PDA

Επιστροφή στο Forum : Οδηγοί ζώνης Z3

Jimmys_Z
27-01-15, 18:51
Καλησπέρα στην παρέα,

Όπως εγώ, έτσι κι άλλοι κάτοχοι BMW Ζ3 πιθανών να έχουν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. ΣΠΑΣΜΑΝΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΖΩΝΗΣ!!!
Είναι τόσο ενοχλητικό όσο και άσχημο ένα σπασμένο πλαστικό φάτσα φόρα ειδικά όταν το αυτοκίνητο έχει ανοιχτή κουκούλα. Με αφορμή λοιπόν το δικό μου πρόβλημα στους οδηγούς άνοιξα αυτό το θρεντ περι καθισμάτων οδηγούς. Άμα υπάρχει μεράκι και διάθεση, ε να πιάνουν και λίγο τα χέρια μας, όλοι μπορούν να το κάνουν!
Στην αρχή για να είμαι ειλικρινής το φοβήθηκα πολύ και είπα, πωω που να κάτσω τώρα να λύσω πλάτες, θα είναι και ραμμένες και θα θέλουν ξύλωμα, πφφφφφ..
Μια μέρα όμως, εφ όσων είχα παραγγείλει νέους οδηγούς από την αντιπροσωπία, πήρα τη δύσκολη απόφαση. Η αλλαγή των οδηγών τελικά και στα δύο καθίσματα μου πήρε ΜΟΝΟ μιάμιση ώρα!!!!!!

Λοιπόν σας ζάλισα με τη θεωρία ώρα για δράση λοιπόν.
Θα χρειαστούν ένα ίσιο κατσαβίδι, ένα μυτοτσίμπιδο και μία πένσα ( εγώ αυτά χρησιμοποίησα XD )

Jimmys_Z
27-01-15, 18:53
Αφόυ βγάλουμε τα καθίσματα από το αγαπημένο μας αυτοκίνητο με προσοχή, απλα ξεβιδώνοντας τις βίδες από τις ράγες, την άκρη της ζώνηςκαι ξεκουμπώνοντας τη φύσα του αερόσακου από την κάτω μεριά του καθίσματος, το γυρνάμε πλάτη.

1) Πιάνουμε το δέρμα του καθίσματος και το τραβάμε για να ξεκουμπώσει.
2) Ξεκουμπώνουμε το δέρμα της πλάτης.

Jimmys_Z
27-01-15, 18:56
3) Μόλις ανοίξει το δέρμα εμφανίζεται το μάυρο καπάκι της πλάτης το οποίο στηρίζεται στη βάση με μόνο δυο πλαστικές ασφάλειες. όταν αφαιρεθούν τραβάμε όλη την πλάτη μαζί προς τα κάτω κάνοντας ελαφρά δεξια-αριστερά ( αυτό είναι το πιό δύσκολο βήμα γιατι η πλάτη είναι φυσικό να έχει κολλήσει με το ναυλον και το δερμα μετά απ τόσα χρόνια)
4) Αφού βγεί, αποσυνδέουμε την πλάτη απο τη βάση αφαιρώντας της ασφάλειες κροκοδειλάκια που κρατάνε το κόκκινο "καλώδιο" με τη βάση, προσοχή να θυμάστε σε πιά θέση βρισκόταν πρίν.
Αφόυ βγάλουμε τα καθίσματα από το αγαπημένο μας αυτοκίνητο με προσοχή, απλα ξεβιδώνοντας τις βίδες από τις ράγες, την άκρη της ζώνηςκαι ξεκουμπώνοντας τη φύσα του αερόσακου από την κάτω μεριά του καθίσματος, το γυρνάμε πλάτη.

Jimmys_Z
27-01-15, 18:59
5) Για μεγαλύτερη ευκολία στην πρόσβαση του οδηγού ζώνης αφαιρούμε και το μαξιλαράκι από το προσκέφαλο του καθίσματος και έπειτα τραβάμε όλη μαζί την πλάτη και τη βγάζουμε από τη βάση της.
6) Τέλος απλά αποσυνδέουμε τις παλιές ασφάλειες του οδηγού ζώνης, βάζουμε τον καινούριο και τον ασφαλίζουμε με καινούριες ασφάλειες. Μπορούμε αμα θέλουμε να γυρίσουμε και το δέρμα προς τα έξω να δουλέψουμε πιο άνετα αλλά εγώ δεν το έκανα..

Ελπίζω να βοήθησα αρκετά!! (και σορρυ για τα συνεχόμενα μηνύματα :whistle: )

paganis
27-01-15, 19:27
ωραιος...