Επιστροφή στο Forum : Performance Φρένα σε Ε90
η εταιρία δίνει μια λίστα απο μοντέλα που τοποθετούνται ως retrofit kit.
σε αυτά τα πλαίσια δεν συμπεριλαμβάνονται τα μοντέλα του 2006 κυρίως ενώ να τα δίνει σε σχεδόν όλα τα μοντέλα απο το 2007 κ μετά.
τα f/l βγήκαν μετά το 2009.
τι πάιζει λοιπόν, μήπως μπαίνουν κανονικά σε όλα τα Ε90?
μήπως παίζει κάτι με την κωδικοποίηση που χρειάζεται μετά?
δεν μπορώ να φανταστώ οτι έχουν τόσο μεγάλες διαφορές τα Ε90 μεταξύ τους ωστε σε άλλα να μπαίνει και σε άλλα όχι. (με την προϋπόθεση βέβαια οτι οι ζάντες είναι 17'' και πάνω)
έχουμε εμπειρία απο κανέναν?
ΔημήτρηςΜ3
09-12-14, 11:01
Δε χρειάζεσαι προγραμματισμό !
Άκρα f/l με προ f/l ειναι ίδια !!
Δε χρειάζεσαι προγραμματισμό !
Άκρα f/l με προ f/l ειναι ίδια !!
στο manual ετσι λέει...
Vassilis ///M
09-12-14, 11:50
Nα προγραμματίσεις τι????
Nα προγραμματίσεις τι????
7. Finishing off and coding
The retrofit system requires encoding.
– Reconnect vehicle battery
– Encode retrofit with Software Service Station (SSS) via the path – Retrofit / Sports Brake –
– Perform quick test
– Reassemble vehicle in reverse order of removal
– Perform function test
Vassilis ///M
09-12-14, 12:06
7. Finishing off and coding
The retrofit system requires encoding.
– Reconnect vehicle battery
– Encode retrofit with Software Service Station (SSS) via the path – Retrofit / Sports Brake –
– Perform quick test
– Reassemble vehicle in reverse order of removal
– Perform function test
Όλα αυτά για να βάλεις μεγαλύτερα φρένα??
Εφόσον τα σηκώνει η αντλία απαιτείται και προγραμματισμός εγκεφάλου???
ΔημήτρηςΜ3
09-12-14, 12:15
Καλα..
Δε χρειάζεται ειναι μόνο για τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου !
Όπως με τους αερόσακους !!
Οταν έχεις τον μεγαλο και αλλάξεις με τον μικρο δουλεύει αλλα εχει αλλο κωδικό
Στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου τίποτα παραπάνω !!
stratos mak
09-12-14, 12:38
Δημήτρη η αλλαγή ζάντας απο 16 σε 17 ειναι απαραιτητη για να μπουν τα performance ?
ΔημήτρηςΜ3
09-12-14, 13:27
Αυτό ειναι το μόνο σίγουρο !!!!
Στο δικό μου που είναι τέλη του 07 είχα βάλει φρένα από 330 του 06 χωρίς κανένα θέμα.
Πιστεύω πως μπαίνουν απροβληματιστα.
ΔημήτρηςΜ3
09-12-14, 14:58
Στο δικό μου που είναι τέλη του 07 είχα βάλει φρένα από 330 του 06 χωρίς κανένα θέμα.
Πιστεύω πως μπαίνουν απροβληματιστα.
Περιμένω κατι απαντήσεις απο αλλο θέμα τι έγινε έμαθες ;;
Ε90 320d 04/2008, φοράει εμπρός κιτ BMW performance brakes, χωρίς προβλήματα......
Sent from my HM NOTE 1W
Ε90 320d 04/2008, φοράει εμπρός κιτ BMW performance brakes, χωρίς προβλήματα......
Sent from my HM NOTE 1W
του 2008 , ναι... του 2006 υπαρχει κανενα?
Πέτρο τώρα που το λες θυμήθηκα ότι το φρένα τα μαμά τα πούλησα σε έναν άσσο που ήταν από τα πρώτα μοντέλα 04-05 και δεν ταίριαζαν, ο μάστορας του παιδιού που τα πήρε του είπε ότι δεν ταιριάζουν επειδή τα πρώτα μοντέλα είναι βασισμένα στα Ε46. Μήπως κάτι τέτοιο παίζει και στα πρώτα Ε90?
Εμένα και αυτό μου φαντάζει απίθανο βέβαια.
Δεν ξέρω αν παίζει κάτι διαφορετικό στα si, στα οποία από ότι έμαθα τελευταία φοράνε αλουμινίου δαγκάνες.
Μόλις κοίταξα το BMWfans.info και οι κωδικοί από τα άκρα σε όλα τα e90 είναι ίδιοι.
Μόλις κοίταξα το BMWfans.info και οι κωδικοί από τα άκρα σε όλα τα e90 είναι ίδιοι.
αυτό έχω δει κ εγώ...
οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπαίνουν...
Είμαι κατά 99.9% σίγουρος ότι μπαίνουν.
Βρήκες τι μτχ να μπαξεις?
απο μαγαζί στη Γερμανία που εξειδικεύεται σε ανταλλακτικά BMW μου ειπαν οτι μπάινει απροβληματιστα το κιτ για τον εμπρόσθιο άξονα σε όλα τα Ε90.
απο τον dealer μου εδώ στην Ελλάδα μου είπε οτι όντως δεν το δίνει βάσει πλαισίου το κιτ για το δικό μου αλλά δεν καταλαβαίνει γιατι να μην μπάινει. το πιο πιθανό είναι να κουμπώσει κανονικά.
το σκέφτομαι... αρκετά χρήματα
το σκέφτομαι... αρκετά χρήματα
To αμάξι από τη μάνα του έχει εκπληκτικά φρένα. Ο μόνος λόγος που θα έκανα τέτοια αλλαγή είναι η οπτική αναβάθμιση.
To αμάξι από τη μάνα του έχει εκπληκτικά φρένα. Ο μόνος λόγος που θα έκανα τέτοια αλλαγή είναι η οπτική αναβάθμιση.
Για τα ματια του κόσμου ε? :th_Laie_67-1:
διαβάζω και διβάζω σε Γερμανικά φόρουμ... τελικά το μπάινει δεν μπαίνει έχει να κάνει με το προγραμματισμό του DSC. απο το 2007 και μετά ανακοινώσανε το FRW 2 και απο το 2009 και μετά το FRW 3. στα 2006 φαίνεται να μην είναι εφικτός ο προγραμματισμός.
μηχανικά λοιπόν η εγκατάσταση είναι εφικτή... ψάχνω να βρω τι γίνεται ηλεκτρολογικά και αν έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του DSC, DTC
Για τα ματια του κόσμου ε? :th_Laie_67-1:
Ναι, βγάζω μεναγκό με τα φρένα μου όταν τα βλέπουν :hystericalbs1:
Ιν Θάνος αει τραστ καθώς και εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα.
Ο Γιάννης στο 320 (κουπέ) είχε βάλει περφόρμανς αν δεν κάνω λάθος (αλλά δεν θυμάμαι παραγωγή καθόλου). Το αναφέρω μπας κ θυμηθεί κανείς.
λοιπόν, διαβάζοντας ένα thread 20 σελίδων καταλήγουμε οτι τα φρένα μπαίνουν σε όλα τα Ε90 εμπρός. πίσω εξαρτάται απο το τι χειρόφρενο έχουν (διάμετρος 160 ή 185). για να μπουν πρέπει να έχουν το μεγάλο χειρόφρενο με τα 185 διάμετρο.
το ''πρόβλημα'' είναι η κωδικοποίηση που όμως δεν επηρρεάζει πουθενά τελικά.
όσο προβλημα δηλαδή έχει κάποιος που θα βάλει σε Ε90 και φρένα της AP, Tarox, Brembo Stoptech κλπ...
δεν ξερω αν παιζει ρολο, το δικο μου Ε90 απο τα πρωτα που εχουν βγει, φοραει φρενα απο 335 χωρις κανενα θεμα!
Μια από τα ίδια .Φοράω φρένα από 335 μπροστά και απο 325 πίσω και δεν έχω θέμα.
αν αλλαχτούν είναι καλό και βοηθάει διαβάζω να τοποθετηθούν και άλλα σωληνάκια φρένων. έχετε κάποια πρόταση τα οποία να μην θέλουν πατέντες και να κουμπώνουν στις δαγκάνες και στο αμάξωμα όπως τα μαμά με τα ίδια σπειρώματα?
αν αλλαχτούν είναι καλό και βοηθάει διαβάζω να τοποθετηθούν και άλλα σωληνάκια φρένων. έχετε κάποια πρόταση τα οποία να μην θέλουν πατέντες και να κουμπώνουν στις δαγκάνες και στο αμάξωμα όπως τα μαμά με τα ίδια σπειρώματα?
πχ
https://www.ebay.de/itm/Stahlflex-Bremsleitungen-BMW-E90-E91-E92-E93-3er-TUV-Bremsschlauche-/150844770894?pt=DE_Autoteile&hash=item231f0c8a4e
https://www.ebay.de/itm/Stahlflex-Silver-Edition-BMW-3er-E90-91-92-93-M3-Bremsleitungen-ABE-/281100603576?pt=DE_Autoteile&hash=item4172e6d0b8
https://www.fischer-flex.de/
Αυτή η μάρκα είναι από τις καλύτερες για BMW.
Τα 2 εμπός και 2 πίσω αλλάζουν εύκολα.
Άλλα 2 υπάρχουν πίσω, βαθιά μέσα εκεί που είναι το διαφορικό.Εκεί αλλάζουν δύσκολα.:original:
https://www.fischer-flex.de/
Αυτή η μάρκα είναι από τις καλύτερες για BMW.
Τα 2 εμπός και 2 πίσω αλλάζουν εύκολα.
Άλλα 2 υπάρχουν πίσω, βαθιά μέσα εκεί που είναι το διαφορικό.Εκεί αλλάζουν δύσκολα.:original:
Ευχαριστώ!
Γιατι δεν κοιτάς για ένα καλύτερο τακάκι ? πχ EBC κιτρινο ?
Μήπως είναι υπερβολή ένα τέτοιο κιτ ?
Σε. 325 ε90 περασα μπροστα σετ απο ζ4 3,5 με διαμετρο 348.
Αστερι λεμε
Μια από τα ίδια .Φοράω φρένα από 335 μπροστά και απο 325 πίσω και δεν έχω θέμα.
Σε. 325 ε90 περασα μπροστα σετ απο ζ4 3,5 με διαμετρο 348.
Αστερι λεμε
Καλησπέρα,
από που βρίσκετε βρε παιδιά φρένα μεταχειρισμένα, από 335 ή 325 για παράδειγμα, για τα μικρότερα Ε90 2λιτρα μας? Κόστος?
Έχει ο m3est νομίζω 600 ευρώ τα εμπρός από 335 για τα πίσω πρέπει να ψαχτείς από 325 γιατί από 330 και 335 θέλει αλλά άκρα αν είναι να αλλάξεις μόνο τα εμπρός μην το κανείς γιατί αλλάζεις την κατανομή πέδησης
Sent from my iPad using Tapatalk
Έχει ο m3est νομίζω 600 ευρώ τα εμπρός από 335 για τα πίσω πρέπει να ψαχτείς από 325 γιατί από 330 και 335 θέλει αλλά άκρα αν είναι να αλλάξεις μόνο τα εμπρός μην το κανείς γιατί αλλάζεις την κατανομή πέδησης
Ευχαριστώ......βασικά τα Performance (καινούργια) κοστίζουν 900¤ (εμπρός) ή 1500¤ (εμπρός+πίσω σετ), από εξωτερικό.....οπότε τα 600¤ για τα μεταχειρισμένα εμπρός από 335, μου φαίνονται κάπως πολλά....
Με καινούργια τακάκια μεταχειρισμένα δίσκους δαγκάνες
Αλλά μπορείς να πάρεις τηλ να ρωτήσεις μήπως έχει αλλάξει κάτι στη τιμή τα περφορμανς που τα βρίσκεις 1500 είναι πολύ καλή τιμή!
Τα πίσω τα περφορμανς νομίζω είναι ίδια με του 325
Τα δικα μου ηταν μεταχειρο δυο μηνων σε αριστη κατασταση.αγορα,υγρα και εργασια πηγαν 700euro.
Τα δικα μου ηταν μεταχειρο δυο μηνων σε αριστη κατασταση.αγορα,υγρα και εργασια πηγαν 700euro.
Εμπρός πίσω; Από τι αυτοκίνητο και σε τι τα έβαλες;
Sent from my HM NOTE 1W
Μπροστά.
Από Ζ4 3.5 σε Ε90 325:original: