Επιστροφή στο Forum : Αναβαθμιση φρενων σε Ε46
Καλησπερα κ καλος σας βρηκα!
μετα απο ωωωρες ψαξιματος , κατεληξα στο οτι την λυση μου θα την βρω σε φορουμ...
Ονομαζομαι Γιωργος και εχω εδω κ 5 χρονακια μια Ε46 325 coupe SMG απο γερμανια, και ταλαιπωρουμε εγω αυτην κ αυτη εμενα :tt1: :tt1:
Ειμαι σε μια φαση για ενα μεγαλουτσικο σερβις το οποιο μεταξυ αλλων θα περιλαμβανει τακακια και δισκους μπρος πισω.
Σκεφτομαι εδω κ καιρο να αναβαθμισω τα φρενα της, κ εκει που νομιζα οτι ειναι το ποιο απλο πραγμα στο κοσμο επεσα σε τοιχο...Συν οτι δεν μπορω να διαθεσω τρελα λεφτα για εξ ολοκληρου καινουριο κιτ αναβαθμισης πχ μπρεμπο
Σκεφτομουν λοιπον να βρω μεταχειρισμενες μεγαλυτερες δαγκανες απο καποιο αλλο μοντελο της BMW που να χωρανε στις 17",και μετα να εβρισκα καινουριους δισκους να ταιριαζουν στις δαγκανες...Ρωτοντας,κατευθη νθηκα προς τις δαγκανες της Μ3 Ε46 αλλα μετα μου ειπαν οτι πρεπει να αλλαξω ψαλιδια πισω για να ταιριαξει χωρις μετατροπες..(δεν ξερω αν ισχυει)
Η αληθεια ειναι πως θελω να αποφυγω τις μετατροπες (τορνο,βασεις 'η οτι κ αν σημαινει αυτο)..αλλα αν δεν ειναι εφηκτο οκ...
Τι λυσεις υπαρχουν?
μπορω να ταιριαξω δαγκανες απο αλλο μοντελο χωρις πολλα-πολλα?
Οι δικες μου δαγκανες εχουν μεγαλη διαφορα απο του 330,ωστε να αξιζει οικονομικα η αλλαγη?
Σε περιπτωση που παω για τορνο,σκεφτομαι για πολυπιστονα μπροστα,κ πισω το ιδιο ή δαγκανες απο Μ3...ακουγεται σωστο ή λεω μλκιες? :P :P
Εχουν σοβαρη διαφορα οι δαγκανες του 330 με του Μ3?
Αυτα για τωρα...ελπιζω να μην σας κουρασα..στο μυαλο μου ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα :P
ευχαριστω για τον χρονο σας εκ των προτερων
ghost-rider
29-09-14, 21:31
Απο 330 θα βαλεις.
Μπροστα δε θες καμια μετατροπη.
Σοβαρη διαφορα δεν εχουν.
dark knight
29-09-14, 21:51
Φρενα 330 εμπρος με σωληνακια υψηλης ,διατρητες διςκοπλακες και τακακια aftermarket και εχεις καλα φρενα και διατηρεις και τις 17 αρες ζαντες.σε πολυπιστονα κατα 99% θα ανεβεις σε διαμετρο ζαντας.
Η καλύτερη λύση είναι να βάλεις τα φρένα απο το 330 ούτε μετατροπές ούτε τίποτα ούτε πανάκριβα είναι,και τα παλιά σου θα τα πουλήσεις σε μένα.Χωρίς πλάκα αν τα πουλάς στείλε μου πμ.
Bazil Van Sinner
29-09-14, 22:10
Μόλις τα γραφα αλλού,καλή αναβάθμιση,δέν κουράζονται,δεν κοστιζουν πολλά.
Αν διαθέτεις άνεση χρημάτων εννοείται πως μπορείς να κάνεις καλύτερη δουλειά.
Καλως ηρθες Γιωργο να χερεσαι τη κουκλαρα σου!!
Βαλε μας καμμια φωτο απο το Ε46 325 coupe SMG σου!!!!!
:thanks:
αν βαλω απο 330, θα δω διαφορα ή ψιλοπραγματα?
@ ghost-rider @ dark knight
πισω απο 330 τι μετατροπη χρειαζοντε?
σωληνακια υψηλης το ειχα στο μυαλο μου..διατρητους ομως δεν νομιζω...χαρακτους ισως..
dark knight
29-09-14, 23:14
εχω βαλει τα πισω φρενα 330 (δαγκανες δισκους) με μετατροπή στα σιαγονακια του χειρόφρενου(κοψε -ραψε). δευτερη επιλογή αξονας κομπλε από 330. τριτη επιλογή αγορα δισκοι δαγκανες 330 πισω και μετα από μετρηση, κολλημα στεφανης μεταλλου εσωτερικα του δισκου ώστε να προσαρμόσεις τη εσωτερικη διαμετρο του δισκου και να ταιριαξει με τα σιαγονακια χειρόφρενου του 325. θα δεις αισθητη διαφορα,αξιζουν τα λεφτα τους
δυσκολα αυτα για μενα αλλα τα επιασα..
κ ρωτω...δεν ειναι ευκολοτερο να μπουν κ σιαγονες απο 330? (γ#Μω τις σιαγονες στον λαιμο μου καθοντε..)
ή να μπουν δισκοι που να ταιριαζουν στις σιαγονες μου αλλα με μεγαλυτερη διαμετρο..?
μπορει να λεω μπουρδες,αλλα να με συγχωρειτε...νεος στον τομεα τον φρενων :(
dark knight
29-09-14, 23:30
https://www.argyrides.eu/bmw/mods/330_rear_brake/rear_brakes.htm αυτό εχω κανει εγω με τις σιαγονες. στην ουσια είναι ένας συνδιασμος εξωτερικης σιαγονας από 330 και εσωτερικης από 325
Bazil Van Sinner
29-09-14, 23:35
έτοιμος είσαι !
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=22512
https://www.car.gr/parts/view/5440510/
έτοιμος είσαι !
https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=22512
https://www.car.gr/parts/view/5440510/
:) τα εχω δει φιλε Bazil Van Sinner...το ευκολο ειναι να βρεις τα ανταλλακτικα,στο ταιριαγμα να δουμε τι κανουμε :P :ranting2:
dark knight
https://www.argyrides.eu/bmw/mods/330...ear_brakes.htm αυτό εχω κανει εγω με τις σιαγονες. στην ουσια είναι ένας συνδιασμος εξωτερικης σιαγονας από 330 και εσωτερικης από 325
καταλαβα...θα ρωτησω αυριο αν παιζει να μπορει να μου το φτιαξει κανεις εδω κ να γινει πιο πιθανη επιλογη μου...αλλα δυσκολακι....
Δηλαδη οπως κ να εχει,αν βαλω μεγαλυτερη δαγκανα πισω,πρεπει να πεσει κ πατεντα στις σιαγονες?
Bazil Van Sinner
30-09-14, 01:13
Επικοινώνησε με το Βασίλη,τα μπροστινά τα πήρα εγώ θα σε βοηθήσει.
Καλωσήλθες.
325: 300x22
330: 325x25
M3: 325x28
Από 330 για μπροστινά αναφέρομαι μπαίνουν χωρίς πατέντα. Χρείαζεσαι δίσκους, τακάκια, δαγκάνες, βάσεις.
Μ3 μπαίνουν με μια τροποποίηση στο άκρο αλλα θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος.
Sent from my iPhone using Tapatalk
dark knight
30-09-14, 09:15
γιωργο. εμενα μου τα εφτιαξαν φιλοι που ειχαν εργαλεία και ορεξη να ασχοληθουν και μου στοιχισε ελαχιστα χρηματα η τροποποιηση στα σιαγονακια. σε τορνο που ειχα ρωτησει ,ειτε δεν ασχολούνταν ειτε ζητουσαν μεγαλα ποσα 200 ευρω
savvas bmwdakias
30-09-14, 15:05
Καλησπερα Γιωργο και καλως ηρθες. Εγω μια ερωτηση θελω να σου κανω, τα φρενα απο το 325 δεν σου φτανουν? Τα ζοριζεις πολυ? Μπαινεις πιστα? Στα ρωταω αυτα γιατι και γω αναρωτηθηκα οταν εφτασε η ωρα να αλλαξω δισκους-τακακια μηπως εβαζα κατι μεγαλυτερο. Ωραια τα μεγαλα φρενα αμα εχεις και μεγαλες ζαντες απλα εγω θεωρησα σωστο να μην τα πειραξω, ετσι κι αλλιως μεχρι 328 ιδια δαγκανα ειναι μονο η διαμετρος του δισκου αλλαζει. Τελος παντων σορρυ για την παρενθεση, εγω πιστευω με φρενα 330 θα δεις διαφορα και θα εισαι ικανοποιημενος με λογικο κοστος απο αυτα που ακουω και διαβαζω.
Πάντως αν βάλει φρένα 330 χωράνε κανονικά στις 17άρες μαμά μιας κ έχει προβλευθεί απ το εργοστάσιο αυτό. Γιώργο τι ζάντες φοράς;
γιωργο. εμενα μου τα εφτιαξαν φιλοι που ειχαν εργαλεία και ορεξη να ασχοληθουν και μου στοιχισε ελαχιστα χρηματα η τροποποιηση στα σιαγονακια. σε τορνο που ειχα ρωτησει ,ειτε δεν ασχολούνταν ειτε ζητουσαν μεγαλα ποσα 200 ευρω
καπως ετσι θα γινει κ με την δικια μου, αν τελικα κανω αυτο το βημα για πισω..με προβληματιζει η διαδικασια :/
Καλησπερα Γιωργο και καλως ηρθες. Εγω μια ερωτηση θελω να σου κανω, τα φρενα απο το 325 δεν σου φτανουν? Τα ζοριζεις πολυ? Μπαινεις πιστα? Στα ρωταω αυτα γιατι και γω αναρωτηθηκα οταν εφτασε η ωρα να αλλαξω δισκους-τακακια μηπως εβαζα κατι μεγαλυτερο. Ωραια τα μεγαλα φρενα αμα εχεις και μεγαλες ζαντες απλα εγω θεωρησα σωστο να μην τα πειραξω, ετσι κι αλλιως μεχρι 328 ιδια δαγκανα ειναι μονο η διαμετρος του δισκου αλλαζει. Τελος παντων σορρυ για την παρενθεση, εγω πιστευω με φρενα 330 θα δεις διαφορα και θα εισαι ικανοποιημενος με λογικο κοστος απο αυτα που ακουω και διαβαζω.
Οχι δεν μπαινω σε πιστα..αλλα ειναι καποιες στιγμες ειδικα σε αρκετα χιλιομετρα που το αισθανεσαι οτι δεν αρκουν τα φρενα κ τοσο....αλλα σε γενικες γραμμες "bigger is better"
Πάντως αν βάλει φρένα 330 χωράνε κανονικά στις 17άρες μαμά μιας κ έχει προβλευθεί απ το εργοστάσιο αυτό. Γιώργο τι ζάντες φοράς;
https://www.bmwstylewheels.com/bmw/98
Νταξει κ η λογικη μου αυτο ελεγε,γι αυτο και δεν κολλαω για του 330 σε σχεση με την ζαντα...εκτος αν το τραβηξω λιγο παραπανω μπροστα για τετρα/εξαπιστονα...ΑΝ..!
daRockfeller
17-12-15, 21:06
Καλησπερα παιδια. Εχω βαλει ηδη τα μπροστινα 330 σε 320ci, εχω και τα πισω μαι εχω τρελαθει να τα βαλω.. εινσι μεγαλη ιστορια για να μπουν;;;;
ghost-rider
18-12-15, 07:29
Οι δισκοι με τις δαγκανες τους καθονται κανονικα.
Αυτο που δημιουργει το προβλημα ειναι οι σιαγωνες του χειροφρενου.
Οι επιλογες?
Ειτε που θα κανεις πατεντα εκει (παντρευοντας το ενα μερος απο τα σιαγωνακια τα δικα σου με αυτα του 330. Καπου υπαρχει ενα θρεντ που το αναλυει αυτο το θεμα...).
Ειτε που θα βαλεις μτχ γεφυρα ολοκληρη.
Η μπορεις να το ψαξεις και να αλλαξεις μονο τα απαραιτητα.
Δλδ Ακρα ρουλεμαν ημιαξονια νομιζω...
daRockfeller
18-12-15, 07:46
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!!
Τα προβληματα που αντιμετωπισαμε αρχικα προσπαθωντας να βαλουμε τα πισω ηταν τα εξης:
1) οι δαγκανες ενω φαινονται ιδιες με τις μαμα (διαστασεις οχι εμβολο) δεν ειναι, με αποτελεσμα να μην μπαινει το 1 πυρακι.
2) οι δισκοπλακες ειναι μεγαλυτερες απο την κιθαρα και εχουν και διαφορετικο offset.
3)οι σιαγωνες οντως!
Τωρα το 1) ισως να ετυχε και να μην μας καθησε σωστα το 2) διορθωνεται αλλα θα ηθελες να μου εξηγησεις το παντρεμα στις σιαγωνες;;; Αν ειναι κατι το οποιο γινεται ευκολα και με μικρο κοστος οκ να το κανουμε αλλα για τα υπολοιπα ουτε λογος!!
Σε ευχαριστω και παλι!