PDA

Επιστροφή στο Forum : E30

Johnl
28-09-14, 12:21
Παίδες καλησπέρα. Ήρθε η ώρα να πάρω κι εγώ το πρώτο μου αυτοκίνητο, και επειδή προέρχομαι απο οικογένεια μπεμβεδακιδων, σκέφτομαι αυτο να ειναι ενα bmw e30 καμπριο.. Βρηκα κατι αγγελίες στο car με τιμες απο 3000-6000 ευρω και ολα καπου στα 200.000-300.000χλμ. Συμφερει μια αγορα 5000ευρω για ενα μοτερ με 200000χλμ? Αν προχωρήσω στην αγορά το αυτοκίνητο θα πάει αμέσως για ανακατασκευή κινητήρα. Μπορώ να διαθέσω αλλα 2000-2500 ευρω για την ανακατασκευή και λοιπες επιδιορθώσεις. Εχετε να προτείνετε καποιον μαστορα και τι λέτε.. θα δουλέψει το σχέδιο???? :shok:

Ευχαριστώ

Panos 316T
28-09-14, 14:45
για να παρεις τετοιο αυτοκινητο πρεπει να εισαι αρρωστακι , αν δεν ....υπαρχουν αλλες επιλογες σαφως καλυτερες στο ιδιο ευρος των χρηματων.

για τα ε30 αμφιβαλλω αν θα βρεις καλη καροτσα χωρις σαπισματα και ειδικα καμπριο.για μαζεματα δεν αναφερω...για αυτο ανεφερα περι "μικροβιου" γιατι πρεπει να τα σκασεις.

σκεψου και καλως ηρθες !

Johnl
28-09-14, 15:05
Φίλε Panos καλώς σας βρήκα...

A8hnaios
28-09-14, 15:35
Καλως ηρθες Γιαννη.. Πολλα τα λ7 για Ε30.... πρεπει να εισαι αρρωστακι οπως ειπε κ ο Πανος...
Μ αυτο το μπατζετ παιρνεις αλλη καροτσα Ε36 -Ε46... Σαφως ποιο προηγμενα τεχνολογικα απο το 30αρι. thumb

aristent
28-09-14, 16:59
Kαλως ηρθες Γιαννη!!!

:viannen_01: :viannen_01: :viannen_01:

γιατι Ε30 και οχι Ε36 καμπριο???

πχ. αυτο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5432353/

https://s34.carcdn.gr/5432/5432353_7_b.jpg

https://s31.carcdn.gr/5432/5432353_d_b.jpg

https://s33.carcdn.gr/5432/5432353_0_b.jpg

ειναι λιγο πιο ακριβο απ'αυτο που ζητας,αλλα αξιζει πολυ περισσοτερο,αφου θα σου "ζητησει" πολυ λιγοτερα μελλοντικα.thumb

paganis
28-09-14, 17:06
εφοσον εισαι μικρος, εχεις 7,5χιλ για bmw και θες καμπριο...βρες μια ζ3!

panose30
28-09-14, 17:40
Μην τους ακους
Παρε e30 :-)
Περα απο την πλακα θες λεφτα και ορεξη για να εχεις e30.Στα λεφτα που διαθετεις ομως βρισκεις πολυ καλο e30 που σιγουρα θα τα εχει πεταξει ο προηγουμενος ιδιοκτητης

grigoris
28-09-14, 18:08
Καλως μας ηρθες φιλαρακι κ γω ειμαι τις αποψεις αφου διαθετεις 7.5 χιλιαρικα γιατι δεν πας σε ενα 46.εκτος αν εισαι κολλημενος με τ 30 που ναι μεν εναι καροτσαρα αλλα απο την αλλη παλιο

DIMITr|S
28-09-14, 18:41
με τοσα λεφτα παιρνεις ε46 και παιζεις "μπαλα!"
αν δεν εχεις κολλημα με το ε30 που να δικαιολογει τοσα λεφτα μην παρεις....
οχι οτι θα απογοητευτεις αλλα δεν ειναι αν δεν εχεις κολλημα να χαλασεις τοσα λεφτα

Johnl
28-09-14, 18:43
Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα καλωσορισματα και για τις απόψεις σας. Η αλήθεια είναι πως έχω κόλλημα μεγάλο με την e30. Όσον αφορά για το e36 είναι μεν παλιό και όμορφο(που αυτό ψάχνω) αλλά δεν είναι παλιό αρκετά και κυκλοφορεί πολύ ακόμα για να θεωρηθεί κλασικό(κάτι το οποίο ζητάω). Επίσης ε36 βρίσκεις δύσκολα μαμά πιστεύω... Επίσης για το ε46 το έψαξα κι εγώ αλλά ρε μάγκες δεν μου κάθεται ωραίο 18 χρονών πιτσιρικάς να οδηγάει τέτοιο αυτοκίνητο και μάλιστα κάμπριο.... Τέλος πάντων, και μήπως ξέρετε κανέναν καλό μάστορα να κάνει ανακατασκευες???

tokiko
28-09-14, 19:31
μήπως ξέρετε κανέναν καλό μάστορα να κάνει ανακατασκευες???

Θα καείς πρόσεχε. Λίγα καλά ε30 υπάρχουν και για αυτό θες υπομονή για να βρεις ένα καλό.

https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5322626/

Ένα παράδειγμα φοράει ζάντες όμορφες και φρένα τούμπανο για ε30.
Πάλι πολλά για ε30 αλλά είναι 'έτοιμο' συν ότι πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε βλάβη. Δεν ξέρω γιατί λείπει ο δεύτερος υαλοκαθαριστήρας και σίγουρα θέλει ένα τιμονάκι γνήσιο πεμβέ.

dionisisM3
28-09-14, 22:06
Θα καείς πρόσεχε. Λίγα καλά ε30 υπάρχουν και για αυτό θες υπομονή για να βρεις ένα καλό.

Πάλι πολλά για ε30 αλλά είναι 'έτοιμο' συν ότι πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε βλάβη. Δεν ξέρω γιατί λείπει ο δεύτερος υαλοκαθαριστήρας και σίγουρα θέλει ένα τιμονάκι γνήσιο πεμβέ.

Απο τα πιο όμορφα που έχω δει , είχα σκεφτεί περισυ να το πάρω αυτό , μόλις είχα δώσει το δικό μου ε30 που κράταγα στο γκαράζ και είχα ξενέρωσει που το πούλησα . Αλλά όταν έκανα βόλτα μετά απο καιρό πάλι ε30 ..και έπεσα στην πρώτη λακκούβα ..... Αποφάσισα ότι σε ε30 δεν ξαναμπαινω :original:
Πάντως το συγκεκριμένο αξίζει πιστεύω σαν αμάξι

DIMITr|S
28-09-14, 23:38
Επίσης για το ε46 το έψαξα κι εγώ αλλά ρε μάγκες δεν μου κάθεται ωραίο 18 χρονών πιτσιρικάς να οδηγάει τέτοιο αυτοκίνητο και μάλιστα κάμπριο....

Καλως ή κακως οταν θα βλεπεις την απηχηση που θα εχει στο ωραιο φυλο θα ξεχασεις ολες τις ηθηκες αναστολες....στην τελικη τα ιδια λεφτα θα εχεις δωσει και ας λεει ο καθενας οτι θελει....

nikos1400
29-09-14, 07:58
φιλε, οπως σου ειπανε τα παιδια παραπανω πρεπει να εχεις κολλημα με το Ε30 για να συζησεις μαζι του.
για καθημερινο το κυριοτερο ειναι οπως επισημαινει ο Διονυσης...το καταχτυπι.
αλλιως πρεπει να το εχεις σε μαμα υψος. οχι το καλυτερο οπτικα/οδηγικα :D :D
κατα τα αλλα, εγω το βρισκω ακρως ευχαριστο στην καθημερινη οδηγηση.

περα απο αυτα, για να μπλεξεις με συνεργεια, που ΘΑ μπλεξεις με Ε30, ειτε για ανακατασκευη αρχικη, ειτε για οτι προκυπτει στην πορεια,
πρεπει να εισαι λιγο "μεσα" στα πραματα, και να εχεις ριξει μελετη στα θεματα Ε30 και συνεργεια.

καλο ειναι αμα δεν εχεις ηδη, να υπολογιζεις και κανα χιλιαρικο σε κανενα παπακι ως εναλλακτικο μεσο μετακινησης.

dionisisM3
29-09-14, 08:15
με τα λεφτα που θες να δωσεις παιρνεις 36αρι Μ3 . δεν κοπαναει δεν χαλαει , και εχεις γκαζια που με συνεση και υπομονη μπορεις να μαθεις να πηγαινεις το αμαξι "τερμα" . θα μπαινεις και στις πιστουλες σου . και θα "κοβεις"και το 80% των αυτοκινητων που καθονται διπλα σου.

dark knight
29-09-14, 09:00
αφου σου αρεσουν τα ε30 και διαθέτεις τοσα χρηματα. εκτος από καθαρο από σαπισματα , φροντισε να παρεις 6 κυλινδρο και οσο το δυνατον μεγαλυτερο και οπωσδήποτε αυτοκινητο με μπλοκε. τα ε30 εχουν ελαφρια καροτσα και για παράδειγμα τα 200 αλογα ,που ένα συγχρονο μπεμβε το σπρωχνουν <σβελτα>, το ε30 το απογειωνουν.

nikos1400
29-09-14, 09:14

δεν ψαχνω πλεον Ε30 και δεν πολυπαρακολουθω :D
πολυ ωραιο το συγκεκριμενο που ποσταρει ο Μιχαλης. πενταμπουλωνο ετοιμο (πιθανον απο Μ3Ε30 -ακριβα-) τα ακρα. φρενα, εσωτερικο καλο, τιμονακι Schnitzer φαινεται γνησιο, ντυμενο. το "κακο" ειναι οτι ειναι χαμηλωμενο και με ζαντες μεγαλες και λαστιχα χαμηλου προφιλ (για Ε30) και πρεπει να δωσεις βαση στον ελεγχο αμαξωματος (οπως σε οποιδηποτε Ε30 αλλωστε/καταπονηση απο καταχτυπι) , m-pack2, καθρεπτες Schnitzer...
Αξεσουαρ φαινονται μεσα μαλλον γνησια οπως η κασετοθηκη στην κονσολα χειροφρενου.
Πιθανον να ΜΗΝ ειναι 1600, που ειναι καλο αλλα και κακο, αν με πιανεις...;)

κανε search, υπαρχει πολυ πραμα σχετικα με το θεμα Ε30,
δες και τα ποστς του m-power_lunatic. ειναι καθηγητης στο θεμα.

Ptboul
29-09-14, 09:37
Το 30άρι γάμβριο είναι πόθος, αρρώστια και κατάρα μαζί.

Πρέπει να το θέλεις πάρα πολύ για να προχωρήσεις σε μια τέτοια αγορά.

Ένα φεγγάρι που έψαχνα (τις καλές εποχές), κατάλαβα ότι:

α. Το εξωτερικό είναι μονόδρομος αν θες να αποφύγεις τις περιπέτειες και τα έξοδα. πχ (https://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-325i-m-technik-cabrio-e30-bj-91-18-000-km-neus%C3%A4%C3%9F/197682917.html?lang=en&pageNumber=1&action=eyeCatcher&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=7%2C8%2C9%2C10%2C11%2C13 %2C14%2C15%2C56&makeModelVariant1.modelDescription=e30&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&export=ALSO_EXPORT&categories=Cabrio&readyToDrive=ONLY_READY_TO_DRIVE)

β. Υπάρχουν σωστά 30άρια στην Ελλάδα αλλά είτε δεν πωλούνται είτε δεν κυκλοφορούν.

γ. Για να έχεις πιθανότητα μιας σωστής αγοράς επί Ελληνικού εδάφους δυστηχώς μόνο από στόμα σε στόμα.

Δυστηχώς δεν έχω κάποιον επαγγελματία να προτείνω για ανακατασκευή (την οποία θεωρησε την δεδομένη - υποφέρουν από πολλές σκουριές)

Παντοτινό αποθημένο θα είναι ένα μπλε με καρό - του πάγου καθίσματα.

TSAF
29-09-14, 10:28
Ρε παιδια διαβαζω αυτα που λετε στον ανθρωπο και απλα δεν τα θεωρω σωστα και δεν σας κρυβω οτι ειστε απολυτα προκατειλημμενοι. Εχουν περασει αρκετα ΒΜW (2002, Ε21, [Ε30 χ3], Χ5) απο τα χερια και νομιζω οτι εχω μια καλη αποψη ειδικα για Ε30 – Ε30 Μ3. Αυτοκινητα που δεν εχουν τρακαρει απλα δεν σκουριαζουν γιατι η μαμα BMW εχει φροντισει με το παραπανω να φτιαξει τις κακοτεχνιες που ειχαν τα Ε21, cabrio που ειναι σωστα συντηρημενα παλι δεν εχουν προβληματα, ειδικα αυτα που δεν εχουν αυτοματη κουκουλα. Τα Ε30 εχουν μια ευαισθησια στον καθρεφτη και στους μπροστα θολους αλλα αυτο συμβαινει απο την κλασσικη Ελληνο τσιμεντο-αναρτηση που εβαζαν ολοι οι γνωστες (bilstein-eibach, koni κοκκινα - spax) και αλλες τετοιες μεγαλες επιτυχιες που καταφερναν να κανουε το αυτοκινητο να τριζει χειροτερα απο Alfa 75.
Για να τα βαζουμε λοιπον τα πραγματα στην θεση τους. Αυτοκινητα που ειχαν κακομεταχειριση και αναρτησεις τσιμεντα σιγουρα εχουν θεματα μπροστα, αυτοκινητα που ειχαν διατηρηθει μαμα δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Αυτοκινητα που φτιαχτηκαν σωστα απο την αρχη και τοποθετησαν coilover αναρτησεις, θολομπαρες και χιαστι απο κατω δεν παρουσιασαν ποτε κανενα προβλημα. Φοραω αυτα που σου λεω σε cabrio με 17αρες. Και επειδη διαβασα και αλλα ωραια ας πουμε για τα Ε36 που κοπανανε τα παντα μεσα, πεφτουν τα μπροστινα τζαμια στα κουπε και cabrio το 99,9% εχουν μαιμου φαναρια μπροστα και πισω για να εχουν λευκα flash που μετα απο καποια χιλιομετρα απλα ξεκουμπωνουνε και αλλα πολλα, στα Ε46 κομμενες τσιμουχες στα παραθυρα, πεφτουν τα μπροστινα παραθυρα, κοβονται πισω στο πατωμα και αλλα πολλα. Αμα λοιπον ο ανθρωπος θελει να παρει Ε30 ας παρει αυτο που θελει. Το ιδιο θα ελεγα αμα ηθελε να παρει Ε36/46 και παει λεγοντας.
Αμα λοιπον θελετε να τον βοηθησετε να του πειτε πραγματικα τι να ψαξει και οχι θεωριες και ιστοριες. Εγω λοιπον θα σου προτεινα να παρεις καποιο ετοιμο αυτοκινητο και μετα απο εδω μεσα 5-10 ανθρωποι που γνωριζουν να σου προτεινουν καποιες αλλαγες που μπορει να χρειαζεται ωστε να γινει αψογο. Το αυτοκινητο που σου προτειναν δειχνει παρα πολυ καλο παντως και εχει και πραγματα τα οποια εχουν αρκετα λεφτα ακομα. Ενα Μtech 2 bodykit αμα το βρεις κομπλε κανει απο 1100 εως 1300 και επειδη σιγουρα θα θελει δουλεια – σιδερωμα θα σου παει κοντα στα 2000 με καινουργια βαφη και γνησια κλιψακια. Παντως να ξερεις οτι στο budget που διαθετεις μπορεις να παρεις κατι παρα μα παρα πολυ σωστο. Εαν θελεις καποια βοηθεια η γενικοτερα γνωμη στειλε μου ενα pm.

Ptboul
29-09-14, 10:42
Παίδες για κάμπριο Ε30 ενδιαφέρεται το παιδί. Αυτό της αγγελίας είναι κουπέ.

Μήτσο έτσι όπως τα λες είναι, αλλά αυτή ακριβώς είναι η ένσταση μου: Πόσες περιπτώσεις υπάρχουν στις αγγελίες που αξίζουν πραγματικά;

Ακόμα και αυτό (https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5124427/) μόνο για να το επαναφέρεις οπτικά θέλει το κατιτίς του.

dionisisM3
29-09-14, 10:50
δεν κρινω την επιλογη του παιδιου μιας και εγω ημουν κατοχος ε30 cabrio τα τελευταια 11 χρονια στο οποιο ειχα ριξει πολυ χρημα και μερακι . θα επανελθω αργοτερα με φωτογραφιες του παλιου δικου μου που παλι πρεπει να πωλειται . αλλα και με τα θετικα και τα αρνητικα του συγκεκριμενου αυτοκινητου

TSAF
29-09-14, 10:58
οπως τα λες ειναι αλλα θελει λιγο προσοχη ρε παιδια, δεν ειναι και rocket science. Εγω προσωπικα θα πηγαινα για αυτο εδω: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5447606/

γιατι λογικα θα το επαιρνα και λιγο πιο φτηνα και επειδη ειναι και αυτοματο το καροτσι ειναι σιγουρα καλο γιατι απλα 318 - auto εχει δυναμη μονο να προχωρησει . Επισης εχει A/C και η τιμη του ειναι super. H κουκουλα του και το σαλονι του δειχνουν να ειναι σε φοβερη κατασταση, αμα και το υπολοιπο αυτοκινητο ειναι καλο η τιμη ειναι super και με το budget που εχει το παλικαρι μεχρι και S54 του βαζει μεσα και γινεται σωστο απο ολες τις μεριες!!! Ακομα εχει μπροστα - πισω Mtech 2 προφυλακτηρες, mtech 2 τιμονι, ειναι λευκο μονης που με ενα γυαλισμα κερωμα θα δειχνει σαν καινουργιο.

Johnl
29-09-14, 14:28
Παιδιά χαίρομαι πάρα πολύ πραγματικά και σας ευχαριστώ που καταθετετε εμπειρίες γιατί μαθαίνω κι εγώ πολλά που δεν ξέρω. Λοιπόν... ήθελα να προσθέσω κάτι που ξέχασα να αναφέρω στην αρχή. Το αυτοκίνητο που θα πάρω δεν πρόκειται να του κάνω καμιά μετατροπή τόσο στον κινητήρα αλλά όσο και στο εξωτερικό κομμάτι. Ο κινητήρας απλά θα ανακατασκευαστει για να επανέλθει(όσο γίνεται σε αρχική φάση) και επίσης μάλλον θα αλλάξω το σαλόνι(σε αργότερα φάση) γιατί σε όσα βρήκα που αξίζουν(πιστεύω) είναι υφασμάτινα και φθαρμένα...

Εγώ πιστεύω πως αυτό είναι καλή περίπτωση https://www.car.gr/classifieds/cars/view/5462591/

Johnl
29-09-14, 14:29
Τα χιλιόμετρα είναι ψευτικοτατα γιατί την προηγούμενη εβδομάδα ο εμπορας έλεγε 180Κ

TSAF
29-09-14, 14:40
Cabrio χωρις Α/C στην Ελλαδα, εισαι σιγουρος για αυτο?

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
29-09-14, 14:40
Οποτε γιατί νάναι καλη περιπτωση μιας και την προηγούμενη βδομάδα είχε λιγότερα ενω άνετα θα μπορούσε πριν απο 6 μηνες να είχε ακόμα λιγότερα;δείχνει προσεγμένο στις φαναρτζοδουλιες καθώς και το εσωτερικό του δείχνει άψογο αλλά...;;

DIMITr|S
29-09-14, 14:50
το λευκο για τα λεφτα που το ζηταει ειναι πενα...βαζεις ενα σασμαν χειροκινητο και κανεις και το ρεκτιφιε που θες και σου μενουν πολλα λεφτα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
29-09-14, 14:55
Αυτό δείχνει καλό αλλά τα λεφτά είναι αρκετά
https://www.car.gr/classifieds/cars/photos/5446298/

ntinos
29-09-14, 14:58
εξωφρενικα ακριβο θα έλεγα...

TSAF
29-09-14, 15:01
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ BAUER ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ BMW CONVERTIBLE

Johnl
29-09-14, 15:03
Είναι καλή περίπτωση πιστεύω γιατί ούτως ή άλλος οποίο αυτοκίνητο κι αν επιλέξω θα πάει για ανακατασκευή το μοτέρ...

Johnl
29-09-14, 15:04
Και ρε ας μου πει κάποιος ιδιοκτήτης e30 τι παίζει με την κατανάλωση

dark knight
29-09-14, 15:05
προσωπικη μου αποψη είναι ότι οι bauer εκδοσεις των BMW απλως καταφεραν να χαλασουν το design τους, με ένα αισθητικο αποτέλεσμα που παραπεμπει σε πατεντα.

tokiko
29-09-14, 16:06
https://www.auto-data.net/en/?f=showCar&car_id=10064