και εφάρμοσα wd-40 στην αρχή με πανάκι. Έκανα βόλτα και τα τριξίματα συνέχιζαν. Μετά έβαλα σε μία μπατονέτα και την έχωσα μεταξύ λάστιχου - πλαστικου. Το πρόβλημα παρέμενε. Το καθάρισα με καθαριστικό πιάτων.

Έχθες πήγα για να αγοράσω λαδάκι για το αμαξί σε μαγαζί στην Αγ. Βαρβάρα. Το είπα στον μάστορα εκεί και μου έδωσε σπρέυ σιλικόνης. Υποστήριζε ότι αυτό θρέφει το λάστιχο σε βάθος. Το έβαλα κυρίως πάνω στο λάστιχο και να μ έφυγε σε λίγα σημεία στο πλαστικό.
Απ'ότι κατάλαβα από τα παραπάνω έκανα λάθος :(

Αυτό τώρα καθαρίζεται κάπως?

Με πανάκι μικροινων, όπως στη μέθοδο του MrClouzo, λέτε να καθαρίσει?

Μετά προφάνως θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας.

Αυτό της wurth μπορώ να το βρώ και σε κανά praktiker?

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις - συμβουλές σας :)

Σε Wyrth store, εγω παω σε αυτο στην Λ Αθηνων στην κάθοδο προς Αθηνα στο φανάρι των ΤΕΙ

Koyotte
21-04-15, 11:10
Αυτό με το WD-40 το έχω δοκιμάσει σε 2 αυτοκίνητα με απόλυτη επιτυχία και με περασμένες μεμβράνες. Μήπως μετά την τοποθέτηση των μεμβρανών δεν έχει κουμπώσει καλά το πλαστικό πάνελ -εκεί που μπαίνει μέσα το τζάμι- και σου δημιουργεί τριγμούς;

mrclouzo
21-04-15, 11:48
Δεν έχει να κάνει με τα φιμέ. Είναι γνωστό θέμα στα f series και έχει σαν αιτία συνήθως την χρήση σιλικονούχων προιόντων περιποίησης.

eru657
21-04-15, 12:18
Στο ποδήλατο χρησιμοποιώ παραφινέλαιο για να καθαρίσω από τα γράσα το σασμαν κ να προστατεύσω τα πλαστικά μέρη.
Μήπως καθαρίσει τελείως το πλαστικό κ το λάστιχο και δε χρειαστεί τελικά τίποτα?
Το έχει αποπειραθεί κανείς?

EVERGET
21-04-15, 12:41
Προσωπικά αποφεύγω το οποιοδήποτε λιπαντικό επάνω στα ελαστικά των παραθύρων, ακόμη και το gummy pflange που αναφέρθηκε παραπάνω και το οποίο πωλείται και από την ίδια την bmw με το brand της ως oem maintenance product.

Η σιλικόνη δεν πρέπει να μπαίνει ποτέ πάνω στα ελαστικά των παραθύρων. Θα έλεγα πως μετά από τόσα προιόντα σιλικόνης που έχεις εφαρμόσει θα πρέπει να τα καθαρίσεις με κάποιο silicone remover. Mπορείς να πάρεις και το προιόν της bmw: BMW Genuine Car Window/Windshield Cleaning Silicone Remover Concentrate 250ml (83 12 2 298 199)

Στη συνέχεια, η πιο αποτελεσματική λύση είναι η εφαρμογή aquapel. Το aquapel είναι ένα προιόν που εφαρμόζεται στα τζάμια των αυτοκινήτων για την απώθηση της βροχής. Η ίδια η bmw το συστήνει σε σχετικό της service bulletin για τη λύση των τριγμών στα τζάμια των cabrio:

https://workshop-manuals.com/bmw/3_series_e46/330ci_m54_conver/1_service_information/51__body_equipment_(conver)/2_si__crackling_noise_from_side_windows_when_they_ are_closed_e46_convertible/

Το aquapel υπάρχει σαν κιτ από τη BMW (part no 83199415467 ) με κόστος κάπου στα 35 ευρώ. Μπορείς όμως να το αγοράσεις πολύ πιο φθηνά χωρίς το brand της bmw, με το brand Aquapel με κόστος κάπου στα 6,5 ευρώ το ένα, ας πούμε από ebay.

ntinos
21-04-15, 13:03
Εγω εχω παρει αυτο απο την Wyrth, το οποιο ειναι γι αυτη την δουλεια.....thumb

Μα ποιος εισαι? Ο Sport Billy ?

Εχω κατι σκαρπινια μαυρα.

Θα το φερεις την Κυριακη να το δοκιμασω σε παρακαλω πολυ ?

ΦΙΛΕ ΜΕ ΣΩΖΕΙΣ ΛΕΜΕ !

mark e92
21-04-15, 13:21
Κάθε φορά που το πλένεις περνάς και αυτό τις βιρτ;;;

Z4 DCT
21-04-15, 14:19
Μα ποιος εισαι? Ο Sport Billy ?

Εχω κατι σκαρπινια μαυρα.

Θα το φερεις την Κυριακη να το δοκιμασω σε παρακαλω πολυ ?

ΦΙΛΕ ΜΕ ΣΩΖΕΙΣ ΛΕΜΕ !

:hystericalbs1::hystericalbs1::hystericalbs1:

mark e92
21-04-15, 15:13
Μήπως το τρίξιμο είναι μεταξύ λαμαρινας (πορτα) με ταπετσαρια;
Δοκίμασε να το καθαρίσεις τελείως να δεις τι θα κάνει.

eru657
22-04-15, 22:28
Σήμερα πήγα στο μαγαζί που μου έβαλαν τις μεμβράνες. Εξήγησα το θέμα μου, και ο μάστορας άνοιξε το πάνω μέρος της ταπετσαρίας και μου έβαλε σε όλα τα κλιπακια που πιάνει η ταπετσαρια στη λαμαρινα wd-40. Μειώθηκε κατά πολύ το τρίξιμο που άκουγα.
Επίσης είδα και πως άνοιξε τη ταπετσαρία και γενικά τρόπος δουλειάς του μάστορα. Προσεκτικός και ήξερε τι έκανε δλδ δεν πιστεύω να είχε κάνει μακ@κι@.
Με τα πολλά τώρα ακούω κάτι ψηλά αλλά δε θα δώσω σημασία. Δεν είναι ενοχλητικά και δε τα ακουω καν με το ραδιοφωνο χαμηλα.

eru657
10-06-15, 14:24
Τελικά με την όλη υπόθεση και μετά από 4 ακυρωμένα ραντεβού στο τύπο στη Συγγρού και αφου το παράτησα λόγω υποχρεώσεων και κυρίως δουλειάς σταμάτησε μόνο του. Υποθέτω εξατμήστικε το σπρέυ σιλικόνης και με άφησαν στην ησυχία μου τα πλαστικά.

George bmw 114i
05-02-16, 12:16
Εγώ εδώ και ένα μήνα ακούω ένα ελαφρύ ήχο κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, κυρίως όταν στρίβω. Ακούγεται σαν να πέφτουν σταγόνες βροχής στο παρπριζ... και έρχεται μάλλον από τη δεξιά μπροστά γωνία του ταμπλό. Πόρτα είναι, ταμπλό είναι, ντουλαπάκι; Δεν έχω ιδέα. Μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος το θέμα; Καμία βοήθεια;

Δεν αναφέρομαι πάντως στο κλασικό θέμα τα λάστιχα της πόρτας, αυτό το γνωρίζω κι εγώ... πολύ περισσότερο που το αυτοκίνητό μου είναι τρίπορτο χωρίς πλαίσιο στις πόρτες.

el05171
24-10-16, 10:24
Καλημέρα σας,

Είμαι νέος στο φόρουμ, γράφτηκα για να ζητήσω τη βοήθεια σας σχετικά με το θέμα.

Έχω ένα BMW F20 12/2015 το facelift μοντέλο, 5 πορτο.

Το αμάξι όταν το πήρα και για αρκετούς μήνες δεν είχε κανένα τριγμό. Από τον Μάιο και μετά εμαφνίζει πολύ έντονο τρίξιμο στις πόρτες οδηγού και συνοδηγού.
Σε δρόμο με πολύ έντονες λακούβες κάποιες φορές εμφανίζει τριγμόυς και στα πίσω τζάμια.

Όταν κατεβάζω ελαφρά τα τζάμια ίσα ίσα να απασφαλίσουν από την τσιμούχα δεν ακούω τριγμό από τα τζάμια.

Το έχω πάει 3 φορές στο σπανό να το δουν, τη πρώτη απλά καθάρισαν τις τσιμούχες, χωρίς κανένα αποτέλεσμα, τη δεύτερη τοποθέτησαν ταινίες τεφλόν στα παράθυρα οδηγού και συνοδηγού στην αρχή σταμάτησαν οι τριγμοί, έπειτα από 10 μέρες όμως επανήλθαν.
Τη τρίτη φορά μου άλλαξαν τον οδηγό από το τζάμι 39765 δείτε το part 1 από το συνημμένο, μετά από λίγες μέρες πάλι τα ίδια.

Είχα κουραστεί να πηγαίνω στο σπανό, επιπλέον έπρεπε να πληρωνω ταξί πηγαινε ελα γιατί το κράταγε ως το απόγευμα, πήγα σε ένα φίλο φανοποιό του είπα το πρόβλημα και αυτός απότι είπε άλλαξε την εφαρμογή της πόρτας, την έσπρωξε δλδ να κουμπώνει λιγό πιο πάνω και μάλλον λίγο πιο έξω. Το πρόβλημα ελλατώθηκε αισθητά για πολλές μέρες, τώρα άρχισε να εμφανίζεται πάλι.

Τα υγρά που προτείνετε στο τοπικ και σε ξένα φορουμ

Gummi Pflege η CARBAFLO 83230309627
Concentrated silicon remover 83120432555
Aquapel 83199415467
και το 83122298199

ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ, στην bmw spanos που ρώτησα για το aquapel ο φανοποιος μου ειπε οτι δε κανει τπτ αυτο.

Το αμάξι το πλένω τακτικά με σαππουάν sonax με γυαλιστικο, έχω σκουπίσει άπειρες φορές τις άκρες των παραθύρων και τους οδηγούς με δέρμα και πανί ελπίζωντας να φύγει οτι υπαρχει από κατάλοιπα, έχω βελτίωση που και που αλλά ξαναεμφανίζεται.
Βρίσκω επίσης μαυρίλα από το πετρέλαιο εικάζω μέσα στους οδηγούς των παραθύρων.

Είναι ένα πολύ ενοχλητικό πρόβλημα για μένα, ζητώ τη βοήθεια σας, αν υπάρχει κάποιος που το χει αντιμετωπίσει επιτυχώς θα ήθελα τη συμβουλή του.

Επίσης να αναφέρω οτι δοκίμασα να πλύνω τις άκρες των τζαμιών με ενα προιον που αφαιρει κόλλες και ρετσίνι από το αμάξωμα, στα πίσω παράθυρα μηδένισε το τρίξιμο και στα μπροστά ξαναεμφανίστηκε, δηλαδή δε βγάζω άκρη.

Σκέφτομαι να πάω στο σπανό και να ζητήσω αλλαγή σε όλες τις τσιμούχες και τα πλαστικά των παραθύρων, δεν ξέρω αν θα το δεχτούν είμαι εντός εγγύησης πάντως.

Αναμένω τα σχόλια σας.

BILL007
24-10-16, 10:31
Καλωσήρθες στην παρέας μας :viannen_01:

Αυτό που περιγράφεις με τα τζάμια εμφανίζεται και σε παλιότερα μοντέλα και δυστυχώς ότι και να κάνεις το πρόβλημα κατα 99.99% προέρχεται απο τους ίδιους τους γρύλους των παραθύρων που έχουν πάρει "μπόσικα". Ο μόνος τρόπος να εξαφανίσεις το θόρυβο είναι να τους αλλάξεις, αλλά και πάλι σε 2 χρόνια τα ίδια προβλήματα με ήχους θα έχεις. Δυστυχώς έτσι πάει...

dreamer
24-10-16, 17:57
υπαρχει λυση ,γιατι συμφωνα με εναν παλιο επιστημονα σε ιταλικη αντιπροσωπεια:

1) ολα τα αμαξια εχουν τους θορυβους τους

2) ανοιγεις το ραδιοφωνο και δεν ακους θορυβους πλεον

και του λεω θα πρω γερμανικο...χα χα και πηρα ..και ειδα

με λιγαλογια πανε οι παλιες εποχες οπου τα γερμανικα ηταν θαυματα στοιβαροτητας και απολυτης τεχνολογικης τελειοτητας.στοιβαρα ειναι ακομα και η κολληση τους παντα ξεχωριστη αλλα στα αλλα μοιαζουν παρα πολυ με αλλων χωρων αυτοκινητα.

μην βαζεις τιποτα.εγω δεν βαζω κανενα χημικο στα λαστιχα εκει ,μονο νερο απιονισμενο 2 φορες τον χρονο για να καθαρισουν.οσο για τις σιλικονες αν ψαξεις στο ιντερνετ θα διαβασειςοτι ολα εχουν σιλικονη.
οπως εχουμε ξαναπει υπαρχουν 2 ειδων .. οι καταστροφικες απο παραγωγα πετρελαιου και αυτες που ειναι ακινδυνες απο νερο.ομως αυτες δεν εχουν διαρκεια.οι ντιτειλερς συνιστουν στο εσωτερικο τις δευτερες.αν ειναι να βαλεις τετοιες βαλε αφοβα.αλλα δεν ξερω αν θα εχουν αποτελεσμα στον θορυβο.να ξερεις επισης σε θερμες θερμοκρασιες ο ηλιος και η ζεστη αυξανουν τα τριξιματα.

υ.γ ευχαριστω τον φιλο για το WD-40.χρειαζομουν κατι δυνατο για την λεκανη τουαλετας...:hystericalbs1:

https://www.tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/15-xriseis-antiskwriakou-spray-wd40.html

:hystericalbs1:

eru657
24-10-16, 21:35
τώρα που ξαναχειμωνιάζει το ακούω και εγώ πιο έντονα το τρίξιμο. Το καλοκαίρι είχε εξαφανιστεί έχω την εντύπωση. Πάντως από το σπανό αυτό που μου είπαν όταν το πήγα για service και το ανέφερα ήταν ότι τα τριξίματα οφείλονται στο απειροελάχιστο λύγισμα του σασι στις λακούβες και λοιπές κακοτεχνίες του δρόμου.

el05171
24-10-16, 21:57
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αν και δεν δώσατε κάποια πρακτική συμβουλή.

Όπως είπα το αμάξι δε παρουσιάζει τριγμούς όταν τα παράθυρα δεν είναι ερμητικά κλειστά.

Κατέληξα να κλείσω ένα ραντεβού στη bmw spanos πάλι για τοποθέτηση ταινιών τεφλόν και ζήτησα να γίνει αλλαγή τσιμούχας, θα πάω για service και το δεχτούν από τη bmw hellas έχει καλώς.

Σε δεύτερη φάση ψάχνωντας στα φόρουμ βρήκα να αναφέρεται ένα υλικό krytox απο τη dupont, το δίνει η bmw και άλλες μαρκες σα λιπαντικό για τσιμουχες και λάστιχα κλπ.

60 ευρώ τα 30 ml, παίρνω τον αντιπρόσωπο του λέω το θέμα μου λέει μάλλον το προιον GPL 105 είναι αυτό που πουλάει η bmw αλλά εγώ το έχω μόνο σε 500 ml και κάνει 165 ευρώ προ φπα κουφάθηκα.

Επειδή κ εγώ μηχανικός είμαι πιστεύω οτι είναι ένα κλασσικό πρόβλημα ταλάντωσης, όταν ο φανοποιός μου άλλαξε τη θέση και το σφίξιμο στις πόρτες άλλαξε ουσιαστικά το Κ του ελατήριου από το ισοδύναμο πρόβλημα, με λίγα λόγια ο συντονισμός που παράγει το τρίξιμο δε συμβαίνει πλέον, το θέμα είναι οτι με το καίρο κάτι χαλάει και επανέρχεται η ταλαντωση και ο συντονισμός, ίσως να φταίει οτι το πλένω συχνά και μετά μανίας.

Τελικά πήρα το krytox από USA πάλι ακριβά αλλά όχι τόσο πολύ και είδα πολύ θετικές κριτικές επίσης.

Ελπίζω να σταματήσω να ακούω τριγμούς γιατί πραγματικά είναι πάρα πολύ ενοχλητικό.

39785

dreamer
26-10-16, 09:46
τώρα που ξαναχειμωνιάζει το ακούω και εγώ πιο έντονα το τρίξιμο. Το καλοκαίρι είχε εξαφανιστεί έχω την εντύπωση. Πάντως από το σπανό αυτό που μου είπαν όταν το πήγα για service και το ανέφερα ήταν ότι τα τριξίματα οφείλονται στο απειροελάχιστο λύγισμα του σασι στις λακούβες και λοιπές κακοτεχνίες του δρόμου.

σε συνδυασμο με τα ρανφλατ βεβαια

el05171
09-12-16, 14:59
Καλησπερα σας,

Ειπα να σας γραψω νεα για το προβλημα τριγμων στα τζαμια του F20 που εχω.

Ήρθε το krytox gpl 105 απο αμερική και το δοκιμασα βαζοντας αρχικα στον οδηγο εσωτερικα στο ένα τζάμι.

Κανένα αποτελέσμα συνεχισε να τριζει σα να μη το βαλα.

Επειτα βαζω krytox στα λαστιχα που εφαρμοζει η πορτα με το σασι, καμμια επίσης διαφορα συνεχιζε να τριζει.

Δοκιμασα krytox επισης σε ψιλο τριγμους από τα καπακια των αεραγωγων και του πλαστικου που καλυπτει τον εσωτερικο καθρεπτη εκει ειχε διαφορα.

Γενικά δε το συνιστω το krytox γιατι ειναι ακριβό και φευγει παρα πολύ δύσκολα από τις επιφάνειεσ που το βάζεις, δεν διαλύεται με τπτ εχω βαρεθει να σκουπίζω το τζαμι.

Αργότερα αγόρασα και μια πάστα σιλικόνης shin etsu που τη προτεινει η honda για παρόμοια προλήματα.
Έβαλα στον οδηγό του τζαμιού και στην άνω ακμή του τζαμιού. Αποτέλεσμα μηδέν και αυτή αν και γενικά σε άλλεσ επιφάνειεσ που την εφάρμοσα βοήθηση πχ πλαστικά καπάκια αεραγωγων.

Αρχισα να στέλνω email παραπόνων στο ΣΠΑΝΟ και τη bmw hellas. Μετά από ένα μήνα ταλαιπορείας μου είπαν οτι θα μου αλλάξουν το λάστιχο που εφαρμόζει η πόρτα του οδηογύ με το σασί.

Αλλά μόνο αυτό το λάστιχο κανένα άλλο παρά τις διαμαρτυρίες μου ότι όλα τρίζουν με έμφαση τα εμπρός.

Τι να πω δε ξέρω πραγματικά, ζητούσα να αλλαχθεί ο γρίλλος από το σπανό με διαβεβαιώνουν οτι είναι ΟΚ και σφιγμένος.

Θεωρώ οτι δε γνωριζουν ποιό είναι το πρόβλημα παρότι το χουν αρκετά αυτοκίνητα.

Στη bmw hellas μου είπαν πως το είχε κάποιος στη θεσαλλονικη στη πόρτα συνοδηγού και μάλιστα τους το στειλε και βίντεο.

Έχω δοκιμάσει τα πάντα, πραγματικά με κλειστά παράθυρα το αμάξι τρίζει σα σαράβαλο.
Ένα grande punto είχα πριν 6 χρόνια έτσι δεν έκανε ποτέ.

Αν δε λυθεί και συνεχίσουν τον εμπαιγμό έχετε να προτείνετε κάποιο καλό μάστορα να λύσουμε τη πόρτα να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει.

Παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα αν έχετε κάποιο καλό μάστορα αν είναι δυνατόν ειδικευμένο σε bmw.

mark e92
09-12-16, 21:27
υπαρχει λυση ,γιατι συμφωνα με εναν παλιο επιστημονα σε ιταλικη αντιπροσωπεια:

1) ολα τα αμαξια εχουν τους θορυβους τους

2) ανοιγεις το ραδιοφωνο και δεν ακους θορυβους πλεον

και του λεω θα πρω γερμανικο...χα χα και πηρα ..και ειδα

με λιγαλογια πανε οι παλιες εποχες οπου τα γερμανικα ηταν θαυματα στοιβαροτητας και απολυτης τεχνολογικης τελειοτητας.στοιβαρα ειναι ακομα και η κολληση τους παντα ξεχωριστη αλλα στα αλλα μοιαζουν παρα πολυ με αλλων χωρων αυτοκινητα.

μην βαζεις τιποτα.εγω δεν βαζω κανενα χημικο στα λαστιχα εκει ,μονο νερο απιονισμενο 2 φορες τον χρονο για να καθαρισουν.οσο για τις σιλικονες αν ψαξεις στο ιντερνετ θα διαβασειςοτι ολα εχουν σιλικονη.
οπως εχουμε ξαναπει υπαρχουν 2 ειδων .. οι καταστροφικες απο παραγωγα πετρελαιου και αυτες που ειναι ακινδυνες απο νερο.ομως αυτες δεν εχουν διαρκεια.οι ντιτειλερς συνιστουν στο εσωτερικο τις δευτερες.αν ειναι να βαλεις τετοιες βαλε αφοβα.αλλα δεν ξερω αν θα εχουν αποτελεσμα στον θορυβο.να ξερεις επισης σε θερμες θερμοκρασιες ο ηλιος και η ζεστη αυξανουν τα τριξιματα.

υ.γ ευχαριστω τον φιλο για το WD-40.χρειαζομουν κατι δυνατο για την λεκανη τουαλετας...:hystericalbs1:

https://www.tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/15-xriseis-antiskwriakou-spray-wd40.html

:hystericalbs1:

Δεν ξέρω τι λένε για τους Ιταλούς πάντως εγώ στο 500 μου που στοιχίζει όσο 2 άσσους τριξιματα ΔΕΝ έχω.

Υπάρχει λύση.... Το πουλάς και ησυχάζεις:hystericalbs1:

mark e92
09-12-16, 22:07
Δεν ξέρω τι λένε για τους Ιταλούς πάντως εγώ στο 500 μου που στοιχίζει όσο 2 άσσους τριξιματα ΔΕΝ έχω.

Υπάρχει λύση.... Το πουλάς και ησυχάζεις:hystericalbs1:

Όσο το 1/2 του ασσου να διορθώσω

Shrm
05-04-17, 07:42
Λυσαρι θορυβων και τριγμων!
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/f20-118i-sha/wiring-functional-info/non-electric-diagnosis-ned/03-body/01-noise/

eru657
05-04-17, 12:49
Και όχι μόνο για τριγμούς. Ωραίος site

stathden21
14-07-17, 15:37
Καλησπέρα σε όλους...Κατ αρχην πόσο περίεργο ακούγεται να συζητάμε για τριγμούς σε φόρουμ ΒMW...Οταν το 2006 πούλησα Αλφα Ρομέο και πήρα την πρώτη μου BMW( E90 -320) περνώντας 10,5 χρόνια απίστευτης ησυχίας (το αμάξι μέχρι και την ημέρα που το δωσα η καμπίνα του ήταν εκκλησία) ποιός να μου το λεγε ότι η νέα μου F30(318d) του 2016 θα μου βγαζε τριγμούς. Λοιπον αγαπητοί φίλοι, το πρόβλημα μου και εμένα είναι τριγμοί που έχω εντοπίσει από τις τσιμούχες στις πίσω πόρτες. Οταν το αμάξι έχει πλυθεί οι θόρυβοι για (λίγες) μέρες εξαφανίζονται. Στην αντιπροσωπεία πέρασαν τις τσιμούχες με σπρέι σιλικόνης και απλά κράτησε η ησυχία μερικές μέρες παραπάνω. Να τονίσω ότι ο θόρυβος δεν είναι τόσο αισθητός στις λακούβες, όσο στις μικρές ταχύτητες (μπαίνοντας π.χ. στο πάρκιν σα να στρεβλώνει το αμάξωμα)). Διαβάζοντας με προσοχή τα προηγούμενα ποστ θα παρακαλούσα αν κάποιος φιλος έχει κατι νεώτερο να προσθέσει . Σας ευχαριστώ.

BILLYS
15-07-17, 21:30
Δεν αποκλείεται μελλοντικά να έχουμε οδηγία από τις επίσημες αντιπροσωπείες για ανάκληση και αντικατάσταση εξαρτημάτων που σχετίζονται με αυτούς τους θορύβους.