Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : e46 316ci - τζάμι παράθυρο, λαμπάκι αερόσακος, τιμόνι με μπουτόν

kotsoskorg
20-01-15, 19:08
Γειά σας είμαι ο Κώστας.

Πήρα πριν 2 μήνες ένα e46 316ci μοντέλο 2003 και ψάχνω μερικά πραγματάκια που του λείπουν όπως ένα πολυλειτουργικό τιμόνι, κατά προτίμηση καρμπόν. Έχει τώρα ένα 3ακτινο m3 από το facelift που έκανε ο προκάτοχος του αλλά είχε προτιμήσει το απλό. Θέλω να μπορώ να αλλάζω μουσική από το τιμόνι.

Κάτι που παρατήρησα είναι το παράθυρο του συνοδηγού που όταν κλείνει η πόρτα και κουμπώνει το τζάμι στον θόλο πάνω, καβαλάει προς τα έξω μερικές φορές. Τι μπόρεί να φταίει γι αυτό;

Επίσης μου ανάβει το λαμπάκι του αερόσακου. Λέτε να θέλει σέρβις;

Συγνώμη αν μπήκα κάπως απότομα. Ευχαριστώ.

deepBLUE
20-01-15, 20:11
Καλώς ήρθες στο φορουμ μας !!!
Για το θέμα του παραθύρου μπορεί να φταίει ο γρύλος .
Όσο για τον αερόσακο ,στο έβγαλε στη πορεία η έτσι το πήρες ;

A8hnaios
20-01-15, 21:06
Καλως ηρθες Κωστα, καλη διαμονη στο φορουμ!

ART1
20-01-15, 21:53
Γειά σας είμαι ο Κώστας.

Πήρα πριν 2 μήνες ένα e46 316ci μοντέλο 2003 και ψάχνω μερικά πραγματάκια που του λείπουν όπως ένα πολυλειτουργικό τιμόνι, κατά προτίμηση καρμπόν. Έχει τώρα ένα 3ακτινο m3 από το facelift που έκανε ο προκάτοχος του αλλά είχε προτιμήσει το απλό. Θέλω να μπορώ να αλλάζω μουσική από το τιμόνι.

Κάτι που παρατήρησα είναι το παράθυρο του συνοδηγού που όταν κλείνει η πόρτα και κουμπώνει το τζάμι στον θόλο πάνω, καβαλάει προς τα έξω μερικές φορές. Τι μπόρεί να φταίει γι αυτό;

Επίσης μου ανάβει το λαμπάκι του αερόσακου. Λέτε να θέλει σέρβις;

Συγνώμη αν μπήκα κάπως απότομα. Ευχαριστώ.
μπορεις να αλλαξεις μονο το πανω μερος του τιμονιου και να βαλεις αυτο με τα κουμπια ωστε να αλλαζεις σταθμους την ενταση τον αυτοματο πιλοτο κλπ ολα αυτα βεβαια με συν μια καλωδιωση.το τιμονι εχει 2 τριμ το πανω και το κατω και τα 2 μπορεις να τα βρεις ετοιμα και σε καρμπον.για το παραθυρο δεν εχω γνωμη γτ δεν εχω σχεση με το κουπε και δεν μπορω να πω πολλα ισως ο γρυλος ισως να θελει ρυθμιση ωστε στο ανεβασμα να σταματα σωστα.το λαμπακι του αεροσακου δεν εχει καμια σχεση με το σερβις για να σου αναβει κατι φταιει συνηθως ειναι καποιος αισθητηρας και για να το σβησεις θελει να μπει στον εγκεφαλο

teo21
21-01-15, 15:26
Για το λαμπάκι του αερόσακου χρειάζεται πρίζωμα. Συνήθως είναι είτε καλωδιοταινία τιμονιού είτε αισθητήρας κατάληψης θέσης στο κάθισμα του συνοδηγού. Το κόστος είναι χαμηλό και για τα δύο. Αν είναι ο αισθητήρας του καθίσματος πες μου γιατί μου περισσέυει μια αντίσταση που ξεγελάει τον εγκέφαλο και σβήνει το λαμπάκι.

Όσον αφορά τη πόρτα του συνοδηγού ίσως είναι η ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά. Αυτή δίνει την εντολή πότε θα ανεβοκατεβαίνει το τζάμι. Αν είναι ο γρύλλος τη βγάζεις πιο οικονομικά.

kotsoskorg
22-01-15, 17:48
Σας ευχαριστώ για την αστραπιαία σας ανταπόκριση. Καλώς σας βρίσκω και εγώ.

deepBLUE:
Το πρόβλημα αυτό υπήρχε από την ημερομηνία αγοράς.

ART1:
Πράγματι, το τιμόνι είναι πολύ όμορφο και το σκεφτόμουν εάν το αλλάξω ή όχι. Αλλά αφού υπάρχει επιπλέον πλαίσιο με μπουτόν που ταιριάζει στο δικό μου τότε αλλάζει. Που μπορώ να βρω τέτοια πράγματα; Μήπως πρέπει να μιλήσω με το bmw σέρβις;

---------------------------------------------------

Ανταλλακτικά και πλαστικά μέρη από που παίρνετε; Που μπορώ να βρω εγώ να μου στείλουν αντικαταβολή μέρη όπως το τασάκι πίσω στην θήκη μικροαντικειμένων, αυτό με το ρολό που κλείνει; Είναι δύο βίδες και μπορώ να το περάσω εγώ.

ART1
22-01-15, 22:17
bmw service?ξυνεσαι να σε σκισουν?γτ δεν ψαχνεις στα μεταχειρισμενα υπαρχουν αρκετα και σε πολυ καλη κατασταση απο τριμ μεχρι ολοκληρο το τιμονι

kotsoskorg
24-01-15, 18:08
Ναι είχες δίκιο. Βρήκα τασάκι και πολλαπλών για το τιμόνι.

kotsoskorg
24-01-15, 18:29
Λίγο βοήθεια παιδιά.

Έχω αυτό το τιμόνι χωρίς τα χειριστήρια:

https://ph.carcdn.gr/5514/5514187_0_b.jpg

Χρειάζομαι αυτό?

https://pf.carcdn.gr/1438/1438011_1_b.jpg

Αυτό κάνει; Χωρίζεται στην μέση το πάνω από το κάτω;

https://pi.carcdn.gr/5804/5804555_0_b.jpg

Ευχαριστώ πολύ.

ART1
24-01-15, 18:34
το πανω με το κατω χωριζεται στην μεση ναι.θελεις μονο το πανω κομματι με τα κουμπια

ART1
24-01-15, 18:39
χρειαζεσαι μονο αυτο τπτ αλλο

ART1
24-01-15, 18:42
το κατω κομματι δεν το χρειαζεσαι καν δεν μπαινει στο δικο σου τιμονι μονο το πανω και εισαι οκ

giannis_compact
24-01-15, 23:00
Αυτό κάνει; Χωρίζεται στην μέση το πάνω από το κάτω;

https://www.bmwfans.gr/forum/

Ευχαριστώ πολύ.
Μπορείς να πάρεις αυτό και πολύ απλά να βγάλεις το κάτω κομμάτι, 4 βίδες torx είναι.

kotsoskorg
20-02-15, 23:06
Λοιπόν, τα νέα μου.

Όσο αφορά το τζάμι του συνοδηγού, το έφτιαξε και τώρα κλείνει άψογα. Με το θέμα σχετικά με το λαμπάκι του αερόσακου, το πρόβλημα ήταν με μία μεμβράνη που έχει κάτω από την θέση του συνοδηγού. Μου το άλλαξε.

Έκανα και το σέρβις και μου άλλαξε λάδια και όλα τα φίλτρα, ιμάντα, πίσω τακάκια, πέρασε το όχημα στο διαγνωστικό και μου προγραμμάτισε τα κλειδιά επειδή δεν κλείδωνε αυτόματα.

nikos valvetronic
20-02-15, 23:10
Άντε μεγειά σου! Στο κάθισμα άλλαξες την μεμβράνη με καινούργια? Γιατί τσούζει λίγο...

kotsoskorg
20-02-15, 23:41
Ευχαριστώ. Στο κάθισμα του συνοδηγού από κάτω. Έχεις δίκιο είναι ακριβό.