Επιστροφή στο Forum : Bmw x1 xenon
Γεια σας και από μένα. Είμαι καινούργιος στο site αλλά όχι στην bmw!!
Αρχικά ξεκίνησα με μηχανή gs και τώρα έκλεισα το νέο X1.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Επειδή xenon φώτα δεν μπόρεσα να βάλω στο αμάξι αφού πήγαινε παράδοση μετά από ένα τρίμηνο το πήρα με κανονικά αλλά με αισθητήρα που ρυθμίζει το ύψος μόνο του. Τώρα το ερώτημα είναι μπορώ να βάλω εγώ φώτα xenon H7 του εμπορίου κανονικά με ballast όπως κάνουμε και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα ή θα υπάρχει θέμα?
Ευχαριστώ εκ των υστέρων...
αν πας στην αναζητηση και γραψεις xenon θα βρεις πολλα thread με το θεμα σου... ριξε μια ματια!!!
Γεια σας και από μένα. Είμαι καινούργιος στο site αλλά όχι στην bmw!!
Αρχικά ξεκίνησα με μηχανή gs και τώρα έκλεισα το νέο X1.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: Επειδή xenon φώτα δεν μπόρεσα να βάλω στο αμάξι αφού πήγαινε παράδοση μετά από ένα τρίμηνο το πήρα με κανονικά αλλά με αισθητήρα που ρυθμίζει το ύψος μόνο του. Τώρα το ερώτημα είναι μπορώ να βάλω εγώ φώτα xenon H7 του εμπορίου κανονικά με ballast όπως κάνουμε και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα ή θα υπάρχει θέμα?
Ευχαριστώ εκ των υστέρων...
Αν είναι canbus δεν θα έχει πρόβλημα για check αλλά με τίποτα δεν θα έχουν την απόδοση των μαμά .
Ευχαριστώ πολύ. Κάτι άλλο που βλέπω σε πολλά posts είναι ότι χρειάζονται cancellers και κάποιες βάσεις σε ορισμένα. Γνωρίζει κανείς αν στο x1 χρειάζονται τέτοια πράγματα?
Να αγοράσεις φανάρια bi xenon original μεταχειρισμενα
Υπάρχουν πάρα πολλά..
Τσάμπα είναι...
https://www.ebay.de/itm/Original-BMW-E84-X1-SUV-Facelift-LCI-Bi-Xenon-LED-Scheinwerfer-BMW-Dynamic-/321399687998?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3ABMW|Model%3AX1&hash=item4ad4ea0b3e
Υπάρχουν πάρα πολλά..
Τσάμπα είναι...
https://www.ebay.de/itm/Original-BMW-E84-X1-SUV-Facelift-LCI-Bi-Xenon-LED-Scheinwerfer-BMW-Dynamic-/321399687998?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3ABMW|Model%3AX1&hash=item4ad4ea0b3e
Συμφωνω με stef!!!Όσο πιο εργοστασιακό τοσο καλυτερα και αναιμακτα.
Ναι όλα καλά τσάμπα είναι αλλά μετά δεν θέλει άλλο προγραματισμό και στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου?
Ευχαριστώ πολύ. Κάτι άλλο που βλέπω σε πολλά posts είναι ότι χρειάζονται cancellers και κάποιες βάσεις σε ορισμένα. Γνωρίζει κανείς αν στο x1 χρειάζονται τέτοια πράγματα?
Στείλε email στον πωλητή και θα σου πει...
Ρίξε και μια ματιά μόνος σου μπορεί να υπάρχουν σαν έξτρα.
tzanis320si
17-05-14, 20:12
Ναι όλα καλά τσάμπα είναι αλλά μετά δεν θέλει άλλο προγραματισμό και στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου?
Τα παραπάνω χρήματα που θα έδινες στην εταιρία αν θα το έπαιρνες με bi xenon θα ήταν παραπάνω πάντως πιστεύω...άσε που τα δικά σου τα πουλάς και βγάζεις και από εκεί κάποια σπασμένα.....thumb
Από αισθητικής άποψης δεν το συζητώ καθόλου βέβαια...και καμιά σχέση η απόδοση του χενον εμπορίου με αυτά φυσικά....
giannis_compact
17-05-14, 20:13
Καλύτερα προγραμματισμό εγκεφάλου παρά να βάλεις αυτά του εμπορίου και να τυφλώνεις και τον κόσμο απέναντι επειδή το Χ1 δεν έχει προτζέκτορες σε απλά φανάρια. Καλορίζικο κιόλας το αυτοκίνητο!
Υπάρχουν πάρα πολλά..
Τσάμπα είναι...
Σε καινούργιο αυτοκίνητο μτχ???
tzanis320si
17-05-14, 20:16
Σαν καινούρια είναι όμως....thumb
Και κομπλέ όλα πάνω τα εγκαφαλακια από ότι βλέπω....
Σαν καινούρια είναι όμως....thumb
Και κομπλέ όλα πάνω τα εγκαφαλακια από ότι βλέπω....
Δυστυχώς δεν μπορώ να τα δω ...( είμαι από κιν)
Nαι!
Από το να βάλει το παιδί κινέζικα hid kit, 10 φορές μεταχειρισμένα ΟΕΜ σε άψογη κατάσταση όπως αυτά που έβαλα σε link
Για να δουλεψουν θελει κωδικοποιηση και τοποθετηση αισθητηρων στα ψαλιδια τουλαχιστον. Δεν ξερω αν θα χρειαστει και αλλη καλωδιωση με αλλον διακοπτη. Πριν προχωρησεις στην αγορα τους ρωτα στην αντιπροσωπεια εκτος απο φαναρια και πιτσιλιστηρια στο προφυλακτηρα (οχι απαραιτητα) τι αλλο πρεπει να μπει. Ρωτα και τιμες με τοποθετηση και μετα προχωρα. Τα παλια τα παιρνουν στην αντιπροσωπεια και σου χαριζουν την τοποθετηση.
Αισθητήρες στα ψαλίδια ΔΕΝ χρειάζεται!
Δεν είναι υποχρεωτικό να βάλει retrofit kit το παιδί(δεν χρειάζεται ούτε καν αλλαγή μπουτόν για αυτόματα φώτα μέσα στο αυτοκίνητο)
Mε 400-450 ευρώ συνολικά πιστεύω έχει καθαρίσει.
Γιατί δεν χρειάζεται αισθητήρες;
Γιατι ούτε και εγώ είχα βάλει στο Ζ4 και δούλευαν κανονικοτατα τα φανάρια με ρύθμιση χειροκίνητη απο μέσα!
Και ΚΤΕΟ χωρίς πρόβλημα κανένα
Δεν χρειάζεται να δώσει μια περιουσία για retrofit kit
giannis_compact
18-05-14, 15:29
Το παιδι αναφερει πως το αυτοκινητο εχει ηδη αυτοματη ρυθμιση δεσμης του υψους αρα αισθητηρες στα ψαλιδια παρολο που δεν εχει ξενον φωτα. Αρα δε χρειαζεται μιας και τους εχει.
Το θεμα δεν ειναι απλα να δουλευουν, αλλα να δουλευουν σωστα. Χωρις τους αισθητηρες χανεται η μικρορυθμηση που κανει συνεχως με αποτελεσμα και να μην φωτιζει σωστα και να τυφλωνει υπο συνθηκες. Ειναι σαν να προσπαθεις να στοχευσεις σε αποσταση 10 μετρων με ενα λειζερ και ενα φακο. Με τον φακο φωτιζεις ομορφα κι ωραια χωρις να χρειαζονται πολλες διορθωσεις. Με το λειζερ συνεχως θα τρεμει εκει που φωτιζεται ο στοχος. Αυτο το τρεμουλο διορθωνουν οι αισθητηρες.
Ακομη και στην εκκινηση που το αμαξωμα σηκωνεται 1-2 εκατοστα, βλεπεις οι αισθητηρες να ριχνουν την δεσμη κατω αμεσως.
Anyway, αποψη μου αν ειναι να το κανει, να το κανει σωστα. Αλλιως ας βαλει αυτες της αλογονου που φωτιζπυν περισσοτερο. Σιγουρα θα βρει και αισθητηρες στο ebay, δεν χρειαζεται να τους χρυσοπληρωσει καινουργιους.
Επειδη εχω ψαξει αρκετα το θεμα μιας και εγω ενδιαφερομαι να βαλω φωτα xenon original θα ηθελα να πω τα εξης:
Καταρχην στο δικο μου X1 που ειναι μοντελο 2010 (και οχι το facelift) πρεπει να αλλαξω τα φαναρια μπρος - πισω + ballast καθως και την μοναδα χωρου ποδιων.....
Επισης πρεπει να αλλαξω καλωδια εμπρος και τελος θελει και επαναπρογραμματισμο ....
Για το κοστος στην bmw δεν μιλαμε.....ειναι εξωπραγματικο !!!
Τωρα για εσενα φιλε.... X1 18d , νομιζω οτι θελεις μονο τα εμπρος φαναρια + ballast + καλωδια + επαναπρογραμματισμο.....
Παντος μια καλη και οικονομικη λυση ειναι και ενα κιτ xenon απο Κορεα (με 2 χρονια εγγυηση) που εχω βρει και εχει βαλει ενας φιλος μου απο την Ιταλια σε X1 facelift!!!
Η τελικη αποφαση δικη σου.....
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον σας! Επειδή όμως ρώτησα και στην εταιρεία κ μου είπε ότι εκτός από φανάρια και επαναπρογραματισμό θέλει και άλλη καλωδίωση και άλλο εγκέφαλο για να τα δεχτεί και να βγάζει σωστό φως οπότε μάλλον δεν επιλέξω την λύση των φαναριών... Αν και μου αρέσουν πολύ σαν ομορφιά αλλά επειδή μου είπαν ότι θα γινόταν παράδοση σε τρεις μήνες αν ήθελα να τα βάλω πάνω αναγκαστικά το πήρα με απλά!!
Η αλήθεια είναι οτι xenon χωρίς προτζέκτορες θα έχουν πρόβλημα (οι άλλοι)
και το φως δεν είναι ίδιο με τα original αλλα αφού δεν γίνεται αλλιώς πάρε τουλάχιστον ένα επώνυμο κιτ πχ
https://www.ebay.com/itm/Brand-New-Genuine-PHILIPS-H7-6000K-Xenon-35W-HID-CANBUS-Conversion-Kit-/111122252119?pt=AU_Car_Parts_Accessories&hash=item19df670157&vxp=mtr
Για να δεις αν θα χρειαστείς adaptore βγάλε την Η7 και δες που κουμπώνει.