PDA

Επιστροφή στο Forum : BMW E46-Κλειδωμένος από έξω-σπασμένη κλειδαριά

geros
16-04-15, 18:09
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω μία BMW E46 3.16 μοντ. 11/03.
Πριν αρκετό καιρό τελείωσε η μπαταρία από τα δύο κλειδιά του αυτοκινήτου και μόλις χθες το βράδυ χάλασε και η κλειδαριά του οδηγού με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω μέσα. Έχω πρόσβαση μόνο στο πορτ παγκάζ.
Σε διάφορα forum και βίντεο, βρήκα τρόπο, για να διορθώσω, φθηνά, την κλειδαριά και πώς να αλλάξω μπαταρία στο κλειδί. Το βασικό, όμως, είναι να μπω μέσα στο αυτοκίνητο. Πουθένα όμως δεν βρήκα πώς....
Μόνο, κάπου διάβασα για βραχυκύκλωμα στην πλεξούδα του πορτ παγκάζ, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.
Σίγουρα υπάρχει κάποια πατέντα..αλλά ποιά;;;;
Δεν θέλω να σπάσω κάποιο τζάμι...κρίμα είναι. Ούτε θέλω να μου βγει ο κούκος αηδόνι..

katsaraios
16-04-15, 19:03
Coupe εχεις ή limo?

geros
16-04-15, 19:24
Coupe εχεις ή limo?

limo έχω.

giannis_compact
16-04-15, 19:32
Μήν είσαι σίγουρος ότι τελείωσε η μπαταρία από τα κλειδιά. Πριν τα ανοίξεις επειδή είναι φιξαρισμένα δες μήπως αποπρογραμματίστηκαν. Επίσης μπορεί και κάποια ψυχρή κόλληση από την πλακέτα του κλειδιού να έχει θέμα. Η μπαταρία δεν είναι, δηλαδή, μονόδρομος άν δεν δουλεύουν τα κλειδιά. thumb

wheelman
16-04-15, 19:39
Καλυτερα να αλλαξει μια. Μπαταρία, ειναι ο ποιο φτηνοςτροπος για να μπει στο αμαξι

geros
16-04-15, 19:41
Καλυτερα να αλλαξει μια. Μπαταρία, ειναι ο ποιο φτηνοςτροπος για να μπει στο αμαξι

Μετά δεν θα θέλει προγραμματισμό το κλειδί αν αλλάξω μπαταρία...χώρια που πρέπει να την παραγγείλω από ebay και θα αργήσει..

Nino
16-04-15, 19:55
εγω τωρα για να καταλαβω, για να μην αυξηθει το κοστος επισκευης ζητας καποια πατεντα παραβιασης του αυτοκινητου και αυτο να στο πει καποιο μελος εδω δημοσια?
Τα φορουμ ειναι για να βοηθανε τα μελη μεταξυ τους και οχι να προαγουν diy που αγγιζουν τα ορια της παρανομιας,
Η κανε αμεσα την αντικατασταση της μπαταριας του κλειδιου ή πηγαινε το αμαξι σε ενα συνεργειο να σου ανοιξει την κλειδαρια με ολα τα νομιμα χαρτια του αυτοκινητου φυσικα γιατι αλλιως δεν θα το κανουν..

BILL007
16-04-15, 19:56
Εγώ θα πρότεινα BMW Mobile Care thumb https://www.bmw.gr/gr/el/owners/service/accident_breakdown_management/mobile_service/coverage.html

geros
16-04-15, 20:06
εγω τωρα για να καταλαβω, για να μην αυξηθει το κοστος επισκευης ζητας καποια πατεντα παραβιασης του αυτοκινητου και αυτο να στο πει καποιο μελος εδω δημοσια?
Τα φορουμ ειναι για να βοηθανε τα μελη μεταξυ τους και οχι να προαγουν diy που αγγιζουν τα ορια της παρανομιας,
Η κανε αμεσα την αντικατασταση της μπαταριας του κλειδιου ή πηγαινε το αμαξι σε ενα συνεργειο να σου ανοιξει την κλειδαρια με ολα τα νομιμα χαρτια του αυτοκινητου φυσικα γιατι αλλιως δεν θα το κανουν..

Δίκιο έχεις αλλά 1ον η αντικατάσταση της μπαταρίας στο κλειδί, είναι αμφίβολο αν θα δουλέψει, γιατί πιθανώς θα χρειαστεί επαναπρογραμματισμό, άρα και πρόσβαση στο αυτοκίνητο και 2ον το πιό κοντικό εξουσιοδοτημένο συνεργείο BMW, από την πόλη που μένω, είναι 250 χλμ....αυτό είναι το πρόβλημα μου, αλλιώς θα είχα πάει ήδη στο συνεργείο της BMW, που προφανώς και θα μπορέσουν να το ανοίξουν με κάποιο τρόπο...
Πιθανώς να υπάρχει κάποιος τρόπος από το εσωτερικό του πορτ παγκάζ στο οποίο, έχω πρόσβαση με το κλειδί.

geros
16-04-15, 20:29

Δέχομαι και πριβε μνμ αν έχει κάποιος τη λύση...:worthy:

deepBLUE
16-04-15, 20:37
:popcorn::popcorn::popcorn:

PetrosD
16-04-15, 20:38
Σε ποια πόλη μένεις; Παίζει να έχω ένα γνωστό να σε βοηθήσει.

Bitz
16-04-15, 20:50
Ψάχνεις συμβουλές απο κλεφτρονια.....δεν θα βρεις εδω.

wheelman
16-04-15, 20:51
Να ρωτήσω κατι άσχετο,
οδική βοήθεια δεν έχεις να σε πάει μεχρι ένα συνεργείο?

geros
16-04-15, 21:01
Να ρωτήσω κατι άσχετο,
οδική βοήθεια δεν έχεις να σε πάει μεχρι ένα συνεργείο?

Έχω αλλά όπως είπα..250 χλμ..
με βλέπω να σπάω τζάμι...

wheelman
16-04-15, 21:05

Είναι μια λύση κ αυτό,
εξάλλου θα το καλύψει η ασφάλεια, οπότε no worries...

geros
16-04-15, 21:11
Είναι μια λύση κ αυτό,
εξάλλου θα το καλύψει η ασφάλεια, οπότε no worries...
Απλά πρέπει μετά να ξηλώνουν πόρτα-ταπετσαρίες-κτλ για να το αντικαταστήσουν...νομίζω ότι κάτι παίζει με βραχυκύκλωμα από το πορτ παγκάζ (που ανοίγω με το κλειδί μου...άρα δεν ψάχνω για διαρρήκτες) αλλά τί ακριβώς δεν ξέρω...

Bitz
16-04-15, 21:14
Φίλε μου εγω προσωπικά αποκλείεται να σου δώσω συμβουλές για το πως θα ανοίξεις το αυτοκίνητο, μου είσαι παντελώς άγνωστος.

compactM3
16-04-15, 21:19
αν αλλαξεις μπαταρια στο κλειδι ΔΕΝ θα χρειαστει ξανα προγραμματισμο.....
ΑΛΛΑΞΕ μια μπαταρια πρωτα.

geros
16-04-15, 21:22

Αν ισχύει αυτό και δεν χρειάζεται προγραμματισμό τότε να παραγγείλω από τώρα μπαταρία..

Koyotte
16-04-15, 21:35

Αφού έχεις οδική βοήθεια, τι το συζητάμε? Θα είχες πάει ήδη.Σε τρεις ώρες θα είσαι στο εξουσιοδοτημενο και τέλος.

compactM3
16-04-15, 23:56
Αν ισχύει αυτό και δεν χρειάζεται προγραμματισμό τότε να παραγγείλω από τώρα μπαταρία..

γιατι να παραγγειλεις ? Γερμανο ή κατι παρομοιο δεν εχει κοντα σου ?

Panos 316T
17-04-15, 00:18
Γέρο μιλάς με γρίφους :D

giannis_compact
17-04-15, 01:21
ΓΙΑΤΙ να παραγγειλει μπαταρια ρε παιδια; Ειναι αδυνατο να τελειωσουν και απο τα δυο κλειδια. Κατι αλλο φταιει και ειμαι εναντια στο να ανοιξει το κλειδι. Αν δε σιγουρευτει οτι δεν ειναι μπαταρια.

Snoo
17-04-15, 06:58

Τσάμπα θα την παραγγείλεις. Θα χρειαστεί εκ νέου προγραμματισμό μετά! Καρα τσεκαρισμένο σε Ε39

aristent
17-04-15, 07:14
Γέρο μιλάς με γρίφους :D

Γριφε,μιλας με Γερους???

fanisk
17-04-15, 14:02
Μπαταρια στο αμαξι εχεις?

geros
17-04-15, 15:25
Μπαταρια στο αμαξι εχεις?

Έχει μπαταρία κανονικά.

fanisk
17-04-15, 15:54
Τη μέτρησες η βλέπεις γενικά; Γιατι απο ενα σημείο και μετα το αμάξι τα κόβει ολα για να κρατήσει ρεύμα. Δεν γίνεται να χάλασαν και τα 2 κλειδιά.

giannis_compact
18-04-15, 03:22
Το πιθανότερο είναι να χάλασε η μονάδα από τις κλειδαριές ή κανένας δέκτης ή να αποπρογραμματίστηκαν τα κλειδιά. Και οι δύο μπαταρίες αποκλείεται να τελείωσαν.

geros
18-04-15, 10:16
Το πιθανότερο είναι να χάλασε η μονάδα από τις κλειδαριές ή κανένας δέκτης ή να αποπρογραμματίστηκαν τα κλειδιά. Και οι δύο μπαταρίες αποκλείεται να τελείωσαν.

Δεν τελείωσαν μαζί οι μπαταρίες των κλειδιών..από το πρώτο τελείωσαν πριν από τέσσερα χρόνια και από το άλλο πριν ένα εξάμηνο..Το αυτοκίνητο είναι ήδη έντεκα ετών άρα δικαιολογείται να τελείωσαν...εν τέλει άλλαξα μπαταρία σε ένα από τα δύο κλειδιά αλλά το κλειδί δεν λειτουργεί (έβαλα μία απλή 3v, και όχι την επαναφορτιζόμενη που έχει κανονικά).
Μίλησα με την πιο κοντινή αντιπροσωπεία αλλά μου είπαν ότι πρέπει να σπάσω τζάμι για να το ανοίξω... και αυτοί το ίδιο θα κάνουν αν το πάω.Όσο για το κουστούμι.... τετρακόσια (400) Ευρώ. Κλειδαριά και κλειδί από Γερμανία, βάση του αριθμού πλαισίου..

Bazil Van Sinner
18-04-15, 10:29
Το πλαστικό κλειδί δεν το έχεις?

Nino
18-04-15, 10:30
Δεν τελείωσαν μαζί οι μπαταρίες των κλειδιών..από το πρώτο τελείωσαν πριν από τέσσερα χρόνια και από το άλλο πριν ένα εξάμηνο..Το αυτοκίνητο είναι ήδη έντεκα ετών άρα δικαιολογείται να τελείωσαν...εν τέλει άλλαξα μπαταρία σε ένα από τα δύο κλειδιά αλλά το κλειδί δεν λειτουργεί (έβαλα μία απλή 3v, και όχι την επαναφορτιζόμενη που έχει κανονικά).
Μίλησα με την πιο κοντινή αντιπροσωπεία αλλά μου είπαν ότι πρέπει να σπάσω τζάμι για να το ανοίξω... και αυτοί το ίδιο θα κάνουν αν το πάω.Όσο για το κουστούμι.... τετρακόσια (400) Ευρώ. Κλειδαριά και κλειδί από Γερμανία, βάση του αριθμού πλαισίου..

με λιγο search εδω στο φορουμ θα βρεις πως γινεται η αντικατασταση μπαταριας στο κλειδι και πως προγραμματιζεις μετα το κλειδι ευκολα.
Η κλειδαρια ερχεται απο γερμανια με το αριθμο πλαισιου και κοστιζει περιπου 150 ευρω νομιζω. Για να την αγορασεις θελει αδεια κυκλοφοριας αντιγραφο ταυτοτητας φυσικα η αδεια να ειναι στο ονομα αυτου με την ταυτοτητα επικυρωμενα ολα τα προηγουμενα και φυσικα εξουσιοδοτηση στο συνεργειο για την αγορα απο αυτον που ειναι η αδεια στο ονομα του. Αν η αδεια ειναι σε δυο ονοματα τα παραπανω ισχυουν εισ διπλουν. Αυτα τα ζηταει η bmw hellas. Η αντικατασταση δεν ειναι δυσκολη υποθεση και μπορει να γινει οπουδηποτε.
Το καινουργιο κλειδι κοστιζει 170 περιπου.
Η αλλη λυση ειναι να αγορασεις μεταχειρο κλειδαρια με κανα εικοσαρικο λιγο παραπανω? και να τη δωσεις σε κλειδαρα (κοστος κανα τριανταρι καπου εκει) να τη προσαρμοσει στο κλειδι που εχεις, αυτο βεβαια εχει αλλα ρισκα ,αλλα δεν ειναι της κουβεντας.

geros
18-04-15, 10:37
Το πλαστικό κλειδί δεν το έχεις?

Το έχω αλλά σε τί θα μου χρησιμεύσει;..Στην αντιπροωπεία μου είπαν ότι και να το παραγγείλουν από γερμανία το κλειδί, πρέπει να μπουν μέσα για να το προγραμματίσουν..

katsaraios
30-04-15, 23:39
Ελα φιλε τι εγινε το ξεκλειδωσες ???

aristent
01-05-15, 00:06
...
Έχω μία BMW E46 3.16 μοντ. 11/03.
......Έχω πρόσβαση μόνο στο πορτ παγκάζ.....

....
Πιθανώς να υπάρχει κάποιος τρόπος από το εσωτερικό του πορτ παγκάζ στο οποίο, έχω πρόσβαση με το κλειδί.

Φημες λενε οτι εβαλε εναν γατο

https://images.dailydawdle.com/wtf-hilarious-funny-nicholas-cage-cats1.jpg

πισω απο το πορτμπαγκαζ (απο το υποβραχιονιο) και σηκωσε τις ασφαλειες!!!!

:thumbsup:

I_MNL
02-05-15, 01:59
Φημες λενε οτι εβαλε εναν γατο

https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/05/wtfhilariousfunnynicholascagecats1-1.jpg

πισω απο το πορτμπαγκαζ (απο το υποβραχιονιο) και σηκωσε τις ασφαλειες!!!!

:thumbsup:

Αν θυμάμαι καλά οι ασφάλειες είναι "χωνευτές" και δεν σηκώνονται από μέσα, άσε που έχει και dead locks, οπότε...:whistle:

I_MNL
02-05-15, 02:00

Εμ, έλα ντε...

aristent
02-05-15, 06:52
Αν θυμάμαι καλά οι ασφάλειες είναι "χωνευτές" και δεν σηκώνονται από μέσα, άσε που έχει και dead locks, οπότε...:whistle:

:th_Laie_67-1: :hystericalbs1:

...πως την πατησα ετσι???....δεν το ειχα σκεφτει!!!:thumbsup:

ΟΚ,δεν ισχυουν οι "φημες"!!!:thumbsup:

nikos bob
02-05-15, 08:45
Αν δεν μπει κλειδι στη μιζα και ν'ανοιξει διακοπτης κλειδι ΔΕΝ προγραμματίζεται ουτε ερχεται προγραμματισμενο (για ξεκλείδωμα-κλειδωμα).

Αν δεν δουλευει η κλειδαρια στον οδηγο και το αμαξι είναι σε διπλοκλειδωμα από το τελευταιο κλειδωμα δεν ανοιγει με κλειδιά και γάντζους ουτε με ανοικτο παραθυρο να εισαι (δοκιμαστε το)

Παει για πλακετα ΖΚΕ 'η καποιος ηλεκτρομαγνήτης εχι καψει ασφαλεια και εχουν μουλαρωσει ολες.
Σπας τζαμι μπαινεις μεσα ανοίγεις διακοπτη πατας κουμπι κεντρικου κλειδώματος και αν εχει διαβασει σωστο κλειδι ξεκλειδωνει το αυτοκινητο, ουτε ταπετσαριες ουτε ...εργοστασια softex....!

giannis_compact
02-05-15, 10:49
Αν δεν μπει κλειδι στη μιζα και ν'ανοιξει διακοπτης κλειδι ΔΕΝ προγραμματίζεται ουτε ερχεται προγραμματισμενο (για ξεκλείδωμα-κλειδωμα).

Αν δεν δουλευει η κλειδαρια στον οδηγο και το αμαξι είναι σε διπλοκλειδωμα από το τελευταιο κλειδωμα δεν ανοιγει με κλειδιά και γάντζους ουτε με ανοικτο παραθυρο να εισαι (δοκιμαστε το)
Παει για πλακετα ΖΚΕ 'η καποιος ηλεκτρομαγνήτης εχι καψει ασφαλεια και εχουν μουλαρωσει ολες.
Σπας τζαμι μπαινεις μεσα ανοίγεις διακοπτη πατας κουμπι κεντρικου κλειδώματος και αν εχει διαβασει σωστο κλειδι ξεκλειδωνει το αυτοκινητο, ουτε ταπετσαριες ουτε ...εργοστασια softex....!
Ακριβώς αυτά thumb

geros
15-05-15, 10:38
Εν τέλει, έσπασα τζάμι, έβαλα το κλειδί στη μίζα Κ άνοιξα. ..κλειδαριά και κλειδί από αντιπροσωπία, (από Γερμανία βάση του αριθμού πλαισίου ) 115 και 205 Ευρω αντιστοίχως. ..άλλη λύση για να μπω δεν βρήκα..το κλειδί που παρήγγειλα έπρεπε όντως να μπει στη μίζα για να πρόγραμματιστει. .

chris41
05-06-15, 17:42
Μολονοτι το θεμα εχει παρει τελος αλλα αφου ειχες προσβαση στο πορτ μπαγκαζ γτ δεν κατεβαζες τα πισω καθισματα και να μπαινες μεσα η αν δεν χωραγες να βαζες καποιον μικρο να σου ανοιξει??? εξαλου τα πισω καθισματα πισω εχουν της λαβες στο πορτ μπαγκαζ.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/06/attachmentphpattachmentid14060stc1d11383-1.jpg
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2015/06/interiorseatsdown-1.jpg

Dermatis
05-06-15, 17:52
Μαλλον ηταν 4-πορτος που εκτος λιγων εξαιρεσεων δεν πεφτει η πλατη thumb

chris41
05-06-15, 17:57
ωχ..κριμα

andreas-d
05-06-15, 18:26

Πέφτει η πλάτη στα τετραπορτα.

Dermatis
05-06-15, 18:32
Αντρεα ειναι πολυ λιγα 4 πορτα με το εξτρα αυτο νομιζω. Εγω προσωπικα δεν ξερω καποιον να χει ανακληση σε 4 πορτο ελληνικο

andreas-d
06-06-15, 07:27
Δεν αμφιβάλω, απλά το δικό μου έχει και γιαυτο το έγραψα.

Panos 316T
06-06-15, 18:45
Μηπως δεν εχεις 4πορτο και ειναι κουπε;
:sm-angry05:

fanisk
06-06-15, 20:25
Παρε ενα κιτακι Lishi εως την επομενη φορα που θα χρειαστεις να το ανοιξεις.

andreas-d
07-06-15, 02:26
Μηπως δεν εχεις 4πορτο και ειναι κουπε;
:sm-angry05:

Θες και απάντηση??? για μάθε καλύτερα. Και μετά με ξανά ρωτάς.

Panos 316T
07-06-15, 09:38
Θες και απάντηση??? για μάθε καλύτερα. Και μετά με ξανά ρωτάς.

Οχι φιλε δεν θελω απαντηση ...
Προφανως δεν εχεις την αισθηση του χιουμορ...

chris41
07-06-15, 11:14
keep calm

βασιληςe46
08-06-15, 19:02
Καλησπέρα και από μένα
Λόγω δουλειάς ( όχι δεν είμαι κλέφτης! !!!!) υπάρχει τρόπος να ανοίξει το αμάξι και χωρίς κόπο απλά αν φωναζες την οδική σου και είχε βασικές γνώσεις θα στο άνοιγε