Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με ήχο BMW e36
VasilisG85
19-07-14, 11:53
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν γνωρίζει κανένας. Εδώ και 3 μήνες τυραννιέμαι με τα ηχεία του αυτοκινήτου μου. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Τα ηχεία στις πόρτες μου (είναι coupe το αυτοκίνητο) ξαφνικά σταμάτησαν να παίζουν. Στην αρχή νόμιζα ότι κάηκαν. Τα δοκίμασα και δεν είναι καμένα. Μετά μου είπανε ότι κάποιο πρόβλημα θα έχει το ράδιό μου και δεν θα βγάζει όλες τις εξόδους. Το πήγα σε ηλεκτρολόγο, το δοκίμασε και μου είπε ότι όλα καλά με το ράδιο. Μετά κάποιος μου είπε ότι είναι πρόβλημα με τον ενισχυτή (σημειωτέο ότι το έχω σχεδόν 10 χρόνια το αυτοκίνητο και πριν 3 μήνες ανακάλυψα ότι έχει ενισχυτή). Τον έβγαλα, τον πήγα σε ηλεκτρονικό τον δοκίμασε και μου είπε ότι ο ενισχυτής μου είναι μια χαρά και μάλιστα είναι και πολύ καλός.
Σκέφτομαι αν μπορεί να φταίει η καλωδίωση, αλλά αυτό που με παραξενεύει περισσότερο είναι ότι μερικές φορές παθαίνουν αναλαμπή τα ηχεία μου και παίζουν, όπως π.χ. σήμερα, με το που το έβαλα μπρος παίζανε κανονικά, με το που το έσβησα και ξαναέβαλα μπρος σταμάτησαν πάλι.
Έχει κανένας καμιά ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει?
Ξέχασα να πω, όλο το ηχοσύστημα είναι μαμά, έχει ενισχυτή της ΗΚ, 2 ηχεία μεγάλα πίσω με ενσωματωμένο sybwoofer, 2 ηχεία μπροστά και κάτω (στα πόδια οδηγού και συνοδηγού) και 4 ηχεία στις πόρτες (από 2 σε κάθε πόρτα, ηχεία και Twitter) όλα της ΗΚ.
Επειδή δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να ξηλώσω όλο το αμάξι για την καλωδίωση, θα ευχαριστούσα πολύ όποιον έχει κάποια ιδέα να μου προτείνει.
Kατ'αρχην ,καλως ηρθες!!!:thumbsup:
:viannen_01: :viannen_01: :viannen_01:
για το προβλημα που εχεις,η λυση κατα 99%, ειναι να τσεκαρεις την φυσα που συνδεει τα καλωδια της πορτας με το οχημα......εκει πιθανολογω δεν εχει καλη επαφη το καλωδιο των ηχειων.thumb
υπαρχουν και σπρεϊ ηλεκτ.επαφων,οποτε ριξε καποιο τετοιο,αφου ξεκουμπωσεις τις φυσες,ετσι κι αλλιως μονο καλο θα κανει.:original:
VasilisG85
19-07-14, 13:17
σ'ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω κι αυτό.....
Εγώ θα ένωνα δυο ηχεια κατευθείαν πάνω στον ενισχυτη για να αποκλησω σφάλμα στις εξόδους του και αν είναι δυνατόν τα συγκεκριμενα ηχεια. Αν ολα τότε ήταν εντάξει σημαίνει οτι υπάρχει πρόβλημα στις καλωδιωσεις. thumb
VasilisG85
21-07-14, 20:04
Σήμερα δοκίμασα και το σπρέυ που καθαρίζει τις επαφές από τα καλώδια..
Τίποτα..
'Εχω απηυδήσει...
Γιατι δεν δοκιμαζεις αυτο που σου λεει ο diklitiro?
Παρε ενα μακρι καλωδιο ηχειων και δοκιμασε το εξής
Βγαζεις πηγη και panel και δοκιμαζεις να συνδεσεις απευθειας ηχειο με την αντιστοιχη εξοδο της πηγης.
Και μετα Αντιστοιχα δοκιμαζεις απο το ηχειο στην εξοδο του ενισχυτή.
Με έναν ενισχυτη οδηγείς τόσα ηχεια και subwoofer? Κάτι δεν μου κολλάει ... Μήπως την έχει ακούσει καμία έξοδος του ενισχυτη και όταν υπερφορτωνεται κόβει; μήπως ο ενισχυτης οδηγεί μόνο το sub και ψαχνεσαι άδικα απο εκεί;
Skyline_IS
22-07-14, 01:17
Με έναν ενισχυτη οδηγείς τόσα ηχεια και subwoofer? Κάτι δεν μου κολλάει ... Μήπως την έχει ακούσει καμία έξοδος του ενισχυτη και όταν υπερφορτωνεται κόβει; μήπως ο ενισχυτης οδηγεί μόνο το sub και ψαχνεσαι άδικα απο εκεί;
Έτσι έβγαινε το εργοστασιακό ηχόσυστημα της ΗΚ στα 36αρια.thumb
m-power_01
22-07-14, 02:56
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν γνωρίζει κανένας. Εδώ και 3 μήνες τυραννιέμαι με τα ηχεία του αυτοκινήτου μου. Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Τα ηχεία στις πόρτες μου (είναι coupe το αυτοκίνητο) ξαφνικά σταμάτησαν να παίζουν. Στην αρχή νόμιζα ότι κάηκαν. Τα δοκίμασα και δεν είναι καμένα. Μετά μου είπανε ότι κάποιο πρόβλημα θα έχει το ράδιό μου και δεν θα βγάζει όλες τις εξόδους. Το πήγα σε ηλεκτρολόγο, το δοκίμασε και μου είπε ότι όλα καλά με το ράδιο. Μετά κάποιος μου είπε ότι είναι πρόβλημα με τον ενισχυτή (σημειωτέο ότι το έχω σχεδόν 10 χρόνια το αυτοκίνητο και πριν 3 μήνες ανακάλυψα ότι έχει ενισχυτή). Τον έβγαλα, τον πήγα σε ηλεκτρονικό τον δοκίμασε και μου είπε ότι ο ενισχυτής μου είναι μια χαρά και μάλιστα είναι και πολύ καλός.
Σκέφτομαι αν μπορεί να φταίει η καλωδίωση, αλλά αυτό που με παραξενεύει περισσότερο είναι ότι μερικές φορές παθαίνουν αναλαμπή τα ηχεία μου και παίζουν, όπως π.χ. σήμερα, με το που το έβαλα μπρος παίζανε κανονικά, με το που το έσβησα και ξαναέβαλα μπρος σταμάτησαν πάλι.
Έχει κανένας καμιά ιδέα του τι μπορεί να συμβαίνει?
Ξέχασα να πω, όλο το ηχοσύστημα είναι μαμά, έχει ενισχυτή της ΗΚ, 2 ηχεία μεγάλα πίσω με ενσωματωμένο sybwoofer, 2 ηχεία μπροστά και κάτω (στα πόδια οδηγού και συνοδηγού) και 4 ηχεία στις πόρτες (από 2 σε κάθε πόρτα, ηχεία και Twitter) όλα της ΗΚ.
Επειδή δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να ξηλώσω όλο το αμάξι για την καλωδίωση, θα ευχαριστούσα πολύ όποιον έχει κάποια ιδέα να μου προτείνει.
Φίλε δύο ερωτήσεις.
1)Τα ηχεία στα πόδια οδηγού συνοδηγού παίζουν κανονικά?
2)Τον ενισχυτή τον έβγαλες και τον πήγες σκέτο σε ποιον? και τι είδε? ήσουν μπροστα?
VasilisG85
22-07-14, 09:36
τα ηχεία στα πόδια οδηγού συνοδηγού παίζουν κανονικότατα. Τον ενισχυτή τον έβγαλα σκέτο και τον πήγα σε γνωστό μου ηλεκτρονικό που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με ήχο (κυρίως με συναυλίες αλλά φυσικά ξέρει από ενισχυτές), ναι ήμουν μπροστά, τον άνοιξε να δει αν έχει τίποτα καμένο μέσα (καμιά αντίσταση κτλ) και μέτρησε μία μία τις εξόδους. Μου είπε ότι όχι απλά δεν έχει πρόβλημα, αλλά είναι και από τους καλούς ενισχυτές με φοβερή κατανομή ήχου.
Εκεί που εστιάζω τώρα είναι στην καλωδίωση.. και κυρίως εκεί που ανοιγοκλείνει η πόρτα, πιστεύω ότι κάπου εκεί θα έχει κανένα κομμένο καλώδιο από το άνοιξε κλείσε..
το καλωδιο μπορει να φαινεται καλο αλλα να ειναι κομμενο εσωτερικα!!!!
δηλαδη η μονωση του να εινα καλη αλλα να εινα κομμενο το συρμα μεσα!
μου εχει συμβει παρα πολλες φορες
η λυση ειναι ελενχος με πολυμετρο
αλλα μια ΄΄μπακαλικη΄΄΄λυση ειναι να βγαλεις τα καλωδια απο το ενισχυτη που πανε στο μεγαφωνο και να το τροφοδοτησεις με μια μπαταρια 1,5 βολτ αν τα καλωδια ειναι ενταξει θα ακουσεις θρυβο στο μεγαφωνο αλλιως εχεισ κομμενη γραμη
m-power_01
22-07-14, 14:48
Εχεις pm
VasilisG85
27-07-14, 10:27
Το δοκίμασα αυτό με τη μπαταρία.. στα συγκεκριμένα ηχεία δεν ακούγεται τίποτα, εν΄΄ω σε όλα τα άλλα ακούγεται... Σίγουρα είναι κομμένη η γραμμή κάπου... το απόγευμα θα ξηλώσω το πάνελ της πόρτας και θα το ψάξω...
Μια ερώτηση μόνο, συνήθως πού έβρισκες κομμένο το καλώδιο εσύ? εγώ εστιάζω εκεί που ανοιγοκλείνει η πόρτα...
VasilisG85
10-08-14, 12:11
Παιδιά, ξέρει κάποιος κανέναν στη Θεσσαλονίκη (ή κάπου εκεί κοντά) που να επισκευάζει ενισχυτές?
Το πρόβλημα είναι στον ενισχυτή..
Πάρε έναν καινούργιο μαζί με καλώδια να είσαι ok.
VasilisG85
08-09-14, 13:11
το πρόβλημα τελικά επιλύθηκε αγοράζοντας άλλον ενισχυτή, 75 ευρώ από ebay μαζί με τα μεταφορικά ίδιος με το μανίσιο. όλα καλά..
grigoris_vari
15-09-14, 16:29
Εμενα πάντως οταν μου το ειχε κανει το ιδιο σκηνικο ηταν η ασφαλεια η οποια εδειχνε να ειναι καλη,παρολαυτά την αλλαξαμε και απο τοτε δεν ξαναειχα προβλημα...