PDA

Επιστροφή στο Forum : Προσθήκη ένδειξης θερμοκρασίας σε Ε92 320i

Nikos320
13-08-14, 23:43
Ξέρει κανείς αν υπάρχει τέτοια επιλογή? Μπορώ να το προγραμματίσω στην bmw και να έχω ένδειξη θερμοκρασίας στο καντράν? Είναι πολύ ηλίθιο το 2014 και να μην έχει σε εμφανές σημείο ένδειξη θερμοκρασίας η bmw. Όποιος ξέρει κάτι πάνω σε αυτό το θέμα ας με βοηθήσει.

gant
14-08-14, 08:10
Δεν ήξερα μέχρι τώρα ότι δεν υπάρχει τέτοιο όργανο!!! :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

Alex_
14-08-14, 08:32
Το έχουν βγάλει απο οσο διάβασα κάπου κ αν θυμάμαι καλα μονο κ μονο για ψυχολογικός λόγους , γιατι πολλοι έβλεπαν τον δείκτη καμια φορα να ανεβαίνει πάνω απο την μέση ή ακομα κ στα 3/4 κ νόμιζαν οτι είχαν θεμα, οποτε αποφάσισαν να βγει , σε περίπτωση που το αμάξι ανεβάσει θερμοκρασία πάνω απο το επιτρεπτό απλα σου ανάβει μια ένδειξη αλλιως δεν ασχολείσαι !!

gant
14-08-14, 09:08
Το έχουν βγάλει απο οσο διάβασα κάπου κ αν θυμάμαι καλα μονο κ μονο για ψυχολογικός λόγους , γιατι πολλοι έβλεπαν τον δείκτη καμια φορα να ανεβαίνει πάνω απο την μέση ή ακομα κ στα 3/4 κ νόμιζαν οτι είχαν θεμα, οποτε αποφάσισαν να βγει , σε περίπτωση που το αμάξι ανεβάσει θερμοκρασία πάνω απο το επιτρεπτό απλα σου ανάβει μια ένδειξη αλλιως δεν ασχολείσαι !!

Και γιατί αυτό?
Ποιός ο λόγος να ανεβαίνει χωρίς λόγο?
Στο 46ρι μου, εδώ και 11 χρόνια, χειμώνα - καλοκαίρι, κάυσωνας, ανηφόρες κατηφόρες, απολύτως στο κέντρο η ένδειξη.

mitsos_chania
14-08-14, 09:31
Και γιατί αυτό?
Στο 46ρι μου, εδώ και 11 χρόνια, χειμώνα - καλοκαίρι, κάυσωνας, ανηφόρες κατηφόρες, απολύτως στο κέντρο η ένδειξη.

Η ενδειξη μπορει να ειναι στο κεντρο,η θερμοκρασια μεταβαλλεται ομως.
Εχουν δωσει ενα ευρος θερμοκρασιων στον δεικτη στο οποιο δεν κινειται απο τη μεση.
Για παραδειγμα μπορει να εχεις θερμοκρασια νερου 110 βαθμους και εσυ να βλεπεις το δεικτη στη μεση.

gant
14-08-14, 09:47
Η ενδειξη μπορει να ειναι στο κεντρο,η θερμοκρασια μεταβαλλεται ομως.
Εχουν δωσει ενα ευρος θερμοκρασιων στον δεικτη στο οποιο δεν κινειται απο τη μεση.
Για παραδειγμα μπορει να εχεις θερμοκρασια νερου 110 βαθμους και εσυ να βλεπεις το δεικτη στη μεση.

Δηλαδή από 90 βαθμούς νά έχω 110 και να μη κουνιέται καθόλου?
Αν συμβαίνει αυτό, αλλη μιά μακακία της BMW. :thumbsdown:

330Ci STEPTRONIC
14-08-14, 11:28
ναι ετσι ειναι..
Αν καποιος ενεργοποιησει το κρυφο μενου σε ε46 θα δει οτι η θερμοκρασια δεν λειτουργει αναλογικα οπως δειχνει το οργανο.
Για παράδειγμα μολις περάσει την μπλε περιοχη ο δεικτης, εχει ειδη 50βαθμους το νερο , στη μεση παιζει απο 85 εως 110 χωρις να κουνιετε ο δεικτης...
Μολις περάσει την μέση σιγουρα ειναι πανω απο 110 βαθμους:thumbsdown:

mark e92
14-08-14, 11:56
Το είχα ψάξει και εγώ και μου είχαν απαντήσει αρνητικά από την BMW.

I_MNL
14-08-14, 13:47
Και γιατί αυτό?

Μια απ'τα ίδια και στο Ε36 μας του 98. Ανέβασε θερμοκρασία και η ένδειξη στο κοκκινο, μόνο όταν ο θερμοστάτης τα κακάρωσε κι όταν έκαψε φλάντζα κεφαλής

Alex_
14-08-14, 13:56
ουτε εμενα εχει δεικτη αλλα απο τοτε που εβαλα το performance τιμονι μου δεινει στην οθονη του τιμονιου την θερμοκρασια νερου κανονικα κ επειδη ειναι ψηφιακο δειχνει ακριβως ποσο ανεβαινει (στα BMW με βενζινη δειχνει κ την θερμοκρασια λαδιου) αν μπορεσω ισως ανεβασω το βραδυ καμια φωτο

Nikos320
14-08-14, 14:46
Παιδιά είναι πολύ ηλίθιο και χαζό όμως να μην μπορείς να ξέρεις την θερμοκρασία, είχα ακούσει ότι με προγραμματισμό μπαίνει αλλά δεν ξέρω σίγουρα, όσο για το τιμόνι performance που λέει ο Alex καλή μαγκιά όλα αυτά που δείχνει αλλά δυστυχώς είναι ακριβό.

wheelman
14-08-14, 16:31
Εαν δεν θελεις να στραφεις σε καποιο πολυοργανακι μπορεις καλιστα να συνδεσεις ενα τυπου elm bt και να εχεις τις ενδειξεις που θελεις ;)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

Nikos320
14-08-14, 18:43
Εαν δεν θελεις να στραφεις σε καποιο πολυοργανακι μπορεις καλιστα να συνδεσεις ενα τυπου elm bt και να εχεις τις ενδειξεις που θελεις ;)

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 997D using Tapatalk

Είναι και αυτό μια λύση αλλά ψάχνω και θα ήθελα κάτι πιο oem.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
14-08-14, 21:31
Lookhttps://www.car.gr/parts/view/4157272/

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
14-08-14, 22:16
Piece of beautyhttps://m.youtube.com/watch?v=pz7o7XSFYbc

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
14-08-14, 22:17
That one please https://m.youtube.com/watch?v=pz7o7XSFYbc

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Κ
14-08-14, 22:18
Finally got ithttps://m.youtube.com/watch?v=UFLvCsHBjBI

Nikos320
15-08-14, 12:53
Finally got ithttps://m.youtube.com/watch?v=UFLvCsHBjBI

Κωνσταντίνε ωραία όλα αυτά αλλά το πρώτο πρώτο είναι για 335 άρα δεν μ κάνει,τα άλλα δυο δεν μαρέσουν καθόλου,ήθελα κάτι όπως είπα πιο πριν πιο oem look αν είναι δυνατόν και μέσα στο καντράν με κάποιο προγραμματισμό να έβλεπα την θερμοκρασία σαν όλα τα φυσιολογικά αμάξια.

mark e92
16-08-14, 07:21
Άστο έτσι Νικ ... πρόβλημα με θερμοκρασία δεν είχαν βγάλει οπότε...

Nikos320
16-08-14, 11:33
Άστο έτσι Νικ ... πρόβλημα με θερμοκρασία δεν είχαν βγάλει οπότε...

Ναι Μάρκο και εγώ δεν έχω θέμα απλά για ένα επιπλέον έλενγχο το ήθελα,να ξέρω σε τι θερμοκρασίες κυμαίνεται το μοτέρ μου.

tokiko
16-08-14, 15:39
Ναι Μάρκο και εγώ δεν έχω θέμα απλά για ένα επιπλέον έλενγχο το ήθελα,να ξέρω σε τι θερμοκρασίες κυμαίνεται το μοτέρ μου.

Και μένα με εκνευρίζει που δεν έχει θερμοκρασία νερού το 35αρι αλλά είναι πιο σημαντική η θερμοκρασία λαδιού, ειδικά στα τούρμπο.

Nikos320
16-08-14, 16:04
Και μένα με εκνευρίζει που δεν έχει θερμοκρασία νερού το 35αρι αλλά είναι πιο σημαντική η θερμοκρασία λαδιού, ειδικά στα τούρμπο.

Κλασικά κόμπλεξ της bmw ,τα πιο σημαντικά τα καταργούν μόνο και μόνο για να κάνουν την διαφορά.

Andri
16-08-14, 17:26
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω καλά κάνανε και το βγάλανε, αφού αν έχεις πρόβλημα θα το καταλάβεις με ένδειξη.
Δεν υπάρχει νόημα να βλέπεις μία ένδειξη με εύρος τιμών στις θερμοκρασίες, αυτό υπάρχει και χωρίς να κοιτάς κάτι σταθερό.
Η λύση είναι μία για όποιον θέλει να βλέπει ακριβώς τις θερμοκρασίες, τιμόνι bmw performance ή κάτι αντίστοιχα όργανα που κυκλοφορούν για αεραγωγούς κτλπ.

tokiko
17-08-14, 02:14
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω καλά κάνανε και το βγάλανε, αφού αν έχεις πρόβλημα θα το καταλάβεις με ένδειξη.
Δεν υπάρχει νόημα να βλέπεις μία ένδειξη με εύρος τιμών στις θερμοκρασίες, αυτό υπάρχει και χωρίς να κοιτάς κάτι σταθερό.
Η λύση είναι μία για όποιον θέλει να βλέπει ακριβώς τις θερμοκρασίες, τιμόνι bmw performance ή κάτι αντίστοιχα όργανα που κυκλοφορούν για αεραγωγούς κτλπ.

Εγώ θα του βάλω vintage vdo όργανο...:th_Laie_67-1:
Νά'μαστε καλά και τα μπαξίματα έπονται...
https://www.precision-sport.com/content/178927/productimages/Macht_Schnell/Gauge_Pod/MS-Gauge3.jpg

Andri
17-08-14, 02:16
Εγώ θα του βάλω vintage vdo όργανο...:th_Laie_67-1:
Νά'μαστε καλά και τα μπαξίματα έπονται...
https://www.precision-sport.com/content/178927/productimages/Macht_Schnell/Gauge_Pod/MS-Gauge3.jpg

Θα έχουν σωστές ενδείξεις όμως?

tokiko
17-08-14, 02:17
:hystericalbs1::th_Laie_67-1::th_Laie_67-1:

Θα έχουν σωστές ενδείξεις όμως?

tokiko
17-08-14, 02:21
https://www.machtschnell.com/www.machtschnell.com/htdocs/product/ashtray-gauge-panel-e9x-3-series-m3

Θα πρέπει όμως να βρω άλλη θέση να βάζω τα κέρματα για τα διόδια!

Nikos320
17-08-14, 13:35

Δηλαδή Αντρέα το βρίσκεις φυσιολογικό ένα αμάξι να μην έχει δείκτη θερμοκρασίας??? Για εμένα είναι αδιανόητο για πολλούς λόγους π.χ εγώ θέλω το μοτέρ μου να το σβήνω και να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο, όπως επίσης δεν μου εγγυάται κανείς ότι σε 10 χρόνια θα δουλεύει σωστά ο αισθητήρας ώστε να μου ανοίξει η ένδειξη και πολύ απλά μπορεί να κάψω το μοτέρ για το τπτ.

Andri
17-08-14, 15:16
Δηλαδή Αντρέα το βρίσκεις φυσιολογικό ένα αμάξι να μην έχει δείκτη θερμοκρασίας??? Για εμένα είναι αδιανόητο για πολλούς λόγους π.χ εγώ θέλω το μοτέρ μου να το σβήνω και να είναι όσο το δυνατόν πιο κρύο, όπως επίσης δεν μου εγγυάται κανείς ότι σε 10 χρόνια θα δουλεύει σωστά ο αισθητήρας ώστε να μου ανοίξει η ένδειξη και πολύ απλά μπορεί να κάψω το μοτέρ για το τπτ.

Νίκο αν ο αισθητήρας χαλούσε τότε ούτε ο δείκτης θερμοκρασίας θα σου έδειχνε σωστή ένδειξη, είναι ακριβώς το ίδιο αφού και αυτός από αισθητήρα παίρνει την ένδειξη .thumb
Και εγώ ήθελα και θέλω να βλέπω θερμοκρασίες λαδιού-νερού για αυτό και σκέφτομαι καιρό τώρα την αγορά ενός τιμονιού.

Andri
17-08-14, 15:18
https://www.machtschnell.com/www.machtschnell.com/htdocs/product/ashtray-gauge-panel-e9x-3-series-m3

Θα πρέπει όμως να βρω άλλη θέση να βάζω τα κέρματα για τα διόδια!

χ2, αναλαμβάνεις τα περαστικά και την σωστή λειτουργία.

Αναλαμβάνω τους καφέδες και την μουσική:mpaks:

mark e92
17-08-14, 16:14

ή να κολλήσει η αντλία :thumbsdown:
Το έπαθε φίλος μου με Ε90 320...

Lefterisk
17-08-14, 16:21
τη θερμοκρασια μπορεις να την δεις, αν θες, απο το κρυφο μενου της bmw σου.
η αφαιρεση του οργανου θερμοκρασιας ηταν μοδα που ξεκινησε απο την οπελ με τα αστρα κ μετα το κορσα κ -κακως- την ακολουθησε και η bmw στη σειρα 3 Ε9Χ αλλα και στη φθηνοτερη σειρα 1 (εκει δεν εχει ουτε το αναλογικο οικονομομετρο). η μοδα εγινε και για οικονομικους λογους, οταν γλυτωνεις 5 ευρω απο ενα οργανακι σε 1.000.000 οχηματα που θα πουλησεις εχεις αμεσως αμεσως γλυτωσει 5.000.000 χωρις να κανεις κατι
ευτυχως, η σειρα F εχει παλι 5 οργανα στο ταμπλο της...

120ie87
17-08-14, 18:06
τη θερμοκρασια μπορεις να την δεις, αν θες, απο το κρυφο μενου της bmw σου.
η αφαιρεση του οργανου θερμοκρασιας ηταν μοδα που ξεκινησε απο την οπελ με τα αστρα κ μετα το κορσα κ -κακως- την ακολουθησε και η bmw στη σειρα 3 Ε9Χ αλλα και στη φθηνοτερη σειρα 1 (εκει δεν εχει ουτε το αναλογικο οικονομομετρο). η μοδα εγινε και για οικονομικους λογους, οταν γλυτωνεις 5 ευρω απο ενα οργανακι σε 1.000.000 οχηματα που θα πουλησεις εχεις αμεσως αμεσως γλυτωσει 5.000.000 χωρις να κανεις κατι
ευτυχως, η σειρα F εχει παλι 5 οργανα στο ταμπλο της...

Μπορουσε να ειναι ανεξοδο... να παει την ενδειξη απλα στο κανονικο menu και να το βλεπεις αυτο αντι για την εξωτερικη θερμοκρασια πχ όταν το επιλεγεις.

Μια γραμμή κώδικα θα ηταν.

Lefterisk
17-08-14, 21:23
κ δεν θα εβλεπες εξωτερικη θερμοκρασια τοτε ή για να εβλεπες και τις δυο ενδειξεις ισως ηθελες μεγαλυτερη οθονη..εδω βλεπεις οτι αναλογα με την εκδοση εχεις μικρη ή μεγαλη οθονη δλδ τσιγουνευονται τα παντα...το business r/cd για εμενα απλα ειναι εμετος..να βλεπεις μονο ωρα κ καναλι FM..απαραδεκτα πραγματα..αλλα οι αυτοκινητοβιομηχανιες κανουν κ το σκ@το τους παξιμαδι ωστε να κερδισουν λεφτα πριν καν πουλησουν ενα μοντελο...
παντως κ εγω μαζι σου ειμαι κ ειναι ξενερωμα, οπως κ να το δεις, ενα λειψο ταμπλο...συν οτι τα οργανα της Ε9Χ ειναι πολυ μαζεμενα ουσιαστικα το ενα μεσα στο αλλο κ δεν ειναι τοσο ομορφο οσο τα οργανα των Ε36-Ε46 που ειναι πιο απλωμενα...ευτυχως που διορθωθηκε στα F...

ΥΓ: μπαινοντας στο κρυφο μενου απλα απορεις πως ενω υπαρχουν τοσοι "παπαδες" αισθητηρες στο αμαξι εσενα δεν σου δινεται τιποτα για monitoring..

Nikos320
17-08-14, 22:10
ή να κολλήσει η αντλία :thumbsdown:
Το έπαθε φίλος μου με Ε90 320...

Εγώ γιαυτό τα λέω και ψάχνομαι Μάρκο, γιατί είναι πολύ βλακεία όλο αυτό το θέμα.Όσο για το τιμόνι που λέει ο Αντρέας είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, άμα είναι να πληρώσω μια χήνα για να έχω θερμοκρασία που ακόμα και το τελευταίο αμάξι της πιάτσας το έχει στον στάνταρ εξοπλισμό είμαστε για κλάματα.

Nikos320
17-08-14, 22:12
Μπορουσε να ειναι ανεξοδο... να παει την ενδειξη απλα στο κανονικο menu και να το βλεπεις αυτο αντι για την εξωτερικη θερμοκρασια πχ όταν το επιλεγεις.

Μια γραμμή κώδικα θα ηταν.

Πέστα ρε φίλε, απλά πράγματα είναι αλλά στην προσπάθεια της η bmw να κάνει το διαφορετικό κάνει ηλιθιότητες.

Nikos320
17-08-14, 22:14
κ δεν θα εβλεπες εξωτερικη θερμοκρασια τοτε ή για να εβλεπες και τις δυο ενδειξεις ισως ηθελες μεγαλυτερη οθονη..εδω βλεπεις οτι αναλογα με την εκδοση εχεις μικρη ή μεγαλη οθονη δλδ τσιγουνευονται τα παντα...το business r/cd για εμενα απλα ειναι εμετος..να βλεπεις μονο ωρα κ καναλι FM..απαραδεκτα πραγματα..αλλα οι αυτοκινητοβιομηχανιες κανουν κ το σκ@το τους παξιμαδι ωστε να κερδισουν λεφτα πριν καν πουλησουν ενα μοντελο...
παντως κ εγω μαζι σου ειμαι κ ειναι ξενερωμα, οπως κ να το δεις, ενα λειψο ταμπλο...συν οτι τα οργανα της Ε9Χ ειναι πολυ μαζεμενα ουσιαστικα το ενα μεσα στο αλλο κ δεν ειναι τοσο ομορφο οσο τα οργανα των Ε36-Ε46 που ειναι πιο απλωμενα...ευτυχως που διορθωθηκε στα F...

ΥΓ: μπαινοντας στο κρυφο μενου απλα απορεις πως ενω υπαρχουν τοσοι "παπαδες" αισθητηρες στο αμαξι εσενα δεν σου δινεται τιποτα για monitoring..

Λευτέρη το υστερόγραφο σου είναι όλα τα λεφτά και πολύ πολύ σωστό αλλά όπως είπες σωστά μας έφαγε η οικονομία και η τσιγγουνιά.