PDA

Επιστροφή στο Forum : F20 116i br-performance tuning

Σελίδες : 1 [2]

vagmag
14-02-15, 07:38
Με μπριζωσατε
https://www.br-performance.be/en-be/chiptuning/1-cars/17-citroen/881-picasso/5611-06-2013/5613-1-6-e-hdi/

140 άλογα και 33 κιλά ροπής για το citroen

Οχι οτι μου χρειάζονται , αλλα το μικρόβιο υπαρχει χαχαχα

karavag116d
14-02-15, 07:57
Αν δεν κανεις κ κατι για σενα , ετσι για την κ***α τοτε τι ειναι ζωη!Καλημερες!

mrclouzo
14-02-15, 10:15
Εμενα στην F30 γινεται. Μπορεις να βγαλεις μερικα ή ολικα το συστημα σταθεροποιησης στο σπορ ή στο κομφορτ. Μονο αν εισαι στο εκο προ αν πειραξεις το συστημα σταθεροποιησης σε βγαζει στο κομφορτ αυτοματα, αν εισαι στο σπορ παραμενεις εκει.

Εκπλήσσομαι! Υποτιθεται οτι η bmw σε όλα τα μοντελα της σε αφηνε στο σπορ να οδηγεις χωρις συστημα σταθεροποιησης για κανα drift αλλιως γιατι να μην επαιρνες μπροστοκινητο? Τουλαχιστον η F30 δεν το εχει, αλλα ετσι με αυτα που ακουω, φοβαμαι για τα επομενα μοντελα της

Μα καλα δεν το ειπες στην br μηπως μπορουσαν να το κανουν να βγαινει η σταθεροποιηση παντου?

Ακόμα και στην f30 όταν είσαι στο sport και πατήσεις το κουμπί για να απενεργοποιήσεις το traction control σε πάει στο comfort. Δηλαδή ναι μεν σε αφήνει να βγάλεις μερικώς ή ολικώς το esp off αλλά πάντα το γκάζι είναι στο comfort. Αυτά ακριβώς ισχύουν και στην f20. Τουλάχιστον σε μια 316 που είχα οδηγήσει πέρυσι αυτό έκανε.
Η br δε νομίζω ότι μπορεί να κάνει κάτι σε αυτό. Μόνο με coding και πάλι στο εξωτερικό που το ψάχνουν δεν έχουν βγάλει άκρη.

Clown
14-02-15, 10:22
Ρε παιδια τι λετε εμενα σε f20 αμα πατησω συνεχκμενα γυρω στα 5-6 δευτερολεπτα να βγει το συστημα σταθεροτητας με παει σε σπορ χωρος συστημα σταθεροτητασ για drift π.χ.

mrclouzo
14-02-15, 10:42
Αν είσαι στο eco pro, στο sport ή στο sport+ και πατήσεις είτε μια φορά (μερική απενεργοποίηση) είτε για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα (ολική απενεργοποίηση) το κουμπί του tc, σε πάει στο comfort mode αυτόματα. Δηλαδή ναι μεν μπορείς να ντιφτάρεις αλλά η απόκριση σε γκάζι/τιμόνι είναι στο comfort, δηλαδή όχι τόσο άμεση όσο είναι στο sport. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει και στην νέα f22 εκτός από τις f20/f30 και φυσικά είναι απορίας άξιο γιατί ενώ κάποιος θέλει να οδηγήσει με τα πάντα όλα off αλλά στο sport mode δεν τον αφήνει. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις επί του θέματος σε ξένα forum και κανείς δεν έχει βγάλει άκρη πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η λειτουργία. Ακόμα και σε πίστα να μπεις, αν θέλεις το sport mode έχεις υποχρεωτικά στο on τα ηλεκτρονικά.

mark e92
14-02-15, 11:36
Μετά το πρόγραμμα είναι όλα Οκ με το Dpf?

DIM27
14-02-15, 11:41
Στο Bimmerpost διαβασα για βελτιωση της Dinan για τον 28i στα 312 ΗΡ,στο διαγραμμα προσεξε οτι το dynotest ηταν με βενζινη 93 octane.Γιατι στην Ευρωπη σε πιο shoft καταστασεις μιλανε για 98+?

Clown
14-02-15, 15:11
Αλλη λυση ειναι στο remap να σου φτιαξουν το comfort ακριβως οπως το sport οποτε εισαι κομπλε !

Blacktan
14-02-15, 16:30
Μετά το πρόγραμμα είναι όλα Οκ με το Dpf?
DpF ?

mrclouzo
14-02-15, 18:05
Η ερώτηση πήγαινε προφανώς στον Βαγγέλη, dpf έχουν τα diesel.

karavag116d
14-02-15, 19:22
Η ερώτηση πήγαινε προφανώς στον Βαγγέλη, dpf έχουν τα diesel.

Τι θεμα δλδ να εχω με το dpf μετα το remap?

MINI_vag
14-02-15, 20:02
Προφανως ομως θες 3g συνδεση διαρκως ;
Οχι. Wifi εκπέμπει το obd tool.

Blacktan
14-02-15, 20:07
Οχι. Wifi εκπέμπει το obd tool.
Πως εκπεμπει wifi ; ruter ειναι ; απο που περνει δηλαδη γραμμη ...
Κατι δεν λες καλα νομιζω ...

mrclouzo
14-02-15, 22:05

Δεν ρώτησα εγώ αλλά ο Mark. Προσωπικά δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα με το dpf μετά το remap.

Εντόπισα άλλη μια εταιρεία που μόλις χτες ανακοίνωσε ότι έσπασε την ecu των fxx series. Αυτοί δίνουν 210 άλογα για τις 114,116,118,316 και 138 άλογα με 32 κιλά ροπή για την 116d (1.6). Ορίστε και το link https://www.upsolute.com/en/chiptuning/db/models/4/bmw. Τα νούμερα αυτά είναι πολύ κοντά (λίγο χαμηλότερα) από αυτά που δίνει η br performance.
Έστειλα ήδη email στην εταιρεία για το αν υπάρχει κάποιος dealer στην Ελλάδα (στο site πάντως δεν αναφέρουν κάποιον). Φαίνεται σοβαρή και μεγάλη εταιρεία.

anton
14-02-15, 23:41
παντως εμενα οταν εχεις σπορ μπορει να βγει μερικα η ολικα το συστημα σταθεροποιησης και δεν με παει στο κομφορτ. Πιστευω οτι αυτα που λετε συμβαινουν μονον στο ντιζελ. Και η 116i θα ειναι σαν εμενα

mrclouzo
15-02-15, 00:48
Σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη πάντως ότι γίνεται στα diesel γίνεται και στις βενζίνες (πάντα για τις fxx series). Υπάρχουν πολλά άρθρα στο bimmerpost και αλλού όπου έχουν αναλυθεί όλα αυτά και δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα να έχεις τα ηλεκτρονικά μερικώς ή ολικώς στο off χωρίς να σε πάει στο comfort. Μπορώ να βάλω link από αυτές τις συζητήσεις αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται.
Κάνε το εξής απλό πείραμα. Βάλε το sport και πάτα μια φορά το κουμπί της απενεργοποίησης του dsc. Στα καπάκια πάτα πάλι το ίδιο κουμπί για να έχεις τα ηλεκτρονικά βοηθήματα στο on. Θα δεις ότι δεν είσαι στο sport (που ήσουν) αλλά στο comfort. Εκτός αυτού, είναι ξεκάθαρο ότι η απόκριση στο γκάζι με τα ηλεκτρονικά μερικώς ή ολικώς εκτός δεν έχει σχέση με την απόκριση που έχει στο sport. Επίσης μπορείς να το καταλάβεις όταν οδηγάς, κατά την μετάβαση από το ένα πρόγραμμα στο άλλο είναι άμεσα αισθητή η διαφορά στο γκάζι. Αν είσαι στο eco pro και πας στο comfort ή από το comfort στο sport με σταθερά πατημένο το γκάζι, το αμάξι θα κάνει ένα μικρό τίναγμα μπροστά και θα επιταχύνει. Αντιθέτως αν έχεις το sport και βγάλεις off το traction control, αμέσως η απόκριση στο γκάζι πέφτει και το τιμόνι ελαφραίνει. Ακόμα και η γυναίκα μου καταλαβαίνει τις διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων.

mark e92
15-02-15, 09:37

Δεν ξέρω, διάβασα σε άλλο forum ότι τα diesel πάσχουν όταν κάνεις κοντινές διαδρομές και βουλωνει το DPF...

karavag116d
15-02-15, 10:00
αμα το οατας λιγο(πλεον) μηπως βογθαει στο ξεμπούκωμα?

mrclouzo
15-02-15, 10:04
Ισχύει ότι μπουκώνει το dpf αν κινείσαι συνέχεια στην πόλη αλλά για όποιον δεν κάνει συχνά ταξίδια η λύση είναι να το πλακώνει που και που για να ανεβάζει θερμοκρασία και να καθαρίζει. Βέβαια αν είναι κάποιος εντελώς άσχετος μπορεί να έχει πρόβλημα. Το remap δε νομίζω ότι επιβαρύνει την κατάσταση.

karavag116d
15-02-15, 10:18
Τι εννοεις με το εντελως ασχετος?

turbodog
15-02-15, 10:34
Πως εκπεμπει wifi ; ruter ειναι ; απο που περνει δηλαδη γραμμη ...
Κατι δεν λες καλα νομιζω ...

Το κινητο 'βλεπει' το OBD II σαν router και κανει συνδεση κανονικα οπως οταν συνδεεσαι wireless με καποιο modem. Το μονο μειονεκτημα που εχει αυτη η μεθοδος ειναι οτι κατα την διαρκεια της συνδεσης, το κινητο δεν εχει internet καθως η wifi συνδεση ειναι κατελλειμενη απο το OBDII interface.

Αυτη ηταν και η λυση για οσους ειχαν Iphone που το bluetooth ηταν κλειδωμενο. Αυτη χρησιμοποιω και εγω απο οταν ειχα το Iphone αλλα και τωρα που εχω Android.

Blacktan
15-02-15, 10:40
παντως εμενα οταν εχεις σπορ μπορει να βγει μερικα η ολικα το συστημα σταθεροποιησης και δεν με παει στο κομφορτ. Πιστευω οτι αυτα που λετε συμβαινουν μονον στο ντιζελ. Και η 116i θα ειναι σαν εμενα
Ισως εχεις μπερδευτει ...
Οταν πατας παρατεταμενα το dtc σου βγαζει ολα τα ηλεκτρονικα αλλα σε παει comfort σε οποιοδηποτε αλλο προγραμμα και αν εισαι ...

Blacktan
15-02-15, 10:41
Το κινητο 'βλεπει' το OBD II σαν router και κανει συνδεση κανονικα οπως οταν συνδεεσαι wireless με καποιο modem. Το μονο μειονεκτημα που εχει αυτη η μεθοδος ειναι οτι κατα την διαρκεια της συνδεσης, το κινητο δεν εχει internet καθως η wifi συνδεση ειναι κατελλειμενη απο το OBDII interface.

Αυτη ηταν και η λυση για οσους ειχαν Iphone που το bluetooth ηταν κλειδωμενο. Αυτη χρησιμοποιω και εγω απο οταν ειχα το Iphone αλλα και τωρα που εχω Android.
Ενδιαφερον....

Clown
15-02-15, 12:10
Παιδια σε αυτο που σας ειπα δωστε λιγη σημασια γιατι ειναι ενδιαφερον και εγω το ιδιο θα κανω. Οποιος θελει drift με την max δυναμη του αυτοκινητου και κανει remap τοτε βαζεο να του πρρογραμματησουν το comfort σαν σπορ οποτε με απενεργοποιημενα ηλεκτρονικα εισαι σε comfort με μεγιστη δυναμη και κανονικο τιμονι.

mrclouzo
15-02-15, 13:19
Τι εννοεις με το εντελως ασχετος?

Υπάρχουν αρκετοί που απλά μπαίνουν στο αυτοκίνητο και οδηγούν. Αυτοί δεν ξέρουν ότι η καθημερινή αποκλειστική κίνηση στην πόλη ίσως δημιουργήσει μακροπρόθεσμα πρόβλημα στο dpf. Ούτε ότι πρέπει να το πλακώνουν πού και πού για να καθαρίζει. Είναι οι ίδιοι που πήραν turbo βενζίνη και το πίεζαν ενώ ήταν κρύο και το έσβηναν όταν πάρκαραν με τη μία. Και μια ωραία μέρα πήραν την τουρμπίνα στο χέρι. Εγώ καλού κακού μια φορά την εβδομάδα το ανοίγω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όσο γίνεται. Αλλά κάνω συχνά ταξίδια οπότε καθαρίζει και εκεί. Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν βουλώσει σε κάποιον το dpf υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα που στο καθαρίζουν με πολύ μικρότερο κόστος σε σχέση με την αντικατάσταση και μάλιστα δίνουν και εγγύηση ότι δεν θα ξαναβουλώσει για κάποια χρόνια. Αλλά στην Ελλάδα η καταστροφολογία αποτελεί εθνικό sport :original:

Παιδια σε αυτο που σας ειπα δωστε λιγη σημασια γιατι ειναι ενδιαφερον και εγω το ιδιο θα κανω. Οποιος θελει drift με την max δυναμη του αυτοκινητου και κανει remap τοτε βαζεο να του πρρογραμματησουν το comfort σαν σπορ οποτε με απενεργοποιημενα ηλεκτρονικα εισαι σε comfort με μεγιστη δυναμη και κανονικο τιμονι.

Το πρόβλημα δεν είναι στην μέγιστη δύναμη αλλά στην απόκριση του γκαζιού. Δηλαδή ακόμα και στο comfort να είσαι, το σανίδωμα του γκαζιού δίνει την μέγιστη δύναμη και το αυτοκίνητο επιταχύνει το ίδιο με το σανίδωμα του γκαζιού στο sport. Οπότε δε νομίζω ότι μπορείς να έχεις την ίδια απόκριση στο comfort και στο sport με το remap. Ούτε το ίδιο τιμόνι. Τουλάχιστον στο εξωτερικό όσο το έχω ψάξει το θέμα δεν έχει βρεθεί από κάποιον tuner λύση.
Και κάτι άλλο, όσοι έχουν και το sport+ ουσιαστικά έχουν την απόκριση στο sport αλλά μόνο με το traction control εκτός. Αυτό σημαίνει ότι α) μπορούν να ξεκινήσουν με σπινιάρισμα (traction control στο off) στο sport και β) ότι αν το αυτοκίνητο γλιστρήσει από μια γωνία και πάνω μπαίνει το dsc και χαλάει το party. Αν θέλουν και το dsc στο off τότε τους πάει στο comfort. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί τρόπος ώστε να έχουμε την απόκριση και το τιμόνι του sport και τα ηλεκτρονικά εκτός.

Clown
15-02-15, 13:42
Mrclouzo αφου στο προγραμμα μπορουν να δου πειραξουν την αποκριση του γκαζιου μονο το τιμονι μενει που εμενα στο sport δεν με τρελαινει κιολας.

vagmag
15-02-15, 13:49
Αν γίνεται πραγματικό remap τότε υπαρχει σίγουρα η δυνατότητα αλλαγής της απόκρισης του γκαζιού αλλα κ του τιμονιού .
Ειναι πράγματα που η evolve τα κανει για το m5 e39 και το m3 e46 πολλ χρονια τώρα και ας πρόκειται για πολυ παλιά μοντέλα πλέον .
Το όλο θεμα ειναι αν κάποιος ασχοληθεί με αυτά ή αν απλά πετάει την κονσέρβα προγράμμα επάνω και τελειώσαμε

mrclouzo
15-02-15, 14:04
Σε κάθε mode (eco pro, comfort, sport) έχεις περισσότερη δύναμη και ροπή μετά το remap. Αλλά η απόκριση στο γκάζι μεταξύ eco pro, comfort και sport παραμένει διαφορετική. Με άλλα λόγια το comfort μετά το remap σου δίνει περισσότερη δύναμη με πριν αλλά σε σύγκριση με το sport πάλι έχει χειρότερη απόκριση στο γκάζι. Αυτό όμως καλύτερα να το επιβεβαίωσουν τα παιδιά που έβαλαν πρόσφατα πρόγραμμα στην br. Δεν ξέρω αν όντως μπορούν να περάσουν την απόκριση του sport στο comfort ώστε ουσιαστικά αυτά τα 2 modes να είναι ακριβώς τα ίδια αλλά όπως και να έχει μετά το remap λόγω περισσότερης δύναμης το αμάξι ακόμα και στο comfort θα γίνει πολύ πιο παιχνιδιάρικο. Πάντως πολλοί κάτοχοι ανά τον κόσμο που θα ήθελαν μια τέτοια δυνατότητα (για track days, drifting κλπ) δεν έχουν βρει λύση. Και φαντάζομαι ότι οι σοβαρές εταιρείες έχουν ασχοληθεί με αυτό το θέμα.
Η br όπως και άλλες εταιρείες δεν κάνουν προγράμματα κονσέρβα αλλά individual remap σε κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά. Προφανώς έχουν ένα βασικό χάρτη για κάθε μοτέρ τον οποίο με fine tuning προσαρμόζουν στο κάθε αυτοκίνητο. Αυτή η διαδικασία δεν γίνεται αν στείλεις την ecu εκεί και στην στείλουν πίσω γιατί ουσιαστικά σου περνάνε το πρόγραμμα που έκαναν παλιότερα σε άλλο αυτοκίνητο παρόμοιο με το δικό σου. Αλλά ως γνωστόν κάθε μοτέρ είναι διαφορετικό οπότε το πιο σωστό είναι να ανεβαίνει το αυτοκίνητο στο δυναμόμετρο για να γίνονται με ακρίβεια οι όποιες διορθώσεις είναι απαραίτητες.

vagmag
15-02-15, 14:22
Το οτι με την επιλογή του Dtc off , επιλέγει και comfort , ειναι η default επιλογή απο την Bmw . Απλά κανείς δεν ασχολήθηκε να την αλλάξει .

Η δύναμη θα ειναι σίγουρα περισσότερη αφού έχουν ασχοληθεί με αυτούς τους χάρτες .

Το προγράμμα ειναι κονσέρβα . Αν το αυτοκίνητο δε βγει στο δρόμο να γίνουν ρυθμίσεις κ σε δυναμόμετρα , τότε απλά μπαίνει το ίδιο προγράμμα σε όλους . Αυτό δεν ειναι fine tuning .

Στα Subaru , ακόμα κ σε κονσέρβα μπορούσες να βρεις αλλαγή απόκρισης γκαζιού ανάλογα με το προγράμμα στα sti 08 και μετά , μπορούσες να πάρεις επιπλέον ρύθμιση για αλλαγές ταχυτήτων σε χειροκίνητο χωρίς να σηκώνεις το πόδι απο το γκάζι, lunch control Κλπ . Έτοιμα .
Γιά να ασχοληθεί κάποιος με fine tuning , πρεπει να έχει χρόνο ( οχι μια μέρα ) κ διαθεςη .
Οποτε αν θέλουν, μπορούν να αλλάξουν και να κάνουν default οποιοδήποτε . Απλά δεν έχει ασχοληθεί κάποιος με τς Bmw .

Clown
15-02-15, 14:47
Mrclouzo η br performance μου απαντησε πως γινευαι αθτο που σπυ λεω τοσο σε αποκριση γκαζιου οσο και comfort να εχει ιδια δυναμη και αποκριδη με sport !

mrclouzo
15-02-15, 15:26
Το οτι με την επιλογή του Dtc off , επιλέγει και comfort , ειναι η default επιλογή απο την Bmw . Απλά κανείς δεν ασχολήθηκε να την αλλάξει .

Η δύναμη θα ειναι σίγουρα περισσότερη αφού έχουν ασχοληθεί με αυτούς τους χάρτες .

Το προγράμμα ειναι κονσέρβα . Αν το αυτοκίνητο δε βγει στο δρόμο να γίνουν ρυθμίσεις κ σε δυναμόμετρα , τότε απλά μπαίνει το ίδιο προγράμμα σε όλους . Αυτό δεν ειναι fine tuning .

Στα Subaru , ακόμα κ σε κονσέρβα μπορούσες να βρεις αλλαγή απόκρισης γκαζιού ανάλογα με το προγράμμα στα sti 08 και μετά , μπορούσες να πάρεις επιπλέον ρύθμιση για αλλαγές ταχυτήτων σε χειροκίνητο χωρίς να σηκώνεις το πόδι απο το γκάζι, lunch control Κλπ . Έτοιμα .
Γιά να ασχοληθεί κάποιος με fine tuning , πρεπει να έχει χρόνο ( οχι μια μέρα ) κ διαθεςη .
Οποτε αν θέλουν, μπορούν να αλλάξουν και να κάνουν default οποιοδήποτε . Απλά δεν έχει ασχοληθεί κάποιος με τς Bmw .

Φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα. Υπάρχουν μερικές χιλιάδες κάτοχοι fxx series σε όλο τον κόσμο που τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα όπως υπάρχουν και αρκετές σοβαρές εταιρείες που ασχολούνται με το tuning των bmw. Αυτές οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικές, το μέγιστο κέρδος επιδιώκουν. Άρα προσπαθούν να καλύπτουν τα θέλω και τις ανάγκες των υποψήφιων πελατών. Αν ήταν τόσο εύκολο ή απλό γιατί δεν το κάνουν? (ενώ υπάρχει ζήτηση για αυτό)

Κονσέρβα σημαίνει ότι παίρνω ένα χάρτη και τον πετάω σε ένα άλλο αυτοκίνητο χωρίς να το ανεβάσω στο dyno ή να το βγάλω στον δρόμο. Η br αν πας εκεί το αυτοκίνητό σου στο ανεβάζει στο δυναμόμετρο και στο ρυθμίζει ανάλογα με τις επιθυμίες σου. Αυτό λέγεται individual remap.
Όσον αφορά το fine tuning, δεν είναι απαραίτητο να γίνουν λογκαρίσματα στον δρόμο ούτε είναι απαραίτητο για όλους. Η ίδια δουλειά μπορεί και να γίνει και σε ένα καλό δυναμόμετρο. Ούτε χρειάζονται πολλές μέρες για να γίνει αυτό ειδικά αν μιλάμε για βελτίωση πρώτου-δεύτερου σταδίου. Είχα subaru forester το οποίο το είχα βελτιώσει αρκετά (άλλο turbo, full εξάτμιση, intercooler, μεγαλύτερα μπεκ κλπ, stage 3 θα το έλεγα) το οποίο ρυθμίστηκε και μάλιστα άψογα σε λιγότερο από 4 ώρες πάνω στο δυναμόμετρο και μάλιστα όπως ακριβώς εγώ το ήθελα (πχ δεν ζήτησα τα μέγιστα άλογα αλλά την μέγιστη ροπή και σε όσο το δυνατόν περισσότερο εύρος στροφών με την μέγιστη δυνατή αξιοπιστία). Το αμάξι δούλευε άψογα, αξιόπιστα και πιο οικονομικά από πριν όταν το πήγαινα νορμάλ. Αν είναι μάγκας και γνώστης ο προγραμματιστής όλα γίνονται. Τώρα αν κάποιος έχει ειδικές απαιτήσεις ή μιλάμε για πολλά άλογα και άγραφο εγκέφαλο, εκεί ναι, συνήθως απαιτούνται πολλά λογκαρίσματα και χρόνος για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Υπάρχουν και κάποιοι tuners που πουλάνε το παραμύθι του fine tuning και των άπειρων λογκαρισμάτων είτε γιατί δεν το κατέχουν απόλυτα το αντικείμενο είτε για να βγάλουν επιπλέον λεφτά.

Mrclouzo η br performance μου απαντησε πως γινευαι αθτο που σπυ λεω τοσο σε αποκριση γκαζιου οσο και comfort να εχει ιδια δυναμη και αποκριδη με sport !

Αν πράγματι το κάνουν, καλό είναι να το πουν και δημόσια στο bimmerpost και σε άλλα μεγάλα ξένα forum, θα τσιμπήσουν αρκετούς πελάτες. Στα παιδιά από αυτό το forum που έκαναν remap σε αυτούς, δεν ισχύει κάτι τέτοιο ούτε τους έδωσαν αυτή την επιλογή. Άρα υπάρχουν ουσιαστικά 2 modes, το eco pro και το comfort (αφού θα είναι ίδιο με το sport).
Θα τους στείλω και εγώ ένα email.

Clown
15-02-15, 15:53
Ναι στειλε να ρωτησεις θα ειναι σ
ιδιο στην αποκριση του γκαζιου και την δυναμη αφου αυτα μπορουν να τα προγραμματισουν. Τιμονι θα μενει σαν comfort κατα πασα πιθανότητα.

Clown
15-02-15, 15:59
https://rs326.pbsrc.com/albums/k434/nickpolistas/Mobile%20Uploads/2015-02-15%2016.55.33_zpsx8hojwbr.png~320x480

Clown
15-02-15, 16:04
https://rs326.pbsrc.com/albums/k434/nickpolistas/Mobile%20Uploads/Screenshot_2015-02-15-16-56-56_zpsp6lkupuo.png~320x480

Z4 DCT
15-02-15, 16:14
https://www.bmwfans.gr/forum/

https://rs326.pbsrc.com/albums/k434/nickpolistas/Mobile%20Uploads/Screenshot_2015-02-15-16-56-56_zpsp6lkupuo.png~320x480

:thumbsup::thumbsup:

karavag116d
15-02-15, 16:36
εγω παιδια μετρησα χθες απο περιεργεια και στα 3 για να δω διαφορες.
στο eco pro επιασα λιγα αλογα στον τροχο με μια προσπαθεια και το παρατησα.οπως και με τη ροπη. αντιθετα στα αλλα 2 comfort & sport επιασα τα ιδια αλογα αλλα με μια διαφορα στις στροφες/λεπτο. οποτε πανω κατω τα ιδια πρεπει να ειναι τουλαχιστον σε δυναμη. Τωρα ολα αυτα που λετε ωραια ειναι αλλα πολυ λεπτομερεια για μενα.Η ουσια ειναι οτι αυτο που μου ελειπε πλεον το εχω. Δηλαδη ενα οικονομικο αμαξι που οποτε θελω ειναι δυνατο μεχρι ενος σημειο γιατι δεν ειμαι κι ο Νικι Λαουντα!

anton
15-02-15, 17:35
παντως δικιο ειχατε μπαινει στο κομφορτ αλλα το κρυβει καλα! Δηλαδη άμα ειναι στο εκο και βάλω το συστημα σταθεροποιησης εκτος αμεσως σου δειχνει ότι μπαινει στο κομφορτ. Αμα ειναι στο σπορ και βγαλεις εκτος σου βάζει στην οθονη μικρη και μεγαλη DTC OFF. Το καταλαβα ότι δεν ειναι στο σπορ αφου πατησα το κουμπι για να παω εκο και αυτο τοτε δειχνει ότι εχει αλλαξει στο κομφορτ και χρειαζεται μια φορα πατημα του κουμπιου μονο.

Προσοχή όταν το πατατε βαθια το γκαζι για λίγο και μετα γυρνάτε αμεσα στο εκο να βγάζετε το start stop εκτος μη σας σβησει στο πρωτο φαναρι και καουν τα λαδια μεσα στο τουρμπο!

anton
15-02-15, 17:39
Υπάρχει στα αυτοματα το Launch Control? Ή και αυτο ειναι εξτρα; Δηλαδη λέει στο βιβλιο ότι πατας βαθια το φρένο με αριστερο και μετα βαθια το γκαζι ταυτοχρονα βγαινει ενα καρω σημαιάκι και απελευθερωνεις αποτομα το φρενο και κανει την καλύτερη δυνατη εκκινηση! Εστω να παταω λίγο να ανεβαζει στροφες λίγο πριν την εκκινηση;

mrclouzo
15-02-15, 18:17
Η λειτουργία του launch control είναι standard στο sport αυτόματο κιβώτιο. Πολύ πιθανό να μπορούν να την ενεργοποιήσουν και στα απλά αυτόματα, θέμα software είναι. Πιστεύω ότι θα βοηθάει αρκετά στις εκκινήσεις.

Clown@ Δεν προκύπτει από την απάντηση που έδωσαν ότι comfort και sport είναι ακριβώς τα ίδια. Τέλος πάντων, θα τους στείλω ένα email σήμερα και θα αναφέρω τι μου απάντησαν. Μακάρι να γίνεται γιατί θα είναι πιο εύκολο το παιχνίδι με την απόκριση του sport. Τώρα θέλει παραπάνω γκάζι και υπάρχει μια υστέρηση (με την απόκριση του comfort).

DIM27
15-02-15, 18:39
Υπάρχει στα αυτοματα το Launch Control? Ή και αυτο ειναι εξτρα; Δηλαδη λέει στο βιβλιο ότι πατας βαθια το φρένο με αριστερο και μετα βαθια το γκαζι ταυτοχρονα βγαινει ενα καρω σημαιάκι και απελευθερωνεις αποτομα το φρενο και κανει την καλύτερη δυνατη εκκινηση! Εστω να παταω λίγο να ανεβαζει στροφες λίγο πριν την εκκινηση;

Σε ολα τα test επιταχυνσης που εχω διαβασει με αυτοματο κιβωτιο αυτο ακριβως κανουν.Ανεβαζουν στροφες με πατημενο φρενο και το αφηνουν αποτομα.

vagmag
15-02-15, 18:48
Φαντάζομαι ότι κάνεις πλάκα. Υπάρχουν μερικές χιλιάδες κάτοχοι fxx series σε όλο τον κόσμο που τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο ζήτημα όπως υπάρχουν και αρκετές σοβαρές εταιρείες που ασχολούνται με το tuning των bmw. Αυτές οι εταιρείες δεν είναι φιλανθρωπικές, το μέγιστο κέρδος επιδιώκουν. Άρα προσπαθούν να καλύπτουν τα θέλω και τις ανάγκες των υποψήφιων πελατών. Αν ήταν τόσο εύκολο ή απλό γιατί δεν το κάνουν? (ενώ υπάρχει ζήτηση για αυτό)

Κονσέρβα σημαίνει ότι παίρνω ένα χάρτη και τον πετάω σε ένα άλλο αυτοκίνητο χωρίς να το ανεβάσω στο dyno ή να το βγάλω στον δρόμο. Η br αν πας εκεί το αυτοκίνητό σου στο ανεβάζει στο δυναμόμετρο και στο ρυθμίζει ανάλογα με τις επιθυμίες σου. Αυτό λέγεται individual remap.
Όσον αφορά το fine tuning, δεν είναι απαραίτητο να γίνουν λογκαρίσματα στον δρόμο ούτε είναι απαραίτητο για όλους. Η ίδια δουλειά μπορεί και να γίνει και σε ένα καλό δυναμόμετρο. Ούτε χρειάζονται πολλές μέρες για να γίνει αυτό ειδικά αν μιλάμε για βελτίωση πρώτου-δεύτερου σταδίου. Είχα subaru forester το οποίο το είχα βελτιώσει αρκετά (άλλο turbo, full εξάτμιση, intercooler, μεγαλύτερα μπεκ κλπ, stage 3 θα το έλεγα) το οποίο ρυθμίστηκε και μάλιστα άψογα σε λιγότερο από 4 ώρες πάνω στο δυναμόμετρο και μάλιστα όπως ακριβώς εγώ το ήθελα (πχ δεν ζήτησα τα μέγιστα άλογα αλλά την μέγιστη ροπή και σε όσο το δυνατόν περισσότερο εύρος στροφών με την μέγιστη δυνατή αξιοπιστία). Το αμάξι δούλευε άψογα, αξιόπιστα και πιο οικονομικά από πριν όταν το πήγαινα νορμάλ. Αν είναι μάγκας και γνώστης ο προγραμματιστής όλα γίνονται. Τώρα αν κάποιος έχει ειδικές απαιτήσεις ή μιλάμε για πολλά άλογα και άγραφο εγκέφαλο, εκεί ναι, συνήθως απαιτούνται πολλά λογκαρίσματα και χρόνος για το βέλτιστο αποτέλεσμα. Υπάρχουν και κάποιοι tuners που πουλάνε το παραμύθι του fine tuning και των άπειρων λογκαρισμάτων είτε γιατί δεν το κατέχουν απόλυτα το αντικείμενο είτε για να βγάλουν επιπλέον λεφτά.

Αν πράγματι το κάνουν, καλό είναι να το πουν και δημόσια στο bimmerpost και σε άλλα μεγάλα ξένα forum, θα τσιμπήσουν αρκετούς πελάτες. Στα παιδιά από αυτό το forum που έκαναν remap σε αυτούς, δεν ισχύει κάτι τέτοιο ούτε τους έδωσαν αυτή την επιλογή. Άρα υπάρχουν ουσιαστικά 2 modes, το eco pro και το comfort (αφού θα είναι ίδιο με το sport).
Θα τους στείλω και εγώ ένα email.

Άρα συμφωνούμε οτι ειναι κονσέρβα αυτό που εμείς αγοράζουμε απο την be performance αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε για δυναμόμετρα ούτε για δρόμο .

Όσο για το κομμάτι των επιλογών σε comfort , Eco , sport κλπ το λογικό ειναι απο την ώρα που έσπασε ο εγκέφαλος να μπορούν ν παραμετροποιηθουν κατα επιλογή .
Χαίρομαι που εισαι απο την παλιά παρέα των Subaroβλαμενων ... Είχα και εγώ ενα απο τα πρώτα forester 2.5xt που κυκλοφόρησαν το 2004 .

DIM27
15-02-15, 19:10
Οταν εχεις την δυνατοτητα να ζητησεις αρκετα οπως τα θελεις δεν θα το ελεγα και κονσερβα.Σιγουρα για fine tuning δεν αρκει μονο η ecu, αλλα πιστευω οτι δεν χανεις και κατι τρομερο.

vagmag
15-02-15, 19:29
Τέλος πάντων πείτε το οπως θέλετε, για εμένα υπαρχει η κονσέρβα βελτίωσης της ισχύς , κονσέρβα για το ενα ή το αλλο . Έτοιμα προγράμματα που τα περνάμε επάνω .
Δε λέω οτι ειναι κακό . Τέτοιο θα κάνω και εγώ , απλά δεν ειναι το βέλτιστο .
Μιλάμε για καποια βελτίωση της αρεσκείας μας , δε νομίζω οτι ψάχνουμε τη μέγιστη δυνατή μετατροπή .

Τώρα αν κάποιους τους χαλάει η λέξη κονσέρβα , τι να πω ... Δε χρειάζεται να παίρνουμε της μετρητοις τίποτα . Κουβέντα κάνουμε .

Όσο περισσότερες επιλογές έχουμε τόσο καλύτερα .

Η σωστή μετατροπή λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες που λειτουργεί το κάθε αυτοκίνητο ( θερμοκρασίες κλπ ) , μιας και άλλες ανάγκες υπάρχουν τόσο απο θεμα αξιοπιστίας όσο και απο θεμα απόδοσης στο ελληνικό καλοκαίρι και άλλες πχ στο αγγλικό .
Θέλω να πω όμως οτι δεν μιλάμε εδώ για extreme αλλαγές , οποτε και πιστεύω πως αυτά δεν μας αφορούν .

Τουλάχιστο πλέον με τα Τούρμπο ειναι εύκολη η αναβάθμιση χωρίς μεγάλο κόστος ( και ας είμαι οπαδός της ατμόσφαιρας )

mrclouzo
15-02-15, 22:58
Άρα συμφωνούμε οτι ειναι κονσέρβα αυτό που εμείς αγοράζουμε απο την be performance αφού δεν έχουμε τη δυνατότητα ούτε για δυναμόμετρα ούτε για δρόμο .

Όσο για το κομμάτι των επιλογών σε comfort , Eco , sport κλπ το λογικό ειναι απο την ώρα που έσπασε ο εγκέφαλος να μπορούν ν παραμετροποιηθουν κατα επιλογή .
Χαίρομαι που εισαι απο την παλιά παρέα των Subaroβλαμενων ... Είχα και εγώ ενα απο τα πρώτα forester 2.5xt που κυκλοφόρησαν το 2004 .

Με την έννοια ότι από την στιγμή που δεν γίνονται λογκαρίσματα και μέτρηση στο δρόμο ή στο δυναμόμετρο, ναι, μπορεί να πεις ότι είναι κατά κάποιο τρόπο κονσέρβα. Αλλά σίγουρα είναι προτιμότερο αυτό από τον καλύτερο παράλληλο εγκέφαλο. Προσωπικά μάλλον θα κάνω υπομονή μέχρι να βρεθεί σοβαρός tuner στην Ελλάδα. Αλλιώς remap απ' έξω (ή οδικό ταξίδι προς τα βόρεια :whistle:).

Όπως ξέρεις οι σουμπαράκηδες είναι μια ξεχωριστή κατηγορία και το forester το πιο αγαπημένο όχημα που είχα overall. Δύσκολα βρίσκεις τέτοια γκάζια, χώρους, δυνατότητες σε χώμα-λάσπη-χιόνι και στρίψιμο στην άσφαλτο. Δυστυχώς δεν παλεύεται η κατανάλωση όταν μιλάμε για 20+ χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο...

vagmag
16-02-15, 00:13
Όπως ξέρεις οι σουμπαράκηδες είναι μια ξεχωριστή κατηγορία και το forester το πιο αγαπημένο όχημα που είχα overall. Δύσκολα βρίσκεις τέτοια γκάζια, χώρους, δυνατότητες σε χώμα-λάσπη-χιόνι και στρίψιμο στην άσφαλτο. Δυστυχώς δεν παλεύεται η κατανάλωση όταν μιλάμε για 20+ χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο...

Όντως απ τα καλύτερα over all οχήματα που είχα .
Μετά απο test drive του 3λιτρου x3 κατέληξα στο Φόρεστερ . Που γκάζι το άτιμο , πολυ παιχνίδι .

Πες μου εμένα για κατανάλωση . Το αγόρασα το 2004 και το πούλησα το 2006 με 120.000 χιλιόμετρα ( 60.000 χιλιόμετρα το χρόνο και η βενζίνη δεν είχε φτάσει ακόμα 1 ευρώ ) ! Χαχαχαχα
Sorry για το off topic

DIM27
16-02-15, 06:21
Το ιδανικο θα ειναι οι βελτιωτες αυτοι να συνεργασθουν με καποιον εδω.Εγω θα περιμενω να βγω πρωτα απο εγγυηση θα κανω και το service των 30Κ και μετα θα προχωρησω.

Clown
16-02-15, 16:31
Blacktan εχω 2 ερωτησεις. Στο αμαξι το τεστ το εκαβες με μερικως απενεργοποιημενα ηλεκτρονικα δηλαδη σε comfort ? Εχεις ιδεα τι λεει σε 0-100

Blacktan
16-02-15, 20:58
Λοιπον πριν 5 λεπτα επεστρεψα ...
Θα ανεβασω και βιντεακια οσο πιο συντομα μπορω προς αξιολογησιν σας.
Ο obdii εδειξε :
151kw τροχο δηλαδη 202 αλογα ροδα ...
Τουτεστιν 220-225 στροφαλο θα ελεγα ως γενικη εκτιμηση !!!!!!
0-100 6.7sec
0-200 23.7 sec
Πιο γρηγορο και απο golf gti mk7!!!
Το χαμογελο δικο μου τα συμπερασματα δικα σας !!!!!

So fucking happy ! :)

Blacktan
16-02-15, 20:59
Η δοκιμη εγινε με sport plus στο ημιαυτοματο χωρις να καταφερω να ενεργοποιησω launch control...
Προφανως το αμαξι μπορουσε και καλυτερα !

Clown
16-02-15, 21:01
Απιστευτα νουμερα μπραβο πολυ δυνατο !

Blacktan
16-02-15, 21:16
1ο βιντεο ... δυστυχως ο συνοδηγος κραταγε το iphone σε καθετη εγγραφη :)
Βγαλτε τα χρονομετρα και μετρηστε και εσεις ...
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=ajZsvTZczcE

Z4 DCT
16-02-15, 21:22

thumbthumb

mark e92
16-02-15, 21:32

Έχεις βάλει στην πρίζα και τον συνοδηγό thumb

Blacktan
16-02-15, 21:32
Και το 2ο ...
Εδω φαινεται το 0-100 αν βαλετε και χρονομετρο δικο σας και με αθλια εκκινηση ...

Blacktan
16-02-15, 21:33
https://youtu.be/rFPsxhJaEQo

DIM27
16-02-15, 21:50
Πυραυλος!!

Z4 DCT
16-02-15, 21:52
Πολυ καλο!!!!!!

karavag116d
16-02-15, 22:09
Πυραυλος!Βρηκα μια εφαρμογη για το torque pro που μαλλον γραφει σε ωιδεο τη μετρηση και το χαρτη. Θα το δοκιμασω οταν βρω ευκαιρια και θα το βαλω

mrclouzo
16-02-15, 22:34
Πολύ καλό το αποτέλεσμα, μπράβο :thumbsup:
Ερώτηση, γιατί όλες οι αλλαγές γίνονται στις 6000 στροφές ή λίγο πριν? Δεν έχει να δώσει ακόμα λίγο πριν κρεμάσει το μοτέρ?
Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα την παλέψει η μετάδοση όταν ανεβάζεις στροφές πατώντας το φρένο από την στιγμή που δεν υπάρχει launch control. Ξεκολλάει πολύ καλά πάντως ακόμα και έτσι.

Clown
16-02-15, 23:57
6.7 δηλαδη με 2 ατομα και κακη εκκινηση ? Πρεπει να κανεις και μια μονος νομιζω !

DIM27
17-02-15, 06:14
Ειναι φανερο οτι οι ανθρωποι κανουν αυτα που υποσχονται.Ειμαι σιγουρος οτι η ιπποδυναμη ειναι + παρα - απο τα 220ΗΡ.Τωρα αν 0-100 ειναι σε 6,1 η 6,6 εξαρταται απο πολλα και οχι μονο απο τη δυναμη του κινητηρα.-

vagmag
17-02-15, 06:19
Για γράψτε βρε παιδιά κ για καταναλώσεις ...
Αν ειναι τόσο καλές οι επιδόσεις, βολικός ο κυβιςμος κ το καύσιμο , δεν υπαρχει λόγος για 120d ...

anton
17-02-15, 06:56
Το ταχυμετρο δε δειχνει λιγο παραπανω απο το κανονικο? Μπραβο παντως εξαιρετικη προσπαθεια και αποτελεσμα
Για την καταναλωση με ηπια οδηγηση μας φαινεται οτι μειωθηκε ολιγον, αλλα δυστυχως ειναι αδυνατο να συγκρατηθεις να μην το ανοιξεις πια.
Με τιποτε δε συμφερει η 320ED. Εδω δεν την ειχε στους τιμοκαταλογους απο την ανοιξη 2014 και ακομα δεν την εχει. Ακου 4000 ακομα να ζητα ενω παλια ζητουσε 2500

Blacktan
17-02-15, 08:48
Πολύ καλό το αποτέλεσμα, μπράβο [emoji106]
Ερώτηση, γιατί όλες οι αλλαγές γίνονται στις 6000 στροφές ή λίγο πριν? Δεν έχει να δώσει ακόμα λίγο πριν κρεμάσει το μοτέρ?
Επίσης δεν ξέρω κατά πόσο θα την παλέψει η μετάδοση όταν ανεβάζεις στροφές πατώντας το φρένο από την στιγμή που δεν υπάρχει launch control. Ξεκολλάει πολύ καλά πάντως ακόμα και έτσι.
Το ειχα στο d στις πρωτες δοκιμες ...
Μετα το γυρισα σε ds και εκανε τις αλλαγες κοφτη στις 7000.
Μην νομιζετε πως ειμαι πληρως εξοικειωμενος με το αμαξι , ειναι της γυναικας το εχουμε 8 μηνες το εχω οδηγησει για 2000 χλμτρα ...
Βασικα τωρα το μαθαινω και εγω ....
:)

Blacktan
17-02-15, 08:49
Το ταχυμετρο δε δειχνει λιγο παραπανω απο το κανονικο? Μπραβο παντως εξαιρετικη προσπαθεια και αποτελεσμα
Για την καταναλωση με ηπια οδηγηση μας φαινεται οτι μειωθηκε ολιγον, αλλα δυστυχως ειναι αδυνατο να συγκρατηθεις να μην το ανοιξεις πια.
Με τιποτε δε συμφερει η 320ED. Εδω δεν την ειχε στους τιμοκαταλογους απο την ανοιξη 2014 και ακομα δεν την εχει. Ακου 4000 ακομα να ζητα ενω παλια ζητουσε 2500
Για καταναλωσεις δεν μπορω να πω τιποτα μιας και δεν εχω ασχοληθει καθολου .

mrclouzo
17-02-15, 14:08
Έστειλα email στην br όπου ρωτάω το εξής : " after the remap i would like to have the same power and throttle response no matter if comfort or sport mode is selected. In other words the comfort mode to become identical with the sport mode in terms of throttle response, steering feel and power. Is that possible? Or -even better- if you can remap the sport mode in such a way that whenever i am in the sport mode and want to have the dsc completely off, not to switch to the comfort mode but stay in sport mode. Και η απάντηση του Bruno : " We can give you the same power and throttle response in comfort and sport, but not the same steering. "
Άρα ισχύει αυτό που είπε ο Clown. Μένει κάποιος να το κάνει για να μας το επιβεβαιώσει. Με αυτό τον τρόπο έχεις την δυνατότητα να είσαι στο comfort με τα πάντα όλα εκτός αλλά με την απόκριση και την δύναμη του sport. Δεν είναι κακό.

Τους ρώτησα επίσης να μου στείλουν το dynosheet μιας μαύρης 116d που έχουν ανεβάσει στο site και αναφέρουν 143 άλογα με 34.5 κιλά ροπή. Αλλά αντί για αυτό, ο Bruno μου έστειλε πάλι το dynosheet που είχα ανεβάσει την προηγούμενη φορά λέγοντας ότι είναι από μια 116d που έκαναν remap την προηγούμενη εβδομάδα. Μόνο που στο dynosheet φαίνεται ημερομηνία 10/12/2014. Γιατί να πει ψέμματα και αποφεύγει να μου στείλει ένα άλλο dynosheet?

Clown
17-02-15, 15:26
Ναι ειχα δικιο και ειναι πολυ ενδιαφερον γιατι θεωρω πολυ δεν το γνωριζουν Επισης κατι ακομα κουφο ηταβ οτι μου ειπαν οτι 220 αλογα και 310 ροπη ειναι και για 95αρα βενζινη.

DIM27
17-02-15, 15:47
Μην σου κανει εντυπωση η dinan για τον 28i δινει 303 ΗΡ για 93αρα,Η BMW για τον ιδιο κινητηρα stock 245 στην πραγματικοτητα παντου εχει 260+ λεει οτι δουλευει με 93+ και συνιστα 95αρα,βεβαια μιλανε παντα για ανοθευτα καυσιμα.Τα οκτανια δεν ανεβαζουν την ισχυ,αντικροτικα ειναι.-

Harisp
17-02-15, 17:00
Παιδιά η 93αρα που λέει ο dinan και άλλοι, είναι σε άλλη κλίμακα.
Τα Αμερικάνικα 93 είναι 98 δικά μας...
Μην μπερδεύεστε.

Blacktan
17-02-15, 18:38
Παιδιά η 93αρα που λέει ο dinan και άλλοι, είναι σε άλλη κλίμακα.
Τα Αμερικάνικα 93 είναι 98 δικά μας...
Μην μπερδεύεστε.
Πολυ σωστη παρατηρηση .
Αλλιως υπολογιζονται τα ron αλλιως τα mon.
98 αρα για safe antiknocking !!

karavag116d
17-02-15, 20:14
Για γράψτε βρε παιδιά κ για καταναλώσεις ...
Αν ειναι τόσο καλές οι επιδόσεις, βολικός ο κυβιςμος κ το καύσιμο , δεν υπαρχει λόγος για 120d ...

Εμένα στο εκο προ με ηπια οδηγηση μου φαινεται ελαφρως μειωμενη. στο σπορ ειναι καλυτερη στις ψηλες αλλα οπως ειπε κι ο φιλος δεν κρατιεσαι και το πατας. Ειδικα στο πετρελαιο που χαμηλα ειναι η δυναμη και κρεμαει πιο γρηγορα. Οσο για το γιατι σουστειλε παλι το ιδιο φιλε κεμενα σε καποια email απεφυγε να απαντησει και εκ των υστερων παραδεχθηκε οτι δεν ηθελε να μου αποκαλυψει καποια πραγματα. Μπορει να μην ειναι τοσο δυνατο οσο λεει. Εμενα πχ τα αλογα βγηκαν σωστα μπορει και παραπανω αλλα η ροπη οχι τοσο

mrclouzo
17-02-15, 23:04
Προσωπικά με χάλασε αυτή η συμπεριφορά. Δείχνει ότι τους ενδιαφέρει μόνο να πουλήσουν. Το αν τα άλογα είναι 140 και όχι 150 δεν με πειράζει καθόλου. Στις καμπύλες δίνω βάση και κυρίως σε αυτή της ροπής. Diesel έχουμε άλλωστε, δεν θα κατεβαίνουμε για κόντρες.
Σκάνε σιγά σιγά και άλλες εταιρείες που έσπασαν την ecu των fxx series. Έστειλα email στην manhart https://www.manhart-performance.de/en/news/news/newsdetails?tx_news_pi1%5Bnews%5D=142&tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=558a6a7f4356ad79e7f66d808092e87d, είναι σοβαρή εταιρεία. Γενικά για την 116d τα άλογα παίζουν γύρω στα 140-145 και η ροπή γύρω στα 32-33 κιλά. Είναι θέμα χρόνου να βρεθεί καλός tuner και στην Ελλάδα. Υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι.

Clown
17-02-15, 23:59
Εμενα αυτο με την 95αρα με προβληματισε. Blacjtan εσενα σου ειπαν για ποσα οκτανια ηταν το προγραμμα που εφτιαξες ?

anton
18-02-15, 05:30
Εμας μας ειπαν για 98 οκτανια 220 ΗΡ. Ομως δεν ειναι προβλημα να βαλεις λεει και 95 αφου αυτοματα προσαρμοζεται ο εγκεφαλος και λειτουργει για αυτη με τροπο ωστε να μην υπαρχουν πυρακια

Blacktan
18-02-15, 11:22
Εμενα αυτο με την 95αρα με προβληματισε. Blacjtan εσενα σου ειπαν για ποσα οκτανια ηταν το προγραμμα που εφτιαξες ?
95 η 98 δεν εχει σημασια ... ετσι μου ειπαν ..
ο εγκεφαλος διαβαζει τα οκτανια και ρυθμιζει αναλογα το afr προκειμενου να μην εχει knocking ( πυρακια)

turbodog
18-02-15, 11:30
95 η 98 δεν εχει σημασια ... ετσι μου ειπαν ..
ο εγκεφαλος διαβαζει τα οκτανια και ρυθμιζει αναλογα το afr προκειμενου να μην εχει knocking ( πυρακια)

Το αβανς ρυθμιζει και οχι το AFR η ECU. Τα αυξημενα οκτανια δινουν σταθεροτερη καυση οποτε μπορουμε να επιτυχουμε μεγαλυτερες τιμες προπορειας (και αυξημενη ισχυ) καθως δεν εχουμε τον κινδυνο ακανονιστης καυσης οταν δινουμε μεγαλυτερες τιμες αβανς. H ECU δεν 'βλεπει' οκτανια αλλα τον αισθητηρα προαναφλεξης και πραττει αναλογα απο το feedback που παιρνει.

Blacktan
18-02-15, 11:37
Το αβανς ρυθμιζει και οχι το AFR η ECU. Τα αυξημενα οκτανια δινουν σταθεροτερη καυση οποτε μπορουμε να επιτυχουμε μεγαλυτερες τιμες προπορειας (και αυξημενη ισχυ) καθως δεν εχουμε τον κινδυνο ακανονιστης καυσης οταν δινουμε μεγαλυτερες τιμες αβανς. H ECU δεν 'βλεπει' οκτανια αλλα τον αισθητηρα προαναφλεξης και πραττει αναλογα απο το feedback που παιρνει.
Ορθα και επιστημονικα !

Blacktan
18-02-15, 12:07
Ασχετο , turbodog = δημητρης πρωην mx5ακιας ;

turbodog
18-02-15, 20:04
Ασχετο , turbodog = δημητρης πρωην mx5ακιας ;

Σωστα. NB mx5 turbo

Blacktan
18-02-15, 20:28
Σωστα. NB mx5 turbo
Που σαι ρεεεεε ....
Χαχα
Χαρης εδω ... ;)

turbodog
18-02-15, 21:33
Που σαι ρεεεεε ....
Χαχα
Χαρης εδω ... ;)

Ελα ρε Χαρη! Μικρος που ειναι ο κοσμος τελικα! Να σου πω την αληθεια το Nick που εχεις μου θυμιζε κατι απο τα παλια, αλλα και παλι δεν ημουν σιγουρος. Βλεπω βαρυνες αρκετα σε σχεση με τα κιλα που επαιζες πριν, αν θυμαμαι καλα :original: Υπαρχει ακομα?

Απο τους παλιους εχω κρατησει επαφη με τον Μανολη trabakoula και τον Χρηστο Dogits.
Ελπιζω καποια στιγμη να τα πουμε και απο κοντα

---Off topic ---end---

Blacktan
18-02-15, 21:36
Το πουλησα φιλε το exige ...
2 παιδια πλεον !
Το 116i ειναι της γυναικας αλλα της το γαργαλησα looolll.
Εγω προσπαθησα να κρατηθω οσο πιο κοντα στα λοτιδια σε αισθηση τουλαχιστον και πλεον ειναι minicooperαS !!

Θα τα πουμε απο κοντα φιλε !!!! :)

turbodog
18-02-15, 21:43
Φυσικα! Τα υπολοιπα απο κοντα για να μην χαλαμε αλλο το topic!

turbodog
18-02-15, 21:51
Back to topic....Εχετε τσεκαρει τα part No. των πιστονιων, μπιελων,εκκεντροφορων, τουρμπινας κλπ και τα δινει ιδια η BMW σε ολα που φορανε το ιδιο μοτερ δηλ. 116, 120 κλπ.

Γιατι και στα VAG υπαρχουν εκδοσεις με διαφορετικη ιπποδυναμη απο το ιδιο(θεωρητικα) μοτερ αλλα τα part No. πιστονιων,μπιελων, εκκεντροφορων ειναι διαφορετικα αλλα και στην πραγματικοτητα υπαρχουν διαφορες πχ παχυτεροι πυροι πιστονιων, αλλη συμπιεση, αλλη διαρκεια εκκεντροφορων κλπ

Ο κωδικος κινητηρα ειναι ιδιος σε ολες τις version?

DIM27
19-02-15, 07:37
Ο κωδικος των κινητηρων μονο εαν ειναι στα ιδια κυβικα ταυτιζοντε.Τα εμβολα,διωστηρες κ.λ. εχουν τους ιδιους κωδικους.Κατι αλλο,μετα την βελτιωση(απο 136 σε 220 ΗΡ) ποιο λαδι θα πρεπει να βαζει κανεις στον κινητηρα?

turbodog
19-02-15, 10:15
Εννουσα αν ειναι ιδιος ο κωδικος κινητηρα σε ολες τις εκδοσεις που εχουν τα ιδια κυβικα αλλα διαφορετικα αλογα. Στα VAG αυτο δεν ισχυει και κινητηρες με τα ιδια κυβικα αλλα διαφορετικα αλογα εχουν διαφορετικα εξαρτηματα, πιο ενισχυμενα σε αυτα που εχουν αυξημενη ιπποδυναμη οπως και αλλο turbo. Αυτο το ρωτησα επειδη βλεπω οτι τα αλογα ανεβαινουν αρκετα με το προγραμμα και αναρωτιεμαι αν υπαρχει πλεον θεμα μηχανικης αντοχης. Αν φυσικα ολα τα μοτερ 1600 κυβικων ανεξαρτητου ιπποδυναμης εχουν τα ιδια εξαρτηματα (οπως και turbo) δεν τιθεται θεμα.

Τα λαδια ειναι ενα θεμα που δεν τελειωνει ποτε. Αν ημουν κατοχος του συγκεκριμενου αυτοκινητου θα εβαζα 5w40 αντι του 5w30.
Απο λαδι, θα εψαχνα 100% συνθετικο group IV/V λαδι. Εχουμε αναλυσει τα περι λαδιων σε αλλο thread.

Εγω Motul or Liqui Moly. Τα Castrol θα τα κραταγα για το σπιτι. Εχω ακουσει οτι η Hydrocracked μεθοδο παρασκευης τους δινει στις πατατες μια 100 % συνθετικη υφη ενω το λαδι ειναι βασισμενο σε 100% αγνο φυσικο παρθενο λαδακι. Ομως με την προσθηκη της τιτανιακης τεχνολογιας εχει καταφερει να εχει αυτα τα εξαιρετικα αποτελεσματα που βλεπετε κατα καιρους στα Μ series! Αυτα ειναι! :original:

DIM27
19-02-15, 10:39
Εχω τσεκαρει σχολαστικα το Χ1 20i xdrive 184 HP kai to X1 28i xdrive 245 HP,ειναι ολοιδια αυτοκινητα οχι μονο στον κινητηρα αλλα στα "παντα ολα",μονο στο managment διαφερουν.Το ειχα ψαξει πριν καιρο,τωρα το αναφερουν και οι βελτιωτες που "σπασανε" την ecu.Σχετικα με τα λαδια θελω να πω αν μετα την 60% αυξηση της ισχυος απαιτειται καποιο αλλο λαδι.-

turbodog
19-02-15, 11:04
Η αυξηση της ισχυος εχει αυξημενα θερμικα φορτια=αυξημενες θερμοκρασιες οποτε απαιτειται και ενα λαδι με λιγο μεγαλυτερο ιξωδες προς τα πανω για να μπορει να ανταπεξελθει οπως και 100% συνθετικο για καλυτερη προστασια. Οποτε κοιτας σε 5w40 group iv/v

DIM27
19-02-15, 12:26
Αυτο πιστευω ειναι σωστο.

Clown
20-02-15, 21:37
To group iv/v τι σημαινει ? 5w40 τι μαρκα ?

turbodog
20-02-15, 23:49
To group iv/v τι σημαινει ? 5w40 τι μαρκα ?

https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=23871

Blacktan
21-02-15, 15:44
28999
Αθηνα ναυπλιο σημερα με γρηγορη οδηγηση και σπασιματα μετα απο καθε διοδια. Ειχε και κινηση ...
Με μετρηση απο το σπιτι στην Αθηνα , οχι εκκινηση μετρησεων απο ΕΟ.
Sport+ και ds auto
7.7/100km δεν ειναι ασχημα για μη βαρετη οδηγηση χωρις περιορισμους στο γκαζι ...

koumis
21-02-15, 17:17
ηρθες στο χωριό μου ε;
Ευτυχώς που δεν σε πέτυχα γιατί δεν θα απευφεγες να με πας (ολοήμερη) βόλτα!!

Blacktan
21-02-15, 18:53
ηρθες στο χωριό μου ε;
Ευτυχώς που δεν σε πέτυχα γιατί δεν θα απευφεγες να με πας (ολοήμερη) βόλτα!!
Και δικο μου χωριο ειναι πατριωτη !

koumis
21-02-15, 19:07
Τέλεια! Τότε ελπίζω να σε πετύχω κάποια άλλη φορά...

Blacktan
21-02-15, 19:44
Well done !

DIM27
22-02-15, 08:34
Πως το βλεπεις στο ταξιδι? Υποθετω ειναι το "Φλασαρισμενο".-

mrclouzo
22-02-15, 10:48
Μια χαρά είναι η κατανάλωση. Με νορμάλ ρυθμούς θα καίει τα ίδια και ίσως λιγότερα από πριν. Αν το πλακώνεις, που είναι λογικό γιατί τα άλογα είναι πειρασμός, θα αυξηθεί η κατανάλωση. Είναι όμως τόσο δραματική η βελτίωση των επιδόσεων που αξίζει με το παραπάνω.

Blacktan
01-03-15, 10:35
Σημερα καταφερα και εκανα ενα pedal to the metal πατημα με ds auto και αλλαγες στις 6200 (δεν το ειχα στο σειριακο για αλλαγη κοφτη) και το αποτελεσμα ηταν για μια ακομη φορα ςντυπωσιακο .
189 hp τροχο ....
Και το αμαξι ειχε και αλλο να δωσει ...
29280

farouk1
01-03-15, 13:34
apo ότι φαίνεται έχουν φοβερά αποθέματα τα moteurακια και το σημαντικό ειναι ότι δεν έχει γραφτεί κάτι για προβλήματα

koumis
01-03-15, 15:06
nice!! θεωρώ ότι αξίζει τα χρήματα....

Επλπιζω να δούμε κάτι αντίστοιχο και για τον νέο 3κυλινδρο

Clown
02-03-15, 15:40
Πολυ καλο blacktan φοβερο αποτελεσμα ! Τι σου εδειξε το προγραμμα torque στα 0-100 ?

Blacktan
02-03-15, 20:08
Απο 6.8 εως 6.1 αναλογα την εκκινηση μου εχει δειξει ...

Clown
02-03-15, 22:30
Τρομερο πολυ δυνατο !!

karavag116d
02-03-15, 22:43
Να καταθεσω μια επισημανση-απορια.Μετα απο διαφορες μετρησεις το εργαλειο βγαζει 132 μαξιμουμ αλογα στους τροχους(περιπου 160 στροφαλο) αλλα ροπη δεν μετραει πανω απο 28-29 ενω και καλα θα ανεβαινε 32.Μονο μια φορα εβγαλα 30 κ κατι ψιλα στις αρχες.Τι λετε να σημαινει αυτο?

mrclouzo
03-03-15, 21:06
Οι ενδείξεις της εφαρμογής είναι ενδεικτικές. Μια δυναμομέτρηση σε ένα καλό dyno θα είναι πιο αντιπροσωπευτική. Αν και δεν ξέρουμε το πριν για να κάνουμε τις όποιες συγκρίσεις. Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να ανησυχείς για κάτι, αν σου αρέσει ο τρόπος που δουλεύει το μοτέρ.

Clown
05-03-15, 09:41
Blacktan σκεφτεσαι να κανεις δυναμομετρηση ?

Blacktan
05-03-15, 14:02
Για να ειμαι ειλικρινης οχι.
Τα εχω φαει με το κουταλι ολα αυτα τοσα χρονια και βαριεμαι και μονο στην σκεψη ...
Οι δυναμομετρησεις πλεον ειναι για τους εργενηδες ..
Με 2 παιδια και αυπνος 24/7 μονο για δυναμομετρηση και τρεχαματα δεν εχω νου ...
Lool

alpina
05-03-15, 19:36
συγγενης μου πήρε μεταχειρισμενη F30. Δευτερα θα βγαλουμε την ECU και θα την στειλουμε στην BR Performance στο Βελγιο. Μου στειλανε και φωτο πως να το κανουμε εξω απο το σπιτι του μονοι μας. Οπότε απο Δευτερα θα εχετε φωτο απο όλη τη διαδικασια και νεα!
υπαρχει και στην αθηνα δυνατοτητα για ρεμαπιν και μαλιστα πριν απο την ΒΡ !!!!δεν χρειαζεται να στειλεις τον εγγεφαλο στο εξωτερικο ¨)

mrclouzo
05-03-15, 23:32
Δώσε περισσότερες πληροφορίες, υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι.

Clown
06-03-15, 01:41
Καταλαβα blacktan δεν πειραζει ! To mini cooper s το περναει λες ?

Blacktan
06-03-15, 10:47
Καταλαβα blacktan δεν πειραζει ! To mini cooper s το περναει λες ?
Νομιζω ναι . Αυτη την αισθηση μου δινει η 116 πλεον ..

Clown
06-03-15, 20:59
Μαλιστα κανεις δεν ξερει ακριβως ομως !

alpina
06-03-15, 22:34
Ελα μωρε Στεφανε....μην φορτωνεις.....απο νουμερα ολοι οι βελτιωτες τα φουσκωνουν....thumb
ακριβως ετσι ειναι τα 200 αλογα ειναι μια αξιολογη τιμη ,οι διαφοροι τουνερς τα παρατραβανε λιγακη...εχω κανει το συγγεκριμενο μοντελλο και ξερω πολυ καλα,μην ξεχναται οτι το 116 και το 118 μπορει να ειναι το ιδιο μοτερ αλλα εχουν διαφορετικη εξατμιση απο τον καταλυτη και πισω 10-12 αλογα διαφορα.....οποτε εχουμε το εξης θεωρητικα το 118 εχει 175 αλογα και η χαρτογραφηση μπορει ισως να ειναι κοντα στα ορια οποτε να μπορει να βελτιωθει + 15-20 ακομη,οποτε για να φτασεις αυτη την τιμη με το 116 πρεπει να αλαξεις και εξατμιση,,,
Οσον αφορα τη δυναμομετρηση για οσους δεν ξερουν αυτο ειναι ποσο αυστηρο ειναι το δυναμομετρο,πραγμα που σημαινει οτι ο χειρηστης μπορει να αλαξει ορισμενες παραμετρους ποτε αλαζει και η δυναμομετρηση ο νοων νοειται!!!
ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΛΛΗ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΤΟ INNTAKE AIR TEMPRATURE ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΗΛΟ ΣΤΗΣ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ 7-10 ΒΑΘΜΟΥΣ (10-15 ΑΛΟΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ 16-20 ΒΑΘΜΟΙ)

Blacktan
07-03-15, 11:03
Το αμαξι εχει τα αλογα που υποσχεται η br μην τρελλαθουμε τελειως ..τωρα εαν εχει 220 η 225 η 215 δεν μπορω να πω αλλα η διαφορα στην δυναμη ειναι χαωτικη ...
Τα προηγουμενα 5 μου αυτοκινητα ηταν 900κιλα/180-240 αλογα και μπορω επιτρεψατε μου να εχω την ικανοτητα να κρινω ...
;)
Α ξεχασα μετα τα κεντρομηχανα ειχα και ενα tts ... loool
Βλεπετε οσο τα μελη της οικογενειας πληθενουν η αναλογια κιλου/ιππο μεγαλωνει ...

alpina
07-03-15, 12:40
Και ποι ειναι αυτοι που το κανουν εδω ρε παιδια και πιο φθηνα να παμε αμα ειναι....Εγω 2 κυριες αποριες εχω. Αν σε σερβις στο σβησουνε μετα πρεπει να ξαναπληρωσεις να το κανεις??? Επισης τα eco pro comfort sport ειναι οπως πρίν? Η καταναλωση?
Υπάρχει δυνατότητα και εδώ για το αμάξι σου Karavag116d με αξιόπιστο προγράμμα και με εγγύηση (έχουμε φτιάξει ήδη πρώτοι στην Ελλάδα τα χ3 f20 2.0d Kai 116i) εάν ενδιαφέρεσαι επικοινώνησε για λεπτομέρειες

mrclouzo
07-03-15, 14:17
Ο Βαγγέλης φοράει ήδη πρόγραμμα από την br.
Πάντως στο site της εταιρείας που αντιπροσωπεύεις (έτσι λες τουλάχιστον), δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στα FXX series. Και για να μην λέμε πολλά, γράψε δημοσίως τι νούμερα δίνει το δικό σου πρόγραμμα για την 116ed και τι εγγύηση παίζει.

alpina
07-03-15, 15:33
Πάντως στο site της εταιρείας που αντιπροσωπεύεις (έτσι λες τουλάχιστον), δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στα FXX series. Και για να μην λέμε πολλά, γράψε δημοσίως τι νούμερα δίνει το δικό σου πρόγραμμα για την 116ed και τι εγγύηση παίζει.
30αλογα και 60νμ ροπη εγγυηση 2 χρονια καλης λειτουργειας,επισης σε περιπτωση απωλειας προγραμματος λογω αναβαθμησης λογισμικου η αλλης αιτιας το επαναπρογρματιζουμε χωρις εξτρα επιβαρυνση.... ΔΩΡΕΑΝ!!!
Τελος ολα τα μελη εχουν 20% εκπτωση

alpina
07-03-15, 15:37
οτι αφορα το θεμα τησ αντιπροσωπειας ειναι ευκολο να εξακριβωθει, με ενα απλο τηλ. θα υπαρξει και αναβαθμιση του εν λογω site την επομενη εβδομαδα...thumb

mrclouzo
07-03-15, 16:04
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αμφισβητώ τίποτα, απλά καλό είναι όλα να λέγονται δημοσίως και ο καθένας από εκεί και ύστερα κάνει ότι νομίζει. Το να μιλάς με γρίφους δεν βοηθάει πουθενά. Τόσο εγώ όσο και άλλα μέλη του forum ενδιαφερόμαστε για remap το οποίο αν μπορεί να γίνει αξιόπιστα και υπεύθυνα στην Ελλάδα θα είναι η καλύτερη λύση (και βοηθάμε και έναν συμπατριώτη μας).
Στο site της εταιρείας πάντως ακόμα δεν αναφέρεται η δυνατότητα βελτίωσης των FXX series και μου έκανε εντύπωση.
Ερώτηση, υπάρχει dyno όπου ανεβαίνει το αυτοκίνητο και γίνεται το remap ή πριζώνεις την obd, στέλνεις το αρχείο στη Γερμανία και κατόπιν έρχεται το tuningfile για να το περάσεις. Αν ισχύει το δεύτερο, δεν αλλάζει κάτι από το να στείλει κάποιος την ecu στην br ή όπου αλλού για να του περάσουν ένα remap (εκτός ίσως από την πιο άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα).

Blacktan
07-03-15, 16:29
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αμφισβητώ τίποτα, απλά καλό είναι όλα να λέγονται δημοσίως και ο καθένας από εκεί και ύστερα κάνει ότι νομίζει. Το να μιλάς με γρίφους δεν βοηθάει πουθενά.

Well said !

Οι γριφοι και τα υποννουμενα μονο αντιπαραθεσεις μπορουν να φερουν ιδιαιτερα δε οταν προερχονται απο ενα νεο μελος με τασεις αμφισβητησης "κατ ευθειαν" για κατι που εχει κανει καποιος αλλος ...

Εαν λοιπον το επιτρεπουν οι κανονισμοι λειτουργιας ανοιξε ενα θεμα και παρουσιασε μας την δουλεια σου ..
Εδω οπως γραφεις ειναι σα να μας λες μαλακες πως μας κοροιδεψε ο br (ειμαστε ηδη 4-5 ατομα) και πως ηρθες για να σωσεις τους υπολοιπους ...

Συγχωρεσε με εαν αντιλαμβανομαι λαθος αλλα αυτην την εντυπωση (μου) δινεις ...

alpina
07-03-15, 16:34
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αμφισβητώ τίποτα, απλά καλό είναι όλα να λέγονται δημοσίως και ο καθένας από εκεί και ύστερα κάνει ότι νομίζει. Το να μιλάς με γρίφους δεν βοηθάει πουθενά. Τόσο εγώ όσο και άλλα μέλη του forum ενδιαφερόμαστε για remap το οποίο αν μπορεί να γίνει αξιόπιστα και υπεύθυνα στην Ελλάδα θα είναι η καλύτερη λύση (και βοηθάμε και έναν συμπατριώτη μας).
Στο site της εταιρείας πάντως ακόμα δεν αναφέρεται η δυνατότητα βελτίωσης των FXX series και μου έκανε εντύπωση.
Ερώτηση, υπάρχει dyno όπου ανεβαίνει το αυτοκίνητο και γίνεται το remap ή πριζώνεις την obd, στέλνεις το αρχείο στη Γερμανία και κατόπιν έρχεται το tuningfile για να το περάσεις. Αν ισχύει το δεύτερο, δεν αλλάζει κάτι από το να στείλει κάποιος την ecu στην br ή όπου αλλού για να του περάσουν ένα remap (εκτός ίσως από την πιο άμεση εξυπηρέτηση σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα).
μπορει να γινει remap se dyno η χωρις αναλογως τι θελει ο καθενας ,to site απλα δεν εχει ενημερωθει ακομη :thumbsdown: το ειχαμε ανακοινωσει στην ελληνικη σελιδα ομως thumb

alpina
07-03-15, 16:40
μπορει να γινει remap se dyno η χωρις αναλογως τι θελει ο καθενας ,to site απλα δεν εχει ενημερωθει ακομη :thumbsdown: το ειχαμε ανακοινωσει στην ελληνικη σελιδα ομως thumb
Εδω είναι η καταχώρηση

alpina
07-03-15, 16:53
Well said !

Οι γριφοι και τα υποννουμενα μονο αντιπαραθεσεις μπορουν να φερουν ιδιαιτερα δε οταν προερχονται απο ενα νεο μελος με τασεις αμφισβητησης "κατ ευθειαν" για κατι που εχει κανει καποιος αλλος ...

Εαν λοιπον το επιτρεπουν οι κανονισμοι λειτουργιας ανοιξε ενα θεμα και παρουσιασε μας την δουλεια σου ..
Εδω οπως γραφεις ειναι σα να μας λες μαλακες πως μας κοροιδεψε ο br (ειμαστε ηδη 4-5 ατομα) και πως ηρθες για να σωσεις τους υπολοιπους ...

Συγχωρεσε με εαν αντιλαμβανομαι λαθος αλλα αυτην την εντυπωση (μου) δινεις ...
αγαπητε Blacktan λαθος καταλαβες ποτε δεν αμφισβητισα την εν λογω εταιρια ουτε εσας που επιλεξατε την br ουτε ειμαι ο μεσιας που ηρθε να σωσει τους υπολοιπους, απλως μπορω να προσφερω την ιδια εξυπηρετηση με μια εκπτωση 20 % για τα μελη ,κατα τα αλλα ο καθενας ειναι ελευθερος να φτιαξει το αυτοκινητο του οπου θελει!!!!!!
:original:

Blacktan
07-03-15, 16:56
αγαπητε Blacktan λαθος καταλαβες ποτε δεν αμφισβητισα την εν λογω εταιρια ουτε εσας που επιλεξατε την br ουτε ειμαι ο μεσιας που ηρθε να σωσει τους υπολοιπους, απλως μπορω να προσφερω την ιδια εξυπηρετηση με μια εκπτωση 20 % για τα μελη ,κατα τα αλλα ο καθενας ειναι ελευθερος να φτιαξει το αυτοκινητο του οπου θελει!!!!!!
:original:

Ok , δεν εχω λογο να διαφωνησω μαζι σου ...
απλα ετσι όπως τα εγραψες , εμενα μου εμοιασαν όπως σου τα περιεγραψα ...
όπως σου ειπα και πριν , συγχωρα με εάν σε αδικω ... αυτή την εντυπωση αποκομισα όμως ...

alpina
07-03-15, 17:03
Ok , δεν εχω λογο να διαφωνησω μαζι σου ...
απλα ετσι όπως τα εγραψες , εμενα μου εμοιασαν όπως σου τα περιεγραψα ...
όπως σου ειπα και πριν , συγχωρα με εάν σε αδικω ... αυτή την εντυπωση αποκομισα όμως ...
δεν υπαρχει λογος διαφωνιας thumb

mrclouzo
07-03-15, 17:18

Οκ, αυτό έχει ενδιαφέρον. Γιατί μόνο στο dyno μπορούν να γίνουν διορθώσεις στις καμπύλες ιπποδύναμης και ροπής ή να φανούν τυχόν αδυναμίες του προγράμματος. Επίσης φαίνεται πόσο πραγματικά κέρδισε το αυτοκίνητο μετά το remap.

Υπάρχει ξεχωριστό section στο forum όπου οι επαγγελματίες μπορούν να παρουσιάσουν ότι προσφορά θέλουν για τα μέλη. Καλό θα είναι να γράψεις εκεί διεξοδικά τις υπηρεσίες που προσφέρεις ώστε όποιος ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί σου. Θα βοηθήσει να αποφεύγονται και οι παρεξηγήσεις thumb
Η αλήθεια είναι ότι όπως είπε και ο blacktan, φάνηκε κάπως ο τρόπος που έγραφες thumb

karavag116d
07-03-15, 18:22
Χωρις παρεξηγηση, εμεις που στειλαμε ηδη br λογω αγνοιας οπως αποδεικνυεται(αν ισχυουν ολα αυτα) θα μας κανεις μια μετρηση και αν χρειαστει βελτιωση σε μια καλη τιμη(λογικα λιγο πανω απο της δυναμομετρησης)????

mrclouzo
08-03-15, 14:28
Βαγγέλη γιατί αισθάνεσαι ότι την πάτησες? Μια χαρά δεν πάει το αμάξι? Αν θες να κάνεις fine tuning και να δεις πού βρίσκεσαι είναι άλλο θέμα...

alpina
08-03-15, 15:27
Χωρις παρεξηγηση, εμεις που στειλαμε ηδη br λογω αγνοιας οπως αποδεικνυεται(αν ισχυουν ολα αυτα) θα μας κανεις μια μετρηση και αν χρειαστει βελτιωση σε μια καλη τιμη(λογικα λιγο πανω απο της δυναμομετρησης)????
Ο Mrclouzo έχει δίκιο ότι δεν μας ενοχλεί δεν το πειράζουμε ... Εφόσον το αμάξι λειτουργεί σωστά δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε αυτήν την διαδικασία έξαλλου η Br είναι μια αξιόλογη εταιρία , το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι ένα backup του προγράμματος σε περίπτωση που χαθεί λόγω update thumb

alpina
08-03-15, 15:34
Βαγγέλη γιατί αισθάνεσαι ότι την πάτησες? Μια χαρά δεν πάει το αμάξι? Αν θες να κάνεις fine tuning και να δεις πού βρίσκεσαι είναι άλλο θέμα...

Δεν πρέπει κανένας και σε καμία περίπτωση να αισθάνεται ότι την πάτησε γιατί έστειλε Ecu στην BR το επαναλαμβάνω η BR είναι μια ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ TUNING ΕΤΑΙΡΙΑ !!!!!!ΤΕΛΟΣ thumb

DIM27
08-03-15, 17:22
Εαν εισαι εκτος εγγυησης δεν μπορεις να ζητησεις να μην γινει εν αγνοια σου update?

karavag116d
08-03-15, 17:59
Ο Mrclouzo έχει δίκιο ότι δεν μας ενοχλεί δεν το πειράζουμε ... Εφόσον το αμάξι λειτουργεί σωστά δεν υπάρχει λόγος να μπεις σε αυτήν την διαδικασία έξαλλου η Br είναι μια αξιόλογη εταιρία , το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι ένα backup του προγράμματος σε περίπτωση που χαθεί λόγω update thumb

Δεν με ενοχλει καθολου απλα δεν καταλαβαινω γιατι η ροπη βγαινει μερικες τοσο χαμηλα. Πχ σημερα πεταχτηκα Αθηνα, για πρωτη φορα το ανοιξα εως 205, οποτε ο κοφτης δεν υπαρχει οντως και εγραψε το obd αυτο. Δλδ 131 hp at wheels αλλα κοιταξτε τη ροπη....29460

alpina
08-03-15, 19:11
[QUOTE=karavag116d;529648]Δεν με ενοχλει καθολου απλα δεν καταλαβαινω γιατι η ροπη βγαινει μερικες τοσο χαμηλα. Πχ σημερα πεταχτηκα Αθηνα, για πρωτη φορα το ανοιξα εως 205, οποτε ο κοφτης δεν υπαρχει οντως και εγραψε το obd αυτο. Δλδ 131 hp at wheels αλλα κοιταξτε τη ροπη....29460[/QUOTE
οι τιμες που βλεπεις πιστευω ειναι ενδεικτικες ,και δεν μπορουν να συγκριθουν με το δυναμομετρο μονο μια δυναμομετρηση θα σου δειξει πραγματικα thumb

alpina
08-03-15, 19:14
Εαν εισαι εκτος εγγυησης δεν μπορεις να ζητησεις να μην γινει εν αγνοια σου update?
μπορεις αλλα μερικες φορες υπαρχουν βλαβες που για να επιλυθουν χρειαζεται να γινει επαναπρογραματισμος-κωδικοποιηση thumb

Blacktan
08-03-15, 19:23
Βαγγελη οι τιμες οπως ειπε και ο αλπινα στον obdii reader ειναι ενδεικτικες.
Εαν εχεις βαλει λαθος τιμη βαρους στα details του αυτοκινητου στο torque αυτο θα επιρρεασει αμεσα το αποτελεσμα που βλεπεις ...
Μεσες ακρες θα πρεπει να βαλεις τιμη βαρους τα 1500κιλα ...

karavag116d
08-03-15, 19:28
τα κιλα ειναι σωστα τωρα κατι αλλα δεν ξερω.τεσπα τα αλογα ειναι κομπλε παντως!

alpina
08-03-15, 21:10
Το θεμα για το ποσα αλογα θα κερδισει με ενα remap ,δεν ειναι ποσα κυβικα ειναι αλλα ποσο ''πιεσμένο'' ειναι το μοτερ στην εργοστασιακη του εκδοση.
Εδω μιλάμε για ενα μοτερ το οποιο σε νορμαλ εκδοση (τόσα βγάζει και ο ανταγωνισμος) αποδίδει 170 αλογα.Για λογους μαρκετινγκ βγαινει και σε detuned εκδοση με 136 αλόγα.Το να πάει απο τα κανονικα 170 στα 220 αλογα με προγραμμα για 100αρα βενζινη δεν ειναι καθολου παραλογο.

Γιατι φαινεται περιεργο ενα τουρμπάτο μοτερ να πάρει +80 αλογα μονο με προγραμμα και δεν φαινεται περιεργο το να αποδίδει μονο 136 αλογα απο 1600cc ενω μιλάμε για τουρμπο μοτερ και ο ανταγωνισμος σε αντιστοιχα μοτερ βγάζει 180 ή και περισσοτερα αλογα?

Υ.Γ.Αντιστοιχο detuned μοτερ μπαινει και στα Audi A4 στα 1800cc-120Hp το οποίο μονο με προγραμμα κερδίζει +100 αλογα και φτάνει στα 220 .
ετσι ακριβως ειναι απλα το μοντελο με τα 170 αλογα ειναι σχεδον στα ορια του πιστευω μπορει να παρει μαχ. 20 % ακομη μαξιμουμ ολα τα αλλα ειναι υπερβολες MARKETING!!!!!!!!!!!thumb

Clown
08-03-15, 22:07
Τιμες του προγραμματος ποιες ειναι ?

DIM27
09-03-15, 11:03
Alpina προσπαθω να σου τηλεφωνησω,H Wind λεει οτι το κινητο που μου εδωσες δεν υπαρχει.Βρηκα το σταθερο στο Facebook αλλα δεν απανταει.-

alpina
09-03-15, 12:47
Alpina προσπαθω να σου τηλεφωνησω,H Wind λεει οτι το κινητο που μου εδωσες δεν υπαρχει.Βρηκα το σταθερο στο Facebook αλλα δεν απανταει.-
Το τηλ υπάρχει μιλήσαμε πριν λίγο μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην γραμμή σου thumb

DIM27
09-03-15, 14:05
Το τηλ υπάρχει μιλήσαμε πριν λίγο μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην γραμμή σου thumb

Ενταξει,θα τα ξαναπουμε συντομα.-

alpina
11-03-15, 17:44
Τιμες του προγραμματος ποιες ειναι ?

τι ενοεις με τιμες του προγρμματος????

DIM27
11-03-15, 19:21
manos εχεις ΠΜ.

turbodog
11-03-15, 19:55
Και μια φιλικη συμβουλη για οσους ψαχνονται με τους αριθμους. Δυναμομετρηση πριν και μετα απο οποιαδηποτε αλλαγη σε προγραμμα η οτι αλλο παντα στο ιδιο ανεξαρτητο δικο μας δυναμομετρο. Αν εχουμε και ενα base/stock dyno diagram πριν την οποιαδηποτε αλλαγη θα ειναι ακομα καλυτερα.
Αλλιως θα ψαχνεστε με αριθμους και δεν θα βγαλετε ακρη, η θα οδηγηθειτε σε λαθος συμπερασματα αλλοτε υπερμετρα θετικα (που ομως δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα) και αλλοτε αρνητικα. Και αυτα που λεω δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου, ειναι περιπτωσεις που εχουν συμβει στο παρελθον. Η σωστη βελτιωση δεν φοβαται κανενα δυναμομετρο.

karavag116d
18-03-15, 19:51
Λοιπον μια γευση της δυναμικης μου οδηγησα σημερα μια Μερσεντες Α της ιδιας κατηγοριας πετρελαιο. Δεν φανταζεστε τη διαφορα... ειδικα σε ο δηγικη συμπεριφορα πιστευω και χωρις το πειραγμα η bmw ειναι μια κλαση πανω. η μηπως ειμαι καψουρης?

Ασχετη ερωτηση και συγχωρεστε με. Θα αγοραζατε αλφα ρομεο 147 μεταχειρισμενο???ακουω πολυ διφορουμενα σχολια

mrclouzo
20-03-15, 20:38
Σε 147 θα κοίταζα μόνο την facelift. Το έχουν το αυτοκίνητο 2 γνωστοί μου, και οι 2 έχουν κάνει αρκετά πάνω από 100.000 χλμ και δεν αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα μέχρι στιγμής. Το βασικό μειονέκτημα του αυτοκινήτου είναι ότι καίει αρκετά έως πολύ και το κοντό σασμάν κάνει το ταξίδι κουραστικό. Επίσης τα service και ανταλλακτικά είναι τσιμπημένα.

Skyline_IS
21-03-15, 15:35
Λοιπον μια γευση της δυναμικης μου οδηγησα σημερα μια Μερσεντες Α της ιδιας κατηγοριας πετρελαιο. Δεν φανταζεστε τη διαφορα... ειδικα σε ο δηγικη συμπεριφορα πιστευω και χωρις το πειραγμα η bmw ειναι μια κλαση πανω. η μηπως ειμαι καψουρης?

Ασχετη ερωτηση και συγχωρεστε με. Θα αγοραζατε αλφα ρομεο 147 μεταχειρισμενο???ακουω πολυ διφορουμενα σχολια

Είχε ο κολλητός μου το pre-facelift.
Πάρα πολλά προβλήματα μέχρι που αγανάκτησε και το έδωσε.
Προσωπικά δεν θα στο πρότεινα

karavag116d
10-04-15, 10:10
Μετα και απο το πρωτο μου πηγαινε ελα στην Κατερίνη πλεον και σε ταξιδι μπορω να πω οτι ολα βαινουν καλως με το br ....Οδηγηση μονο σε σπορ μεση ταχυτητα 120 με διαστηματα που δοκιμασα την απωλεια πλεον του κοφτη και ηρθα με τελικο μεσο ορο 6.0. οσο για την οδηγικη απολαυση πραγματικα πλεον το αυτοκινητο εχει δυναμη ακομα και στις μεγαλες ταχυτητες με εκτη μπορεις να τσαμπουλαυτεις λιγο..αυτα καλη ανασταση σε ολους!

topmar
10-04-15, 12:10
......Οδηγηση μονο σε σπορ μεση ταχυτητα 120 με διαστηματα που δοκιμασα την απωλεια πλεον του κοφτη ......

Τελικής ταχύτητας εννοείς; Πόσο έβγαζε πριν και πόσο είδες τώρα;

Sent from my HM NOTE 1W

mrclouzo
10-04-15, 16:05
Σε stock setup η 116d σταματάει να επιταχύνει στα 200 κοντέρ ενώ σίγουρα έχει να δώσει ακόμα λίγο. Μετά το remap λογικά πρέπει να πιάνει τουλάχιστον τα 220 κοντέρ (σε επίπεδο δρόμο πάντα).

karavag116d
10-04-15, 20:44
Τελικής ταχύτητας εννοείς; Πόσο έβγαζε πριν και πόσο είδες τώρα;

Sent from my HM NOTE 1W

περιπου 200 παρα ειχε στοπ , τωρα στα 205-210 το αφησα ειχε λιγο ακομα.διπλα διπλα με ενα γκολφ και μια bmw μηχανη η οποια συνεχισε και λιγο παραπανω ειναι η αληθεια! Με την ευκαιρια φευγοντας απο διοδια εκανα και αλλο ενα τσεκ με 8.4 0-100 και 134 αλογα στον τροχο συμφωνα παντα με το obd torque pro

topmar
10-04-15, 21:37
περιπου 200 παρα ειχε στοπ , τωρα στα 205-210 το αφησα ειχε λιγο ακομα.διπλα διπλα με ενα γκολφ και μια bmw μηχανη η οποια συνεχισε και λιγο παραπανω ειναι η αληθεια! Με την ευκαιρια φευγοντας απο διοδια εκανα και αλλο ενα τσεκ με 8.4 0-100 και 134 αλογα στον τροχο συμφωνα παντα με το obd torque pro

Οι τιμές τελικής που αναναφέρεις, είναι κοντέρ ή GPS με το Torque Pro ;

karavag116d
10-04-15, 23:17
κοντερ δεν ειχα ανοιχτο το app εκεινη την ωρα.θα το ξανατσεκαρω ομως.μετα που το ανοιξα η ταχυτητα μεσω obd δεν διαφερει.μεσω gps φυσικα χανει

topmar
10-04-15, 23:28
Για πόσα ΗΡ μιλάμε ότι έχει τώρα δηλαδή; Διότι τα 210 μου φαίνονται λίγα...

Sent from my HM NOTE 1W

karavag116d
11-04-15, 07:18
περιπου 160. αν ειναι ακριβης η μετρηση του obd. Tα 210 δεν ειναι τελικη ειναι μεγιστη στιγμιαια.δλδ δεν την κρατησα καθολου δεν ειχε αλλο ευθεια.λογικα ειχε λιγο ακομα

topmar
11-04-15, 17:28
περιπου 160. αν ειναι ακριβης η μετρηση του obd. Tα 210 δεν ειναι τελικη ειναι μεγιστη στιγμιαια.δλδ δεν την κρατησα καθολου δεν ειχε αλλο ευθεια.λογικα ειχε λιγο ακομα
Έχει επαναπρογραμματιστει στην BR? Τι μοντέλο;

Sent from my HM NOTE 1W

karavag116d
12-04-15, 11:46
116 diesel ναι στην BR

topmar
12-04-15, 14:23
116 diesel ναι στην BR

Που από 116 ΗΡ το κάνει 190 ΗΡ;

karavag116d
12-04-15, 19:23
Που από 116 ΗΡ το κάνει 190 ΗΡ;

160 περιπου

topmar
12-04-15, 20:14
160 περιπου

Αυτό είναι;

https://www.br-performance.be/en-be/chiptuning/1-cars/5-bmw/508-1-serie/3855-f2x-2011-2015/3856-116d/

Γιατί υπάρχει όπως βλέπω και αυτό με 190 ΗΡ

https://www.br-performance.be/en-be/chiptuning/1-cars/5-bmw/508-1-serie/3855-f2x-2011-2015/5670-116d/

anton
12-04-15, 21:28
η δευτερη ειναι η διλιτρη. Το λεει στα σχολια, ιδιος κινητηρας με τον 118d

Εχω απορια ομως για τα 160 ΗΡ, αφου λεει 150, το stage 2 ειναι παραπανω απο επαναπρογραμματισμος του εγκεφαλου

topmar
12-04-15, 21:49
η δευτερη ειναι η διλιτρη. Το λεει στα σχολια, ιδιος κινητηρας με τον 118d

Εχω απορια ομως για τα 160 ΗΡ, αφου λεει 150, το stage 2 ειναι παραπανω απο επαναπρογραμματισμος του εγκεφαλου

Μάλιστα.. ...

Όσο για το Stage 2, αφορά επιπλέον την κατάργηση του φίλτρου DPF (βάζουν νέο κομμάτι εξάτμισης), οπότε δίνει επιπλέον δύναμη.. ...(για συγκριτικους λόγους, στο δικό μου δίνει η ίδια εταιρία 240 ΗΡ στο Stage 2)....

alpina
20-05-15, 00:34
Αυτο ειναι ενα δειγμα της δουλειας μας!!!!για τους δυπιστους!!!

DIM27
20-05-15, 07:22
Δεν καταλαβαινω γιατι εχει 30% απωλειες στο τροχο δικινητο αυτοκινητο.

karavag116d
20-05-15, 18:24
Αμα κανετε σε κανα diesel μιληστε. Εκτος αν θελετε να μετρησουμε το δικο μου. Πειτε μου αν ειναι!!!

mark e92
21-05-15, 18:07

Με ποια εταιρία συνεργάζεσαι;
Μόνο BMW αναλαμβάνεις;

alpina
21-05-15, 18:57
[QUOTE=mark e92;538678]Με ποια εταιρία συνεργάζεσαι;
Μόνο BMW αναλαμβάνεις;[/QUOTE

drs-chiptuning αναλαμβανουμε ολες σχεδον τις μαρκες!!!!!¨)

Harisp
29-09-15, 12:34
https://www.youtube.com/watch?v=frueEmIflVk

mark e92
29-09-15, 17:24
https://www.youtube.com/watch?v=frueEmIflVk

Έχεις αγριέψει πολύ thumb

topmar
29-09-15, 23:25
Θα είχε ενδιαφέρον να το δοκιμάζαμε με το δικό μου, εάν ήταν κοντά....

Sent from my Xiaomi Redmi Note 2

gosta19
01-11-15, 00:07
Καλησπέρα σας,

Είμαι νέος κάτοχος 116d auto LCI και ενδιαφέρομαι για το εν λόγω αντικείμενο. Η αλήθεια είναι ότι, ενώ το αυτοκίνητο είναι καλό οδηγικά, θα το ήθελα λίγο πιο γρήγορο.

Έχοντας διαβάσει όλες τις σελίδες του thread και ενημερωθεί πιστεύω πολύ καλά, οι απορίες μου είναι οι εξής:
- Υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που να κάνει το tuning σε 116d auto LCI; π.χ. alpina;
Από ότι έχω δει η BR το κάνει.
- Το αυτόματο κιβώτιο επηρρεάζει κάπως την κατάσταση; είτε θετικά είτε αρνητικά, και τέλος
- Το δικό μου αυτοκίνητο είναι καινούριο (<1500km), θα πρέπει να περιμένω πριν κάνω τη μετατροπή;

Ευχαριστώ θερμά για τις πληροφορίες.

stef
01-11-15, 07:13
Καλημέρα!
Η evotech το κάνει!

https://www.evotech.de/entwicklung/konfigurator/main/index.php

Αντιπρόσωπος είναι ο Σπανός!
Η Alpina που ανέφερες είναι κατασκευαστής, δηλαδή παραδίδει ολόκληρο αυτοκίνητο

turbodog
01-11-15, 09:29
Προς τους κατοχους br

Συγγενης εχει στην κατοχη του ενα Mercedes Vito 111 CDI και θα τον ενδιεφερε να βαλει προγραμμα. Το site της εταιρειας δειχνει οτι υπαρχει για το συγκεκριμενο μοντελο

https://www.br-performance.be/en-be/chiptuning/1-cars/37-mercedes/1892-vito/6440-w447-2014/6442-111-cdi-1600cc/

Το αυτοκινητο ειναι ΜΥ 2015 και εντος εγγυησης. Οσοι εισαστε εντος εγγυησης αντιμετωπισατε καποιο προβλημα στα εξουσιοδοτημενα? Γιατι τον ενδιαφερει πανω απο ολα να μην αντιμετωπισει καποιο προβλημα με το θεμα εγγυησης καθως το αυτοκινητο ειναι 4 μηνων.

Μηπως εχετε καποιο e-mail που θα μπορουσαμε να απευθυνθουμε στην εταιρεια?
Προσπαθησα μεσω της φορμας email που εχει στο site αλλα δεν πηρα απαντηση

vagmag
01-11-15, 10:21
Εμείς βάλαμε σε c4 Picasso 1.6d .
Μετα απο επίσκεψη στη Citroen για αλλαγη λαδιών , δε νομιζω οτι κατάλαβαν κατι .

turbodog
01-11-15, 10:25
Στην αλλαγη λαδιων μπορει και να μην το μπριζωσαν καθολου. Αν και νομιζω οτι μαλλον θα ειναι μη ανιχνευσιμο καθως η br θα εχει λαβει υποψιν της οτι τα περισσοτερα αυτοκινητα ειναι καινουργια και εντος εγγυησης. Αλλα καλο θα ηταν να ειχαμε και μια επισημη απαντηση απο την εταιρεια η και απο κατοχους που το εχουν αρκετο καιρο στο αυτοκινητο.

Blacktan
01-11-15, 10:44
Μη ανιχνευσιμο , κανενα θεμα , απολυτα ικανοποιημενος 9 μηνες πλεον ...
Το αμαξι ραβει κυριολεκτικα ...

Red116
02-11-15, 22:19
Δυσκολο να ειναι μην ανυχνευσιμο...φιλος με καμενηβτουρμπινα σε tiguan πηγε τον καλωδιοσανε και γα να οερασει εγγυηση ειδανε στον εγκεφαλο την τοπ πιεση που εχει σηκωσει η τουρμπινα ειδαν οτι ηταν στα κανονικα ορια και του την αλλαξαν..αμα τωρα παθεις μια ζημια απλη και σε καλοδιωσουνε βλεπουν τα παντα και αμα θελουν σε παιρνανε σε εγγυηση..δλδ κανεις το σταυρο σου..

topmar
02-11-15, 22:31
Δυσκολο να ειναι μην ανυχνευσιμο...φιλος με καμενηβτουρμπινα σε tiguan πηγε τον καλωδιοσανε και γα να οερασει εγγυηση ειδανε στον εγκεφαλο την τοπ πιεση που εχει σηκωσει η τουρμπινα ειδαν οτι ηταν στα κανονικα ορια και του την αλλαξαν..αμα τωρα παθεις μια ζημια απλη και σε καλοδιωσουνε βλεπουν τα παντα και αμα θελουν σε παιρνανε σε εγγυηση..δλδ κανεις το σταυρο σου..

Παρόμοια διευκρίνηση μου έδωσε και εμένα τεχνικός προϊστάμενος σε μεγάλη αντιπροσωπεία BMW, όταν ρώτησα για το εάν είναι ανιχνεύσιμο ένα remap από την εταιρεία σε περίπτωση σοβαρής ζημιάς σε μηχανικά μέρη, μη φυσιολογικής για τα ΧΛΜ του και εκτός εγγύησης πάντα (για εντός εγγύησης δεν το συζητάμε καν!).

Μου είπε λοιπόν ότι πιο ασφαλής (σχετικά) είναι ο παράλληλος εγκέφαλος, μιας και τροποποιεί τα δεδομένα - παραμέτρους της εργοστασιακής ECU αλλά μη μπορώντας να ξεφύγει από τα όρια ασφαλείας του κατασκευαστή (για τα λοιπά μηχανικά μέρη), στις περιπτώσεις τις οποίες βγάζει τα γνωστά Check Engine λαμπάκια και βάζει το αμάξι σε Safe Mode για την προστασία του.

Ενώ με το remap του εργοστασιακού εγκεφάλου, καταργούνται τα όποια όρια αυτά, με ότι αυτό συνεπάγεται.....

Γιαυτό και κατά 99%, ένα remap αποδίδει περισσότερη ισχύ σε σχέση με έναν παράλληλο εγκέφαλο......αλλά το πόσο πιέζεις τα λοιπά μηχανικά μέρη (τα φτάνεις στα όριά τους) και τι άλλο πρέπει να αλλάξεις για να συνεχίσει να είναι αξιόπιστη η βελτίωση (πχ. Intercooler, βεντιλατέρ, κολάρα κλπ), είναι άλλο θέμα....

DIM27
03-11-15, 06:05
Το remap ΔΕΝ παραβιαζει τα ορια ασφαλειας του κατασκευαστη εκτος και μιλαμε για τριτο σταδιοκλπ.Αντιθετα τα διαφορα Chipboxes επειδη "ξεγελανε" τον "εγκεφαλο"ειναι πιθανον να παραβιασουν τα ορια και ο "εγκεφαλος"να μην το αντιληφθει και αντιδρασει.Συμφωνα με το test -της Bild νομιζω μονο του Schnitzer εχει δικλειδες ασφαλειας.
https://www.ac-schnitzer.de/fileadmin/mediapool/pdfs/BMW_Autos/Testberichte/Uebersetzungen/Auto_Bild_Sportscars_2013-10_328i_Steuergeraet_englisch.pdf

mark e92
03-11-15, 09:04
Προς τους κατοχους br

Συγγενης εχει στην κατοχη του ενα Mercedes Vito 111 CDI και θα τον ενδιεφερε να βαλει προγραμμα. Το site της εταιρειας δειχνει οτι υπαρχει για το συγκεκριμενο μοντελο

https://www.br-performance.be/en-be/chiptuning/1-cars/37-mercedes/1892-vito/6440-w447-2014/6442-111-cdi-1600cc/

Το αυτοκινητο ειναι ΜΥ 2015 και εντος εγγυησης. Οσοι εισαστε εντος εγγυησης αντιμετωπισατε καποιο προβλημα στα εξουσιοδοτημενα? Γιατι τον ενδιαφερει πανω απο ολα να μην αντιμετωπισει καποιο προβλημα με το θεμα εγγυησης καθως το αυτοκινητο ειναι 4 μηνων.

Μηπως εχετε καποιο e-mail που θα μπορουσαμε να απευθυνθουμε στην εταιρεια?
Προσπαθησα μεσω της φορμας email που εχει στο site αλλα δεν πηρα απαντηση
Το κάνεις με δική σου ευθύνη.
Αν γίνει ζημιά θα το ψάξουν και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το βρουν.

Φυσικά δεν θα σε καλύψουν.

turbodog
03-11-15, 20:05
Και εδω η επισημη απαντηση της Br σε ερωτηση μου τι γινεται με την εγγυηση και αν ο αντιπροσωπος μπορει να δει κατι. Και οτι αυτο ειναι το πιο σημαντικο πριν βαλω προγραμμα

Hello Dimitris

We remap every car individually on our dyno for a perfect result, but for that we need to have your car in our workshop.

I advise you find a local tuner who can help you and if your tuner needs help with the software, he can contact us.

regards
Yannick

Με αλλα λογια (να αγαπιομαστε) μου λενε δια της πλαγιας οδου οτι δεν μπορουν επισημα να καλυψουν αυτην την πιθανοτητα και μου συνιστουν local tuner.

turbodog
03-11-15, 20:06
Με αυτους που εχουν ασχοληθει με παραλληλο, εχουμε να προτεινουμε κατι που να βγαινει για Mercedes Vito πετρελαιο?

topmar
03-11-15, 21:05
Με αυτους που εχουν ασχοληθει με παραλληλο, εχουμε να προτεινουμε κατι που να βγαινει για Mercedes Vito πετρελαιο?
Η RaceChip δεν βγάζει πάντως για το συγκεκριμένο όχημα...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 2

karavag116d
05-03-16, 14:26
Γνωριζει καποιος εδω μεσα σε ποιες περιπτωσεις σβηνεται το προγραμμα που εχω περασε στην ecu και αν επαναφερεται? Μου το εσβησε ενας ''μαστορας'' προσπαθωντας να κωδικοποιησει το nbt

mark e92
05-03-16, 14:42
Γνωριζει καποιος εδω μεσα σε ποιες περιπτωσεις σβηνεται το προγραμμα που εχω περασε στην ecu και αν επαναφερεται? Μου το εσβησε ενας ''μαστορας'' προσπαθωντας να κωδικοποιησει το nbt

Δυστυχώς μάλλον θα πρέπει να το ξαναστείλεις ...

karavag116d
05-03-16, 14:44
Δυστυχώς μάλλον θα πρέπει να το ξαναστείλεις ...

Το καταλαβα.Μου ειχαν πει τοτε οτι δεν ξαναχρεωνεται.....Παντως μεγαλη ξενερα η επιστροφη στα μαμισια

mark e92
05-03-16, 14:48
Το καταλαβα.Μου ειχαν πει τοτε οτι δεν ξαναχρεωνεται.....Παντως μεγαλη ξενερα η επιστροφη στα μαμισια

Οσο και αν δεν θα σε χρεώσουν αυτοί , εσύ θα πληρώσεις τα courrier ...
Μήπως έπρεπε να είχες πάει κάπου εδώ ? Αν ξαναγίνει ?

karavag116d
05-03-16, 14:51
το θεμα ειναι τωρα αν παω εδω θα πληρωσω απτην αρχη....μηπως να παρω ενα racechip να τελειωνουμε? ιδια αποδοση πανω κατω δεν θαχει?

DIM27
06-03-16, 07:37
Οσο κανει το racechip στελνεις την ecu στο 1/4 του κοστους.
Συνεργαζεται τωρα με καποιον στην Αθηνα η br-p?

karavag116d
06-03-16, 09:39
Οσο κανει το racechip στελνεις την ecu στο 1/4 του κοστους.
Συνεργαζεται τωρα με καποιον στην Αθηνα η br-p?

Καλημέρα σε όλους.Πραγματικα δεν το γνωρίζω. Εγω ξαναεστειλα χθες στον Dimitri που μιλησαμε την πρωτη φορα και μου ειπε να την στειλω εξω τα εξοδα αποστολης δικα μου.:drive:

Blacktan
06-03-16, 09:53
Πιθανοτατα μονο τα εξοδα αποστολης θα πληρωσεις και οχι της επιστροφης ..
Οτι και αν γινει ζημια απο 100 εως 200 ευρω ...
Ευχομαι ολες οι στενοχωριες της ζωγς σου να ειναι τετοιου μεγεθους :)

Προχωρα , εισαι εμπειρος πλεον στειλε τον εγκεφαλι Βελγιο .. σε 48 ωρες θα ειναι πισω και παλι θα χαμογελας !
No harme done !

maris7
06-03-16, 11:56
νομιζω οτι υπαρχει αντιπροσωπος στην θεσσαλονικη

karavag116d
06-03-16, 12:50
Πιθανοτατα μονο τα εξοδα αποστολης θα πληρωσεις και οχι της επιστροφης ..
Οτι και αν γινει ζημια απο 100 εως 200 ευρω ...
Ευχομαι ολες οι στενοχωριες της ζωγς σου να ειναι τετοιου μεγεθους :)

Προχωρα , εισαι εμπειρος πλεον στειλε τον εγκεφαλι Βελγιο .. σε 48 ωρες θα ειναι πισω και παλι θα χαμογελας !
No harme done !

Δυστυχως αυτο ερχεται να προστεθει σε αλλα χειροτερα....
Τεσπα το πιο δυσκολο κομματι ειναι οτι λογικα πρεπει να ρυθμισω παλι το nbt πριν στειλω τη μοναδα εξω γιατι πλεον δεν παιζει βιντεο και πλοηγηση. Μαλλον ο παιχτης το εβαλε στο ιντερνετ και κλειδωσαν ολα. Παιζει να μην το επαναφερω....???

Blacktan
06-03-16, 14:58
Το br προγραμμα ? Φυσικα και επανερχεται αφου θα κανου no cost re program !

Αν μιλας για το nbt δεν εχω ιδεα ...

karavag116d
20-03-16, 12:59

Το προγραμμα σβηστηκε και το ξαναπερασα....αυτο που μου ειχες πει παραπανω ισχυει...??Παιζε δλδ backup για να μην τρεχουμε??

alpina
20-03-16, 13:31
Το προγραμμα σβηστηκε και το ξαναπερασα....αυτο που μου ειχες πει παραπανω ισχυει...??Παιζε δλδ backup για να μην τρεχουμε??

Φυσικα και υσχυει :original:

DIM27
20-03-16, 13:37
Δηλαδη ποιος και πως το κανουμε?

anton
20-03-16, 19:33
στη θεσσαλονικη να το στειλεις και οχι στο βελγιο

alpina
20-03-16, 22:30
Δηλαδη ποιος και πως το κανουμε?

Στους πελατες μας το προσφερουμε χωρις εξτρα χρεωση!!!:original:

alpina
20-03-16, 22:34
Δυσκολο να γινει στη θεσσαλονικη γιατι δεν εχει προσβαση στον αυθεντικο φακελο backup πρεπει να σταλει εκει που εγινε η χαρτογραφηση

DIM27
21-03-16, 05:50

Μπορουμε να στειλουμε την ecu Θεσσαλονικη για remap απο την br-p?

Red116
23-03-16, 16:59
ανοιξε και αθηνα ο ιδιος βελτιωτης μαγαζι αν θυμαμαι καλα..

DIM27
23-03-16, 17:58
ανοιξε και αθηνα ο ιδιος βελτιωτης μαγαζι αν θυμαμαι καλα..

Για δωσε καποια πληροφορια με ενδιαφερει.

gmathio
23-03-16, 18:37
Κι εμένα, ίσως....

Blacktan
24-03-16, 08:37
Sorry που διακοπτω την ροη της συζητησης αλλα η br-p δεν εχει dealer στην χωρα μας...
Δεν το λεω εγω , το λεει ο ιδιος ο Dimitri Van Buggenhout & ο Bruno (ιδιοκτητης) εαν τους ρωτησει ο οποιοσδηποτε μεσω ενος απλου email ...

Blacktan
24-03-16, 08:40
Dear Haris
We still have no dealers in Greece (and not planning to),so i cannot help with that...
The price for a 428i is higher than 116i. What i am willing to do is offer you the same price as before.
605¤ TVA included. Please let me know if you would like to receive the offer by email.
Kind Regards
Dimitri Van Buggenhout
Operations Manager
Belgium-Europe

DIM27
24-03-16, 09:11
Dear Haris
We still have no dealers in Greece (and not planning to),so i cannot help with that...
The price for a 428i is higher than 116i. What i am willing to do is offer you the same price as before.
605¤ TVA included. Please let me know if you would like to receive the offer by email.
Kind Regards
Dimitri Van Buggenhout
Operations Manager
Belgium-Europe

Μου ειχε πει ο Bruno οτι συνεργαζονταν με καποιο Ταξοπουλο στη Θεσ/ικη ελεγα μηπως εγινε καποια συνεργασια με καποιον στην Αθηνα.Το δικοσου το εχεις η το ανταλλαξες, κατι ειχε παρει το ματι μου.Εσυ παντως εισαι απολυτα ευχαριστημενος απο την δουλεια τους.Θα σε ενοχλησω πριν το καλοκαιρι για καποιες συμβουλες πριν στειλω την δικη μου ecu.Με την ελπιδα βεβαια οτι δεν θα επιστρεψει ο περσηνος εφιαλτης.

Blacktan
24-03-16, 09:24
Πιο ευχαριστημενος Δημητρη , πεθαινεις :)
Δεν εχω ουτε το παραμικρο ψεγαδι να αναφερω 15 μηνες που το φοραγα ...
Πλεον βαδιζω σε 2λτ μονοπατια μιας γλυκιας 428 και ηδη εχω ξεκινησει επαφες για upgrade στα 300 ατια :)
35760

DIM27
24-03-16, 09:35
Γουσταρω.Ευχομαι καλοταξιδο και απροβληματιστο.Και το δικο μου εχει τον ιδιο κινητηρα με τον 28i (C.R 10/1) και το πανε στα 290 HP. Αντε με το καλο! Δημητρης.-

vagmag
24-03-16, 09:36
προσωπικά εμένα με έστειλε στον Ταξόπουλο η Br, πέρυσι όμως και αφορούσε το citroen

mark e92
24-03-16, 09:39
Πλεον βαδιζω σε 2λτ μονοπατια μιας γλυκιας 428 και ηδη εχω ξεκινησει επαφες για upgrade στα 300 ατια :)
35760

Καλορίζικο !
Ελλάδα δεν υπάρχει πρόγραμμα για την 4?

mark e92
24-03-16, 09:40
προσωπικά εμένα με έστειλε στον Ταξόπουλο η Br, πέρυσι όμως και αφορούσε το citroen

Ο Ταξόπουλος είναι εξαιρετικός !

vagmag
24-03-16, 09:42
edit: αν και ο συγκεκριμένος είναι πολύ γνωστός στο vw group, και τυγχάνει να είναι πολύ κοντά μου, εγώ δεν γνώριζα την ύπαρξή του, μέχρι να με στείλει ο br.

Αυτά βέβαια ίσχυαν πέρυσι.
Επίσης αν κάποιος ψάχνεται στην Αθήνα, ίσως το ίδιο εύκολα, να στείλει στο εξωτερικό .
Αν πάλι ο ίδιος ο br τώρα λέει ότι ΔΕΝ έχει αντιπρόσωπο... κάτι θα ξέρει περισσότερο χαχαχαχα

Harisp
24-03-16, 10:20
35760

Εγώ πάλι θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο...
https://www.burgertuning.com/N20_Jb4.html

BONUS
https://www.modbargains.com/Evolution-Racewerks-N20-Catless-Downpipe-BMW-F30-328i.htm
https://www.modbargains.com/vrsf-intercooler-upgrade-fmic-bmw-n55-n20-228i-m235i-328i-335i-435i.htm
https://www.pureturbos.com/store/bmw-upgrade-turbos/bmw-n20-stg2.html
https://www.hexonautowerks.com/products_detail_27.htm?pg=&PdSearch=

:fountwtis::fountwtis::fountwtis:

Y.Γ: Troll mode on: Έκανες παζάρι; Σου φτάσανε τα λεφτά;
Έχει πολλούς λεφτάδες-μπανίστες εδώ μέσα να σε βοηθήσουν :hystericalbs1:

wantone
24-03-16, 14:22
35760

Καλοταξιδο!! Τα 745 & 116 παραμενουν ή φευγουν συντομα;

ΥΓ πως τα καταφέρνεις και αλλαζεις αμαξια τοσο συχνα;;

Blacktan
24-03-16, 15:44
Εγώ πάλι θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο...
https://www.burgertuning.com/N20_Jb4.html

BONUS
https://www.modbargains.com/Evolution-Racewerks-N20-Catless-Downpipe-BMW-F30-328i.htm
https://www.modbargains.com/vrsf-intercooler-upgrade-fmic-bmw-n55-n20-228i-m235i-328i-335i-435i.htm
https://www.pureturbos.com/store/bmw-upgrade-turbos/bmw-n20-stg2.html
https://www.hexonautowerks.com/products_detail_27.htm?pg=&PdSearch=

:fountwtis::fountwtis::fountwtis:

Y.Γ: Troll mode on: Έκανες παζάρι; Σου φτάσανε τα λεφτά;
Έχει πολλούς λεφτάδες-μπανίστες εδώ μέσα να σε βοηθήσουν :hystericalbs1:

Χαρη με βαζεις σε σκεψεις που πονανε την τσεπη ;)

Troll mode off: ενα κατιτις το εκανα ... ευρω ευρω τα μαζευα :)

Blacktan
24-03-16, 15:46
Καλοταξιδο!! Τα 745 & 116 παραμενουν ή φευγουν συντομα;

Thanks m8 !!

Η 7αρα ειναι η επιτομη της απολαυσης στο ταξιδι .. δυστυχως εχει θυσιαστςι στον βωμο των φορων και περιμενει υπομονετικα να δει το φως του ηλιου !

Ο ασσος gone πριν 3 ωρες για το νεο του "ταξιδι" .

Για ενα βραδυ τα 3 αμαξια pampered together :)

Απο αποψε θα λειπει ο "μικρος" της παρεας .

DIM27
25-03-16, 06:31
Τον ασσο τον εδωσες με το προγραμμα της br-p?

Blacktan
25-03-16, 09:48
Τον ασσο τον εδωσες με το προγραμμα της br-p?
Ναι βεβαια , ηταν ενας απο τους κυριους λογους που ο συγκεκριμενος πηρε το αμαξι same day οταν το ειδε ...
Ειχαμε κανει βολτα νωριτερα ... :)

DIM27
25-03-16, 10:02
Το 428 ειναι αυτοματο?

Blacktan
25-03-16, 10:11
Δεν θα το συζητουσα να μην ηταν αυτοματο , το σασμαν αυτο ειναι απλα ερωτας ...
Μονο paddles δεν εχει και νομιζω πως πρεπει να τα κανω retrofit
.. ταιριαζουν στον χαρακτηρα του αυτοκινητου !

mark e92
25-03-16, 10:39
Πόσο να το κρατήσει; το είχε 2 χρόνια αντέ να το κραταγε άλλο ένα.

DIM27
25-03-16, 10:42
Και εγω πιστευω το κιβωτιο αυτο ειναι must .Οταν με το καλο αποφασισεις για το remap, στη br-p βεβαια,επειδη θα ακολουθησω,Θα κανω το service πρωτα μην τυχον γινει καποιο update sto programma,θα σου ζητησω"οδηγιες προς ναυτηλομενους".Και παλι τις ευχες μου.-

Blacktan
25-03-16, 11:26
Πόσο να το κρατήσει; το είχε 2 χρόνια αντέ να το κραταγε άλλο ένα.
Πως με ξερεις ....
:)

I_MNL
25-03-16, 19:48
Thanks m8 !!

Η 7αρα ειναι η επιτομη της απολαυσης στο ταξιδι .. δυστυχως εχει θυσιαστςι στον βωμο των φορων και περιμενει υπομονετικα να δει το φως του ηλιου !

Ο ασσος gone πριν 3 ωρες για το νεο του "ταξιδι" .

Για ενα βραδυ τα 3 αμαξια pampered together :)

Απο αποψε θα λειπει ο "μικρος" της παρεας .

Φωτο και τα 3 θα μας δείξεις?β

DIM27
26-03-16, 06:04
Φωτο και τα 3 θα μας δείξεις?β

Δες στην προηγουμενη σελιδα.

I_MNL
26-03-16, 16:23
Πολυ ωραια! Τα ειδα! Γουσταρω γκαραζ! Δικο σου ειναι ολο;!;

Blacktan
26-03-16, 16:38
Yeap ... τωρα βεβαια λειπει ο ασσος και στην θεση του ειναι ενας tigos αλλα την δουλεια του την κανει :)