PDA

Επιστροφή στο Forum : Ορατες πινακίδες σε φωτογραφίες!! μύθοι και αλήθειες

Nino
28-12-14, 09:10
χμμ... ειναι καιρο τωρα που περιτριγυριζει αυτο το θεματακι στο μυαλο μου και θα ηθελα να το συζητησουμε αν υπαρχει διαθεση.
Το θεμα αφορα τις πινακιδες κυκλοφοριας στις διαφορες φωτο που αναβαζουμε.
Υπαρχει γενικα μια υπερευαισθησια στο να μην φανει η πινακιδα, και αν φανει κατι εγινε... λες και η θεση της δεν ειναι δημοσια απο τη φυση της.
Ουτε η δημοσιοποιηση της αποτελει προσωπικο δεδομενο, ειδικα αν γινεται απο τον ιδιοκτητη του οχηματος.
Απο την αλλη ειδικα μεσα στα φορα που απο αυτα ξεκινησε αυτη η "αορατη απειλη" καποια μελη εχουν στο γκαραζ τους πληρης πληροφοριες σχετικα με το αυτοκινητο(εξοπλισμο προσθετα αξεσουαρ κλπ) :whistle:αλλα,στις φωτο "φοβουνται" (?) να εμφανιζεται ο αριθμος κυκλοφοριας τους.
Προσωπικα πιστευω οτι δεν υπαρχει καμια πραγματικη απειλη (αν καποιος δει την πινακιδα σε μια φωτο) και ειναι περισσοτερο μυθος ο "κινδυνος ασε που χαλανε και οι φωτο απο τις επεξεργασιες, για να μη πω για χρονο που θα κατσει καποιος να επεξεργαστει πολλες φωτογραφιες μαζι (πχ, φωτογραφιση στο Ελληνικο).
Ποια ειναι η γνωμη σας?:original:

Stunt Mike
28-12-14, 10:36
Προσωπικα δεν με νοιαζει να φαινονται οι πινακιδες μου,ειναι καταχωρημενες σε αλλη διευθυνση απο αυτην που μενω!!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχχα χαχαχααχαχαχαχαχα

nik200
28-12-14, 10:41
Προσωπικα δεν με νοιαζει να φαινονται οι πινακιδες μου,ειναι καταχωρημενες σε αλλη διευθυνση απο αυτην που μενω!!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχχα χαχαχααχαχαχαχαχα

ναι αυτο φταιει.....αμα καταφερει κανεις mike να οδηγησει τα αμαξια μας για 10 λεπτα χωρις να του σπασουν τα νευρα και οχι μονο...εε ας τα παρει.....το κερδισε!!!!

konstantinaM3
28-12-14, 11:11
ουτε κ εμενα με νοιαζει.... γιαυτο ξεχαστηκα εχτες κ ανεβασα φωτο που φαινοντουσαν οι πινακιδες σε αλλα αυτοκινητα...

nikos1400
28-12-14, 17:35
χμμ... ειναι καιρο τωρα που περιτριγυριζει αυτο το θεματακι στο μυαλο μου και θα ηθελα να το συζητησουμε αν υπαρχει διαθεση.
Το θεμα αφορα τις πινακιδες κυκλοφοριας στις διαφορες φωτο που αναβαζουμε.
Υπαρχει γενικα μια υπερευαισθησια στο να μην φανει η πινακιδα, και αν φανει κατι εγινε... λες και η θεση της δεν ειναι δημοσια απο τη φυση της.
Ουτε η δημοσιοποιηση της αποτελει προσωπικο δεδομενο, ειδικα αν γινεται απο τον ιδιοκτητη του οχηματος.
Απο την αλλη ειδικα μεσα στα φορα που απο αυτα ξεκινησε αυτη η "αορατη απειλη" καποια μελη εχουν στο γκαραζ τους πληρης πληροφοριες σχετικα με το αυτοκινητο(εξοπλισμο προσθετα αξεσουαρ κλπ) :whistle:αλλα,στις φωτο "φοβουνται" (?) να εμφανιζεται ο αριθμος κυκλοφοριας τους.
Προσωπικα πιστευω οτι δεν υπαρχει καμια πραγματικη απειλη (αν καποιος δει την πινακιδα σε μια φωτο) και ειναι περισσοτερο μυθος ο "κινδυνος ασε που χαλανε και οι φωτο απο τις επεξεργασιες, για να μη πω για χρονο που θα κατσει καποιος να επεξεργαστει πολλες φωτογραφιες μαζι (πχ, φωτογραφιση στο Ελληνικο).

Και γω την ιδια γνωμη εχω. Εδω στα φβ γινονται πραματα και θαματα, οι φωτο του πεμβε μας στα φορουμ θα μας κ;ταστρεψουνε...

Στάλθηκε από το GT-S5839i μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Panos 316T
28-12-14, 20:06
Ειναι γεγονος οτι εχουν κλαπει αυτοκινητα μελων.
Κανεις δεν μπορει να αποκλεισει την εκδοχη οτι μπορεί να παρακολουθουν το φορουμ τοσο οι <επισκεπτες> οσο και καποιο εγγεγραμενο μελος με καποιο δολο.
Πιστευω , να μην κάνουμε ευκολότερη την δουλεια των επιτηδειων.

Φύλαγε τα ρούχα σου που λένε...

VanVIC
28-12-14, 21:07
...
Φύλαγε τα ρούχα σου που λένε...

Με πρόλαβες Πάνο.
Χρόνια Πολλά !

doctore
28-12-14, 22:01
...

Για να γράψουμε τη γνώμη μας, θα έπρεπε να μην είναι δημόσιο αυτό το θέμα.
Τι να γράψουμε ?
Να παίρνουνε και ιδέες ? :D

Bazil Van Sinner
28-12-14, 22:15
1) Οι πινακίδες δέν είναι ΟΕΜ αξεσουάρ.

2)Οι ελληνικές είναι άσχημες ,εκτός περιπτώσεων,αντιαισθητικό αποτέλεσμα.

Εχω και άλλα ☻

katsaraios
28-12-14, 23:36
Μια πρωτη σκεψη ειναι αυτο που ειπε ο Πανος σχετικα με τις "απαλλοτριωσεις" ειδικα παλαιοτερα ...
Μια ακομα αιτια σβησιματος ειναι για περιπτωσεις πωλησης μεσω ιντερνετ ...

Loukas
29-12-14, 00:07
Καθαρα προσωπικη αποψη ειναι οτι ο καθενας οσο μπορει να φυλαγεται γιατι πολλα γινονται.αυτο ομως δεν περιοριζεται μονο στις πινακιδες,αλλα και στο γκαραζ οπως προαναφερθηκε και στην αποκρυψη στοιχειων επικοινωνιας γενικοτερα(πχ σε αγγελια στο καρ απορρητο κιν)κλπ.εχω δει πολλακοις αγγελιες στο καρ οπου η πινακιδα ειναι σβησμενη αλλα το τηλ δεν ειναι απορρητο στον καταλογο.οσον αφορα τις φωτο τωρα οταν καποιος ανεβαζει φωτο το αμαξι του αν δεν θελει να φανει η πιν του την σβηνει.οταν παει σε μια φωτογραφηση ομως που ειναι a priori δεδομενο οτι τριτοι θα βγαλουν φωτο το αμαξι του και θα την ανεβασουν σε δημοσιο φορουμ, απο το να εχει την απαιτηση να καθεται καποιος εθελοντικα να σβηνει μια μια τις πινακιδες μπορει καλλιστα να τις ξεβιδωσει(1' υποθεση) ή να βαλει καστομ οπως το ωραιοτατο ζ3 πιο πανω.δολος δεν ειναι αναγκη να υπαρχει μονο πισω απο μια οθονη, αλλα δυστυχως υπαρχει παντου(κοντροστεκια δημοσια παρκιν ακομα και στον δρομο).δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο για το φορουμ και ευχομαι και πιστευω στις συναντησεις αυτο να μην υφισταται αλλα δυστυχως ποτε δεν εισαι προστατευμενος απολυτα.συγνωμη αν κουρασα και παντα φιλικα,απλα μια αποψη...

Loukas
29-12-14, 00:17
Καθαρα προσωπικη αποψη ειναι οτι ο καθενας οσο μπορει να φυλαγεται γιατι πολλα γινονται.αυτο ομως δεν περιοριζεται μονο στις πινακιδες,αλλα και στο γκαραζ οπως προαναφερθηκε και στην αποκρυψη στοιχειων επικοινωνιας γενικοτερα(πχ σε αγγελια στο καρ απορρητο κιν)κλπ.εχω δει πολλακοις αγγελιες στο καρ οπου η πινακιδα ειναι σβησμενη αλλα το τηλ δεν ειναι απορρητο στον καταλογο.οσον αφορα τις φωτο τωρα οταν καποιος ανεβαζει φωτο το αμαξι του αν δεν θελει να φανει η πιν του την σβηνει.οταν παει σε μια φωτογραφηση ομως που ειναι a priori δεδομενο οτι τριτοι θα βγαλουν φωτο το αμαξι του και θα την ανεβασουν σε δημοσιο φορουμ, απο το να εχει την απαιτηση να καθεται καποιος εθελοντικα να σβηνει μια μια τις πινακιδες μπορει καλλιστα να τις ξεβιδωσει(1' υποθεση) ή να βαλει καστομ οπως το ωραιοτατο ζ3 πιο πανω.δολος δεν ειναι αναγκη να υπαρχει μονο πισω απο μια οθονη, αλλα δυστυχως υπαρχει παντου(κοντροστεκια δημοσια παρκιν ακομα και στον δρομο).δεν γνωριζω κατι συγκεκριμενο για το φορουμ και ευχομαι και πιστευω στις συναντησεις αυτο να μην υφισταται αλλα δυστυχως ποτε δεν εισαι προστατευμενος απολυτα.συγνωμη αν κουρασα και παντα φιλικα,απλα μια αποψη...
to z του βανβικ εννοω μπερδευτηκα στα θεματα :)

PetrosD
29-12-14, 00:43
Όποτε φωτογραφίζω αυτοκίνητα και τα ανεβάζω σε κάποια σελίδα, πάντα σβήνω τους αριθμούς κυκλοφορίας και επιθυμώ να γίνεται το ίδιο και με το δικό μου αυτοκίνητο. Γενικά δε θέλω να υπάρχει η σύνδεση μεταξύ του δικτυακού μου προφίλ και του αυτοκινήτου μου. Φύλαγε τα ρούχα σου, που ειπώθηκε, για να τα έχεις ...όλα!

ART1
29-12-14, 09:44
εγω θα το πω αναποδα...και γτ να φαινετε?υπαρχει λογος?ποιος ο λογος?να φαινεται γτ?για να λεμε αααα τι ωραια πινακιδα και αυτος που το εχει ειναι απο αθηνα απο θεσσαλονικη απο ουγκαντα?ειμαι υπερ στο να μην φαινεται για πολλους και διαφορους λογους και δεν μιλω μονο για κλοπη και για προσωπικα στοιχεια απλα το θεωρο περιττο μεσα στα διαφορα φορουμ να φαινονται η πινακιδες αλλωστε το αυτοκινητο θελουμε να προβαλουμε και οχι πινακιδες.οσα αναφορα τα σαιτ για πωληση εκει και να φαινεται δεν βλεπω να υπαρχει καμια διαφορα αλλωστε το αμαξι για πωληση παει επομενως οταν καποιος ενδιαφερθει για την αγορα του ο ιδιοκτητης θελει δεν θελει θα αποκαλυψει και τα στοιχεια οχι μονο του αυτοκινητου αλλα και τα δικα του.

Nino
29-12-14, 11:05
Σεβαστες ολες οι αποψεις και δικαιωμα του καθενα να επιλεγει αν θα ειναι ή οχι ορατη η πινακιδα σε καποια φωτογραφιση.
Ομως επειδη η πινακιδα ειναι ορατη απο μονη της ή στο δρομο ή και στις συναντησεις, προσωπικα πιστευω οτι ο "κινδυνος" ταυτοποιησης του αριθμου με αλλα ποιο προσωπικα στοιχεια (βλεπε διευθυνση κλπ) ειναι πλασματικος.
Οσο δε αφορα δυαδικτυακους τοπους - φορουμ που γινονται φωτογραφισεις, το "κακο το ματι" αν θελει εχει χιλιους δυο αλλους τροπους να σταμπαρει ενα αυτοκινητο και να ταυτοποιησει nick και προσωπικα στοιχεια ειτε ειναι, ειτε οχι ορατη η πινακιδα του στις φωτο... και αυτο ειναι και τσεκαρισμενο.
Προσωπικα λιγο με νοιαζει αν θα φαινεται η οχι η πινακιδα (παλια και εγω νομιζα οτι φυλαω τα ρουχα μου με το να μην φαινεται).

doctore
29-12-14, 16:04
^

Το ότι υπάρχουν χίλιοι δυό άλλοι τρόποι, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους κάνουμε τη ζωή εύκολη.

Και ο κλέφτης έχει πολλούς τρόπους να πάρει ένα αυτοκίνητο, αλλά ο καθένας μας κοιτάει να το προστατεύσει, δεν το αφήνει με τα κλειδιά πάνω.

Και πιο παλιά που είχανε πιάσει τον @λεξανδρη με ξένες πινακίδες, από φωτογράφιση τον πιάσανε. Χίλιους τρόπους είχανε, αλλά από τη φωτογράφιση
τον πιάσανε.

fanisk
29-12-14, 16:49
Η αφαιρεση των πινακιδων ειναι αλλο ενα μετρο, παραπανω. Δεν κοστιζει τιποτα, γινεται αμεσως.

ART1 η πωληση απο το απλο ενδιαφερον εχει τεραστια διαφορα. Και επειδη αρκετοι γυρισαν χωρις αμαξι μονο με το βρακι τους πισω, εχε το νου σου. Δεν χρειαζεται να δινεις στοιχεια στο πρωτο τυχαιο ραντεβου.

ART1
29-12-14, 17:16
Η αφαιρεση των πινακιδων ειναι αλλο ενα μετρο, παραπανω. Δεν κοστιζει τιποτα, γινεται αμεσως.

ART1 η πωληση απο το απλο ενδιαφερον εχει τεραστια διαφορα. Και επειδη αρκετοι γυρισαν χωρις αμαξι μονο με το βρακι τους πισω, εχε το νου σου. Δεν χρειαζεται να δινεις στοιχεια στο πρωτο τυχαιο ραντεβου.

να εχω το νου μου?σε μενα αναφερεσαι?ειδες καπου να λεω οτι δινω στοιχεια απο το πρωτο ραντεβου κλπ?πρωτα να διαβαζεις καλα τα μνμ και μετα να αναφερεσαι με εκφρασεις τυπου εχε το νου σου και θα σου παρουν το βρακι.στο μνμ ξεχωριζω τα φορουμ απο τα σαιτ πωλησεις επομενως προς τι αυτη η κριτικη δεν καταλαβα

fanisk
29-12-14, 17:18
να εχω το νου μου?σε μενα αναφερεσαι?ειδες καπου να λεω οτι δινω στοιχεια απο το πρωτο ραντεβου κλπ?πρωτα να διαβαζεις καλα τα μνμ και μετα να αναφερεσαι με εκφρασεις τυπου εχε το νου σου και θα σου παρουν το βρακι.στο μνμ ξεχωριζω τα φορουμ απο τα σαιτ πωλησεις επομενως προς τι αυτη η κριτικη δεν καταλαβα

Διαβασες κατι παραπανω απο αυτο που εγραψα το οποιο μου διαφευγει? :think:

ART1
29-12-14, 17:22
εχε το νου σου. Δεν χρειαζεται να δινεις στοιχεια στο πρωτο τυχαιο ραντεβου. διαβασες καπου να λεω οτι πρεπει να δινουμε στοιχεια απο το πρωτο ραντεβου?

fanisk
29-12-14, 17:27
εχε το νου σου. Δεν χρειαζεται να δινεις στοιχεια στο πρωτο τυχαιο ραντεβου. διαβασες καπου να λεω οτι πρεπει να δινουμε στοιχεια απο το πρωτο ραντεβου?

Οχι διαβασα αυτο και σου απαντησα. Και δεν πηγαινε μονο σε εσενα. Γενικο ηταν το σχολιο σε οποιον σκεφτεται να πουλησει το αμαξι του και να δινει στοιχεια δεξια αριστερα. Ειδες καπου "κριτικη" ? Προτροπη ηταν.

εγω θα το πω αναποδα...και γτ να φαινετε?υπαρχει λογος?ποιος ο λογος?να φαινεται γτ?για να λεμε αααα τι ωραια πινακιδα και αυτος που το εχει ειναι απο αθηνα απο θεσσαλονικη απο ουγκαντα?ειμαι υπερ στο να μην φαινεται για πολλους και διαφορους λογους και δεν μιλω μονο για κλοπη και για προσωπικα στοιχεια απλα το θεωρο περιττο μεσα στα διαφορα φορουμ να φαινονται η πινακιδες αλλωστε το αυτοκινητο θελουμε να προβαλουμε και οχι πινακιδες.οσα αναφορα τα σαιτ για πωληση εκει και να φαινεται δεν βλεπω να υπαρχει καμια διαφορα αλλωστε το αμαξι για πωληση παει επομενως οταν καποιος ενδιαφερθει για την αγορα του ο ιδιοκτητης θελει δεν θελει θα αποκαλυψει και τα στοιχεια οχι μονο του αυτοκινητου αλλα και τα δικα του.

Τα εχουμε ξαναπει 100 φορες. Σε τυχαια ραντεβου πωλησης ποτε μονοι, ποτε πινακιδες, παντα κοντα σε ΑΤ, ποτε χαρτια κλπ. Οι καιροι ειναι περιεργοι.

Nino
29-12-14, 17:33
ποτε μονοι ναι, κοντα σε ατ ναι.ποτε χαρτια ναι το ποτε πινακιδες τι σημαινει?

ART1
29-12-14, 17:39
Οχι διαβασα αυτο και σου απαντησα. Και δεν πηγαινε μονο σε εσενα. Γενικο ηταν το σχολιο σε οποιον σκεφτεται να πουλησει το αμαξι του και να δινει στοιχεια δεξια αριστερα. Ειδες καπου "κριτικη" ? Προτροπη ηταν.

Τα εχουμε ξαναπει 100 φορες. Σε τυχαια ραντεβου πωλησης ποτε μονοι, ποτε πινακιδες, παντα κοντα σε ΑΤ, ποτε χαρτια κλπ. Οι καιροι ειναι περιεργοι.

αναφερομουν στα στοιχεια που θα φανουν οταν φτασουμε στο σημειο της μεταβιβασης και οχι στο να τα δινουμε μονοι μας στον καθε ασχετο

fanisk
29-12-14, 17:49
ποτε μονοι ναι, κοντα σε ατ ναι.ποτε χαρτια ναι το ποτε πινακιδες τι σημαινει?

Να πας λιγο νωριτερα στο ραντεβου και να τις αφαιρεσεις!

αναφερομουν στα στοιχεια που θα φανουν οταν φτασουμε στο σημειο της μεταβιβασης και οχι στο να τα δινουμε μονοι μας στον καθε ασχετο

Ενταξει οταν ερθει αυτη η στιγμη κανεις δεν φοβαται τιποτα. Η αγοραπωλησια εγινε, ο ενας χαιρεται το αμαξι και ο αλλος τα λεφτα. Και οι 2 εχουν τα στοιχεια των 2. Μεχρι να βρεθει ο αγοραστης (οχι ο ενδιαφερομενος) καλο ειναι να παιρνουμε οσα μετρα παραπανω μπορουμε. Μικρες λεπτομερειες με ασημαντο κοστος που θα μας βγαλουν πολλους μπελαδες απο το κεφαλι μας.

Για τα φορουμ, ακομη και μπαξιματα εμφανισης μπορουν να ταυτοποιησουν χρηστη με οχημα. Ταδε οχημα με Χ χρωμα, Ψ φρενα, Ω ζαντες. Προσοχη στο που τραβατε τις φωτο, και αν οι πινακιδες ειναι δηλωμενες σπιτι σας, να μη τραβατε απ'εξω.

katsaraios
29-12-14, 20:59
Εγω παντως στην αρχη του "ολα δρομος" ειχα βγαλει την πισω πινακιδα εχω και μαρτυρα απο το φορουμ:th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Bazil Van Sinner
14-01-15, 21:32
O αριθμός κυκλοφορίας οχήματος είναι προσωπικό δεδομένο αλλά δεν είναι ευαίσθητο,η συλλογή,χρήση,επεξεργασία,� �ποθήκευση,δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων απαγορέυεται ρητά χωρίς την άδεια της αρχής ή την συγκατάθεση του υποκειμένου του δεδομένου,με βάση τον νόμο 2472/1997 για τα προσωπικά δεδομένα όπως ισχύει σήμερα.

Aρχή προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. (https://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,19052&_dad=portal&_schema=PORTAL)

thumb