PDA

Επιστροφή στο Forum : νέο μέλος, νέα Ζ4

marauder
01-02-15, 10:20
καλημερα σε όλα τα μέλη... είμαι νέος ιδιοκτήτης μιας πανέμορφης Ζ4, 2000 του 2005. εχω πολλές ερωτήσεις για αξεσουαρ και άλλες βελτιώσεις και θέλω τη γνώμη σας.

Σε θέματα αξεσουάρ, θελω να βάλω ποτηροθήκες, υπολογιστή ταξειδίου και ανεμοθώρακα.

Επίσης εξετάζω την πιθανότητα να βάλω υγραεριο για οικονομία.

Τα παραπάνω είναι δυνατόν να μπούν επιπρόσθετα; έχει κανείς να μου προτείνει αξιοπιστους και οικονομικούς τρόπους να το κάνω;

ευχαριστώ και καλά ταξείδια με τις κούκλες μας!!!!

aristent
01-02-15, 11:55
Καλως ηρθες και καλοταξιδη η Ζετα σου!!!:thumbsup:

:viannen_01:

ΥΣ....αυτη την ωρα γινεται κοπη της πιτας του φορουμ
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=23622

αρκετα μελη και μαλιστα κατοχοι Ζ4 θα ειναι εκει,αν θελεις και μπορεις, πας απο εκει,να γνωριστειτε κιολας.thumb

αλλιως πιθανον να περιμενεις λιγο για απαντησεις.:original:

marauder
01-02-15, 12:18
Ευχαριστω για την πρόσκληση αλλα δυστηχως δεν μπορω. Θα γνωριστούμε σιγουρα σε επομενη συναντηση να δείτε την κουκλάρα μου!!!

marauder
01-02-15, 16:35
Η οθόνη στα z4 ειναι navigator ή κατι αλλο;

A8hnaios
01-02-15, 17:41
Καταρχας καλως ορισες :viannen_01:

Καλοριζικη και καλα χλμ να εχεις βαλε φωτο!!

Το μελος Fanisk θα σου λυσει πολλες απο τις αποριες σου! thumb

marauder
01-02-15, 18:49
Προσπαθω να βαλω φωτογραφία αλλά δεν ξερω πως...

marauder
01-02-15, 19:02
https://www.bmwfans.gr/forum/attachment.php?attachmentid=28629&stc=1&d=1422813596

marauder
01-02-15, 19:03
Αυτη ειναι η κουκλάρα μου, τα κατάφερα!!!

stef
01-02-15, 22:57
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Σας πρώην κάτοχος Ζ4 δεν θα σε συμβούλευα να βάλεις υγραέριο
Καλό θα ήταν να έβαζες καμιά ζάντα 17άρα ΟΕΜ για να δείξει κιόλας το αμάξι!
Καλές βόλτες

fanisk
01-02-15, 23:39
καλημερα σε όλα τα μέλη... είμαι νέος ιδιοκτήτης μιας πανέμορφης Ζ4, 2000 του 2005. εχω πολλές ερωτήσεις για αξεσουαρ και άλλες βελτιώσεις και θέλω τη γνώμη σας.

Σε θέματα αξεσουάρ, θελω να βάλω ποτηροθήκες, υπολογιστή ταξειδίου και ανεμοθώρακα.

Επίσης εξετάζω την πιθανότητα να βάλω υγραεριο για οικονομία.

Τα παραπάνω είναι δυνατόν να μπούν επιπρόσθετα; έχει κανείς να μου προτείνει αξιοπιστους και οικονομικούς τρόπους να το κάνω;

ευχαριστώ και καλά ταξείδια με τις κούκλες μας!!!!

Καλως ηλθες.
Ριξε μια ματια στο γκαραζ μου να παρεις ιδεες.

Οσα ρωτησες μπαινουν με μικρο κοστος ανταλλακτικων. Ο γνησιος ανεμοθωρακας θα σε πονεσει λιγο.

Αν βαλεις υγραεριο δεν θα εχεις ΚΑΘΟΛΟΥ χωρο πισω. Δεν κανει αυτο το αμαξι για οικονομια. Πατα λιγοτερο το γκαζι ή κλειδωσε το σε μερες που δεν το χρειαζεσαι πραγματικα.

Που μενεις?

gant
02-02-15, 09:53
:viannen_01::viannen_01::viannen_01: να απολαμβάνεις την όμορφη ζέτα σου. :original:

mark e92
02-02-15, 16:24
Καλως ήρθες !

Καλορίζικια η Ζ!!!!!

Bitz
02-02-15, 16:53
Καλοριζικη η Ζετα....ποσο το πληρωσες αν επιτρεπεται?

Vassilis ///M
02-02-15, 19:34
:viannen_01::viannen_01::viannen_01:

marauder
02-02-15, 20:33
Καλησπερα σε όλους και ευχαριστω για το θερμό καλοσόρισμα. Μένω δροσιά. Σε όσους εχω πει για το υγραέριο, όλοι λενε οχι χωρις ομως να υπαρχουν επιχειρήματα εκτος απο το χώρο αποσκευών. Μαλλον ειναι ενα θεμα πρεστίζ που για μενα ομως δεν ισχύει. Ειχα σκεφτεί να κρατήσω ενα δεύτερο μικρό και οικονομικό αμάξι για τη δουλεια και την πόλη. Τελικά μαρεσει τοσο πολυ η Ζετα που δεν θελω να την αποχωρίζομαι πουθενά. Ετσι το θεμα οικονομίας μου το λύνει το υγραέριο.

Σχετικα με τα ανταλλακτικά, που μπορω να τα βρω σε καλές τιμές; Η οθόνη ειναι μονο navigator ή εχει κι αλλες χρήσεις;

Σας ευχαριστω για την βοήθεια!!!

stef
02-02-15, 20:36
Τι απόσταση κάνεις με το αυτοκίνητο σε καθημερινή βάση;
Το Ζ αν μετακινήσαι καθημερινά σε μεγάλη απόσταση δεν βολεύει!
Είναι αμάξι βόλτας

marauder
02-02-15, 20:48
Δεν με νοιάζει τι αμάξι ειναι, ειμαι τοσο ερωτευμένος μαζι της που θα την έπαιρνα και στην Ομόνοια!!! Κανω περίπου 20-25.000 χιλιόμετρα το χρόνο

fanisk
02-02-15, 21:00
Καλησπερα σε όλους και ευχαριστω για το θερμό καλοσόρισμα. Μένω δροσιά. Σε όσους εχω πει για το υγραέριο, όλοι λενε οχι χωρις ομως να υπαρχουν επιχειρήματα εκτος απο το χώρο αποσκευών. Μαλλον ειναι ενα θεμα πρεστίζ που για μενα ομως δεν ισχύει. Ειχα σκεφτεί να κρατήσω ενα δεύτερο μικρό και οικονομικό αμάξι για τη δουλεια και την πόλη. Τελικά μαρεσει τοσο πολυ η Ζετα που δεν θελω να την αποχωρίζομαι πουθενά. Ετσι το θεμα οικονομίας μου το λύνει το υγραέριο.

Σχετικα με τα ανταλλακτικά, που μπορω να τα βρω σε καλές τιμές; Η οθόνη ειναι μονο navigator ή εχει κι αλλες χρήσεις;

Θεμα πρεστιζ δεν τιθεται, αφου κανεις δεν θα ξερει οτι εχεις υγραεριο. Μονο η μικρη ταπα φαινεται για οποιον ξερει. Ειναι ενα βαρυ σπορ αμαξι χωρις χωρους. Αν βαλεις και τη μπουκαλα, θα ειναι με ανυπαρκτους χωρους. Παλι θα καιει σε σχεση με τα "μικρα πολης", αφου ειναι 600+ κιλα βαρυτερο και το 1η-2α ειναι αντιοικονομικο ουτως ή αλλως.

Για να βαλεις Navi oem θες πολλα λεφτα, ξηλωμα και δουλεια. Αξιζει ομως!

Ανταλλακτικα παιρνεις απο Ελλαδα ή εξωτερικο και ειτε τα περνας μονος σου ειτε πας σε καποιο μαγαζι να στα περασουν. Αλλα μαγαζια, αλλοι μαστορες, αλλες τιμες.

marauder
02-02-15, 21:15
Τι λειτουργίες εχει το navi oem; navigator μονο;

wheelman
02-02-15, 21:15

Καλώς μας ήρθες,
εύχομαι πολλά κ ασφαλή χλμ με την Ζέτα σου.

Αναφορικά με το υγραέριο, δεν είναι μόνο θέμα πρεστίζ.
Καταρχάς θα πρέπει να δεις αν πραγματικά σε συμφέρε
καθώς θα πρέπει να υπολογίζεις μια αύξηση στην κατανάλωση
της τάξης του 10% τουλάχιστον.

Επιπροσθέτως για να μην ταλαιπωρηθείς μετά την εγκατάσταση καλό θα ήταν
να κάνεις ενδελεχή ερεύνα αγοράς και να μην βάλεις όποιο σύστημα σου προωθήσουν ως καλύτερο και σχετικά φθηνό.

Θα πρέπει να ζητήσεις να δεις δουλειές σε αυτοκίνητα σαν το δικό σου και να μιλήσεις με τους ιδιοκτήτες τους.
Οι περισσότεροι θα σου που ότι σαν το δικό σου έχουν φτιάξει άλλα χίλια,
καλό θα ήταν όμως να το διαπιστώσεις και ιδίοις όμμασι.

Τέλος, και χωρίς να στο λέω αποτρεπτικά.
Κράτα στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως πολλοί είχαν/έχουν θέματα με τις βαλβίδες εξαγωγής μετά απο κάποια χλμ.
Άλλοι μετά απο 100.000 χλμ άλλοι μετά απο 9.000 χλμ.

Συνεπώς θα πρέπει να συνυπολογίσεις και το ενδεχόμενo κόστος ανακατασκευής του κινητήρα σου πριν πεις ότι έφτασσες στο B.E.P.

Τουλάχιστον αυτό έκανα εγώ, προκειμένου να είμαι σίγουρος
ότι είναι σωστό το R.O.I.

Αναφορικά με την οθόνη, εκτός απο multimedia
Ναι, θα μπορούσε να είναι και GPS Navigator.

Σχετικά με τα ανταλλακτικά,
τι ακριβώς σε ενδιαφέρει?

Θέλεις να προσθέσεις κάποια extra ή απλά χρειάζεσαι ανταλλακτικά για Service?

Ξεκίνα, βάζοντας τα τελευταία 7 ψηφία του αρ. πλαισίου του αυτοκινήτου σου εδώ (https://bmwfans.info), ώστε να βρεις τον κωδικό του ανταλλακτικού που χρειάζεσαι.

Έπειτα μπορείς να ρωτήσεις είτε σε κάποια αντιπροσωπεία είτε σε κάποιο online κατάστημα πχ schmiedmann.com (https://www.schmiedmann.com/)

Ελπίζω να βοήθησα,
και πάλι καλώς μας ήρθες

isou
02-02-15, 21:33

marauder
02-02-15, 21:48
Σε ευχαριστω wheel man για την εκτενή απάντηση σου, το εκτιμώ... Σχετικα με το υγραέριο, εχει κανεις απο το φόρουμ εμπειρια με εγκατάσταση;

Τα ανταλλακτικά που θελω ειναι ποτηροθήκες, υπολογιστής ταξιδιού, ανεμοθωρακας για αρχη. Μετα θα ηθελα διχτάκι για πρόχειρο αποθηκευτικό χώρο για πορτοφόλι κτλ στήριγμα για κινητό και Bluetooth.... Με εχει πιάσει τρέλα!!!

Σχετικα με το navi, το navigation δεν με πολυενδιαφερει. Τι αλλες λειτουργίες εχει;

fanisk
02-02-15, 22:04
Σε ευχαριστω wheel man για την εκτενή απάντηση σου, το εκτιμώ... Σχετικα με το υγραέριο, εχει κανεις απο το φόρουμ εμπειρια με εγκατάσταση;

Τα ανταλλακτικά που θελω ειναι ποτηροθήκες, υπολογιστής ταξιδιού, ανεμοθωρακας για αρχη. Μετα θα ηθελα διχτάκι για πρόχειρο αποθηκευτικό χώρο για πορτοφόλι κτλ στήριγμα για κινητό και Bluetooth.... Με εχει πιάσει τρέλα!!!

Σχετικα με το navi, το navigation δεν με πολυενδιαφερει. Τι αλλες λειτουργίες εχει;

Computer, Tv, Radio, Camera κ.α

Τα ανταλλακτικα που θες τα βρισκεις και Ελλαδα δεν ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα τιμης με εξω. Πηγαινε σε ενα Σπανο και ζητα τα με την εκπτωση μετρητων. Τα περνας και μονος σου ειναι πανευκολο.

marauder
02-02-15, 22:21
Θα μπορούσα να τα βρω μεταχειρισμένα; Δεν θα ειναι πολυ οικονομικότερα ;

fanisk
02-02-15, 22:29
Αν τα βρεις σε καλη κατασταση γιατι οχι? Προφανως και ειναι.

marauder
08-02-15, 15:46
καλησπερα, ενα update για τα οσα κανω... αλλαξα τα καθισματα, εβαλα δερματινο σαλόνι και η Ζετα αναβαθμίστηκε απίστευτα!!! Ειναι πολυ όμορφη!!! Σχετικα με τα αξεσουάρ που ηθελα να βαλω, δυστηχως δεν μπορω να βαλω υπολογιστή ταξιδιού ... Θα πρεπει να βαλω ποτηροθήκες γιατι ο καφές στη βόλτα ή στη δουλεια μου αρεσει πολυ. Επιπλέον, διαπίστωσα οτι το σπαρτιάτικο ύφος της Ζέτας δεν σου δινει καν χώρο για να αφησεις πορτοφόλι και κινητό οταν μπαίνεις στο αμάξι. Ο αποθηκευτικός χώρος που εχει στις πόρτες δεν ειναι ευκολα προσβάσιμος και δεν βολεύει. Εχω δει σε αλλη Ζετα ενα διχτάκι στην κονσόλα, απο την μεριά του συνοδηγού. Μαλλον θα βαλω κατι αντίστοιχο και στην μεριά του οδηγού για να λύσω κι αυτο το πρόβλημα. Τελος, μου προέκυψε ενα ακομα θεμα με τον μηχανισμό της κουκούλας. Στο κλείσιμο δυσκολεύεται και πρεπει να την σπρώχνω με το χέρι. Ισως ειναι το λάδι του υδραυλικού συστήματος ή ο μηχανισμός. Φανταζομαι οτι αν ειναι ο μηχανισμός, το κόστος θα ειναι πολυ μεγάλο αλλα ελπιζω να ειναι κατι απλό... Τι έρωτας ειναι αυτος!!!

stef
08-02-15, 22:32
Έχει τεράστιο αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα στα καθίσματα στην κεντρική κονσόλα
Για ψάξτο λίγο...
Πες μας λίγο πού έβαλες δερμάτινα εαν θες και βάλε φώτο από την δουλειά που σου έκαναν...

kapamaru1
08-02-15, 22:42
marauder καλοτάξιδο το εργαλείο! Άμα βρεις κάποιον που θα σου βάλει navi πες σε εμένα γιατί ενδιαφέρομαι. Μπορείς να μη βάλεις το γνήσιο. Αυτός έχει βάλει custom https://www.z4-forum.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=60187&start=0

Πάντως ο ανεμοθραύστης να ξέρεις "πονάει". Αν δε κάνω λάθος γύρω στα 500 ευρώ κάνει κ δε ξέρω αν κάνει και ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΗΗΗ δουλειά.......

fanisk
08-02-15, 23:42
καλησπερα, ενα update για τα οσα κανω... αλλαξα τα καθισματα, εβαλα δερματινο σαλόνι και η Ζετα αναβαθμίστηκε απίστευτα!!! Ειναι πολυ όμορφη!!! Σχετικα με τα αξεσουάρ που ηθελα να βαλω, δυστηχως δεν μπορω να βαλω υπολογιστή ταξιδιού ... Θα πρεπει να βαλω ποτηροθήκες γιατι ο καφές στη βόλτα ή στη δουλεια μου αρεσει πολυ. Επιπλέον, διαπίστωσα οτι το σπαρτιάτικο ύφος της Ζέτας δεν σου δινει καν χώρο για να αφησεις πορτοφόλι και κινητό οταν μπαίνεις στο αμάξι. Ο αποθηκευτικός χώρος που εχει στις πόρτες δεν ειναι ευκολα προσβάσιμος και δεν βολεύει. Εχω δει σε αλλη Ζετα ενα διχτάκι στην κονσόλα, απο την μεριά του συνοδηγού. Μαλλον θα βαλω κατι αντίστοιχο και στην μεριά του οδηγού για να λύσω κι αυτο το πρόβλημα. Τελος, μου προέκυψε ενα ακομα θεμα με τον μηχανισμό της κουκούλας. Στο κλείσιμο δυσκολεύεται και πρεπει να την σπρώχνω με το χέρι. Ισως ειναι το λάδι του υδραυλικού συστήματος ή ο μηχανισμός. Φανταζομαι οτι αν ειναι ο μηχανισμός, το κόστος θα ειναι πολυ μεγάλο αλλα ελπιζω να ειναι κατι απλό... Τι έρωτας ειναι αυτος!!!

Παρε το rest της leatherZ, αρκετος εξτρα χωρος για μικροπραγματα. Τα υπολοιπα τα πετας στο ντουλαπακι του συνοδηγου, αναμεσα στα καθισματα και το κινητο στο χειροφρενο.

Ο μηχανισμος ειναι, την επαθες απο βουλωμενες ροες. Κλαφτα.

marauder καλοτάξιδο το εργαλείο! Άμα βρεις κάποιον που θα σου βάλει navi πες σε εμένα γιατί ενδιαφέρομαι. Μπορείς να μη βάλεις το γνήσιο. Αυτός έχει βάλει custom https://www.z4-forum.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=60187&start=0

Πάντως ο ανεμοθραύστης να ξέρεις "πονάει". Αν δε κάνω λάθος γύρω στα 500 ευρώ κάνει κ δε ξέρω αν κάνει και ΤΟΟΟΟΟΟΟΣΗΗΗ δουλειά.......

Εχω κανει χοντρομαλακια και ξενερωσα. Φυσαω σκονες με το πιστολι του κομπρεσερ στο γκαραζ, περασμενο πανω απο τον ανεμοθραυστη για να φυσηξω το σαλονι. Το ξεχναω και βαζω μπρος να το βγαλω εξω, η σκανδαλη απο το πιστολι πιαστηκε στον ανεμοθραυστη και εχω μια τρυπαρα ΝΑ. 180¤ πεταμενα μονο για το πανελακι.

marauder
09-02-15, 10:17
να η κούκλα. πόσο μπορεί να κάνει ο μηχανισμός μεταχειρισμένος;

fanisk
09-02-15, 16:28
Σε ποιον εφτιαξες τα δερματα, ποσα λεφτα και ποσες μερες?

marauder
09-02-15, 21:14
Ρελλας, το άφησα το πρωί, είχα κανονίσει να κάνει προετοιμαςία και το πήρα το βράδυ. Δεν είναι φτηνός αλλα δεν είναι και πολυ ακριβός, τίμιος θα έλεγα και πολύ εξυπηρετικός

fanisk
09-02-15, 21:31
Ποσα εδωσες? 2 καθισματα ή και κατι αλλο?
Σκεφτομαι να ανανεωσω τα δικα μου.

BILLYS
10-02-15, 07:56
Καλώς ήρθες και καλοτάξιδο το εργαλείο:original:

marauder
11-02-15, 11:54
ευχαριστώ Billys!!!

marauder
13-02-15, 15:49
Σήμερα πηρα τα πρώτα αποτελέσματα καταναλωσης. 11 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα. πως το βλέπετε; ειναι οκ ή υπερβολικό ;

fanisk
13-02-15, 18:21
Για 2.0lt καλα ειναι. Με το 2.5 εχω 10,1 . Εχουμε σχεδον τα ιδια κιλα και εχεις λιγοτερα Hp, λογικο να καιει λιγο παραπανω.

kapamaru1
13-02-15, 21:40
Εντός πόλης, που πλέον το πάω πολύ χαλαρά, το καλύτερο που έχω δει είναι 9.4.
Εκτός συνήθως 8 αλλά με 140+. Μπορεί και 7,5 αν το πηγαίνει κάποιος με 110