PDA

Επιστροφή στο Forum : Αγορά Ελαστικών-Παρακαλώ προτείνετε

menios
13-08-14, 00:50
Καλησπέρα παιδία έχει λίγο καιρό που γράφτηκα στο γκρουπ,μου αρέσει πολύ παρακολουθώ τα υπάρχοντα θέματα και έφτασε η ώρα για το πρώτο μου ποστ. Έχω ένα 325i ε46 του 2000 6κύλινδρο με 192 άλογα,καλοσυντηρημένο όσο γίνεται και με λίγες 'τρέλες' καθ' όλη την διάρκεια της χρήσης του. Έφτασε η ώρα για αλλαγή ελαστικών. Αυτή την στιγμή φοράει bridgestone potenza 225/45 σε 17άρες ζάντες. Δε λέω πολύ καλά ελαστικά αλλά το αποδεικνύουν μόνο εφόσον έχουν ζεσταθεί αρκετά και αυτο θέλει αρκετή ώρα. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε άποψη δικαιλογημένη με επιχειρήματα.

fanisk
13-08-14, 06:08
Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2.

MIKEN636
13-08-14, 06:55
+1 απο μενα για τα ιδια...ειναι η δευτερη φορα που τα φορεσα πριν 1,5 μηνα.

mark e92
13-08-14, 08:12
Έμεινα πολύ ευχαριστημένος και από τα Bridgestone s001 και από τα pilot sport .
Νομίζω και τα Nero silver είναι καλά.

menios
13-08-14, 08:29
euxaristw paidia, gnwrizetai mipws kapoia endeiktiki timi apo ta goodyear? gia ta michelin mark exw akousei oti f8eirontai eukola kai exei arketo 8orubo opote na pw tin ali8eia ta xa diagrapsei eksarxis!

Christopherk
13-08-14, 08:44
Ψάξε στο ίντερνετ υπάρχουν πολλά online μαγαζιά που αναφέρουν τιμές και έχουν και το ταμπελακι με τις προδιαγραφές, εκεί αναφέρει και πόσο θόρυβο έχει το κάθε λάστιχο.

Created and sent from my Galaxy Siii

alexm
13-08-14, 09:12
euxaristw paidia, gnwrizetai mipws kapoia endeiktiki timi apo ta goodyear? gia ta michelin mark exw akousei oti f8eirontai eukola kai exei arketo 8orubo opote na pw tin ali8eia ta xa diagrapsei eksarxis!

θα σε παρακαλουσα να γραφεις στα Ελληνικα.

:thnx:

Lykouras
13-08-14, 10:29

thumb Κι εγώ αυτά έβαλα το Νοέμβριο μετά από πολύ ψάξιμο και είμαι πολύ ευχαριστημένος, είναι Made in Germany και έχουν και 1 χρόνο εγγύηση αντικατάστασης. Τιμή 450¤ στα Ν. Προάστια.

ghost-rider
13-08-14, 12:16

Δεν ειναι ετσι.
Το pilot sport 3 ειναι πολυ πιο ησυχο απο το bridrestone που εχεις τωρα επανω και αντεχει πολυ περισσοτερο στα χλμ.
Στο λεω σιγουρα.
Απο potenza 050a περασα στο michelin pilot sport 3.
Το 2ο ειναι καθολα ανωτερο λαστιχο.

Πολυ καλο λαστιχο ειναι το s001 της bridgestone.
Το εχει βαλει ο αδερφος μου. Πολυ εξελιγμενο σε σχεση με το 050Α.
Και παλι ομως στα χλμ αντεχει πολυ λιγοτερο απο το michelin.

menios
13-08-14, 13:33
καλώς δεν γνώριζα ότι μόνο ελληνικά επιτρέπονται,ευχαριστώ για την ενημέρωση! αν υπαρχει και καποια προταση περι ελαστικων θα την εκτιμουσα :)

menios
13-08-14, 13:35
επισης θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας για continental sport contact 5 για τα οποια απο γνωστους μου μονο καλα λογια ακουω

gupakos
13-08-14, 14:27
Έχοντας βάλει το δεύτερο ζευγάρι Goodyear F1 Asymmetric 2 θα σου πρότεινα να βάλεις και εσύ τα ίδια. Κόστος 430 ευρώ.

Μπορείς να δεις και το σχετικό, παλιό μου post με τιμές και πρόταση αγοράς: https://www.bmwfans.gr/forum/showpost.php?p=459695&postcount=60

Πάντως και για τα Continental ακούγονται καλά λόγια και έχουν πάει πολύ καλά στα τεστ, αλλά είναι (λίγο) πιο ακριβά από τα Goodyear και στη συγκεκριμένη διάσταση 225/45/17 ίσως τα Asymmetric να είναι οριακά καλύτερα.

alexm
13-08-14, 15:28
Το continental sport contact 5 σε ολα τα τεστ εχει κορυφαιες επιδοσεις και πολυ καλη βαθμολογια.
Το Goodyear F1 Asymmetric 2 εχει και αυτο πολυ καλες κριτικες και επισης καλη βαλμολογια στα τεστ.
Τα Goodyear - dunlop εχουν 12 μηνες εγγυηση αλλαγης σε περιπτωση σχισιματος, απο οτι και αν προηλθε αυτη... thumb

Christos 330
13-08-14, 15:30
επισης θα ηθελα να ρωτησω την γνωμη σας για continental sport contact 5 για τα οποια απο γνωστους μου μονο καλα λογια ακουω

Οταν τα αλλα ελαστικα αρχιζουν να μην αποδιδουν η να ξερενονται

μετα απο 25-30 χιλιαδες χλμ τα conti εχουν ακομη τοσο αντοχη . . .

13 χρονια στον χωρο του ελαστικου και εχοντας δοκιμασει πρωτα σε εμενα

και μετα στους φιλους και πελατες μου βλεπω αυτην την διαφορα . . .

Μην μιλησω απο θεμα κυλισης θορυβου κτλ . . .

Καπου στα 420 με 450 ειναι η τιμη αυτον τον μηνα τοποθετημενα με αζωτο . . .

menios
13-08-14, 16:21
παιδια ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας το εκτιμω ιδιαιτερα. Ωστοσο οποιοσδηποτε αλλος εχει να προτεινει κατι φυσικα καλοδεχουμενο!

Lefterisk
13-08-14, 17:08
εγω πηγαινα για τα goodyear f1 assymetric2 αλλα τα εβρισκα λιγο πιο ακριβα απο τα sport contact5 οποτε κ πηγα τελικα στα δευτερα. ειχα βαλει μόνο ενα ζευγαρι το 1/2012 κ πριν λιγους μηνες 4/2014 εβαλα κ ενα δευτερο ζευγαρι πανω, εχοντας τωρα σπορτ κοντακτ5 κ στους δυο αξονες (4 ελαστικα).
το 1ο ζευγαρι που εβαλα το 2012 εχει τωρα περιπου 30κ κ δειχνει σα καινουριο.
εκτιμω πως οποιο ελαστικο κ να διαλεξεις απο τα κορυφαια, θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα πανω στο "εκπληκτικο" ελληνικο οδοστρωμα...
στο εξωτερικο, που εχουν -με ολη τη σημασια της λεξης- δρομους με λογικο συντελεστη τριβης, ριχνουν κινεζο επανω στα αμαξια τους χωρις το παραμικρο προβλημα..
για καταναλωση, αποδοση στο βρεγμενο, θορυβο κλπ ψαξε για το eco label του καθε ελαστικου, οπως νομιζω λεγεται..

JiMk86
13-08-14, 22:05

Ναι φθείρονται εύκολα γιατί έχουν τέλειο grip μιλάμε για τα high performance, αλλά θόρυβο ΔΕΝ κάνουν.

A8hnaios
13-08-14, 22:55
Τα κοντινένταλ σπορτ κοντακτ 5 έχω βάλει σ αυτή τη διάσταση που λες.. Σχεδόν 1 χρόνο κανένα Μα κανένα πρόβλημα.... 400 ¤ νομίζω με άζωτο..

dreamer
14-08-14, 00:08
περιεργο αυτο που λετε οτι αντεχουν πολυ τα sport contact5 στο συγκεκριμενο σαιτ https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Sport-Contact-5.htm λενε ακριβως το αντιθετο.οτι χαλαει η γομα τους αρκετα γρηγορα.το ιδιο διαβασα για ολα τα κοντι.εγω δεν εχω βαλει για να εκφερω γνωμη αλλα δαβαζω οτι ουτε τα πιο αθορυβα ειναι,ουτε αντεχουν στον χρονο.

αντιθετα ολοι εκθειαζουν τα goodyear f1 assymetric2.

https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Eagle-F1-Asymmetric-2.htm

I_MNL
14-08-14, 02:07
Έχω παραγγείλει το Vredestein Quatrac (μεικτό καλοκαιρινό-χειμερινό) για το Ε36 3-series. Eίχα ακούσει καλές γνώμες και θα δω κι εγώ από μόνη μου.
Μέχρι τώρα είχα τα Michelin Energy και Primacy. Καταπληκτικά! Κράτησαν για πάνω από 60000χλμ με καλό πέλμα, αθόρυβα και οικονομικά στο καυσιμο.

mark e92
14-08-14, 12:06
Ποσά χλμ κάνεις το χρόνο;
Αν κάνεις πολλά όποιο και να βάλεις καλό είναι.
Αν κάνεις λίγα βρες κάτι οικονομικό γιατί θα το φάει ο χρόνος.

fanisk
14-08-14, 19:19
Εχω αλλαξει αρκετες τετραδες απο στριψιμο και οχι χαζομπαντες. Τα SC5 δεν μου αρεσαν οσο τα F1 2, ουτε στο πατημα ουτε στο κοπανημα/θορυβο. Μην ακους πολλες γνωμες θα μπερδευτεις. Λαστιχα ειναι (και λιγο πολυ ιδια σε αυτες τις κατηγοριες), δεν θα τα εχεις για παντα. Δοκιμασε διαφορα και με το καιρο θα καταλαβεις ποιο σου ταιριαζει περισσοτερο.

farouk1
14-08-14, 20:07
conti 5 τα εχω βάλει στην διάσταση αυτη στο άλλο μου αυτοκίνητο εδώ και τρείς μήνεσ και ειναι χάρμα , απο το michelin ps3 κατα την γνώμη μου ειναι σαφώς καλύτερα , αλλα θα σου έλεγα να δεις και τα toyo t1 sport παρα πολύ καλό λάστιχο το έχω βάλει στον ασσο έχει κάνει 20κ χλμ και ειναι μια χαρα σε όλα.

menios
14-08-14, 21:34
toyo απο οσο γνωριζω ειναι αρκετα ακριβοτερα σε σχεση με τα αλλα και με πληροφορουν οχι ιδανικα για τους κακους ελληνικους δρομους μας...
ειμαι μεταξυ goodyear f1 2 kai conti sp 5 τελικα οπου βλεπω αποσπουν θετικες γνωμες απο ολους! σας ευχαριστω παρα πολυ για την πολυτιμη βοηθεια!

optostyle
14-08-14, 21:51
Τα Toyo βγαζουν παραπανω θορυβο απο τα Conti...κι απ'οτι διαβασα παραπανω σε ενδιαφερει ο σχετικος θορυβος...

gyiama
18-08-14, 19:52
ρε παιδια επειδή και γω είμαι αυτό τον καιρο σε αναζητηση ελαστικων και σκέφτομαι να βαλω 225/40/18 μπρος πισω αντι 255/35/18. εχουμε πουθενα καμια φωτογραφια το πως καθεται πισω στην 8.5αρα ζαντα το 225? φαινεται πολύ χαλια? φοραει κανενας αυτόν τον συνδυασμό? και ερωτηση, τα Dunlop sport maxx rt τι λενε σε σχεση με τα Goodyear και conti 5?λιγο που το εψαξα στο νετ εχουν καλες κριτικες.

Bazil Van Sinner
18-08-14, 19:59
το πως καθεται πισω στην 8.5αρα ζαντα το 225? φαινεται πολύ χαλια? φοραει κανενας αυτόν τον συνδυασμό?

Οτι φαίνεται μικρότερο φαίνεται,αυτό που με ξενέρωσε είναι ότι άναβαν τα λαμπάκια του dsc σε στροφές που με το 255 δέν άναβαν,απο μένα άκυρο,δέν ξαναβάζω πίσω 225 για κανένα λόγο.

Vassilis ///M
18-08-14, 21:59
ρε παιδια επειδή και γω είμαι αυτό τον καιρο σε αναζητηση ελαστικων και σκέφτομαι να βαλω 225/40/18 μπρος πισω αντι 255/35/18. εχουμε πουθενα καμια φωτογραφια το πως καθεται πισω στην 8.5αρα ζαντα το 225? φαινεται πολύ χαλια? φοραει κανενας αυτόν τον συνδυασμό? και ερωτηση, τα Dunlop sport maxx rt τι λενε σε σχεση με τα Goodyear και conti 5?λιγο που το εψαξα στο νετ εχουν καλες κριτικες.

Δες εδώ 225/40/18 σε 8.5'' όταν πειραματιζόμουν πριν μια 6ετία...
Τα συγκεκριμένα είναι Bridgestone RE050A

25950

VasilisG85
18-08-14, 22:40
Είδατε τελικά πόσες διαφορετικές γνώμες υπάρχουν για το ίδιο θέμα?
Ας σας πω κι εγω την άποψή μου λοιπόν.
Πριν 6 χρόνια είχα ένα ατύχημα, αιτία ήταν το υπερβολικό γλίστρημα των λάστιχων που φορούσα. δεν είχα 10 λεπτά που είχα βάλει μπρος το αυτοκίνητο να κάνω μια βόλτα και ως πολύ πιτσιρικάς που ήμουν τότε σε μια ωραία στροφούλα κατέβασα δευτέρα να πετάξω λίγο τον κώλο. λίγο ήθελα, όχι δυο σβούρες όπως τελικά έκανα. ευτυχώς προσγειώθηκα σε φρεσκοοργωμένο χωράφι και δεν έπαθα μεγάλη ζημιά.
Γιατί σας το λέω όλο αυτό θα μου πείτε τώρα, τα λάστιχα που φορούσα ήταν τα Goodyear F1. ορκίστηκα στη ζωή μου να μην ξαναβάλω ποτέ αυτό το λάστιχο. το είχα πληρώσει και πανάκριβα απ'οτι θυμάμαι (225/50/16 600 ευρώ). Δεν ζεσταινότανε με τίποτα, και όταν κατάφερνες να το ζεστάνεις ύστερα από πολλά χιλιόμετρα ταξίδι με το που σταματούσες στο πεντάλεπτο είχε κρυώσει.
μετά από αυτό έβαλα τα Michelin pilot sport 1 και τωρα φοράω τα pilotsport 3. Πάλι Michelin θα βάλω όταν χρειαστεί να ξανααλλάξω λάστιχα. πολύ ευχαριστημένος, με τα pilotsport 1 έκανα 80.000 km πριν τα αλλάξω, θα έκανα κι άλλα δεν είχαν φαγωθεί σε σημείο που να ήθελαν αλλαγή, αλλά στους καταπληκτικο΄θς ελληνικούς δρόμους που οδηγάμε κάπου χτύπησα σε μια λακούβα και πέταξε καρούμπαλο. γι'αυτό και τα άλλαξα...
Αυτά από μένα, συγνώμη αν σας κούρασα....

fanisk
18-08-14, 23:10
Καλα αμα περιμενεις με το F1 να ζεσταθει σε <10 λεπτα σε συνθηκες πολης και οχι πιστας τι περιμενες? Και αιτια μαλλον ηταν τα γκαζια που μπηκες στη στροφη και η απειρια σου. Μετα απο 6 χρονια και με 5λεπτο "ζεσταμα" στο λαστιχο θα τη βγαλεις τη στροφη αφου πλεον ξερεις ποσο σε παιρνει. Και θυμησου αν ειχες σωστο δεικτη.

Lefterisk
21-08-14, 15:24
καλο ελαστικο ή για το γραψω καλυτερα ελαστικο με καλα χαρακτηριστικα ειναι κ το Uniroyal RainSport 3 (Α βρεγμενο, C καταναλωση σε 225/45/17) . αν θες ριξε μια ματια κ σε αυτο να δεις απο τιμες τι λεει γτ εξω ειναι σημαντικα πιο φτηνο. προσωπικη αποψη δεν εχω μιας κ οπως εγραψα κ σε προηγουμενο ποστ μου εχω πανω τα sc5 τα οποια ουτε με τρελαινουν ουτε τα αντιπαθησα.
οπως λεει κ ο φανηςκ, πολυ πολυ σημαντικο ειναι ο δεικτης ταχυτητας κ εχει γινει η μοδα πλεον οι λαστχαδες να θελουν ντε κ καλα να σου τοποθετουν Y.
εγω παλιοτερα τα potenza re050a1 σε 225/45/17 τα μισησα γτ τα εβαλα σα μ@λ@κας σε 1.6 μοτερ με δεικτη W και δεν μπορουσα ποτε να τα ζεστανω εντος πολης

dark knight
21-08-14, 20:50
Μακαρι να εβγαζε τα conti sport contact 3 ξανα.εχω βαλει το 5 αρι αλλα σαν τα 3αρια δεν ειναι.σαν αισθηση ειναι πιο μαλακο,πιο ενδοτικο.το 3αρι απολυτο και με πολυ καλο κρατημα στο βργμενο ακομη και στα τελευταια του πριν τα αλλαξω.οταν λεω απολυτο εννοω διαβαζει καλυτερα το δρομο και σε σου δινει προσφυση εκει που νομιζεις οτι τελειωνουν τα ορια του

menios
21-08-14, 22:52
βρεγμενο παιδια δεν με πολυενδιαφερει καθως δεν το συνανταμε για πολυ καιρο στην Ελλαδα. ωστοσο θα θελα να μην χρειαζεται το τρελο ζεσταμα του potenza που εχω τωρα και να μπορω να το εμπιστευτω οταν θελησω ορισμενες φορες το λιγο παραπανω ζορισμα για κατι παραπανω! μαλλον απο οσα μου εχετε πει και εκτιμω την καθε γνωμη ξεχωριστα βλεπω να καταληγω στο csp5!

playmaker
21-08-14, 23:44
Εχω δοκιμάσει σαυτη τη διάσταση και σε διαφορα αυτοκινητα ps3 goodyear f1 2 conti sport contact 3-5 και αλλα θεωρώ
Goodyear τη καλυτερη επιλογη άνεσης και επιδόσεων !!
Τα conti 3 δε τα βρίσκεις ποια και τα michelin πολυ θορυβώδη και παλιά και πιο ξερα δείχνουν ποια τη παλιά τεχνολογια τους !!
Goodyear δαγκώτο ! Απο 2 διαφορετικά αμάξια απόλυτα ικανοποιημένος !!!
Cs 5 πολυ πιο μαλακό απο 3 και πέταξε και σε γνωστούς μου καρουμπαλο και λιγο πιο ακριβά που δε το αξίζουν με τιποτα δε θα τα ξανα έβαζα ..... Τα goodyear εχουν και 1 χρονο εγγυηση

dreamer
22-08-14, 08:03
αυτο με τα καρουμπαλα των conti sport contact το εχω ακουσει απο πολλους,επισης οτι εχουν ευαισθητα πλαινα.και εγω Goodyear θα επελεγα!

andreas-d
22-08-14, 11:49
Conti Premium contact 205-55-16 εώς τώρα απόλυτα ευχαριστημένος.

dark knight
02-09-14, 13:03
μεταξυ toyo proxes και Goodyear eagle f1 ποια προτείνετε?

JiMk86
02-09-14, 13:06
Το goodyear θα έβαζα εγώ λόγω πολύ καλής τεχνολογιάς που έχει συν ότι είναι και σε πολύ καλή τιμή.

Sent from my iPhone using Tapatalk

fanisk
02-09-14, 14:18
μεταξυ toyo proxes και Goodyear eagle f1 ποια προτείνετε?

Goodyear.

topmar
02-12-14, 23:37
Καλησπέρα,

στην ίδια διάσταση 225/45R17 εγώ αντικατέστησα τα Pirelli P-Zero Nero με τα Hankook Ventus S1 Evo2.......τίμια, μαλακά και πολύ καλά στο φρενάρισμα (πάντα σε σχέση με τα Pirelli P-Zero Nero ή τα Dunlop SP SPort 01 που είχα πριν).

Βάλτα στο "κάδρο" των επιλογών σου.....

farouk1
03-12-14, 22:25
οτι και να λέτε τα toyo proxes t1 ειναι κορυφή ούτε καρουμπαλα ούτε γλυστρίματα και δαιτηρούνται μια χαρά . Αν βέβαισ έβγαιναν τα sc3 θα ήταν η καλύτερη επιλογή μακράν το καλύτερο λάστιχο που είχα ποτε ( σε volvo s60 T4 ) πηγαινα τάπα συνέχεια απο αθήνα βόλο
και φρενάριζε απολυτα και απο άνεση μια χαρά , δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το 5 είναι ορατά ποιο ΄δεύτερο αν και πάντα απο τα κορυφαία

katrin_bmw
04-12-14, 13:55
Pirelli P-Zero ή potenza bridgestone??

Koyotte
04-12-14, 15:44
οτι και να λέτε τα toyo proxes t1 ειναι κορυφή ούτε καρουμπαλα ούτε γλυστρίματα και δαιτηρούνται μια χαρά . Αν βέβαισ έβγαιναν τα sc3 θα ήταν η καλύτερη επιλογή μακράν το καλύτερο λάστιχο που είχα ποτε ( σε volvo s60 T4 ) πηγαινα τάπα συνέχεια απο αθήνα βόλο
και φρενάριζε απολυτα και απο άνεση μια χαρά , δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το 5 είναι ορατά ποιο ΄δεύτερο αν και πάντα απο τα κορυφαία

Εγώ που είχα t1r όμως, μια χαρά καρουμπαλάκι εσωτερικό κι όλας μου έκανε...

CHKO3CI
04-12-14, 21:13

Καλησπερα.Το ελαστικο στην φωτο ειναι Goodyear Eagle F1 Asymmetric 1.Ταλαιπωρηθηκε αρκετα στα 5 χρονια και 41.000 χμ,καθως,εκτος απο το στραβωμα της ζαντας ειχε επισης,κοπανημα σε λακουβα με ξεφουσκωμα(χωρις στραβωμα ζαντας αυτη την φορα),και δυο φουιτ.Λιγο πριν τα αλλαξω φετος,πεταξε στα πλαγια καρουμπαλο διαμετρου 2ευρω.Παντα αναφερομαι στο ιδιο ελαστικο.Καλο κρατημα στις στροφες,μετα απο λιγα χιλιομετρα συνετης οδηγησης:rally:.Τα αντικατεστησα φετος με Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2:thumbsup:

topmar
04-12-14, 22:44
Εάν τα νέα σου ελαστικά τα αγόρασες από Θεσσαλονίκη, μπορείς να μου πεις από που και με ποια τιμή;

Sent from my HM NOTE 1W

CHKO3CI
05-12-14, 10:58
Εάν τα νέα σου ελαστικά τα αγόρασες από Θεσσαλονίκη, μπορείς να μου πεις από που και με ποια τιμή;

Sent from my HM NOTE 1W

225/45/17 450 ΕΥΡΩ, Μιχαηλ Ψελλου 19 με Κηφισιας,Καλαμαρια

yorgos
05-12-14, 20:31
καλησπερα κ απο μενα..

πολλοι λενε πως η επιλογη ελαστικου ειναι προσωπικο γουστο...κ ειναι αληθεια..

φοραω για δευτερη φορα κ παω για τριτη goodyear f1 asymetric2..στα τεστ τα πανε καλα κ στο βρεγμενο ειναι πολυ συνετα...δεν με εχουν απογοητευσει σε περιπτωσεις που τα εχω χρειαστει πραγματικα ιδιαιτερα σε βρεγμενες καταστασεις...δεν τα εχω φοβηθει ποτε..
εχουν ενα κακο,κ δεν ξερω αν θα συμφωνισει κανεις αλλος, ειναι μαλακά στο πλαι κ ειδικα οταν φορασ 45αρια το νιωθεις λιγο σε σφιχτες στροφες..αλλα το πελμα τους ειδικα ζεσταμενο δεν ξεκολα...
εδω κ ενα χρονο περιπου εχω ακουσει για τα bringestone potenza re-11 για οσους δεν ενδιαφεροντε κ τοσο για βρεγμενο..

CHKO3CI
05-12-14, 22:47
καλησπερα κ απο μενα..

πολλοι λενε πως η επιλογη ελαστικου ειναι προσωπικο γουστο...κ ειναι αληθεια..

φοραω για δευτερη φορα κ παω για τριτη goodyear f1 asymetric2..στα τεστ τα πανε καλα κ στο βρεγμενο ειναι πολυ συνετα...δεν με εχουν απογοητευσει σε περιπτωσεις που τα εχω χρειαστει πραγματικα ιδιαιτερα σε βρεγμενες καταστασεις...δεν τα εχω φοβηθει ποτε..
εχουν ενα κακο,κ δεν ξερω αν θα συμφωνισει κανεις αλλος, ειναι μαλακά στο πλαι κ ειδικα οταν φορασ 45αρια το νιωθεις λιγο σε σφιχτες στροφες..αλλα το πελμα τους ειδικα ζεσταμενο δεν ξεκολα...
εδω κ ενα χρονο περιπου εχω ακουσει για τα bringestone potenza re-11 για οσους δεν ενδιαφεροντε κ τοσο για βρεγμενο..

Kαλησπερα.Οταν ειναι κρυο το ελαστικο δεν ενδεικνειται για κλειστες στροφες με χλμ.,δεν το βοηθαει η κατασκευη του.Τα δοκιμασα φετος το καλοκαιρι καινουρια,στην Σιθωνία,στον δρομο για Σαρτη που εχει φουρκετες και δεν με προδωσαν τα λαστιχα,παρα μονο παραλιγο το........οδοστρωμα:thumbsdown:.Σημ ιωση οτι ειχα ηδη κανει 60-70 χλμ πριν,σε νορμαλ ταχυτητες.
Στο βρεγμενο κομματι,ειχα δοκιμασει τα goodyear f1 asymetric 1,με μερικως απενεργοποιημενο το dsc,και εκανα τετ-α-κε με 40 χλμ(e-46 316)
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η στον βρεγμενο..........οταν θα στεγνωσειthumb παλι για εμας θα ειναι!!!!Μεχρι ομως να γινει αυτο,πανω απο 80 χλμ οταν βρεχει,σε δρομο με τρεις λωριδες......ποτε.

gerry
06-12-14, 07:20
καλημέρα,τα τελευταια 2 1/2 χρονια φοραω τα contisporcontact5 εχω κανει περιπου 25000km μοιρασμένα πολης και εθνικης σε γενικες γραμμες είμαι ευχαριστημένος ουτε μου εχουν παρουσιασει μεχρι στιγμης καποιο πρόβλημα,βεβαια δεν τα εχω ζορισει ιδιαιτερα εκτος πολης λογω γκρινιας συζυγου και κορης,οταν καποια στιγμη βρεθηκα επιτελους μονος καπου στην ορεινη ευβοια , ας πουμε ότι ζεσταθηκαν οσο επετρεπε το αυτοκινητο και εγω, ειχαν καλη προσφυση ,τις υπολοιπες μερες όπως και τα περισσοτερα λάστιχα γινονται θυσια στο βωμο της καλυτερης εμφανισης, ξεχασα να αναφερω τις διαστασεις 225/45/17.

Lefterisk
06-12-14, 18:59
@ CHKO3CI : πολυ καλη η τιμη της 4αδας!
εγω εδωσα κατι παραπανω απο εσενα (αναλογικα) για μια δευτερη 2αδα contisportcontact5 mo και -οπως εχω αναφερει ξανα- δεν ειμαι κ τοσο χαρουμενος με την επιλογη μου..τα προτιμησα λογω καλυτερης τιμης απο αυτης των goodyear (αν κ εσυ βλεπω τα εβαλες ακομα φθηνοτερα τελικα τα F1 ass2 ) και για να ταιριαξω τον τυπο ελαστικων σε εμπρος κ πισω αξονα...το παραπονο μου ειναι οτι τα ηθελα λιγο καλυτερα (με την πρωτη 2αδα που εχω ακομα πανω στο αμαξι εχω κανει γυρω στα 35κ χλμ κ ακομα εχουν καλη προσφυση)

georggge46
06-12-14, 19:23
Ε, οχι και πολυ καλη τιμη ... Εγω πριν 2 εβδομαδες τα εβαλα 385 ευρω !

topmar
06-12-14, 19:35
Ε, οχι και πολυ καλη τιμη ... Εγω πριν 2 εβδομαδες τα εβαλα 385 ευρω !

Από που φίλε μου;

georggge46
06-12-14, 19:39
Από που φίλε μου;
Απο Αθηνα ομως ... Εδω https://d-elastika.gr/

Lefterisk
06-12-14, 19:46
κι εγω αθηνα τα εβαλα τον μαρτιο γυρω στα 110 το ενα...τοτε ηταν ο πιο φθηνος που εβρισκα αλλα δεν εμεινα καθολου ευχαριστημενος απο τον συγκεκριμενο κ δεν ξαναπαταω σε αυτον κ δωρεαν να μου τα δωσουν...

@ georggge46 : εσυ φιλε μου βρηκες πολυ καλη τιμη! μπραβο! ελπιζω να εβαλες και τον σωστο δεικτη ταχυτητας για το αμαξι σου.
ευχαριστουμε για την ενημερωση..θα τον εχουμε υποψη μας οταν χρειαστουμε.

topmar
06-12-14, 19:48
Απο Αθηνα ομως ... Εδω https://d-elastika.gr/
Πάρα πολύ καλή τιμή, αλλά δυστυχώς είναι μακριά από τους "Βόρειους".....

Sent from my HM NOTE 1W

raftako
07-12-14, 09:54
Γειά σας...κάτοχος bmw e46 2000cc με 245/45/17.Από την μακρόχρονη εμπειρία μου σε αλλάγές ελαστικών μόνο μία μάρκα εμπιστεύομαι...michelin energy.Φοβερό ελαστικό αλλά με μειονεκτήματα:1)Τρώγεται αρκετά γρήγορα,2)Αρκετά ευαίσθητο από χτυπήματα σε πεζοδρόμια.Βέβαια είναι τι θές.Εγώ ας πούμε θέλω να έχω φοβερό κράτημα κι ας τρώγεται πιό γρήγορα η γόμα του ελαστικού.

CHKO3CI
07-12-14, 15:05
εγω εδωσα κατι παραπανω απο εσενα (αναλογικα) για μια δευτερη 2αδα contisportcontact5 mo και -οπως εχω αναφερει ξανα- δεν ειμαι κ τοσο χαρουμενος με την επιλογη μου..τα προτιμησα λογω καλυτερης τιμης απο αυτης των goodyear (αν κ εσυ βλεπω τα εβαλες ακομα φθηνοτερα τελικα τα F1 ass2 ) και για να ταιριαξω τον τυπο ελαστικων σε εμπρος κ πισω αξονα...το παραπονο μου ειναι οτι τα ηθελα λιγο καλυτερα (με την πρωτη 2αδα που εχω ακομα πανω στο αμαξι εχω κανει γυρω στα 35κ χλμ κ ακομα εχουν καλη προσφυση)

Tα continental ειναι σε ελευθερη πτωση οι τιμες τους.Καποιες αλλες εποχες,5/ 2009 γαρ,τα sportcontact 3 225/45/17 ειχαν 650 ΕΥΡΩ!!!!Ετσι τοποθετησα,τοτε τα Goodyear assym f1,τα ειχα βρει,τοτε,σε προσφορα 450!!thumb!Και τα Conti ecocontact3 που οδηγησα σε clio(2001),εργοστασιακης τοποθετησης,με ειχαν αφησει αριστες εντυπωσεις......................!!!:driv e:

topmar
08-10-15, 19:44
Καλησπέρα,

πλησιάζει ο καιρός για τις χειμερινές εξορμήσεις και είπα να ψάξω για χειμερινά ελαστικά, σε 205/55R16 διάσταση.

Πολύ καλές κριτικές έχω από φίλο μου, για τα NOKIAN WR A3 τα οποία έχουν βγει και 3α σε τεστ (https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2011-Winter-Tyre-Buying-Guide.htm) χειμερινών ελαστικών στην διάσταση που τα θέλω, αφήνοντας πίσω άλλα "επώνυμα" ελαστικά....

https://www.youtube.com/watch?v=MxhC-xT_uLo

Μήπως τα έχει δοκιμάσει κανένας εδώ μέσα τα συγκεκριμένα, να μου πει εντυπώσεις??

karagiadim
10-10-15, 08:51
Μετά από προσεκτική έρευνα, για την e60 (225-55 R16), κατέληξα στα Michelin CrossClimate, λάστιχο 4 εποχών με συνδυασμό γόμας και πολύ καλές προδιαγραφές. Επειδή όμως κυκλοφόρησε πρόσφατα (2015) οι τιμές είναι "στα ύψη". Αν γνωρίζετε κάποιον με καλές τιμές στη Θεσσαλονίκη, παρακαλώ να με βοηθήσετε!

vs316ti
10-10-15, 09:23
προσφατα φορεσα τα Toyo prxew t1 sport σε e46 compact 316ti , σε διασταση 225/45/17 . εχω κανει 2 ταξιδια αθηνα γιαννενα και αθηνα β.ευβοια βολο . το λαστιχο συμπεριφεροταν πολυ καλα σε ολα τα επιπεδα, βεβαια ειναι ολοκαινουργιο..χαρακτηριστ ικο ηταν οτι εθνικη οδηγουσα με παραθυρ ανοιχτο και δε με κουραζε ..πριν ειχα michelin pilot sport..
ο μονος ενδοιασμος μου ειναι στην β.ευβοια που πηγαινα να προλαβω το καραβακι για απεναντι πηγαινα σχετικα γρηγορα και ο δρομος ηταν κλασσικα γυαλι..και νομιζω πως δεν κραταγε οσο θα ηθελα ή πιστευα οτι θα κραταει..
παραυτα στις υψηλες ταχυτητες επειδη καθε σκ σχεδον πηγαινω ξυλοκαστρο εμπνεει εμπιστοσυνη και βεντουζωνει σε υψηλες ταχυτητες..

dreamer
10-10-15, 16:54
στον καραγεωργιου γιωργο στην καυταντζογλου τα μισελιν που ρωτησα ειχαν 350 στην ιδια διασταση.αυτην την εβδομαδα ηταν.μου ειπε οτι εχει βγει ενα goodyear vector 4 seasons 2 https://www.goodyear.eu/home_en/tires/passenger/vector-4seasons/ νεο που ειναι ελαφρως καλυτερο αλλα δεν ξερω για διασταση.για τα νοκια εδω κανεις δεν τα ξερει αλλα αν δεις κριτικες εξω τα θεωρουν σπουδαια και μαλιστα οσοι φευγουν απο ρανφλατ τα προτιμουν για να μην πετανε κωλο.ενας φιλος μου σε ασσο εβαλε αυτα με φορτιο xl και ειναι μια χαρα.

https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Vector-4Seasons.htm

https://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/WR-A3.htm