PDA

Επιστροφή στο Forum : BMW e36 318is coupe ένδειξη ppppppp.

Ιωαννης
24-01-15, 22:55
Γεια σας και καλή χρονιά σε όλους! Εδώ και λίγο καιρό δεν μου δείχνει τα χιλιόμετρα και όποια άλλη ένδειξη έδειχνε,αλλά ένα pppppppp και κάνει ενοχλητικό μπιπ! Ώρες ώρες δουλεύει αλλά κυρίως κάνει τα άνωθεν.
Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα να μου πει μια ιδέα τι παίζει κ πόσο πάει το μαλλί!

black arrow
25-01-15, 06:51
Γεια σας και καλή χρονιά σε όλους! Εδώ και λίγο καιρό δεν μου δείχνει τα χιλιόμετρα και όποια άλλη ένδειξη έδειχνε,αλλά ένα pppppppp και κάνει ενοχλητικό μπιπ! Ώρες ώρες δουλεύει αλλά κυρίως κάνει τα άνωθεν.
Αν γνωρίζει κάποιος θα ήθελα να μου πει μια ιδέα τι παίζει κ πόσο πάει το μαλλί!

Καλημέρα Γιαννη,
Στο δικο μου κανει ακριβως το ιδιο (Ε36,316), μια μου δειχνει κανονικα τα χιλιομετρα και μετα βγαζει κατι γραμμες, κατι ppp κλπ αλλα δεν κανει μπιπ. Ειχα ρωτησει στο συνεργειο και μου ειπαν οτι κατι παιζει με την πλακετα που αναγραφονται τα χιλιομετρα και με την επαφη των καλωδιων στη πλακετα.
Δεν το εψαξα παραπανω.

Ιωαννης
25-01-15, 11:27
Νίκο καλήμερα,
Πήγες άλλαξες το όργανο ή το κράτησες όπως έχει! Γιατί έχω στο μυαλό μου να λύσω το να δω τις φίσες!

Dermatis
25-01-15, 11:32
Καλημερα!
Ιωαννη τσεκαρε εδω : https://forum.roadfly.com/threads/10021279-Odometer-in-94-BMW-318is-reads-PPPPPP

Σε συγγεννη που ετυχε, του εκανα ενα reset βγαζοντας μπαταρια για αρκετη ωρα και δεν το ξανακανε, ωστοσο μπορει να ηταν απλα τυχαιο! Η λυση που προτεινει εδω φαινεται να εχει βαση.

black arrow
25-01-15, 11:49
Νίκο καλήμερα,
Πήγες άλλαξες το όργανο ή το κράτησες όπως έχει! Γιατί έχω στο μυαλό μου να λύσω το να δω τις φίσες!

Οχι Γιαννη, δεν το εχω αλλαξει, το εχω αφησει οπως ειναι αλλα σκεφτομαι κ εγω να το ανοιξω.
Πρωτα βεβαια θα δω την προταση φιλου που λεει για την μπαταρια κ βλεπουμε.

Ιωαννης
25-01-15, 12:04
Ευχαριστώ κ στους δυο! το έκανα αυτό γιατί είχα μια ατυχία πριν λίγες μερες! Αλλά δεν βλέπω αλλαγές!

Dermatis
25-01-15, 12:14
Ευχαριστώ κ στους δυο! το έκανα αυτό γιατί είχα μια ατυχία πριν λίγες μερες! Αλλά δεν βλέπω αλλαγές!

Γιαννη αν το αφησες λιγο εκτος μπαταριας μπορει να μην εχει αποτελεσμα...δλδ να γινει reset! Οταν το 'χαμε κανει το ειχαμε αφησει καμια ωριτσα σκαρτη εκτος μπαταριας!
Βεβαια δεν ειναι προφανως αυτη η πιο σωστη λυση μιας και κατι μαλλον δεν διαβαζει σωστα το καντραν ή δεν του ερχονται σωστα οι πληροφοριες για τα χιλιομετρα που διανυει το οχημα.
Μπορει να φανει και σε διαγνωστικο ελεγχο στο GT1 thumb

Ιωαννης
25-01-15, 12:48
θα το τσεκάρω πάλι αλλά το είχα πολύ καιρό χωρίς γιατι ήμουν φανοποιείο λόγω τρακαρισματος και κάνω μαζέματα! ( το κόστος αγοράς άλλου ήταν στο μεταίχμιο με το να το φτιάξω!)

Ιωαννης
25-01-15, 13:53
Μια απο τα ίδια! Συνεργείο της BMW ή καπου που να έχει απλα το gt1 που είπατε πριν;

black arrow
26-01-15, 08:05
Καλημερα!
Ιωαννη τσεκαρε εδω : https://forum.roadfly.com/threads/10021279-Odometer-in-94-BMW-318is-reads-PPPPPP

Σε συγγεννη που ετυχε, του εκανα ενα reset βγαζοντας μπαταρια για αρκετη ωρα και δεν το ξανακανε, ωστοσο μπορει να ηταν απλα τυχαιο! Η λυση που προτεινει εδω φαινεται να εχει βαση.

Εκανα το reset αλλα φαινεται οτι δεν εχει αποτελεσμα. Τα χιλιομετρα αναγραφονται κανονικα, απλα η οθονη μια σβηνει, μια τα δειχνει κανονικα, μια τα δειχνει μισα με κατι γραμμες μονο. Πολλες φορες χτυπαγα ελαφρα το επανω μερος του κατραν, φαινοταν ολα κανονικα και μετα απο λιγο παλι τα ιδια.

Dermatis
26-01-15, 09:16
Αν στα δειχνει μισα (κομμενα) και οχι ppp ειναι η επαφη της lcd οθονουλας! Πιθανως με σφυξιμο ή λασκαρισμα των βιδων του καντραν απο πισω να συνελθει!

VasilisG85
30-01-15, 15:34
σε κάποια φάση που μου τα έδειχνε θολά εμένα (αλλά χωρίς ppppppp) είχε καεί το λαμπάκι. το άλλαξα και όλα οκ...

Ιωαννης
30-01-15, 18:14
Σε έμενα έχει αναλαμπές μια λειτουργεί μια όχι! τσέκαρα τις φισες και ολα οκ! Μάλλον θέλει άλλο καδραν!

nikos bob
30-01-15, 20:08
Eλεγχο οι ψυχρες κολησεις πισω από την πλακετα θελουν και η μπλε μπριζα.

katsaraios
30-01-15, 23:29
Σπρει επαφων αφου λυθει το καντραν και βγει το display ...
Κραταμε αναποδα το καντραν και ψεκαζουμε ελαφρα πισω απο τις επαφες αφηνουμε να στεγνωσει καλα και ξαναμονταρουμε..
Δοκιμασμενο και πετυχημενο παλιο tipthumb
Kατι μαθαμε στα παλιοφορουμ πριν χρονια :popcorn:

Ιωαννης
31-01-15, 19:05
Θα το δοκιμάσω και αυτό έκανα έναν έλεγχο τις φισες μήπως είναι λάσκα! θα το ξεμοντάρω και θα κάνω, γιατί πες οκ με την βενζίνη πάνω κάτω ξέρεις! Με την θερμοκρασία φοβάμαι! Όταν το προβώ σε αυτό το πείραμα θα ενημερώσω!

katsaraios
31-01-15, 23:42
Θα το δοκιμάσω και αυτό έκανα έναν έλεγχο τις φισες μήπως είναι λάσκα! θα το ξεμοντάρω και θα κάνω, γιατί πες οκ με την βενζίνη πάνω κάτω ξέρεις! Με την θερμοκρασία φοβάμαι! Όταν το προβώ σε αυτό το πείραμα θα ενημερώσω!

Λιγο ψεκασμα καθολου πανι πανω αστο ωρα να στεγνωσει μονο του αναποδα...
Ειδικα στα 46αρια και σε Χ5 εσωσε τζαμπα χρηματα για αλλαγη καντραν..

Ιωαννης
10-02-15, 11:03
Τελικα ήρθε η λυση ή μάλλον η απαντηση!δεν ηταν επαφες ηταν ο αισθητήρας! Μαζι με αυτό πάω για μοτερ, πέρασε νερα μεσα κ εγιναν γιαούρτι! Γιατί μου είχε ανεβάσει θερμοκρασία!

Panos 316T
10-02-15, 12:06
Τελικα ήρθε η λυση ή μάλλον η απαντηση!δεν ηταν επαφες ηταν ο αισθητήρας! Μαζι με αυτό πάω για μοτερ, πέρασε νερα μεσα κ εγιναν γιαούρτι! Γιατί μου είχε ανεβάσει θερμοκρασία!

τι αισθητήρας είναι αυτός ; που;

λυπάμαι για την ζημιά σου ...

Ιωαννης
10-02-15, 19:57
Panos 316T δεν ξέρω ακριβώς οτι μου πάνε, από το τηλέφωνο το άκουσα μάλλον ειχε κόψει κάτι μέσα σαν καδενα εκεντροφορου κ το έδειξε σαν ppppp στο καδραν! Η αλήθεια είναι ότι με τα κουλαδια που έχουμε στην περιοχή για συνεργεία κάνεις ότι σε φωτίσουν!.Αυτά μου είπαν! Μετα το μοτερ θα σου πω αν ειναι σίγουρα αυτά!

nikos bob
16-03-15, 20:05
Panos 316T δεν ξέρω ακριβώς οτι μου πάνε, από το τηλέφωνο το άκουσα μάλλον ειχε κόψει κάτι μέσα σαν καδενα εκεντροφορου κ το έδειξε σαν ppppp στο καδραν! Η αλήθεια είναι ότι με τα κουλαδια που έχουμε στην περιοχή για συνεργεία κάνεις ότι σε φωτίσουν!.Αυτά μου είπαν! Μετα το μοτερ θα σου πω αν ειναι σίγουρα αυτά!

Kamia μα καμια σχεση....
Αυτά είναι ανέκδοτα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!