Επιστροφή στο Forum : S14b23 engine table!
Vasilis M3
23-11-14, 16:40
Μιας και η ατυχία μας χτύπησε (κλασικά πλέον...) την πόρτα είπα να βάλω ένα πρωτότυπο τραπεζάκι στο δωμάτιο μου.
Ξεκινήσαμε κάπως έτσι..
27040
Και καταλήξαμε κάπως έτσι..
27041
27042
Στην συνέχεια αφού το μοτέρ έγινε βίδες,με 16 (!!!) ρίγματα το μπλόκ ήταν πλέον άχρηστο...όχι όμως για εμένα!!! :whistle:
Ξεκίνησα βγάζοντας τις κόλλες και καθαρίζοντας το σχολαστηκά με blue clean.Η διαδικασία αυτή μου πήρε κάπου στα 3 με 4 απογεύματα.Δεν είναι τελικά τόσο εύκολη η απομάκρινση του λαδιού και της βρωμιάς..
27043
27044
Μετά έριξα και λίγο τρίψιμο για να είναι σαν καινούργιο thumb
27045
Μόνωση:
27046
Βάψιμο:
27047
Vasilis M3
23-11-14, 16:42
Εχθές κάθησα και έβγαλα τις ταινίες και ξεκίνησα το δέσιμο.Εδεσα τα κουζινέτα του στροφάλου,πέρασα και βερνίκι το επάνω μέρος και έπειτα το δίλημμα..πως θα μπει υπερυψωμένο το τζάμι μου?Στην αρχή η πρώτη σκέψη ήταν να μπουν 4 βίδες στις άκρες εκεί που δένει το καπάκι αλλά τελικά επέλεξα κάτι πιο ταιριαστό!
Πετάχτηκα σε ένα ρεκτιφιέ και πήρα 4 βαλβίδες!Αφού τις περιποιήθηκα πλένοντας τις θα πάνε αύριο σε φίλο τζαμά που θα μου κολλήσει το τζάμι με τις βαλβίδες για να είναι πιο ασφαλές (μη φύγει κανα τζάμι και σφαχτούμε.. :hystericalbs1: )
Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα με δικαιώσει!Μες την βδομάδα θα έχετε και τα αποτελέσματα! thumb
27048
27049
27050
καταλαβες φιλε μου , αλλοι κοιμομαστε με τον ηχο του S14 στα ονειρα μας
και αλλοι τα κανουν τραπεζακια :th_Laie_67-1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:
περιμενω το τελικο αποτελεσμα
well done!!!thumb
Vasilis M3
23-11-14, 19:41
Tι τον θες μωρέ τον S14?Για τραπεζάκι καλός είναι.....Βουρ για S54 χαχαχ :th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Bazil Van Sinner
23-11-14, 19:47
Ωραίος ο Μπίλ !!!!
Καλά πως το μπλόκ έπαθε 16 ραγίσματα?!?!?:shok::shok::shok:
Καλή ιδέα για το τραπεζάκι αφού αχρηστεύθηκε το μπλόκ... Για πιο γρήγορο καθάρισμα και χωρίς πολύ κόπο θα μπορούσες να το κάνεις μια αμμοβολή ή σοδοβολή πιστεύω.
Περιμένουμε φωτό απο το final product :original:
Laggispower
23-11-14, 20:54
Πολυ καλη ιδεα!Περιμενουμε αποτλεσμα!
Τι έπαθε ο κινητήρας αν επιτρέπεται?
Vasilis M3
25-11-14, 15:40
Ωραίος ο Μπίλ !!!!
Τενκ γιου Bill thumb
Καλά πως το μπλόκ έπαθε 16 ραγίσματα?!?!?:shok::shok::shok:
Καλή ιδέα για το τραπεζάκι αφού αχρηστεύθηκε το μπλόκ... Για πιο γρήγορο καθάρισμα και χωρίς πολύ κόπο θα μπορούσες να το κάνεις μια αμμοβολή ή σοδοβολή πιστεύω.
Περιμένουμε φωτό απο το final product :original:
Το καθάρισα με αυτό τον τρόπο καθώς είμαι φαντάρος ακόμα και δεν παίζουν φράγκα οπότε ήθελα να κρατηθεί όσο πιο χαμηλά γίνεται το budget thumb
Πολυ καλη ιδεα!Περιμενουμε αποτλεσμα!
Να σαι καλά φίλε μου :original:
Τι έπαθε ο κινητήρας αν επιτρέπεται?
16 μικροραγίσματα έδειξε η νεκροψία...Το μοτέρ φόραγε συμπιεσάτα πιστόνια mahle και δούλευε με μαμά εγκέφαλο No1 φαουλ...προφανώς το να δουλεύει το αμάξι με ανεβασμένη συμπίεση χωρίς το κατάλληλο πρόγραμμα ήταν που το γ@μησε...No2
Η μεγαλύτερη μ@λακία όμως είναι των μηχανικών που εφόσων το αμάξι είχε πάει επανηλημένος συνεργείο γιατί μπέρδευε πολλές φορές και δεν δούλευε σωστά έπρεπε να ανοίξουν στο τέλος και καπάκι να δουν τι παίζει..ωστόσο το καπάκι ανοίχθηκε μια και καλή για την αλλαγή..:thumbsdown:
Σημασία έχει ότι το μοτέρ θα φτιαχτεί ΣΩΣΤΑ και απο ΤΗΝ ΑΡΧΗ. :original:
steliosm46
26-11-14, 13:35
Βασίλη ωραια ιδεα με το τραπεζακι.
τωρα τι θα κανετε θα παρετε καινουργιο μπλοκ ή αλλο κινητηρα με την μια?
Να μεριμνήσεις και για τα μπουκάλια όταν φωνάζεις το μωρό
https://www.chromjuwelen.com/de/network/320-hooniversecom/150455-project-et-02-bmw-engine-block-table.html
Vasilis M3
26-11-14, 20:08
Βασίλη ωραια ιδεα με το τραπεζακι.
τωρα τι θα κανετε θα παρετε καινουργιο μπλοκ ή αλλο κινητηρα με την μια?
Ευχαριστώ Στέλιο :original:
Βρήκαμε μπλόκ αλλά η φάση πάει "λάου λάου" γιατί δεν υπάρχει και cash-έρι και είναι και πιο απολαυστικό κιόλας.. :hystericalbs1:
Να μεριμνήσεις και για τα μπουκάλια όταν φωνάζεις το μωρό
https://www.chromjuwelen.com/de/network/320-hooniversecom/150455-project-et-02-bmw-engine-block-table.html
Γι αυτό φωνάζω για V8...ο Bazil ξερει :th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Ελπίζω μέχρι την Παρασκευή να είναι έτοιμη η κόλληση για να το βάλω στο δωμάτιο!
Πρέπει να πέσει κι άλλο φωτορεπορτάζ! thumb
Σκέφτομαι να κάνω βόλτα σε κάνα παλιατζή να βρω μπλοκ από φορτηγό, χωρίς πλάκα.
Σκέφτομαι να κάνω βόλτα σε κάνα παλιατζή να βρω μπλοκ από φορτηγό, χωρίς πλάκα.
το πιο ωραιο τραπεζακι, φτιαχνεται με μοτερ απο σκαραβαιο.
οπως ειναι μποξερ ο κινητηρας, με τους κυλινδρους παραλληλα στο εδαφος ..βαζεις 4 μπιελοπιστονα καθετα και στηριζεις το τζαμι.
ολα καλα, βαλε εναν S54 μεσα και τελος. Πλεον τους βρισκεις φθηνα:thumbsup:
και πως θα σηκωνει η γυναικα ρε αυτο το πραμα για να σκουπιζει απο κατω ??!!
:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Bazil Van Sinner
27-11-14, 17:59
και πως θα σηκωνει η γυναικα ρε αυτο το πραμα για να σκουπιζει απο κατω ??!!
:th_Laie_67-1::hystericalbs1:
Πώς φαίνεται ο νοικοκύρης άνθρωπος thumb
Πώς φαίνεται ο νοικοκύρης άνθρωπος thumb
τη μεσουλα μου σκεφτομαι !
:th_Laie_67-1:
Vasilis M3
27-11-14, 19:42
:mpaks:
Είναι πολύ πιο ωραίο απο κοντά!
27110
27111
27112
Όσο για την μεταφορά γι αυτό φρόντησα οι βαλβίδες να κολλήσουν με το γυαλί ουτως ώστε να αφαιρούνται εύκολα απο το μπλοκ και να τραβιέται λίγο πιο δίπλα για καθάρισμα.Επίσης μπήκαν 4 ρυθμιζόμενα ποδαράκια για πιο εύκολη μετακίνηση αλλά και για να το αλφαδιάσω τζάστ!thumb
27113
Σας περιμένω για καφεδάκι-σουβλάκι :cheers:
nikos valvetronic
30-11-14, 21:04
Ωραίο Βασίλη μπράβο για το αποτέλεσαμα thumb