Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση φορολογικη
περυσι τον αυγουστο αγορασα μια E46 1895cc ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2006 απο εναν τυπα.. καναμε μεταβιβασεις του δωσα το χρημα και ολα καλα ολα ανθηρα... Σιγα σιγα ηρθε η ωρα να κανω φορολογικη δηλωση οπου πρεπει να βαλω μεσα και το αμαξι ..παω στον λογιστη μου και μου λεει χρειαζεται να εχεις και το χαρτι αγοραπωλησιας (το οποιο δεν εχω) αλλιως θα πληρωσεις 8000+ ευρω τεκμηριο μου λεει παρε τηλεφωνο αυτον που στο πουλησε για να σου κανει μια Υ. δηλωση οτι στο δωσε γυρο στα 3 με 4 χιλιαρικα..... Στην αρχη εμεινα λιγο γιατι με τοσα λεφτα συν εκεινα που ειχα δωσει επερνα Μ3 και καλυτερο... Οποτε με το ζορι βρισκω το τηλ του τυπα μου μιλησε καλα στην αρχη και μ λεει οτι θα στο στειλω κτλπ αλλα τπτ ουτε φωνη ουτε ακροαση . Ουτε τηλ δεν σηκωνει... Τι γινεται σαυτην την περιπτωση εκτος απο το να καταθεσω πινακιδες?
ghost-rider
23-05-14, 18:52
Απ οσο καταλαβαινω εχεις θεμα με το ποσο θα δηλωσεις το αμαξι κ το ποθεν εσχες που πρεπει να δικαιολογησεις.
Οχι?
Δεν ξερω αν αλλαζει κατι καταθετοντας τις πινακηδες.
Σε πρωτη φαση δες ποσο θα εμφανισει αυτος στη δηλωση του το ποσο πωλησης του αυτοκινητου.
Πρεπει να εμφανισεις κ εσυ το ιδιο.
Απο τη μια δεν μπορει να μην εμφανισει τπτ. Απο την αλλη δεν εχει λογο να μη σου στειλει το οποιο δικαιολογητικο για το ποσο που θα εμφανισει.
Βρειτε τα δεν ειναι κατι.
Τα 8000 ειναι αυτα που θα πληρωσεις?
Η θα σου ζητησουν τεκμηριο βασει αυτων?
Οποτε αν δεν το καλυπτεις πληρωνεις το 25% αυτων..
Καπως ετσι δεν παει?
Τες πα. Νομιζω οτι εχει γινει μπερδεμα.
Κατσε να σου πει καποιος πιο καταρτισμενος.
τα 8000 ειναι αυτα που θα πληρωσω... απο που να ξερω το ποσο πωλησης στην δηλωση του αφου ουτε τηλ δεν σηκωνει... οντως εχει γινει μπερδεμα δεν ξερω τι θα γινει
ghost-rider
23-05-14, 19:10
Γιατι να πληρωσεις 8?
32 χιλιαρικα θα το εμφανισεις οτι το αγορασες?
Καπου το χανω..
δεν ξερω φιλε μου εχω χασει την μπαλα εντελως.... οπως μου τα ειπε στα λεω
περυσι τον αυγουστο αγορασα μια E46 1895cc ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2006 απο εναν τυπα.. καναμε μεταβιβασεις του δωσα το χρημα και ολα καλα ολα ανθηρα... Σιγα σιγα ηρθε η ωρα να κανω φορολογικη δηλωση οπου πρεπει να βαλω μεσα και το αμαξι ..παω στον λογιστη μου και μου λεει χρειαζεται να εχεις και το χαρτι αγοραπωλησιας (το οποιο δεν εχω) αλλιως θα πληρωσεις 8000+ ευρω τεκμηριο μου λεει παρε τηλεφωνο αυτον που στο πουλησε για να σου κανει μια Υ. δηλωση οτι στο δωσε γυρο στα 3 με 4 χιλιαρικα..... Στην αρχη εμεινα λιγο γιατι με τοσα λεφτα συν εκεινα που ειχα δωσει επερνα Μ3 και καλυτερο... Οποτε με το ζορι βρισκω το τηλ του τυπα μου μιλησε καλα στην αρχη και μ λεει οτι θα στο στειλω κτλπ αλλα τπτ ουτε φωνη ουτε ακροαση . Ουτε τηλ δεν σηκωνει... Τι γινεται σαυτην την περιπτωση εκτος απο το να καταθεσω πινακιδες?
Θα βάλεις το ΑΦΜ του και τα λεφτά που του έδωσες απλά !
Δεν γίνεται να μην στο δώσει γιατί και αυτός με τη σειρά του θα δηλώσει οτι το πούλησε , άρα θα του ζητήσουν το ίδιο χαρτί με εσένα!!!
Συνήθως αυτός που καίγεται για το χαρτί ειναι ο πωλητής για να φύγει απο πάνω του και στη χαμηλότερη τιμή....οπότε μη τρελαίνεσαι γιατί θα έρθει μόνος του εκτός αν ξέρεις το ΑΦΜ του όπως προαναφέρθηκε και το δηλώσεις μόνος σου.
Αλλά αυτός θέλει ένα χουνέρι καλο.....να μπορείς να καλύψεις μια αγορά 20000 ευρώ εσύ και να το δηλώσεις έτσι , μετά θα δουν μέσω ΑΦΜ αν αυτός δήλωσε το ίδιο πόσο και τότε εχει γλέντια :whistle::whistle::whistle:
το χαρτι θα στο δωσει θελει δεν θελει γιατι πολυ απλα το ιδιο χαρτι θα θελει και αυτος για την δικη του φορολογικη δηλωση οτι το πουλησε και οτι πλεον δεν ειναι στο ονομα του.επομενως μην αγχωνεσαι καθολου θα σε ψαξει και αυτος απο μονος του γιατι δεν νομιζω να θελει καποιος να φορολογηθει για ενα αυτοκινητο που δεν ειναι πια στο ονομα του.να υποθεσω πως για να πληρωσεις 8 χιλιαρικα θα εχεις και αλλα μαζι στην φορολογικη δηλωση οπως εισοδημα δευτερο αυτοκινητο μαγαζι σπιτι κλπ??γιατι μονο για ενα αυτοκινητο 1900 κυβικα αποκλειεται να σου βγει 8000 φορολογια.
steliosm46
24-05-14, 02:44
φιλε τα 8 χιλιαρικα που σου ειπε ο λογιστης σου ειναι το τεκμηριο, οχι τι θα πληρωσεις μη μπερδευεσαι.
Το τεκμηριο ειναι το ελαχιστο ποσο που πρεπει να δηλωνεις στην φορολογκη σου δηλωση. Αυτο σημαινει.
Εαν αυτο δεν το καλυπτεις βγαινει να πληρωσεις κατι παραπανω απο αυτο που θα πληρωνες κανονικα.
Ρωτα παλι το λογιστη σου για να στα εξηγησει
Μην τρελενεσαι, ψυχραιμια. ξαναπαρτον τηλ και καντε απο μια υπευθνη δηλωση ο καθενας. μια ο πωλητης και μια ο αγοραστης.
Αυτα ομως φιλε μου δεν επρεπε να τα θυμηθεις τωρα. Οταν κανεις μια αγοπωλησια αυτοκινητου απο ιδιωτη κανεις επι τοπου τις υπεθυνες δηλωσεις που σου προανεφερα και τις σφραγγιζεις εκεινη την ωρα στα ΚΕΠ. Και τις χρησιμοποιεις για την φορ. Δηλωση σου
Δεν στα ειπε κανενας αυτα? δεν τα ηξερες? Δεν ρωτησες τον λογιστη σου πριν κανεις αγορα?
Επισης προσεχε τις ημερομηνιες που θα βαλεις. Γιατι αμα το αγορασες περσυ πρεπει να βαλεις περσυνι ημερ. και σιγα μην στο σφραγγισει το ΚΕΠ.
Αν δεν εχεις τιποτα στο ονομα σου, το τεκμηριο σου ειναι 3000¤ διαβιωση και 5740¤ το αμαξι. 8740¤.
Χαρτί δεν χρειάζεται πιά γιατί η δήλωση γίνεται μέσω taxis ειναι καθαρά τυπικό...
Βάζεις αγορά από...Αφμ ...... 10000 πχ και άστον να χτυπιέται...
Θα του στείλεις μήνυμα" θα βάλω τόσα οκ" το αφμ του το έχεις αν δεν το έχεις το βρίσκεις.
Τελικα με τα πολλα με πηρε αυτος τηλ σημερα και μ πε θα την στειλει απο βδομαδα.. Οποτε αναμονη να δουμε τι θα γινει.. Οχι φιλε στελιο δεν τα ξερα γιαυτο ταλαιπωρουμε τωρα.... Και ο λογιστης μ μαλλον ειναι για τον @"!&@ καβαλα...
Καλημέρα Chris ,
Αρχικά τα θέματα που σου αναφέρει ο λογιστής σου από ότι καταλαβαίνω είναι δυο:
Το πρώτο αφορά το να δηλώσεις την αγορά
Το δεύτερο, ότι μπορεί το εισόδημα σου να την καλύψει.
Αναφορικά με την υπεύθυνη δήλωση : μπορείς να δηλώσεις κανονικά το πόσο και εφόσον κληθείς από την εφορία να τους δώσεις το χαρτί, τους λες αυτό που έχει συμβεί. Ότι δηλαδή μετά την μεταβίβαση προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν στο δίνει. Σημείωσε εδώ ότι αυτός μπορεί να έχει δηλώσει 3 με 4 χιλιάδες ¤ ενώ εσύ τις 8.
Επίσης αυτός έχει κάνει την μεταβίβαση και έχει φύγει από την δήλωση του για την εφορία. Η υπεύθυνη δήλωση χρειάζεται μόνο σε εσένα.
Σου προτείνω να επιμεινεις λίγο και να του εξηγήσεις ότι κάτι τέτοιο θα εκθέσει εκείνον απέναντι στην εφορία διότι θα διασταυρώνουν τα ΑΦΜ.
Αναφορικά με το δεύτερο. Θα πληρώσεις φόρο αθροιστικά για τα παρακάτω :
Τεκμηριο αγοράς: 8000¤
Τεκμηρίο διαβίωσης ανάλογα με τους μήνες που το είχες το 2013: 700¤ Χ6
Αυτό προκύπτει ως εξής : εώς 1200 κυβικά 4000¤ για κάθε 100 κυβικά 600¤ δηλαδή το τεμηριο διαβίωσης σου είναι 600¤ επι 7 ( έχεις 1895 κυβικά) δηλαδή 4000¤ τα αρχικά συν 4200¤ η διάφορα είσαι στα 8200¤ στο τεκμήριο διαβίωσης.
Αν το πήρες αρχές Αυγούστου είναι 5 μήνες
Το τεκμήριο μειώνεται από το έτος κυκλοφοριας εσύ είσαι το 2006 άρα το παραπάνω σύνολο μείον 30% είσαι στα 5740 για όλο το έτος δια 12 μήνες 478,3 το μήνα επι 7 μήνες είσαι στα 3348¤ Το τεκμήριο διαβίωσης ( στο καλό έκανα τις πράξεις και μόλις είδα ότι στην πίσω σελίδα το έχει έτοιμο LOSER)
Άρα: 3348+8000 =11348 ¤ για αυτά θα φορολογηθεις.
11348 επι 22% φόρος είσαι στα 2516.
Τώρα δεν ξέρω τι δουλειά κανείς και τι εισοδήματα δηλώνεις για να σου πω παραπέρα.
Αν είσαι μισθωτός και δηλώνεις ετήσιο εισόδημα 12000¤ στα έχουν κρατήσει και δεν δίνεις τίποτα ίσως πάρεις και πίσω κάτι λίγο.
Αν είσαι κάτι άλλο έχει πολλά σενάρια.
Αν είσαι με 0¤ εισόδημα είναι 2516 ο φόρος (πιθανόν αν βάλεις αποδείξεις να μειωθεί ... Μπορεί όμως να σου βγάλει παραπάνω θέλει λίγο προσοχή εδώ αν δεν έχεις εισόδημα ΒΑΛΕ 0 ¤ αποδείξεις αλλιώς θα σου αυξήσει το φόρο :ranting2: )
Αν πχ έχεις 5000¤ εισόδημα 11348-5000= 6348 και θα έχεις φόρο για αυτό. Και πάλι έχει σενάρια με το αν είσαι μισθωτός η όχι.
Από το μνήμα σου αυτά μπόρεσα να βγάλω. Σαν να ξαναδινω πανελλήνιες κάθε φορά που έρχεται η ώρα να κάνω την δήλωση. :warriorsmiley:
Αυτά... Έτοιμο και το εσπρέσο .. Καλημέρα σε όλους από την μανούλα μου που έχει πάρει αγκαλιά τον οδηγό για την συμπλήρωση της δήλωσης και ενώ της αρέσει το καινούργιο αμάξι βλέπει μόνο αριθμούς :)
Άαααα μήνυμα ΟΧΙ μνήμα φτου φτου να είσαι καλά χτυπά ξύλο αη στο καλό με τα autocorrector!!!!
καθησες και εγραψες ολο αυτο το αρθρο φιλε χαχαχ ευχαριστω για την βοηθεια... Τα μαθηματικα μυαλα δουλευουν αλλιως φαινεται... Λοιπον οπως ειπα και ποιο πανω το σηκωσε το τηλ και επιδει δεν συμφερει αυτον να μην το στειλει μαλλον ολα θα πανε καλα.. Απο βδομαδα θα δουμε τρ
ρε παιδια εαν δεν το δηλωσει τι γινετε??
ρε παιδια εαν δεν το δηλωσει τι γινετε??
Θα γίνει διασταύρωση με τον πωλητή και τότε την .......:whistle::whistle::whistle:
Δεν γίνεται. Με την μεταβίβαση περνάει ηλεκτρονικά στο Ε1 σου.
Δεν γίνεται. Με την μεταβίβαση περνάει ηλεκτρονικά στο Ε1 σου.
αρα μπορει να πει οτι το πουλησε 500 ευρω!
Ναι αλλά θα πρέπει να πουν το ίδιο νούμερο και οι δυο.
Ναι αλλά θα πρέπει να πουν το ίδιο νούμερο και οι δυο.
αν ο κατοχος πει οτι το πηρε 500 και ο πωλητης πει 5000??
Λογικά θα γίνει έλεγχος. Και αυτό δεν το θέλει κανείς.
Λογικά θα γίνει έλεγχος. Και αυτό δεν το θέλει κανείς.
ναι αλλα τι θα βγαλει ο ελεγχος απο εναν μισθωτο??
εχω και εγω ενα θεμα... το αμαξι που πηρα ειναι 1895cc και ημερ2004 η φορ δηλωση μου ειναι στα 9 κατι νομιζω.. ποσα θα πληρωσω ξερει κανεις??? επισης δεν εχω το χαρτι της αγορας που να λεει ποσο το πηρα και τετοια..... τι γινετε τωρα??
Εξαρτάται.
Ποια είναι τα δεδομένα της άσκησης.....;
Και σε ποιον αναφέρεσαι στον πωλητή η τον αγοραστή;
Αν ένας μισθωτός έχει για παράδειγμα μεγαλύτερο τεκμήριο διαβίωσης από το εισόδημα του η την αγορά που έκανε θα φορολογηθεί για την διάφορα που θα προκύψει από αυτά που του έχει γίνει ήδη η παρακράτηση. Εκεί μετά παιζει και με κλίμακες φορολόγησης στο συνολικό εισόδημα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ότι δεν δικαιολογεις το πληρώνεις.
Πως λένε οι γιατροί άμα είναι νόστιμο φτυστο;
Εξαρτάται.
Ποια είναι τα δεδομένα της άσκησης.....;
Και σε ποιον αναφέρεσαι στον πωλητή η τον αγοραστή;
Αν ένας μισθωτός έχει για παράδειγμα μεγαλύτερο τεκμήριο διαβίωσης από το εισόδημα του η την αγορά που έκανε θα φορολογηθεί για την διάφορα που θα προκύψει από αυτά που του έχει γίνει ήδη η παρακράτηση. Εκεί μετά παιζει και με κλίμακες φορολόγησης στο συνολικό εισόδημα.
Πως λένε οι γιατροί άμα είναι νόστιμο φτυστο;
χαχα με τα δεσομενα που ειπα πιο πανω??
Όπως η άσκηση για τον Chris απλά άλλαξε τους μήνες κατοχής μέσα στο 2013. Για το χαρτί το μάθημα είναι "καντο" όπως ο Chris δηλαδή προσπάθησε να πάρεις το χαρτί.
Αν δεν μπορέσεις δήλωσε το πόσο που το πήρες. Αν ο άλλος πει κάτι άλλο θα γίνει έλεγχος. Οπότε μην βάλεις λιγότερα γιατί ο έλεγχος θα πέσει σε εσένα. Αν βάλει ο άλλος λιγότερα θα παει σε εκείνον.
Πρέπει να φύγω τώρα αλλά αν θέλεις το κοιτάμε μαζί αύριο.
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/05/fWTKWfW-1.jpg
__________________________________________________ __________________________
https://www.bmwfans.gr/forum/images/imported/2014/05/B4JN7LS-1.jpg
καλυτερα να μιλησεις με τον πρην κατοχο της μπεμπας και να παρεις το χαρτι δηλωνοντας οτι απο 9 το πηρες 2 η και λιγοτερο να γλιτωσεις .....Αλλιως θα εχεις θεματα
Αν σε συμφερερει εχει καλως πλερω και τερμα..... :whistle: :whistle:
ναι αλλα τι θα βγαλει ο ελεγχος απο εναν μισθωτο??
Aς μην μάθεις καλύτερα...
καλυτερα να μιλησεις με τον πρην κατοχο της μπεμπας και να παρεις το χαρτι δηλωνοντας οτι απο 9 το πηρες 2 η και λιγοτερο να γλιτωσεις .....Αλλιως θα εχεις θεματα
Δεν νομίζω να θέλει ο πωλητής να βάλει πιο λίγα .
εχω και εγω ενα θεμα... το αμαξι που πηρα ειναι 1895cc και ημερ2004 η φορ δηλωση μου ειναι στα 9 κατι νομιζω.. ποσα θα πληρωσω ξερει κανεις??? επισης δεν εχω το χαρτι της αγορας που να λεει ποσο το πηρα και τετοια..... τι γινετε τωρα??
Καλησπέρα φίλε μου, η ερώτηση που κάνεις ειναι δύσκολο να απαντηθεί γιατί πρέπει να λάβεις υπόψιν σου και οτι άλλο έχεις στο όνομα σου και να δεις συνολικά τι δηλώνεις και τι θα έπρεπε να δηλώνεις (αν το ξεπερνάς).
Μόνο ο λογιστής σου θα σου δώσει μια σαφές απάντηση.:original:
zgouriazmenos
25-05-14, 08:06
Παίδες, ο μ@λ@κ@ς που ταλαιπωρεί το Χρήστο είμαι ΕΓΩ :th_Laie_67-1: :thumbsup:
@chris41: Βρε π@πάρα, γιατί αγχώθηκες, έχασες τον ύπνο σου και έφερες ανάποδα το forum? Αφού σου είπα ότι θα σε φτιάξω μόλις με πήρες τηλέφωνο απλά μου έτυχε μία στραβή και με πήγε λίγες μέρες πίσω. Έτσι και αλλιώς θα πρέπει και εγώ να το δηλώσω στη φορολογική. Και μου ζήτησες απο 5000 να στο δηλώσω 2000 (και κάτω). Κανένα πρόβλημα, αρκεί να με "παίρνει" και εμένα να το κάνω. Χθες που μιλήσαμε τα ίδια δε σου είπα πάλι? Με το λογιστή σου μίλησες να στα ξεκαθαρίσει γιατί μπερδεύτηκες και έχασες τη μπάλα? ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΧΡΗΣΤΟΟΟΟΟΟ !!!!
Υ.Γ. Καλώς ήρθες και καλά ποσταρίσματα και απο μένα!!! :cheers:
Παίδες, ο μ@λ@κ@ς που ταλαιπωρεί το Χρήστο είμαι ΕΓΩ :th_Laie_67-1: :thumbsup:
@chris41: Βρε π@πάρα, γιατί αγχώθηκες, έχασες τον ύπνο σου και έφερες ανάποδα το forum? Αφού σου είπα ότι θα σε φτιάξω μόλις με πήρες τηλέφωνο απλά μου έτυχε μία στραβή και με πήγε λίγες μέρες πίσω. Έτσι και αλλιώς θα πρέπει και εγώ να το δηλώσω στη φορολογική. Και μου ζήτησες απο 5000 να στο δηλώσω 2000 (και κάτω). Κανένα πρόβλημα, αρκεί να με "παίρνει" και εμένα να το κάνω. Χθες που μιλήσαμε τα ίδια δε σου είπα πάλι? Με το λογιστή σου μίλησες να στα ξεκαθαρίσει γιατί μπερδεύτηκες και έχασες τη μπάλα? ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΧΡΗΣΤΟΟΟΟΟΟ !!!!
Υ.Γ. Καλώς ήρθες και καλά ποσταρίσματα και απο μένα!!! :cheers:
Καλημέρα ,
Λατρεύω τα happy endings :)
zgouriazmenos
25-05-14, 09:05
χαχαχαχα
χαχαχαχα
ooooooooo καλα εισαι γραμμενος εδω ρεεε χαχαχαχαχα ψαχνομαι τοσο καιρο να βρω αριθμο σου και ευτυχως βρηκα την αποδειξη της γενικης ταχυδρομικης που ειχε πανω το τηλ σου αλλιως την ειχα κατσει την βαρκα λογικα....Απ την στιγμη που μου λεει "το και το " ο λογιστης λεω πανε οι πινακιδες τωρα.... Σε περνω τηλ παρασκευη χτυπουσε 3-4 φορες και μετα ελεγε οι κληση σας προωθηται κτλπ στελω μνμ καμια απαντηση .... Νταξει τωρα λεω ποιος ξερει τι πεχτηκε και χαθηκε ο τυπος.... οποτε ρωτησα τα παιδια εδω στο φορουμ που ξερουν 5 πραγματα παραπανω και γινες χαμος στα ποστ οπως βλεπεις..χαχαχαχ :cheers:
Μικρός ο κόσμος :thumbsup: Ειδικότερα των BMW :D :D :D :D
Καλησπέρα παίδες. Ξέρω ότι είναι αρχαίο το ποστ αλλά είπα να δοκιμάσω μήπως και κάποιος που ξέρει το δει και απαντήσει.
Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Έκανα αγορά από ιδιώτη πήρε χρήμα cash αμέλησα το χαρτί γιατί λέω ντάξει γνωστός εδώ γύρω γύρω είναι θα το κάνουμε κάποια στιγμή.
Εντέλει στακωθήκαμε τότε γιατί το αμάξι έβγαλε ζημιά και του κράτησα 1 χιλιάρικο για τη ζημιά. μπλα μπλα μπλα τον πήρα τηλ για να σιγουρευτώ ότι θα βάλουμε στην δήλωση τα ίδια (στα 2.5 που είχαμε συμφωνήσει τότε) και τώρα μου πουλάει τρέλα ότι στη δήλωση του "έβαλε" (χωρίς ενημέρωση) το ποσό των 5400 ενώ το αμάξι είχε συμφωνηθεί για 5 και λόγο ζημιάς αγοράστηκε στα 4. Αυτός έχει μαγαζί και φαντάζομαι ότι κάπως έτσι βρήκε τώρα ευκαιρία να περάσει τα μαύρα που έπαιρνε χωρίς αποδείξεις κλπ.
Περιμένω ενημέρωση από τον λογιστή αλλά εγώ τώρα έχω μουλαρώσει και σκεύτομαι να το βάλω αγορά 4 όσο το πήρα και ας κόψει τον λαιμό του. θα πληρώσω εγώ αλλά ο έλεγχος σε αυτόν θα πονέσει πιο πολύ από μένα.
Βρείτε τα γιατι ο έλεγχος θα σας πονέσει και τους 2 !