Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αντιηλιακές μεμβράνες

john1979
12-08-14, 10:15
Καλημέρα σας, σκέφτομαι για φιμέ και θα ήθελα την γνώμη σας 3Μ ή LLuman καθώς και αν γνωρίζεται κάποιο καλό κατάστημα στα νότια προάστια.

mark e92
12-08-14, 11:26
Στο Ελληνικό llumar.
Πολύ καλά παιδιά και προσεγμένη δουλεια !

billspeed
12-08-14, 12:20
Παιδιά μιας και άνοιξε ο john1979 αυτό το θέμα μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε αν είναι νόμιμες και σε ποια τζάμια καθώς και μέχρι ποιο νούμερο είναι?

wheelman
12-08-14, 12:39
Παιδιά μιας και άνοιξε ο john1979 αυτό το θέμα μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε αν είναι νόμιμες και σε ποια τζάμια καθώς και μέχρι ποιο νούμερο είναι?

Δες εδώ (https://www.yme.gov.gr/getfile.php?id=1584)
Χοντρικα 75% φωτοδιαπερατοτητα στο παρμπριζ μπροστά, κ 70% σε οδηγου-συνοδηγου.
Για πισω δεν νομιζω οτι υπαρχει πλεον αυτοκινητο παραγωγης χωρις πλαϊνους καθρέπτες, οποτε άφοβα

billspeed
12-08-14, 12:43
Όταν λες πίσω άφοβα εννοείς εκτός από τα πίσω παράθυρα και αυτό του πορτπαγκάζ π.χ?

wheelman
12-08-14, 12:52
Όταν λες πίσω άφοβα εννοείς εκτός από τα πίσω παράθυρα και αυτό του πορτπαγκάζ π.χ?
Αυτο εννοώ.
Η λεξη "εδω" στο προηγούμενο μνμ μου,
ειναι το link της σχετικης απόφασης του ΥΜΕ.
Αν θελεις διαβασε το, κ θα σου λυθουν οι οποιες αποριες.

billspeed
12-08-14, 13:21
Αν σε σταματήσουν με φιμέ σε οδηγό-συνοδηγό και παρμπρίζ με νούμερο 2 π.χ πόσο είναι το πρόστιμο?Υπάρχει περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων?Επίσης αν σε σταματήσουν μια φορά πληρώσεις πρόστιμο την επόμενη ανεβαίνει η τιμή?Είδα κάποια topic που αναφέρουν ότι αστυνόμοι είπαν ότι τα πίσω απαγορεύεται να είναι νούμερο 3.Αφού βάση νόμου τα πίσω μπορεί να είναι όσο θες μπορεί να σου κόψουν πρόστιμο από τη στιγμή που είναι νόμιμα?

john1979
12-08-14, 14:35
Ευχαριστώ mark για την γνώμη σου, μήπως εννοείς στην Γλυφάδα αυτό που είναι πάνω στην βουλιαγμένης;

mark e92
12-08-14, 15:25

Στα πίσω μπορείς και 5% οδηγού συνοδηγού μόνο 30%σκουροτητα...

mark e92
12-08-14, 15:34
Αν σε σταματήσουν με φιμέ σε οδηγό-συνοδηγό και παρμπρίζ με νούμερο 2 π.χ πόσο είναι το πρόστιμο?Υπάρχει περίπτωση αφαίρεσης πινακίδων?Επίσης αν σε σταματήσουν μια φορά πληρώσεις πρόστιμο την επόμενη ανεβαίνει η τιμή?Είδα κάποια topic που αναφέρουν ότι αστυνόμοι είπαν ότι τα πίσω απαγορεύεται να είναι νούμερο 3.Αφού βάση νόμου τα πίσω μπορεί να είναι όσο θες μπορεί να σου κόψουν πρόστιμο από τη στιγμή που είναι νόμιμα?

Με τα νέα δεδομένα νομίζω σου παίρνουν και την άδεια...
Τα 2 μπροστινά τους νοιάζει να μην είναι παραπάνω από 30%

Δές τις αποχρώσεις
https://m.ebay.com/itm/131147242105?nav=SEARCH

billspeed
12-08-14, 16:11
Tο κατάστημα που θα εγκαταστήσει τις μεμβράνες υποθέτω πως θα σου πει ότι και το 3 νούμερο(5%) είναι νόμιμο?Αυτά που ακούγονται με βεβαίωση από αυτόν που θα τα εγκαταστήσει έχεις όσο μαύρα θες ισχύει?

Nino
12-08-14, 16:34
στο καταστημα που βαζουν τις μεμβρανες, σου δινουν και βεβαιωση για το ποιες τοποθετησαν η οποια δεν θα αναφερει τα μπροστα τζαμια ουτε θα εχουν το αυτοκολλητακι στο τζαμι.
Αν βαλεις διαφορετικες μπροστα πισω και τη δουλεια σου θα τη κανεις και σπανια εως απιθανο να σε σταματησουν μιας και στο ματι φαινεται η διαφορα.
Στο μπροστα ανεμοθωρακα (μπαρμπριζ) απαγορευονται ολων των ειδων μεμρανες που κυκλοφορουν στο εμποριο, βεβαια αυτο δεν σταματησε ποτε κανεναν να βαζει απο λευκη εως και σκουρα, η δικαιολογια ειναι παντα η ιδια.
Οτι αυτο συγκρατει ολη την ζεστη και κανει ολη τη "δουλεια"...
Σε περιπτωση ατυχηματος ομως δεν υπαρχει τροπος διαφυγης μιας και τα τζαμι με την μεμβρανη μενει στη θεση του ακομα και σπασμενο...

Christopherk
12-08-14, 17:15
στο καταστημα που βαζουν τις μεμβρανες, σου δινουν και βεβαιωση για το ποιες τοποθετησαν η οποια δεν θα αναφερει τα μπροστα τζαμια ουτε θα εχουν το αυτοκολλητακι στο τζαμι.
Αν βαλεις διαφορετικες μπροστα πισω και τη δουλεια σου θα τη κανεις και σπανια εως απιθανο να σε σταματησουν μιας και στο ματι φαινεται η διαφορα.
Στο μπροστα ανεμοθωρακα (μπαρμπριζ) απαγορευονται ολων των ειδων μεμρανες που κυκλοφορουν στο εμποριο, βεβαια αυτο δεν σταματησε ποτε κανεναν να βαζει απο λευκη εως και σκουρα, η δικαιολογια ειναι παντα η ιδια.
Οτι αυτο συγκρατει ολη την ζεστη και κανει ολη τη "δουλεια"...
Σε περιπτωση ατυχηματος ομως δεν υπαρχει τροπος διαφυγης μιας και τα τζαμι με την μεμβρανη μενει στη θεση του ακομα και σπασμενο...

Off topic αλλά θεωρώ ότι πρέπει να το αναφέρω. Ένας φίλος μου είναι πυροσβέστης και σε μια συζήτηση που είχαμε για τα φιμε μου είπε ότι αν υπάρχει εγκλωβισμός μέσα στο αμάξι ο μόνος τρόπος να μπούνε όταν υπάρχουν φιμε είναι το τσεκούρι! Σαν αποτέλεσμα? Χ2 ο χρόνος που χρειάζονται και μεγάλη πιθανότητα τραυματισμού του ατόμου που βρίσκεται μέσα.

Created and sent from my Galaxy Siii

mark e92
12-08-14, 17:19
Φυσικά ΚΤΕΟ αν θέλουν σε περνάνε .

mark e92
12-08-14, 17:33
Ευχαριστώ mark για την γνώμη σου, μήπως εννοείς στην Γλυφάδα αυτό που είναι πάνω στην βουλιαγμένης;

Αυτο που είναι πριν το MEGA AB thumb

mixalis
12-08-14, 18:39
:th_Laie_67-1:
.....Οτι αυτο συγκρατει ολη την ζεστη και κανει ολη τη "δουλεια"...

Έχω την εντύπωση ότι το παρμπρίζ έχει ζελατίνα από την μάνα του ακριβώς για το λόγο αυτό....σκέψου να σου έρθει πέτρα και να πέσει όλο το τζάμι πάνω σου με την ταχύτητα των 20 χλμ....Μην σου πω 150 γιατί απλά θα βγεις σε 1000000 κομμάτια και εσύ μαζί με αυτό!

120ie87
12-08-14, 19:21
:th_Laie_67-1:

Έχω την εντύπωση ότι το παρμπρίζ έχει ζελατίνα από την μάνα του ακριβώς για το λόγο αυτό....σκέψου να σου έρθει πέτρα και να πέσει όλο το τζάμι πάνω σου με την ταχύτητα των 20 χλμ....Μην σου πω 150 γιατί απλά θα βγεις σε 1000000 κομμάτια και εσύ μαζί με αυτό!

Σωστα, επισης το τζαμι στο παρμπριζ γινεται θρυψαλα (τα οποια συγκρατουνται απο αυτη τη μεμβρανη) και επισης ειναι φτιαγμενο με τροπο ωστε σε συγκρουση/τουμπαρισμα κατα το δυνατο να πεταγεται εξω απο την καμπινα και οχι βεβαια να μπαινει προς το εσωτερικο της.

konstantinaM3
12-08-14, 19:40
εγω τις ειχα 8 χρονια στο αμαξι ολα φιμε εκτος απο το μπροστινο πηγα μια βολτα στο σεφ κ ειχε μπλοκο τα βρηκαν ολα νομιμα κ μου λεει ο τυπος σηκωσε τα τζαμια μπροστα...ειχα φιμε...μου λεει εχεις φιμε κ με εγραψε 80 ευρο κληση αφαιρεση αδειας Μ3 κ το διπλωμα μου για 10 μερες εψαξα κ βρηκα οτι το 2008 τροποποιησαν τον νομο κ λεει οτι απαγορευονται δια ροπαλου οτιδηποτε φιμε οδηγου συνοδηγου κ μπροστινο παρμπριζ κ δεν φτανει αυτο περνανε οι 10 μερες κ λεω οταν παω θα μου τα δωσουν παπ@ρια!μου λεει εκει ο λακαμας τα εβγαλες τα φιμε για να σου δωσω τα χαρτια?οχι του λεω το αμαξι δεν ειχε αδεια πως θα το κουνησω μου λεει θα σου δωσω την αδεια θα πας να τα βγαλεις (οτι λεει ο νομος οχι ολα) κ θα το φερεις να το δω για να στα δωσω ετσι κ εγινε κ εχω το κεφαλι μου ησυχο τωρα...θελω μονο να βαλω ζελατινα που διωχνει τον ηλιο προς τα εξω...

Moufas E46
12-08-14, 19:52
:shok::shok::shok:
εγω τις ειχα 8 χρονια στο αμαξι ολα φιμε εκτος απο το μπροστινο πηγα μια βολτα στο σεφ κ ειχε μπλοκο τα βρηκαν ολα νομιμα κ μου λεει ο τυπος σηκωσε τα τζαμια μπροστα...ειχα φιμε...μου λεει εχεις φιμε κ με εγραψε 80 ευρο κληση αφαιρεση αδειας Μ3 κ το διπλωμα μου για 10 μερες εψαξα κ βρηκα οτι το 2008 τροποποιησαν τον νομο κ λεει οτι απαγορευονται δια ροπαλου οτιδηποτε φιμε οδηγου συνοδηγου κ μπροστινο παρμπριζ κ δεν φτανει αυτο περνανε οι 10 μερες κ λεω οταν παω θα μου τα δωσουν παπ@ρια!μου λεει εκει ο λακαμας τα εβγαλες τα φιμε για να σου δωσω τα χαρτια?οχι του λεω το αμαξι δεν ειχε αδεια πως θα το κουνησω μου λεει θα σου δωσω την αδεια θα πας να τα βγαλεις (οτι λεει ο νομος οχι ολα) κ θα το φερεις να το δω για να στα δωσω ετσι κ εγινε κ εχω το κεφαλι μου ησυχο τωρα...θελω μονο να βαλω ζελατινα που διωχνει τον ηλιο προς τα εξω...

:shok::shok::shok: αυτο δε ειναι ελεγχος τροχαιας αλλα η οδυσσεια η ιδια :thumbsdown:

ducatista
12-08-14, 21:19

τα ειδε τελικα? ενταξει μαγκακος κ ετσι.... παλι καλα που δεν σε εκανε ντα!

konstantinaM3
12-08-14, 21:26
τα ειδε τελικα? ενταξει μαγκακος κ ετσι.... παλι καλα που δεν σε εκανε ντα!

Ναι ηρθε ενας κ τα ειδε.

mark e92
12-08-14, 21:37
Σωστα, επισης το τζαμι στο παρμπριζ γινεται θρυψαλα (τα οποια συγκρατουνται απο αυτη τη μεμβρανη) και επισης ειναι φτιαγμενο με τροπο ωστε σε συγκρουση/τουμπαρισμα κατα το δυνατο να πεταγεται εξω απο την καμπινα και οχι βεβαια να μπαινει προς το εσωτερικο της.

Το εμπρόσθιο παρμπρίζ ΔΕΝ γίνεται θρύψαλα! Όλα τα υπόλοιπα ναι.
Η μεμβράνη (φιμε αν βαλεις) ομως τα συγκρατεί αν σπάσουν.

mark e92
12-08-14, 21:41
Ναι ηρθε ενας κ τα ειδε.

Αν πέσεις στον ........ η λύση είναι μια τα ξεκολλας εκείνη την ώρα...
Είναι πανεύκολο.
Το έχω κάνει και έμεινε μ@@@@!

konstantinaM3
12-08-14, 21:51
Εβγαιναν μονο με θερμοπιστολο τα εβγαλα μονη μου σπιτι τα δυο μπροστινα....

Bitz
13-08-14, 08:17
Όσο αφορά την νομιμότητα μην το έχετε και τόσο σίγουρο, κανένας τροχαιος δεν έχει την δυνατότητα να ελέγξει τον βαθμό φωτεινότητας ....σημασία έχει που θα πέσεις δεν μετράνε ούτε βαθμοί ούτε αυτοκόλλητα και για να γίνω σαφεστερος η εντολή είναι μία προς τα όργανα.
Εάν δεν βλέπετε ποιος είναι μέσα και τι κρατάει. ...κόβετε κλήση, αυτό είναι το κριτήριο.

mark e92
13-08-14, 11:18
Εβγαιναν μονο με θερμοπιστολο τα εβγαλα μονη μου σπιτι τα δυο μπροστινα....

ή 1-2 ώρες στον ήλιο Κωνσταντίνα !

ghost-rider
13-08-14, 16:48
Το εμπρόσθιο παρμπρίζ ΔΕΝ γίνεται θρύψαλα! Όλα τα υπόλοιπα ναι.
Η μεμβράνη (φιμε αν βαλεις) ομως τα συγκρατεί αν σπάσουν.

Σωστα.
Τα εμπροσθια στα bmw ειναι τριπλεξ.
Δε γινονται ρυζι.
Τα πλαινα κ το πισω ειναι σεκιουριτ κ διαλυονται..

alexm
13-08-14, 22:07
Σωστα.
Τα εμπροσθια στα bmw ειναι τριπλεξ.
Δε γινονται ρυζι.
Τα πλαινα κ το πισω ειναι σεκιουριτ κ διαλυονται..

Δεν ειναι σε ολα τα bmw τα πλαινα και τα πισω σεκιουρτ, εαν στο εξοπλισμο εχει CLIMATE COMFORT LAMINATED GLASS ειναι ολα τα κρυσταλα διπλα τριπλεξ.
Στα E60 ο κωδικος των εξτρα class ειναι S356A με χρεωση 1709 ευρω.
Σαν ανταλλακτικο στα Ε60 σε ευρω: εμπρος 1091 - πισω 1389 - πλαινο εμπρος 583 - πλαινο πισω 645 - πλαινο πισω σταθερο 311.

ghost-rider
14-08-14, 10:17
Δεν ειναι σε ολα τα bmw τα πλαινα και τα πισω σεκιουρτ, εαν στο εξοπλισμο εχει CLIMATE COMFORT LAMINATED GLASS ειναι ολα τα κρυσταλα διπλα τριπλεξ.
Σαν ανταλλακτικο στα Ε60 σε ευρω: εμπρος 1091 - πισω 1389 - πλαινο εμπρος 583 - πλαινο πισω 645 - πλαινο πισω σταθερο 311.

Δεν το ηξερα. Μερικα αυτοκινητα που ειχα κοιταξει ειχαν τριπλεξ εμπρος και σεκιουριτ πλαι-πισω.

Παει τοσο πολυ αν καποιος θελει τριπλεξ και τα υπολοιπα?
Γιατι να το κανει?
Στο παρμπριζ το καταλαβαινω (να σκαει το πετραδακι, να κανει μια ρωγμη, αλλα να μη γινεται θρυψαλα και δεν μπορεις να δεις που πας), τα πλαινα τριπλεξ σε τι εξυπηρετουν?

Δεν ειναι προτιμοτερο απο αποψη ασφαλειας το σεκιουριτ(βεβαια τωρα με τις κουρτινες οτι και να ειναι μαλλον δεν εχει τοσο σημασια)?

mark e92
14-08-14, 11:32

Αυτό δεν το ήξερα Άλεξ.
Και πάλι όμως ποσά αυτοκίνητα είναι έτσι;;;

alexm
14-08-14, 11:35
Δεν το ηξερα. Μερικα αυτοκινητα που ειχα κοιταξει ειχαν τριπλεξ εμπρος και σεκιουριτ πλαι-πισω.

Παει τοσο πολυ αν καποιος θελει τριπλεξ και τα υπολοιπα?
Γιατι να το κανει?
Στο παρμπριζ το καταλαβαινω (να σκαει το πετραδακι, να κανει μια ρωγμη, αλλα να μη γινεται θρυψαλα και δεν μπορεις να δεις που πας), τα πλαινα τριπλεξ σε τι εξυπηρετουν?

Δεν ειναι προτιμοτερο απο αποψη ασφαλειας το σεκιουριτά(βεβαια τωρα με τις κουρτινες οτι και να ειναι μαλλον δεν εχει τοσο σημασια)?

Τα CLIMATE COMFORT LAMINATED GLASS δεν τα βάζεις επειδή είναι τριπλεξ, έχουν ανάμεσα στα δυο τζάμια μια μεμβράνη σαν λάδι η οποία κάνει τα τζάμια φιμέ όταν χτυπάει ο ήλιος και δεν αφήνουν τις ακτίνες SUV να εισέλθουν στην καμπίνα.
Το βασικότερο όμως για εμάς τους μυωπες που δεν εχουμε δίπλα γυαλιά ήλιου, είναι ότι δεν ψιλό κλείνουμε τα ματιά στην οδήγηση οταν ο ήλιος είναι κόντρα.

Panagiotis07
17-08-14, 10:30
Παιδια να ρωτησω κι εγω κατι.. Στα παραθυρα που γυρω γυρω εχουν κατι μπιμπικια και δεν κολλαει εκει η ζαλατινα (φιμε) ειναι αντιαισθητικο, μπορουμε να κανουμε κατι??

Bitz
17-08-14, 10:36
Παιδια να ρωτησω κι εγω κατι.. Στα παραθυρα που γυρω γυρω εχουν κατι μπιμπικια και δεν κολλαει εκει η ζαλατινα (φιμε) ειναι αντιαισθητικο, μπορουμε να κανουμε κατι??

Σχεδον τίποτε

mark e92
17-08-14, 10:44

Αν έχεις χρόνο και υπομονή...βάζεις σελοτειπ ...οχι χαρτοταινια γιατί θα κάνει χοντρό δόντι και το περνάς με αραιωμένο primer μαύρο...
Είναι αυτό που το παίρνανε εκεί που θα βάλουν την παμπριζοκολλα.

Panagiotis07
17-08-14, 10:55
Αν έχεις χρόνο και υπομονή...βάζεις σελοτειπ ...οχι χαρτοταινια γιατί θα κάνει χοντρό δόντι και το περνάς με αραιωμένο primer μαύρο...
Είναι αυτό που το παίρνανε εκεί που θα βάλουν την παμπριζοκολλα.

Σελοτειπ ε? Μονοτικη μαυρη ταινια θα ξεκολλησει απο τον ηλιο? Και κατι αλλο, οδηγο-συνοδηγο και πισω μπαρμπριζ εχω της lumar την 2 σκαλα και στα πισω παραθυρα (sedan) εχω την 3. Ειχα ακουσει πιο παλια οτι γινεται μαιμουδια αν παρεις χαρτι απο παθολογο η δεν ξερω τι αλλο οτι εχεις προβλημα με τον ηλιο δεν μπορουν να σου πουν τιποτα για τα φιμε.. Ισχυει κατι τετοιο??

mark e92
17-08-14, 11:01
Δεν κατάλαβες θα βαψεις τις τελίτσες...
Το σελοτειπ το βάζεις για οδηγό...
Ισχύει χαρτί από νοσοκομείο.

Panagiotis07
17-08-14, 11:04
Δεν κατάλαβες θα βαψεις τις τελίτσες...
Το σελοτειπ το βάζεις για οδηγό...
Ισχύει χαρτί από νοσοκομείο.

Ωραιος, καταλαβα. Να'σαι καλα φιλε μου!!

Nino
17-08-14, 11:45
Το πιστοποιητικό υγειας βεβαιώνει κάποιες δερματολόγικες παθήσεις που υπάρχει φωτό ευαισθησία ( λευκή ) κλπ, καθώς και κάποιες νόσους που τις επηρεάζει η ζέστη.
Αυτο το χαρτί το παίρνεις απο πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή και δεν ισχύουν βεβαιώσεις ιδιωτών ιατρών, τουλάχιστον έτσι νομίζω.
Απο την άλλη αν βρεθεί ιατρός που θα δώσει μαϊμούδια πιστοποιητικό για να βάλει κάποιος μεμβράνες και να το κανει κατάμαυρο . Με υποτιθέμενες παθήσεις τύπου απομυελινωση κλπ τότε ειναι για ΦΤΥΣΙΜΟ.
Αν και δεν νομίζω...