Επιστροφή στο Forum : διαφορες ερωτησεις για e46 318 coupe ΄04
Παιδες, καλησπερα σε ολους και καλες γιορτες με υγεια! Παει καιρος να γραψω κατι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν παρακολουθω συχνα τα του φορουμ. Παιρνω ξανα λοιπον το θαρρος να ρωτησω κανα δυο πραγματακια...
1) αναμενο λαμπακι Check κινητηρα, λογω αεριου, που σβηνει μετα απο αρκετα κμ με χρηση βενζινης. Ειναι κατι αθωο ή θα πρεπει να ανησυχω? Στο διαγνωστικο, ολα οκ...
2) αρρυθμια στο ρελαντι μεχρι 1600 rpm ειτε σε βενζινη ειτε σε γκαζι, οποτε το πιασει, αρκετα συχνα ομως. Αν γκαζωσω ολα οκ. εριξα σπρει καθαρισμου της πεταλουδας αλλα τιποτα.
3) Τα αμορτισερ ειναι τα μανισια οπως και οι δισκοπλακες. Σκεφτομαι να παω σε Bilsein B6 Sport (αυτα ειναι τα κιτρινα,ετσι?) και σε δισκοπλακα Brembo με τακακι Ferondo αντιστοιχα..
4) ο κλασικος αισθητηρας καταληψης αεροσακου συνοδηγου εχει αναψει. κοστος επισκευης???
5) εχει κανεις εικονα ποσο κοστιζει ενα γιαλυσμα-κερωμα και ενας βιολογικος καθαρισμος?
6) το λεβιεδακι εχει φθαρει αρκετα, μπαινει φωτιζομενο ή οχι? κοστος???
ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλες σας. Το αμαξι εχει 180.000 και αν δεν το διωξω, καθοτι οικογενειαρχης τα κουπε δεν πολυβολευουν, μαλλον θα το συμαζεψω λιγακι...
Παιδες, καλησπερα σε ολους και καλες γιορτες με υγεια! Παει καιρος να γραψω κατι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν παρακολουθω συχνα τα του φορουμ. Παιρνω ξανα λοιπον το θαρρος να ρωτησω κανα δυο πραγματακια...
1) αναμενο λαμπακι Check κινητηρα, λογω αεριου, που σβηνει μετα απο αρκετα κμ με χρηση βενζινης. Ειναι κατι αθωο ή θα πρεπει να ανησυχω? Στο διαγνωστικο, ολα οκ...
Να το δείς και μάλιστα άμεσα,κάτι σε χάλια μίγματα μου κάνει...
2) αρρυθμια στο ρελαντι μεχρι 1600 rpm ειτε σε βενζινη ειτε σε γκαζι, οποτε το πιασει, αρκετα συχνα ομως. Αν γκαζωσω ολα οκ. εριξα σπρει καθαρισμου της πεταλουδας αλλα τιποτα.
maf?, απο κάπου τραβάει αέρα?
Αν δεν στο έκανε πρίν την εγκατάσταση του αερίου μπορέι να είναι και Βραχυκυκλωμένα ή λάθος μπεκ αερίου?
Ξεκίνα τσεκάροντας για κάνα τρύπιο σωληνάκι, αν και με τηλεδιαγνωση δεν θα βγάλουμε άκρη, θες συνεργείο.
"Βλαβοτρόνικ" υποθέτω έχεις, σωστά??
3) Τα αμορτισερ ειναι τα μανισια οπως και οι δισκοπλακες. Σκεφτομαι να παω σε Bilsein B6 Sport (αυτα ειναι τα κιτρινα,ετσι?) και σε δισκοπλακα Brembo με τακακι Ferondo αντιστοιχα..
Περι ορέξεως...
4) ο κλασικος αισθητηρας καταληψης αεροσακου συνοδηγου εχει αναψει. κοστος επισκευης???
Αν δεν απατώμαι ~120¤ το ανταλλακτικό και κανα πενηντάρι ο ταπετσέρης, εναλλακτικά το κάνεις emulate είτε αγοράζοντας είτε φτιάχνοντας το σχετικό ανταπτοράκι με κόστος απο 3 μέχρι 10¤
5) εχει κανεις εικονα ποσο κοστιζει ενα γιαλυσμα-κερωμα και ενας βιολογικος καθαρισμος?
για το πρώτο εξαρτάτε, για το δευτερο πάλι εξαρτάτε χαχαχαχα,
για βιολογικό υπολόγιζε κανα κατοστάρικο για να είσαι μέσα, πάντα όμως δεδομένης κ της κατάστασης που βρίσκεται το αυτοκίνητο.
6) το λεβιεδακι εχει φθαρει αρκετα, μπαινει φωτιζομενο ή οχι? κοστος???
Για τον OEM δες εδώ (https://bmwfans.info/parts-catalog/25119415379), εγώ πάντως θα σου πρότεινα αυτόν (https://www.ebay.com/itm/321552583214), που είναι μακράν ποιο όμορφος, επίσης υπάρχει και αυτός (https://bmwfans.info/parts-catalog/25110429269)
ευχαριστω εκ των προτερων για τις συμβουλες σας. Το αμαξι εχει 180.000 και αν δεν το διωξω, καθοτι οικογενειαρχης τα κουπε δεν πολυβολευουν, μαλλον θα το συμαζεψω λιγακι...
See my comments above in blue :original:
---emulate είτε αγοράζοντας είτε φτιάχνοντας το σχετικό ανταπτοράκι με κόστος απο 3 μέχρι 10¤????
σε ηλεκτρολογο φανταζομαι...
---Ξεκίνα τσεκάροντας για κάνα τρύπιο σωληνάκι, αν και με τηλεδιαγνωση δεν θα βγάλουμε άκρη, θες συνεργείο.
"Βλαβοτρόνικ" υποθέτω έχεις, σωστά??
σωστα! οταν λες τρυπιο σωληνακι?
μπορει να το κανει ο ηπια σκισμενος χοντρος σωληνας που βγαινει απο το φ. αερα? εισαγωγη?
Vassilis ///M
12-12-14, 11:31
1) Πάρε τηλέφωνο Σαρηγιαννίδη και Γκέρτσο...
2)Πάρε τηλέφωνο Σαρηγιαννίδη και Γκέρτσο...
3)Πάρε τηλέφωνο εμένα να πιούμε καφέ...
4)Πάρε τηλέφωνο εμένα να σε στείλω στον ηλεκτρολόγο μου...
5)Πάρε τηλέφωνο εμένα να πιούμε καφέ (θέλω κι εγώ γυάλισμα-κέρωμα θα τα κάνουμε σπίτι μου και τα δύο στο γκαράζ)
6)Μην ασχολήσε...
See my comments above in blue :original:
Τα είπε όλα ο Ηλίας!!! :thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Για το simulation του αισθητήρα κατάληψης διάβασε εδώ https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=15176 thumb