Επιστροφή στο Forum : μηχανισμος οροφης ζ3
https://www.ebay.com/itm/96-02-E36-7-BMW-Z3-CONVERTIBLE-SOFT-TOP-HOOD-MECHANISM-PUMP-840722402-/321333895819?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item4ad0fe228b λοιπον ςστω οτι εχουμε αυτο.. μπαινει κατευθιαν πανω στο δικο μου που ειναι μανιουαλ η θελει καποια ας πουμε τροποποιηση? θελει καποιο αλλο ανταλακτικο??
ρε παιδια κανεις δεν εχει αποψη????? περιμενω τον paganis που στανταρ ξερει :whistle::whistle: :thumbsup::thumbsup:
Αν δε κάνω λάθος ο σκελετός είναι διαφορετικός .
Αυτό που θέλεις είναι να κάνεις την χειροκίνητη οροφή σου σε ηλεκτρική, σωστά??
Υπάρχει αυτό το σετάκι https://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CH73&mospid=48091&btnr=54_0294&hg=54&fg=95 αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάποιο diy!
Όντως και εγώ μόνο αυτό βρήκα... :( https://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=542047
το κοστος ειναι τοσο οσο αυτο που λεει στο real oem? αυτο που ποσταρα εγω δεν ειναι κατι αντιστοιχο? εχω μπερδευτει παιδια :ranting2::ranting2:
ποσα δινετε ?
Σ΄ωραίος!! thumb
ρε παιδια κανεις δεν εχει αποψη????? περιμενω τον paganis που στανταρ ξερει :whistle::whistle: :thumbsup::thumbsup:
επειδη εχω ηλεκτρικη οροφη, δεν ψαχτηκα ποτε να δω τις διαφορες με την χειροκινητη.
ποσα δινετε ?
τι εννοει ο φιλος??
50¤ για το pdf παρακαλω.......
50¤ για το pdf παρακαλω.......
αααα χαχαχα! καλα μην φανταστεις κινεζικα μου φενονται! αλλα βλεπω οτι θελει κ αλλα πραγματακια εκτος απο αυτο που ποσταρα!
οκ, για σενα αλλα 200¤ και στο μεταφραζω κι ολας......
οκ, για σενα αλλα 200¤ και στο μεταφραζω κι ολας......
δεν ειναι θεμα μεταφρασης (που ειναι δλδ) απλα τα ανταλακτικα τα βλεπω σαν κινεζικα και βλεπω ειναι μπολικα... κανεις που το εκανε απο χειροκινητο σε ηλεκτρικο??
αν σκεφτεις πως η διαφορα τιμης καινουριου, μεταξυ χειροκινητης οροφης και ηλεκτρικης ηταν περιπου 3000ευρω...μαλλον το να την βαλεις εκ των υστερων δεν ειναι φθηνη υποθεση.
αν σκεφτεις πως η διαφορα τιμης καινουριου, μεταξυ χειροκινητης οροφης και ηλεκτρικης ηταν περιπου 3000ευρω...μαλλον το να την βαλεις εκ των υστερων δεν ειναι φθηνη υποθεση.
οκ αλλα αν τα πραγματακια τα βρω απο ebay οπως τον μηχανισμο αυτο πιστευω οτι το κοστος θα ειναι πολυ πιο κατω εστω και μεταχειρο εννοειται. απλα να ξερω αν γινετε στο δικο μου θελω και φυσικα αν καποιος το εκανε θα ηταν τεραστια βοηθεια να μου πει πως και τι..!
εκτος απο τα ηλεκτρικα που ειναι αρκετα, θελει αλλαγη μεχρι και τις ταπετσαριες στο χωρο αποσκευων. Αν τα βρεις φτηνα και πιανουν τα χερια σου, εχει καλως.
να ξερεις οτι θελει ξυλωμα ολο τον κοσμο πισω....... και ξανα τοποθετηση και ευθυγραμμιση κουκουλας.
οτι γινεται, γινεται σε ολα.
εκτος απο τα ηλεκτρικα που ειναι αρκετα, θελει αλλαγη μεχρι και τις ταπετσαριες στο χωρο αποσκευων. Αν τα βρεις φτηνα και πιανουν τα χερια σου, εχει καλως.
να ξερεις οτι θελει ξυλωμα ολο τον κοσμο πισω....... και ξανα τοποθετηση και ευθυγραμμιση κουκουλας.
οτι γινεται, γινεται σε ολα.
μαλιστα.. δυσκολα τα πραγματα οχι τα χερια μου δεν πιανουν αλλα εχω φιλουςς που το χουν βεβαια αν εχει τοσο δουλιτσα χλωμο το βλεπω.. εκτος και αν βρω κανενα σετακι μεταχειρο και καποιον που το εχει ξανακανει η τελος παντων εχει καποια ιδεα...
η καλυτερη περιπτωση, ειναι να βρεις κανα τρακαρισμενο (μπροστα) και να το γδυσεις...
ετσι θα παρεις και οτι χρειαζεσαι και θα εχεις εικονα του τι πρεπει να αλαχτει και πως....
ψαξε για τρακαρισμενα
Και μη νομίζεις ότι η ηλεκτρική κουκούλα κάνει κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Είναι αρκετά ευαίσθητος ο μηχανισμός της και είσαι αναγκασμένος έτσι και αλλιώς να βγεις από το αμάξι όταν την ανοίγεις προκειμένου να διπλώσει καλά το πλαστικό τζάμι. Όταν είναι να κλείσει πάντως, γίνεται με μία κίνηση.
Θα κράταγα τη διάθεση σου για αλλαγές και τα χρήματα για τη διατήρηση της Ζ σε τέλεια κατάσταση.
Και μη νομίζεις ότι η ηλεκτρική κουκούλα κάνει κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Είναι αρκετά ευαίσθητος ο μηχανισμός της και είσαι αναγκασμένος έτσι και αλλιώς να βγεις από το αμάξι όταν την ανοίγεις προκειμένου να διπλώσει καλά το πλαστικό τζάμι. Όταν είναι να κλείσει πάντως, γίνεται με μία κίνηση.
Θα κράταγα τη διάθεση σου για αλλαγές και τα χρήματα για τη διατήρηση της Ζ σε τέλεια κατάσταση.
το αμαξι θελω να πιστευω οτι το εχω σε αριστη κατασταση
σε σχεση δλδ με πως το πηρα μεσα σε ενα χρονο εχω αλλαξει αρκετα πραγματα οπως π.χ ολα τα υγρα λαδια ξυδια απο διαφορικο μεχρι υγρα τιμονιου το εβαψα εχω βαλει αλλο τιμονι σταρτ μπατον αναβαθμηση στα ηχεια κολαρα μαπ ψυγειο και αλλα γενικα το προσεχω για να το εχω δεν θελω να το δωσω... τωρα μενει νομιζω η κουκουλα και αν βαλω κανενα μηχανισμο χωρις να ξεφευγω πολυ γιατι οσο να ναι παντα κατι θα θελει παλιο αμαξι ειναι ασχετα που κανω τον μηνα το πολυ 800 χλμ σε λιγακι θα δω και για αμορτισερ μαλλον....
η καλυτερη περιπτωση, ειναι να βρεις κανα τρακαρισμενο (μπροστα) και να το γδυσεις...
ετσι θα παρεις και οτι χρειαζεσαι και θα εχεις εικονα του τι πρεπει να αλαχτει και πως....
ψαξε για τρακαρισμενα
εδω στην ροδο δεν το βλεπω....
το αμαξι θελω να πιστευω οτι το εχω σε αριστη κατασταση
σε σχεση δλδ με πως το πηρα μεσα σε ενα χρονο εχω αλλαξει αρκετα πραγματα οπως π.χ ολα τα υγρα λαδια ξυδια απο διαφορικο μεχρι υγρα τιμονιου το εβαψα εχω βαλει αλλο τιμονι σταρτ μπατον αναβαθμηση στα ηχεια κολαρα μαπ ψυγειο και αλλα γενικα το προσεχω για να το εχω δεν θελω να το δωσω... τωρα μενει νομιζω η κουκουλα και αν βαλω κανενα μηχανισμο χωρις να ξεφευγω πολυ γιατι οσο να ναι παντα κατι θα θελει παλιο αμαξι ειναι ασχετα που κανω τον μηνα το πολυ 800 χλμ σε λιγακι θα δω και για αμορτισερ μαλλον....
Εύχομαι να το προσέχεις πάντα έτσι!
Έχεις χρόνο να το ψάξεις με την κουκούλα (για πιθανή ευκαιρία που θα παρουσιαστεί) και σίγουρα είναι μία αναβάθμιση καλή, απλά δεν είναι value-for-money κατά τη γνώμη μου (και ας έχω από μαμά στο δικό μου ηλ. κουκούλα). Τέλος έχε υπόψη σου ότι υπάρχει κάποια δυσκολία όταν "πειράζεις" την κουκούλα στο να τη 'φέρεις στα ίσια' της πάλι, ώστε να έχει το αμάξι μετά τη στεγανότητα που θες.
Εύχομαι να το προσέχεις πάντα έτσι!
Έχεις χρόνο να το ψάξεις με την κουκούλα (για πιθανή ευκαιρία που θα παρουσιαστεί) και σίγουρα είναι μία αναβάθμιση καλή, απλά δεν είναι value-for-money κατά τη γνώμη μου (και ας έχω από μαμά στο δικό μου ηλ. κουκούλα). Τέλος έχε υπόψη σου ότι υπάρχει κάποια δυσκολία όταν "πειράζεις" την κουκούλα στο να τη 'φέρεις στα ίσια' της πάλι, ώστε να έχει το αμάξι μετά τη στεγανότητα που θες.
καταλαβα.. ευχαριστω παιδια που ασχοληθηκατε με το θεμα μου ελπιζω να βρω σε καποια στιγμη την ακρη ωστε να το κανω ηλεκτρικο!
Αυτό δεν το κατάλαβα.
Εγώ κ όταν ανοίγω κ όταν κλείνω την κουκούλα μέσα κάθομαι :original:
Αυτό δεν το κατάλαβα.
Εγώ κ όταν ανοίγω κ όταν κλείνω την κουκούλα μέσα κάθομαι :original:
μαλλον εννοει οτι καμια φορα στο κλεισιμο, τσακιζει το πλαστικο τζαμι και πρεπει να βγεις να το διπλωσεις ομορφα.
εμενα παντως σχεδον παντα, διπλωνει ομορφα και δεν χρειαζεται να βγω απο το αμαξι.
μαλλον εννοει οτι καμια φορα στο κλεισιμο, τσακιζει το πλαστικο τζαμι και πρεπει να βγεις να το διπλωσεις ομορφα.
εμενα παντως σχεδον παντα, διπλωνει ομορφα και δεν χρειαζεται να βγω απο το αμαξι.
ζηλευω :whistle::whistle:
Ακριβώς...για να αποφύγω πιθανό 'ατύχημα'....
Καλησπέρα σε όλους επειδή το έψαξα για το δικό μου, είχα ενημέρωση από το συνεργείο ότι υπάρχουν 2 τύποι ηλεκτρικής κουκούλας. Αυτό μπορεί κάποιος να το καταλάβει όταν βγάλει την κουκούλα. Η τιμή σε έναν τύπο είναι 800 και αν είναι ο αλλος τύπος που απαιτείται για να μπεί είναι 1500 και η εφαρμογή είναι εργοστασιακού επιπέδου.....
Καλησπέρα σε όλους επειδή το έψαξα για το δικό μου, είχα ενημέρωση από το συνεργείο ότι υπάρχουν 2 τύποι ηλεκτρικής κουκούλας. Αυτό μπορεί κάποιος να το καταλάβει όταν βγάλει την κουκούλα. Η τιμή σε έναν τύπο είναι 800 και αν είναι ο αλλος τύπος που απαιτείται για να μπεί είναι 1500 και η εφαρμογή είναι εργοστασιακού επιπέδου.....
με τα λεφτα αυτα,,,μια χαρα ειναι και η χειροκινητη.
Δεν έχεις άδικο, άλλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....απλώς το αναφέρω και δεν το κρύβω εγώ που δεν έχω ηλεκτρική με χαλάει....
εγω που εχω, δεν μου κανει τρομερη αισθηση..εξαλλου δεν ειναι και πληρως αυτοματη(εσυ κλεινεις τις ασφαλειες). Δεν ειναι κατι που θα δαπανουσα κανα 1000ικο, για να το βαλω εκ των υστερων.
με τα λεφτα αυτα,,,μια χαρα ειναι και η χειροκινητη.
ναι αλλα αν βρουμε κανενα κομπλε θεματακι μεταχειρο γυρω στα 400 μιση τιμη δλδ μια χαρα ειναι:whistle::whistle: οχι βεβαια οτι κανει μεγαλη διαφορα απλα σε γλυτωνει απο το μπεσ βγες... συν οτι ειναι κατι εξτρα :thumbsup:
Δεν έχεις άδικο, άλλωστε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα....απλώς το αναφέρω και δεν το κρύβω εγώ που δεν έχω ηλεκτρική με χαλάει....
νταξει δεν θα σκασουμε κιολας :original:
Καλησπέρα ! Ήθελα να ρω΄τησω κάτι εάν ξέρει κάποιος, ο μηχανισμός της κουκούλας του Ζ3 είναι ίδιος με του Ε36?