PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με Μ44 318is!

Homo Driftarious!!!
08-07-14, 20:00
Καλησπερα,
εδω και λιγο καιρο το αυτοκινητο μου, εκει που μπορει να πηγαινω με σταθερο γκαζι, κανει ενα "νεκρωμα" και μετα επαναφερεται ξανα. Αλλαξα τρομπα βενζινης, αλλα δεν αλλαξε κατι. Δεν μπορω να καταλαβω αν κοβει στιγμιαια ρευμα ή βενζινη, παντως κανει ενα κενο δυο δευτερολεπτων περιπου, και μετα ειναι κομπλε! Επισης δεν μπορω να βρω διαγνωστικο που να μπορει να διαβασει το αμαξι μου, και μου ειπαν να παω σε αντιπροσωπια γτ ειναι "κλασσικο φαινομενο να μην διαβαζει το διαγνωστικο τα 36" συμφωνα με τα λογια ηλεκτρολογων, μηχανικων, κλπ. Σε ξενα φορουμ διαβασα πως καποιος ειχε αντιστοιχο προβλημα και εφταιγε τελικα ο αισθητηρας θεσεως εκκεντροφορου.
Υπαρχει καποιος που να ειχε παρομοιο προβλημα? Βρηκε τελικα καποια λυση?
Ευχαριστω!

tasos.kamv
08-07-14, 20:51
Καταρχήν καλώς ήλθες στο forum! :viannen_01:
Το αμάξι σου φαίνεται πολύ όμορφο και με πάρα πολύ καλό & αρκετά δυνατό μοτέρ!!! thumb
Στο θέμα μας τώρα...παίζει να είναι αισθητήρας εκκεντροφόρου ή στροφάλου...
Καλό θα είναι να μπει σε γνήσιο διαγνωστικό... Τα γνήσια λογισμικά (dis, inpa κτλ) διαβάζουν κανονικά τον Μ44... υπάρχουν και σε μη εξουσιοδοτημένα τα εν λόγω προγράμματα... Αν κάποιος από τους άνω σημαντικότατους αισθητήρες παρουσιάζει δυσλειτουργία, τότε πιθανότατα θα έχει καταγραφεί και στην dme. Οι αισθητήρες αυτοί μπορεί να προκαλέσουν τη δυσλειτουργία που αναφέρεις..
Προσπάθησε να διαβάσεις τον εγκέφαλό σου με τα άνω διαγνωστικά!

skaros
08-07-14, 21:53
:viannen_01:

Ρίξε μια ματιά https://www.bmwfans.gr/forum/showthread.php?t=19184 , ίσως δεις κάτι γνώριμο.

Stunt Mike
08-07-14, 22:52
Καλησπερα,
εδω και λιγο καιρο το αυτοκινητο μου, εκει που μπορει να πηγαινω με σταθερο γκαζι, κανει ενα "νεκρωμα" και μετα επαναφερεται ξανα. Αλλαξα τρομπα βενζινης, αλλα δεν αλλαξε κατι. Δεν μπορω να καταλαβω αν κοβει στιγμιαια ρευμα ή βενζινη, παντως κανει ενα κενο δυο δευτερολεπτων περιπου, και μετα ειναι κομπλε! Επισης δεν μπορω να βρω διαγνωστικο που να μπορει να διαβασει το αμαξι μου, και μου ειπαν να παω σε αντιπροσωπια γτ ειναι "κλασσικο φαινομενο να μην διαβαζει το διαγνωστικο τα 36" συμφωνα με τα λογια ηλεκτρολογων, μηχανικων, κλπ. Σε ξενα φορουμ διαβασα πως καποιος ειχε αντιστοιχο προβλημα και εφταιγε τελικα ο αισθητηρας θεσεως εκκεντροφορου.
Υπαρχει καποιος που να ειχε παρομοιο προβλημα? Βρηκε τελικα καποια λυση?
Ευχαριστω!

Ρε τον Ηλια!! thumb Αισθητηρας στροφαλου ή εκκεντροφορου ειναι αγορι κατα 90%....

Homo Driftarious!!!
09-07-14, 19:03
Σύμφωνα με διαγνωστικό που επιτέλους διάβασε τον εγκέφαλο, τς σφάλματα που βρηκε ηταν λαμδα (παροδικο πρόβλημα έλεγε) και αισθητήρας εκκεντροφορου (μόνιμο πρόβλημα). Επειδή ειδα πως βγαίνει η μισή εισαγωγή εξω, θα το αγοράσω καινούργιο να μην ασχοληθω ξανα και να ξαναδουλεψει επιτέλους σωστά το αμαξι μου (τιμη 110 ευρώ ετσι για τη συζήτηση στον κορφιατη). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά!