PDA

Επιστροφή στο Forum : θορυβος μοτέρ e 36

ascona c green
11-01-15, 10:29
Παιδιά καλώς σας βρήκα είμαι καινούριος στο forum και στην bmw οικογένεια.κάτοχος ενός e 36 318is τετραπορτο προχθές στα ξαφνικά άρχισε να κάνει ένα θόρυβο από τον κινητήρα έντονο στο ρελαντί και μέχρι τις 2000 μετά χανοταν.ο μηχανικός μου είπε ότι είναι γλάστρες καδενας.μετά από καμιά 16αρα χιλιόμετρα σταμάτησε.τι διαόλο ??? Υπάρχει ενδεχόμενο να μην αναιβενεις σωστη ποσότητα λάδιου στον κινητηρα.

dklitiro
11-01-15, 12:11
Καλώς ήρθες! Θα σου κάνω μια χαζή ερώτηση για πολλούς αλλά σημαντική: Έχεις τσεκάρει αν χρειάζεται λάδια ο κινητήρας; και λεω χαζη γιατί πολλοί θα πουν ότι το πρώτο που κοιτάμε είναι τα λάδια αλλά δεν το κάνουν όλοι και δεύτερον όταν πέσει αρκετά η στάθμη του λαδιού στον συγκεκριμένο κινητήρα αρχίζει να χτυπάει (λογικό) χωρίς να ανάψει ένδειξη για χαμηλή στάθμη - πίεση λαδιού (παράλογο).

Stunt Mike
11-01-15, 18:56
όταν πέσει αρκετά η στάθμη του λαδιού στον συγκεκριμένο κινητήρα αρχίζει να χτυπάει (λογικό) χωρίς να ανάψει ένδειξη για χαμηλή στάθμη - πίεση λαδιού (παράλογο).

Στα Ε36 το λαμπακι λαδιου δειχνει πτωση πιεσης κι οχι πτωση σταθμης.....

ascona c green
12-01-15, 02:09
το κοιταξα λαδια κανονικα .ο θορυβος ακουγοταν στο παραπανω φασμα στροφων και σταματησε την αλλη μερα αφου εκανα συνολικα 10 με 20 χλμ απο οταν τον προτωακουσα. σημειωτεον οταν το βαζα μπρος αυξανοταν σταδιακα δεν ξεκιναγε ακαριαια και μετα απο λιγο ακουγοταν δυνατα.ο μηχανικος που το δε κατα 99% ειναι opel αλλα το καθε αμαξι εχει τις ιδιαιτεροτητες του και γ αυτο ειμαι επιφυλακτικος...

ziaba
12-01-15, 17:15
Παιδιά καλώς σας βρήκα είμαι καινούριος στο forum και στην bmw οικογένεια.κάτοχος ενός e 36 318is τετραπορτο προχθές στα ξαφνικά άρχισε να κάνει ένα θόρυβο από τον κινητήρα έντονο στο ρελαντί και μέχρι τις 2000 μετά χανοταν.ο μηχανικός μου είπε ότι είναι γλάστρες καδενας.μετά από καμιά 16αρα χιλιόμετρα σταμάτησε.τι διαόλο ??? Υπάρχει ενδεχόμενο να μην αναιβενεις σωστη ποσότητα λάδιου στον κινητηρα.

λαδι ποτε εχεις αλλαξει και τι λαδι εχει τωρα??
το εκανε οταν ειχε κρυο?....τι θορυβος ηταν μπορες να τον περιγραψεις?

ascona c green
12-01-15, 21:33
πριν 8000 χλμ φοραει castrol w 10-40 θορυβος σαν ωστηρια μου εμοιαζε. ο μαστορας ηταν κατηγορηματικος πως δεν ειν μπιελα γτ ρωτησα.αυριο θα παω στον μηχανικο του αδερφου μου που ειν μονο bmw και οπου τον χρειαστηκαν ηταν οκ.εκανα και 300 χλ ταξιδι δεν ακουγετε κατι τωρα.τι διαολο παιζει θα δουμε

Βασιλης
12-01-15, 22:33
Κοιταχτε τον τεντωτηρα..Αν ειναι υδραυλικος,βαλε λαδια αμεσα..Castrol kai 8000xlm παραειναι πολλα..

compactM3
13-01-15, 00:13
ποσο καιρο ειχες να το χρησιμοποιησεις πριν αρχισει να κανει αυτο το θορυβο ?

ascona c green
13-01-15, 00:15
καθημερινα χρησιμοποιειται και συγκεκριμενα ειχε κανει ταξιδι και 5 μερες πριν.και του κανω νορμαλ χρηση οχι σπασιματα και τετοια.κοφτη δεν εχει χτυπησει στα χερια μου

compactM3
13-01-15, 00:43
αυτο που περιγραφεις, μοιαζει με αδεια ωστηρια....
για να αδειασουν τα ωστηρια, Ή εχεις λαθος λαδια, Ή δεν εχεις λαδια, Ή εμεινε πολυ καιρο ακουνητο (με λαθος λαδια).
αλλη εκδοχη (σπανια) ειναι ο τεντωτηρας της καδενας, που Ή εσπασε, Ή δεν εχει αρκετη πιεση λαδιου...... (λαθος λαδια Ή τρομπα).

ΟΛΑ λενε λαδια, εκτος και αν οντως ειναι απλα ο τεντωτηρας, οποτε παιξε και τζοκερ.... (και μην κινεις πολυ το αυτοκινητο μην πηδηξει κανα δοντι η καδενα και εχεις αλλα).

ascona c green
13-01-15, 16:34
για αυτο το μοτερ τι λαδια προτεινεται??μου ειπαν αυτο castrol 10-40 και ο αδερφος μου σε e 46 valvotronic 316 castrol 5-40.δεν προλαβα να παω συνεργειο σημερα αλλα ο θορυβος δεν ακουγεται ενα πολυ ελαφρο που ειν απο τα ωστηρια σε σημειο φυσιολογικου ομως.

nikos bob
13-01-15, 20:01
Κανε μια αλλαγη λαδιων και φιλτρου αμμεσα.

Τα λαδια για το συγκεκριμενο μοτερ είναι μια χαρα αυτά που β αζεις.

10/40 'η 5/40 ημισυνθετικα και αλλαγη το πολύ κάθε 7-8,000 χλμ.!

gregE36
13-01-15, 20:22
5-40 μονο

VasilisG85
13-01-15, 20:34
10-40 ημισυνθετικα και αλλαγη καθε 10.000 km
την τελευταια δεκαετία αυτό κάνω και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα....

ziaba
18-01-15, 21:43
πριν 8000 χλμ φοραει castrol w 10-40 θορυβος σαν ωστηρια μου εμοιαζε. ο μαστορας ηταν κατηγορηματικος πως δεν ειν μπιελα γτ ρωτησα.αυριο θα παω στον μηχανικο του αδερφου μου που ειν μονο bmw και οπου τον χρειαστηκαν ηταν οκ.εκανα και 300 χλ ταξιδι δεν ακουγετε κατι τωρα.τι διαολο παιζει θα δουμε

Για αρχη αλλαξε τα λαδια αλλα βαλε ΜΟΝΟ προδιαγραφων bmw LL98 (οτι μαρκα γουσταρεις) + φιλτρακι κατα προτιμηση γνησιο κ βλεπεις.

ascona c green
21-01-15, 19:13
αλλαγη λαδιων θελαμε τελικα και κανει λιγο θορυβο και η καδενα δεν ειν ανυσηχητικο ομως.το θεμα ομως ειναι οτι μαλλον εχουμε η φλατζα κεφαλης η ρηγμα γτ ειχαμε ελειψη ψυκτικου εκτος και παιζει καμια διαρροη.βαλαμε υγρο για διαρροες και απο εβδομαδα θα το ξαναδουμε.

VasilisG85
22-01-15, 21:22
H έλλειψη ψυκτικού μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες. Ήταν αναμειγμένο με τα λάδια?

ascona c green
23-01-15, 01:39
δεν ειδαμε κατι το ιδιαιτερο λιγη ασπριλα στην ταπα του λαδιου αλλα μπορει να ναι απο υγρασια.βεβαια εχω θερμοστατη κολλημενο ανοιχτο.και που το παρακολουθω κατεβαζει νερα εντος εκτος οχι τοσο