Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : E46 maf bosch ΄η vdo?

dark knight
03-08-14, 09:17
Επειδη εκανα ενα τεστ μαφ με το διαγνωστικο και βγαινουν οι μετρησεις εκτος εργοστασιακων τιμων ,χωρις ομως να εχω λαμπακι στο καντραν,αρυθμιες ,κομπιασματα.θα το. Αλω στο προγραμμα απο σεπτεμβρη να το αλλαξω.το βρηκα στο maf shop σε vdo .αξιζει η θα εχω προβληματα και να ψαξω μονο για μπος ;

ghost-rider
03-08-14, 09:31
bosch siemens vdo ειναι η ιδια εταιρεια επι της ουσιας.
Εντυπωση μου κανει που το βρηκες απο 2.
Το ιδιο ακριβως πραγμα θα ειναι.

dark knight
03-08-14, 09:36
Τα περισσοτερα m54b22 και β25 φορανε το ιδιο μαφ με το χιουνται σονατα

tasos.kamv
03-08-14, 12:43
Johny κάνε υπομονή...
Θα δοκιμάσουμε του Παναγιώτη ή του Αντρέα που φοράτε το ίδιο maf πάνω στο δικό σου αμάξι να δούμε αν υπάρχει διαφορά. :original:
Πρέπει να ξανακάνουμε το test στο δικό σου maf να επιβεβαιώσουμε ότι ο έλεγχος της τάσης βγαίνει εκτός ορίων.

andreas_R
03-08-14, 12:52
Γιαννη τσαμπα αγχωνεσαι.
Ωστοσο αμα σε παιρνει αλλαξε τον επειδη εισαι και λιγο αγχωδης.

Εγω προσωπικα θα το αλλαζα οταν θα αρχιζε τα προβληματα.

tasos.kamv
03-08-14, 13:06
Andrew,
το maf είναι από τα πιο σημαντικά εξαρτήματα για τη σωστή & ομαλή λειτουργία του κινητήρα, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία και το max ισχύος / ροπής. Το λαμπάκι του κινητήρα ανάβει όταν είναι πλήρως χαλασμένο. Στο αρχικό test, το διαγνωστικό στέλνει σήμα στα επιμέρους εξαρτήματα και αν πάρει "απάντηση" σου λέει είναι ok. Όταν κάνεις επιμέρους μεμονωμένα test σε κάποιο εξάρτημα, ελέγχονται όλες οι παράμετροι του. Στου Γιάννη, όπως είδες και εσύ, στο μεμονωμένο test έβγαιναν εκτός ορίων οι ανοχές στη μέτρηση της τάσης του αισθητηρίου του maf.
Πρέπει πρώτα να δοκιμάσουμε κάποιο άλλο που να δουλεύει σωστά (από άλλη bimmer 2.2 ή 2.5), να το βάλουμε στην αμαξάρα του Γιάννη και να το δούμε live στο δρόμο εάν έχει διαφορά στην απόδοση. Έτσι, θα βγάλουμε απόλυτα ασφαλή συμπεράσματα! thumb

dark knight
03-08-14, 13:22
Νασαι καλα τασο!.θα περιμενω να κανουμε την δοκιμη.οταν το αλλαξω θα βαλω απο 330 μαζι με τα υπολοιπα που χρειαζονται για να μπει.ετσι εξηγειτε και η τσιμπημενη καταναλωση